Kvitová: Jsem na sebe hrdá, že jsem zvládla tak náročné a dlouhé utkání

14. 2. 2018, 19:29
Aktuality 12
Petra Kvitová dnes v Kataru zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou a připsala si tak již svou devátou výhru v řadě. Jsem na sebe hrdá, že jsem zvládla tak náročné a dlouhé utkání, radovala se Češka, která zítra v boji o postup do čtvrtfinále vyzve světovou trojku Elinu Svitolinovou. Moc se na ten zápas těším, chci hrát proti těm nejlepším hráčkám, konstatovala aktuálně 21. tenistka žebříčku WTA.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Getty Images)

"Jsem na sebe hrdá, že jsem dokázala vyhrát tak náročné utkání," řekla po výhře nad Radwaňskou Kvitová. "První sada byla hodně těsná, já měla spoustu šancí, ale udělala jsem hodně chyb, a proto jsem ji prohrála 6-7. Pak jsem se ale dokázala vrátit a vyhrála ve třech setech. Už dlouho se mi nestalo, že bych dokázala otočit a vyhrát tak dlouhý zápas, takže to rozhodně vnímám hodně pozitivně."

Kvitové v utkání hodně pomohl i její kouč Jiří Vaněk. "Vždy mě dokáže nasměrovat tou správnou cestou. Myslím, že jsem ve druhém a třetím setu hrála víc uvolněně a neřešila každý bod a každou chybu. Jirka mi hodně pomůže v momentě, kdy potřebuju na chvíli vypnout a uklidnit se. Kdyby tam tak mohl být pořád, tak by to byla paráda," smála se Kvitová, jež si díky dnešnímu vítězství připsala již svou devátou výhru v řadě.

Nejlepší sérii zažila aktuálně 21. hráčka světa na konci roku 2011, kdy vyhrála díky triumfům v Linci, na Turnaji mistryň, dvěma výhrám ve Fed Cupu a dvěma výhrám v České extralize celkem 14 utkání v řadě. "To už je hodně dávno a na ten počet už bych si opravdu asi nevzpomněla," podotkla Kvitová, jež před dvěma týdny ovládla turnaj v ruském Petrohradu a o víkendu si připsala dvě výhry v rámci prvního kola Fed Cupu proti Švýcarsku.

O postup do čtvrtfinále si šestnáctá nasazená Kvitová v Kataru zahraje se světovou trojkou Elinou Svitolinovou, s níž má pozitivní vzájemnou bilanci 6-1. "Už jsme spolu odehrály hodně zápasů, ale ona je teď úplně někde jinde, takže to bude velmi těžký zápas. Moc se na ten zápas těším, protože právě proto hraju tenis, chci hrát proti těm nejlepším a ona mezi ně rozhodně momentálně patří."

"Vzhledem k tomu, že ona je teď třetí na světě, tak bude favoritkou zápasu, což by mi mohlo pomoci. Já půjdu na kurt a nebudu mít co ztratit, ona by mohla být nervóznější. Pokusím se v tom zápase nechat maximum, ale jsem si vědoma toho, že to bude velká bitva," řekla Kvitová směrem k osmifinálovému klání s ukrajinskou tenistkou.

 

Komentáře

12
Přidat komentář
Pavlis
Reagovat
Frick
Cau Lidi, rusim tu ucet. Sledujte tenis dal. Tenis navzdy. Caute
Reagovat
blixa
Kdyby to nebyl hloupý vtip, tak otevřu na oslavu nějakou hodně drahou flašku ! ;-) :D
Reagovat
EllNino
Trochu mi mrzí, že zápas nasazený trojky a šestnáctky nebude na centru, ale na jedničce, bude to postrádat trochu drajv a Petra hraje lépe na větších kurtech, tohle myslím trochu nahrává Elině + větší odpočatost ... ale Petra si na ni zase věří :) Tak snad to bude dobrý tenis
Reagovat
Torn
No nahrává, podmínky jsou pro obě stejné. Zase bych z Petry nedělal furt chudáka, jak je tu posledních pár dní zvykem.
Reagovat
EllNino
:D Chudinka se tu dělá spíš z Lucky, která by podle některých měla hrát na Internationalech do konce kariery, protože jinak přece bude mít vždycky smůlu na los ...
Reagovat
misa
Zítra zasáhnou do turnaje ve čtyřhře Barbora s Lucií a bude to jedna z posledních dvou možností, jak v dohledné době vyhrát společně nějaký turnaj. Zatím nikdy nebyly ani ve finále, mají jen řadu sf.
Reagovat
tommr
Petra už má po dnešku jisté minimálně 20.místo ...
Nejvýš by se mohla dostat na 10.místo pokud by získala titul (a Konta by nedošla do semifinále) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno v pořádku, brambory v řádku :-)
Reagovat
Jabadu
Když je někdo vyvolen, tak prostě musí...
:-)
Reagovat
George_Renel
Máš být na co, děvče
Reagovat
Fandina
To jsem viděla, jak tě Jiří Vaněk umí namotivovat. A také tu únavu. Tak snad bude zítra lépe a budu držet palce proti Svit. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist