Kuerten se rozloučil s tenisem na místě svých největších triumfů

25. 5. 2008, 20:45
Aktuality 1
Loučení trojnásobného vítěze Roland Garros Gustava Kuertena bylo vrcholem úvodního hracího dne na pařížském grandslamu. Tištěný program turnaje dnes vyšel s Brazilcovou fotografií na úvodní straně a s titulkem "Poslední samba v Paříži" a šampion z let 1997, 2000 a 2001 se vrátil na centrální dvorec. Po prohře s domácím Paulem-Henrim Mathieuem se s ním publikum rozloučilo potleskem ve stoje.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Kariéru jednatřicetiletého Brazilce poznamenalo zranění kyčle z roku 2001. Od operace bolavého kloubu v roce 2004 odehrál jen devatenáct turnajů a letošní Roland Garros bylo jeho prvním grandslamem od US Open 2005.

I když hrál s Francouzem, publikum mu fandilo. Kuerten divákům za odměnu ukázal záblesky umění, které ho v roce 2000 vyneslo až na tenisový trůn. Zároveň si však závěrečný zápas kariéry naplno užíval, v průběhu duelu se neustále zeširoka usmíval. Při posledním střídání stran pak přišel k lavičce soupeře a chytil ho raketou pod krkem, jako by ho chtěl uškrtit. Z ochozů se ozvalo bouřlivé "Guga! Guga!".

Závěr posledního zápasu jeho kariéry byl hodně emotivní. Když poslal kraťas jenom do sítě, usedl na lavičku, přikryl si hlavu ručníkem a bojoval s dojetím. Ramena se mu třásla a při pozdravu fanouškům byly vidět jeho uslzené oči. "Tady je můj život, moje touha, moje láska. Je skvělé tady mít rodinu a trenéra, ale ještě důležitější byla láska, kterou jste mi dali," řekl na kurtu první Jihoameričan, který dokázal zakončit tenisový rok jako světová jednička.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
GOOD-BYE, Gustavo!

...more than words...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist