Kuertena vyznamenali Křížem za zásluhy ve sportu

12. 2. 2010, 09:24
Aktuality 4
Bývalý nejlepší hráč světa a trojnásobný vítěz French Open Gustavo Kuerten se ve své rodné Brazílii dočkal významného ocenění. Prezident Da Silva mu udělil Kříž za zásluhy ve sportu, nejvyšší cenu, jakou může brazilský sportovec dostat.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Gustava Kuertena vyznamenali 10. února 2010 Křížem za zásluhy ve sportu brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva a ministr sportu Orlando Silva.

Profil Gustava Kuertena:
narozena: 10. září 1976 v brazilském Florianopolis 
největší úspěchy: vítěz French Open 1997, 2000 a 2001, vítěz Turnaje mistrů 2000 
počet titulů: 20
maximum v žebříčku: 1. místo

"Guga není velkým jménem jen v brazilském sportu, on se dokázal prosadit i na mezinárodní scéně," řekl Orlando Silva. "Jeho chování na kurtu i mimo něj bude inspirací pro další generace."

"Je to úžasné dostat takové ocenění od Brazilců," těšilo třiatřicetiletého Kuertena. "Chtěl bych se o cenu rozdělit s ostatními, a tak budu tvrdě pracovat na vývoji našeho tenisu," slíbil.

Trojnásobný šampion z Roland Garros už ocenění nižšího stupně obdržel v roce 2004, kdy se vrátil z olympiády v Aténách. Kvůli dlouhodobým zdravotním potížím toho pak příliš nenahrál, definitivně se rozloučil s fanoušky předloni v Paříži. Během kariéry se stal světovou jedničkou a vyhrál dvacet turnajů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo srdce na antuce při posledním Rolán Garóó...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To byla osobnost, max pozitivni charizma:)
Reagovat
smazaný uživatel
to byl backhand:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist