Kvalifikací v Praze neprošly Allertová ani Bouzková. Ta si však zahraje jako lucky loser

30. 4. 2019, 11:43
Aktuality 3
WTA PRAHA - Z osmi českých tenistek neprošla tříkolovým sítem kvalifikace domácího turnaje WTA v pražské Stromovce ani jedna. Přes poslední překážku se dnes nedokázaly dostat Marie Bouzková a Denisa Allertová, dvacetiletá Bouzková se ale nakonec do hlavní soutěže dostala jako lucky loser.
Marie Bouzková (© TK Sparta Praha)

Denisa Allertová na své teprve páté letošní akci podruhé vyhrála víc jak jeden zápas, třetí výhru ale v rodné Praze přidat nedokázala a poprvé v sezoně se do hlavní soutěže turnaje WTA neprodrala. 

Šestadvcetiletá Češka v prvních dvou kolech vyhrála bez ztráty setu nad Argentinkou Ormaecheovou i Ruskou Flinkovou, ovšem proti Švýcarce Jil Teichmannové už neuspěla. O pět let mladší soupeřce dnes podlehla 4-6 2-6.

Necelou hodinu žila Allertová v naději, že se do hlavní soutěže dostane jako lucky loser. Na tři uvolněná místa byla jednou ze čtyř adeptek, při los ale zůstal 'Černý Petr' právě Allertové. Ta si tak ve Stromovce zahraje pouze čtyřhru po boku krajanky Terezy Smitkové. 

Marie Bouzková v Praze hraje poprvé v sezoně na antuce a v prvních dvou zápasech neprohrála ani set. V dnešním závěrečném třetím kole kvalifikace ale podlehla 6-7 1-6 Rakušance Barbaře Haasové, když vyrovnanou dramatickou první sadu ztratila až po 79 minutách boje.

Dvacetiletá Češka se ale nakonec potřetí v sezoně do hlavní soutěže podniku WTA dostala. Usmálo se na ni štěstí při losu poražených kvalifikantek, které nahradily trio odhlášených tenistek včetně Karolíny Plíškové a Markéty Vondroušové. 

Ještě dnes by tak Bouzková měla odehrát zápas prvního kola proti Němce Antonii Lottnerové, která má za sebou tři vítězné duely v kvalifikaci a čeká ji tak rovněž druhé utkání během jednoho dne.

Hlavní soutěž J&T Banka Prague Open si tak po několika rošádách zahraje pět českých tenistek: Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Karolína Muchová a Bouzková.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky kvalifikace (30. 04. 2019)
• Kvalifikace - 3. kolo •
Haasová (Rak.) - Bouzková (2-ČR) 7-6(8) 6-1
Teichmannová (Švýc.) - Allertová (ČR) 6-4 6-2
Šwiateková (1-Pol.) - Korpatschová (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Lottnerová (Něm.) - Paoliniová (It.) 6-4 6-4
• Rozlosování kvalifikantek a lucky loserů •
Bouzková (LL-ČR) - Lottnerová (Q-Něm.)
Teichmanová (Q-Švýc.) - Alexandrovová (Rus.)
Korpatschová (LL-Něm.) - Kruničová (Srb.)
Haas (Q-Rak.) - Pera (USA)
Paolini (LL-It.) - Minella (Luc.)
Šwiateková (Q-Pol.) - Muchová (ČR)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
což je velký zklamání hlavně v případě Marie Bouzkový ...
Pravděpodobnost, že se aspoň 1 z nich dostane do hlavní soutěže jako lucky loser je ale dost velká a v případě odstoupení Markéty Vondroušový by to byla jistota ...
Reagovat
Dobry-den
Markéta už ale opravdu odstoupila, říkali to v ČéTéčku asi před půl hodinkou
Reagovat
Roger_Federer
Bouzkova už je venku taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist