Kučová si ve 30 letech došla pro nejcennější titul. V Praze vyhrála náhradu za kvalifikaci US Open

6. 9. 2020, 11:46
Aktuality 15
WTA 125k PRAHA - Antukový turnaj WTA 125k v Praze, který byl náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open a zúčastnilo se ho 128 tenistek, vyhrála Kristína Kučová, Ve finále 30letá Slovenka porazila 6-4 6-3 druhou nasazenou Italku Elissabethu Cocciarettovou.
K. Kučová (© P. Lebeda/sport-pics.cz)

Kristýna Kučová zdolala devatenáctiletou Elissabethu Cocciarettovou za hodinu a půl a z nadstandardní dotace tři miliony dolarů získala prémii 48 tisíc. V žebříčku WTA se posune ze 173. příčky ke 130. místu. Poražená finalistka inkasuje o pět tisíc méně.

Na nižším okruhu ITF získala Kučová, jejímž maximem ve světovém pořadí bylo 71. místo, jedenáct titulů, s výjimkou jediného všechny na antuce. Naposledy se z trofeje radovala v roce 2019 v Dothanu v USA.

Poslední česká zástupkyně Miriam Kolodziejová vypadla v Praze ve 3. kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Pavol
Ale veľmi blahoželám. Výborne.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Kučová je šikovná tenistka. Jako mladá juniorka dokázala porazit i Petru Kvitovou. Pak se ale jejich cesty rozdělily: Petra zamířila do světový špičky zatímco Kučová spadla do průměru ...
Reagovat
Mantra
za stejnou porci vítězství, navíc v kratším čase má prize money jako poražená za 1.kolo na uso - to je dost nepoměr i když i tak je to dost, takže bych půlil odměny na usosmile
Reagovat
paddy
Stejné peníze by dostala v kvalifikaci
Turnaj je náhrada kvalifikace
Reagovat
paddy
Porazila 7 soupeřek, a proto kvalitou bude titul rovnocenný tomu z GS smile
Reagovat
PetaM
Nespletl sis slova kvalita a kvantita? :)
Reagovat
paddy
Já určitě ne, na USO chybí dist top hráček a lidi říkají, že na kvalitu to nemá vliv, protože je potreba porazit 7 soupeřek (stejně jako v Praze) smile
Reagovat
PetaM
Ano, protože i když chybí dost hráček, kvalita tam pořád je. Kdežto v Praze žádná kvalita není. Je tudíž rozdíl mít o něco málo kvalitní USO a nekvalitní Prahu. :D
Reagovat
paddy
Pak současný USO titul bude o něco méněcenný než obvykle, bez ohledu na to, že to dost lidí odmítá.

GS plná sestava = plnohodnotný titul

Kdyby kvůli karanténě byl GS bez top100 = méněcenný řeknou všichni
To je efektivně Praha

A proto nynější GS bez půlky top20 a většiny top10 nemůže být plnohodnotný. Nejde o jednotlivce, ale hodně chybějících hráček.
Reagovat
PetaM
Je to subjektivní pohled. Já to beru tak, že hráčky, které se neúčastní, jsou buď nemocné, zraněné nebo jinak psychicky postižené. Což se může stát kdykoli. Za mě je to titul jako každý jiný. Nemohu se dívat na všechny tituly jinak, jen kvůli rozmarům pár jedinců.

Na OH do Ria také pár sportovců neodjelo, kvůli nějaké nemoci, o které už teď nikdo nemluví. A nevím o tom, že by sportovci měli tehdy menší radost z vyhraných medailí.

Tenisté si ten titul na USO užijí. Kdo ho vyhraje, bude to mít navždy zapsáno v kariérním úspěchu. Za 100, 200, 300, 1 000 let si nikdo nevzpomene, že zrovna tenhle titul by měl být méněcenný.

S covidem se musíme naučit žít. Bohužel je to tak. Nedovedu si představit, že zmizí. Ať už najednou, nebo díky vakcíně. Bude tady, vyvinou se účinné léky pro ty, kteří nebudou chtít vakcínu. Jednou se počty nakažených přestanou sledovat. Nedovedu si představit, že dalších 50 let budou zprávy stále o denním přírůstku nově nakažených. Dávám tomu maximálně rok. Pak to všechny akorát přestane bavit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A když budou mít covidové opatření i ostatní GS celý příští rok, někdo nepřijede, někoho zavřou do karantény... Pořád to budou méněcenný turnaje?
Reagovat
horska.kraslice
Kristína byla moc šťastná a já jí moc gratuluji.smile Elisabetta je ještě mladinká, má všechno před sebou.
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aj také pribehy píše životsmile
Dobre Kristínasmilesmile
Reagovat
peek
Alespoň drobná radost pro slovenskou tenisovou bídu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist