Kvitová ani Karolína Plíšková nebudou hrát fedcupovou baráž

21. 3. 2019, 15:48
Aktuality 41
České tenistky se budou zachraňovat mezi elitou ve Fed Cupu bez svých největších hvězd. Aktuální světová dvojka Petra Kvitová ani sedmička Karolína Plíšková neplánují nastoupit v baráži proti Kanadě. Neúčast obou hvězd ČTK potvrdil mluvčí českého fedcupového týmu Karel Tejkal.

Utkání se uskuteční v Prostějově 20. a 21. dubna. Hrát se bude v Národním tenisovém centru Morava na antukovém centrkurtu se zatahovací střechou.

Šestinásobná vítězka soutěže Kvitová naposledy ve Fed Cupu nastoupila loni v dubnu v semifinále a přispěla dvěma body k výhře v Německu. V listopadovém finále se kvůli nemoci na kurt nedostala a letošní první kolo vynechala. V něm byla při únorové prohře 2-3 s Rumunkami jedničkou Karolína Plíšková.

"Obě hráčky se kapitánovi Petru Pálovi dopředu osobně omluvily. Kapitán jejich rozhodnutí v nabité sezoně a před přechodem na antukovou část respektuje. Je v kontaktu s ostatními hráčkami, které přicházejí v úvahu," řekl Tejkal.

Nominaci kapitán oznámí deset dnů před losem. Jedničkou nejspíše bude 42. hráčka světa a deblová jednička Kateřina Siniaková, která tvoří ve čtyřhře pár s Barborou Krejčíkovou. Do dvouhry by se mohly dostat Markéta Vondroušová, Kristýna Plíšková, nebo poprvé Karolína Muchová a Marie Bouzková.

Barbora Strýcová se loni při finále rozloučila s reprezentační kariérou a další z bývalých opor Pálova výběru Lucie Šafářová s tenisem končí.

Plíšková mluvila o své neúčasti ve Fed Cupu před vstupem do turnaje v Miami. Chce se co nejlépe připravit na antukové turnaje. "Pořád to není můj oblíbený povrch a přechod z tvrdých povrchů na antuku je náročný," citoval Plíškovou server WTA.

Antukovou sezonu začne Plíšková obhajobou titulu v hale ve Stuttgartu, pak bude hrát v pražské Stromovce. "Vždycky se těším na návrat na tvrdé povrchy, ale antuka je pěkná změna a šance pracovat na jiných věcech. Hrát pořád jen na betonech by byla nuda," řekla rodačka z Loun, která dnes slaví sedmadvacáté narozeniny.

Vrcholem antukové sezony je Roland Garros, kde si Kvitová i Plíšková už zahrály semifinále. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se v Paříži mezi nejlepší čtyři dostala v roce 2012 a Plíšková předloni.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
vojta91
Černoškovi došly prašule? :-O
Reagovat
Jan
Pála si teď bude muset dávat velký pozor, aby zápas neprokoučoval, což se mu stalo i v zápase s Rumunskem.
Reagovat
Jan
Není to tak dlouho, jak Pála pořád prohlašoval, že Petra Fed Cup hrozně ráda hraje a že i ostatní holky rády reprezentují. Věci se mění. Sice v holkách to máme výrazně lepší, ale připomíná to kluky, kteří se teď v DC potácejí na hraně mezi světovou skupinou a baráží. Jestli nakonec tam něco nedrhlo mezi Pálou a holkami a teď se to začíná projevovat.
Reagovat
sojka1
a je tak tezke pochopit drhnuti mezi (DC) FC a (klukama) holkama? Mam na mysli osobni kariery, menici se formaty soutezi a predevsim neustale kriseni motivace, kdyz se uz ty "sladke" vyhry a "historicke" zapisy konaly... A u kluku ke vsemu ber chlup na dlani... ;-)
Reagovat
Jan
Jak vždycky prohlašovaly při vítězství FC, že se to nikdy neomrzí (což je pravda) a kdyby postoupily do finále, budou to tvrdit zase. Jistě kariéry, ale nakonec i takový Berdych, který se upnul na vítězství GS a nikdy se mu to nepovedlo a zřejmě ani nepovede. A s týmem holek, který máme, by to ještě pár let vydrželo a neomrzelo se (aspoň mně a spoustě dalších lidí). Později budou chtít, ale už to nepůjde, protože takový tým mít nebudou. Je to promarněná šance.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/Jan_Dockal/status/1108654782695251968

Když David Rozehnal pořádal charitativní turnaj pro děti, měl náklady 9 500.
Náklady uznávaného manažera Černoška, respektive jeho agentury TK Plus, na podobnou akci? Milion. A samozřejmě půlmilionová dotace z Olomouckého kraje. Takhle se dělá byznys. Více v olomoucké MF DNES.
Reagovat
slacker
"karma je zdarma" uz tu byla?
Reagovat
Blondie
Všechno nejlepší Plíškovic holkám. A přeji hlavně Týně, aby se jí zas začalo dařit.
Petě a Karolíně díky za roky skvělé reprezentace.
Reagovat
PetaM
Správné rozhodnutí. Petra i Kája mají trofejí z FC už dost. A nemůže to stát jen na nich. Výborných holek máme dost, není to jak u pánů, kde to stálo a padadlo s Tomem a Radkem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc díky změně formátu, stejně jakou Davis cupu, je to už úplně zbytečný.
Reagovat
tommr
možná, že to je i jedním z důvodů proč Petra a Karolína nebudou hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to taky myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky? Ty jsi, Linko, za změnu formátu ráda?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, radost z toho nemám.
Reagovat
milik254
V tom případě nevím, proč používáš slovo diky.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc diky změně formátu/ navíc kvůli změně formátu.
Reagovat
milik254
"Díky změně" ale vypovídá, že se tu změnu schvaluješ, což jsi popřela. Takže KVŮLI nebo VINOU.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, tak děkuji za opravu. :)
Reagovat
blixa
Naprostý nesmysl, "lingvisto" :D
Reagovat
rybicka
"Díky změně" formátu, mají obě holky šanci vystoupit ...
Reagovat
blixa
Ty jsi cizinec ? Protože jemným nuancím češtiny zjevně nerozumíš ;-)
Reagovat
sojka1
zrejme vadi vecne vyzneni naprosto bezne fraze, hnidopich... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
milik254
Já právě cizinec nejsem a česky umím. Proto mě docela štve, pokud někdo nedělá rozdíl mezi díky a kvůli. Neskutečně to mění význam věty.
Reagovat
ta-dah
Mas pravdu, well done:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Blixa je mimo.
Reagovat
blixa
Ty seš neustále mimo, chasníčku :D
Reagovat
blixa
No dyk říkám, nerozumíš a česky neumíš. "Díky" a "kvůli" můžou být v určitém kontextu synonyma a smysl vět to vůbec nemění. A to je to, co tvůj otrocky uvažující mozek nedokáže strávit ;-)
Reagovat
Nenela
Tak tohle muze byt pekny pruser, vazeni. Z lonskeho titulu pad az na dno. Andreescu je velka hrozba, ktera by v momentalne forme mela udelat proti nasemu tymu B v pohode dva body. Na zbytek se nelze spolehat, viz prvni kolo. No aspon bude sranda.
Reagovat
EllNino
O nic nejde, Fed Cup by měl být předám mladším ročníkům, Petra, Karolína, Bára, Lucka, Lucka, Andrea už toho uhrály dost, je čas na lehčí "generační" výměnu v podobě Mušky, Katky, Markéty, Báry K., Marušky, ...
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Nahrály dost. Hlavně Petra. Sezóna je strašně náročná a mladý pušky se naplno prosazují, takže "starý" musí ještě držet krok. Karolína ten GS a Petra No 1 (aspoň tejden) :D
Reagovat
EllNino
Super :) tak to vidim na Katku, Barboru, Markétu, Karolínu M. ... a nebo bych místo Báry Krejčíkové vzal Lucku Hradeckou, ale to asi Pála neudělá
Reagovat
tommr
v článku se píše "Antukovou sezonu začne Plíšková v pražské Stromovce, pak bude obhajovat titul v hale ve Stuttgartu.", ale to je nesmysl, protože Stuttgart se hraje v týdnu po FC a před Prahou ...
Reagovat
Dobry-den
Jsou jen 2 možnosti: Buď se pleteš ty, nebo autor článku. Co z toho je asi pravděpodobnější? ;-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
mají to špatně v ČTK, tommr má pravdu, opravím.
Reagovat
rybicka
Chybička se "holt" vloudí každému, nejenom ČTK :D
Reagovat
tommr
pokud Kanada přijede v nejsilnější sestavě (Andreescu, Bouchard, Dabrowski) nebudou naše hráčky v baráži favoritky ...
Reagovat
Jon61
Dabrowski patří ke špičce ve čtyřhře, pokud přijede i Andreescu, tak budou favoritkami Kanaďanky.
Reagovat
kohlik
Tak v nominaci by mohli být: Siniaková, Krejčíková, Vondroušová a snad i Muchová.
Reagovat
aligo
Super.. Ale není se čemu divit...
Reagovat
bIbec
Super. To by mohla hrát Kája!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist