Kvitová končí: proti Ivanovičové zabrala pozdě

17. 10. 2008, 22:02
Aktuality 6
WTA CURYCH - Osmnáctiletá Češka Petra Kvitová na své premiérové semifinále na okruhu WTA zatím nedosáhla. V Curychu o něj dnes marně bojovala proti světové čtyřce Aně Ivanovičové, které podlehla hladce 1-6 4-6.
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos v létě už svou dnešní soupeřku Anu Ivanovičovou dokázala potrápit, když s ní v Montrealu bojovala ve třech setech. Dnes měla k podobnému výsledku daleko. Z úvodních dvanácti her vyhrála jen dvě a Srbka šla za stavu 6-1 4-1 podávat. V té chvíli však vítězka letošního French Open polevila v koncentraci a prohrála tři gamy v řadě.

Na více jak srovnání stavu druhého setu na 4-4 se však osmnáctiletá rodačka z Bílovce nezmohla. V boji o své premiérové semifinále poslední dvě hry zápasu nezvládla a po setech 1-6 4-6 se s halovým podnikem v Curychu loučí. 

Talentovanou Češku v duelu s Ivanovičovou zradilo podání, které ztratila šestkrát. Nedala o dva roky starší soupeřce ani jedno eso, zato se dopustila devíti dvojchyb.

Kvitová ve Švýcarsku postoupila z kvalifikace a v prvním kole vyřadila světovou jedenáctku Patty Schnyderovou. Včera smetla Švédsku Arvidssonovou, ovšem na herně se lepšící nedávnou světovou jedničku už nestačila. Česká tenistka musí na podobné zápasy ještě dozrát.

I tak bylo pro aktuálně 57. hráčku světa Kvitovou představení v Curychu po osmifinále Roland Garros jedním z nejúspěšnějších v kariéře. Čtvrtfinále turnaje WTA si zahrála dosud pouze letos v červnu v Budapešti, ovšem na mnohem slaběji obsazeném podniku, než bylo Zurich Open s dotací 600.000 dolarů.

Ivanovičová se v sobotním semifinále utká s vítězkou turnaje z roku 1999 Venus Williamsovou. Třetí nasazená hráčka dnes porazila Italku Schiavoneovou dvakrát 6-3, ale výhra nebyla tak snadná, jak může konečný výsledek naznačovat. Američanka dnes čelila deseti brejkbolům a tři z nich odvrátit nedokázala. Nicméně soupeřka se na servisu trápila ještě více a po 88 minut trvajícím souboji vyhrála i páté vzájemné střetnutí Williamsová.

I svůj třetí zápas v Curychu zvládla Italka Flavia Pennettaová. Přemožitelka světové jedničky Jankovičové dnes po setech 7-5 6-2 porazila Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska a pokud postoupí do finále, vylepší po víkendu své žebříčkové maximum, kterým bylo 15. místo.

Semifinálovou sokyní italské tenistky bude překvapivě Španělka Anabel Medinaová. Ta v 1. kole porazila Číňanku Li Na a včera přešla přes broznovou medailistku z olympiády Věru Zvonarevovou, která zápas vzdala. Stejný osud potkal její soupeřku i dnes: devatenáctiletá Běloruska Viktoria Azarenková sice první sadu vyhrála poměrem 6-4, druhou však ztratila a záhy kvůli zranění ramene ze zápasu odstoupila.

WTA CURYCH (Švýcarsko, hala, 600.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Kvitová (ČR) 6-1 6-4
V. Williamsová (3-USA) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-3
Pennettaová (It.) - Srebotniková (Slovi.) 7-5 6-2
Medinaová (Šp.) - Azarenková (Běl.) 4-6 6-3 skreč A.

Semifinálové dvojice: Ivanovičová - V. Williamsová, Pennettaová - Medinaová.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ivanovičová nehrála nijak skvěle, bohužel Kvitová odehrála hodně špatný zápas. Její servis stál za starou belu, samá dvojchyba, hrůza. Škoda, že se Petře nepodařilo navázat na dobré výkony z předešlých zápasů, pak by měla šanci a bylo by to zcela otevřené utkání.. Takhle to měla Ivanovičová dost ulehčené a na vítězství jí stačil průměrný výkon.
Pro Petru je to i tak úspěch, snad jí to nakopne. Určitě má na to, aby nakoukla třeba i do třicítky, jen to chce trochu stabilizovat výkony.
Reagovat
skott
Brozovi se jeji vykon libil a vidi ji jako konkurentku Jankovic...zda se mi, ze jeden z vas zapas vubec nesledoval
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nesledoval, na Eurosportu to nedávali. Nic konkrétního k utkání jsem proto psát ani nemohl.
Reagovat
skott
Napsal si "vraci se do byvale formy", tak sem predpokladal, ze jsi ji videl.Me ale vic mrzi vyhra Venus, ktera znamena, ze Aga musi vyhrat Linz.Navic pokud ji Ivanovic nezastavi, musi hrat i Quebec.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsáno pouze podle včerejšího výsledku a dnešního skóre. Výhra Venus se dala čekat. Aga má už jen teoretickou šanci na Race devítku nebo bude čekat, že ta desítka bude stačit. Škoda. Zvonarevka zabrala, ona ne. Podzim nezvládla, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem sledoval jedním okem (druhým Nadala s Lopezem), ale můžu říct, že Ana tu bývalou formu ještě nemá. Asi bude potřebovat delší dobu, aby se srovnala. Jsem moc zvědavý, jak bude hrát proti Venus..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist