Kvitová doplnila svůj tým o dva kondiční specialisty

6. 12. 2019, 16:41
Aktuality 21
Petra Kvitová doplnila svůj realizační tým před nadcházející sezonou o dva nové členy. Vedle trenéra Jiřího Vaňka se o devětadvacetiletou dvojnásobnou wimbledonskou vítězku budou nově starat kondiční specialisté Slovák Ivan Trebatický a Němec Florian Zitzelsberger, který je zároveň fyzioterapeutem. Sedmá hráčka světového žabříčku zveřejnila novinku na sociálních sítích.
Profily hráčů
Petra Kvitová a noví členové týmu

"Vítejte do Petřina nového týmu! Už se těším na spolupráci ne s jedním, ale s dvojicí kondičních trenérů Ivanem Trebatickým a Florianem Zitzelsbergerem (rovněž fyziem). Už se nemůžu dočkat, až začneme," napsala Kvitová.

Zitzelsberger pracoval pro mužskou asociaci ATP, například s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, a od začátku roku 2016 do letošního října s Němkou Julií Görgesovou. Trebatický působil rok a půl společně s kolegou Martinem Noskem u Karolíny Plíškové a byl u toho, když současná světová dvojka Plíšková hrála v roce 2016 finále US Open.

Trebatický a Zitzelsberger jsou nástupci Davida Vydry, s kterým Kvitová začátkem listopadu po čtyřech a půl letech ukončila spolupráci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Holahej
Před třemi lety v Riu vybojovala olympijský bronz, o další placku by se tenistka Petra Kvitová ráda poprala i v létě v Tokiu. Tenisový turnaj pod pěti kruhy začne 14 dnů po jejím nejoblíbenějším grandslamu ve Wimbledonu.
To načasování by jí mohlo sedět. Snad i změna povrchu a prostředí ? v Tokiu už jeden turnaj vyhrála, ale je staršího data. V roce 2013 tam nejprve vyřadila tehdejší jedničku Venus Williamsovou a ve finále pak porazila Angelique Kerberovou ve třech setech.

Olympiádu bere jako další z grandslamů. A cíle má tedy podobné. ?Stejně jako chci na každém grandslamu zabojovat o titul, tak i z olympiády bych ráda přivezla medaili. Na bronz z Ria mám super vzpomínky,? říká světová sedmička Kvitová.

Hry ještě oficiálně jisté nemá, nominace se uzavírá na jaře. Češku by o ni ale kromě zdravotních komplikací nemělo nic připravit. ?Doufám, že mě zdraví podrží. Moc ráda bych znovu byla součástí olympiády.?
Reagovat
EllNino
Venus rozhodně nebyla 2013 v Tokiu světová ani nasazená jednička ... vždyť měla sezonní bilanci 19:10
Reagovat
tommr
Venus byla v té době na 63.místě v žebříčku ...
Jinak ale Petra musela cestou k titulu vyřadit samý silný soupeřky: Bencic, Keys, Kuznetsovovou, Venus Williams a Kerber. Tak těžkej los často nemá ani vítězka GS ...
Reagovat
EllNino
No ... los byl těžkej, ale Bel a Madison byly skoro juniorky, Světlana taky nebyla v desítce a Venus jakbysmet :)

Ale tak, když se dneska ty jména napíšou, je to fakt brutální los :)
Reagovat
tommr
kdyby dneska musela hrát Petra proti Gauffový nebo Andreescu tak bys taky napsal, že to jsou jenom juniorky? :)
Reagovat
EllNino
Tak Gauff určitě juniorka je ... Bianca už ani tak ne :)

Prostě v té době ještě nebyly tak vysoko, jako jsou třeba teď, ač talentu měly vždycky dost :)
Reagovat
Holahej
...Autor:Lukáš Šonský....rozhovor...na czechteam.info..olymp....
Reagovat
Holahej
...z článku...06.12.2019
Můj olympijský cíl je medaile, říká Kvitová. Proč nikdy neuvažovala o ženské trenérce?
Reagovat
FulnekUltras
To Plech by se měl extrémně zaměřit na USO - až zas budou všechny olympioničky utavené. Zřejmě poslední šance na GS vůbec.
Reagovat
bIbec
Jak je to vlastně s tou Olympiádou? Hrát můžou čtyři hráčky? Dá se někde sledovat žebříček race Olympiády?
Reagovat
bIbec
jakože max čtyři hráčky z jedné země myslím. Je to tak?
Reagovat
misa
Ano 4.

Tady je průběžný žebříček:
https://www.tennisforum.com/threads/race-for-2020-tokyo-olympics-after-shenzhen-yec.1343271/
Reagovat
bIbec
díky.
Reagovat
tommr
myslím, že to je max. 4 hráčky v singlu + 2 deblistky pokud na to mají žebříček ...
Můj tip (přání) je aby od nás jely Karolína Plíšková, Kvitová, Vondroušová a Muchová v singlu + Krejčíková/Siniaková v deblu ...
Reagovat
bIbec
tohle složení by se mi taky líbilo. Ale je taky možný, že někdo účast odřekne, nebo že některá hráčka bude zraněná. Uvidíme.
Čistě žebříčkově by to Karolínám a Petře mělo vyjít. Markéta by musela odehrát velmi slušně tu první půlku sezóny, aby Báru přeskočila.
Reagovat
milik254
Bára se podle mě minimálně ve čtyřhře kvalifikuje.
Reagovat
misa
má pořád ty nejvyšší ambice. Uvidíme, jak se bude bít s mladicema :)
Reagovat
FulnekUltras
naspídovaná holátka na svých občasných vlnách dlouho nevydrží ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Vydra už evidentně překročil rubikon ;-) jak bylo delší dobu vidět z některých indicií. Tatry a Bavorské Alpy Petře fyzicky jen prospějí. Hlavně ať je v pořádku předloktí a můžeme se těšit na velkou sezónu 2020. Pojď si dál za tím, holčičko NAŠE...
Reagovat
EllNino
Florian je skvelej partak a Ivan ma spoustu zkušeností
Reagovat
tommr
pokud vím tak Petra se s Goergesovou kamarádí takže předpokládám, že toho fyzioterapeuta s ní snad dobře probrala a nejde o úplnej krok do neznáma ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist