Kvitová je nejlepší tenistkou roku podle WTA!

14. 11. 2011, 19:24
Aktuality 49
Wimbledonská šampionka a vítězka Turnaje mistrů Petra Kvitová byla dnes vyhlášena nejlepší tenistkou roku podle organizace WTA. Jednadvacetiletá Češka získala ještě další tři ocenění, její kolegyně z vítězného fedcupového týmu Květa Peschkeová spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou utvořily nejlepší deblový tým sezony.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová dostala nejvíce hlasů od zástupců světových médií po své životní sezoně, v níž vyhrála šest turnajů a ve světovém žebříčku vystoupala z 34. místa až na současné druhé. Na závěr roku navíc pomohla českému týmu k triumfu ve Fed Cupu. 

"Tahle sezona je prostě jako sen. Je neuvěřitelná pocta získat cenu pro nejlepší hráčku roku a připojit se tak k nejlepším hráčkám historie, zvlášť Martině Navrátilové," jmenovala Kvitová na webu WTA slavnou krajanku, která jako jediná česká rodačka před ní tuto cenu získala. "Rok 2011 si navždycky uchovám v paměti a budu na něm stavět," dodala Češka, jež byla loni podle WTA nováčkem roku.

Fulnecká rodačka byla nyní zároveň v hlasování novinářů vyhlášena hráčkou, která v tomto roce zaznamenala nejvýraznější zlepšení. Podobnou cenu, pro nejoblíbenější tenistku, která letos prorazila, jí udělili fanoušci. Od svých kolegyň navíc Kvitová dostala Karen Krantzcke Sportsmanship Award, v níž se oceňuje profesionalismus, přístup a smysl pro fair play.

Druhou oceněnou Češkou je šestatřicetiletá Peschkeová, která letos spolu se Srebotnikovou vyhrála Wimbledon a celkově šest turnajů, což bylo nejvíc mezi všemi deblovými páry. Zároveň se letos staly světovými jedničkami. Před Peschkeovou tuto cenu v minulosti získaly z českých rodaček Navrátilová, Jana Novotná a Helena Suková.

Nástupkyní Kvitové na pozici nováčka roku se stala Rumunka Irina-Camelia Beguová, comebackem roku byly vyhlášeny výkony Sabine Lisické z Německa. Hráčky označily za nejlepší turnaje ve Stuttgartu a Acapulku. Fanoušci mají ve dvouhře nejraději Polku Agnieszku Radwaňskou a ve čtyřhře bělorusko-ruskou dvojici Viktoria Azarenková, Maria Kirilenková.

Vyhlášení nejlepších tenistek roku 2011 podle WTA

Hráčská ocenění (hlasy médií):
Hráčka roku: Petra Kvitová
Deblový pár roku: Květa Peschkeová/Katarina Srebotniková
Comeback roku: Sabine Lisická
Nejvýraznější zlepšení roku: Petra Kvitová
Nováček roku: Irina-Camelia Beguová

Hráčská ocenění (hlasy tenistek):
Hráčka s nejlepším servisem: Francesca Schiavoneová
Profesionalismus, přístup a smysl pro fair play: Petra Kvitová
Nejoblíbenější turnaj Premier: Stuttgart
Nejoblíbenější turnaj International: Acapulco

Oblíbenost u fanoušků:
Ve dvouhře: Agnieszka Radwaňská
Ve čtyřhře: Victoria Azarenková a Maria Kirilenková 
Nejvýraznější zlepšení: Petra Kvitová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
VlS
http://tennis.com/articles/templates/thespin.aspx?articleid=15122&zoneid=32
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, opravdu to stálo za to.
Některé ty holky se s tím strašně párají... :-)
Reagovat
VlS
Žebříček WTA je jen jeden a je vždy za posledních (plovoucích) 52 týdnů. Pak je pořadí Race, kde se nasčítávají body od 1. 1. příslušného roku do TM. Ten právě určuje, kdo se zúčastní TM. V okamžiku, kdy se body za minulý TM v žebříčku WTA smažou je v první dvacítce až padesátce stejný. Pozor na pravidlo povinných turnajů pro prvních 20 hráček v žebříčku ke konci roku. Pořadí na špici v podstatě ITF turnaje neovlivní, protože se špičkovým hráčkám početně v podstatě nevejdou do 16 turnajů, které jsou započítávány. I když hráčka odehraje 30 turnajů, v žebříčku má výsledky jen ze šestnácti a to ještě tak, že první dvacítka má povinně 4 GS, 4 premiere mandatory .............. . Pokud se povinných turnajů nezúčastní, má za ně do žebříčku NULU a nemůže to nahradit jiným turnajem.
Když si pustíš na WTA rankingu "printable", tak tam vždy máš, které turnaje se příští týden započtou a které se odečtou, jaký má hráčka nejlepší započtený (16.) výsledek a jaký má 17. výsledek, který se aktivuje, když jiný výsledek časově vypadne a není nahrazen stejným nebo lepším. Spočítat si to doma je docela problém, musel bys mít databázi všech výsledků, jinak se uklikáš. Spočítat si jednu, dvě nebo tři hráčky není problém, spočítat padesátku je facha.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, dobře. :D Já vím, že je žebříček WTA jenom jeden. Race je teda jenom v průběhu roku, rozumím tomu správně? Já už to radši nebudu řešit, protože v tomhle ohledu mi opravdu chybí znalosti... To ale nic nemění na tom, že jsem s momentálním pořadím žebříčku nadmíru spokojen. :)
Reagovat
VlS
Jo, race je jen v průběhu kalendářního roku, poslední pondělí před TM se race a žebříček srovnají. Caro je v žebříčku první, protože od 1.1. do konce masters prostě nahrála nejvíc bodů. Hráčka roku, pokud vím, je volená novináři a tam má samozřejmě vliv haló efekt z TM a finále DC, protože na výsledky Caro ze začátku roku si už nikdo ani nevzpomene, navíc jí pořád chybí ty správné tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Ten konec roku dělá hodně, to je fakt. Petra letos vyhrála Turnaj mistryň a ještě k tomu Fed Cup, loni zase Kim vyhrála US Open a TM. To je právě věc, kterou jsem už psal. Kdyby se dávala cena za oba roky dohromady, tak to nejspíš vyhraje Caro. Ale nedá se nic dělat, dává se to za každý rok zvlášť a je to tak správně. Caro a Petra vyhrály letos nejvíc turnajů a Petra k tomu přidala ještě Fed Cup. Navíc z těch pěti nejvýznamnějších turnajů (grandslamy a TM) vyhrála Petra dva, takže to hrálo určitě významnou roli. Musím přiznat, že se mi líbí tvoje označení "správné tituly". :) Já vím, žes myslel právě ty grandslamy nebo třeba TM. S tím se určitě dá souhlasit, protože to jsou největší akce. Ale na druhou stranu, tituly z Indian Wells, Pekingu, Dubaie nebo Tokia taky nejsou úplně "nesprávné". :D Caro už těch turnajů vyhrála osmnáct, což je podle mě krásné číslo. Jasně, má tam třeba čtyřikrát New Haven a dvakrát Kodaň, ale jinak vyhrává i velké turnaje (jak už jsem zmínil). Ale jinak nechci dělit turnaje na malé a velké, protože každý vyhraný turnaj na okruhu WTA má svou hodnotu. Co by některé holky daly třeba i za jeden vyhraný turnaj...
Reagovat
kejv2
Trochu me zarazilo, ze by Schiavone mela dostat oceneni za nejlepsi servis a navic by to melo byt neco, o cem hlasuji hracky. Letmy pohled na oficialni stranky WTA vse uvedl na pravou miru. Schiavone totiz dostala oceneni za sluzbu hrackam (nebo jak to prelozit). Zde je klicova citace:

For her off-court achievements Francesca Schiavone won the Player Service Award, which recognizes the player who has done the most to support her fellow players through the WTA Players' Council and other initiatives.

Chtelo by to vic profesionality ze strany CTK a ze strany tenisportalu trochu kritictejsi prejimani informaci.
Reagovat
smazaný uživatel
WTA zkrátka nemohla jinak. Žebříček, nežebříček, je to jasné, kdo je letos královna.
A teď už se pomalu chystejme na držení palců v příští sezoně, Williamsky se budou chtít vrátit, nebude to také lahké, ale Péťa to zase dokáže. Pevně věřím!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tady spíš než na celkovém žebříčku záleží na tom, kdo udělal nejvíc bodů v letošním roce... Jak píšu níž, kdyby se poslední dva roky sečetly dohromady, tak by to nejspíš vyhrála Caro. Takhle to má za loňský rok Kim a za letošní Petra. Ale podotýkám, že obě dvě si to zaslouží naprosto bez debat. Takže z mé strany bez problémů a Caro to určitě taky přežije. :)
Reagovat
kejv2
A kdo udelal podle tebe nejvic bodu v letosnim roce? Prave Wozniacki, ne? To je presne ten zebricek.
Myslim, ze je dobre, ze si lidi (novinari) uvedomujou, ze existuje jeste i jiny zebricek nez ten "objektivni" podle bodu.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě že byl před Istanbulem žebříček (Race to the WTA Championships), ve kterém byly body jenom za letošní rok, nikoliv ten celkový. Jenže už je po Istanbulu, takže teď ten žebříček můžeme vidět tady, jestli tomu dobře rozumím... http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECSingles/0,,12781~0~1~100,00.html
Nejsem na tohle žádný expert, ale mezi celkovým žebříčkem a žebříčkem pro daný rok je rozdíl... Jinak lidi a novináři si můžou uvědomovat leccos, ale objektivnější žebříček zatím nikdo z nich nevymyslel. Můžou kritizovat systém žebříčku, můžou kritizovat Caro na 1. místě, ale to je tak jediné, co s tím můžou dělat. Kritizovat totiž dovede každý... :)
Reagovat
kejv2
Ano, cely rok je zebricek YTD jiny nez zebricek za posledni rok, ale pred TM se to prave vyrovna. A hned po TM zase zacne novy zebricek YTD. Ted ho vede hracka, ktera vyhrala po TM nejaky ITf (predpokladam).
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, teď je tam započítaný nějaký turnaj ITF. No prostě existujou dva žebříčky, které nejsou stejné... O to mi právě šlo. :D
Reagovat
kejv2
No ale ucel predchoziho prispevku byl vysvetlit, ze jsou ty dva zebricky pred TM STEJNE a po TM se zebricek YTD resetuje. Tj. Wozniacki byla prvni v obou zebriccich neboli Kvitova rozhodne nedostala cenu pro nejlepsi hracku proto, ze by v nejakem bodovem zebricku byla prvni (ale asi byla prvni ve financnim zebricku).
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ty žebříčky nejsou stejné ani před TM. Caro byla první v tom letošním žebříčku před Istanbulem, ale kdyby se do toho započítaly body za Istanbul, tak by byla za letošní rok (ne celkově) první asi právě Petra... Ten žebříček asi není určující pro udělení zmiňované ceny, ale nějakou váhu mít musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Petru velký úspěch a až mě děsí, jak už teď dokáže svou hrou přehrát každou hráčku, i když má pořád tolik rezerv. Přitom např. Wozniacká se svým stylem už nemá co víc nabídnout. Pokud se Petra ještě zlepší, může další roky se svým stylem ženskému tenisu jednoznačně dominovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, byt nejlepsi v tom co delam a dokonce na svetove urovni, co vice si prat. To je prece sen kazdeho, kdo neco dela,ale kolika lidem se to povede?Kdyby to melo byt jen jednou,ale zazit ten pocit, ale v pripade Petry si myslim je to jen uspesny start do dalsich nemene povedenych sezon. Gratulace na otevrene scene.
Reagovat
skott
Tak jedina kdo mela oceneni ziskat a neziskala je Ksenia Pervak.Po vsech strankach nejlepsi novacek roku z okruhu moznych kandidatek (1 titul + dalsi finale, nejlepsi umisteni na zebricku, nej vysledek na GS), zajimalo by me, co vic by mela udelat, aby cenu ziskala.
Sporne mi prijde jeste vitezstvi Peschke/Srebotnik, kdyz Huber/Raymond maji spolu s jednim GS i Turnaj mistryn.A mozna Serena mohla vyhrat comeback na ukor Lisicki, ale to jsou jen detaily v porovnani s okradenim Ksenie.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Jak je možný, že si dovolili vybrat jinou hráčku, než bys vybral ty...? :DD
Neobjektivní sebranka to je, vid', ty víš přece nejlíp, která to ocenění měla dostat.. :D
Reagovat
freeteepek
Djoker vloni naposled prohrál v listopadu na Masters s Federerem. V Davis cupu následně začal vítěznou šňůru, kterou svět neviděl. Petra taky letos předvedla výkony, co svět dlouho neviděl. V tuhle chvíli má už 12 zápasů bez prohry. Proč by to mělo v lednu skončit?
Reagovat
a.magerova
Opravdu si takové ocenění zasloužila a to vlastní pílí a mnohaletou dřinou !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rok snů, moc jí to přeji, ještě ocenění pro nejlepšího sportovce roku a bude další ocenění tam kam patří. Jinak čeští muži by měly zabrat. Protože zatím to vypadá, že holky budou kralovat ještě hodně dlouho....momentálně není žádný, kdo by ohrozit vládu Špotákové, Kvitové, Sáblíkové. Stejně v tomhle roce se český sport ve světě neztratil a úspěchů bylo více než dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 2006 vyhravají jen ženy. Od Katky až po Petru a v dalších letech to nevypadá na nic jiného... jen teda v příštím neolympijském roce 2013 může vyhrát žokej Váňa, tomu bych to moc přál... teda pokud se mu bude pořád tak dařit :-). Ale stejně bych to asi rozdělil, na muže i ženy, to se přece nedá porovnávat... vím že i sporty dohromady moc ne, ale aspon tak to rozdělit. Jinak věřím, že pokud to Petře půjde stále tak dobře, může za pár let mít i víc titulů než Martina Sáblíková, ta má velkou nevýhodu, že ten její sport se tady u nás nikdy nezpopularizuje, může vyhrávat... ale všichni se stejně budou zajímat až o Soči.
Reagovat
smazaný uživatel
1.Kvitová a pak Sáblíková, Štybar, Kulhavý, Špotáková, Knapková, Synek. A v družsvech je to jasný...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsi Váňu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra si to zaslouží. Různé ankety mě moc nezajímají, ale myslím, že zrovna WTA Awards mají svou váhu. Největší radost mi udělalo ocenění od fanoušků pro Viku a Makiri. Pro holky to je zasloužená odměna za častou komunikaci s fanoušky. No a možná úplně nejvíc souhlasím s cenou pro Sabine Lisicki. Její comeback byl opravdu obdivuhodný a moc jí přeju, aby už neměla takovou smůlu na zranění.
Jinak tady jsou WTA Awards za všechny roky. Dají se z toho vyčíst docela zajímavé věci... http://en.wikipedia.org/wiki/WTA_Awards
Reagovat
smazaný uživatel
azarenka kirilenko tam jsou jen protože to jsou neskutečný samice, ktery by každe chtěl mít v postýlce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro tvou informaci, v předchozích dvou letech získaly to samé ocenění Serena a Venus (viz odkaz).
Reagovat
darek.vrana
Lopato, my všichni víme, že se ukájíš u Kirilenko, ale nemusíš nám to pořád cpát.
Reagovat
freeteepek
Chudák Carol, už 2. rok končí jako sv. 1 a nevyšlo to ani jednou. Nejlepší comeback měla podle mě Serena. Na to jak dlouho nehrála, jak málo letos hrála a co dokázala http://www.tenisportal.cz/hrac/williams-3d2a9/
Reagovat
smazaný uživatel
Mě právě zajímalo kdo to vyhrál loni, a proto jsem zabrousil na wikipedii. Je jasné, že kdyby se poslední dva roky sečetly dohromady, tak by to nejspíš vyhrála Caro. Ale že by kvůli tomu nemohla spát? To si nemyslím. :) Jinak máš naprostou pravdu, co se týče Sereny. Obdivuju všechny sportovce, kteří překonají zákeřnou nemoc a vrátí se. Ono je to těžké, protože by si to zasloužily Sabine i Serena. Třeba to Sereně dají za rok, až toho odehraje víc... Já myslím, že je to ocenění v dobrých rukou. Sabine letos hrála výborně a větších smolařek než ona opravdu moc není. Snad už ji ta smůla na zranění konečně opustí.
Reagovat
skott
Aza/Kiri komunikace s fanousky - nejsem si jisty, jestli je to zrovna timhle.Napr. cim vic na zebricku smerem dolu, tim vic jsou tenistky otevrenejsi a nekdy az zasnu, co na sebe nektere holky prasknou:-) to same plati treba i na kurtu, po zapasech, treninky..Azarenka nepatri zrovna mezi dvakrat pratelske typy.
Maria si take dost strezi soukromi, ale ocenil bych alepson jeji stranky, ktere osobne navstevuju hodne rad.Pusobi sice jednoduse, ale maji par pekynch vychytavek a detailu, takove osobni nebo jak to nazvat.
Reagovat
smazaný uživatel
No přiznám se, že to beru hlavně podle Viky. Ta komunikuje se svými fanoušky na Twitteru hodně ráda a často děkuje za podporu. Stačí shlédnout její video na Facebooku, které po konci letošní sezony natočila pro fanoušky. :) Určitě nesouhlasím s tím, že Vika není přátelský typ. Podívej se, kolik dalších tenistek má na Twitteru mezi "Following". Caro je její velká kamarádka, přátelský vztah má s Makiri, Petko, Věrou, Julií... Jinak co se týče Mashy, tak se spíš než na stránky dívám na její Facebook (i když vlastní Facebook nemám :D). Dává tam docela hezké fotky, teď třeba hodně cestuje... Ale po pravdě, která fotka s Mashou není hezká, že? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mi došlo, žes nemyslel Mashu ale Makiri... No nevadí. :D Makiri tolik nesleduju, ale myslím, že to bude něco podobného jako s Vikou. :)
Reagovat
skott
Tim ze Azarenka neni zrovna pratelsky typ, jsem mel namysli neco jineho.Samozrejme ze ma pratele mezi kolegynema jako kazda tenistka, kdyz spolu travi vetsinu roku na turnajich po celou svoji karieru.Stejne tak twitter a dalsi socialni site, to je predevsim nastroj byt videt, mit dobrou image pred verejnosti.Jinak by bylo mene sponzoru, mene penez atd.To plati ale pro vsechny.
Me slo o osobni zkusenot, protoze Azarenka je jedina tenistka, kterou jsem opravdu na vlastni oci videl chovat se odporne k lidem a to dokonce i k tem, kteri ji fandili.Bylo to loni na Wimbledonu v deblu s Annou Chakvetadze a musim rict, ze je to suverene muj nejhorsi (a da se rict jediny spatny) tenisovy zazitek v zivote.I Anna se za ni stydela.Videl jsem ji parkrat nazivo a za vstricnou bych ji zkratka nenazval.
jj, s tema strankama jsem myslel Kiri.Maria (Sharapova) urcite nema stranky, ktere bych nazval osobni:)) ty jsou ciste profi, dokonale, aby reprezentovali jaka je celebrita.
Jinak Masha je samosebou i Kirilenko, vsechny hracky ji tak oslovuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli máš ke svému názoru důvody, tak ti to nebudu a ani nechci vyvracet... Já opravdu nevím, co se stalo ve čtyřhře na loňském Wimbledonu. Ale zase vím, že Vika dokáže být občas hodně divoká (teď už tolik ne, ale dřív). Ona v rozhovorech říkala, že nedávno chtěla s tenisem seknout a musela jí domluvit maminka. Od té doby je o dost klidnější... Pamatuju si, jak ještě nedávno házela raketou. Ale letos jsem to od ní snad ani jednou neviděl. Prostě mi přijde, že se Vika v poslední době hodně zklidnila a třeba ve finále TM byla neskutečně koncentrovaná, to se mi moc líbilo. :) Jako chyby děláme všichni. Na druhou stranu musím říct, že Vice nechybí sebereflexe. Ona dokáže přiznat, že se chovala špatně a pak ji to mrzí. Mohl bych uvést dva případy z letošního roku... Těžko se s tebou můžu nějak přít, protože vím, že máš v určitých věcech velký přehled a viděls toho mnohem víc než já. Ale já jsem prostě přesvědčený o tom, že Vika je jinak fajn holka. Už mi to hodněkrát dokázala...
No a co se týče těch Marií, tak máš pravdu. Když Vika napíše na Twitter, že bude hrát čtyřhru s Mashou, tak myslí Kirilenko. :) Jenom tě poprosím o jednu věc. Příště pro ty méně chápavé (pro mě) napiš Makiri nebo třeba Masha K. :D Ale Masha je pro mě spíš Sharapova, protože je to i taková složenina jejího jména... MAria SHArapova :D
Reagovat
skott
Ze se Azarenka zklidnila, to uz tady parkrat bylo.Sam jsem si to nejednou myslel.Treba na zacatku lonske sezony, ale pak prisel zapas tusim v Miami s Clijsters a zase jsem se presvedcil, ze ona je nepoucitelna a stale stejna psychopatka.Na Wimbledonu uz to byl jen vrchol.To neber, prosim te ve zlem, kdyz vim, ze ji fandis, jen ja ji nemuzu vystat a pochybuju, ze se to jeste zmeni.Pritom jak jsem parkrat rikal, ciste teoreticky je to hracka, jakou bych mel mit opravdu rad.Jeji tenis me dokonce pritahuje, narozdil od jinych ktere s ni mam na cerne listine, ji dokazu sledovat i v jinak pro me nezajimavejch utkanich.
Jo, ja obvykle pisu jenom Kiri, ale tady byla rec od zacatku o ni a Azarence, tak me to nenapadlo, ze bys je zamenil;)
Sharapova to ma skoro jako ochrannou znamku (Masha) prave kvuli tomu, ze to zkracuje i jeji prijmeni, ale Masa je vlastne kazda Maria z vychodniho bloku - Kiri, Korytceva a dalsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá mi než tvůj pohled respektovat. Ale jak se říká, každej jsme nějakej... On je taky asi velký rozdíl mezi Vikou na kurtu a mimo kurt. Na kurtu je trochu blázen, ale mimo kurt je taková milá a tichá. Když s ní poslouchám rozhovory, tak mám pocit, že by neublížila ani mouše. :) Na druhou stranu, když udělá svoje vítězné gesto po zápase, tak se občas bojím i já. :D
Když vidím Maria nebo Masha, tak mi automaticky naskočí Sharapova. :D Až potom mi došlo, že logicky píšeš o Kirilenko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
výborná sezona. Ale myslím si že příští sezony už se nepovedou. A čeká ji velký propad v žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že to říkáš ty :D to jsem hned klidnej :)
Reagovat
smazaný uživatel
de - bí - lek :D netřeba komentovat tuto vědmu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi akt lopata že?? :-)... proč jsi tak negativní a pesimistický, pokud bude zdravá bude vládnout společně s Williemsovou, je možné že nebude mít tak uspěšný rok, ale určitě se bude držet nahoře, není to jen talent, ale velký dříč a bojovník což je rozhodující. Věřím tomu že 2012 sezona bude uplně ta nejlepší, protože má pořád velký hlad po uspěchu... vyhraje Australien Open, Olympiádu jako singl i jako mix a US Open. To je můj typ, ale kdo ví třeba to bude jinak... kažpopádně je z těch holek v TOP 10 jasně nejlepší. Lepší jsou jen Kim a Serena, ale ty už dlouho hrát nebudou, mají už svůj věk. Takže Petra má na to za dalších 10 let se uspěchy přiblížit Martině Navrátilové, věřím ji... je skvělá a je to vělký vzor pro malé české sportovce. Hlavně svým přístupem k lidem a ke sportu...
Reagovat
frufru77
moc do diskuze nepřispívám, ale Tvoje jednoznačné "prognózy" mě vždy spolehlivě pobaví, zvlášť když jejich "úspěšnost" se pohybuje dlouhodobě v řádu promile:D:D:D:):)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zaplať pánbůh, je to dobrý, vypadá to na další životní sezónu!!
Reagovat
smazaný uživatel
že tys dostal 43krát lopatou po hlavě?
Reagovat
smazaný uživatel
Kritizovat umíte tady všichni, to je pravda :-)... A prognozy mám jaký mám, měj svoje, neberu ti je :-). Nechápu proč by to tak nemohlo být, třeba fakt ted bude vyhrávat často a to i velké turnaje, vždyt na to má. Tak nechápu proč ti něco přijde směšný, má v sobě vítěze, jen musí na sobě ještě hodně makat a vylepšovat se, má obrovský rezervy!!! .... A v řádu promile opravdu nejsem, jen nemůžu za to že ty jsi takový blbec co neumí odepsat hezky pokud se mu něco nelíbí, urážet lidi a ponižovat je, to by ti šlo...:-)
Reagovat
freeteepek
Počítám, že Petra Serenu rozseká hned na Australian Open. Teda jestli Petra kromě Hopmanova poháru před AO ještě něco odehraje, aby se stihla dostat do tempa.
Ten Linec jí pomohl vyhrát následně Másters. I když to byl béčkovej turnaj. Kdyby po Wimledonu v létě nehrála jen premiéry a rozehrála se nejdřív na nějakém menším turnaji. Sama říká, že přechod z trávy na beton jí činil problémy. Teď to zas bude přechod z haly na čerstvej vzduch:-)
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím že ty reakce pod tvým rozborem se týkali lopaty a né tvého příspěvku, ale třeba se mýlím. Já bych to viděl obdobně jako ty akorát si myslím že Petra v Americe velký výsledek neudělá už jen proto že sama říká že jí americká část sezóny nevyhovuje především kůli astmatu.
Reagovat
Fandina
Petra bude muset něco na ty americké betony vymyslet, když jí to tam nedělá dobře na astma, ale to asi její tým ví také..........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist