Krize Vaidišové: v Hobartu uhrála jen dva gamy se Santangelovou

12. 1. 2009, 06:57
Aktuality 6
WTA HOBART - Krize Nicole Vaidišová se prohlubuje. Poté, co ztratila pozici nejlepší Češky v žebříčku, podlehla dnes na turnaji v tasmánském Hobartu ostudně 1-6 1-6 Italce Santangelové, která je hráčkou až druhé světové stovky.
Nicole Vaidišová

Česká tenistka po neúspěchu v Aucklandu, kde v druhém kole podlehla Vesninové, obhajovala v Hobartu body za loňské semifinále v Sydney. Vinou neúspěchu se aktuálně 51. hráčka žebříčku propadne za týden ještě hlouběji.

Nicole Vaidišové dnešní utkání vůbec nevyšlo. S Marou Santangelovou, které patří až pozice ve druhé světové stovce, uhrála pouhé dva gamy. Ve druhém setu dokázala vyhrát pouze 13 vítězných výměn a dál se tak topí v krizi, která trvá už téměř rok.

Svou kamarádku může ve druhém kole pomstít Iveta Benešová, která je na 41. pozici aktuálně nejlepší Češkou v žebříčku. Ve druhém kole je po včerejšku také Petra Kvitová.

Podmínky v Hobartu zřejmě příliš nevoní nasazným hráčkám. Po včerejším vypadnutí turnajové dvojky Schnyderové a osmičky Tanasugarnové se dnes poroučely další tři favoritky.

Ruska Anna Čakvetadzeová po nepříliš vydařených výsledcích na exhibici v Hong Kongu podlehla na autralském ostrově Španělce Suarezové ve třech setech.

Agnes Szavayová z Maďarska, jež v Hong Kokngu dokonce nevyhrála ani jeden svůj zápas, dnes podlehla i Britce Anně Keotahavongové.

Dokonce s kvalifikantkou Uršulou Radwaňskou z Polska vypadla šestá nasazená Aleksandra Wozniaková z Kanady, která promarnila hned několik mečbolů. Osmnáctiletou Radwaňskou, která by už ve čtvrtek měla hrát kvalifikaci na Australian Open, čeká v boji o postup do druhého čtvrtfinále kariéry Maďarka Melinda Czinková, jež rovněž prošla kvalifikací a v prvním kole si poradila s Italkou Garbinovou.

126. hráčka světa Radwaňská během kvalifikace vyřadila Italku Schiavoneovou, jež si jako třicátá hráčka o hlavní soutěž musela zahrát kvůli pozdě podané přihlášce do turnaje. Polku byla z postupu nadšená, ale také vyčerpaná. "Byl to neskutečně náročný zápas... Jsem ráda, že jsem ho nakonec vyhrála. Byl to můj zápas. V druhém setu jsem byla trochu nervózní, ale opravdu to byl skvělý zápas. Jsem však hodně vyčerpaná."

Z nasazených hráček tak prvním kole zatím prošla pouze Aljona Bondarenková, která se zítra utká s Kvitovou, a dnes ve třísetovém s Erakovičovou utkání uspěla Číňanka Čeng Ťie.

Nezaváhala ještě turnajová jednička Flavia Pennettaová. Šestadvacetiletá Italka porazila Šahar Peerovou z Izraele 6-2 7-6 a zítra se utká se Slovenkou Rybárikovou.

WTA HOBART (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Santangelová (It.) - Vaidišová (ČR) 6-1 6-1
Pennettaová (1-It.) - Peerová (Izr.) 6-2 7-6(5)
Suarezová (Šp.) - Čakvetadzeová (3-Rus.) 7-6 1-6 7-5
Čeng Ťie (4-Čína) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 4-6 6-1
Keothavongová (Brit.) - Szavayová (5-Maď.) 6-3 7-5
U. Radwaňská (Pol.) - Wozniaková (6-Kan.) 3-6 7-6(3) 7-5
Govorcovová (Běl.) - Mooreová (Austr.) 6-0 6-3
Czinková (Maď.) - Garbinová (It.) 6-2 1-6 7-5
Razzanová (Fr.) - Camerinová (It.) 6-1 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Rogowská (Austr.) 6-3 6-1
Dulková (Arg.) - Vögelová (Švýc.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kudrjavcevová/Tanasugarnová (Rus./Thaj.) 4-6 6-3 10-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
Boze, co tam zase Chaky provadela...opet ztratila vyhrany zapas, pritom v Hong Kongu hrala tak dobre...timhle tempem se bude za chvili potkavat s Vaidisovou na turnajich ITF:(
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to taky naštvalo, když se někdo ve 2. setu jednoznačně chytí, proč se to ve třetím zase tak vyrovnalo. Pak už stačí dvě tři chyby nebo štěstí soupeřky a set je prohraný. Návrat do top ten se odkládá. Kirilenko taky nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Vajdiška je sice úplně v háji, ale body za loňské Sydney neúspěšně obhajovala už v Aucklandu (zisk 30, ztráta 250 bodů). V aktuálním součtu 1140 bodů už Sydney nemá. Na žebříčku může znovu padat až po AO.
Reagovat
smazaný uživatel
A tomu se říkají optimistické vyhlídky:-))).Už tu radši o ni ani nepište už téměř rok je to pořád to sáme:-)).Jedině jak náhodou vyhraje jinak stejně budou všichni vedět jak dopadla:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád je to hráčka, která prezentuje a svým způsobem i reprezentuje naši republiku ve světě
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nedávno prý její manažer blokoval účast v příštím FC utkání. Za týden má poslední šanci, jestli Nicole propadák zopakuje, pak si myslím, že se problém vyřeší úplně jednoduše.
Štěpánka by měla nechat plavat, svoje touhy může uspokojit jinak a bez katastrofálních důsledků pro tenis. Zřejmě dopadá jako její vrstevnice, kterým v těchto situacích začíná vynechávat mozek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist