Kuzněcovová porazila Bartyovou a je ve finále. Jedničkou zůstane Ósakaová

17. 8. 2019, 18:18
Aktuality 73
WTA CINCINNATI - Ženská světová jednička se znovu po týdnu měnit nebude. Japonku Naomi Ósakaovou nesesadí Australanka Ashleigh Bartyová, která v Cincinnati v boji o finále a první místo prohrála 2-6 4-6 se Světlanou Kuzněcovovou. Ruska si o titul zahraje s domácí Madison Keysovou.
Světlana Kuzněcovová

Čtyřiatřicetiletá Světlana Kuzněcovová je aktuálně až na 153. místě světového žebříčku a v Cincinnati startuje na divokou kartu. Na turnaji přitom dvojnásobná grandslamová vítězka vyřadila Američanku Sloane Stephensovou, ve čtvrtfinále Plíškovou a nyní i šampionku z Roland Garros Asheligh Bartyovou.

Ta by se v případě postupu do finále dostala po týdnu zpět do čela žebříčku a zajistila by si pozici nejvýše nasazené hráčky US Open. Po její dnešní nečekané porážce na prvním místě zůstane Ósakaová, jež musela v pátek vzdát čtvrtfinále s Američankou Sofií Keninovou.

Kuzněcovová prošla do finále poprvé v dosud strastiplném roce. Měnila trenéry, musela pauzírovat se zraněným zápěstím, pak s kolenem a do USA odletěla později, než plánovala. Dlouho totiž čekala na vízum a nemohla kvůli tomu obhajovat titul ve Washingtonu.

"Myslím, že všechno se děje z nějakého důvodu. A to platí i pro to, když jsem nedostala víza. Být týden dva doma mi pomohlo. Stalo se tam něco důležitého v mém životě a nyní se cítím lépe," řekla trochu tajemně Kuzněcovová.

V Cincinnati se zkušená tenistka pořadatelům odvděčila za divokou kartu postupem do finále a bude hrát o 19. titul v kariéře. Její soupeřkou bude o deset let mladší Američanka Madison Keysová, s níž ve třech vzájemných soubojích neuhrála ještě ani set.

Čtyřiadvacetiletá Keysová v druhém semifinále jež přehrála krajanku Sofii Keninovou 7-5 6-4 a do finále postoupila podeváté v kariéře. Usilovat bude o pátý titul, vyhrát dva turnaje během jedné sezony muůže poprvé. Letos už triumfovala na antuce v Charlestonu.

Turnaj deblistek ovládly česká tenistka Lucie Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.944.486 dolarů
sobotní výsledky (17. 08. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kuzněcovová (Rus.) - Bartyová (1-Austr.) 6-2 6-4
Keysová (16-USA) - Keninová (USA) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Hradecká/Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Grönefeldová/Schuursová (5-Něm./Niz.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
EllNino
Sebrala set Fioně Ferro, pěkně :))

A Nadia Kichenok opravdu ukazuje, že singl by ještě hrát mohla, sebrala set Kaie :)
Reagovat
EllNino
Ikdyž vlastně nevím, jestli Eliška, nebo Alžběta :D a nebo oboje ... :D A vlastně je to jedno
Reagovat
Jon61
Elizabeth je přece Alžběta, vždyť se tak jmenuje i britská královna. :)
Reagovat
EllNino
fakt? to jsem nevěděl
Reagovat
com
ty si ale hlupak :D
Reagovat
EllNino
zhebni ču*áku
Reagovat
com
tak jako ze je Elizabeth Alzbeta a ne Eliska vi snad dite na prvnim stupni zakladni skoly :D
Reagovat
EllNino
Ženské křestní jméno Eliška nebo jeho zkrácená varianta Elza pochází z hebrejštiny. Vzniklo zřejmě z hebrejského jména Elíšéwah, které se překládá jako ?Bůh je má přísada? či ?přísahám na svého Boha?. Stejný původ má i české jméno Alžběta (anglicky Elisabeth). Dle některých vědců jméno Eliška vzniklo právě jako domácká varianta anglického jména Elisabeth.
Reagovat
Jon61
Hana řiká dcerce Elinka, slyšel jsem to v jejím rozhovoru.
Reagovat
rybicka
Přesně.
Reagovat
EllNino
Ženské křestní jméno Eliška nebo jeho zkrácená varianta Elza pochází z hebrejštiny. Vzniklo zřejmě z hebrejského jména Elíšéwah, které se překládá jako Bůh je má přísada či přísahám na svého Boha. Stejný původ má i české jméno Alžběta (anglicky Elisabeth). Dle některých vědců jméno Eliška vzniklo právě jako domácká varianta anglického jména Elisabeth.
Reagovat
Dobry-den
Nespamuj tady.
Reagovat
EllNino
proč to nenapíšeš comovi?
Reagovat
Aussie
... že v New Yorku hraje kvalifikaci Elizabeth Mandlik. Ta je v šesté stovce na světě, takže hádám, že do té kvalifikace dostala WC. Nejspíš zatlačila maminka, která ji koučuje.
Reagovat
Frick
Ví, kdo je její otec?
Reagovat
blixa
Co je tobě po tom, z_mrde ?
Reagovat
turista
Fuj to sem nepatří taková slova.
Reagovat
Krisboy
Proč ne? S ksindly typy Fracka to jinak nejde. Tvoje slintání nad Djokovičem patří taky na jiná fóra, než tenisová.
Reagovat
Frick
Jdi někam. Prostě je to smutné, když nědko nemá otce.

Ale ještě horší mi přijde, když dítě nemá matku.
https://www.instagram.com/dvatatove/?hl=cs
Reagovat
annah
Myslela jsem, že Mandlikova se provdala za Australanka a žije v Austrálii. Teď koukám, že její dcera hraje za USA.
Reagovat
Krisboy
Ano, ale s tím se brzy rozešli. Teď už dlouho žije na Floridě a její dvojčata se narodila tam.
Reagovat
annah
Díky za info.
Reagovat
Frick
To byl jenom fingáč kvůli emigraci, ne?
Reagovat
Aussie
Tehdy si vzala Čecho-Australana, který vlastnil restauraci někde v Sydney. Opravdu to asi bylo fingované manželství, aspoň z její strany.
Jedna perlička - Dočetl jsem se tehdy v jedněch zdejších novinách, že Hana Mandlíková pochází ze sportovní rodiny. Že její otec reprezentoval svou zemi na olympiádě v Melbourne jako běžec - sprintér. Jeho jméno uvedl australský žurnalista jako Vilem Mandlikova. Zřejmě nepochopil, že v češtině se ženská jména přechylují - logicky pro něho, otec Mandlíkové musel také být Mandlikova!
Reagovat
Jon61
Domnívám se, že kdyby Hana Mandlíková měla dvojčata dvě holky, tak by jim nechala příjmení Mandlíková (Mandlikova). Narodila se ve stejný den jako já, ale o dost let později.
Reagovat
Aussie
To, co jsem prve napsal dokazuje, jak cizí je české přechylování jmen lidem žijícím mimo Česko. Mandlíková si je toho zřejmě vědoma, proto jména svých dvojčat zřejmě zaregistrovala bez přechylování. Vůbec se jí nedivím.
Reagovat
Jon61
Osobně nesnáším přechylování cizích ženských příjmení, někdy to vypadá opravdu strašně. Proč by nemohlo být napsáno Margita Gasparyan bude hrát s Camilou Giorgi a ne Giorgiovou? Dokonce se to lépe vyslovuje. I čeština má nesklonná příjmení: Krejčí, Janů, Petrů...
Reagovat
EllNino
Margarita
Reagovat
blixa
Protože majitel TP je přechylovací fanatik, který k tomu donutil i všechny redaktory. Je to takový ten čecháčkovský pupkosvětizmus, prostě nad nás není a my si to budeme dělat po svém, ať se děje co se děje. Přechylování lze pochopit v době kdy vzniklo, že je to v dnešním globální světě absurdita je těmhle čecháčkům úplně jedno.
Reagovat
Jon61
I když i nás jsou případy, které mi připadají komické. Například české rodačky! Emma Smetana a Petra Svoboda. :))
Reagovat
EllNino
Kateřina Nash :)
Reagovat
Jon61
U ní to není rodné jméno, ale po americkém manželovi, když se v USA vdala.
Reagovat
EllNino
to jo ... ale ČT sport ji jmenovala jako Kateřina Nashová, ona jim to pak řekla, aby jí tk neříkali :)
Reagovat
smazaný uživatel
5. Nash
6. Neffová

https://www.denik.cz/ostatni_sport/loh2016-bikerce-nash-medaile-v-riu-unikla-dojela-pata-zlato-slavi-rissvedsova.html
Reagovat
smazaný uživatel
Není to rodné jméno, je to příjmení.
Reagovat
Jon61
Jasně, myslel jsem příjmení. To už je deformace, nezeptají na příjmení, ale řeknou: Vaše jméno a myslí tím hlavně příjmení.
Reagovat
blixa
Češky, na rozdíl od cizinek mají na nepřechýlené příjmení za specifických podmínek ze zákona nárok, a v takovém případě to i média dodržují. Dobrá absurdita, Češky ano, cizinky ne :D
Reagovat
EllNino
jo, je to tak :D
Reagovat
Fandina
Cizinky mají svoje jméno z ciziny, takže jim je ukradené, jak je tady někdo jmenuje.
Reagovat
EllNino
třeba Patty Schnyder by ti to vysvětlila :D ... několikrát slyšela, že ji představovali "Schneiderová", a pak důrazně vysvětlila, že je teda "Schnyder" a rozhodně ne "Schneiderová" :D
Reagovat
Fandina
Psala jsem o zákonné povinnosti. Samozřejmě, že přechylování cizinek v mluvě uzákoněno není.
Reagovat
Jon61
Osobně považují přechylování cizinek na jejich urážku. Vzpomínám si, jak kdysi nějaká Němka u nás vyhrála závody a její příjmení řekli s ová a ona na stupně vítězů nešla.
Reagovat
Fandina
V článku odkaz níže se píše:

Jenže obě aktérky tvrdí, že důvod, proč mají taková příjmení, je jiný. Když nahlédneme do rodinných poměrů Emmy Smetana, zjistíme, že je dcerou Moniky MacDonagh-Pajerové a neteří bývalé političky Kateřiny Jacques. Ženy v téhle rodině k "-ová" viditelně netíhnou. Ale hlavně je dcerou českého emigranta s francouzským občanstvím a valnou část života strávila ve Francii, kde děti přejímají příjmení v podobě, jakou má jejich otec.

Petra Svoboda zase prožila nějaký čas ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v Abú Dhabí, které tehdy bylo na počátku své slávy. Když se vrátila do Česka, vdala se a s manželem plánovali, že se do zahraničí zase odstěhují. Proto jí přišlo praktické mít příjmení bez tradiční ženské přípony, která cizincům plete hlavu. Nechápou, že Svoboda a Svobodová jsou manželé, považují to za dvě rozdílná jména.

Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/moda/prechylovani-prijmeni.A130909_121451_styl_jup
Reagovat
Jon61
V tom to není, manželé se mohou jmenovat úplně jinak, když si ponechají rodná příjmení.
Reagovat
Fandina
O tom se nebavíme. Jde o to, jak došly uvedené dámy k příjemní Smetana a Svoboda. Jedna to má po otci s francouzským občanstvím a druhá po manželovi.
Reagovat
Jon61
Biomasa Kateřina Žak (foneticky), připomíná to jméno papouška, ale ten by měl větší inteligenci.
Reagovat
Aussie
Když člověk žije v cizině, tak mu to přechylování hodně vadí. Míním tím přechylování cizích jmen - Češky ať si dělají co chtějí, když jim nevadí, že se tím -ová naznačuje, že je vlastní nějakej mužskej, tak spánembohem! Dělat to ale cizinkám, které navíc nemají většinou tušení o tom, že někdo takto przní jejich jméno, to myslím správné není.
Hned po pár letech v zahraničí to člověku začne vadit. A že mám těch let už odsloužených hodně. Tady mi dnes vyšel článek v příloze Lidovek o tom, jak jsem emigrovat přesně před 50 lety!
https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/vzpominka-50-vyroci-emigrace.A190816_231354_p_spolecnost_wag
Reagovat
Jon61
Tím -ová naznačuje, že je vlastní nějakej mužskej, tak spánembohem! To jste mne pobavil, vždyť i za svobodna má -ová (nebo-á) v příjmení po otci!
Reagovat
Aussie
Omlouvám se za překlep, mínil jsem "ji vlastní". Neboli, že jest majetkem nějakého muže. Tak, jak bývají muslimky...
Reagovat
Frick
Tak jestli mu zatajila, že není na muže, tak to od ní hezký nebylo.
Reagovat
blixa
Přestaň se vrtat v soukromý druhých, šmejde !
Reagovat
blixa
pardon, , soukromí :D
Reagovat
Jon61
Frick by si měl najít jinou diskuzi v nějakém bulvárním plátku.
Reagovat
rybicka
Tam by si moc nepodiskutoval, tam se rovnou všichni a vzájemně "pošlou, napadnou, pozuráží"... A většinou ani neví od koho, jen kam. :-))

Argumenty a původní téma je naprosto nepodstatné prakticky okamžitě. Tady má přece jenom nějakou povědomost o jednotlivcích a dokonce se mu dostává slušných reakcí.
Reagovat
Jon61
Přestal jsem psát do diskuzí na jednom webu, neboť jsem byl šokován urážkami jaké mně napsal jeden hulvát na můj názor. Nikdy bych si nedovolil něco takového napsat někomu, koho neznám. Zjistil jsem, že takových omezenců se tam vyskytovalo více, nechápu proč jim není zrušený účet, když chodí do diskuzí pouze urážet ostatní. Tady je to až na pár výjimek v pohodě, jsou tu převážně slušní fandové tenisu.
Reagovat
rybicka
Přiznám se, že obdivuji vůbec tu snahu a odvahu někde něco psát a číst z komentů... Já nezvládám ani to jen číst. Když jsem párkrát něco takového prošla, udělalo se mi velmi zle. Marnost a zoufalství, strach, že "národ" je zcela dementní.

Milovala jsem jako dítě Werichovy pohádky. A často mi vytane na mysl jeho královské - "mělo by se něco dělat s inteligencí národa".

Ale zachovala jsem jakousi rovnovážnou míru a třeba na twittru je vidět, že na tom nejsme zase tak zle. Ani sem jsem dlouho neměla odvahu nakouknout a zatím to není tak úplně nejhorší :-)
Reagovat
Jon61
Wericha mám také rád, ještě za komunistů jsem po noční o knižním čtvrtku vystál frontu na knížku jeho vzpomínek. Četl jsem i hry W+V. Ale všeobecně je mi smutno z toho, jak se lidé k sobě chovají. Vážím si každého slušného člověka.
Reagovat
rybicka
A tak radujme se, třeba tady jsou. :-) Byť i nemáme stejné názory, ale přes "všeliké", očividně jsou tady lidé myslící i slušní :-).

Jsem za to vděčná, a klidně mi vzápětí vynadejte - když bude proč :-)
Reagovat
Jon61
Člověk by se k lidem měl chovat tak, jak si přeje, aby se oni chovali k němu. Někdy se nechám vyprovokovat, stydím se pak, že jsem nezůstal nad věcí, v mládí jsem býval vznětlivý, ale s věkem rozvaha docela přišla, životní trable řeším často zlehčováním, ironií či černým humorem.
Reagovat
rybicka
Víme o čem tu je řeč :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V pavouku E. Mandlik nemá uvedenou WC.
Hraje se kvalifikace na US, tak v Bronxu dostaly šanci i hráčky, které dvouhru hrají výjimečně, nebo mladší ročníky.
Noel je třeba mimo první tisícovku.
Reagovat
sojka1
Kuzna viditelne zhubla, moc ji to slusi a hlavne prospiva, vykony zatim svezi a pekne... :-)
Reagovat
standa_p
Velká gratulace Svetlano a díky za vyhraný tiket!! ????????????????????????????
Reagovat
Frick
Se nezdá. Začala letos až ve 2/3 sezony, výsledky až do Wimbledonu nijaké a zrazu si zahraje o titul, na který nedosáhly hráčky, co byly třeba i v TOP 5....
Reagovat
Cico93
Mňa už v ženskom tensie nič neprekvapí.
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
tommr
Karolína může jen litovat, že Kuznu včera nedorazila, protože dneska by Bartyovou asi taky porazila ...
Boj o jedničku tak zůstává i nadále otevřenej což může být pro Karolínu kontraproduktivní ...
Reagovat
Aussie
Nevím. Barty je sice poněkud z formy, zato Kuzněcová se zdá být v životní formě, nebo v něčem hodně tomu blízkému. Nedivil bych se, kdyby vyhrála celý turnaj.
Reagovat
MFish
Kuznetsova ma zivotni formu na los/souperky na tomhle turnaji.R1 Sevastova totalně mimo v teto sezoně.R2 Yastremska mlada, nezkusena, labilni...vedla ve 2.setu 5-3, za stavu 5-4 dokonce dva mečboly.R3 Stephens- ta je letos, podobně jako Sevastova, dost mimo.S těma jejima 50 UE za dva sety nemůže porazit na takovém turnaji žadnou ani průměrnější hračku.ČF Plech.To, co stačí na průměrné a horší hračky, to tady nestačilo.Kuznetsova je všestrana hračka a takové Plíškovy nesedi, navic si myslim, ze ji měl Plech na lopatě, ale vzhledem k tomu, ze ja sama lopata, tak nakonec rupla.SF - no a dnes naprosto nýmandský výkon od Barty.To, co dnes předvedla druha hračka světa měla hodně daleko od kvalitniho tenisu.Nejen, že od stavu 2-0 prohrala 8 gamů v řadě a na returnu působila jako Isner bez výpletu a ještě se zlomeným zapěstím, ale hrala naprosto hloupě a naivně.Dělala kupu chyb a podřídila se totalně tomu tenisu Kuznetsové, ktera tak na oko hrala pro některy divaky svůj zivotni tenis.Ja jen doufam, ze v druhym zapase vyhraje Kenin a tu ruskou nahodacku zejtra vyprovodi.
Reagovat
com
takovy kecy zase :D ..ono porazit na jednom turnaji 4 hracky z top 11 je vlastne nic :D
Reagovat
aligo
Samozřejmě :DDD
Reagovat
paddy
jedničku asi už nedá, musela byt dojít aspoň do SF GS, navíc na podzim obhajuje dost bodů
Reagovat
tommr
teoretickou šanci ještě pořád má i když tu největší příležitost asi promarnila v Torontu/Cincinnati ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist