Kuzněcovová si finále nezopakuje, podlehla Srebotnikové

30. 8. 2008, 00:31
Aktuality 5
US OPEN ŽENY - Třetí nasazená Světlana Kuzněcovová vypadla překvapivě už ve třetím kole US Open. Ruská tenistka v pátek na newyorském grandslamu nestačila na turnajovou osmadvacítku Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska, které podlehla 3-6 7-6 3-6. Kuzněcovová tak ve Flushing Meadows nenaváže na titul z roku 2004 ani nezopakuje loňské finále.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová tak ve Flushing Meadows nenaváže na titul z roku 2004 ani nezopakuje loňské finále. Naopak Katarina Srebotniková se už podruhé v této sezoně postarala na grandslamu o překvapení na účet favoritky, ve třetím kole Roland Garros vyřadila bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA.

Sedmadvacetileté Slovince se přitom zatím na US Open příliš nedařilo, Zúčastnila se všech ročníků od roku 1999 a do letoška jen jednou prošla do třetího kola. Pátečním postupem do osmifinále si vytvořila osobní maximum na US Open a o účast ve čtvrtfinále si zahraje se Švýcarkou Patty Schnyderovou, nebo Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

Kuzněcovová je po čtvrteční šokující prohře světové jedničky Any Ivanovičové s Francouzkou Julií Coinovou další vyřazenou favoritkou ženské dvouhry. Sama se tak připravila o možnost sesadit Ivanovičovou z čela světového žebříčku. Ve hře o post světové jedničky zůstává na US Open ještě pět tenistek: Jankovičová, sestry Williamsovy a Rusky Dementěvová se Safinovou.

US OPEN - páteční výsledky žen:

Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Jie Zheng (Čína) 7-5 7-5
Dementěvová (5-Rus.) - Keothavongová (Brit.) 6-3 6-4
Na Li (Čína) - Makarovová (Rus.) 6-1 4-6 6-2
doplněno:
Srebotniková (28-Slovin.) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6-3 6-7(1) 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Venus Williams samozřejmě nemůže být po US Open na čele žebříčku, žádná kombinace výsledků tohle neumožňuje. Obhajuje 450 bodů, k dispozici má nejvýš 1000 bodů. Pátou tenistkou, která může být #1, je současná jednička Ivanovič.
Reagovat
smazaný uživatel
jj venus nemuze no.......ty chyby sou casty:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste nedavno byla malem svetová jednicka ale ted kdyz neobhají to finale tak tj zlý!!Pude podle me tak kolem 8 mista
Reagovat
smazaný uživatel
Světlanka bude mít 3181 ? 700 + 90 = 2571 bodů. Až 8. místo to bude v případě, že se Venus dostane do SF (2586 ? 450 + 450 = 2586 bodů). Jinak bude sedmá. Teoreticky ji může ještě přeskočit Agňéš.
Reagovat
smazaný uživatel
Místo otazníku tam má být minus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist