Kvitová má šanci stát se světovou jedničku. V Miami ale potřebuje minimálně finále

20. 3. 2019, 11:11
Aktuality 17
Petra Kvitová se musí poprvé probojovat do finále turnaje v Miami, aby měla šanci stát se premiérově světovou jedničkou. Sesadit Japonku Naomi Ósakaovou z trůnu teoreticky mohou i Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová a Ukrajinka Elina Svitolinová.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Letošní finalistce Australian Open a vítězce ze Sydney Kvitové se v Miami nedaří, nejdále se dostala v roce 2014 do čtvrtfinále a loni vypadla v osmifinále. Nyní v má v 1. kole volný los a ve druhém se utká s vítězkou duelu Marie Sakkariové z Řecka a Srbky Olgy Danilovičové, která dostala do soutěže divokou kartu.

"V Miami bývá dusno a vlhko, což na mé astma není ideální. Už se ale ustálilo, beru léky, zlepšila jsem se fyzicky a to vše pomáhá, abych to zvládala líp," uvedla Kvitová začátkem března před cestou do Ameriky. "Záleží na tom, jestli člověk hraje během dne, kdy je velké vedro, nebo až večer. Je to jako v Melbourne."

V případě, že Ósakaová postoupí do čtvrtfinále, musí turnajová trojka Kvitová nebo Halepová získat titul, aby Japonku v žebříčku WTA předstihly.

Devětadvacetiletou Kvitovou letos dělila od tenisového trůnu jedna výhra, ale v lednovém finále v Melbourne prohrála s Ósakaovou, která je od té doby v čele. Teoretickou šanci měla Kvitová také v Indian Wells, ale tam vypadla už ve druhém kole.

Hlavní soutěž měla začít už v úterý, ale kvůli dešti se nehrálo. V 1. kole na sebe narazí Markéta Vondroušová s Barborou Strýcovou, na zápas čeká i Kateřina Siniaková. Karolína Plíšková je stejně jako Kvitová rovnou ve 2. kole. V kvalifikaci se o postup utkají Marií Bouzková s Karolínou Muchovou, o hlavní soutěž zabojuje ještě Kristýna Plíšková.

V sezoně se zatím odehrálo 13 turnajů WTA a každý měl jinou vítězku. Tou poslední se v Indian Wells stala osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
vyuka.kvigly.pripravte.si.sesity
Tak to je skvělý výsledek pro Petru. Poběž!!!
Reagovat
Frick
#Freedom4Terezka #Nevinna
Reagovat
Frick
Nemyslim si, že je zlá. Prostě udělala blbost.
Reagovat
vendulkabendulka
Tento post měl končit u slova "Nemyslim".
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Holahej
?.novináři u nás nadhazují rádoby spekulace, aby měli o čem psát, jak jednoduché, nenáročné?, napsat něco zajímavého, nemyslím bulvárního, třeba ze zákulisí turnaje, tenistek, doprovodného programu turnaje, to neumějí?.., to už by byla práce?.
Reagovat
Fandina
Já jsem naopak kvitovala :-), že se tu ten článek objevil. Není to žádná spekulace, ale pouhý propočet možností, co a jak by se mohlo na žebříčku po Miami pro Petru stát. V hlavě to nenosím, jak to vypadá s kterou hráčkou a jak která může na žebříčku po Miami vypadat. Takže dobré připomenutí situace.
Reagovat
Fandina
Připomenutí, kterého bych si třeba sama nevšimla.
Reagovat
freeteepek
Bez šance.
Reagovat
Ondra979
uplne bez sance ne, ale bylo by to velke prekvapeni, aspon pro me. Zrovna tady se to cekat proste neda
Reagovat
tommr
no hlavně to nemá ve svých rukou a musí spoléhat na klopýtnutí Osakaový ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
koukám, že jsem se nechtěně trefil v 11:11, tak třeba to vyjde :D
Reagovat
Andrew89
Ondro, kež by:D
Reagovat
Nancy_z
Hezký :D Udělal jste pro to všechno :))
Reagovat
Fandina
To by se mi líbilo, i když, u vědomí toho, že Petře se tam moc nedaří, to zas až tak růžově nevidím. Nicméně předpovídat výsledky nejen Petry, ale obecně u ženského tenisu se prostě nedá. Takže proč ne.
Reagovat
rybicka
V poslední době ani mužského tenisu.
Reagovat
Fandina
Pravda, momentálně i tam :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist