Kuzněcovová místo Fed Cupu trénovala, na antuce zahájila suverénně

28. 4. 2010, 12:15
Aktuality 1
WTA STUTTGART - V úterý ve Stuttgartu odstartoval dobře obsazený podnik WTA Premier. Vstup do něj se povedl obhájkyni titulu Světlaně Kuzněcovové, jež po výhře nad Srebotnikovou přiznala, že se na turnaji cítí znovu výborně.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová se minulý týden místo účasti ve Fed Cupu připravovala na antukové turnaje. Rusku tím sice výrazně klesly šance na postup do finále (nakonec prohrálo 2-3 v USA), vítězka loňského Roland Garros si však pochvalovala přípravu na antukovou sezonu.

"Trénovala jsem v Rusku na antuce, venku. Kdybych hrála ještě v neděli Fed Cup na rychlém povrchu, nemohla bych teď být v dobré formě," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Ve Stuttgartu loňská vítězka své úvodní vystoupení zvládla bravurně: s Katarinou Srebotnikovou, jež naopak o víkendu úspěšně pomáhala Slovinsku k udržení ve Světové skupině II, ani jednou neztratila podání a vyhrála hladce 6-1 6-2. "Ráda bych tu zopakovala své loňské vítězství," svěřila se Kuzněcovová.

"Na zdejších kurtech se mi hraje opravdu dobře. Cítím se tu pohodlně. Když to místo mám ráda, tak tam i dobře hraju. Mám ráda US Open, vyhrála jsem tam. Mám ráda Stuttgart, a taky jsem tu vyhrála. To samé platí o Pekingu nebo French Open."

První hrací den se na kurtech objevila z nasazených tenistek ještě pětka Agnieszka Radwaňská. Hned na úvod čelila bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové, Srbka však ze série špatných výsledků nevystoupila ani v Německu. Vítězka předloňského Roland Garros nevyužila divoké karty a po setech 6-7 4-6 s polskou soupeřkou prohrála.

"Co vás nezabije, to vás posílí. Musím myslet pozitivně," uvědomuje si těžký návrat zpět mezi elitu Ivanovičová, jež se propadla na 57. místo světového žebříčku.

Dvě nejvýše nasazené hráčky mají v prvním kole volný los a hrát budou až ve čtvrtek. Obě se vrací po zranění. Zatímco Wozniacká o žádný turnaj nepřišla, Safinová hrála naposledy na Australian Open. 

Caroline Wozniacká si před deseti dny v Charlestonu podvrtla kotník, fedcupovou pauzu však využila k léčení a už tento týden by měla plnit roli turnajové jedničky na antuce ve Stuttgartu. "Kotník už je o mnoho lepší, rychle se uzdravuje. Nebolí mě," je ráda světová dvojka. "Doufám, že zde budu moct nastoupit. Je tu velmi silné obsazení, spousta skvělých hráček. Nebude to vůbec jednoduché - ale na zápas se už těším," řekla v úterý devatenáctiletá Dánka, jež se má ve čtvrtek utkat s Šafářovou, nebo Sfarovou.

Dinara Safinová léčila únavovou zlomeninu obratlů a po dlouhé pauze na ní čeká těžký úkol. Ruska, jež včera oslavila čtyřiadvacáté narozeniny, loni na antukových turnajích prohrála jen s Kuzněcovovou - ve Stuttgartu a Paříži ve finále. Podniky v Římě a Madridu vyhrála. Bude tak obhajovat většinu svých bodů a zároveň bránit post světové trojky.

Do soutěže má zasáhnout také Justine Heninová, jež si minulý týden zlomila malíček na levé ruce. "Dá se s tím hrát. Malíček levé ruky je zatěžovaný snad jen při nadhozu servisu," ujišťovala Heninová. Belgičanka bude hrát první antukový turnaj po svém návratu na okruh WTA.

- WTA PREMIER STUTTGAR (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (3-Rus.) - Srebotniková (Slovin.) 6-1 6-2
A. Radwaňská (5-Pol.) - Ivanovičová (Srb.) 7-6(4) 6-4
Dulgheruová (Rum.) - Pučeková (Běl.) 6-2 6-2
Szavayová (Maď.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 2-6 7-5
Pironkovová (Bulh.) - Čachnašviliová (Gruz.) 6-3 6-4
Peerová (Izr.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 3-6 6-1
Na Li (Čína) - Erraniová (It.) 6-1 6-1
Lapuščenkovová (Běl.) - Govorcovová (Rus.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Co dela Ivanovic ve Stuttgartu je mi opet zahadou.Misto toho aby radsi v marockem Fesu sbirala body temer ¨zadarmo¨ a ziskavala zapasovy rytmus (za 4 mesice na konte pouhych 12 utkani), se hrne na turnaj, kde se sesla kompletni antukova spicka.Ta spicka ke ktere uz vic nez rok NEPATRI, ale ona ne a ne si to pripustit.Zatimco jeste loni s Agou na antuce padla az ve trech setech, tak tentokrat nebyla daleko od poradneho vyprasku, od ktereho ji zachranil jen jededn mizerne odservirovany gem Agnieszky, kdy podavala na prvni set.
Co je horsi, ze ve hre Ivanovic navic neni patrne zadne zlepseni.A to ani kdyz antuka zustala jedinym povrchem, ktery ji jeste dovoli dostatek casu na pripravu forehandu, presto z neho dela otresne chyby z kterych boli oci (viz. mecbol poslany z metru do site), podobne jako z neustalych opakovanych nadhozu.Pri jednom z nich, opakovanem 4krat, uz i Agnieszka otravene koukala na Lynn Walsch, jestli se jako bude hrat tenis nebo co...Je na case se podivat pravde do oci a vybirat akce podle momentalnich schponosti, ne si naivne myslet, ze jeden zapas krizi zlomi.FO se blizi a z predlonske vitezky to v soucasnoti vypada na rychly konec v prvnim kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist