Kvalifikaci na Wimbledon zvládlo pět českých tenistů

19. 6. 2008, 23:30
Aktuality 0
Až na jeden nezdar zvládli čeští zástupci závěrečné kolo kvalifikace na Wimbledon. Nejslavnější tenisový turnaj si tak zahrají i Pavel Šnobel, Jan Hernych, Barbora Záhlavová-Strýcová, Zuzana Ondrášková a Eva Hrdinová. Před svým soupeřem se musel v třetím kole sklonit pouze Jaroslav Pospíšil, který nestačil na Andrease Becka z Německa.
kurt ve Wimbledonu

Osmadvacetiletý Pavel Šnobel se podruhé v kariéře probojoval na grandslamový turnaj. Po výhrách nad Vemičem a Dupuisem si dnes hladce poradil i s Italem Flaviem Cipollou, kterého porazil 6-0 6-4 6-3. Na Wimbledonu bude bojovat o svou první výhru na turnaji ATP. Bez ztráty setu vyhrál i Jan Hernych, který si poradil s Němcem Kamkem.

Jako první česká tenistka z kvalifikace postoupila Barbora Zahlavová-Strýcová. Jarmilu Gajdošovou, reprezentující Austrálii, porazila ve dvou setech 6-3 6-4. Stejně jako před rokem tak ve Wimbledonu zvládla kvalifikaci a potřetí v kariéře postoupila do hlavní soutěže. V té bude usilovat o první vítězství.

Uspěla i osmadvacetiletá Zuzana Ondrášková, když přehrála Bělorusku Jekatěrinu Dzehaleličovou po setech 6-3 6-2 a po roce si na grandslamu hraném na trávě zahraje v hlavní soutěži. Premiéru si ve Wimbledonu odbude čtyřiadvacetiletá Eva Hrdinová, které si dnes poradila s Ruskou Pučkovovou.

Účast v hlavní soutěži už měli předem jistou tenisté Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a Ivo Minář. Z žen měly jistotu Vaidišová, Šafářová, Cetkovská, Benešová, Zakopalová a Kvitová. Celkem se tak ve Wimbledonu představí 14 českých tenistů.

WIMBLEDON - výsledky českých tenistů v kvalifkaci:

3. kolo:
Šnobel (ČR) - Cipolla (9-Itá) 6-0 6-4 6-3
Hernych (17-ČR) - Kamke (Něm) 6-3 7-6(4) 7-6(2)
A. Beck (19-Něm) - Pospíšil (ČR) 6-3 6-1 7-5

WIMBLEDON - výsledky českých tenistek v kvalifkaci:

3. kolo:
Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Gajdošová (Aus.) 6-3 6-4
Hrdinová (ČR) - Pučkovová (15-Rus) 6-4 6-1
Ondrášková (ČR) - Dzehalevičová (Běl) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist