Kvitová do finále neprošla. O titul a post jedničky se utkají Šarapovová s Azarenkovou

26. 1. 2012, 08:29
Aktuality 233
AUSTRALIAN OPEN ženy - Petra Kvitová při premiéře v semifinále Australian Open neuspěla. Česká tenistka v repríze loňského finále Wimbledonu podlehla Marii Šarapovové a světovou jedničkou zatím nebude. Do čela žebříčku se totiž vyhoupne melbournská vítězka a o titul si to rozdají Ruska a poprvé v grandslamovém finále Běloruska Azarenková.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se letos dostala poprvé do semifinále Australian Open a o finále se utkala s Marií Šarapovovou. S Ruskou, kterou porazila loni ve finále Wimbledonu a získala premiérový grandslamový titul, si ale podruhé na grandslamovém turnaji poradit nedokázala. České tenistce se totiž nepovedl první set a závěr třetího. V zápase neodvrátila ani jeden z pěti brejkbolů, sama využila jen 3 ze 14 a když zahrála 41 nevynucených chyb a 'pouze' 30 winnerů, po dvou hodinách a dvanácti minutách prohrála 2-6 6-3 4-6.

Jednadvacetiletá rodačka z Fulneku hrála na grandslamu potřetí v semifinále, za něj se ale dostala zatím 'jen' při loňské triumfální jízdě Wimbledonem.

Jak bude vypadat čelo žebříčku po Australian Open?:
Titul Azarenkové:
1. Azarenková 8585
2. Kvitová 7690
3. Šarapovová 7560
4. Wozniacká 7085

Titul Šarapovové:
1. Šarapovová 8160
2. Azarenková 7985
3. Kvitová 7690
4. Wozniacká 7085

"Samozřejmě jsem teď zklamaná, ale možná až se třeba za týden ohlédnu, tak si řeknu, že to byl dobrý turnaj. Hrála jsem poprvé semifinále Australian Open," řekla Kvitová na tiskové konferenci. "Měla jsem být víc agresivní," dodala.

V případě melbournského triumfu se rovněž vítězka Fed Cupu či Turnaje mistryň  mohla stát světovou jedničkou, zatím ale zůstane druhá, nebo si dokonce může pohoršit na třetí místo.

Nyní bude Kvitová v Melbourne držet palce příteli Adamu Pavláskovi, kterému se daří v juniorce. Pak návrat domů a příprava na Fed Cupu, ve kterém české tenistky zavítají už příští víkend 4. a 5. února k 1. kolu do Německa.

Spousta chyb a nevyužité šance
Kvitová začala dnešní zápas čistou hrou na servisu, který si podržela za pouhou minutu hry. Jenže další tři podání už jednadvacetiletá Češka neudržela. První brejk si ještě dokázala vzít zpět a vyrovnala na 2-2, ovšem další čtyři gamy už byly v režii Rusky. Ta se za stavu 5-2 dostala ze ztráty 0-40 a po 32 minutách proměnila druhý setbol. 

Petra Kvitová se loučí s publikem v MelbourneBěhem prvního setu se Kvitová trápila, byla nečekaně nervózní, spáchala 11 nevynucených chyb a zahrála jen šest vítězných míčků.  Psychickou nepohodu podtrhla i hozením rakety na kurt, a že v sobě emoce nerada dusí, potvrdila i v dalším průběhu zápasu. Své tenisové náčiní do vzduchu či na zem poslala ještě několikrát. 

Ve druhé sadě se ale česká tenistka uklidnila, lépe bránila a na kurtu se konečně začal svádět dramatický souboj. Šarapovová pomohla dvojchybou k brejku a Kvitová se ujala vedení 3-0. Své podání si bezpečně hlídala, a i když ve čtvrté ani šesté hře neproměnila další brejkbolové příležitosti, dějství ukončila esem z druhého podání. Během druhé sady trefila 14 vítězných úderů. 

Šťastná Maria ŠarapovováJednadvacetiletá Kvitová v rozhodující sadě vedla po brejku 2-1, ale vzápětí o výhodu po chybách přišla, neboť nedokázala odvrátit ani čtvrtý brejkbol. Češka se soupeřce tlačila do slabšího podání, ale nedařilo se jí využít šance na zisk jejího servisu - po dvou brejkbolech nevyužila za stavu 2-2 ani 3-3. Obě hráčky pak zvedaly diváky ze sedadel jedním lepším vítězným úderem než druhým i dlouhými výměnami a drama vrcholilo.

Za stavu 4-4 lajnový rozhodčí zahlásil aut a Kvitová mohla mít za stavu 40-0 při podání soupeřky tři brejkboly ('malé mečboly'). Šarapovová si však vyžádala jestřábí oko a to ukázalo dobrý míč. Výměna se opakovala a českou hráčku to snad zlomilo. 

Definitnvě rozhodla následná desátá hra, před kterou Kvitová nevyužila několika šancí, což ji vidtelně frustrovalo. Na důležitý game se nedokázala zkoncentrovat, při svém podání dvakrát trefila síť, nabídla Šarapovové dva mečboly a hned při prvním poslala bekhend do autu.

Maria Šarapovová a Petra Kvitová

Highlights ze zápasu Kvitová - Šarapovová:


"V třetím setu měla (Kvitová) navrch. Říkala jsem si, jdi do toho víc, a bojovala jsem. V tom posledním gamu mi vyšly returny. Jsem nadšená," řekla Šarapovová.

"Pro Petru bylo frustrující, že měla tři gamy po sobě šance (na brejk), a neudělala je. Zahrála dobře, ale Šarapovová byla proti a zahrála je ještě lepší. V poslední hře nenašla sílu to zvrátit," řekl kouč David Kotyza Radiožurnálu.

Poslední českou finalistkou Australian Open tak zůstane Jana Novotná z roku 1991. Z titulu se v Melbourne naposledy radovala Hana Mandlíková v roce 1987.

Nepovedený poslední game:


Hlučné finále Šarapovová - Azarenková
Trojnásobná grandslamová šampionka Šarapovová, jež poslední titul získala ve 20 letech v roce 2008 právě na Australian Open, se ve finále utká s Viktorií Azarenkovou. Vítězka souboje zřejmě dvou při hře nejhlučnějších tenistek Top 100 získá nejen stříbrný pohár pro vítězku Australian Open, ale stane se také světovou jedničkou! Zatímco čtyřiadvacetiletá Ruska by se do čela po téměř čtyřech letech vrátila, Běloruska by na trůn usedla poprvé. 

Viktoria Azarenková a Kim ClijstersováDvaadvacetiletá Azarenková se dnes dostala do svého vůbec prvního grandslamového finále, když po setech 6-4 1-6 6-3 vyřadila obhájkyni titulu a čtyřnácobnou grandslamovou vítězku Kim Clijstersovou.

Diváci v Rod Laver Areně hnali osmadvacetiletou belgickou oblíbenkyni, která byla v minulosti partnerkou Lleytona Hewitta, naopak Azarenkové přilíš lidí v hledišti nepřálo. Běloruska je totiž irituje svým jekotem po každém úderu a za postup do finále byla odměněna pouze velmi chladným potleskem. Více ovací si vysloužila při odchodu z kurtu Clijstersová.

"Když jsem podávala na vítězství, tak byla hodně pod tlakem," komentovala Azarenková, jež na první mečbol zahrála dvojchybu. "Přišlo mi, že moje ruka váží snad 200 kilo a celé tělo snad tunu. Vůbec jsem nevěděla, co se děje. Až když jsem proměnila mečbol, tak to ze mě spadlo," dodala tenistka, za kterou zápas ukončila nevynucenou chybou soupeřka. 

"Kim hrála skvěle a já se musela hlavně po tom druhém setu dát rychle dohromady. Bylo to hodně těžké, ale jsem moc šťastná, že se mi to povedlo a já postoupila do finále."

Finále dvouhry žen a souboj o post světové jedničky začne v sobotu dopoledne v 9:30 hodin SEČ. Azarenková, jež letos vyhrála turnaj v Sydney a v 11 zápasech ještě neprohrála, má s Šarapovovou bilanci 3-3. Na grandslamu se potkají poprvé.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky žen (26. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (4-Rus..) - Kvitová (2-ČR) 6-2 3-6 6-4
Azarenková (3-Běl.) - Clijstersová (11-Belg.) 6-4 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

233
Přidat komentář
Heather_Fedex
Jedna vec, ktera extremne musi rogera extremne srat, je forehand. jezismarja, kolik dnes bylo tech nalitej forhandu a roger je poslal do site? nejmin 30. nemluvec o posranejch dropshotu. jediny pekny moment mnel roger v 1. setu, od te doby sel dolu vodou. verim, ze nadal svuj 11. gs nevyhraje, pres to ze ma top formu. beha jak motorova mys a hraje extremne dobre forhandy. rog mne opravdu zklamal. ale ja porad doufam, ze 17. grandslamu se jedte dockam. neprestavam doufat
Reagovat
Fandina
ale ne přes Nadala .......
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháněj, na USO klidně GS titul může dát i přes Nadala. Ještě hůř pak oba největší soupeři Rožéra vypadají na TM. Na konci sezony jsou z nich často trosky, které zmákne třeba i Tipsarevič. Docela mě překvapuje, že po sotva jednom měsíci pauzy jsou už zase fit a v nejlepší formě.
Reagovat
gigin
Užíííívej si to!! Gratulka, máš splněno !! Už nám chybí jen jeden detail :-)
Reagovat
tito
Díky brachu:-)
Reagovat
poutnik
Z pohledu tohoto zápasu je výkon Berdycha na tomto AO opravdu super.
Reagovat
baggik
Z pohledu dnešního zápasu je hrozná škoda, že Berdych nedokázal nad Nadalem vyhrát, mohl být ve finále, ale to by holt musel mít větší psychickou odolnost.
Reagovat
Fandina
by předtím nesměl vytočit Almagro .......
Reagovat
baggik
Tak Nadal je ve finále. Na jednu stranu je to dle mě snazší soupeř pro Novaka, na druhou stranu mě ten Nadal tak zoufale nebaví...si vyberte.
Reagovat
Fandina
bude mít práci s Andym
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam !!!!!!!!!
Rafa si jde pro 11. titul
Reagovat
smazaný uživatel
V období 2008-2010 by to bola pravda, vlastne nič nenasvedčovalo tomu, že takýto herný štandard nebude stačiť..Inými slovami, namiesto 13. bude Rafa stále na 10..
Reagovat
SwissMaestro
Špatná psychika prohrála s Nadalem. Nic více ani nic méně....
Reagovat
poutnik
A sportovní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je o psychike..Ten, kto ju nezvláda sa minul povolaniu.
Reagovat
Vojtaakk
Roger ma na nej neskutecne spatnou taktiku. Navic mu porad dava prostor pro prohozy, ktery ho (Rafu) ohromne psychycky nakopnou. A pak se taky dost vyhazuje, jako dycky. Malokdy vidi clovek hrat Rogera horsi tenis nez proti Rafovi...
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Nadal ze sebe dostane to nejlepší a Federer to nejhorší...A pak ty zápasy taky tak dopadají...Gratulace Nadalovi, na Federera prostě umí jako nikdo!
Reagovat
Vojtaakk
posledni gam jen dokazal vyse recene...
Reagovat
poutnik
Ćim dele trvá zapas tak je zřetelnější, že je Roger pomalejší než Rafa.Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Být fanoušek Federera je tááák těžké:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto sú tenisové orgie!
Reagovat
Pe3k
Příště bych tam vybral někoho komu slouží zrak :D
Pár neuvěřitelných míču teď naši kuci zahráli :)
Reagovat
Pe3k
Být na jeho místě nadiktoval bych mu stát na základní čáře a na síť chodit jen v krajním případě, daleko více se soustředit na vlastní servis a při přímu mnohem více riskovatl. Při tomhle ohledu to vypadá, že Paul neudělal vlastně žádnou práci, protože Roger hraje naprosto stejně jako ty roky před tím...Co by ste Rogerovi radili vy?
Reagovat
smazaný uživatel
já stejně nechápu funkci trenéra, který hrál sám skoro vždy hůř než jeho svěřenec, vždyť ti hráči již vše umí, potřebují jen psychologa
Reagovat
smazaný uživatel
sakra, další brejkboly v háji, jen aby nakonec ten set ještě neprojel :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Drží sa Roger ako voš!..tieto chvíle mu len pomáhajú, to radšej nech vyhráva čistými hrami.
Reagovat
tito
No to byl bekhendový banán (40:0).
Reagovat
SwissMaestro
Kdyz podava Roger tak by cloveka misty az jeblo jak infarktove to jsou situace......nikdy vickrat uz prosim : D
Reagovat
Fandina
adrenalin ........ není to krásné??????
Reagovat
SwissMaestro
Svym zpusobem je, ale kdyz je v ohrozeni tenisovy milacek...:D
Reagovat
smazaný uživatel
boooooze, nemozem to pozerat, som v robote :-((( ale uz teraz ked pozeram stav mam z toho mindrak. to musi byt uzasny zapas.... vzdy ked hraju je to uzasna pozerana..... rafa, rafa, rafa, rafa
Reagovat
Fandina
jen tak dál. Ono to půjde. Moc ti to přeji. Výhru. Jeď. Go.
Reagovat
poutnik
Mně příjde, že toho má Federer plný kecky.
Reagovat
poutnik
I když pořad je to skvělý hráč :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je Roger nejlepší na světě, jen má noční můru Rafael Nadal, který moc běhá, nedělá moc chyb a rotuje moc balónky
Reagovat
Pe3k
Roger je dokonce nejlepší v historii, problém je, že Nadal má šanci jej překonat (tedy prozatimní rekord 16 gs) taky je spousta rekordů, kterým se Nadal ani nepřiblížil...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, nejlepší na světě jsem myslel tu lehkost danou od nejvyššího se kterou tenis hraje
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je Roger nejlepší na světě, jen má noční můru Rafael Nadal, který moc běhá, nedělá moc chyb a rotuje moc balónky
Reagovat
smazaný uživatel
váááááámos !!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere co to dneska (ne)hraješ? :-O
Servis tragický, hra na síti taky nic moc, taktika škoda slov :-(
Reagovat
gigin
ještě kúsek :-)
Reagovat
tito
set, set, jeden setík !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už sme tam skoro boli, Federer bohužiaľ ušiel z toho breakball.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takhle slabej výkon jsem od něj nečekal
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mu prostě ten tenis dokáže vždycky otrávit, je to škoda. Třeba se ale ještě povede něco vymyslet.
Reagovat
Pe3k
No na myšlení měl Federer 8 let a nedokázal vymyslet nic...Prostě Nadalovi Rogerův styl sedí a s tím se nic asi dělat nedá...Naštěstí je tu Djokovic, který to zase umí na Nadala...
Reagovat
Fandina
to je smůla ........ nevadí jedem dál Roge
Reagovat
SwissMaestro
Psychika jak vysita. Bylo to 1:6 v TB. Roger nemel co ztratit a tak hral maximum riziko s cistou hlavou. Pevne verim ve srovnani na 2:2 na sety :-) COME ON ROGER! WE STILL BELIEVE IN YOU !!
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Já sice věřím v Rogera, ale nevěřím, že vyhraje tento zápas, protože to už je čistě zbožné přání a já jsem realista...
Reagovat
SwissMaestro
Vypadlo mi, že moc k uspechu nechybelo, ale co uz no....
Reagovat
SwissMaestro
Tak tohlee byla pekne horka chvile. Clovek pomalu zavira oci :D
Reagovat
Pe3k
Nejhorší, teda krom toho jeho servisu, je ta jeho taktika hrát nekonečně backhand dokud nezkazí, namísto toho aby si to oběhnul a zahrál forehandem a ještě horší je snad nahrát Nadalovi na prohoz a pak běžet na síť...No ted se o5 psychicky složil, takže původní tip, že to bude ve 4 setech pro Nadala vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Už som spomínal ten pocit, že to dnes bude presne naopak oproti roku 2009..Tam tretí set vyhral Rafa 7:6, takže je to jasné..(škoda toho setballu, ďalší zlom)
Reagovat
smazaný uživatel
PAN BOH ZAPLAT ZA TIETO DARY.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, skvělé..:-)jen tak dál, Rafo.
Reagovat
tito
Rafa nakonec ten důležitý bod dal ale líbilo se mi, jak Roger přitvrdil a málem to stáhnul.
Reagovat
smazaný uživatel
No mne sa to moc nelíbilo Tito :)..Celý ten set bol ako na hojdačke, najprv Rafa nevyužil šancu utiecť, potom utiekol Federer, vzápätí ho Rafa chytil, v TB si vypracoval pohodlný náskok, ktorý takmer stratil..pri 6:6 v TB by som asi rezignoval a vyhodil TV z okna. :)
Reagovat
tito
Tak bylo to na prášky ale ocenit se to dá:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Já už z toho českého komentátora fakt nemůžu.
Reagovat
Fandina
go go Roger . teď tajbrejk ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Roger prostě asi vyhrát nemůže, dneska ten servis je něco příšernýho.
Reagovat
Pe3k
Njn psychika...Ale tak Roger se furt drží mezi nejlepšími a Nadal Federera stále umí porazit jen tím způsobem, že nechá Federera porazit se sám svou psychikou...Od toho finále 2009 se moc nezměnilo.
Reagovat
SwissMaestro
Vyhraje :-) Budu věřit do posledního míčku :-|
Reagovat
Pe3k
No to respekt :)
Reagovat
Fandina
fandím taky ....... go Fedex
Reagovat
W.G.M.
Ja myslim, ze je to tak, jak rika Maestro, proste do posledni chvile neni nic rozhodnuto. Jasne, vy treba uvidite ten prubeh a z toho se da leccos vycist, ale zatim to je vyrovnane..
Reagovat
SwissMaestro
To co ted dela psychika s Rogerem ve tretim setu je az neuveritelne....
Reagovat
Pe3k
No hlavně to jeho podání to je děs. I kdyby náhodou vyhrál ten 3. set, tak by stejně prohrál v 5. Takže to raději prohraje už nyní...
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to dopadá, když před důležitými zápasy nejsou vydány preview články!
Dřív to šlo bez problémů, teď už ne? A to měl TP tehdy mnohem menší návštěvnost! Čtenáři pak pod článek namatlají komenty, co s článkem vůbec nesouvisí. Hanba!
Reagovat
Stan_Borowitz
Fuj, teď utekl Federer hrobníkovi z lopaty. Snad je krize zažehnána, zdá se, že si vzpomněl, jak se servíruje...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ, nielen vo futbale platí "nedáš, dostaneš"...Rafa z pasáže, kedy bol lepší dohromady nič nevyťažil a teraz je zase o krok vzad..Je to zlé.
Reagovat
tito
Už zase dobré, neuvěřitelná hra!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No a teraz si zas prehral servis Roger, to je Kocúrkovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, Rafa..na čo je toto dobré?..Súper minútu od kolapsu, 40:0 pri jeho servise a ty mu podáš pomocnú ruku? Holt NADAL, tenisový gentleman...Dúfam, že to nebol kľúčový gem.
Reagovat
Pe3k
Rafovi hraje vše do karty. Federer je psychicky složil a není schopen zahrát nic. Nezaservíruje, teď už dělá i dvojchyby, ve výměnách jen čeká co příde a nebo vyhodí. tenhle zápas skončil ve druhém setu. Gratulace Nadalovi.
Reagovat
W.G.M.
Ja to teda nemohu sledovat, jen skore, ale Roger taky neni zadny orezavatko. Ano, s Rafou ma blbou bilanci a mozna z nej ma trochu mindrak, ale urcite to nevzda, ja bych ho teda moc rychle neodepisovala, je zacatek tretiho setu...
Reagovat
Pe3k
S Rafou je to pro Rogera zápas hlavně o psychice a vzhledem k tomu, že je psychicky hodně dole tak jediná jeho šance jak vyhrát je, že se Nadal zraní. Nadala ten druhý set nakopnul a ted už Rogera přejede (bohužel). Streamů je na internetu dost, stačí si je jen zapnout...Znám hodně lidí co zrovna teď koukají na zápas v práci :)
Reagovat
W.G.M.
Ja vim, ze je dost streamu, ja mam navic predplaceny Eurosportplayer, ale v praci se nemuzu divat. IT by me stoplo a navic bych tu tak zatizila linku, ze by ostatni meli problem pracovat.
Reagovat
Fandina
psychický blok na Nadala ale já si myslím že hodně velký blok v opačeném gardu má Nadal na Rogera, musí musí musí ho prostě porazit psychiku poslouchá jeho tělo, které na to má fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace oběma finalistkám! :) Masha a Vika mě udělaly minimálně do soboty nejšťastnějším člověkem na tenisportálu. :D Ale velké uznání zaslouží i Petra a Kim. Byly to krásné zápasy. Hlavně ten mezi Vikou a Kim byl asi nejlepší v dosavadním průběhu letošního Australian Open...

Vika - Kim: Vstal jsem na pátou a viděl jsem konec druhého a celý třetí set. Nemám co dodat, bylo to úžasné. Některé výměny byly naprosto geniální z obou stran. Mám obrovskou radost! Moc to Vice přeju, je to její první grandslamové finále. Bylo roztomilé, jak byla při tom rozhovoru dojatá. :)

Masha - Petra: Parádní drama, i když si myslím, že obě holky umí hrát ještě líp. Možná to bylo i tím, že hrály druhý zápas během dvou dnů... Ale nahradily to obrovskou bojovností. Mashe se v 1. setu dařilo výborně, Petra se chytla ve druhé sadě. Třetí set už byl o nervech a samozřejmě o štěstí. Masha ukázala obrovskou vůli. I když se jí nedařilo podání (bylo tam hodně dvojchyb), tak prostě bojovala dál. Některé gemy byly hodně vydřené... Podle mě přišel rozhodující moment při podání Mashy za stavu 4:4 a 0-30. Byl zahlášený aut, ale Masha si vzala jestřábí oko. Míček byl dobrý, výměna se opakovala. Masha otočila vývoj toho gemu, vedla 5:4 a pak získala rozhodující brejk. Opravdu rozhodovaly maličkosti... Nechtěl bych si měřit tlak, když měla Masha mečbol. :D Naštěstí proměnila už ten první... Udělala mi obrovskou radost a moje vysněné finále je na světě! :) Ale říkám vám: Můžete být na Petru pyšní.

Jsem rád, že už se v sobotu nebudu muset nervovat. Snad to bude pěkný zápas. Moc to přeju oběma holkám. Vyhrát může jenom jedna, ale snad to tu druhou nebude moc bolet... S poháry jim to bude slušet, i když jedna bude mít větší a jedna menší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo, tak to ja se take v sobotu nebudu nervovat:) ale asi spis z jineho duvodu...

Monty ocekaval jsem tvuj prispevek, to je jasne, ale tohle jsem opravdu, ale opravdu necekal:):) si me dostal:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to chápu, že se nebudeš nervovat. :) Čímpak jsem tě dostal? :D

Ještě bych si chtěl trochu zamachrovat se svou úspěšností v anketách... Před začátkem AO jsem jako tip na vítězku zvolil možnost "Azarenková, Šarapovová, Na Li nebo někdo jiný" (mělo to asi 24 %). A před semifinále jsem zvolil finálovou dvojici "Šarapovová - Azarenková" (bylo nás 105). No vidíte, a pak mi tady někdo napíše, že mě nezajímají výkony a koukám jenom po holkách. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak některé z nich přece Monty musíš fandit o trošku víc. Nebo to z tebe nedostanem? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív jsem rozlišoval, kterou hráčku mám radši (to jsem jich měl taky mnohem víc než čtyři :D), ale teď fandím všem čtyřem úplně stejně. Komu bych měl fandit víc? Vika je ve svém prvním grandslamovém finále a může se stát poprvé v kariéře jedničkou. Masha může získat první grandslam po těžkém zranění ramena a ještě k tomu se stát jedničkou.

Ale já ti teda řeknu svůj tip: Vyhraje Maria Azarenka (nebo Victoria Sharapova). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Ty alibisto...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem alibista. :) Komu bys fandil ty, kdyby spolu ve finále hrály třeba Petra s Luckou Šafářovou? (to je skoro jako Sophiina volba, ne?) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já Ti odpovím :-) Jednoznačně Petře !! A ve finále budu trošičku více fandit Vice. Ale jenom trošičku.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. :) Já jsem ale pevnej jako skála. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne timhle: >>> "Masha a Vika mě udělaly minimálně do soboty nejšťastnějším člověkem na tenisportálu." >>> se nedivim :D

"Nechtěl bych si měřit tlak, když měla Masha mečbol. :D Naštěstí proměnila už ten první..." :D >>> slusna provokacka :D [nemyslim to zle, ale je to jak pest na oko]

"Ale říkám vám: Můžete být na Petru pyšní." :)

Vyhrát může jenom jedna, ale snad to tu druhou nebude moc bolet... S poháry jim to bude slušet, i když jedna bude mít větší a jedna menší.

:D zaver bravurni.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale je to všechno pravda. :D

1. Nejšťastnější člověk na tenisportálu teď bezesporu jsem. Je to tady vlastně můj první grandslam a rovnou dvě moje oblíbené hráčky ve finále. :)

2. Jako já byl při tom mečbolu úplně mimo. To se taky moc často nestává, aby vyšel hned první mečbol. Když jsem viděl, že se Masha raduje, tak jsem se musel kousnout do prstu, abych tomu uvěřil. :D Fakt mě to dojalo... Nemyslel jsem to jako provokaci. Ale když už jsme u toho, tak si jednu malou provokaci dovolím. Neberte to prosím ve zlém. :D
http://www.youtube.com/watch?v=TY-ysfmnRlM

3. Bezesporu můžete a taky buďte, protože hrála výborně. :) Po dlouhé době porazila Petru jakákoliv z mých oblíbených hráček. O to víc si toho vážím.

4. Já nevěděl, jak to mám napsat... Ale když říkáš bravurní, tak jsem to asi napsal dobře. :D Vážně už se těším na fotku, kde budou holky s pohárama. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhráva a v Melbourne je hneď ohňostroj..Austrálčania znova ukázali vycibrený vkus pre detail.
Reagovat
W.G.M.
Ty ohnostroje jsou blby, no ale co se da delat. Je to tam kazdy rok, tak s tim ti hraci podle me i pocitaji...
Reagovat
smazaný uživatel
I když fandím Rogerovi, to je od tebe moc hezky a vtipně napsané:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim velmi dobrý tenis, ale potřebuju pomoct. Skoro celý tým Nadala má na sobě takovou modrou mikinu, nemáte někdo odkaz nebo něco takovýho kde bych jí našel..Zkoušel sem už i nike.com a tam taky nic...
Reagovat
Fandina
vygooglovat .........
Reagovat
W.G.M.
Zkus to na Rafovych strankach, on tam ma odkaz na e-shop s jeho vecmi...
Reagovat
smazaný uživatel
už sem jí našel, a za 3 tisíce na to seru...
Reagovat
smazaný uživatel
Naťukaj do googlu: Rafova modrá mikina.
Reagovat
VlS
Kim- Vika a Peťa - Maša - oba byly mimořádně vyrovnané. O vítězi rozhodlo strašně málo v obou, třeba jen kousíček štěstí.

kim vika maša petra
181 181 170 170
win 26 20 18 29
win% 14,4% 11,0% 10,6% 17,1%
UE 44 40 30 41
UE% 24,3% 22,1% 17,6% 24,1%
Rozdíl win-UE -18 -20 -12 -12
celkem body 91 90 86 84
celkem % 50,3% 49,7% 50,6% 49,4%
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, neni nad statistiku. Jeste bych dodal, ze mozna celkove rozhodujici byl pocet promenenych brejku: Petra promenila 3 ze 14 a Maria 5 z 5 (!). To taky o cemsi svedci. Petre k vyhre chybelo opravdu zatracene malo, jeden, dva lepe zahrane mice. Az mam pocit, ze jsem z toho vic smutnej nez ona. :-)
Reagovat
Fandina
na druhé straně Maša hrála dobře.
Reagovat
gigin
klíííd !! Všechno bude dobré, uvidíš, věř mi !!! :-)
Reagovat
tito
Díky, vyhrajem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ak niekto nie je schopný zakončiť výmenu aj z backhandovej strany finále si asi nezaslúži...Proti Nolemu by to dnes bolo 2:6 prvý set..+ aha 0:40
Reagovat
W.G.M.
Rafa hraje blbe?
Reagovat
tito
No jako by tě slyšel- longline z bekhendu na 4:2. :-)
Reagovat
Pe3k
Nemusíš mít strach. Rafa hraje tak dobře, na Rogera to stačit bude, protože on má z něho prostě blok a jeho taktika je mizerná.
Reagovat
gigin
teď byl v laufu a do toho ten ohňostroj :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No určite sa mu dá "lecos" vytknúť..V druhom sete sa však dostal zo zapeklitej situácie, tak snáď ho to nakopne..Federer je tiež dosť napätý, otázkou je, kto sa uvoľní skôr...Inak, zápas výsledkovo pripomína AO 2009, kde to skončilo 7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2 avšak v opačnom garde.....Snáď sa to črtajúce "zrkadlo" nenaplní až do konca.
Reagovat
Pe3k
No tak nějak to dopadne i dnes, i když já tipuju 3:1 pro Nadala, protože to Federer takticky vůbec nezvládá a Nadal dokonce podává lépe než Roger...
Reagovat
smazaný uživatel
Čakal som od Rafu trochu viac..Mal som pred zápasom zlú intuíciu, ktorá sa zatiaľ napĺňa, ale herne to je horšie, než som čakal..Hlúpe chyby, krátke údery..Federer tiež nič moc, ten set bol hrateľný a kľudne ho mohol Nadal vyhrať..
Reagovat
Fandina
a teď hodně fandím ........ ještě dva sety
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem žádný tenisový expert, pouze fanoušek, ale přesto si dovolím položit několik otázek. Jednak jsem slyšel,že se na Petře přiživuje až příliš mnoho osob,víc,než je obvyklé u hráček na okruhu WTA. Protože očekávám, že tady v diskusi někdo o této problematice bude vědět něco více, chci se proto zeptat veřejně: Jak početný je tým okolo Petry Kvitové? V hledišti AO byli vidět Kotyza a Ivanko. Oba bezesporu Petře pomohli, i když si myslím,že jedním z faktorů, možná hlavní, je Petřina píle,talent a zarputilost, která Petru dovedla až do první světové desítky. Kondiční trenér Ivanko určitě Petře pomohl k dobré fyzické kondici, Petra zhubla a lépe se na kurtu pohybuje. Ale mám otázku: Je pro ni, jako pro astmatičku vhodné, aby stále tvrdě trénovala ve vysokohorském prostředí Tater? A moje třetí otázka je, zda by už Petra neměla uvažovat o změně trenéra. Kotyza jí bezesporu pomohl k cestě do desítky, ale má jí stále ještě co nabídnout? Její dosti podrážděné reakce na kurtu v posledním období mi naznačují, že to s její vnitřní pohodou není zcela v pořádku. To je vidět. Jen se ptám, protože žádný tenisový expert nejsem. Ale jsem fanoušek tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
1)její tým je hodně početný, Tsonga nemá ani trenéra...
2)když já trénuji ve Vysokých Tatrách dýchá se mi dobře, ale díky vyšším výškám a menší přitažlivosti nechodí balony tak rychle dolů k zemi, na což si hráčka lehce zvykne takže to pak při hře v nižších výškách, kde balony chodí k zemi rychleji pak negativně ovlivňuje výkon hráčky... řidší vzduch má určitý vliv i na psychiku sportovce...
3)říká se: why to change a good thing, ale pokud už to není dobré je change goooood...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim Te, kdyz nize pises v diskusi, ze >>>> "Já samozřejmě Petře fandím a dokonce ji znám osobně."

Mam dotaz - opravdu uprimne mineny!

Mozna by bylo dobre se zeptat tech, diky kterym ji znas osobne, nebo primo ji, jak to ma...? A treba bys nam tady o tom mohl napsat. Nebot asi pochybuji, ze nekdo z nas k ni ma tak blizko, ze by ji znal osobne, ale mozna je tu vic lidi, co ji znaj osobne...mozna neco nachapu...
Reagovat
smazaný uživatel
budu reagovat jen na to její astma... co jsem četl, tak Ivanko říkal, že trénují fyzičku v takové nadmořské výšce (nevím přesně v jaké), která je pro ni ideální a nedělá jí problémy s dýcháním... takže jí to zřejmě nevadí... jinak otázky o změně trenérů jsou dle mě zcestné...
Reagovat
smazaný uživatel
pro me je Peta borka! Proti Errani se ji vubec nedarilo,ale dokazala to nejak zlomit a vyhrat,Masa je holt "ine kafe" a ma asi lepsi aktualni formu..i kdyz ve 3.setu byla dle me Petra lepsi,ale mela vyuzit aspon jeden z tech brejku,mela jich dost a pak by to zrejme dopadlo..ale neva,myslim,ze za par mesicu bude stejne No.1,moc ji fandim!!! Kvitko,ses sqela,makej a vono to prijde!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč máme my Češi tak slabou psychiku a nevěříme si? Někdy se to projeví i u kolektivních sportů, ale v tenise je toho Kvitová (dříve Novotná) a sem tam i Berdych zářným příkladem...
Reagovat
VlS
Hrála tam Petra, ne my Češi. Kdyby vyhrála, tak by vyhrála Petra, prohrála taky ona. To že ji fandím neznamená, že její výsledky jsou moje.
A můžeme se bavit, proč jsme loni ve Wimbledonu měli my Češi psychiku tak silnou.
Reagovat
Fandina
buď jsi ufňukánek nebo provokatér.
Reagovat
smazaný uživatel
:))) to si pobavil, říct po jednom zápase o holce, které je 21 a už má v kapse Wimbledon a Masters, že má slabou psychiku :)))
Reagovat
smazaný uživatel
P.S. Mě by v tom případě zajímalo, proč mají Číňani (Li loňské finále Australin Open), Australané (Stosur finále Roland Garros), Rusové (Šarapová finále Wimbledonu) a Američané (Williamsová finále US Open) tak slabou psychiku...
Reagovat
smazaný uživatel
mám prostě takový pocit a nejsem sám... Lendl byl výjimka... ale asi jste tu všichni naprosto opačného názoru, což je v pohodě, jen vám vadí jiný názor... oni ho mají totiž stejný jako já i komentátoři na anglickém Eurosportu, kteří tvrdí, že např. Berdych neunese, s těmi nejlepšími hráči, rozhodující momenty a nedokáže je zaříznout... a to je o psychice...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To není že vadí jiný názor. Mně osobně vadí, když po 1 prohře Kvitové napíšeš proč "MY ČEŠI máme slabou psychiku...". To je prostě úlet komentář.
Třeba s Berdychem souhlas, ale srovnávat s ním Kvitovou :) Ta je v 21 dál než on v 26. A to co píšeš o Lendlovi, pokud tu dobu nepamatuješ, tak si pročti historické články. Do 24 let nebyl schopný vyhrát grandslam a všichni o něm psali, že je labil. Stejně tak jako nebyl schopný vyhrát Wimbledon. A co by většina hráčů dala zato dokázat to co on.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máme za sebou, byly to nervy, tak jaképak asi musela mít Petra. Je jasné, že se jí nehraje dobře pod tíhou těch obrovských očekávání a v rolí faforitky. To chce čas a zvyk.
Ten první set byla jako svázaná, nešly nohy, bylo mi jí líto.
Úplně jinak se hraje když se tlačíte nahoru žebříčkem, nemáte co ztratit atd. atd. , to je pak uvolněnost, agresivita, odvaha atd.
Petra hrála celé AO pod velkým tlakem a to přeci jen limitovalo kvalitu její hry. Ale i PŘESTO, dokázala vyhrát mnoho zápasů, které by kdysi projela jen by to hvízdlo.
A také dnes se dokázala svou bojovností obdivuhodně vrátit do zápasu. Takže i přes porážku si zaslouží velkou pochvalu za to, jak se se svou novou úlohou pere, i když to jde ztěžka.
Velká škoda těch nevyužitých brejků ve třetím setu, bylo jich dost na to, aby se dal zápas vyhrát. To musí Petru asi teď strašně mrzet. V těch okamžicích jsem měl pocit zase jakoby Petru něco svazovalo a chyběla mi tam ta její jindy obrovská odvaha. Tak to někdy v tenisu chodí, že ten který svá podání vyhrává lehčeji nakonec padne díky jednomu gamu a ten kdo se o každý game musí prát to nakonec ustojí...
Ale nevadí Petro, semifinále je dobrý výsledek, potvrzení příslušnosti k absolutní top klase, vylepšení loňského výsledku.
Fandíme Péťo dál, my víme že přijdou další vítězství :-)
Pravda, najde se i pár zoufalců (karel-p , Luiz63 apod.) , ale to je tak vždy. Tyhle nemá cenu komentovat.
Takže Péťo, žádný smutek, konečně Ti snad dají všichni pokoj a hraj to pro radost ze hry a z winnerů a ne pro No.1 a nutnost urvat pokaždé vítězství nebo výhru na turnaji. :-)))
Reagovat
freeteepek
Konečně někdo rozumnej. V prvním setu Petru svazovalo to, že Šarapka hrála mimořádně dobře. Dařilo se jí hlavně na returnu. Myslím, že Petru dost zaskočila tím, co všechno dokázala vrátit a jak tvrdě! Pokud jde o to, co Petru teď mrzí, tak je to samozřejmě ten nepotvrzený break ve třetím setu. Mohlo být vymalováno. Těch breakballů bylo hodně, ale tam už to bylo mnohem těžší. Třeba právě pod tíhou psychiky rozhodujícího setu. Petra bohužel dlouho nehrála chytře. Z její strany ta změna přístupu přišla pozdě. Bylo to vidět třeba v situaci, kdy Petra smečovala přímo na Šarapku stojící několik metrů! za baselinou. Ta to dokázala vrátit a jen těsně netrefila kurt, jako se jí to povedlo ve Wimblu! (Petře tím tehdy vzala servis a Petra v tu chvíli byla např. ruským komentátorům dost k smíchu) Přehled na síti Petře bohužel stále chybí. Někdy je to dost uspěchané. Smečovat umí parádně, ale taky dokáže vyrobit neskutečnou minelu. Dnes dvě, včera jednu, když úplně minula míč. Stejně tak nechápu, proč nepoužívá proti slunci čelenku s kšiltem,jako všechny ostatní semifinalistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

A to, ze to nekteri fans nezvladaji vic nez ty holky na kurtu, no stava se:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas, ja bych z toho nedelal zadny velky zavery, jako viz nesmyslny prispevek o slabe psychice Cechu od Luiz63. Petra je zkratka jeste lehce nevycvalane kuzle a ja jsem naprosto presvedcenej, ze do roka a do dne to bude uplne o necem jinem. Minule to bylo na AO QF, letos SF, no a pristi rok je to doma. Tady spousta trumpetu uplne zapomina na jeji bilanci od posledniho US Open, na to, ze behem mesice porazila napr. Bartoli, Wozniackou. Pak zakolisa a bohuzel doslova nesmyslne projede jeden pitomej zapas a je z toho ohen na strese. Ona neni zadnej Terminator, to je treba si uvedomit. Z nekterejch lidi je mi blivno. Kdysi jsem trenoval partu holek v lednim hokeji a tak moc dobre vim, ze je to jako kliknuti: naraz vsecko v cudu, vyhranej zapas je prohranej zapas a nikdo vlastne nevi proc. Taky jsem toho nechal. Zensky to tak maj, proto je muzskej tenis tolik jinej.
Reagovat
VlS
Je to tak.To je přesně to, před čím vždycky varuju, když někdo předem jásá, jak je to jasný a vyhraný, že ji pak bude buď on, nebo někdo jinej zatracovat. Zápas je vždycky vyhranej, až je vyhranej. Petra má před sebou spoustu zápasů a určitě jich hodně vyhraje a taky nějaký prohraje - od toho je to hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně VISi, ale před zápasem se do toho musí jít, jako že se to jde vyhrát a věřit si. Jinak to nemá cenu tam ani chodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zoufalec jsi ty sám. Já samozřejmě Petře fandím a dokonce ji znám osobně. A samozřejmě mě těší, čeho dosáhla a přeji v další kariéře jen to nejlepší. To ale nic nemění na tom, že se mi její dnešní výkon v SF nelíbil a hlavně to neustálé házení raketou.
Reagovat
Fandina
někdy si můžeš stokrát věřit a nevyjde to... úsměv
Reagovat
Fandina
když se s Petrou osobně znáš a fandíš jí tak nechápu proč se jí na to všechno co sem píšeš nezeptáš a nevytkneš, neporadíš jak to zlepšit. Tady to nevyřešíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal. No Comment. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji aspoň za jeden dobrý příspěvek. Všeho do času a hlavně podpora a důvěra Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi není možné, aby každý fanoušek Petře osobně říkal své názory a kritiky. A taky je masa těch,co Petru znají,byli např.na jejím mítinku ve Fulneku(po Wimbledonu),zdraví se sní, nebo si s ní i povídají. Ale ona všechny ani nezná. Asi to bude tím,že je hvězda,něco ve svém, byt' mladém věku dokázala, narozdíl od mnoha fanoušků(,,bezejmenných). Že v SF nezahrála dobře, to se stane, pouze se mi nelíbí,to její házení raketou(časté v posl.době). Dělá to snad Vika,Kim, nebo Máša? A pokud si to přečte ona, nebo někdo z jejího týmu, vůbec mi to nevadí. Petru považuji za jednu z nejlepších českých tenistek, a to nejen současnosti,ale celkově. Má potenciál být nejlepší na světě,nebo patřit k těm nejlepším a je jen na ní, zda v budoucnu ,,zvikovatí", nebo(pokud se bude chovat a hrát jak dnes),,zberdychovatí".
Reagovat
smazaný uživatel
Roger zatím famózně :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, ten backhand na break byl naprosto famózní...
Reagovat
Stan_Borowitz
Že by repríza FO? Tam měl taky Federer úžasný nástup.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám ve velkou bitvu :) Na začátku zápasu bylo zajímavé srovnání odskoků míčků. Povrch v Austrálii je co do odskoků přesně mezi antukou na French Open a povrchem na Masters v Londýně :) Oba zápasy skončily poměrně jednoznačně, tak tohle doufám bude taky něco mezi a vzejde z toho bitva ala jejich památný "noční" Wimbledon.
Reagovat
Pe3k
Roger to o5 psychicky nezvládnul při vedení 4:1. Stalo se to už mnohokrát a všichni víme jak to dopadne...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, byly too nervy v tom TB, ale so far, so good...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas, ktery se asi dal i ocekavat. Postaveny ne servise z obou stran, rychlych riskantnich vymenach - tim prirozene i chybach.
mne osobne me prekvapilo jak se Maria skvele pripravila na Petru. Dale, opravdu se potvrdilo, ze Maria zlepsila servis, ale i tak Petra mela dobre momenty na returnu a brejkove situace.
Maria vyhrala zaslouzene - podrzela se servisem v rozhodujicich chvilich.
Petre bych osobne ty UE tolik nevycital, nebot to bych asi nic jineho nedelal uz 2 roky, to je asi zbytec psat, moc dobre to vi nejen ona. A to ze na tom pracuje - je videt i v ramci WTA zebricku.

Gratulace Marii, i kdyz ji teda vubec nemusim a tezko se to pise:D,

Petra zahrala turnaj celkem dobre. Pokud bude dale na sobe pracovat, muze to byt lepsi a lepsi.

Ale stejne, nemuzu si pomoci, Petra je pro mne stale takova stylova hracka, proste je to travarka:D
Reagovat
VlS
Ahoj,
1) je to jeden zápas a ani další nebudou všechny jen vyhrané, nevadí.
2) Chyby bych trochu rozlišoval. Chyba 5 cm v autu mimo růžek, ta k útočnému tenisu patří, kdyby ji 2 nebo 3 spadly dovnitř, tak teď oslavujeme.
Chyba vyhozená i z debla z normálního míče je zbytečná a je jí škoda - taky tam nějaké byly-
Chyba volby spatného údera - myslím tím ty drop shoty z nichž nezískala ani bod nejen dneska, ale ani proti Sáře, ta je na zamyšlení. Podle mě to je chyba ze zoufalosti, kdy neví co zahrát a nechce si pinkat. To je možná lepší chvilku jen tak pinkat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoj,
1/ Jasne, souhlas

2/ Hraje se na Plexicushionu, nektere skvele udery Petry dokazala Maria vratit, na trave by to bylo asi jine. Maria to zvladla nakonec lepe. Opravdu se mi to tezko uznava, ale Maria to zvladla nakonec lepe...ver mi, opravdu ji nemusim :D

Na prodlouzeni vymeny musi mit a byt sama dobre pripravena, ale i to se uz lepsi. Co si muze dovolit s jejim stylem na trave, to si proste uplne nemuze dovolit na cemkoliv jinem...Pokud se dostava do delsi vymeny, je treba zlepsit pohyb na kurtu, ale to asi nemusim pripominat. Sama Petra o tom hovori, ze to je jeji problem - pohyb, a diky tomu se i vyhazuje. Ona to vi. Podle mne se hodne s pohybem na place zlepsila...ale treba to nevidim dobre.
Reagovat
VlS
Zlepšila o trochu? Zatraceně se zlepšila, ve srovnání s rokem 2010 o 50 míst v rankingu to je tak 2 - 3 levely. Není to jediný měřítko, ale je.
Ale nemyslím, že to je jen v pohybu (Maša taky nevyniká pohybem a podle mě se v něm hlavně nezlepšuje), je to hodně o psychice. Petra zažívá přechod z No name na celebritu - upřímně, to bych snad ani zažívat nechtěl. Z toho asi sama na sebe generuje tlak (kdo by negeneroval) kterej se projeví. Ale to všechno časem přejde, už to nebude nový a nezvyklý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to budu brat od 1 ledna 2011, tak urcite nebudu ani o tom diskutovat. To take mohu rict, ze za posledni 2roky, to je uplne jina hracka:)...jasne. Minuly rok se dostala do QF a dostala lekci od Verky. letos se dostala do SF a byla velmi blizko F. Nakonec nic nejde linearne...

S tim psych. tlakem mas asi pravdu. Trochu se nechavam ovlivnovat tim navykem z minula, ze Petra rika, ze je v pohode, ze vlastne ani nevi na kterem miste je:) atd. Ze hlavni je dalsi zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ztratila svou tvar...., to jsou zase pindy. Proste nezvladla psychicky zaver zapasu. Takovejch uz bylo a bude. Pred rokem by se nikomu ani nesnilo, ze bude Petra takovahle hracka a ted proste nema optimalni formu, prohraje jeden dulezitej zapas a Cechacci ji uz hazou do kose. Jak typicke pro tu nasi kotlinku. Ja si vzdycky vzpomenu na finale Wimbledonu Novotna:Grafova v r. 1993, kde se za stavu 4:1 40:15 ve tretim setu (cili de facto slo o vyhranej zapas) Novotna uplne sesypala a Grafove darovala titul. Jako bych to videl dneska, muj otec rozmlatil konferencni stolek v obyvaku. Tohle bylo proti tomu uplny prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten turnaj s Novotnou jsem viděl a málem mi tenkrát kleplo. Ale rozdíl mezi Novotnou a Petrou byl v předchozích odehraných zápasech s lehčími hráčkami. Novotná nekazila zcela jasné balony. Ve finále jí selhaly nervy...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo v tom je krasa zenskeho tenisu. Tam to muze byt klidne i 0:5, staci jeden moment a muze to dopadnout 7:5...:) [u chlapu se to nakonec obcas stava taky]

Uplne s tebou souhlasim, a jen dodam, ze nadavat holce, a dela to chlap, a na diskusi...podle mne hodne zbabele.
Ja ty holky obdivuji, pro ne to musi byt mnohem horsi takove momenty prekonavat, jsou prirozene citlivejsi, jsou to proste holky.
A misto obdivu dostavaji i plivance a od chlapu - hodne tezko pochopitelne...
Reagovat
smazaný uživatel
No, nervy Petre selhavaly skoro celej letosni turnaj AO, to je pravda. Ovsem, to co predvedla tenkrat Novotna v tom finale, proti tomu jsou Petrina selhani opravdu bezvyznamna. Jak rikam, ona je na te spici dejme tomu rok, to je jeste hodne kratka doba. Predpokladam a pevne doufam, ze casem bude i takovehle situace zvladat a bude v pohode, protoze u ni je to vsecko jen a jen o te hlave a o emocich. Ne nadarmo ma toho psychologa. Myslim, ze po tomhle turnaji si budou mit to cem povidat.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě má ještě velký a nevyužitý potenciál, ale v současné době jde dolu, i když na žebříčku to tak nevypadá a to je dobré něco změnit... určitě by se měla vrátit ke klidu a tenisu bez zbytečných afektů, které ji jen rozhodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Petra by se měla vrátit k poctivé hře bez ječení,pěstí a házení raketou. Já věřím, že to na jarních turnajích bude lepší. Pokud by ale měla pokračovat v tom, co předvedla dnes i nadále, asi bude pro ni lepší změnit trenéra a tým. Stejně mi přijde, že se na ní přiživuje až příliš mnoho lidí. Možná by neuškodila redukce jejího týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad máš pravdu. Ale je také možné, že se bude muset propadnout hodně hluboko, aby na to přišla. I když v současné ženské konkurenci jí stačí málo, aby se udržela trochu nad vodou a věřila, že je vše v pořádku. V tom jí určitě ujišťují i moudří v jejím týmu. Nevím, jak veliký ho má a kdo se na ní živí, ale korýtka se asi pustit nebudou chtít...
Reagovat
freeteepek
Její tým je miniaturní. 2 lidi ti přijde moc? Viděl jsi Berdychův tým na Hopman cupu? Proč by měla měnit trenéra nechápu už vůbec. S tímhle se neustále zlepšuje. A hlavně je pro ni důležitý, že ti dva pánové jsou jejími kamarády a že jsou s ní pořád na zápasech. Lidsky jsou si velmi blízcí. Hned po rodině. A to je přesně ta podpora, kterou Petra potřebuje!
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, píšeš jak kdyby jsi s ní trénoval sám, ale možná do toho vidíš víc, než ostatní... ale můžeš mi sdělit, v čem se od Wimbledonu zlepšila??? konkrétně prosím...
Reagovat
smazaný uživatel
V hledišti byli vidět jen Kotyza a Ivanko, ale slyšel jsem, že její tým je početnější. Pokud máš relevantnější informace, tak mě prosím pouč. Kotyza jí beze sporu pomohl, ale je to především Petra a její silná vůle, a pracovitost, která ji dovedla do první světové desítky. Skutečně se ale nabízí otázka, jestli má ještě Kotyza Petře co dát a zda by Petra neměla už pomalu začít uvažovat o změně. Při vší úctě k panu Kotyzovi, nemyslím, že je až takový génius. Jde o to, zda stále má Petře co nabídnout. Pokud jde o pana Ivanka, taky udělal s Petřinou fyzičkou kus poctivé práce, Petra zhubla, lépe se na kurtu pohybuje. Ale moc by mě zajímalo, zda je pro ni, jako astmatičku vhodné,stále trénovat ve vysokohorském prostředí Tater. Mohu se mýlit, ale opravdu si nejsem jistý, zda by už pro Petru nebyla vhodná nějaká změna-její dosti podrážděné reakce na kurtu, mohou vyplývat z určité nepohody.
Reagovat
freeteepek
Drby neberu vážně. Přiď s něčím konkrétním ty.
Reagovat
smazaný uživatel
já přišel s konkrétní otázkou aa ty ses vyhnul odpovědi nějakým blábolem o drbech... díky...
Reagovat
freeteepek
To sis nevším, že po Wimblu u Petry nastala výkonostní propad, ale že měla impozantní podzim a že v letošním roce navázala na úspěchy z toho loňského? Tak si spočítej, kolik už vyhrála zápasů za posledních pár měsíců a koho už dokázala porazit! Po Wimbledonu na příštím Grand Slamu - US open - vypadla hned v prvním kole. Na dalším GS - Australian Open - se dostala až do SF. Ta šňůra výher s pouhýma třema porážkama ti nestačí? Dobře. Může se stát, že nyní u ní nastane opět výkonostní propad. Podle mě je to ale vysoce nepravděpodobné. Pokud Petra zůstane zdravá, nebude už víc prohrávat s hráčkama, který jsou o desítky míst v žebříčku za ní. Může se ale samozřejmě stát, že v tom nabitém programu plném cestování poletí na turnaj hned po vyhraném finále a unavená, neaklimatizovaná (změna teplot, časové pásmo)prohraje se slabší soupeřkou, kterou by normálně s přehledeme porazila. To nevylučuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále Kvitové a Šarapovové byl oboustranně strašný tenis,vůbec nechápu,čemu diváci tleskli.Takhle hrát hokejisti nebo fotbalisti,tak je lidi vypískaj.Ženský tenis nemá žádnou úroveň a Kvitová v současné době neví, co se sebou. Potřebuje změnit trenéra (a tím nemyslím, že by pan Kotyza byl špatný trenér, ale už jí nemá co dát...) a vrátit se k poctivé hře bez ječení a pěstí... Myslím, že holka ztratila svou tvář a snad ji brzy najde...
Reagovat
freeteepek
Buď ses na ten zápas díval se zavřenejma očima nebo seš placenej provokatér!
Reagovat
Fandina
tobě to připadá hrozné, že nevyhrála Tvoje favoritka, ale byl to zajímavý zápas. Na Petru se nezlob, nevyhrála, ale zápas byl od začátku do konce napínavý a tak to má být.
Reagovat
smazaný uživatel
vůbec se na ni nezlobím... ale oboustranně pokažené jasné balony, zoufalé podání a naprostá nejistota v úderech... pardon pánové, ale pokud se vám toto líbí tak nemá cenu diskutovat... viděli jste tenis Azarenkové a Clijstersové?
Reagovat
smazaný uživatel
a ty jsi ho neunesl... hned mne osobně napadáš... ale jsi asi jen hodně free...
Reagovat
Fandina
ty jsi ale rozumbrada. Každý zápas byl jiný. To se nedá srovnávat. V tom prvním hrály dvě co málo kazí. Navíc Kim hraje chytrou hru, která na útočnější Viku nestačila. V tom druhém se jedná o silovější rychlejší tenis. Petra dnes nějak zapomněla víc tlačit, riskovat a proto nevyhrála. Sanmozřejmě vyhazování a dablchyby tam byly ve větší míře. Ale jinak každý zápas něco dosebe.
Reagovat
smazaný uživatel
to patřilo freeteepekovi...
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, ale v posledních zápasech nevěřím žádnému z jejích balonů... vím, že hraje útočný tenis s chybami které do něj patří, ale ona nyní dělá nevynucené chyby i u zcela jednoduchých úderů...
Reagovat
Fandina
nikdy nemůžeš ničemu věřit na úplně. Petra prohrála kvůli různým věcem DF mezi ně patří, ale Maša je taky dělala. No prostě vyhrát může jen jeden ten úspěšnější. Kvůli tomu se hraje. Rozebrat chyby musí Petra sama, ale vrátit to už nelze. Tak příště. Nebo třeba nikdy. Záleží jen na ní.
Reagovat
poutnik
Co to blábolíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o zaslepené uvěření, ale když jde na kurt Azarenka proti slabší soupeřce, tak jí věřím... U Petry v poslední očekávám u každého balonu nějaký kix...
Reagovat
smazaný uživatel
rád si od tebe něco přečtu...
Reagovat
Fandina
to je ale v pořádku že někomu věříš a někomu ne, jinak by fandění nemělo smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Že někdo frustrovaný hodí s raketou, to chápu. Ale zdá se mi, že Petra v poslední době tou raketou hází až příliš často ve srovnání s jinými holkami na okruhu.
Reagovat
Fandina
asi se tím vybíjí. Jistě, hezké to není, ale mě se víc nelíbí ty pěstičky co dělají všechny holky na okruhu. Tak nějak mi to vadí.
Reagovat
freeteepek
A sleduješ všechny hráčky pozorně? Petry hra je pořád hlavně o hlavě a ona se tímto způsobem motivuje. Dost často to zabírá. Dnes měla k vítězství blízko. Nechápu, že tady Petru tolik lidí kritizuje, jako by byla úplně nemožná, přitom ona dělá obrovský pokroky. Vyhrává zápasy, který by ještě před pár měsíci prohrála neřkuli předloni. Dostává se z neskutečných situací. Dnes to holt nevyšlo. To se stává. Myslím, že Petra se po dnešním zápase rozhodně nebude cítit frustrovaná, zatímco pár místních přispěvovatelů tu frustrovaných je.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem zklamaný, ale dokážu přiznat, že Petra si to projela sama mnoha lacinými chybami v klíčových chvílích. Zkuste to prosím taky, nevymlouvejte se na všechno ostatní a hlavně nepoužívejte argumenty typu "Chtěl bych tam vidět tebe" apod. Myslím, že rád za to není nikdo, ale nezklouzávejme zbytečně k výmluvám a urážkám, které z nás Čechů dělají slabochy!
Reagovat
poutnik
Proč mi vnucuješ comám psát a co ne?
Reagovat
freeteepek
To je právě to, že to nebyly laciné chyby. Každý může hrát jen to, co mu dovolí soupeř. A ona ta laciná chyba může vyplývat i z předešlé hry. Šarapka např. neudělala 10 dvojchyb (nebo kolik jich bylo) jenom tak, ale proto, že věděla, že Petra výborně returnuje. Někdy to vypadá jako jednoduchý míč, ale zkus se vžít do role hráče, který bojuje především s vlastní psychikou v důležitém zápase na grandslamovém turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k té psychice. V tom třetím setu se prakticky bojovalo jen při servisu Sharapky, a to o každý její servis. Petra bohužel žádnou příležitost nevyužila a tolik zahozených šancí na klidu rozhodně nepřidá, ať už je hráčka jakkoliv odolná. Takže bych to s tou psychikou Petry neviděl zase tak černě.:) Možná, že kdyby neměla žádnou brejkovou příležitost, a pak by přišla jedna třeba za stavu 4:4, tak by ji využila. Ale to už jsou jenom úvahy. V každém případě je dobré, že i když Petra není ve formě, dokáže hrát s těma nejlepšíma.
Reagovat
smazaný uživatel
té vyházené koncovky a nevyužitých brejkbolů, ale není všem dnům konec, takže srát na to...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vyhraje Roger i presto budu mit dnes blazenej pocit navzdory nasi Petrusce.
Reagovat
Labi
myslím že ji prospěje když nebude světovou jedničkou tedkom těch několik týdnu. Nebude na ní takový tlak. Je to škoda ale neprokázala psychickou odolnost. Máme řekl bych dva z nejlepších tenistů na světě...Berdycha a Kvitovou....jenže největší slabina u obou je psychika. Doufám, že tenhle turnaj ukázal Petře na co by se měla zaměřit a jak si vytvořit svůj vlastní program, protože jednou jsem někde slyšel jaký měla po konci sezony program po té co vyhrála turnaj mistryň a tak to bohužel nepůjde samé galavečery apod. tohle taký bude muset "zředit" jinak věřím že do Rolland Garos se dostane do formy z konce lonského roku
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hodnekrat zvratila stavy, kdy to bylo na rucnik...posledni game se ji zkratka nevydaril
Reagovat
smazaný uživatel
...
Reagovat
smazaný uživatel
stavy sice zvrátila, ale zavinila si před tím obvykle je sama... hrála doposud na AO jen proti hodně slabším soupeřkám...
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to už o něco níž, ale zajímal by mě váš názor - zkuste prosím objektivně fanoušek nefanoušek.
WTA říká, že řev bude řešit a zavede opatření, aby nové hráčky již neřvaly. Opatření se prá nebude vztahovat na současné hráčky, protože vyrůstaly v době "jiných pravidel".
Přitom i podle současných pravidel by mohl rozhodčí obě finalistky klidně vyloučit, protože kromě hlasitosti svůj řev často protahují i do doby, kdy je míč už na straně soupeřky. Vzhledem k tomu, že Serena na loňském US Open ztratila bod za to, že vykřikla "Come on" ještě v době, kdy byl míč na polovině Stosur a ta jej mohla teoreticky zahrát, tzn. podle rozhodči byla Stosur vyrušena ve hře, pak tyhle 2 hekny by klidně mohl každý rozhodční vyloučil systémem napomenutí-ztráta bodu-skreč už v průběhu první hry jakéhokoliv zápasu. Je to tak?
Reagovat
VlS
Počkal bych, s čím WTA přijde, můj tip je, že to vyšumí a nepřijde s ničím. Určitě nejde zavádět různá pravidla pro nové a staré hráčky. Tpo je blbost. Podle jakých by to fungovalo, když budou hrát spolu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vedení ženského tenisu vyslyšelo volání diváků, nespokojených s tím, že musí při zápasech poslouchat zvuky jako z pornofilmů. Během Australian Open vzešlo z WTA prohlášení, v němž se píše, že hekání, vřeštění a další pazvuky tenistek projdou zkoumáním.

Prohlášení přichází v době, kdy dvě ze čtyř semifinalistek prvního grandslamu sezony vyluzují zvuky hlasitosti pořádné diskotéky.

Domácí televize Channel 7 instalovala na kurty měřící zařízení, a například došla k výkonu 91,4 decibelů hlasitosti u Bělorusky Victorie Azarenkové. Ruska Maria Šarapovová, předloha všech hekajících žen s raketou v ruce, vytáhne svůj hlas spolehlivě až nad sto decibelů.

?Jistě že každý může dělat nějaký hluk. To je tenis. Ale tohle je moc. Nemyslím si, že je nezbytné křičet tak hlasitě. Takže pokud s tím chce (WTA) něco dělat, proč ne?? reagovala s potěšením Polka Agnieszka Radwaňská, která s Azarenkové a jejímu hlasu čelila ve čtvrtfinále.

Kriticky se vyjádřila i Martina Navrátilová, podle které se některé hráčky na kurtu chovají, jako kdyby zvedaly stopadesátikilovou činku. ?Míček přitom není tak těžký,? podivovala se. Šéf All England Tennis Clubu dokonce tvrdil, že hekání ruinuje ženský tenis. ?Odvrací od něj diváky.?.

Nějakou dobu poté, co proti hekání začali protestovat i diváci a některé hráčky, se rozhodla přejít do akce i WTA. ?Věnujeme se tomuto tématu, protože pro některé diváky je hekání obtěžující,? píše se ve stanovisku.

?Momentálně zjišťujeme, jak jsme schopni hekání omezit, hlavně u mladých hráček, které právě začínají. Opatření nejsou nepřátelsky namířena proti hráčkám, které vyrostly a trénovaly pod současnými pravidly,? vysvětluje WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si nedokážu představit, jak to chce WTA řešit s rozdělením na mladé a starší hráčky.. takže za 5 let nám vyroste nějaká hráčka, která dříve hekala či řvala, ale ta to bude mít zakázaný, a bude hrát proti Vice či Marušce, a ty to budou mít povolené:-) to bude pak fajnové:-)
Reagovat
smazaný uživatel
máte pravdu, že Petra nebyla celý turnaj v optimální formě. Zdá se mi ale , že tentokrát to úplně nezvládla ani psychicky. Unuděný obličej, házení raketou. Navíc opakovaně nevynucené chyby na brejkboly a hlavně tři nevynucené chyby v posledním gamu. No nic.. je to jen sport. Nemůže vyhrávat pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že psychika nebyla nikdy silnou stránkou Petry, zde je to takový průměr, či lehký podprůměr. Kazí neuvěřitelně jasné míče, z kterých by měl být míč vítězný, na kurtu je strašně často negativní atd. Její nejsilnější stránky jsou kromě neskutečné herní kvality také bojovnost, ale psychika ani náhodou. Když zlepší ještě tu psychiku, bude vyhrávat naprosto jednoznačně všechno.. toť můj názor
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že psychika nebyla nikdy silnou stránkou Petry, zde je to takový průměr, či lehký podprůměr. Kazí neuvěřitelně jasné míče, z kterých by měl být míč vítězný, na kurtu je strašně často negativní atd. Její nejsilnější stránky jsou kromě neskutečné herní kvality také bojovnost, ale psychika ani náhodou. Když zlepší ještě tu psychiku, bude vyhrávat naprosto jednoznačně všechno.. toť můj názor
Reagovat
freeteepek
Domnívám se, že nelze tyto dvě vlastnosti od sebe oddělovat. To, že se Petra dostává pod tlak "hloupýma" chybama a šnůrama minel je jedna věc. Na chvíli třeba vypadne z role. Druhá věc je ta, že se nezlomí za stavu 15:40 0:2 a horším. To svědčí o silné psychice. Každý jsme nějaký. Ona je nevyrovnaná, ale kolikrát už dokázala otočit nepříznivé skóre? Milionkrát! Na to pouhá bojovnost nestačí. Člověk si v tu chvíli prostě musí bezmezně věřit. Být psychicky odolný. Kolikrát už Petra vyrovnaný zápas doservirovala čistou hrou a na mečbol dala třeba eso? Kolik jiných hráček tohle dokáže? O 8 let starší (mnohem vyzrálejší) Li Na neustála situaci, kdy měla v tie breaku 4 mečboly!!! I velezkušená Clijsters dnes po jasně vyhraném druhém setu a psychické výhodě neustála ten tlak v setu třetím. A to si troufám tvrdit, že psychicky je Šarapovová daleko výš, než Azarenková. Dnes to dokonale předvedla.
Reagovat
freeteepek
Petra si to neprohrála sama. A bylo to o psychice. Hlavně ve 3.setu prokázala Šarapka větší psychickou odolnost. Má přeci jen víc velkých titulů a víc zkušeností. Petra měla v 1. setu ztuhlou ruku a nešly jí nohy. Do hry se dostala až v tom druhém zatímco Šarapka od začátku předváděla svůj nejlepší tenis(až na ty dvojchyby).Kupodivu se Petře vyrovnala v síle a razanci úderů. Petra bohužel nehrála moc chytře. To co fungovalo proti Šarapce ve Wimblu, tentokrát nezabíralo. Až ve 3.setu začala Petra hrát víc hlavou a trpělivěji. Začaly přibývat i vítězné údery. Zápas nakonec rozhodlo pár míčů, ale především Petrou nepotvrzený break na zač.3 setu. Kdyby ve skóre nemusela Šarapku pořád dotahovat, nedostala by se na servis za stavu 4:5 a nemusela by podávat na udržení se v zápase. Šarapka by to neustála a dřív nebo později by ztratila další své podání. Takle to bohužel v závěru psychicky neustála Petra. Ve třetím setu už měla převahu, chyběl kousek štěstí. Šarapovová si ale zasloužila vyhrát. Prokázala mimořádnou bojovnost a psychickou odolnost. Sama nakonec ani nemohla uvěřit tomu, že to zvládla.
Reagovat
poutnik
Souhlasím se vším až na to,že v kocovce, a v několika gemech před, ji to Petra v podstatě darovala, protože ji chyběl vetší klid a rozvaha. A to přijde s věkem.
Reagovat
poutnik
Teda s léty strávenými na kurtech,
takovýchto turnajů.
Reagovat
mac.hall
Bohužel , zápas dopadl tak , jak jsem předpokládal.Zázrak se nestal a Petra se finále nedočkala. S tenisem , který na AO předváděla, je i to Semi víc , než čemu reálně odpovídala její hra.První set byl z její strany naprostý propadák. Marii ho doslova darovala a důvodem byl opět neúnosný počet banálních nevynucených chyb. Ve druhém setu se trochu zlepšila , zejména pak na servisu , přeci jen omezila zbytečné chyby a dotáhla set do úspěšného konce.Ve třetím setu pak zatvrzele odmítala řadu nabídek soupeřky na získání rozhodujícího náskoku. Téměř vždy měla při servisu Marie beakboly, které ovšem většinou hloupě zazdila a prohrála i vlastní servis. Místo , aby ze stavu 2:0 šla do vedení 4:0 , na což měla dost šancí, prohrávala 2:3 a nakonec zaslouženě prohrála. Porážka může mrzet tím víc , že ani Maria dnes neoplývala žádnou přehnanou jistotou, často chybovala , zejména na servisu a byla k poražení. Budu se opakovat , ale Petra se porazila sama a to přestože Maria zahrála řadu vítězných úderů.Petra postrádala jakoukoliv herní jistotu, kontrola míčů byla místy tragická jakoby ztratila ten správný timing a cit pro balon. S tím se prostě zápasy na této úrovni vyhrát nedají
Reagovat
freeteepek
Chtěl bych tě vidět v semifinále grandslamu. Tak jednoduchý to nění!
Reagovat
poutnik
Proč se měl stát zazrak?
Reagovat
poutnik
Fakt jsi "expert" na tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, jsem velmi zklamaný. Už průběh prvního semifinále mezi Kim a Vikou, naznačil, že to dnes celkově pro Petru vypadá na průser! Kim po 2. setu měla doslova Viku na lopatě, ta byla psychicky dole a ve výměnách tahala za kratší konec. Ve třetím setu ale nastal u Kim totální kolaps servisu, a proto zápas ztratila. Výkon Petry ve druhém SF s Mášou se mi vůbec nelíbil. Doslova odevzdaný první set, pak Petra zabojovala, ale nakonec prohrála po špatném výkonu. Mizerný servis a při výměnách vyhazovala z kurtu. Kritický okamžik zápasu byl ve třetím setu za stavu 4:4 a 0:30, při podání Máši, kdy byl zahlášen aut. Máša si ale vyžádala jestřábí oko a bohužel ten míček se otřel o lajnu. Tady se to zlomilo! Nelíbilo se mi dnes ani chování Petry, která příliš často hází raketou, přitom si zápas prohrála sama. Prohrát se může, není každý den posvícení, ale podobné chování by si měla odpustit, zbytečně si proti sobě popuzuje publikum. Takže po turnaji bude Petra třetí, a to je docela neúspěch. Jsem zklamán, pokud bude Petra se takhle chovat a hrát, zberdychovatí. Já si myslím, že by to měla po turnaji v klidu s trenérem rozebrat a poučit se, těch nevynucených chyb tam bylo opravdu hodně, je smutné, že její nejhorší výkon přišel v semifinále. Škoda!!
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasím... chovala se hrozně, takto jsem ji neznal
Reagovat
VlS
Tak zase bych to tak nehrotil. Že ve frustraci švihne reketou o zem není nic, čím by popudila publikum, prostě ventiluje emoce a to ještě poměrně velmi krotce. Mě víc vadilo, že hlavně v prvním setu vypadala a a tvářila se otráveně. Pak se to změnilo a byla to zase Petra. V Chování problém nehledejme, tam žádnej není.
Je to prostě jeden prohraný zápas. Jer potřeba, aby si ho s Kotyzou probrali a příště se vyvarovat chyb, které o výsledku rozhodly.
Před rokem bychom slintali blahem, že byla v SF, teď bychom ji asi nejradši vynadali, že byla jenom v SF. To není fér. Dokázala, že je velká hráčka a dokáže vyhrávat, i když jí to nejde.
Ona i Kotyza určitě ví, že jí to nešlo a budou s tím něco dělat. Tak to ve sportu chodí, je to vlnovka nahoru a dolů, udržet to nahoře 12 měsíců v roce asi úplně nejde. Jak říkáš, není každej den posvícení.
Reagovat
poutnik
Už někdo zvás hrál nějaký soutěžní zápas v ividualním spoortu?
Reagovat
poutnik
Tak to chodí nejen ve sportu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hraju tenis 20 let.. proč?
Reagovat
VlS
jo, to máš pravdu :-)
Reagovat
petrulinka
Ještě včera jsem zvažovala, zda mám jít v sobotu na pracovní školení, tak dnes vím, že půjdu, protože na uječené finále se určitě dívat nebudu. Ale oběma holkám ve finále gratuluju a i Monty musí mít radost. Myslím, že nejvíce Petru budou mrzet ty neproměněné brejkboly. Ale snad příště. Jak tady píše Frick, teď už na ni nebude takový tlak, tak se dá do klidu a příště to dopadne v její prospěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Celej treti set byla lepsi a v poslednim gamu se takhle sesype:(
Reagovat
smazaný uživatel
Petře sem to moc přál, ale nemůžu si pomoct, tenhle turnaj nehrála v největší pohodě. Na svoje poměry hrála špatně a objektivně si z mého pohledu zaslouží titul jiná hráčka, třeba Azarenka. Tak snad přístě!
Reagovat
freeteepek
Přiště Petra vyhraje. Bude to jako s Wimbledonem. Nejprve postup do SF, za rok titul! Nemůžeme po Petře chtít pořád jen vyhrávat. A letos je to její teprve druhá porážka! Trvám si na svém, že letošek je pro Petru rokem stabilizace. Už nebude vypadávat v prvních kolech turnajů, jako ještě loni. Může ale přidat klidně i další GS titul, největší šanci má pochopitelně zse ve Wimbledonu. Škoda, že to nedotáhla na tu jedničku, ale na druhou stranu se jí uleví psychicky. Doufejme, že Vika s Šarapkou se nebudou dál zlepšovat a i jim bude forma kolísat. A třeba ještě Kim se Serenou zamíchají pořadím na předních místech.
Reagovat
smazaný uživatel
tak samozřejmě, že SF je skvělý úspěch, to tu Petře nikdo nebude brát, na jednu stranu je i trošku překvapení, že i když není v top formě, se dostala tak daleko, proti Suarrez Navarro a Errani bylo vidět, že nehraje to, na co má... stále však věřím, že dřív nebo později jedničkou bude... čemu však nevěřím je, že se Azarenka či Sharapova nebudou zlepšovat, Maria je furt mladá a ještě se o něco zlepšit může i ve skoro 25 letech, Azarenka je jen o rok starší než Petra, tam ten potenciál pro zlepšení je lepší než Marie podle mě, takže na to, že se bude zlepšovat jen Petra bych moc nesázel, byla by to i nuda...
Reagovat
Frick
www.lesbo101.com
www.sapphicerotica.net
Reagovat
smazaný uživatel
Made my day :D:D:D:D
Reagovat
Frick
Co myslíte, mohlo jí to vykolejit trochu? Dá se říct, že gradace fromy byla turnaji mistryň a finále FC 2011. Pak ty galavečery, tlak médií...

Není to ono? Teď by to mohlo trochu opadnout. Zjistili jsme, že PK není k neporažení, tak by se mohla hodit do klidu a čekat.
Reagovat
ArcusII
Ja nevim jak vy, ale ja se na to uhekaný pornofinale asi koukat nebudu...
Reagovat
Labi
výsledek nehraje roli, nejdůležitější bude to aby výkony petry měly opět vzestupnou tendenci
Reagovat
smazaný uživatel
I když Petra zdaleka nebyla na AO ve formě, tak chybělo málo, aby se dostala do finále. Každý tady píše o jejích nevynucených chybách, ale Masha jich měla taky dost. Petra měla naopak více vítězných míčů. Každopádně rozhodující bylo proměňování brejkbolů, na které měla Petra hrát podle mně agresivněji. Využít 3 ze 14 je opravdu tristní. Masha využila všech 5.
Reagovat
kranyz
tam lezel klic k zapasu, velka skoda, 3set byla lepsi ale sama si to pokazila a dala rusce vitezstvi jako darek. moc me to mrzi kdyz clovek videt ze na finale bylo, presto semi vyborny, super zjisteni je ze i kdyz nehrala svuj nejlepsi tenis po cely turnaj tak to malem stacilo i na finale, ma vse pred sebou a kdyz bude takhle makat dal tak verim ze i no.1 se docka. drzim palce a diky za pekne zazitky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak! Dnes to bylo o tom, že Šarapka vytěžila z minima maximum.
Reagovat
VlS
Tak jsou chyby a chyby. Míč v autu 5, 10, 15 cm, to je prostě následek agresivní hry. Vyhození míče o 2 m nemá s útočnou hrou společnýho nic a i takovejch tam bylo dost. To je následek nekoncentrovanosti (ale určitě není lehký celej zápas držet absolutní soustředění a současně se uklidňovat a zdolávat stres jak Brno).
Pak je ještě důležitý, v jakých situacích ty chyby přijdou. Bohužel přišly v důležitejch momentech.
Reagovat
Frick
Prej, že se na EuroSportu řešila ta její tejpovaná noha, snad se mluvilo i o možnosti, že by PK mohla skrečovat, je na tomhle šprochu pravdy trochu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nohy dnes všeobecně nebyly vždycky tam, kde měly být a z toho pramenily některé chyby, takže je možné že tu nohu nemá moc v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze to nebylo o psychice,ale o kousku stesti a par cm na pasce a zadnich lajnach..3. set si vic zaslouzila vyhrat Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Peťka si to prohrála sama, ale jinak skvělý výsledek, semifinále je super, gratuluju! Jinak lituju diváky, finále to bude superporno!!! No každopádně přeju výhru Azarence, pak by Peťka měla zůstat druhá a má šanci na dost bodů v únoru a březnu!!!! Milá Peťko, skvělý turnaj, jen tak dál a hodně zdravíčka!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má být. Nevymlouvat se, ale přiznat, že si to bohužel zjebala sama. Doufám, že se k tomu takhle postaví i ostatní fanoušci. :-)
Reagovat
Frick
Tak je lepší si to zjebat sám než zjistit, že na Mařku nemám...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, další velká zkušenost, ze které když se poučí, bude z ní šampionka. Hekací finále si raději nechám ujít, nerad bych oddělal u TV repráky.
Reagovat
smazaný uživatel
Další, co pořád ještě nezná rozdíl mezi slovy hekání a řvaní?
Reagovat
smazaný uživatel
Je jedno jak to kdo nazve, na kurt to nepatří. I podle současných pravidel by je měly obě vyloučit, protože kromě hlasitosti svůj řev protahují i v době, kdy je míč už na straně soupeřky. Vzhledem k tomu, že Serena na loňském US Open ztratila bod za to, že vykřikla "Come on" ještě v době, kdy mohla Stosur zahrát míč a tedy ji vyrušila ve hře, pak bych jako rozhodčí tyhle 2 vyloučil systémem napomenutí-ztráta bodu-skreč už v průběhu první hry jakéhokoliv zápasu.
Reagovat
Mercury
Příliš mnoho chyb, k výkonu z Wimbledonu to mělo hodně daleko. A i přesto byla Petra blízko vítězství, což je dobré znamení. Celkově z jejího pohledu dobrý turnaj, SF si myslím bude s odstupem času hodnotit pozitivně. Je škoda, že se do finále nepodívá, nicméně měla to víceméně ve svých rukou. Přes porážky k vítězstvím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist