Krupa bude trénovat Veselého, Strýcovou po něm povede Brukner

9. 11. 2015, 13:44
Aktuality 75
Jiří Veselý vstoupí do příští sezony s novým trenérem. Českou dvojku povede Tomáš Krupa, bývalý dlouholetý kouč Tomáše Berdycha, který letos spolupracoval s Barborou Strýcovou. Ta se nyní domluvila na spolupráci s Igorem Bruknerem.
Jiří Veselý

O novém kouči Jiřího Veselého informoval server tennis-arena.cz. "Myslím, že jsem doma nemohl najít lepšího trenéra. Výsledky jeho hráčů mluví za vše," řekl Veselý.

Dvaadvacetiletý tenista v letošní sezoně trénoval pod vedením Slováka Ladislava Simona. V lednu Veselý vyhrál v Aucklandu svůj první turnaj ATP, v dubnu se probojoval do finále v Bukurešti a dostal se na 35. místo ve světovém žebříčku. Momentálně mu patří 41. příčka.

Doufá, že dosáhne podobných výsledků jako bývalí Krupovi svěřenci. "Vím, že to nebude hned, ale mám svoje sny a cíle a chci udělat maximum pro to, abych si je splnil. Proto jsem ho angažoval. Věřím, že mi může dát informace, které ze mě udělají lepšího hráče," uvedl Veselý, jehož snem je umístění v první desítce světového žebříčku.

"Vím, že je (Krupa) trošku autoritativní, ale určitě taky vnímá, jak se hráč cítí nebo jestli ho něco trápí, a nejede si pořád dál to své. Na druhou stranu: na mě je někdy pravítko potřeba. Věřím, že si sedneme a pomůže mi," řekl Veselý, který zahájí příští sezonu v lednu na Hopmanově poháru v Perthu ve dvojici s Lucií Šafářovou.

Barbora Strýcová trénovala s Krupou od srpna. "Na začátku jsme si řekli, že to zkusíme do konce sezony a pak se uvidí," řekla Strýcová na dnešním srazu tenistek před finále Fed Cupu.

Nyní je jasné, že jejich spolupráce nebude mít pokračování. "Celou dobu předtím dělal chlapský tenis, tak se tam asi cítí líp," řekla s pochopením Strýcová a doplnila, že Krupa bude dál do jejího tenisu "trochu mluvit".

Hlavním koučem Strýcové se stal Igor Brukner. "Nikdy jsme spolu netrénovali, ale známe se z turnajů," řekla plzeňská rodačka Strýcová o trenérovi, který se na podzim po dvou a půl letech rozešel s Klárou Koukalovou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co tam ten Rosol vyvádí. Snaží se o rekord v nevyužitých SB?
Reagovat
EllNino
hurá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to při kurzu 1,55 ráno nemohl nevsadit. Bral jsem to jako jasnou věc když jsem vzal Rosolovu bilanci z posledních týdnu, tak hráče druhé stovky musí smazat.¨

A pak se dívám na livescore a 14:14 v TB...:D

Teďka už to snad doklepe má i break.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a co si tak zjistit aktuální formu Brandse? Předminulý týden ve Valencii 5 výher a postup z kvaldy do QF. Přitom porazil Kokkiho nebo Gyrose. Navíc hala, ideální povrch pro servismana jako je Brands.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto tam byl kurz 1,55. Na formu Brandse jsem se díval, to se neboj. Nicméně Lukáš má přeci jen trošku vyšší kvality a na to jsem sázel. :)
Reagovat
Fandina
OT Blava ... Pavlásek Rublev 3:3 v prvním setu. Adame pojď!!!
Reagovat
George_Renel
Pavlásek tomu ruskému Rasputinovi vzdal. Už od začátku bylo jasné, že není OK. Proto asi také ta dlouhá pauza.
Reagovat
Fandina
Aha, tak to asi ano, po DC v Indii ještě hrál v Trnavě, ale od té doby až teď. Tak asi má zdravotní problémy. To je nepříjemné.
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/ivan-lendl-navrat-k-trenovani-talenty-usa-fgi-/tenis.aspx?c=A151110_112656_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
a já myslel, že Krupa půjde trénovat Rosola. Tak nevím, kdo je tam nyní pro něho volný, možná nějaký supercoach:)
Reagovat
darek.vrana
Nadal prý konečně udělá změnu a vyhodí Toniho, který půjde trénovat Rosola.
Reagovat
gigin
Tvl darku :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
takže příští rok top 10
Reagovat
gigin
Strýček Toni. Rafa taky potřebuje změnu, tak kam by jinam šel.
Reagovat
darek.vrana
Byl jsem rychlejší!:)
Reagovat
gigin
Stárnu :(( Máš u mne pivo no :)
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu jsem si myslel, jak nejsem originální, a ono nic...
Reagovat
gigin
No to mi ani nemluv :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krupa má za sebou výsledky.I Bára pod ním šla nahoru,byla vidět stabilita a pracovitost.Jak Martin ,tak Krupa dali Báře mnohem víc,než bývalý manžel,ale odchod k Veselému se dá pochopit.
U Bruknera moc výsledky vidět nebyly, takže mám o Báru trochu obavy.Nejdůležitější je ale,jak si ti 2 sednou ,ten základní tréning mají asi všichni podobný .Důležité je vědět ,co která hráčka potřebuje,proto nejlepší trenéři bývají otcové.
Reagovat
EllNino
Byly, dostal Kláru do top 20 ...
Reagovat
smazaný uživatel
to byl on?? tehdy to skvostné jaro objížděla s takovým dlouhánem(nevím jméno)
Reagovat
FulnekUltras
si teď jistě ulehčeně vydechne ;) a rád bude i nadále komandovat Barču z bezpečného odstupu... ;)
Reagovat
marta
www.tennis-arena.cz/jiri-vesely-do-spicky-s-krupou--9872cz/
Reagovat
Frick
Tak, kdo by končil.

PM pro Klára za R128 na RG:
2003 - 10 800 USD
2015 - 32 231 USD
Reagovat
Frick
Klára se s Bruknerem nerozešla vůbec v dobrém a nešlo jen o sportovní stránku.

http://www.tennis-arena.cz/koukalova-a-brukner-konec--9701cz/

"Třiatřicetiletá tenistka na svém facebooku uvedla, že se rozešla s přítelem a trenérem v jedné osobě Igorem Bruknerem. ?Myslela jsem si, že 2,5 roku mám vedle sebe někoho, komu můžu věřit a jeho slova platí. Bohužel jsem se po esemesce dozvěděla, že je vše jinak a byla jsem pouze možnost výdělku a přestupní stanice k dalším,? uvedla na svém Facebooku trojnásobná vítězka turnajů WTA ve dvouhře."
Reagovat
bIbec
Proč má vůbec někdo potřebu psát takové věci na FB? Chce, aby ji někdo politoval? Strašný.
Reagovat
tommr
Klára se zřejmě cítí být stále ukřivděná nejen na kurtu ale i v osobním životě a dává to patřičně najevo. Moc příznivců si tím ale nezíská. Je to docela škoda ... :(
Reagovat
Fandina
Já to její vyjádření na fb nemůžu najít, ale já jí to tedy nezávidím, jestli to takhle bylo.
Reagovat
Frick
Možná řešení:
A) Klára to vymazala
B) Klára to měla na svém osobním profilu a zpráva byla jen pro přátele, mezi kterými má i někoho z Tenis Arény. Pak je ovšem problém, zda někdo takový nevynesl ven zprávu, která se na veřejnost dostat neměla.
Reagovat
bIbec
I ten osobní účet je do značné míry "veřejný". Kolik neblízkých přátel (prostě známých) si lidi běžně na FB přidávají? Spoustu.
Reagovat
Frick
Jejich věc.
Reagovat
slacker
ad B) a jak ten dotycny ma poznat ze zprava kterou vidi neni uplne verejna?
Reagovat
Fandina
inteligence, tedy to, co tobě chybí?
Reagovat
slacker
Takze ted uz jsi taky Frickova mluvci?
Reagovat
Frick
Podle ikony u zprávy.
Reagovat
Kytka
Klárka si vždycky na všechno stěžuje. Vím jak kolikrát přišel trenér za ní na kurt a místo aby poslouchala rady, brečela, že to nejde, že se snaží, a že ona (soupeřka), atd..Tak měn to nepřekvapuje.
Reagovat
marta
Myslím si že se Jirka rozhodl dobře.
Reagovat
Lina
Na jejich spolupráci jsu opravdu zvědavá, co z něj Krupa vydoluje. Snad si sednou a Veselý nebude hledat v blízké době dalšího trenéra.
Reagovat
Fandina
http://www.sportovninoviny.cz/zpravy/tenistku-strycovou-nove-vede-kouc-brukner/1279399
Reagovat
EllNino
a co Klárka ? ...
Reagovat
Fandina
nevím, teď hraje ITF v Dubaji a doufám, že se ještě nechystá končit, okolo US Open se vyjadřovala, že by ještě ráda hrála
Reagovat
smazaný uživatel
Ale taky, pokud se pamatuju, se vyjadřovala v tom smyslu, že má nějaké zdravotní problémy s tím, že pokud by ji limitovaly víc, než je zdrávo, tak se na to vybodne, protože operace a s ní spojená delší rekonvalescence a postupný návrat na kurty už pro ni nemá valný smysl.
Reagovat
EllNino
jj ale v poslední době jí to šlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře :-) Já chtěl jenom říct, že u ní ten konec bohužel nezávisí jenom na její vůli.
Reagovat
Fandina
Aha, také jsem někde četla, že kdyby měla hrát kvaldu na AO, tak také neví, jak by to vypadalo. A možná, když ukončila spolupráci s trenérem, tak dál možná hrát nebude. V Dubaji teď vyhrála s Vaňkovou čtyřhru a zítra hraje singl, tak uvidíme, jak to s ní bude.

http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx?tid=W-C75-UAE-01A-2015
Reagovat
EllNino
myslím, že si tam spíš chce nahrát body do hlavní soutěže, jinak by tam podle mě nehrála :)
Reagovat
Fandina
Také doufám, že je to ten důvod, že ještě nechce končit a třeba je dohodlá s někým jiným na trénování.
Reagovat
slacker
a Strycova aby si zase hledala noveho trenera.
Reagovat
smazaný uživatel
Už ho má (Brukner). A podle jejího vyjádření to jako zradu nebere. Navíc jí prý Krupa bude dál radit.
Reagovat
EllNino
spíš nevím, znamená to tedy konec Klárky ?
Reagovat
Davor1
Podľa mňa dobrá voľba. Krupa má skúsenosti z najvyššej možnej úrovne a pri Berdychovi sa toho dosť naučil, nakoniec sa aj ukázalo, že jeho výmena vlastne Berdychovi nepriniesla vôbec nič a Krupa nie je o nič horší odborník ako Valverdu, ktorý mi príde, že sa tak trošku vezie práve na Krupovom základe...
S Veselým to ale bude mať o dosť ťažšie, herne z neho môže vytiahnúť niečo viac, aj keď nového Berdycha z neho určite nespraví, ale tú hlavu mu ťažko vylepší, to vyzerá, že bude Jirkova achylová päta počas celej kariéry a nepustí ho to na úroveň, kde sa dostal s Berdychom... ale samozrejme to nakoniec môže byť všetko úplne inač :-))
Reagovat
smazaný uživatel
promin, vidim jasne, zes v zaveru vsechno zlehcil - a je to samozrejme, nikdo nevime, jaky bude vyvoj ani vysledky. Ale prijde mi presto dost necitlive to odstreleni Danniho, ze se veze. Treninkove jednotky se objemove i stukturalne lisi podle faze sezony a zakonite stoji na predchazejicich. Nemame k dispozici analyzu jejich vystupu ani srovnani s minulymi, takze nesudme. Jiste, Berda stale nema GS, takze je vsechno pri starem.. :-)) Ale troufam si upozornit, ze novy vitr byva svezi a dilcim vysledkem urciteho treninku muze byt treba i "jen" osobni komfort hrace, rychlejsi regenerace, zlepsena psychika, ktera da prostor taktickemu zamereni a nasledne uspesnosti, vsechno neni jen o sile, rychlosti, obratnosti a "uhlech"... co kdyz uz nastupovala ponorka, co kdyz Berdu zachvatil pocit nespokojenosti, tiha, ze si bude do smrti vycitat, pokud jeste neco nezmeni... Je toho strasne moc, jen se domnivam, ze ti slo o celkem seriozni vyjadreni a ne o Frickovu pavlac, ze ktere nam nakonec vyjde, ze Kaja bude mit bud pristi sezonu jeste lepsi nebo ji bude mit mozna horsi, pripadne skoro stejnou a nebo to bude na stridacku.. ;-) Pockala bych i s tou hlavou, Jura neni zadny primitiv a verim v jeho osobnostni zrani.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
promin, vidim jasne, zes v zaveru vsechno zlehcil - a je to samozrejme, nikdo nevime, jaky bude vyvoj ani vysledky. Ale prijde mi presto dost necitlive to odstreleni Danniho, ze se veze. Treninkove jednotky se objemove i stukturalne lisi podle faze sezony a zakonite stoji na predchazejicich. Nemame k dispozici analyzu jejich vystupu ani srovnani s minulymi, takze nesudme. Jiste, Berda stale nema GS, takze je vsechno pri starem.. :-)) Ale troufam si upozornit, ze novy vitr byva svezi a dilcim vysledkem urciteho treninku muze byt treba i "jen" osobni komfort hrace, rychlejsi regenerace, zlepsena psychika, ktera da prostor taktickemu zamereni a nasledne uspesnosti, vsechno neni jen o sile, rychlosti, obratnosti a "uhlech"... co kdyz uz nastupovala ponorka, co kdyz Berdu zachvatil pocit nespokojenosti, tiha, ze si bude do smrti vycitat, pokud jeste neco nezmeni... Je toho strasne moc, jen se domnivam, ze ti slo o celkem seriozni vyjadreni a ne o Frickovu pavlac, ze ktere nam nakonec vyjde, ze Kaja bude mit bud pristi sezonu jeste lepsi nebo ji bude mit mozna horsi, pripadne skoro stejnou a nebo to bude na stridacku.. ;-) Pockala bych i s tou hlavou, Jura neni zadny primitiv a verim v jeho osobnostni zrani.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, to je sojek, pardon.. :-)
Reagovat
janek_da
Snad to nic nebude. Nakazila jsi se komentářovou chřipkou. Zpočátku se jí tu nedařilo, ale nakonec prorazila díky iqemu. WHO zatím ale epidemii nehlásí.

Jedna obrovská změna pod Dannym je. Tom začal hrát bez čepice.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) a co servis, Janiku, treeebaaaa... zvysils nadhoz? ;-)
Reagovat
janek_da
Nebudu ti nahravat na šrapnel :)))
Reagovat
smazaný uživatel
klidne bych ho vypalila... :-)) "Ovšem šrapnel je nutno kombinovat s metodou nepřímých otázek."
Reagovat
smazaný uživatel
"Švagr, maš?" ... zapomnela jsem se zeptat.. :-)))
Reagovat
janek_da
Přiznávám se. Dostalas mě.

K tomu servisu. Nadhoz by byl celkem ok. Mám spíš problém s celou koordinací nadhoz, do kolen, napřimování, smyčka, švih
Reagovat
gigin
Hlavně se musíš naučit toto, pak je to fuk.

https://33.media.tumblr.com/b6b62c860393944a459ba18ab723e675/tumblr_mi4vqhCEiU1qagyaio2_r1_250.gif
Reagovat
janek_da
jj, to už umím. Ale po 3.-4. prohození se mi ty tenisáky rozkutálí. Tak pak dělám, že jsem to chtěl, no.
Reagovat
gigin
Jsi na dobré cestě.
Reagovat
George_Renel
Mi pěkně jsi to napsala a zhodnotila. Úplně se s tím ztotožňuji.
Dvakrát :-).
Reagovat
Fandina
Já se přidávám a také dvakrát :-)))))
Reagovat
bIbec
já myslím, že 2 sojky jsou lepší jak žádná sojka.
Reagovat
Fandina
odjakživa je dvě víc než nic ... úsměv
Reagovat
gigin
Někdy je méně lepší jak vice.
Reagovat
Fandina
Nejlepší je hodně milovat, to se vyplácí.
Reagovat
bIbec
jj, lepší 0 bobků než 2 bobky.
Ale sojky sou roztomilý, takže v tomhle případě to neplatí.
Reagovat
Fandina
Když ti kálí na hlavu, tak moc roztomilé nejsou.
Reagovat
gigin
Přesně tak ;-)
Reagovat
gigin
Blbče ;-)
Reagovat
slacker
ja myslim ze 2 sojky jsou lepsi nez 2 fandiny.
Reagovat
Fandina
já se také se sojkou nesrovnávám
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist