Kvitová má natažený břišní sval, French Open by však stihnout měla

19. 5. 2012, 20:52
Aktuality 68
Petra Kvitová se vrátila z turnaje v Římě s nataženým břišním svalem. Světovou čtyřku nyní čeká odpočinek a lékařské vyšetření, ale česká jednička věří, že grandslamové Roland Garros v Paříži není ohroženo.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Nemyslím si, že by mně to (zranění) mělo zabránit v odjezdu na Roland Garros, kam plánuji jet koncem týdne, a už se zase těším, až budu hrát," vzkázala dvaadvacetiletá Kvitová médiím prostřednictvím svého mluvčího Karla Tejkala.

V pátečním čtvrtfinále prohrála s Němkou Angelique Kerberovou ve třech setech. Druhý ještě dokázala vybojovat, ale ve třetím už fyzicky nestačila. "Kvůli nataženému břišnímu svalu jsem měla problémy s podáním, což mě v posledním utkání dost limitovalo, ale nechci se na to vymlouvat," konstatovala Kvitová.

Wimbledonská vítězka Kvitová měla s břišním svalem nejspíše problémy už proti Rumunce Soraně Cirsteaové ve 3. kole. Zranění fulneckou rodačku limitovalo především při hře nad hlavou. "Zaznamenala jsem asi můj nejrychlejší servis, který byl kolem 135 km/h," komentovala ve čtvrtek ironicky na Twitteru své podání.

Z Říma zamířila Kvitová do Prostějova, kde se nyní bude připravovat na antukový grandslam. "Jsem ráda zase na skok doma, odpočinu si fyzicky i psychicky a mám dostatek času na to, abych se dala do pořádku," řekla tenistka.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
JOOO Mašoo!! Jak už jsem psal dolejc, tak to finále mělo všechno! Ten konec u sítě byl hezký(obě s úsměvem)

Sice poměr winners a UE príšerný, ale Maša vyhrála a to je důležitý :-))
Reagovat
dadaft
jde se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejnak trošku prší...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, to čekání je nekonečné..
Reagovat
Heather_Fedex
zrovna, kdyz to bylo tak napinave...neskutecny masakr. jednou masa zahrala ten neuveritelny winer za stavu 30:30, na kt. jsem jen cumela a pak za stavu 40:40 posrala ten nalitej volej. ale pak odvratila mecbal jako velika sampionka...
Reagovat
dadaft
jj, byla to paráda. všechna čest.
Reagovat
Heather_Fedex
jak to ty italive na dnes pocasi objednavali???? a kdy se vlastne ten zapas bude dohravat??? jo a mimochodem, podle mne tahle prestavka pomuze vic na nez marii, protoze ma opet moznost tu svoji utocnou hru a nebude mit tolik casu na to, aby se zase psychicky slozila ;)))
Reagovat
Heather_Fedex
ma moznost ROZJET
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) To mi pripomina muj osvedceny figl - k benzince jet hodne rychle, abych stihla dojet driv, nez mi dojde benzin.. :-)))
Reagovat
dadaft
přerušeno.
škoda.
dohrávka bude loterie.
Reagovat
Heather_Fedex
jinak i vy ste si vsimli, ze kader nouni vetsinou rozhoduje ty nejsilenejsi zapasy???!!!
mimochodem, i ten dest je brutalne neprijemny pro obe a samozrejme i pro divaky
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu: Celej tejden v Římě svítí sluníčko, a když je finále tak je pod mrakem a prší... Jako loni mimochodem...
Reagovat
dadaft
MASOX
Reagovat
smazaný uživatel
Co to ted Maša zahrála? :-((((
Reagovat
dadaft
tam leje jako z konve...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, ale jestli sem rozuměl, tak to obě chtějí dohrát...
Reagovat
Heather_Fedex
ted bych vsadila na mariu....
Reagovat
smazaný uživatel
Já ted taky... Tak přerušeno... Ten zápas má upně všechno, co by finálová bitva měla mít.. Otočenej set když Maria prohrává 0:4, dotáhnutej set když Li prohrává 1:4, odvrácenej MB, nervy jak svin... Bitva jak se patří.. Tak když se ted nehraje, tak se de na hokej :-)
Reagovat
dadaft
přesně tak. ))
Reagovat
Heather_Fedex
co to ta masa zahrala?????!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
zensky tenis....
Reagovat
dadaft
tak Na Li k mému překvapení má první set.
na první pohled se velmi dobře na Marii připravila a ukázala několikrát skvělé věci...
Reagovat
dadaft
mno, už dlouho jsem neviděl Marii pod takovým tlakem. v některých výměnách jenom vrací a nakonec jí Na rozebere...
Reagovat
Heather_Fedex
takhle jsem na hrat uz davno nevidela...klobouk dolu... aspon ji to zvysi sebevedomi pred obhajobou rg
Reagovat
Heather_Fedex
ted se to lame... na je schopna to jeste zvorat, i kdyz je ten nadskok nadejny...masa je muze citit sanci
Reagovat
Heather_Fedex
jeSTE muze citit sanci
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 4:3, ted si Mašo udrž servis...
Reagovat
Heather_Fedex
jsem to rikala...na je na tohle expert ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, uř jsme to u Li zažili, Maria má 2x rebreak zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zbytek zápasu očekávám už v režii Mášy. Ale povedl se jí pěkný obrat, málo vídaný :).
Reagovat
Heather_Fedex
tady nejde ani tak o obraty marie ale spis o labilitu na... o neco vic fandim marii ale na tohle musi zlepsit...
Reagovat
dadaft
chtěl bych pořádné drama.
come on Na Li
Reagovat
dadaft
že by?
Reagovat
Heather_Fedex
maria je neskutecna sampionka...
Reagovat
dadaft
dobře. come on baby.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom věku už mám obavy, že Na tohle už nedokáže změnit. Takové výpadky ji potkávají hodně často, a je vidět, že to je jev trvalý. U mladých hráček se s tím dá pracovat, ale ve 30-ti letech už je to zažitý přístup k průběhu vývoje utkání.
Reagovat
Heather_Fedex
marii ted staci vracet mice zpatky...na se vyhadze sama... ale je nutno podotknout, ze se masa skvele hybe
Reagovat
dadaft
začíná se to vyrovnávat. ))
Reagovat
dadaft
v Madridu to Na s Vikou málem otočila. teď to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyrovnáno, ale Maria vyhraje...
Reagovat
dadaft
a teď se pojede na psychickou férovku...
Reagovat
smazaný uživatel
Mario, to ten servis nešlo vyhrát o pár chvil dřív? Ted to chce break..
Reagovat
Heather_Fedex
uz uz se zdalo, ze je na koni cinanka, no ted to opet vypada na masu...
Reagovat
Heather_Fedex
ted se ukaze psychika masi... 6:5 pro na, masa servis
Reagovat
dadaft
DRAMA :))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdo tomu rika zraneni, nekdo outěšek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe ještě nezabanovali, trole?
Reagovat
rib
tož ty už máš asi dost...
Reagovat
freeteepek
Petře Kvitové fandím, protože jsem srdcař. Je naše a ta bojovnost z ní přímo číší. Líbí se mi její gesta, jak se povzbuzuje. A líbí se mi pochopitelně jak hraje, když se jí daří:-) Nechápu sice ty zvraty v jejích zápasech, ale beru to tak, že určitá nevyrovnanost je v ženským tenise normální a že Petra se v tom neustále zlepšuje. Líbí se mi, že hodně riskuje, i když to někdy přináší nepochopitelné chyby.
Pokud jde o její postavu, není to typická postava vrcholového sportovce. Pokud vím, tak Petra narozdíl od minulosti životosprávu dodržuje a její kondice je na výborné úrovni. Kdyby Petra chtěla zhubnout v pase, určitě by to dokázala. Musela by ale tomu všechno podřídit. A to se neslučuje s tréninkem a přípravou vrcholového tenisty. Spíš by potom mohla uvažovat o účasti v dálkových bězích:-)
Petra má prostě postavu řádně udělanou. Těží ze své síly. U ní to není nadváha, ona je prostě takový somatotyp. Kdyby chtěla mít postavu modelky, stálo by jí to veškerou sílu, kterou ke hře potřebuje.
Reagovat
Jabadu
Somatotyp se změnit nedá. Je daný. A když se s ní některá (byť svalnatá) soupeřka chce na kurtu "prát" a přestřílet ji, většinou prohraje. Protože Petra má díky své postavě mnohem větší sílu v úderech.
Reagovat
rib
jelikož se mi líbí její způsob hry. Mám ráda hráče, kteří mají odvahu něco tvořit a opřít se do úderů, a i když někdy nevyhrají, stejně budu vždycky příznivec takové hry. A Petra tak podle mě hraje. A pro "chytrolíny" - pokud si opravdu myslíte, že se vrcholový sportovec nezabývá kondicí, fungujícím tělem (a tedy i smysluplnou váhou) a hlavou, tak jste velmi velmi naivní... A osobně - stála jsem blízko Petry na Fedcupu a pokud to je nadváha, tak 70% české populace musí patřit do chorobné obezity :-))))))))))))))))) A kam se řadíte vy - jamesbond a quake1970?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nějak nemůžu pochopit ty neustálé řeči okolo nadváhy. Břicho trošku má, to je pravda, ale no a co? Měla ho i loni a vyhrála s ním Wimbledon, turnaj mistryň a spoustu dalších turnajů. To je jako probírat postavu od Sereny a říkat, že ji to limituje a oni přitom vyhrávala v minulosti co se dalo a pořád vyhrává, ať už má větší zadek, nebo ne. Myslím si, že kdyby letos Petru nelimitovaly tolik všechna zranění a nemoci, tak by její zápasy vypadaly jinak. Sportovec nemůže být pořád jen nahoře, tak jako byla minulý rok, prostě musí přijít i období, kdy se tolik nedaří. A souhlas s Petřinou hrou, i když ji to v poslední době až tak nevychází, tak je pořád schopná zahrát neuvěřitelné míčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je uz vazne smula, ale snad se Petra po vsech strankach zvedne a kdyz ne tenhle rok, tak pristi, je to velkej talent, o tom zadna. A co se tyce nadvahy.... Nejakej ten faldik ji jde videt, ale to byl plus minus vzdycky. Co treba takova Serena? To je jako cupr modelka? Nebo Bartoli, to taky neni nejaka vyzablina. Na diskusich vsecho druhu se to bohuzel hemzi zamindrakovanejma degeneratama vseho druhu a s tim se neda nic delat. Tady je to celkem v klidku.
Reagovat
Bob
i kdyby se propadla na 1826. místo, i kdyby ji nestačily síly, i kdyby už nikdy nevyhrála žádný grandslam, pořád ji budu fandit a pořád to bude moje nejoblíbenější hráčka. Jsem rád, že je to naše holka česká, není nad ten pocit, když moje sportovní srdce zaplesá nad poražením jiné kvalitný hráčky, jako Petra předváděla minulý rok. Už minulý rok jsem ji fandil, naprosto mě uchvátil její tenis. Né pokaždé máme českou hráčku v TOP 10. Nezajímá mě jak vypadá, jestli přibrala (i když to s tenisem docela souvisí) a že se většině lidí vzhledově nelíbí. Je mi to fuk. Jsem Čech. A respektuju to, že jiní fandí i cizím hráčkám. Protože každý má na to právo. Stále ji věřím. Mě je opravdu líto, že ji teď nevychází to, co by chtěla. Jsem objektivní a nebudu všechno házet na její zranění, protože ne pokaždý mohly její porážky a spousty chyb za její zranění. Nehraje ten skvělý tenis, co předváděla. To uznávám. To, co tu občas čtu mě ale občas přivádí do menších agresí. Už jednou jsem tu psal, že jsem na jiném portálu četl, že nějaký uživatel psal, že rok 2011 pro Petru byla jedna velká náhoda. Respektuju tento názor, ale nesouhlasím. Rozhodně má na to, být nejlepší. Ve špičce se pohybuje teprve rok, konkurence je veliká, žen s dobrou formou je nadpoloviční. Přeju jí aby se uzdravila a konečně uhrála solidní výsledek. Zkrátka ji věřím. Rok, dva, tři, deset let.. dokud bude hrát, budu jí fandt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady čteš? Znám horší sportovní diskuse než je tato. Tu nejhorší žumpu na sport cézet už típli (při GS, DC a FC tam bylo běžně 1-2 tisíce "příspěvků"), protože tam nedávno zavedli registrace na skutečné jméno.
Reagovat
Bob
už si nepamatuji, co to bylo a portál. každopádně jeden chytrolín za druhým.
Reagovat
smazaný uživatel
S nadváhou a životosprávou by asi bojovat měla,tak jako Djoko, kterej se na tom hodně zvedl a daří se mu. Nicméně si myslím, že Péťa hraje nejlepší tenis ze všech, jen to asi chce zavolal Dr. Chocholouška (zapracovat na psychice) a požádat Martinu (Navrátilovou), aby se jí ujala. Kotyza je sice super trenér, ale ten klid ve hře jí nedá.....
Reagovat
smazaný uživatel
Kruci, co furt máte všichni s tou nadváhou?
Reagovat
smazaný uživatel
S jakou nadváhou by měla bojovat? Má prostě takovou stavbu těla a to "bříško" tam bude vždycky. Někdy možná trochu větší, někdy menší, ale to je takto těžko soudit přes televizi. A hlavně to není příčina toho, proč se jí nedaří. To je souhra plno faktorů......
Pokud vím, tak Petra služeb psychologa využívá, zda je dobrý a pomáhá jí to, musí posoudit jenom ona. A nechápu, proč by jí měla pomoci zrovna Navrátilová. Vynikající hráč neznamená automaticky dobrý trenér.
Reagovat
smazaný uživatel
ale měla by dělat něco s tou nadváhou, od loňska hrozně přibrala a na pohybu je to bohužel hrozně vidět.
Reagovat
rib
prosím tě, už nepij...
Reagovat
tommr
pokud má Petra opravdu nataženej břišní sval tak už se do začátku FO nestihne dát do kupy. Petra je sice bojovnice a na FO určitě odjede, ale nejspíš tam zase velmi brzy vypadne. Na antuce by mohla uspět pouze kdyby byla stoprocentně zdravá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi její lékař, že to dovedeš tak přesně posoudit? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je opravdu smula...kdyby byla zdrava a servirovala tak jak obvykle, tak by angie nemela tolik sanci...da se brat jako pozitivum, ze i pres slabe podani dokazala ze souperkou drzet krok. snad bude se zdravim v poradku...
Reagovat
smazaný uživatel
Říkala, že kompletní výsledky vyšetření bude mít až v pondělí. Třeba to nemá tak těžce natažené. Snad by s tím včera nehrála, kdyby to bylo tak vážné, snad by neriskovala týden před RG?
Každopádně je to pech....
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to špatné, kdyby to bylo vážné. Letos těch zdravotních trablů už měla dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite kolik bodu je za vitezstvi na turnaji v Praze ve Stromovce diky
Reagovat
smazaný uživatel
140
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist