Kvitová: Byla jsem nervózní, ve druhém setu to už bylo lepší

14. 1. 2019, 18:22
Aktuality 17
S nervozitou kvůli loňské prohře hned v prvním kole vstupovala Petra Kvitová do Australian Open. Povzbuzena sobotním triumfem v Sydney ale letos nezaváhala a prošla do druhého kola. Byla ráda, že mohla hrát večer a vyhnula se tak horku a dusnu, které ji potrápilo v sobotním finále v Sydney.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Už je to lepší výsledek než loni," řekla Kvitová po vítězství v 1. kole nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou 6-3 6-2 za 67 minut.

Světová šestka ale do zápasu nastupovala neklidně. Před rokem se totiž s Melbourne loučila neslavně hned po úvodním zápase s Němkou Andreou Petkovicovou. "Byla jsem nervózní, což se ukázalo v prvním setu. Ve druhém už to bylo o něco lepší a jsem ráda za postup," uvedla osmá nasazená Kvitová.

Zápas se měl hrát původně v Melbourne Areně, ale nakonec byl ve večerních hodinách narychlo přesunut na kurt zvaný 1573 Arena. Před minimem fanoušků Kvitová vzala Slovence pětkrát servis. Ve druhé sadě měla 19 vítězných míčů a jen šest chyb.

Večerní zápas byl pro Kvitovou příjemnou změnou. Sobotní finále v Sydney se totiž hrálo v horku. "A navíc ve vysoké vlhkosti, končila jsem s křečemi, takže nakonec přechod sem byl velice hladký," řekla svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka, která hrála v noci i tři zápasy v Sydney: osmifinále, čtvrtfinále a semifinále.

Beguová? Nemá mě čím překvapit
V cestě do třetího kola, které zde hrála od účasti v semifinále v roce 2012 jen jednou před čtyřmi lety, Kvitové stojí Irina-Camelie Beguová. Teoreticky mohla hrát znovu s Petkovicovou. Němka získala v duelu s Rumunkou první set, ale v osmé hře druhého setu na kurtu zkolabovala. Ze země vstala, ale zápas musela vzdát.

S Beguovou Kvitová ve třech zápasech ani jednou neprohrála. Naposledy se radovala loni cestou za titulem v Petrohradu. "Hraje solidně, nedá mi nic zadarmo. Musím hrát o něco lépe, ale nemá mě čím překvapit," řekla česká hráčka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Pavlis
Sydney semifinále, Petra se musela dohadovat s pořadateli a prosadila si svou. Ten zápas chtěla za každou cenu odehrát ještě v noci z pátku na sobotu, oni ji ale posílali spát s tím, že to bude možné až v sobotu ráno. Raději ani nedomýšlím, jak by to bývalo mohlo dopadnout.

A cením si na Petře, že jsou pro ni fakt hodně důležité jakékoli tituly, pro mě také.

https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-australian-open.A190114_185352_tenis_rou
Reagovat
tommr
pořadatelé chápu - prostě se snažili co nejvíc poškodit Petru a tím zvýhodnit domácí hráčku, aby konečně taky jednou vyhrála Australanka. Je dobře, že se Petra nedala a nakonec jím vytřela zrak ... :)
Reagovat
Fandina
Já jen tak na okraj a nechci tě převychovávat, protože to stejně nejde, ale já osobně si nemyslím, že někdo dělá někomu nějaké naschvály. Prostě je to tak, že se tak děje, počasí zlobilo atd.. Nemyslím si, že za vším musí být nutné nějaký truc a záměr ve prospěch někoho.
Reagovat
FulnekUltras
nevyměknem
Reagovat
Ptolemaios101
Petře držím palce, ale překvapit může i nepříjemně.Tak ať se to nestane!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
SpacialRecognition
Hraje solidně, nedá mi nic zadarmo. Musím hrát o něco lépe, ale nemá mě čím překvapit

Za tu část "nemá mě čím překvapit" by Karolína schytala kritiku jak vrata, jak je arogantní. :D
Reagovat
aligo
Taky že je ;D
Reagovat
SpacialRecognition
Jo jo. Proto prakticky každý zápas řiká, "nesmím nic podcenit" to je opravdu známka arogance. Arogantní možná tak neschopáky :D :D
Reagovat
aligo
Já to myslel ironicky ale jinak pohoda poprdo :*** proto to ";D"
Reagovat
SpacialRecognition
Neznám tě, tak nemůžu soudit, zda to myslíš ironicky, či ne. Každopádně Kveš se by se vyjádřil naprosto stejně. Tak se ti omlouvám, no. ;D
Reagovat
aligo
;*
Reagovat
PetaM
Problém je v tom, že řekla: "Nemám mě čím překvapit, ale já ji také ne." :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem to chtěla napsat. Ten rozhovor je useknutý.
Reagovat
MonikaS
To je přesně ukázka toho, jak novináři manipulují s lidmi. Napíšou toho půlku a úplně to vyzní jinak. Nejhorší je, že to dělají úmyslně!
Reagovat
FulnekUltras
Dobré je, že většina lidí už dneska hned tak na nějaké ty mediální sračky nenaletí. Dlouho už není vidět např. Slonkovou s Kubíkem...
Reagovat
FulnekUltras
tak ať Ti to s Irinou šlape, holčičko NAŠE...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist