Kvitová: Do haly se těším, snad to vyjde jako loni

20. 9. 2012, 17:13
Aktuality 21
S vyladěným podáním a zlepšeným returnem vtrhne Petra Kvitová do nabitého závěru sezony. Česká jednička v pátek odletí na východ na turnaje do Tokia a Pekingu. V Linci letos možná nebude moci obhajovat loňský titul, ale poté už přijde vrchol sezony - Turnaj mistryň a v Praze exhibice s Mariou Šarapovovou i finále Fed Cupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Loni Petře Kvitové konec roku vyšel skvěle: v Linci a Istanbulu na Turnaji mistryň nenašla přemožitelku a dovedla český tým k triumfu ve Fed Cupu. "Loni to dopadlo výborně a nezlobila bych se, kdyby se to takhle zopakovalo, ale bude to hrozně těžký," řekla dvaadvacetiletá Kvitová na setkání s novináři na pražské Spartě.

V minulé sezoně Kvitová neprohrála v hale na podniku WTA ani zápas a všechny důležité akce - Turnaj mistryň i fedcupové finále 3. a 4. listopadu - se uskuteční pod střechou. "Těším se do haly, tu mám ráda. Vždycky se mi v halách daří, tak doufám, že to bude podobný a povede se mi nějaký podobný výsledek jako loni," přála si Kvitová.

Hvězdy v Linci? Hrát může jen jedna
Po vyřazení v osmifinále letošního US Open odjela Kvitová domů, nabírala kondici a hlavně hrála s raketou. S koučem Davidem Kotyzou se zaměřili na servis a return. "Jsem s tím spokojená, v tréninku to jde docela dobře a uvidíme, jak to půjde v zápase. Byla jsem zdravá a mohla jsem dělat vše, co David chtěl," řekla tenistka.

V rámci odpočinku, který měla hned po návratu z New Yorku, navštívila po delší době rodiče ve Fulneku a doma v Prostějově se sešla s kamarádkou. "Vídáme se jednou dvakrát za rok, tak jsme blbly, ale nepařily nebo tak... Hlavně jsem se mohla konečně nedívat na tenis a nemusela jsem držet v ruce raketu," prozradila Kvitová.

Program Kvitové v závěru roku má jednu neznámou. Po akcích v Asii by chtěla obhajovat titul v Linci, ale její start není jistý. Vedle světové pětky je přihlášena na turnaj nejnižší kategorie WTA s dotací 220 tisíc dolarů i světová jednička Viktoria Azarenková. "A to je problém. Jelikož jsme dvě hráčky z desítky, tak by turnaj měl navýšit dvojnásobně odměny, což neudělá," popsala Kvitová komplikaci.

Hrát může v Linci jenom jedna z nich a nejspíše by nemohla nastoupit Kvitová. K dohodě asi nedojde. "Ona se se mnou asi domlouvat nebude," řekla Kvitová.

Náušnice už nestačí, šperků bude ve finále víc
Chybět by však neměla od 23. října na Turnaji mistryň. Sice ještě není mezi osmičkou kvalifikovaných, ale účast má prakticky jistou. Pokud by si v Istanbulu zopakovala finále, pak by z turecké metropole spěchala do té české, protože v Praze má 29. října exhibici se Šarapovovou. "To by byl super dvojboj, budu se snažit," usmála se.

Exhibici pár dnů před Fed Cupem nebere Kvitová jako zátěž, ale naopak jako příjemnou akci. "S Marií si to spíš užijeme, budeme se snažit o nějakou srandu, ale vůbec nevím co. S někým to proberu a uvidíme," řekla Kvitová.

Loni byla Kvitová hlavní postavou výhry tenistek ve Fed Cupu. "Pamatuji si ten pocit s trofejí, ten byl prostě úžasný," řekla Kvitová a hleděla při tom na stříbrný pohár, který stál před ní na stole. Nyní mají tenistky šanci uspět podruhé, k tomu musejí ve finále porazit v Praze Srbsko. "Zopakovat to a doma, to by bylo ještě krásnější."

Zatímco loni nechala Kvitová na finále všem hráčkám vyrobit náušnice, letos plánuje vylepšení svého nápadu. "Bude to takový komplet, náramek a všechno, prostě to bude dokonalejší. Hrajeme finále doma, tak to musí být dokonalý," řekla.

Pokud by se Kvitové konec sezony vyvedl v loňském duchu, jednotlivé fáze tohoto roku by si mezi sebe rozdělily čtyři hráčky. První část patřila Azarenkové z Běloruska, druhá Šarapovové a celé léto ovládla Američanka Serena Williamsová, vítězka Wimbledonu, olympijských her i US Open. "Co Serena dokázala, to je obdivuhodné," uznala Kvitová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
hned v prvním zápase nejspíš narazí na Petkovicovou na kterou má z lonska velmi špatný vzpomínky. Pokud by se jí podařilo postoupit tak jako další soupeřky připadají v úvahu Kirilenková v osmifinále, Bartoliová nebo Erraniová ve čtvrtfinále a Sharapovová nebo Stosurová v semifinále. Obávám se, že to Petra bude mít s obhajobou lonskýho semifinále velice těžký a nejspíš nějaký body ztratí ...
Reagovat
gedzitka
Petko loni a letos, to jsou dvě rozdílné hráčky. Neviděla bych to tak zle (i když možné je všechno). S tou Makiri to je už horší, otázkou je, jak na tom bude zdravotně, když teď skrečovala kvůli zranění zad. Errani by byla v pohodě, Bartoli - no, záleží na tom, jak se jedna nebo druhá vyspí :-D.
Reagovat
tommr
Petkovicová už v prvním zápase to je jako zlej sen - a moc nezáleží v jaký je formě - Petru dokáže potrápit vždycky ...
Jinak Kirilenková už nehrozí - právě odstoupila pro zranění zad. V revidovaný verzi už je místo ní Petrovová, což ale není o moc lehčí soupeřka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Makiri se odhlásila, je tam místo ní Naďa Petrovová
Reagovat
smazaný uživatel
ha, tommr byl rychlejší jen o 5 minut :D Na takovémhle turnaji není moc na výběr. Naopak si myslím, že díky odstoupení MaKiri je ten los vynikajícíc. V tom druhém kole taky mohla schytat jména jako Lisicki, Schiavone, Švedova, Cirstea, Scheepers, Pavljučenkova, Makarova...Místo Petrove ve třetím kole mohla dostat Lucku šafářovou, ale taky Vinci nebo Kanepi. A v případném čtvrtfinále je pro Petru Errani ta nejlepší možná soupeřka ve srovnání s Kerber, Li Na, Stosur. Srovnej to s těmi ostatními hráčkami první čtyřky. Azarenka postupně Paszek, Vinci, Kerber/Ivanovič. Radwaňska Jankovič, Kanepi, Li Na/Wozniaki. Šarapova Lisicki, Šafářová, Stosur/Švedova/Cibulková.
Reagovat
Fandina
Hezky Peťule, tak potrénuj a šup do Asie ... držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
freeteepek
"S koučem Davidem Kotyzou se zaměřili na servis a return."
Pokud vím, tak to dělají vždycky. Ve zmiňovaném osmifinále US Open to ale bohužel nebylo moc vidět. Kdyby Petře fungoval normálně servis, nemohla by si jich prohrát tolik za sebou a dostat ve třetím setu kanára! Kdy už konečně začnou trénovat taky něco jinýho? Pestřejší hra by Petře pomohla dostat se z krizí, jako byla tahle. Někdy prostě stačí jen vyvést soupeřku z rytmu, aby trochu znejistěla a nehrála tak perfektně. Potom se třeba i já chytnu tam, kde obvykle nemívám problém...
Reagovat
smazaný uživatel
anebo se zaměřit právě na servis, aby neodešel. a ktomu přidat return, aby se i po servisu soupeřky dostávala Petra do útoku a ne naopak pod tlak
Reagovat
freeteepek
Souhlasím s tebou, že kdyby Petra perfektně ovládala servis a return, třeba jak Šarapovová, tak na ostatních úderech až tak moc nezáleží. Jenomže co je ti platný, že v tréninku trefíš co chceš, kdy chceš a jak chceš, když Ti v zápase odejde hlava! A to se právě Petře v souboji s Bartoliovou stalo. Ani servis, ani return jí nepodržel. A to jsou přitom pilíře její hry. Když si na něčem tak zakládám, musí na to být spoleh za každých okolností. Pokud není, tak je dobré mít další alternativy v záloze. Již zmiňovaná Šarapovová má jednoduchou hru, jenomže s její hlavou, která ji nikdy nezradí, si to může dovolit. Petra na tom není tak dobře psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Exhibici pár dnů před Fed Cupem nebere Kvitová jako zátěž, ale naopak jako příjemnou akci. "S Marií si to spíš užijeme, budeme se snažit o nějakou srandu, ale vůbec nevím co. S někým to proberu a uvidíme," řekla Kvitová.

Strašně moc tam chci a doufám, že mi to vyjde. Vážně se na holky těším. Petra promine, ale na Mashu víc. :)
Reagovat
Bob
Myslím, že Petře je to hodně u p*dele.
Reagovat
dadaft
já se hlavně před tím těším na dva největší asijské turnaje. ))
Reagovat
freeteepek
Můj předpoklad, že Petra bude chtít hrát v Linci, se naplňuje. Jenom nechápu, že nezareagovala dřív. A stejně to může dopadnout všelijak. Vika vyhraje v Pekingu, tímpádem bude mít strašně málo času na přípravu před Lincem a svoji účast ještě ráda přenechá Petře.
Taky se ovšem může stát, že Petra vyhraje v Pekingu a o účast v Linci nebude mít zájem. Tím pádem pojede do Lucemburku, protože do daleké a nevlídné Moskvy se jí chtít nebude.
Je ale taky možný, že podzim, stejně jako léto, bude patřit Sereně W. Jinak si ale myslím, že v Linci by navýšení odměn utáhli. Loni si moc pochvalovali účast wimbledonské vítězky. Hlavně po finanční stránce. Letos přijede Azarenková, světová jednička, ale prakticky nebude mít konkurentku. Petra Kvitová, světová pětka a obhajující šampionka by jim spolu s Vikou zvedla příjmy a prestiž turnaje do astronomických výšek. A od příštího roku by normálně přešli na úroveň premier:-)
Reagovat
dadaft
v Moskvě zatím přihlášeny tyto hráčky současné špičky:
Stosur, Errani, Bartoli, Kirilenko, Ivanovič, Cibulková, Kanepi, Šafářová, Pavljučenkova, Petrova.
Reagovat
Heather_Fedex
ve skutecnosti turnaj v linzi kdysi byval kategorie premier, resp. do roku 2009 se turnaje wta oznacovali pojmem "tier" |,||, ||| nebo |V tak jako dneska je premier, premier 5 a premier mandatory. ovsem od roku 2009 nastaly zmeny turnaj linz je v soucasnosti kategorie international
Reagovat
tommr
těžko říct jak jsou na tom v Linci v současný ekonomický krizi se sponzorama ...
Jsou ale země kde s financema problémy zjevně nemají. Příkladem může bejt třeba právě probíhající turnaj v Soulu, kterej je sice ve stejný kategorii jako Linec, ale odměny pro hráčky má víc než dvojnásobný (500 tisíc dolarů místo obvyklejch 220 tisíc) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně blbé pravidlo, škoda rád bych viděl duel Vika-Petra, snad na něj ještě letos dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Na TM určitě bude šance. :)
Reagovat
tommr
chápu, že pořádek musí bejt a že se WTA snaží donutit špičkový hráčky, aby hrály hlavně na těch největších turnajích. Proč je ale navýšení odměn nutný k tomu, aby 2 top-hráčky hráčky mohly hrát na malým turnaji, to opravdu nepochopím. Když ty malý odměny samotnejm hráčkám nevadí tak co se do toho WTA zbytečně montuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna u WTA mě takovéhle boty ani nepřekvapujou..
Reagovat
Bob
asi tak :) přitom já bych rád viděl zápas mezi Vikou a Petrou ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist