Kučová v Montrealu vyřadila i Kontaovou a zahraje si o první finále

30. 7. 2016, 11:17
Aktuality 22
WTA MONTREAL - Kristýna Kučová v Montrealu pokračuje ve svém životním turnaji. Šestadvacetiletá Slovenka, až 121. hráčka světa, zdolala i Britku Johannu Kontaovou a postoupila do svého největšího semifinále. O premiérové finále na okruhu WTA se utká s Američankou Madison Keysovou.
Kristýna Kučová

Kristýna Kučová si své jediné semifinále na okruhu WTA zahrála předloni na antukovém podniku WTA International v Bukurešti. Podruhé se mezi kvarteto nejlepších prodrala tento týden na tvrdém povrchu v Montrealu, kde na turnaji prestižní kategorie Premier 5 prožívá životní turnaj. 

Šestadvacetiletá Slovenka na Rogers Cupu prošla dvoukolovou kvalifikací a další čtyři výhry přidala v hlavní soutěži. Otočila zápasy po prvním prohraném setu proti Yanině Wickmayerové z Belgie, světové devítce Carle Suárezové-Navarrové, s níž zaznamenala premiérový skalp hráčky elitní desítky, i domácí Eugenii Bouchardové, a ve včerejším čtvrtfinále pak zdolala 6-4 6-3 sedm zápasů neporaženou Britku Johannu Kontaovou, kterou připravila o premiérový průnik do Top 10.

"Nemůžu tomu uvěřit. Nemám žádný tajný recept na úspěch, prostě se tady v Montrealu cítím skvěle. Fantastické publikum mi dodává hodně energie," řekla vítězka juniorky na US Open z roku 2007 Kučová. 

O premiérové finále si Kučová zahraje s desátou nasazenou Američankou Madison Keysovou

Ve druhém semifinále Rogers Cupu se střetnou Němka Angelique Kerberová a Rumunka Simona Halepová, osmifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové.

• WTA PREMIER 5 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.714.413 dolarů
páteční výsledky (29. 06. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (2-Něm.) - Kasatkinová (Rus.) 6-2 6-2
Halepová (5-Rum.) - Kuzněcovová (9-Rus.) 3-6 6-1 6-1
Keysová (10-USA) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 7-6(3) 1-6 6-0
Kučová (SR) - Kontaová (15-Brit.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
skott
Renaty Voráčové vytrvalost v pendlování na rozhraní WTA a ITF je skutečně obdivuhodná:-) na Štvanici dnes získala již svůj 57. deblový titul z turnajů ITF. V současnoti ji tak chybí jeden triumf na nejlepší aktivní itf-kařky v tomto ohledu - Argentinku Irigoyen a Nandu Alves z Brazílie, které jich mají ještě o jeden víc.
1. Fernanda Alves, Maria Irigoyen 58
3. Renata Voráčová 57
4. Chin Wei Chan 48
5. Sandra Klemenschits 40

pro zajímavost jsem se podíval i jak je na tom v porovnání s ostatními českými hráčkami a tam by měla být historicky ¨nejlepší¨ a zřejmě i nedostižně, jelikož nejbližší aktivní hráčka je Lucka Hradecká...
1. Renata Voráčová 57
2. Gabriela Navrátilová (dnes Chmelinová) 55
3. Olga Blahotová (Vymetálková) 40
4. Iveta Gerlová 38
5. Hana Šromová 35
6. Lucie Hradecká 34
ohrozit by ji z aktivních tenistek mohla snad jedině Lucka Hradecká, která je na čísle 34.
Reagovat
FulnekUltras
a bodaj bysme mali viac takýchto kukučiek... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=kghCqyMLPFA
Reagovat
Haitik
Konečně Svačina..
Reagovat
Frick
Svačina, svačina, snídaní den začíná.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BIetyZDg-fm/
Reagovat
Frick
Ale hezky se doplňujou. Jedna chodí s Volkem, druhá s volem.
Reagovat
Frick
Je v Horbu beze ztráty setu ve finále. Lehké to tam mít ale nebude. Její finálová soupeřka už táhne šňůru 11 výher v řadě, když minulý týden vyhrála 25k v Darstadtu, přičemž začínala v kvaldě. No ale bude to její 12. zápas od předminulý neděle, tak by se to třeba už mohlo trochu projevit na fyzičce. Možná. Tereza ty body potřebuje!
Reagovat
tommr
i relativně neznámý Němky jsou velice těžký soupeřky, protože v Německu mají mnohem širší základnu hráček. Snad už to ale Tereza dotáhne až k tomu titulu, protože si ted nutně potřebuje vylepšit sebevědomí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám z nej radosť, ale asi je to iba iskra. Má 26 rokov a pred sebou mnoho oveľa lepších.
Schmiedlová tiež zažiarila a v 2016 nič. 5/20 je čierna mora. Bude jej 22, tak môže ešte niečo dobehnúť. Potrebuje dobrého psychológa, lebo hrať vie. Neviem, či jej zmena trénera prospela, lebo posun žiadny. Veľmi jej držím palce.
Reagovat
svetova.dvojka
Vítejte v krajině vítězky Canada Masters !
Reagovat
smazaný uživatel
A co na to kada.tom? Jak se ti spí v červenci? :-P :D
Reagovat
kada.tom
spí se mi dobře :-)
dík za optání ..
Reagovat
janek_da
bodaj by to tam vyhrala celé
Reagovat
smazaný uživatel
"Nemůžu tomu uvěřit. Nemám žádný tajný recept na úspěch, prostě se tady v Montrealu cítím skvěle. Fantastický Kada_Tom m mi dodává hodně energie," řekla vítězka juniorky na US Open z roku 2007 Kučová.
Reagovat
janek_da
Respekt kadakovi, obrovsky táhne celý slovenský tenis.
Reagovat
Pavol
Na štarte čakali vždy istí víťazi pyšní a trúfalí všetkých chcú poraziť, len jeden vybehne pre radosť z pohybu a zvládne bezpečne nie len časť povinnú.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Tomík Kadů je náročný :-D
Pome!
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Není kada.tom žiadna šumienka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Martin, Kližan, Kučová, Cibule... Já myslím, že za chvíli přestane sledovat tenis. :D
Reagovat
kada.tom
ale vůbec ne, hele .-)
u Kučové a Martina to byly (jsou) záblesky, které moc dlouho trvat nebudou ... u Cibulkový uvidíme, co ta pata, ale ta mi zase tak žíly nerve :-D ... a Kližan ... u toho je to jak kdy :-)

navíc mě velmi potěšila zpráva o arogantovi a egoistovi ze Švýcarska, což všechny případné čobolácké "úspěchy" plně vynahradí :-)
Reagovat
tommr
jestli to takhle půjde dál tak na tom budou Slováci brzo líp než my ... :(
Reagovat
FulnekUltras
krátkodobě už i jsou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist