Kuzněcovová ve finále přežila čtyři mečboly a po 4 letech ovládla Washington

6. 8. 2018, 07:07
Aktuality 10
WTA WASHINGTON - Světlana Kuzněcovová znovu po čtyřech letech vyhrála turnaj ve Washingtonu. Ve svém prvním finále od loňského března třiatřicetiletá Ruska zdolala po odvrácení celkem čtyř mečbolů 4-6 7-6 6-2 Chorvatku Donnu Vekičovou a získala 18. titul, první od října 2016.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

Bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová se v březnu vrátila na kurty po operaci zápěstí a téměř půl roku dlouhá pauza se na její výkonnosti odrazila. Z deseti turnajů vyhrála jen čtyři utkání proti papírově slabším soupeřkám a pouze dvakrát zvítězila 2-0 na sety.

Třiatřicetileté Rusce se podařil až minulý týden ve Washingtonu. Cestou do prvního finále po téměř roce a půl ztratila ve čtyřech zápasech s Ahnovou, Bogdanovou, Putincevovou a Petkovicovou jen 14 gamů a v neděli zvládla i těžký souboj o titul s Chorvatkou Donnou Vekičovou

Kuzněcovová prohrála první set a ve druhém čelila celkem čtyřem mečbolů. Ovšem dva odvrátila za stavu 4-5, další dva v tie-breaku a získanou psychickou výhodu pak prodala v rozhodující sadě. V té získala prvních pět her a nakonec zvítězila po dvou a půl hodinách boje 4-6 7-6 6-2.

"Ve druhém setu jsme si obě držely své servisy. Já čelila nějakým mečbolům a jen jsem se snažila udržet míč ve hře. Věděla jsem, že bych to mohla otočit, ale že to bude těžké a vyrovnané. Ve třetím setu už jsem cítila, že je Donna unavená a psychicky dole. Naopak já se cítila dobře a našla jsem svou hru," radovala se Kuzněcovová.



Dvojnásobná grandslamová šampionka Kuzněcovová ve svém celkově 41. finále vybojovala 18. titul, první od domácího triumfu v Moskvě 2016. Na Citi Open navázala na svůj triumf z roku 2014 a ve Washingtonu tak vylepšila svou bilanci na 11-0. V roce 2015 totiž po postupu do 2. kola ze soutěže odstoupila a poslední dva ročníky vynechala. 

"Dnes ráno mi to někdo řekl, že jsem tu nikdy neprohrála. To jsem si vůbec neuvědomovala. Jen se snažím dělat svou práci naplno a nejlépe, jak umím.Tento týden byl pro mě dobrý a odehrála jsem skvělé zápasy. Ale byl zároveň těžký, tenis je pořád o psychice. Ať prohrajete nebo vyhrajete, neustále musíte zůstat soustředěný," řekla Ruska.

"Před tímto turnajem jsem udělala dobrou přípravu a cítím se teď opravdu skvěle. Jsem ráda, že jsem získané sebevědomí a herní pohodu proměnila v titul. Je pro mě vzpruhou do další tvrdé práce," věří svěřenkyně Argentince Guillerma Cañase.

Dvaadvacetiletá Vekičová si ve finále zahrála pošesté v kariéře a počtvrté prohrála. Tituly slavila jen v Kuala Lumpur 2014 a Nottinghamu 2017.

"Dnešní porážka bolí, byla jsem tak blízko vítězství... Ale Světlana je obrovská bojovnice a to se dnes ukázalo. Ve třetím setu už mi došly fyzické i psychické síly," uvedla přítelkyně Stana Warinky Vekičová.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (05. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kuzněcovová (Rus.) - Vekičová (7-Chorv.) 4-6 7-6(7) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Xin-Yun Han/Juraková (3-Čína/Chorv.) - Guarachiová,/Routliffeová (4-Chile/N. Zél.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
honza333
neví někdo nějakou stránku na které sledovat Montreal?? veskere servery mi už zablokovali. Díky
Reagovat
Hector21
streamy jsou na sázkovkách
Reagovat
janek_da
Světa kupodivu celkem v pohodě
Reagovat
Hector21
jo, tady je svět ještě v pořádku...
Reagovat
Krisboy
Legenda :)
Reagovat
EllNino
Yes :) Donna tedy vyhraje jindy, o to se nebojím ... ale Světa už toho přeci jen před sebou tolik nemá, po tenisové stránce :) ... takže super
Reagovat
kada.tom
Gratulace Světlaně, je moc dobře, že se po čase zase chytla, snad jí minimálně ty americký hardy vyjdou :-)
Reagovat
turista
Světlana výborně!
Reagovat
Hector21
jupíííííí :))))))))))

gratulace Světlíku, to je prostě pecka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Během prvních dvou setů počet winnerů převyšoval ue. Pěkný útočný tenis. První dva mb měla Donna za stavu 5:4 při podání Světlany. V úvodu tb Donna dotahovala, ale za stavu 4:5 Světlana ztratila obě podání a Donna měla další dva mb. Pěkné míče střídaly chyby, které pramenily z nervozity. Poslední mb Donna zazdila neskutečně. Po prohraném tb bylo vidět, že je mimo.
Gratulace Světlaně. Na její hru se hezky dívá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist