Kvalifikací na Wimbledon prošla i teprve patnáctiletá Američanka Gauffová

28. 6. 2019, 10:46
Aktuality 30
Patnáctiletá školačka Cori Gauffová se zapsala do historie slavného Wimbledonu. Ve čtvrtek úspěšně završila tříkolovou kvalifikaci jako nejmladší hráčka v profesionální éře. Účast na grandslamu si talentovaná Američanka vybojovala ve věku 15 let a 122 dní. Nyní by si na slavné trávě chtěla zahrát proti svému idolu Sereně Williamsové.
Profily hráčů
Cori Gauffová

"Serena je důvodem, proč hraju tenis a proč se můj táta rozhodl dát mi raketu," prozradila Gauffová po úspěšné kvalifikaci v Roehamptonu, kde v posledním kole deklasovala dvakrát 6-1 Belgičanku Greet Minnenovou.

V All England Clubu by si dcera bývalého basketbalisty a atletky ráda splnila další sen. "Kdybych mohla hrát proti Sereně nebo Venus..." zasnila se vítězka juniorky na loňském French Open, jež se ve 14 letech v této kategorii stala světovou jedničkou.

Do wimbledonské kvalifikace dostala Gauffová divokou kartu a bude první patnáctiletou účastnicí hlavní soutěže od Britky Laury Robsonové v roce 2009.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Fransoas
Ano jak bylo uvedeno v některé recenzi - pokud vydrží určitou dobu,mohlo by to být zajímavé.Bude z ní nová hvězda ? Musíme si jěště chvilku počkat,co předvede do konce sezóny.
Reagovat
Tiebraker
Ja vam nevim, ale ten rekord by se nemel pocitat. Hodte ji radsi banan.
Reagovat
Chrenda
Myslím, že by tě provozovatel téhle stránky měl okamžitě zablokovat, kreténe. To je dost neuvěřitelný, cos tady napsal. Se nad sebou zamysli.
Reagovat
FulnekUltras
od fanaticky nenávistných antikomunistů, xenofobně extremisticky popírajících právo jiných na odlišný názor, tyhle stereotypní žvásty vskutku sedí
Reagovat
sojka1
to me dojima nejvice, laskava naruc komunisty otevrena vsem odlisnym nazorum.......... :-)))))
Reagovat
FulnekUltras
tak jsme to po 30 letech dopracovali... ;-)))
Reagovat
Chrenda
Myslím, že by tě provozovatel téhle stránky měl okamžitě zablokovat, kreténe. To je dost neuvěřitelný, cos tady napsal. Se nad sebou zamysli.
Reagovat
Krisboy
Zamyslet? Myslíš, že má čím?
Reagovat
d@ve
Zasloužíš BAN, nechutný rasisto !!
Reagovat
VlS
Ty bys potřeboval mokrej hadr na hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
Ban by potřeboval Tiebraker.
Reagovat
MartinPa
Hm, pamatuju na čerstvý vítr v 90 letech, kdy se začala prosazovat "děcka" Jennifer Capriati, která ve 14 byla v SF FO a Monika Selešová, která to FO nakonec v 16 vyhrála, pak Martina Hingisová... Jj, jak se pak říkalo - tenistka nad 25 je zralá na důchod, kdo by si tehdá pomyslel, že to je dnes teprve věk, kdy se začíná vyhrávat :-)
Reagovat
ttopi
Tak se utká s Venus. Je to vtipný los, jakoby se jednalo o jakési pomyslné předání generační štafety :-)
Reagovat
Mantra
věkem její matka
Reagovat
tommr
splnilo se jí přání. Jen nevím jestli je z toho nadšená i Venus ...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som o nej pocula, ziaden jej match som este nevidela, som zvedava. :)
Reagovat
dadaft
Patnáct?
Tak to tady hodně dlouho nebylo...
Reagovat
smazaný uživatel
vraj 1.krat v open ere
Reagovat
EllNino
naposledy loni Marta Kostyuk, pokud vím, 16 :) ... a píší tam že poprvé od Laury Robson 2009
Reagovat
ttopi
Já myslím, že na počiny Hingisové to stačit asi nebude:-)
Reagovat
Marduch
táta, Serena, důvod k tenisu, v 15ti takováto konstituce.. jemně mi to celé evokuje ducha emancipace, tak uvidíme:)
Reagovat
EllNino
Dispozice má slušné, muskulaturu v 15 taky, hlas podobný Sereně i vizáž taky :) sem zvědav, kde bude třeba za 5 let :)

Obrovský talent
Reagovat
EllNino
ale neuspěchat to, v článku je zmíněna Laura Robson, která platila podobně jako třeba Nicole V. za obrovský talent a jako teenager to potvrzovala ... a dopadlo to tak, jak to dopadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská škoda, že Laura nemůže hrát :-(
Reagovat
dadaft
tak tak.
Laura a Jamie Hampton - dva talenty, které hodně chybí :((
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevím, jestli jsi na ní koukal...ale tak jak má zvládnutý servis, na to jsem teda koukal jak blázen...příjde mi to až tězce uvěřitelné...ramena široká jako Máša...ale v provedení se mně to líbí víc...u té mladé holky.

Pochopitelně ještě je to taková gazela...takže je všude...a rychle...to co stíhala na RG...za míče...bylo lepší jak od Nadala:)

Zajímvé, že na antuce jí tolik třebas nedělaly problémy slajsy jak tady na trávě, ale předpokládám, že ta kvalita kriketové trávy se moc nezměnila, takže spíš problém odskoku míčku...nevím...

A nějak furt nemohu uvěřit, že má 15...snad nějaký renonc? :)

První kolo Vee vs. Cori... no řekl bych, že tohle může být zápas turnaje...jestli to tu Cori nesemele, ale přišla mně sebevědomá až na půdu, takže předpokládám HIT KOLA. Krom toho věkový rozdíl hráček je neuvěřitelných 23 let...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, už loni dokázala podávat i 190 km/h
Reagovat
EllNino
Mně prostě připomíná mladou Serenu/Venus :) I když není tak vysoká jako Venus, taková ta gazelí lehkost tam je + skvělý nadhoz na podání, neskutečné :) pořád stejné

Mluví velice rozumně, uvidíme, co z toho bude ... ale mám tušení, že jeden z centrkurtů + Venus na druhé straně udělají svoje ... přeci jen, tohle byl dvoreček, teď se jde na dvorec :)
Reagovat
Mantra
taky myslím, že ještě Venus vyhraje, však Wimbledon je "její"
Reagovat
ttopi
Slušný počin. Na fotce vypadá, jako kdyby hrála školní turnaj. Jsem zvědav na její první kolo, jak se s tím srovná. A koho chytne samozřejmě, aby to nebyla nějaká vysoko nasazená hráčka hned na úvod...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist