Kvitová má další cenný skalp! V Curychu porazila Schnyderovou

14. 10. 2008, 20:22
Aktuality 10
WTA CURYCH - Dobrou formu z kvalifikace potvrdila osmnáctiletá Češka Petra Kvitová. Ve švýcarském Curychu dnes v úvodním kole porazila šestou nasazenou Švýcarku Patty Schnyderovou a postoupila do 2. kola. Připsala si tak už čtvrtou výhru nad hráčkou první světové třicítky.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová v Curychu uspěla v kvalifikaci a formu si přenesla i do hlavní soutěže. V úvodním kole narazila na světovou jedenáctku Patty Schnyderovou. Do utkání vstoupila lépe talentovaná Češka, která vyhrála úvodní sadu díky třem využitým brejkbolům 6-4. Když ale domácí vítězka z roku 2002 srovnala stav setů na 1-1 a v rozhodujícím dějství před vlastním servisem vedla 3-0, zdálo se, že je osmnáctiletá kvalifikantka na kolenech.

Jenže Kvitová se nevzdala. V závěru utkání získala čtyři gamy v řadě a po setech 6-4 3-6 6-4 se po téměř třech měsících může radovat z postupu do 2. kola. V něm se utká buď s Rakušankou Bammerovou nebo další úspěšnou kvalifikantkou Sofií Arvidssonovou.

Rodačka z Bílovce si připsala už čtvrté vítězství nad hráčkou první světové dvacítky. V úvodu sezony porazila rovněž v hale bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou, následně vyhrála i nad Izraelkou Peerovou a Maďarkou Szavayovou.

Ve Švýcarsku už dohrála také sedmá nasazená Ruska Anna Čakvetadzeová, která rovněž nestačila na kvalifikantku. Rumunce Monice Niculescuové podlehla ve třech setech a z posledních sedmi zápasů si tak připsala už šestou porážku. Porazit dokázala jen Ivetu Benešovou.

Trochu nečekané je i dnešní vyřazení osmnáctileté Dánky Caroliny Wozniacké, jež před týdnem v Moskvě porazila právě Čakvetadzeovou, ale v druhém kole kvůli problémům s dýcháním vzdala. Ani v Curychu se proti Italce Francesce Schiavoneové v dobré formě neukázala. Nakupila celkem osm dvojchyb, a když pětkrát prohrála vlastní servis, podlehla 6-7 2-6.

Z favoritek tak nakonec uspěla pouze desátá hráčka žebříčku Agnieszka Radwaňská. Devatenáctiletá Polka usilující o Turnaj mistryň za 79 minut porazila Věru Duševinovou z Ruska.

WTA CURYCH (Švýcarsko, hala, 600.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Schnyderová (6-Švýc.) 6-4 3-6 6-4
Niculescuová (Rum.) - Čakvetadzeová (7-Rus.) 3-6 6-3 6-2
Schiavoneová (It.) - Wozniacká (Dán.) 7-6(3) 6-2
Bartoliová (Fr.) - Szavayová (Maď.) 6-4 6-0
Madinaová (Šp.) - Li Na (Čína) 6-2 6-4
A. Radwaňská (5-Pol.) - Duševinová (Rus.) 6-4 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Kirilenková/Pennettaová (Rus./It.) - Hrdinová/Uhlířová (ČR) 6-4 6-2
Azarenková, Petrovová (Běl./Rus.) - Benešová/Craybasová (ČR/USA) 6-4 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
kohlik
Petra se asi herně zvedá a má na to aby sed ostala dál a třeba i do první padesátky. Doufám že to zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě může do padesátky a třeba i výš. Letos už měla pár zajímavých výsledků a teď v Curychu je zaděláno na další úspěch. Z českých tenistek má momentálně nejlepší formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli prohraje v dalším kole, tak tahle výhra nic neřeší. Pár zajímavých výsledků, ale vedle toho stojí mnohem víc nedobrých výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty čtyři výhry v řadě řeší dost, Brozi. Například pro zvýšení sebevědomí jsou jistě velmi dobré. Jinak nesouhlasím, že předvedla mnohem víc nedobrých výsledků. Když se člověk podívá na její letošní sezónu, tak zjistí, že to má tak napůl.. Někde zazářila, někde se nedařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) Vždyť 3 výhry v řadě byly v kvalifikaci. Poslední výhru na WTA turnaji má v 1. kole v Montrealu proti Nakamura. Poslední, co lze nazvat úspěchem, je 4. kolo v Paříži. Ještě výhra nad Venus, ale jinak letos už nic. S počátkem kariéry Vajdišky to nelze srovnávat, tam byly velké výsledky už od začátku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale i v kvalifikaci měla celkem těžké soupeřky, Pironkovová v hale umí, je to její nejoblíbenější povrch.. Groenefeldová se po zranění drápe zase nahoru a hráčka to je určitě nebezpečná. Takže i výhry "jen v kvalifikaci" mají nějakou váhu. No a postup do druhého kola přes Schnyderovou je už docela velký úspěch, takže pro sebevědomí mladé hráčky je to vynikající.
K té Vaidišové..je jasné, že Nicol měla start do kariéry daleko úspěšnější, ale já jsem ji s Kvitovou nesrovnával. Je otázkou jestli pro Vaidišovou nebyl ten skvělý start na ženský okruh i jejím vrcholem...
Reagovat
skott
Proc ji proboha srovnavas s Vaidiskou?Ne kazdy muze byt produkt Bolletieriho akademie a mit tlacenku na turnaje od 14let.Petre je stale teprve 18let a talentovana je dost.Vyhrala proti hodne kvalitnim tenistkam, co jsou na zebricku vys nez ona, o tom si lempl Vaidisova muze nechat jen zdat.Ze kdysi davno nejaky vysledky mela ji nikdo nebere, ale ted je Kvitova daleko perspektivnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Už když porazila Groenefeldovou, tak jsem byl překvapenej..ale výhra nad Schnyderovou už má docela váhu. I když je fakt, že šílená Patty si to spíš prohrála sama.
Reagovat
skott
jj, nejdriv Tsvetana potom Groenfeld a ted Schnyder.Sledoval sem to a Petra ve tretim setu prohravala uz 0:3 a 2:4.Ani dalsi postup ted nevypada nerealne.Takze doufam, ze to zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
3:0 s tim , ze byla dva brejky poozadu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist