Kvitová má rekordní 8. trofej za fair play. Trenérem roku je kouč Bartyové

9. 12. 2019, 18:49
Aktuality 24
Petra Kvitová dál patří podle názoru tenistek k nejčestnějším a nejsympatičtějším hráčkám na okruhu WTA. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu získala v hlasování kolegyň posedmé v řadě a celkově poosmé cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.
Profily hráčů

"Jsem velmi pyšná, že jsem cenu dostala poosmé. Vždy s hrdostí přistupuji k soupeřkám s respektem. Doufám, že naučím budoucí generace milovat sport a tenis tak, jak moc je miluji já," uvedla Kvitová pro web WTA a na sociálních sítích dodala: "Velice děkuji hráčkám, které pro mě hlasovaly. Hodně to pro mě znamená."

Mezi laureátkami ocenění udělovaného od roku 1978 figurují například Australanka Evonne Goolagongová-Cawleyová, Američanky Chris Evertová a Lindsay Davenportová či Srbka Ana Ivanovičová. Více než dvakrát cenu obdržely jen Kvitová a Belgičanka Kim Clijstersová. Obě u hráček shodně uspěly osmkrát.

Někdejší světová devítka Karen Krantzckeová stihla během krátké kariéry vyhrát juniorku Australian Open a mezi ženami hrát dvakrát semifinále Australian Open a jednou Roland Garros. Australanka zemřela již v 31 letech na infarkt.

Cenu Peachy Kellmeyerové za práci ve prospěch hráček získala poprvé kanadská deblistka Gabriela Dabrowská. Trenérem roku se stal Australan Craig Tyzzer, trenér světové jedničky a letošní vítězky Rolad Garros Ashleigh Bartyové.

Nejlepšími turnaji v jednotlivých kategoriích byly zvoleny Indian Wells (Premier Mandatory), Dubaj (Premier 5), Stuttgart a Petrohrad (Premier), Auckland a Acapulco (International).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
brixner
No, jak to ta Petra dělá? Já se vo to pokusil zrovínka minulej tejden, prostě sem si řek, že budu hodnej, jinak sem ve skutečnosti fakt hodně vostrej týpek! Volá mi sousedka a prej "Brixíčku, zas mam ňáký hormonální návaly, nepřišel bys mě postavit do latě?" No, jak by né, já vám slyším slovo hormon a du jak upír po kachní krvi, je to prostě silnější, než sem sám. Žádná sprcha ani Kouros, tadle sousedka má ráda, když sem aspoň tejden nemytej, což pro mě nebejvá problém, víte, jak se bojim vody?? Babka Mrákotová mi jednou vyčinila, že smrdim jak hyena a mě se to dotklo, páč se fakt aspoň jednou za dva tejdny koupu, no, doufam, že jí zas cigáni čórnou berlu. Ale cestou do paneláku nalevo sem si uvědomil, že minule sem tudle sousedku zvalchoval tak, že řvala jako tur, až sem se vám styděl a teď sem to chtěl napravit. Takže sem způsobně vkročil do jejího separé, v klidu pozřel bohatou masitou večeři, zalil to colou, vyhulil pár hábéček, ona se šla vyšlechtit do koupelny a já se jen tak zlehka natáh do ušáku, že mi jako slehne ten velkej příděl bílkovin v mym bachoru. Ale bylo ho tolik, že sem prostě usnul jako dřevo a probudil mě až výkřik "Koorva, vypadni, starej je na parkovišti!" Já tedy vylít jak peršing s dobrym pocitem, že mise "Hodnej" byla splněná, i když SMS ve tvaru "Žrát a chrápat můžeš doma, hajzle" mě kapánek rozčarovala. Petra za svojí dobrotu dostává trofeje a já pojep. Asi sem byl eště moc málo hodnej :-)
Reagovat
Kojinho
To je furt na jedno brdo.
Reagovat
blixa
No jo, no, sex není moc komplikovanej ... :D
Reagovat
Frick
je v tom :o)
Reagovat
brixner
Jojo, bílkoviny v cizim těle udělaj paseku :-))
Reagovat
Frick
https://twitter.com/DavidPletanek/status/1204436993222033409
Reagovat
Frick
Děsí mne, že proti tomu prakticky není obrany. Rámy do nemocnice? Zastřelí lidi třeba v supermarketu.
Reagovat
ttopi
Proti tomuhle není obrany. Asi nikdo nechceme, aby nás při vstupu kamkoliv šacovali...
Reagovat
Frick
No právě, že i kdyby, tak stejně pořád zůstanou místa, kde chumel lidí zůstane. Minimálně, z logiky věci, ve frontě před tim zabezpečenym vstupem.
Reagovat
janek_da
Pomohl by zakaz strelby v nemocnicich. A davat kazdorocne "zbranove priznani", kolik zbrani, naboju, data ostreni svych nozu a tak.
Reagovat
bIbec
já bych zakázal držení nelegálních zbraní. To by taky mohlo pomoct.
Reagovat
Frick
Uvidíme Jardu s Plekym si příští léto zahrát exhibiční mix? :o)
Reagovat
ttopi
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1170967-pro-dobrotu-na-zebrotu-boli-to-rika-zklamany-nadal-ktery-celi-kritice-kvuli-sve-akademii.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
blixa
Jojo, nikdo není doma prorokem ...
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji. Tato cena vždy potěší.
Reagovat
tommr
Petra je až moc hodná. U vrcholový sportovkyně je to spíš na škodu. Chybí jí tzv. zabijáckej instinkt ...
Reagovat
Blondie
Petře že chybí zabijácký instinkt?
Mrkni na finále Wimbledonu 2014 nebo semifinále Madridu 2018.
Reagovat
FulnekUltras
vyloženě podle okolností ;-) - můžem oblíznout všech deset, že z ní nemáme všehoschopnou krakatici, ze které se většině příznivců SPORTU zvedá kufr...
Reagovat
blixa
Na zvednutí kufru tu naštěstí máme tebe, na to nepotřebujeme sportovce ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
Husák by se s chutí zasmál, kam jsme to za 30 let s kufry dotáhli. ;-)))

https://www.metro.cz/stanice-bez-eskalatoru-nosic-s-diplomem-portyri-nosi-kufry-ale-nestihaji-1lz-/praha
Reagovat
EllNino
Já myslím, že jak v čem, nějakej v sobě mít musí, to by neměla tak skvělou finalovou bilanci ...

Ale máš pravdu, že tím, jak je na všechny hodná, nemá takový respekt jako třeba Serena nebo Maria v nejlepších letech ...

Každopádně já ji mám rád takovou, jaká je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak!
Reagovat
bIbec
Příští rok už to konečně vyhraje Julča Putinkova. Věřím a držím palečky.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně když to nebude zrzavý mesiáš a jeho frustrovaná sekta ;-)

https://neviditelnypes.lidovky.cz/milion-chvilek-pro-rizenou-demokracii
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist