Kvitová: Chci být světovou jedničkou, ale hlavní je grandslamový titul!

24. 1. 2019, 11:00
Aktuality 68
Pět let po druhém wimbledonském triumfu si Petra Kvitová zahraje o další grandslamový titul. Po vážném zranění ruky z přepadení v prosinci 2016 prožívá druhou kariéru, jak sama říká, proto chce na Australian Open uspět o to víc. Na možnost stát se poprvé světovou jedničkou tolik nemyslí.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Samozřejmě mám za cíl být světovou jedničkou, a to už mnoho mnoho let, ale upřímně, hlavní je grandslamový titul," řekla Kvitová. "Kvůli tomu jsem tvrdě pracovala, abych si zase zahrála o velký úspěch a jsem nesmírně šťastná."

Podle osmadvacetileté Kvitové moc lidí nevěřilo, že se po pořezaní prstů a nervů levé ruky, v níž drží raketu, dokáže vrátit do špičky.

"Jen málokdo věřil, že zase budu stát na kurtu a hrát tenis na nejvyšší úrovni. Jsem ráda, že je mám okolo sebe, že jsem je a rodinu a další měla, když jsem je potřebovala, když to bylo důležité," vyznala se.

Na tiskové konferenci musela popisovat svůj příběh návratu. "Byla to dlouhá cesta," uvedla s tím, že nevěděla, jestli ještě někdy bude hrát tenis. Musela zvládnout rehabilitaci a vyrovnat se s těžkou situací psychicky. "Necítila jsem se dobře, když jsem byla sama. Výhrou třeba bylo, že jsem byla poprvé sama v šatně," vzpomínala.

Domnívá se, že roky strávené ve sportu jí pomohly k úspěšné léčbě, pracovitosti a pečlivosti při rozhýbávání levé ruky. "Rozhodla jsem se, že se vrátím a udělala jsem pro to všechno. Ruku jsem cvičila víc než kdo jiný," řekla Kvitová. "První tři měsíce byly těžké a teď možná ani sama nevěřím, že jsem ve finále."

Do svého třetího grandslamového finále se prodrala bez ztráty setu. Její poslední 'obětí' v Melbourne se stala v semifinále Američanka Danielle Collinsová, které po vyrovnané první sadě uštědřila "kanára".

Utkání se hrálo ve velkém vedru a Kvitová si před zápasem zjišťovala, kdy se zatahuje střecha. Takže nebyla překvapená, když za stavu 4-4 v prvním setu byl zápas na pět minut přerušen. "Je skvělé, že tady mají takové pravidlo. Je nebezpečné hrát v takovém vedru a rozhodně jsem to uvítala," řekla.

Petra Kvitová

Od loňska je Kvitová štíhlejší a na kurtu rychlejší. "Doběhnu více míčů, dokážu se udržet déle ve výměně a pomáhá to psychice," řekla tenistka. "I v horku vydržím déle běhat a bojovat. Všechno do sebe zapadlo," usmívala se.

Do finále proti Naomi Ósakaové půjde se skvělou finálovou bilancí. V soubojích o titul má bilanci 26-7, ve finále vyhrála už osmkrát v řadě a na grandslamech zvládla obě finále Wimbledonu v letech 2011 a 2014.

"Je příjemně vědět, že mi tyhle zápasy jdou a mám v nich velkou úspěšnost. Každé je jiné, ale vím, že mám šanci vyhrát. Finálové zápasy miluju. Ráda hraju na velkých kurtech a tohle bude ten případ. Už se těším," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
gigin
Bude dávat finále. Ale ze záznamu.
Reagovat
George_Renel
Radiožurnál prý bude dávat finále v živém přenosu.
Reagovat
George_Renel
Radiožurnál prý bude dávat finále v živém přenosu.
Reagovat
George_Renel
Radiožurnál prý bude dávat finále v živém přenosu.
Reagovat
gigin
Svatá trojce.
Reagovat
George_Renel
:-) Nechápu, kliknu 1x a tři posty. To se mi ještě nestalo.
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
Krisboy
Tak je to důležitá zpráva, tak proto.
Reagovat
jirkaS
STV2 živě ;-)
Reagovat
tommr
ted už naštěstí Petra nemusí řešit co chce víc. Když získá na AO GS titul bude automaticky i světovou jedničkou ... :)
Reagovat
Krisboy
Udus se tou závistí, chcípáku!
Reagovat
FulnekUltras
Maruška je jen prostá příslušnice západočeské maloburžoazie... ;-)
Reagovat
slacker
Hlavni je ze nechce byt Svetovou dvojkou
Reagovat
FulnekUltras
Teď už je tam všechno, Peti. Užij si naplno sobotní finále. Co se má stát, to se stane.
Reagovat
peggy
Slecne Kvitove nejde o post svetove jednicky,ale hlavne o penize na ty je lita.Doufam,ze se najde firma,ktera ji posle zdarma kapesnicky na jeji,,dojemne"slzy.Dobra hereka.Jedniska je u mne Pliskova.
Reagovat
Jan
Peníze se líbí každému. určitě jí jde víc o titul GS. To je jasné. Jinak co se týče události v Prostějově, pořád se mi vtírá myšlenka, že si tu ruku pořezala sama. Což ale neubírá nic na jejím letošním skvělém výkonu jak v Sydney, tak na AO.
Reagovat
LukasH
Jasně. Rozřezala si ruku i šlachy s jointem v hubě...
Reagovat
bIbec
Péťa jede EMO na plný pecky.
Reagovat
Blondie
Jestli se ti vtírají myšlenky na to, jak si mladá holka sama řeže nervy a šlachy, tak, moc prosím, vyhledej odbornou pomoc. Bůhví, co se z těch myšlenek může rozjet.
Reagovat
PetaM
Tak to je mi tě vážně líto. Tohle by nezvládnul prakticky nikdo. Možná úplně ten největší šílenec, ale ten vypadá trochu jinak, než Petra.

A doktoři jsou dost dobří na to, aby poznali vlastní zavinění. A rozhodně by to před celou republikou nehráli, protože kdyby se to provalilo, a takhle velká věc by se tutově provalila, mají z toho všichni neskutečnou ostudu a zničený život.
Reagovat
EllNino
lol, sama :D ...no, čekal jsem, že to někdo zase vytáhne, aby si kopnul ... ale tak v pořádku, řezat si prsty je přece naprosto nebolstivá a normální věc
Reagovat
jirkaS
tohle dělaj maximálně magoři z jakuzy, ne moravské robky
Reagovat
George_Renel
Já jsem si říkal, že ten hliník ve vzduchu a ty chemtrails určitě musely někde zanechat následky. :-b
Reagovat
ttopi
Pane Žondro z toho se nedostanete.
Reagovat
Kozoroh
Nechápu, proč stále kolují netem konspirace, že si Petra ruku pořezala sama.
Reagovat
FulnekUltras
Odraz toho, že dneska už pomalu nikdo ničemu a nikomu nevěří... Všichni furt enem po penězách... Měl byste v tom už konečně udělat pořádek, kurwa... (hoši Guten Tag ;-)
Reagovat
Fandina
A ty se divíš, že lidi si nevěří. Když dovedou třeba jako ty plácat nesmysly.
Reagovat
FulnekUltras
V toporně individualistickém soukromovlastnickém parazitním systému nastavení společnosti se nedivím už skoro ničemu. ;-)
Reagovat
Fandina
Za to za komunismu si mohl věřit tak akorád tomu, že když řekneš něco proti režimu, zabásnou tě.
Reagovat
misa
Ještě jste mohli věřit tomu, že socialismus jednou skončí.
Reagovat
Fandina
My šedesátníci jsme povětšinou politiku neřešili. Do roku 1989 tak člověk stačil vystudovat, já ještě k tomu mít dvě děti, rodinu a politika mi byla ukradená. Ale když pak přišel rok 1989, tak jsem z toho měla radost, najednou se otevřely hranice, mohlo se na západ a hlavně, mohlo se podnikat. Takže já jsem v pohodě a ráda, že už období plánovaného hospodářství, kdy se dělalo, že se dělá a k ničemu to nevedlo, je pryč.
Reagovat
misa
Dobře a řekni mi, proč politiku řešili lidi všude v socialistickém okolí: v NDR, Polsku, Maďarsku?
Reagovat
Fandina
Ale tady ji také někteří lidé řešili. Havel a další byli komunisty zavíraný pořád. Řešilo se to také. A nakonec se to sesypalo všude.
Reagovat
FulnekUltras
Dříve či později se sesype i to, co nás tak "obšťastňuje" dnes.
Reagovat
Fandina
Jenže není kam se sypat, nikdo žádný ideální režim, kde by padali pečené holubi do ust ještě nevynalezl. Zavíráním protivníků Havlů a dalších, jen proto, že se báli svého svržení, jak to dělali komunisti, chleba nevyděláš.
Reagovat
FulnekUltras
ano - všude chleba o dvou kůrkách ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Zas tolik - co by ještě navíc odpovídalo skutečnosti - toho nebylo.
Reagovat
Fandina
Horáková ti nic neříká? Uranové doly. Nic. LIdi zastřelení na hranicích. Havel.
Reagovat
misa
Jednoho uprchlíka dokonce roztrhali supi.
Reagovat
FulnekUltras
Obdobím 1949-53 se komunisti samozřejmě chlubit nemohou. Je však potřeba vidět tehdejší mezinárodní situaci těsně po 2. sv. válce, špionáž přes "Železnou oponu", kterou ostatně jako první stáhl Západ, politické justiční vraždy komunistů v USA atd. Na hranicích bylo za cca 40 let zastřeleno spoustu nepřizpůsobivého kriminálního šmejdu - který je dnes přechází bohužel bez jakékoliv kontroly. No a zbabělý zrzavý povaleč - ten už pomalu mizí z historické paměti nadobro. Už zbývá jen přejmenovat zpátky ruzyňské letiště, brněnskou uličku očurávanou po nocích ožralými komedianty z Provázku, demontovat růžové sedací veledílo za miliony v Praze - a Kocáb s Veškrnovou už to se svým kroužkem patetických uctívačů hňupa nijak nevytrhnou.
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by nebyli žádní političtí vězni, které komunisti pozavírali do vězení jen proto, že se báli svržení svojí vlády. Zakazovali jim vystupovat, hrát, Kubišová a nevím kdo ještě. Já osobně jsem znala několik lidí, kteří jen tím, že četli zamilované básničky zavřeli. Můj soused byl v uranových dolech jen proto, že nešel k volbám. Byli statisíce pétépáků. Kamarád odešel do Rakouska a sebrali mu byt, občanství a mysleli jsme, že ho už v životě neuvidíme, kdyby nepřišel rok 1989. Ale podle tebe se to nedělo. Jsi ubožák.
Reagovat
Fandina
Tátovi sebrali živnost s učni a musel jít dělat pomocného dělníka k zedníkům. Manželův táta přišel o truhlárnu se zaměstnanci, zapečetili to a nesmělo se tam. Bratranec byl leta v Jáchymově a přišel tam o zdraví. Ale ono se to nedělo, jsou to jen báchorky.
Reagovat
FulnekUltras
Netvrdím, že se neděly různé nelidské excesy. Dnes je to ale celkově (ne třeba zas pro Tebe) ještě horší. No a protože tady už zase píšeme dost OT pod Petru, tak bych další politickou diskuzi jednostranně ;-))) ukončil.
Reagovat
misa
Ještě bych připomněl, že se vám nějak hroutí politická situace ve Venezuele.
Reagovat
FulnekUltras
To zvládnem. S ušáky masivně podporovanou "opozicí" všude tam, kde zrovna nebyl režim podle jejich velmocenských představ, máme už bohaté zkušenosti. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hloupej.
Reagovat
Blondie
Mno jo, to víš, peggy, je určitě lepší ty peníze za finále či vyhrané GS MÍT (jako Petra), než je nemít. Jako... jako spousta jiných tenistek ;)
Reagovat
PetaM
Taky mi jde o peníze, proto studuju, abych si je později mohl vydělat a na nikoho se neohlížet. Kdo říká, že peníze k životu nepotřebuje, tak lže sám sobě ... ;)
Reagovat
Fandina
Že se nestydíš, konzumní kapitalisto :DD. To by se za komunismu nemohlo stát. Tam šlo jen o blaho lidu. Ne o prachy. D.
Reagovat
PetaM
Já za komunistů nežil, takže mě to nějak netrápí :D :D Ale baví mě srát lidi, co se pořád koukají do minulosti :D To je vždycky prča :D
Reagovat
Fandina
Taky na tebe dojde, že se budeš dívat do minulosti. A možná, že když zažiješ nějakou revoluci, taky budeš porovnávat. DDD.
Reagovat
PetaM
No, kdo ví :D Já minulost celkově moc neřeším :D Snažím se dívat jen dopředu :D
Reagovat
Fandina
Jasně.:D
Reagovat
George_Renel
Víš, to je jednoduché. V mládí se totiž ještě nemáš za čím do minulosti dívat.
Počkej až se přiblíží šedesátka (a bude to rychleji než si myslíš) to se potom podivíš na co vše si do minulosti povzpomeneš.
Reagovat
FulnekUltras
Mladému těžko líčit. To se prostě muší zažít... ;-)))
Reagovat
Jan
mohla by to finále vyhrát. Má na to.
Reagovat
Fransoas
Bude to pro Petru hodně velká výzva.Petra je stále velký bojovník a věřim tomu,že pro to je schopna udělat maximum.Držim palce.Petro pojď.
Reagovat
Fandina
Já se připojuji, ale mám dotaz. Proč pořád píšeš ty věty těsně vedle sebe, bez mezery za tečkou. Je to nepřehledné. Děkuji za odpověď.
Reagovat
gigin
Brože na něj!!
Reagovat
Fandina
Pravda, já můžu mlčet, protože každou chvíli udělám hrubku nebo překlep, ale tohle fakt trhá oči. O nic nejde, jen mě zajímalo, proč to dělá, už jsem mu to psala a neodpověděl. Takže se ptám znovu. Jinak ano, Brož tu chybí. Ten byl na pravopis jako pes.
Reagovat
gigin
Jj :DDD

a ještě satelity!! Kurnik to byly doby :DD
Reagovat
Fandina
Časy se mění, lidi také, ale hodně jich taky zůstává ... úsměv
Reagovat
gigin
:DD

https://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky/#parabola-broz.jpg
Reagovat
Nancy_z
Brož :)))) Made my day, úplně jsem na něj zapomněla :D
Reagovat
gigin
:DDD

Jinak jako on byl fajn. Přes vzkazy mi poradil strašně moc věcí a díky jeho radám (zdarma) jsem se fakt pohnul se satelitem o kus dál. Jako tady působil až komicky, ale moc mi tu chybí. Nikdy nezapomenu jak ještě běžel tenis ATP na Nově, na různých kanálech jejich a oni měli podepsané i MotoGP. A samozřejmě to tam šupli místo tenisu. Brož se všem smál, jak si to sleduje na těch svých jiných družicích a napsal všem glosku, která zněla:

Vrrrnnn, Vrrrrrn... jakože motorky :DDDDD
Reagovat
Nancy_z
:DDDD Zlatý časy!
Reagovat
gigin
Jj. Si ty roky procházím zpětně ty diskuze, fakt paráda. Co už no..
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist