Kuerten: Zklamaný nejsem

22. 4. 2008, 11:38
Aktuality 7
Když bývalý nejlepší hráč světa Gustavo Kuerten vypadl v Monte Carlu v prvním kole, překvapilo to asi málokoho. Zklamaný ale Brazilec nebyl. "Těší mě stát na kurtu, kvůli ničemu jinému tu nejsem," tvrdí populární 'Guga'.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Že Kuerten není ani zdaleka ve formě, která z něj na přelomu tisíciletí udělala světovou jedničku, naznačila minulý týden jeho prohra ve druhém kole challengeru v brazilském Florianopolisu. V Monte Carlu mohl hráč, jehož kariéru výrazně poznamenala zranění, startovat jen díky divoké kartě od pořadatelů.

Ivanu Ljubičičovi ovšem v prvním kole nevzdoroval ani hodinu. Chorvat zvítězil 6-1 6-2, Kuerten si ale z porážky hlavu příliš nedělal. "Těší mě stát na kurtu a kvůli tomu jsem tady. Kvůli ničemu jinému," řekl po utkání Brazilec. "Je to skvělé. Ne jen tady být, ale také vzpomínat na to, co jsem tu zažil," dodal vítěz z Monte Carla z let 1999 a 2001.

První antukový turnaj série Masters je také první Kuertenovou zastávkou jeho rozlučkového turné v Evropě. Vyvrcholením bude grandslamový French Open. Tady Kuerten zvítězil třikrát a i proto má na Roland Garros nejlepší vzpomínky.

"Bylo mi 15, když jsem sem poprvé přijel a viděl Ivana Lendla vyhrát pětisetový zápas, který se natáhl na dva dny," říká Brazilec. "Atmosféra tu byla vždycky mimořádná. Získal jsem tu tři tituly a dokonce i ty špatné vzpomínky jsou dobré. Třeba v roce 1998, když jsem hrál čtyřhru s Fernandem Meligenim. Byli jsme ve čtvrtfinále a hráli proti Patu Rafterovi a Jonasi Bjorkmanovi a hádali se o brejkbol. Mrštil jsem raketou o zem, jenže se odrazila a skoro trefila rozhodčího. Bylo to jedinkrát v mé kariéře, co jsem byl diskvalifikován. Aspoň jsem se ale naučil lépe ovládat," vzpomíná Kuerten.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
já si pamatuju gustáva ze zápasu http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=74209, nadšenej z ferrerova výkonu proti hewittovi jsem si na něj vsadil v semi, to byla rychlost...
Reagovat
smazaný uživatel
ten kluk měl božskej bekend !!
Reagovat
weak
...já mám nejvíce pod kůží zaryté jeho hekání :D - v době, kdy hrál svůj top tenis, tak jeho zvukový doprovod úderů byl jak vrčení hladové pumy... :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ScWDXZvAXzI

jinak takhle přesně mám Kuertena zarytého v paměti z té prahy 96 a 97, celý v barvách Diadory, neustále skákajícího a bojujícího o každý balon:
http://www.youtube.com/watch?v=JvtC9PO9hOs
Reagovat
smazaný uživatel
ještě něco pro fajnšmekry a pro ty co znají aspoň Rogera Federera ať vidí jaký dokázal hrát "Guga" tenis - http://www.30love.net/index.html#openVideo-a3BpbmhlaXJvLjEyMDU2ODk4MDQwODI=
Reagovat
weak
škoda, že se "král Gustavo" nezastaví i v Praze, kde kdysi (1996) jako "no name" začínal - tehdy udělal finále challengeru, kde prohrál s Galo Blancem... startoval i v následném ATP turnaji. kde prošel kvaldou, šokujicně porazil česnokova a až ve druhém kole prohrál na malém centru v uzasnem zapase s javierem sanchezem v tiebreaku tretiho setu...
no a za rok to přišlo - v Praze na ATP turnaji porazil lehce PAVLA, znovu na malém centru v super zápase prohrál se SANTOREM... a za pár týdnů vyhrál ROLLAND GARROS, kde porazil vsechny tehdejsi velikany, cili zadny lehky los... MUSTER, MEDVEDEV, KAFELNIKOV, BRUGUERA...
Gugova vyhra Pariže 1997 tenkrat byla jednim z nejvetsich prekvapeni tenisove historie... ale zadna nahoda, jako CARRETERO v HAMBURKU nebo LOJDA v PRAZE - ale "jen" velký začátek - Kuerten tímto pravem vstoupil do tenisove extratridy, kam patril tolik let...
Odchod Kuertena ze svetoveho tenisu je odchodem legendy - sympatickeho, skromneho a obycejneho kluka z Florianapolis a byť to zní jako klišé, tak tohle byl hráč se skutečným srdcem, které také po jednom ze svých triumfů na centrálním dvorci ROLLAND GARROS namaloval...
Reagovat
smazaný uživatel
Čau Viku, dofám že i letos se zúčastníš Rakeťáku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi to napsal!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist