Kvitová na trávě rychle ztroskotala. Zakopalová, Cetkovská a Šafářová postupují

19. 6. 2012, 14:52
Aktuality 267
Generálka na Wimbledon, kde bude obhajovat loňský titul, Petře Kvitové nevyšla. Druhá nasazená tenistka v Eastbourne se s turnajem rozloučila hned v úvodním kole, v němž podlehla Rusce Makarovové 5-7 a 4-6. Lépe si vedly Klára Zakopalová, Lucie Šafářová a Petra Cetkovská, které si zahrají o postup do čtvrtfinále.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se na Wimbledon připravovala v Eastbourne už loni. Z turnaje odjížděla jako poražená finalistka a o dva týdny později zvedla poprvé v kariéře nad hlavu grandslamovou trofej.

Letošní generálka ovšem nejlepší české tenistce vůbec nevyšla. Před přechodem na trávu se sice dala zdravotně do pořádku, proti rozehrané Jekatěrině Makarovové, která před týdnem došla v Birminghamu do semifinále, ale předvedla nejistý výkon a finále v Eastbourne neobhájí.

Kvitová přitom měla zápas dobře rozehraný. V prvním setu vedla 4-2 a 30-0, ale pak ji srazily nevynucené chyby, kterých jen v úvodním dějství udělala 20 a většinu z nich z forhendové strany. Po ztracené první sadě prohrávala rodačka z Fulneku v druhé už 2-5, snížila ještě na 4-5, ale pak popáté v utkání prohrála servis a z turnaje vypadla.

"Byl to první zápas na trávě, moc jsem od něj neočekávala. Není to ideální příprava na Wimbledon, ale mám před sebou ještě několik dnů, abych se dala dohromady a byla připravená. Musím tvrdě pracovat, abych zlepšila svoji hru," řekla Kvitová, semifinalistka nedávného antukového Roland Garros.

Makarovová dnes potvrdila, že na trávě umí hrát. V minulém týdnu došla do semifinále v Birminghamu, jediný turnajový titul získala třiadvacetiletá moskevská rodačka a v současnosti 48. hráčka světa právě v Eastbourne v roce 2010. "Neměla jsem co ztratit," prohlásila po utkání. "Hrála dobře, na trávě to umí," ocenila ji Kvitová.

Do druhého kola naopak postoupily jiné tři Češky. Lucie Šafářová po bitvě udolala 3-6 6-3 7-6 Maďarku Timeu Babosovou, Klára Zakopalová zdolala 6-3 4-6 a 6-3 Číňanku Jie Zheng a Petra Cetkovská rovněž ve třech setech porazila 3-6 6-2 6-1 krajanku Andreou Hlaváčkovou, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser za zraněnou Anu Ivanovičovou.

Šafářovou, která dnes v tie-breaku odvrátila mečbol, se o postup do čtvrtfinále utká s domác Heather Watsonovou. Zakopalovou a Cetkovskou čeká ve 2. kole vzájemný souboj.

Končí i Radwaňská a Wozniacká
Když v Eastbourne vypadla Petra Kvitová, přišel turnaj o svou nasazenou dvojku. Krátce po ní pak vypadla i největší favoritka Agnieszka Radwaňská, jež nestačila na Cvetanu Pironkovovou z Bulharska.

Pironkovová už dříve dokázala na trávě zaskočit několik favoritek. Před dvěma lety vyřadila mimo jiné Venus Williamsovou a došla do semifinále Wimbledonu, loni své překvapivé tažení napodobila a po další výhře nad starší ze sester Williamsových skončila až ve čtvrtfinále na raketě pozdější vítězky Petry Kvitové. Dnes s ní Radwaňská v úvodním setu držela krok jen do stavu 2-2. Při podání Bulharky ještě turnajová jednička měla šanci jí servis prolomit, Pironkovová ale servis udržela, získala čtyři gamy v řadě a set vyhrála 6-2.

Ve druhé sadě už se zdálo, že se Agnieszka Radwaňská nadechla k obratu, náskok jednoho brejku ovšem Polka dlouho neudržela. Za stavu 4-4 měla jednička v turnajovém pavouku další brejkbol, jenže ho nevyužila, a za chvíli toho litovala ještě víc. V další hře si totiž Pironkovová vypracovala dva mečboly, druhý z nich proměnila a po 70 minutách se mohla radovat z vítězství 6-2 6-4.

Generálka na Wimbledon se nepovedla ani třetí nasazené Caroline Wozniacké. Dánská světová sedmička, jež si věří na wimbledonský titul, na trávě v Eastbourne prohrála 1-6 7-6 4-6 s Američankou Christinou McHaleovou.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 510.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Makarovová (Rus.) - Kvitová (2-ČR) 7:5, 6:4, Zakopalová (ČR) - Jie Zheng (Čína) 6:3, 4:6, 6:3, Cetkovská (9-ČR) - Hlaváčková (ČR) 3:6, 6:2, 6:1, Šafářová (7-ČR) - Babosová (Maď.) 3:6, 6:3, 7:6 (8:6), Pironkovová (Bul.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6:2, 6:4, McHaleová (USA) - Wozniacká (3-Dán.) 6:1, 6:7 (7:9), 6:4, Bartoliová (4-Fr.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:2, Robsonová (Brit.) - Martínezová (Šp.) 3:6, 6:2, 6:2. Kerberová (5-Něm.) - Vesninová (Rus.) 3:6, 6:0, 7:5, Pavljučenkovová (Rus.) - Su-wei Hsieh (Tchaj-wan) 6:2, 3:0 skreč. Duboisová (Kan.) - Suárezová-Navarrová (Šp.) 6:4, 6:4, Watsonová (Brit.) - Arnová (Maď.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Hlaváčková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 7:5, 6:3, Robsonová/Watsonová (Brit.) - Šafářová/Pavljučenkovová (ČR/Rus.) 6:2, 6:3.

Komentáře

267
Přidat komentář
Andrew89
jsem opravdu otrávený z jejich tenisu..hnus na to koukat. Tomicuv tenis se mi nikdy líbit nebude. Přijde mi nedůsledný, laciný, laxní a nevim co všechno...at už vyhraje a nemusim na to koukat:D
Reagovat
Fandina
Teď nehodnotím tenis :-) ale zrovna na chlapíka Fogniniho se mi dooost dobře dívá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Tomicův tenis líbí, je inteligentní, přizpůsobuje ho soupeřům. Proti špičkovým hráčům hraje útočně, aktivně, snaží se je překvapit, podobný hráče nechá hrát a vyházet se, což se mu úspěšně daří. Navíc chytře mění nejen strany, ale i dýlku úderů, hraje s citem, hodně u toho přemýšlí.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini se mi nelíbí ani hrou, ani zjevem, nemá nic, čím by mě zaujal :-)) Doufám, že vyhraje "ič" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to žádnej ič, nýbrž Tomik :)
Reagovat
Andrew89
já jsem spokojen, že Topič vypadl:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..prohrál, tak snad mi udělá radost aspon Andy R.
Reagovat
Andrew89
nevím čím to je, ale pár tenistek to tak má:D Bradavky Marion se vždy vesele smějí do kamery:D z mého pohledu mi to ale nevadí:):D
Reagovat
Basa
Asi chce, aby je taky někdo viděl, aspoň v triku:)))
Reagovat
Fandina
No to je super ... komentuje a píšte ještě ... zaseeeeeeee pěkně

Marion má přítele ne?
Reagovat
Andrew89
ona zas tak hrozně mimo kurt nevypadá:)
Reagovat
Andrew89
tralala....Marion získala brejk a hned se na mě usmívaly:D(jasné, že když si odcházela sednou:D)
Reagovat
Basa
Soukromí Marion neznám, ale jak psal Andrew, v soukromí vypadá lépe:)
Reagovat
Fandina
Ajo tak to je super a koment taky super jako vždycky ... pěknééééééééé

Pak pojedou kluci, kdo bude komentovat Tomice s Fogninim?
Reagovat
Basa
Máš to ve zprávě Fandinko:)))
Reagovat
Fandina
Jééééééééééé díky, kluky teď bude komentovat Ivan Petr ... a Basa pořád stíhá psát i do vzkazů a pod články ... a pořád ho slyším živě z Eurosportu ... super super super ... tak už se těšín na příští komenty od Basy ... zase moc

Marion dneska hraje dobře, Alex taky, tenhle mač se mi líbí víc než ten před tím. Hezký tenis, málo UE víc bodů ze hry ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak Ivan Petr ne, ale slyším, že komentovat bude Michal Škorpil ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Basa stíhá všechno :-)

Basa, Andrew - Marion :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
napadá mne jediné - tenisporntal.cz
Reagovat
smazaný uživatel
moc ted o postup bojujou Krystina a Karolina, snad jim to vyjde:).
Reagovat
tommr
dá se to sledovat na nějakým streamu nebo livescore?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ergebnisselive.com/tennis/wta-einzelspiele/wimbledon/
Reagovat
Fandina
Livescore je taky na ofiku Wimblu
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/index.html

Obě Plíškovic postoupily ... gratulace
Reagovat
tommr
díky za odkazy - než jsem se tam ale dostal tak už bylo po zápasech - vzhledem k tomu, že obě holky vyhrály mi to ale vůbec nevadí ... :)
Reagovat
tommr
ale herně mě vůbec nepřesvědčila. Její hra je strašně nejistá - jakoby se snažila přetrumfnout Petru v počtu nevynucenejch chyb. Naštěstí je její soupeřka podstatně slabší než byla včera Makarovová a tak se snad Lucka nějak k tý výhře protrápí ... :)
Reagovat
Andrew89
dva krásný udery, pak vystřídá 5ti zbytečnejma vyhozenejma uderama
Reagovat
tommr
těch chyb je dneska ale opravdu hodně i na Lucku - některý spadaj do kategorie "neuvěřitelný" ...
Reagovat
Andrew89
Lucka vede 3:1...otázka zní..udrží se své vedení nebo ho opět ztratí...chvíli si na to počkejme!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako vypada ted, ze ji totalne drti.
UE ve druhem je na cisle 5!!! Dost rozdil.!
Reagovat
smazaný uživatel
jeji hra na siti by se mela omezit na totalni minimum, je to uplne zbytecne, aby tam chodila...:DDD
Ale jinak druhy set mnohem lepsi z jeji strany.
Reagovat
tommr
jj ten druhej set už byl podstatně lepší ... :)
Reagovat
Andrew89
no a je tam:)...jsem rád, že to dotáhla do konce. Druhý set byl o 100% lepší než ten první. Gratuluju:)
Reagovat
tommr
takže už ted je jistý, že v Eastbourne budeme mít 2 hráčky ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
I tech nevynucenych mela jen 6!
Takze dobry. Celkem Lucka pobavila i organizatory svym opisem tech vnejsich kurtu mimo centr. Ze byla strasne stastna, ze mohla hrat na centru, nebot na tech vnejsich se citi jak by stala na poli:D D
To muselo anglanum "zalichotit":D

Ale je dobre, ze to nekdo rekne na plnou hubu. Minuly rok Kubot rekl, ze je strasne rad, ze uz nemusi hrat kvaldu na Wimbledon na tom bramboristi, na kterem anglicani hraji normalne kriket a jednou za rok se to pouzije na tenis:)
Reagovat
Andrew89
Jupí jsem za to rád, když už tam nemám Petru:):-p...ted jsem zvědavý na Marion....nedivil bych se kdyby taky prohrála:D
Reagovat
Andrew89
jééé a já ten rozhovor neviděl:D byl jsem si pro jídlo:D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc tomu neverim. Marion je fatalni na antuce, ale na trave opravdu hraje dobre a ma ten povrch rada.
Pokud by prohrala, bylo by to pro mne prekvapujici a sokujici, uplne stejne jak Petra.
A jak uz jsem vcera psal, ze prohrala Aga a Karol, to mne vzhledem k souperce a umeni Karol na trave vubec neprekvapilo.
Reagovat
Andrew89
zatím hraje pěkně:) já bych jí tu titul docela i přál...když už nejede na OH
Reagovat
Fandina
Srovnání sportů, tak mě napadá, že za mnou při školním běhu všechny holky zůstávaly. Jeden příkaz a tělo letělo a vyhrávalo. Když vezmu raketu, tak potřebuji těch příkazů víc a tělo poslouchá jen jaký mám pro hru cit, nebo jak mám natrénováno. Já jsem disgrafik, například se neumím stejně několikrát podepsat a to je problém třeba s podpisovým vzorem v bance. A proto si myslím, že na rozdíl od běhu moc neumím tenis a golf, které hraji ráda. Dobré podání, nebo nacvičenou ránu kolikrát nezopakuji i když hlava se snaží moc ... úsměv
Reagovat
tommr
já se taky nedokážu dvakrát stejně podepsat a každou chvíli se mi proto vrací neproplacený složenky. Takže jsem vlastně disgrafik - to jsem ani nevěděl. Tady se člověk ale dozví zajímavejch věcí i mimo tenis. Díky Fandino ... :)
Reagovat
Fandina
Při platbě ty nestejné podpisy vadí, jasně penále a tak, ale naštěstí už existují elektronické a to je super ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zas pinkam stylem Petra vcera...nemam na mysli styl hry, ale prubeh. Zacinam dobre, vetsinou si pekne i jdu na sit, castokrat vedu uz 4:1 a jeste jsem na podani! Potom mi totalne rupne v hlave, a zacinam frajerit ve stylu toz mam naskok. Riskuji mice, ktere bych asi nikdy neriskoval, nebot jsou uplne mimo misu...a najednou se nestacim divit a souper vede 5:4, zacnu se snazit, nekdy to jde do zkracene, nebo 5:7 set projedu a vubec to nechapu, ale vubec, jak je to mozne, preci na neho mam, jak to ze nic nefunguje jak na zacatku a nejsem schopnej udelat gem.... Takze toz to si rikam, ve druhem zapomen, a fakt se snazim, co to da a nejak to urvu, ale je to boj. Ve tretim uz projizdim 0:3, ale mam cas, pohoda, dam to, mam na to, no a pak to honim na posledni chvili, prohravam a kroutim hlavou.
A nekdy to mam hned od zacatku zapasu. Si rikam nic se nedeje...pohoda, vubec neresim, pak kdyz uz souper ma setbol, tak to zacinam resit:DDD Zacnu hrat na jistotu, poradne se hybu, porad v rytmu, abych dobre dobihal mice, proste najednou to jde, proste prestavam blbnout a soustredim se vic, a nekdy i stahnu ten hrozivy naskok. Ja hraju stylem strasne neodpovednym. Malo kdy se mi stava ze jedu od prvniho mice do posledniho soustredene, a aspon v jednom sete. A tady jde o mnohem vic nez prachy. Jde o prestiz mezi kamosema, sice jakoby to neresime, ale...vnitrne prohra jesitne boli jak svina, vic nez bysme ztratili prachy na ulici.
A tohle bude podle mne asi ve vsech sportech. I u te atletiky. Jak je clovek trochu flegmaticky a neodpovednej...tak to bude honit vzdy na posledni chvili, ale takhle bych rekl, ze se de facto chovame vsichni, vice ci mene, kdo nejmene vyhrava:D...usmev
Reagovat
a.magerova
jako vychloubání, ale kdysi jsem chodila do grafolofie - a tam nám říkali, že každý člověk se podepíše jinak ráno po probuzení, odpoledne po obědě či večer po hádce s partnerem atd. atd...
Jediný kdo se podepíše pokaždé stejně je zloděj, který vám šlohne kreditku s podpisem a ten se perfektně naučí a naučené dál prezentuje. Tímhle tím vždy argumentuji v bance (vždy když měním podpisový vzor, tak chytnu takovou třasavku, že se podepíšu jak postiženec) a je mi to jaksi k ničemu :-(((
Reagovat
Andrew89
Tak takhle to přesně v tenise mám já:D !...jinak Lucka hrála pěkně na začátku a pěkně to p*srala:D...tralala..stejně snad vyhraje:D
Reagovat
Fandina
Já nejsem žádný odborník pokud se týká písma, ale měla jsem s psaním, respektive škrábáním :-) ve škole problém, každé písmeno jiné a tak podle toho vím o té disgrafii ... ale takových lidí je víc, některé děti třeba ve škole na základě pedagogické a psychologické poradny mohou psát třeba něco elektronicky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Jo Lucka, to je vubec pripad:) Chvili to vypadalo dobre za stavu 5:3 pro Lucku, a uz je to 5:6:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tak Lucka urvala prvni set v TB. Dobra situace ve zkracene hre. Lucina na siti, Heather se uz pripravovala na ranu jak z dela, misto toho ji poslala uplne jednoduchy mic na raketu. Heather to nejak pinkla a letelo to do autu. Toz Lucka se sobe slusne zasmala:) Nakonec neni umeni vyhrat jak se dari, ale urvat set, kdyz se hraje priserne, a jeste se sobe zasmat. Dlouho jsem tak Lucku reagovat nevidel...
Co se stalo? Nema nejakeho noveho pritele?:) Ze vypada tak stastna a sobe se smeje, i kdyz hraje pod psa...?
Reagovat
Andrew89
je to případ:D....první set urvala..a klasika..už prohrává:D..snad to ale dotáhne:)
Reagovat
smazaný uživatel
u Heather pouze 10 a urvat set, to je fakt umeni:) jak ted okomentovali polaci na ES...:)
Reagovat
tommr
Lucka má novýho přítele už nějakej čas. Je to její kondiční přítel ... :)
Jinak hraje dneska opravdu otřesně - chvílema sám nevím jestli se tomu mám smát nebo brečet ... :)
Reagovat
tommr
myslel jsem samozřejmě "kondiční trenér" ...
Reagovat
smazaný uživatel
dik za info, asi kulminuje zamilovanost:DDD

Koukam na Eurosport s polskym komentarem. Celkem slusna zabava.
Jako koment:
"Heather nemusi nic delat, ji staci jen pinknout mic na druhou stranu, je asi zbytecne nejak silet, ono se tezko hraje proti hracce, ktera hraje absolutne neschematicky a chaoticky jak z ceskeho filmu Nikdo nic nevi. Takze jednou to zahraje do kurtu, nekdy to posle mimo kurt, potom hraje absolutne nelogicky uder, potom uder na urovni teto hracky, uplne chaoticky."

Celkem se fakt bavim :D :D Ti komentatori jsou s ni uplne mimo:D
Reagovat
Fandina
Já nevím, je to kondiční trenér? Já vím, že je to Kristián Bajza, slovenský sportovec asi v boxu nebo bojové umění a je v tom úspěšný. Lucka o něm mluvila vloni na podzim.
Reagovat
Andrew89
Vůbec celej tehle turnaj je nákej divnej:DDD
Reagovat
tommr
já myslím, že je to celkem výstižnej komentář. Watsonová opravdu nedělá nic jinýho než že vrací Lucce polovysoký míče na střed kurtu a Lucka to podle nějakýho záhadnýho systému občas zahraje do kurtu a občas pošle pánubohu do oken. Čert aby se v tom vyznal co se jí přitom odehrává ve hlavě ... :)
Reagovat
tommr
nedávno jsem někde čet rozhovor s Luckou kde si ho jako kondičního trenéra moc pochvalovala a ještě dodala, že ho nechválí jen kvůli tomu, že je její přítel ... :)
Reagovat
Fandina
Zkus ten článek najít, já jsem to nikde nenašla.
Reagovat
spaniel
Napodobne cece, soustredeni je jedna z nejtezsich veci. Ted ctu toho Rafu a ten je v tom mistr. Kazdy bod jednotlive, z hezkeho fiftynu se netesi, chybu neresi a hned hodi za hlavu. Aby nemyslel na vitezstvi, kdyz uz je blizko vyhry a nepolevil tak v soustredeni, tak hraval s Tonim do 20, Toni mu nechal naskok a kdyz uz mel Rafanek treba 18 bodu a uz byl cely vyeteseny, jak se doma pochlubi, tak zacal Toni hrat a sebral mu to :) Tak se naucil neradovat se, dokud neni konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave. A velmi vyborny a vychovny trening. Co vic jak se mu to vstepuje pekne od mlada, tvori si clovek takovy pozitivni a dobry navyk.
Myslim, ze tohle by te Petre urcite prospelo!!! A nejen ji.

O sobe ani nemluvne, ale to nema ani smysl komentovat:D))
Reagovat
pepin
Ahoj, je to její přítel a i kondiční trenér. Někde jsem četl, že je to mistr nějakého bojového umění a v televizi byla i ukázka jak trénují.
Reagovat
Fandina
Tak díky, jsem zvědavá holka baba. Teď zase co bylo dřív, jestli trenér nebo přítel ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak to Ti nepomůžu, já jsem u toho nebyl a ještě k tomu písmu, nic si z toho nedělej, určitě máš zase jiné přednosti, já taky škrábu jako kocour. -pozdrav-
Reagovat
Fandina
Jo tak ti ještě jednou díky za info a škrabopis tu naštěstí není vidět :-) a na základní škole to zas třeba při diktátech řeší v češtině tečka nad měkým i a oblouček dolu u tvrdého y ... a na středních a vysokých školách většinou písmo nerozhoduje ... takže OK ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitové nefandím. Její hra se mi nelíbí. Tenis je individuální sport a když bude proti sobě stát Kvitová třeba proti Li Na, tak vzhledem k tomu, že nějakým přehnaným nacionalismem netrpím a styl Číňanky i její vystupování se mi líbí víc, tak budu fandit Li Na....
Takže s výsledkama Kvitové, jako je tento jsem de facto spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase fandim Cetkovske protoze se mne libi jako zenska, i kdyz mne nekdy (nebo spis casto) pri tom tenisu pekne se*e tou svoji pozou "je me to vsecko fuk". Pak taky fandim Strycove, u te se mne zase libi jeji povaha. Pak taky fandim vsem na ktere mam zrovna vsazeno:), a pak i tem na ktere mam prijemne vzpominky - neco jako fandeni za zasluhy:)

Co se tyka Kvitove - ta nespada do zadne z kategorii.., prijde mne ale takova skromna, + ta jeji postava neni uple klasicka -> a tim u mne sbira body, takze to uhrala na hezkou neutralni 0
Reagovat
smazaný uživatel
U Strýcové se ti líbí povaha?
Reagovat
Fandina
je prý upřímná a milá holka, mě se taky takhle jeví, ale nadávat neslušně by teda nemusela ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímná a milá být může, ale jak otevře pusu..:-((
Jinak je to hezká holka, ale zajímalo mě, co se qsubtovi na ní konkrétně líbí..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tady všichni řeší Kvitovou do poslední nitky jejích kalhotek?Co hvězda č.2?Přes maďarku se protrápila s velkou klikou u zadní části těla.Teď jde na 110.Watsonovou,no a ta z Lucinky udělala před třema měsíci v Miami hodně hloupou učnici.Jsem zvědav jestli se Šafářová pochlapí a vrátí jí prohru
Reagovat
tommr
Lucku jsme tady včera taky řešili i když pochopitelně ne tolik jako Petru. Její postup přes Babosovou byl opravdu z kategorie "s odřenejma ušima" a před dalšíma zápasama nevěstí moc dobrýho. Snad ale ta utrápená výhra Lucku nakopne k lepším výkonům. Cestu do finále má ted skoro volnou ... :)
Jo a její zápas s Watsonovou by měl dneska vysílat Eurosport od 12:00 - takže uvidíme na vlastní oči jak na tom Lucka je ... :)
Reagovat
Fandina
Už se zase ptám, jestli si viděl hrát Lucku s Babos. Jen kvůli tomu, že maďarku považuji za celkem nadějnou hráčku, řebřík nepovažuji za směrodatný ... úsměv
Reagovat
VlS
Z "pole přenosy nejsou". Babos rozhodně není žádné "B". Např. v Monterey byla ve finále, porazila tam Sáru, Soranu. Je to prostě zaseč jen pohled skrz ranking. Ach jo. Jinak, že Lucka hraje zápasy stylem den a noc naráz, na to jsem si za cca 10 let fandění lucce zvykl. Jeden úder paráda, 2 údery pod psa, tři údery z učebnice, dva pod psa a tak dál. Lucka tak prostě hraje a pochybuju, že to bude nějak výrazně jinak. Bohužel její jasnej den, kdy je soustředěná a konzistentní přijde tak desetkrát za rok a aby se potkaly takové dny tři za sebou, to se stane tak jednou za dva roky. Stejně jí fandím a mám radost když vyhraje. A když prohraje, tak nejsem ani otrávenej, ani překvapenej.
Pokud vím, tak její přítel je slovenskej sportovec v jakémsi extrémně surovém bojovém sportu, kde se může skoro všechno a často zápasy končí krvavě a je v něm mimořádně úspěšnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...tak přesně hraje wimbledonská vítězka...10-20...tam je její místo
Reagovat
smazaný uživatel
Máme dvě postavy do kterých věčně vkládáme své naděje,je to Petra Kvitová v tenise a Roman Kreuziger v cyklistice.U obou je to naprosto stejné,vyjímečně udělají trochu slušný výsledek,ale rozhodně většinou sklamou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, o Kreuzigrovi toho kromě toho, že jezdí na kole moc nevím, takže mě rozhodně zklamat nemůže. ;-)
A Petra? Mrzí mě, když prohraje, ale že by mě většinou zklamala? To ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl,že to Petra to v poslední době když to napíši velice slušně hodně nezvládá.A to samé je u Romana,ten navíc ještě občas slibuje svojim příznivcům jak bude tam a tam vítězem a jen 10% mu z toho vyjde a to ještě nadsazuji.
Reagovat
Fandina
Když Petra ale i kdokoliv jiný i mých kluků a holek vyhraje, tak mám radost. A když prohraje, tak si řeknu příště ... a taky vím, že třeba měla dneska radost Makarovová, když vyhrála a velkou ... vždycky má někdo radost, tak co ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No když si vezmu poslední výsledky, tak s výjimkou dneška a Madridu nejsou vůbec špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jsem se ještě pro jistotu podíval na letošní výsledky Madrid ,Řím o Paříži se snad ani nemá cenu bavit tam měla vyloženě štěstí na los a tento poslední výsledek mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vkládám vždycky naděje do Martiny Sáblíkové a ta většivou nezklame.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprv Máša jakou v Paříži měla kliku. Jinak mě semifinále, čtvrtfinále a semifinále opravdu nepřipadají jako špatný výsledek. V Madridu měla pech na los, že dostala Hradeckou v životní formě a dnešek se holt nepovedl, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo Sáblice,kdyby všichni jako ona................
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba ji to teď už vše vyjde,přál bych ji to opravdu moc.Líp by se ji dýchalo.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že sleduješ jen tenis a kola .... navíc tomu evidentně nerozumíš
Reagovat
smazaný uživatel
Dovol abych se ti od srdce zasmál,jestli je tohle pro tebe forma diskuse.Ty jsi jak to vypadá odborník světového formátu.Není tě tady škoda.....
Reagovat
VlS
Sáblíková - vzhledem k tomu, že rychlobruslařů na úrovni velkejch závodů je asi tak 30 dohromady i s brusičema bruslí, tak se to nedá úplně srovnávat, čímž Martinu nechci v nejmenším snižovat, je bezva.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Martina byla zmíněna v souvislosti s vkládámím nadějí. Jinak se nedá srovnávat snad žádný sport. Vždyť i mužský a ženský tenis je jako jiný sport, akorát se stejnými pravidly.....
Reagovat
VlS
Sporty se určitě nedají srovnávat, ale dá se do určité míry srovnávat konkurence a je rozdíl, jestli máš těch konkurentek schopnejch tě porazit 100 a nebo 2- 3. Jinak rychlobruslení (hlavně na delší tratě), běhy v atletice , tam to o té psychice není tak sttrašně bezprostřední jako v tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Však VlS má pravdu - Martina snáze naplňuje naděje, protože ta konkurence je zkrátka nižší. A já bych dodal, že i díky tomu, že v long tracku se nepoužívá vyřazovací systém, ale jezdí se výhradně na čas. Tím nechci Martinu nijak shazovat, za to, co ve svém oboru dokázala, má můj hluboký obdiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta velikost konkurence se dá ale srovnávat opravdu jen do malé míry. A psychika hraje svou roli ve všech sportech. I když v tenise je to opravdu neustálý a nekončící tlak. Právě proto, že každý sport je jiný, nedají se takové věci porovnávat a jeden sport nadřazovat nad druhý. Všichni tvrdě makají, trénují, stresují se atd.....
To by bylo na dlouhou diskuzi a stejně bychom se ničeho nedobrali. Zůstaňme raději u toho tenisu.:)
Mě třeba těď rychle např. napadá sjezdové a běžecké lyžování, jednotlivé disciplíny v atletice, krasobruslení, atd.......u těchto sportů se také může zdát, že ta konkurence na vrcholové úrovni není taková, ale jsou tu kvalifikace, limity které se musí splnit apod. A jsou to také obrovsky náročné sporty. A když nebudeš mít v pořádku všechny elementy jako je forma, psychika atd., tak ten výkon nedáš nebo ten čas nezaběhneš......A sezóna v těchto sportech je zpravidla daleko kratší a těch vrcholů zase nebývá tolik jako v tenisu. Tady když pohoříš na jednom GS, máš ještě šanci na dalších třech. V tenisu se sice hraje vyřazovacím způsobem, ale když jsi na nějaké úrovni, tak by se ti nemělo stávat, že prohraješ s někým, kdo je o 100 míst jinde. To riziko tady je, ale nemělo by se to stávat často. To, že je ženský tenis tak vyrovnaný a osmdesátá hráčka může klidně porazit tu první, snižuje alespoň pro mě jeho kvalitu. Ale vím, že mnoho lidí to má jinak a právě ta vyrovnanost a do určité míry nepředvídatelnost je pro ně atraktivní.
Reagovat
VlS
Ale to není jen u ženského tenisu. U chlapů je totrochu méně časté, ale je to tam taky - viz Berďa loni na RG, Riša dneska s Marinkem, Rafa s Filipem ........................ .
Spíš v ženském tenisu není tak dominantní první (2, 3, 4 - toť k diskusi) a hlavně není stabilní 3 roky či dýl.
V atletice, když máš natrénováno, tak dosáhneš vždycky plus mínus svůj výkon s ohledem na počasí, dráhu, a tak dál a prostě ze dne na den stovku nepoběžíš o vteřinu rychlej nebo pomalej. ty rozdíly budou v setinách a u Bolta bude otázka (pokud nebude DSQ kvůli ulitýmu startu), jestli bude 1, 2. nebo 3.. To v tenisu a taky v krasobruslení neplatí. Můžeš bejt natrénovanej jak chceš, budeš mít horší den a soupeř outsider super den a vylítneš s ním v 1. kole GS.
Jasně, že to nemá smysl srovnávat, na tom se shodneme, ale já jsem srovnávat nezačal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že je to i u chlapů, ale v menší míře. Tu Rafovu prohru v Halle bych bral s rezervou, ale tím nechci snižovat výkon Kohlschreibera.
S těmi argumenty u jiných sportů máš pravdu, nepolemizuji v tom s tebou. Jen jsem chtěl vyjádřit, že všude je to na vrcholové úrovni těžké po všech stránkách ač se třeba konkurence může zdát malá.
Já také se srovnáváním nezačal. Nostradamuss psal do koho vkládá naděje a já psal, že naděje vkládám vždycky do Martiny. Protože se mi rychlobruslení líbí a jí fandím, to je celé.:)
Reagovat
smazaný uživatel
podívejte se na výsledky z posledních 4 GS a pak to komentujte pane štěstí na los. Myslim, že v jejím věku je těžší předvádět stálé výsledky jako třeba vyspělejší Berdych, ikdyž to nějaké hráčky už umí. Já bych jí přál, aby vyspěla a chytila zase formu, kterou si udrží a přitom jí budu fandit a nebudu komentovat to, kam a do jaký desítky patří. Ty bys jí to asi přál bejt v druhý desítce, já ne... protože vim, že má na to bejt mezi top hráčkami.
Reagovat
Bob
Myslím, že poslední lidé, kteří by měli kecat do přípravy a stylu hry jsou lidé na tenisových portálech, kteří možná ani hrát tenis neumí. Ovšem jejich slovní zásoba a nutkavá potřeba srazit, či ponížit, či dokonce kopnout si do ostatních hráček jim navýší jejich sebevědomí, či ukojí jejich ego. Nezapomeňme, že se bavíme o světových hráčkách, kteří momentálně toho světového tenisu moc nepředvádí. Můj respekt vůči nim ovšem nadále trvá. Vždyť jsou to tenistky, co vyhrály grandslam či jiný velký turnaj. Některé z nich jako například Masha, už zkompletovaly celou sbírku. Ani jedna z nich si vzhledem k jejich předešlých výkonům nezaslouží takové opovržení. Až je mi to líto, i u té Caro. Petra je v TOP 10 jen několik měsíců a všechno má ještě před sebou. Tím je neospravedlňuji. Samozřejmě bych si přál, aby hrála lépe.. Stejně i Caro. Ty holky budou hrát tenis ještě pár let, tak proč nad nimi lámat hůl? Dnešní zápas je průser, to prostě měla vyhrát. Ale proč ji i více hráček hned zatracovat, hm? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, kdo tady koho sráží, kope nebo ponižuje? Je to snad tenisová diskuze, tak se tu o tom diskutuje. A každý si může napsat svůj názor. To, že je někdo ve svých názorech radikálnější a druhý ne, je normální. Kdyby se všichni shodli a přitakávali si, nebylo by to asi o ničem.....
Nikdo tady přece nepsal, že Petrou pohrdá. A dobře jsi zmínil, že se zde bavíme o světových hráčkách. Stejně všechny hráčky a hráči kopou víceméně za sebe a to naše plkání jim může být někde......
Samozřejmě pozápasové emoce a frustrace diskutérama hýbou, ale pokud to je v mezích slušnosti, tak nevidím problém.;-)
Reagovat
Roger_Federer
Z veškerou uctou ke tvému věku, nadledu a tenisovým znalostem...Tvoje komentáře hrdě ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ BRÁNÍCI i velmi špatné výkony Petry Kvitové jsou už otravné....toto je diskuzní forum a pokud se nekomu nelíbý co předvádí může to sem napsat..Osobně jsem z tech kteří ji krytizují...Je doslova nevyrovnaná , výkony hrozné o proti lonskému roku ..Připomíná mi doslova Nikol Vajdíšovou před 5 lety.To wimbledonské vítěstvý jí už nikdo nikdy neveme samozdřejmě, ale pokud neco nezmění na svojí hře tak brzy na ni budeme vzpomínat jenom jako na Wimbledonskou výtězku 2011..Strašně jí přeju aby se dala do kupy a tenisově se srovnala..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Fedex, po tom vejbuchu s Haasem bych si být tebou vlezl někam do kouta a šoupal nohama.
Ale vážně - Petra oproti loňsku má daleko stabilnější výkony, akorát ji chybí titul, proto máte všichni pocit, že hraje špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsi nemocnej .... nejen na oči
Reagovat
VlS
Jestli jsi četl diskusi, tak sis mohl všimnout, že jsem napsal, že hrála blbě. Stejně nebo podobně blbě hrála na řadě turnajů i loni, o předloňsku ani nemluvě a loni jí super vyšlo několik turnajů. Letos jí zatím vyšly super oba odehrané GS, SF totiž považuju za velkej úspěch. Nehájím zde Petru jestli sis nevšiml, ale trenéra, o kterým tommr napsal, že nic neumí.
Reagovat
Fandina
Moc prosím o jméno ověřeného trenéra pro tenisové talenty ... díky
Reagovat
tommr
lituju, ale žádný konkrétní jméno ode mě neuslyšíš. Tohle by měli vědět lidi který se tenisem živí což já rozhodně nejsem. Jako fanoušek ale vidím, že Petra nenaplnuje očekávání a logicky bych proto čekal, že se vyvodí důsledky jako se to děje v každým jiným sportu ...
Docela by mě ale potěšilo kdyby Petra navázala spolupráci s nějakou naší slavnou bývalou hráčkou - třeba s Navrátilovou nebo s Novotnou - myslím si, že by jí mohly dobře poradit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsi snad napsat, že nenaplňuje TVÁ očekávání. To je drobátko rozdíl. ;-) Jakkoliv byly Novotná a Navrátilová skvělé hráčky, ještě to z nich nedělá trenérky. Ostatně podívej se na Viku, rozhodla se kvůli antuce spolupracovat s Mauresmovou. Výsledek? Konec na FO v osmifinále..
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela, prohrou Petry nejsem az tak snad zaskocena, ale zklamana urcite... cetla jsem si tady.... nevim, jestli muzu trosicku "ze zivota" .. :-) Padlo tady dost o zmenach. Trenovat s nekym, vyuzivat praci psychologa, lekare, fyzioterapeuta - navzdory jejich umu, kvalitam, vehlasu a odbornosti.. vsechno je o duvere. A ta je krehka, navic se buduje, to neni neco, co se najde na chodniku nebo co si koupite.. A stava se, vysnite si cloveka, obdivujete ho, chcete ho mit v teamu a pri osobnim kontaktu mezi vami nic nepreskoci a je to v haji.. Nebo vas normalne odmitne... A navic treba tady uz zminovany psycholog, ktery je ted asi u Petry nejvic na miste, to je uz ucineny peklo!!! Vzdyt ho poustite do svyho nitra a to neni vubec zadna sranda. Vztah musi byt zalozeny na duvere, ktera prejde, pokud to zafunguje jak ma, v sebeduveru. Pak ale ve vsech cinnostech pouzitelnou, proste v zivote, ne jen na kurtu. Nekdy spravneho cloveka najdete uplnou nahodou. Nekdy akorat poslouchate celkem ucinna klise (ktery si muzete nacist taky.) Nekdy ho nenajdete vubec. Petra zmeny potrebuje a hlavou bych zacala, ale potrebuje predevsim cas, tak ji ho dejme! A kdyz to nevyjde, tak se normalne smirme, ze nase ambice a ocekavani byly jednoduse vyssi nez jeji moznosti. To ale pozname fakt az za par let.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné shrnutí!
Reagovat
rib
Pěkně jsi to popsala, souzním s tím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to osamělý sport, my jí tady nepomůžem, i když bychom strašně chtěli.
Nakonec si to bude muset Péťa vyřešit sama, ona a těch pár nejbližších.
Od fandů by to chtělo spíše podporu ale jak to tady sleduju, někteří jsou na tom po dnešní prohře psychicky hůř, než možná Petra samotná, viď tommre.
Mě to taky mrzí, ale tak to v životě chodí, že přicházejí i prohry. Já věřím, že to Petra vyřeší, třeba to nebude za týden do Wimbledonu, ale bude to.
Reagovat
VlS
Tommr, tys teda Petru už totálně odepsal, doufám že definitivně a že jí tudíž dáš pokoj. Jen se divím, že neděláš prezidenta USA s tvým sebevědomím - prohlásit o trenérovi, kterej připravil tenistku na titul z Wimbledonu, že nic neumí a jen se s ní svezl - to svědčí o vysoké frustraci, která pronikavě snížila na chvíli soudnost. K hodnocení Petry a Caro - jedné je 22, druhé 23, s tím funusem bych klidně ještě pár let počkal. Jejich výsledky teď nejsou zrovna oslnivé, ale není to ani žádná tragédie - podívej se na ranking race.

Quesh:
Hezká básnička.

Monty:
Jsi úžasně plodnej pisatel. Jestli to přeneseš i na plození potomstva, tak HURÁÁÁ - bude mi kdo mít vydělávat na důchod.
Reagovat
VlS
Caro dnes hrála dobře a docela se mi tenisově líbila, nepinkala a dávala tu a tam i pecky, jen občas zapomněla a Chris to briskně potrestala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děkuji za ocenění mé plodnosti. :D O tom zápase jsem tady už napsal hodně. Byl to pěkný tenis z obou stran. Christina byla o kousek lepší, ale Caro zahrála od 2. setu velmi dobře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji.
Reagovat
Fandina
VlS holkám jsi přidal o rok na věku a na to jsme citlivé :-) hmmmm
Reagovat
tommr
nevím co má můj názor na Kotyzu dělat s mým sebevědomím? Psal jsem snad někde, že bych to uměl líp? Lidi co kritizujou tátu Wozniacký nebo jiný tenisový trenéry jsou taky nezdravě sebevědomý? Nebo se nesmí kritizovat jenom Kotyza? Hlavně že dokážeš každou tenisovou diskusi přetočit do osobní roviny a plivnout si ...
Reagovat
Bob
Vidíš monty, díky VISovi jsem si vzpomněl na to napsat ti, že se mi hra Caro dneska celkem líbila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak poděkujme VISovi. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr vubec Petru neodpisuje,jen je po dnesku hodne zklaman. S Kotyzou nema ale urcite pravdu. Naopak, s Kotyzou ji to ladi jako jako se zadnym jinym. Potrebuje ale asi jineho kondicniho trenera a dobreho staleho psychologa v tymu, ktery by ovlivnil jeji zapasovou nevyrovnanost. S tim Kotyza sam moc nic nezmuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, co o ní a jejím týmu tommr dneska napsal a co jí prognózuje, souhlasím s VlSem - prostě jí odepsal.
Reagovat
VlS
tak si tu diskusi přečti znova v klidu a zamysli se, kdo z nás dvou tady plive.
Reagovat
rib
Petře fandím - to na úvod. Dnes předvedla výkon "nahoru/dolů", občas hvězdný úder, občas děs. Myslím, že pracuje na pestrosti hry a bylo to znát, když jsem ji sledovala během antukové sezóny. Dnes se to bohužel moc neprojevilo. Připadalo mi divné, že dá dva světové údery a pak jakoby už odešla na lavičku, prostě předvede strašné kousky... Jako by se brzdila ve výhře. Že by to bylo v hlavě? Já si myslím, že pokud by měla někoho vyměnit, tak psychologa, jelikož umět sám sebe podpořit v těžké chvíli, dát si chvilku nadhledu a něco začít dělat jinak je pro tenistu klíčové. A dobrý psycholog by měl s klientem pracovat na tom, aby tohle uměl...
Reagovat
VlS
Toho jsem myslel v článku kdesi hodně na konci, nevím, třeba je dobrej, ale zkusil bych jinýho.
Reagovat
rib
no, pokud je dobrej, tak by to mělo nakonec začít být vidět na výsledcích :-))) Já jinak reagovala spíš na ty, kteří navrhují vyměnit Kotyzu, to bych zatím nedělala, jelikož je to aspoň jeden pevný bod v nepřátelském vesmíru :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Na anglické trávě
Že vyhraje hravě
Asi všichni čekali

Že jiný byl výsledek
Mělo jasný důsledek
Všichni do ní kopali

Že i další vypadly
A neslavně dopadly
Přehlíží ta banda

Já to tak zle nevidím
Vůbec se za to nestydím
Holt jsem jenom fanda
Reagovat
smazaný uživatel
To je povedený. Jsi úplný básník.:)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za uznání. Mě ta diskuze tak vytočila, že jsem si potřeboval trochu ulevit, no. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Též děkuji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi si ulevil hezky, monty má konkurenci....:)
No jo, ono co člověk, to jiný názor. Mě akorát překvapil takový ten "laxní přístup". Alespoň tak působila. Vím, že chtěla vyhrát. Kdyby nechtěla, ani nenastoupí. Ale když se nedařilo, tak mi přišla zaskočená. A těch UE bylo vzhledem k winnerům dnes hodně. Ale jak píši dole, lepší, že to takto dopadlo dnes než v prvním kole W. Alespoň se tam bude déle aklimatizovat.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké a výstižné! :) Jsem rád, že tady nebásním jenom já... Jinak si ještě dovolím pár slov k Petře. Její dnešní zápas jsem neviděl, takže to nemůžu hodnotit. Je ale naprostá pravda, že někteří "fanoušci" od ní čekají zázraky a když to náhodou nevyjde, tak si do ní s chutí kopnou. Já třeba četl diskusi na idnesu po semifinále RG a fakt mi bylo Petry líto. Já vím, že na některé diskuse chodí skupiny provokatérů (trollů), ale co tam byl schopný někdo napsat... No prostě mi z těch komentářů přišlo, jako kdyby Petra neskončila v semifinále, ale ve 2. kole.

Petře nefandím a nemám k ní žádný výraznější vztah, ale myslím si, že je to docela fajn holka. Třeba občas když se jí nedaří, tak je na ní vidět, že ji to trápí a někdy je z toho možná trochu otrávená. Ale jsem si jistý, že do toho dává všechno a že se vždycky snaží. Vůbec se mi nelíbí, když je někdo v těch komentářích takhle ošklivý. Každý by měl mít na paměti, že ta prohra vždycky nejvíc mrzí samotnou hráčku a je úplně jedno, jestli je to Petra, Caro nebo někdo jiný.
Reagovat
pepin
Vím, že narážíš na mě, máš pravdu dokážu být i kritický na rozdíl od Tebe, protože Ty to vždy zakončíš sladáčkem viz opět dnes při prohře Caro.
Reagovat
Fandina
hle quesh
napsal řež

správný fanda
báseň není sranda

tenistům..kám přejme dobře hrát
aby fandové nemuseli lát
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, já diskuze na idnes už ani nečtu, tam si akorát většinou trollové chodí honit svá ega....

Pepin: myslím, že to monty nemyslel na tebe. Ty přece diskutuješ slušně....
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tak na tebe opravdu nenarážím. Já vím, že Petře opravdu fandíš a být kritický ještě neznamená být ošklivý. Že si někdy smlsneš na prohře mých favoritek, to už je druhá věc. :D Narážel jsem hlavně na tu zmiňovanou diskusi na idnesu po semifinále RG... Jinak si myslím, že Caro si ten slaďáček za druhý i třetí set zasloužila. :) Popsal jsem, co se jí povedlo, ale taky jsem napsal, co se jí nepovedlo. Prohra určitě zamrzí, ale z její hry mám spíš dobrý pocit. Škoda jenom toho špatného začátku...
Reagovat
pepin
Tak to jsi mě překvapil, ale tu blbou diskuzi na dnesu vůbec nečtu. Tak promin.
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar, Monty: Vika, Máša, Caro + ty ostatní, na které si nevzpomenu tu už dvorního básníka mají a myslím, že Petra si ho taky zaslouží. :-)

Oskar: ona dneska působila otráveně, ale co jí sleduju, není to typ, který by šel zápas odstát na základní čáru, ona určitě chtěla vyhrát, což na konci bylo vidět.

Monty: ještě loni byla idnes fajn diskuze, dneska je to žumpa. Jinak nepochybuju, že Petru, stejně jako Caro i Aguš, dnešní výpadky mrzí, všechny nepochybně čekaly víc.

Fandina: Taky pěkné. A doufám, že moje příští básnička bude moci být oslavná. ;-)
Reagovat
carolyn
A Brož pro tu Dinaru pořád tu slíbenou básen né a né složit :-/ Tak jak k tomu příjde ona, chudák?!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká mě, zapomněls jenom na Anu. :) Přesně tak. Dřív byla na idnesu celkem dobrá diskuse, ale teď je to hrůza. Pravděpodobně se tam přesunula komunita ze sport.cz. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To by leccos vysvětlovalo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Špica báseň !
Reagovat
smazaný uživatel
Dík.
Reagovat
petrulinka
bohužel jsem byla v práci a zápas Petry jsem neviděla, ale nějak ve skrytu duše jsem tušila, že dnes prohraje. Ona Makarova je dobrá hráčka, byla docela dost rozehraná, takže jsem to čekala. Nicméně jsem věřila, že se Petra o výsledek popere, ale dle vašich reakcí jsem asi ráda, že jsem zápas nemohla sledovat. No a co přinese W? Uvidíme!
Reagovat
smazaný uživatel
Ona to nebyla až taková tragedie, jak to vyznívá z diskuze a Petra se o výsledek chtěla porvat a rvala, jakkoliv to tak chvílemi nevypadalo. Bohužel to ale nestačilo.
Reagovat
pepin
Tak nevím na co jsi se díval pokud říkáš že výkon Petry nebyl špatný. Ba naopak byl tragický a to jsem její fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se díval na zápas Makarovová - Kvitová. Na co ses koukal ty, to opravdu nevím. Kromě toho jsem napsal, že výkon Petry nebyl až taková tragedie, ne že nebyl špatný. Na její poměry bezpochyby špatný byl, byť objektivně to bylo celkem dobré.
Reagovat
pepin
Představ si, já jsem se díval na zápas Kvitová - Makarovová. Tak nevím, ale pokud vezmeme jen ten základ: 1 servis kromě 4 es neexistoval a ty vynulovaly dvojchyby, velice mizerný forhend, stejně pohyb na kurtu, toho si dokonce všiml i ten pán co to komentoval, ale co bylo nejhorší a nebo je nejhorší je to, že top hráčka neumí změnit rytmus hry a to nebylo dnes poprvé. Někdo to tady psal níže, že nutně musí Petra něco změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jsem napsal, že na své poměry hrála špatně. Ale tragicky ne, koneckonců se za stavu 5:2 ještě dokázala zvednout, bohužel to nedotáhla.
Reagovat
Fandina
Ahoj, tak jasně, že chcem aby Peťule vyhrávala, ale na druhou stranu když nebude, tak to taky musím respektovat. Hraje ona a určitě prohrávat nechce, obvzlášť když ví, že kde kdo jí fandí, přeje jí a chce s ní vyhrávat ... úsměv. Když ale už nic nevyhraje, zlobit se na ní nesmím :-) je to její věc a navíc mě už udělala moc radosti při vyhrách minulých a že jich bylo dost proti našim ostatním nejen tenistům ... úsměv
Reagovat
pepin
Ahoj partačko, Ty víš, že já Petře fandím zrovna jako Ty i další tady. Ale doposud jsme pořád hledali nějaké příčiny, proč to nejde, proč je to tak a ne jinak. Dnes jsem se vyloženě na ten zápas těšil po všech těch prohlášení o tom, jak moc se těší na její oblíbený povrch atd. Když jsem ji potom při zápase sledoval a již to zde někdo dole popisoval tak jsem si říkal holka to koukáš, že Ti nikdo nic nedaruje. Vím, že někdy to prostě nejde, ale tady to nejde již delší dobu i když byla v SF, ale předváděná hra je prostě špatná. Nejvíc mě ale vadí a mrzí, že ani ona, ani její team nedokáží byt v průběhu zápasu cokoliv změnit. Přidat na síle, ubrat, zahrát kratas a spoustu jiných možností. A to u ní ten Kotyza dnes byl. Nechápu.
Reagovat
tommr
no on ten Kotyza není žádnej trenérskej zázrak a v poslední době je čím dál zřetelnější, že si s Petrou a s její ztrátou formy vůbec neví rady. Řekněme si to otevřeně - Kotyza nedostal Petru na vrchol, ale svez se s ní. Myslím si, že by bylo načase začít uvažovat o změně trenéra ...
Reagovat
pepin
Víš já nechápu, že když to vidíme, nebo cítíme my obyčejní amatéři a máme dojem a pocit navíc podložený špatnou hrou, že to oni snad ani neregistrují, jinak to přece není možný, že je to pořád o stejné věci. Prásk, prásk za každou cenu. Vždyt dnes ta Makarovová sice nehrála špatně, ale není to žádný zázrak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza převzal Petru někdy před cca 4 lety, tedy 3 roky předtím, než se na vrchol dostala. A že by vliv předchozího trenéra měl až takovou setrvačnost, tomu ani sám nemůžeš věřit.
Reagovat
tommr
Petra je mimořádnej talent a proto stačilo naučit jí jen ty základní věci, aby prorazila do širší špičky. Na to aby se ale ještě dál zlepšovala už je potřeba opravdu kvalitního trenéra a to si myslím Kotyza při vší úctě k němu není ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza dostal Petru z mimo top 50 do top 10, vyhrála pod ním mj. Wimbledon a Turnaj mistryň, došla do semi na AO a FO, ale kvalitní trenér to není. Musím se opravit - ty nemáš vysoké nároky. Ty máš nároky naprosto nesmyslné a mimo realitu.
Reagovat
Heather_Fedex
petru kvitovu dostal do top 50 matej liptak. a nebo, aby to znelo vic lichotive, tak pocas koucovani mateja liptaka pronikla petra do top 50 ;)
Reagovat
tommr
tak by dnešní bilance našich žen nebyla tak špatná. V Eastbourne postoupily Cetkovská, Šafářová a Zakopalová a ve wimbledonský kvalifikaci postoupily obě sestry Plíškovy. Bohužel tohle všechno je zastíněný vyřazením a hlavně špatnou hrou Petry Kvitový ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petru C. i Kláru jsem celkem tipoval. Ale Lucka Š. mi udělala radost, že to obrátila, v TB třetího setu jsem už měl obavy, že stejně nakonec prohraje. Tak snad se povede i dál.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímá mě jak dopadne Wimbledon u Petry ...
Reagovat
tommr
já mám sice taky radost, že Lucka nakonec postoupila, ale výkonem mě hodně zklamala. S Babosovou by takový problémy mít neměla. Její forma asi taky nebude nic moc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona to na trávě u ní nebyla nikdy moc sláva, ale já byl hlavně rád, že to ubojovala, když už kiksla ta Petra. K zápasu se nemohu vyjádřit, neviděl jsem ho, ty jo? Hrála hodně blbě?
Reagovat
tommr
dnešní zápas Petry mě natolik vynervoval, že jsem pak už nebyl schopnej žádnej další pořádně sledovat. Třísetová bitva se skoro neznámou 69. hráčkou žebříčku ale u adeptky na první dvacítku o dobrý formě moc nesvědčí ...
Lucka to ale urvala a je ted po nečekaným vypadnutí Petry v Eastbourne naše největší naděje. Los má velmi dobrej a cestu do finále v její polovině skoro volnou - Radwanská je venku a Bartoliová a hantuchová zápasí s formou a zraněníma. Tak snad toho využije ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu tě, že Petře hodně fandíš, chceš jí vidět vyhrávat a prožíváš to. Ale nenervuj se zase tak moc. K jejímu výkonu jsme se už všichni vyjádřili, už to nemá moc cenu probírat. Ale zase si vezmi, že je lepší, že vylítla v prvním kole tady a ne na GS, to by bylo vážně hodně blbé......
Teď jsem četl na I-děsu, jak říkala, že od toho zápasu moc nečekala, že byl první. No já nevím, nepřijde ti to trochu laxní? Docela by mě zajímalo, co se jí vážně honí v hlavě.....
A jak tady někteří zmiňují, že vypadly i ostatní hráčky. To sice ano, ale která z nich je reálná favoritka na W.? Stosur, Agnes, Caroline......asi ani jedna z nich......
Jediná vážná kandidátka na vítězství, která jela na nějaký přípravný turnaj, je Petra.
Reagovat
tommr
jenže dnešní zápas nebyl - aspon pro mě - jen tak ledajakej. Pořád jsem tak nějak věřil, že na trávě se Petra zase chytí i když rozum mi říkal, že to není moc pravděpodobný. Bohužel realita je taková, že Petra pokračuje ve špatnejch výkonech z první poloviny sezony i nadále a to bude znamenat už velmi brzo citelnou bodovou ztrátu a vyklízení pozic. Proto jsem dneska mimořádně zklamanej ...
Reakce Petry mě naproti tomu moc nepřekvapuje. Zdá se mi, že je už od samýho začátku sezony tak trochu mimo a vůbec si neuvědomuje jak na tom vlastně je. I to je jeden z důvodů proč volám po změně trenéra - Petra by potřebovala někoho kdo jí dokáže vrátit zpátky do reality ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti rozumím. Myslel jsem to tak, že když už musela vylítnout v prvním kole, tak ať je to raději tady. Jinak nezastírám, že to bylo pro mě taky velké překvapení. Myslel jsem, že i když s problémy, tak že to zvládne. Ona minulý rok taky v Eastbourne nevypadala nijak suverénně, alespoň co si pamatuji. Já jsem si osobně vsadil, že Makarova uhraje alespoň set.
S tím týmem rozumím, jak to myslíš, ale do jejich přípravy nevidíme, alespoň já ne. A není asi lehké hned tak něco změnit. Nebo jinak, je lehké udělat razantní změnu, ale nemusí to být nutně k lepšímu. Je potřeba si vše dobře promyslet a zjistit kde je opravdu ten zakopaný pes.....To je alespoň můj názor, ale nejsem odborník....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím realisticky tak, že je pro ni hlavní, aby nevypadla z osmičky, kvůli nasazování do turnajů, a aby se ji podařila kvalifikace na TM. Protože jestli ne, tak to už by bylo docela vážný....
Reagovat
tommr
až do dneška jsem taky doufal, že se Petra ještě chytí a aspon tu první osmičku si nějak zajistí. Po dnešku ale musím mojí prognozu trochu upravit: Petra už letos nic nevyhraje a na konci roku vypadne z první desítky. A pokud po sezoně nezmění realizační tým bude její propad pokračovat i nadále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se ti, že už to s tím pesimismem kapánek přeháníš?
Reagovat
tommr
tak zrovna od tebe to sedí. Ty, Romla, vlk a pár dalších věčnejch optimistů jste mě nahlodali natolik, že jsem sám začal věřit na tu pohádku jak Petra na trávě zázračně pookřeje a začne zase vyhrávat jako dřív. Po dnešku jsem ale z toho definitivně vykurýrovanej. Přesvědčit by mě už mohly jen nějaký velký vítězství - na žádný okecávání už prostě nevěřím ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to tak kategoricky neviděl. Mylím, že to vidíš moc černě. Když by projela nějak hrozně Wimbledon, tak by na takové soudy už pomalu mohl být prostor, protože se nedá očekávat, že něco uhraje na amerických betonech, ale teď je to předčasné.
Už aby ten W. začal, v pátek se dozvíme los. Hlavně nechci čtvrtfinále Serena vs Petra, to by mě šlehlo.......
Reagovat
smazaný uživatel
Ani já, ani Romla a spol. nic neokecáváme, akorát nevidíme věci tak strašně pesimisticky jako ty. Ostatně ani loni v Eastbourne to nebyla procházka růžovou zahradou. Letos je Petra zkrátka v úplně odlišné situaci než loni a musí se s ní nějak vyrovnat. A zatím se s tím vyrovnává celkem slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
osobně mám 4 horké favoritky na titul:
Maria, Victoria, Serena, Kim

Radwanska má minimální šanci v případě, že nebude hrát s Azarenkou (pak je její šance spíš utopická). Petře bych to přál nejvíc, ale všichni víme, jak letos hraje. Bude zajímavé, kdo z top 4 dostane do svojí čtvrtiny losu právě Kim. Na AO dokázala, že dokáže hrát fantastický tenis při dlouhodobé turnajové absenci. Klidně se může stát, že favorizovaná Maria vypadne už v prvním či druhém kole právě s ní.
Reagovat
Heather_Fedex
ten kdo schyta momentalne v zdravem stavu hrajici kim na wimbledonu, ten to nebude mit snadne. bylo by dobre, kdyby ji schytala radwa, predci jen ta i tak ci tak vyleti z kola ven, takze na trave nebude schazet. ale kim ja osobne za moc velkou favoritku nepovazju na zisk trofeje, pri troche stesti by semi mohla dat, protoze kom je taky jedna z tech, kt. na dulezitych turnajich vyda ze sebe to nejlepsi. navic v pripade kim se jedna o posledni ucast ve wimbledonu, takze si to urcite bude chtit moc uzit. a byla by trosku skoda, kdyby kim schytala serena hned v uvodu, predci jen mezi temito hrackami jsou temer vsechny zapasy trhakem a byla by skoda vycerpat skvely tenis hned na uvod turnaje...
Reagovat
tommr
myslím si, že ty první tři hráčky co si jmenoval určitě dojdou do semifinále. Kdo bude ta čtvrtá v semi nevím, ale podle mýho názoru to nebude ani Kim ani Petra. Clijstersová může někoho senzačně vyřadit, ale na titul po takový pauze určitě nedosáhne a skončí nejpozději ve čtvrtfinále. No a Petra se zdá úplně mimo a nevidím nic co by jí mohlo za ten týden do začátku Wimbledonu postavit na nohy. Tak dobrej los jako měla v Paříži už ve Wimbledonu určitě mít nebude a bude ráda když přežije první týden ...
Reagovat
smazaný uživatel
U mě Kim patří až do dalšího sledu možných favoritek.
Ale nepodceňoval bych Venus, alespoň ne v prvních kolech, kdy bude mít dost sil. Na trávě se jí vždy stabilně dařilo nejvíce.
Já bych byl nejraději, kdyby pořadatelé dali Kim i Venus do 32 nasazených. Protože u nich je obvyklé, že si nasazení dělají, jak chtějí, tak by to mohli udělat takto. Protože se může stát, že by se už v prvním kole mohli potkat dvě favoritky.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když si to vezmeš, tak má pro čtvrtfinále šanci 3:1, že chytne hratelnou soupeřku. Stosur je na trávě mimo, Bartoli na trávě umí, ale je mimo už pěkně dlouho a že by Caroline nějak zazářila, je dost utopie.....Takže je vysoká pravděpodobnost, že se výše zmíněné hráčky ani do čtvrtfinále nedostanou a bude tam místo nich čekat nějaké překvapení. Když se Petra sebere, nemělo by být semifinále až takový problém, ne? Nebo jo?
Reagovat
tommr
oni si to nasazení ve Wimbledonu nedělají úplně jak chtějí. Vím, že u mužů je na to speciální formule ve který se vychází ze stávajícího žebříčku a koriguje se to výsledky na trávě tuším za poslední tři roky. Jak je to přesně u žen nevím, ale myslím si, že si pořadatelé určitě netroufnou vyřadit dvě nasazený podle žebříčku a nacpat tam místo nich Kim a Venus když jsou letos tak dole (i když by tím asi většinu hráček kromě těch 2 postiženejch potěšily) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale v pravidlech někde je, že nasazování na GS závisí na pořadatelích. Serenu a Venus minulý rok také nasadily, i když byly mimo 32. A na USO řekl ředitel, že by mohli Serenu nasadit výše než je, byla tuším na 32 místě, ale že to neudělají. A schytala to Azarenka už ve třetím kole.
Ale jak je to přesně, to nevím. Teď se mi to nechce hledat. Ale vím, že jeden rok byl už Roger Nr. 2 a pro W. byl nasazený jako Nr. 1 a psali, že je to proto, že obhajuje. Tak nevím.......
To bylo spíše jen takové mé přání, protože třeba Petra vs Venus v prvním kole, po dnešku, no nevím.....
Reagovat
smazaný uživatel
A co tě vede k tomu, že by se Petra nemohla dostat až do semi? Já myslím, že bude záležet na losu, ale pokud nechytne černého Petra v podobě Venus nebo Kim, nevidím důvod, proč by se tam nemohla dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
V pravidlech se píše, že nasazování na GS se řídí speciálními pravidly pro jednotlivé GS a ne, že závisí přímo na pořadatelích.
Reagovat
tommr
po dnešním výkonu Petry jsem ztratil poslední zbytky optimismu. Myslím si, že je celkem jedno koho může Petra dostat ve čtvrtfinále, protože se tam nejspíš vůbec nedostane. A pokud se nějak zásadně nezlepší (což se zdá vzhledem k tomu, že Wimbledon začíná za necelej týden skoro nemožný) vypadne už v prvním nebo druhým kole at už dostane kohokoli ...
Reagovat
freeteepek
Dnes jsem sázel na Makarovovou. Ale prohru ve dvou setech jsem nečekal. Škoda toho pěkně rozjetýho prvního setu. Kdyby měla Petra náskok 1:0, tak by se ve třetím možná ještě vzpamatovala. Makarovová byla rozehraná a těžká soupeřka na úvod. To ale Petru neomlouvá. Tenhle zápas si prohrála sama. Tím, že Petra začala vyrábět sériové chyby, dala soupeřce opět (po kolikáté už?)prostor k nadechnutí. Je to psychologie. A Petra by s tím něco měla dělat:-(
je fakt, že favoritky a favorité po antukové sezoně toho zatím moc nepředvedli. Snad se do toho Petra včas dostane. A najde nějakej recept na ty šňůry chyb.
Reagovat
tommr
Petra ten recept sama určitě nenajde. Chtělo by to nějakýho novýho trenéra, kterej by se toho nebál a pokusil se to nějak změnit. Kotyza podle mě na to nemá ani schopnosti ani kuráž ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Eurosport-Watts-Zap-Video-Archive/288459168808

První video odzhora, nejvtipnější záběry z letošního RG. Sice se to dalo vidět každej den na RG po částech a ES to vysílá, ale třeba já to tam zatím nestih. A dohromady je to přecijen jiná. Tsonga je top pro mě :))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, jako vždy, tyhle sestřihy mám nejradši. Tsonga fakt nemá chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, ale mně dnes Petra nejdříve přišla jako taková zaskočená z toho, že jí to nejde, a pak celá otrávená a jako když jí to nebaví......
Jestli má problémy s motivací, mohla volit raději individuální přípravu, než předvést toto.....To na sebevědomí moc nepřidá.....(těch 120 bodů co ztratí, se dá oželet).
Jinak Makarova je nepříjemná soupeřka, ale rozhodně hratelná a k poražení, což bylo vidět i v dnešním zápase. Petra ji měla dát.
Rozhodně je lepší, když si takovýto zápas vybrala na malém turnaji a ne na GS. Uvidí se až na Wimbledonu, jak na tom doopravdy je a jestli byl toto jen nějaký úlet nebo jestli se nechytí ani na trávě. Možná ji tato prohra probere a nabudí, ale to jsou jen spekulace, jen ona sama ví, jak se cítí a co se děje. Možná to ale ani sama neví....
Reagovat
carolyn
Tak na Petře je vždycky hodně vidět jak v tom daném zápase se zrovna cítí. Pokud se trápí, nebo je otrávená nebo nabuzená. Možná je to její slabina že to tak dává nejevo :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Možná je to její slabina. Ale na tom se dá zapracovat. Třeba potřebuje jednu takovou sezónu, kdy se jí nebude dařit, aby si to vše uvědomila a některé věci změnila. Je mladá, vše se musí usadit a je ještě čas na plno věcech makat. A už dopředu oznamuji, pro případné diskutéry, že nemám růžové brýle. Jsou to pouze mé pocity. Může klidně vyhrát W. nebo OH a taky už může do konce sezóny uhrát prd. Ale i v tom případě by se to dalo napravit. Je důležité, aby byla zdravá a mohla makat na přípravě.
Po dnešku jí ale na W. věřím méně, protože si nejsem jistý, jestli si bude schopna (ochotna) uvědomit, v čem je možná problém....
Reagovat
carolyn
slyšela jsem i takové názory, že ten rok vyhrávala jen kůli tomu, že Serena byla mimo a nenarazila na pořádné soupěřky. Hlavně mi nenadávejte, jen říkám co jsem slyšela!!!! Je pravda že v tu dobu Serena nehrála, ale noaco? Mařka taky vyhrávala, pak měla paouzu a ted se jí zase daří, to samé může i Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. U Sharapové to taky jeden čas nevypadalo dobře. Nemyslím si, že by vyhrávala díky absenci Sereny. Porážela celkem stabilně kvalitní hráčky.
Reagovat
carolyn
Je zvláštní že měla jeden rok tak fantastický. A ted se pořád nedaří. Přeci by se to už zas mělo někdy zlomit, né?
Reagovat
smazaný uživatel
Zlomit by se to mělo, už je nejvyšší čas.:)
Ale je fakt těžko soudit, co za tím je. Jak byly vážné ty zdr. trable, jak se daří v tréninku, co se jí honí v hlavě atd.? Rekapitulace a závěry se budou moci dělat až po sezóně, tak uvidíme. Pro mě stále zůstává jako jedna z adeptek na W., ale bude záležet také na losu a na tom, co je s tím ona ochotna provést. Že se opakuju, mě dnes přišla, jako kdyby očekávala, že ji to na trávě půjde automaticky, a pak jí to totálně otrávilo, že to tak není.....Ale to je jen můj dojem.:)
Pohyb není její silná stránka, na trávě by to ale neměl být takový problém, ale dnes to byl celkem děs....
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Eurosport-Watts-Zap-Video-Archive/288459168808

První video odzhora, nejvtipnější záběry z letošního RG. Sice se to dalo vidět každej den na RG po částech a ES to vysílá, ale třeba já to tam zatím nestih. A dohromady je to přecijen jiná. Tsonga je top pro mě :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak znovu, tohle zatraceně neměla bejt reakce :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Caro utekl začátek zápasu (první čtyři gemy) a od toho se odvíjel první set. Ke konci 1. setu se už ale trochu chytla a ve druhém to potvrdila. Sice za stavu 5:4 nedokázala doservírovat, ale pak se naopak při svém podání udržela v zápase. Tie-break byl hodně divoký. Caro vedla 6-2, Christina snížila na 6-5. Potom byla Caro tak trochu okradená o vítězný setbol špatným verdiktem čárového. Výměna se opakovala a Christina vyrovnala na 6-6. Následně měla smůlu zase Christina, protože podklouzla při podání a Caro měla další setbol. Ani ten se ještě nepodařilo využít, ale ten šestý už naštěstí jo. Myslím, že druhý set nabídl asi nejlepší tenis v celém zápase... Třetí set ale taky nebyl o moc horší. Caro bohužel za stavu 1:1 prohrála podání a Christina měla brejk. Ten si držela až do stavu 4:3, v osmém gemu ji Caro brejkla čistou hrou. Pak ale přišel asi rozhodující gem, kdy čistou hrou získala brejk prozměnu Christina. Za stavu 5:4 ve třetím setu tedy Christina podávala na vítězství. Caro odvrátila tři mečboly, bojovala jak mohla, ale skvěle hrající Christina ji nepustila k žádnému brejkbolu a nakonec to dotáhla...
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě, že Caro prohrála, protože dneska se ten zápas dal vyhrát. Začátek zápasu byl ze strany Caro hodně nepovedený, ale pak hrála dobře. Hlavně ve 2. setu zahrála moc pěkné údery. Snažila se zakončovat výměny, většinou z bekhendu ale někdy i ze slabšího forhendu. Dala tam pár pěkných kraťasů nebo třeba sekaný return. Zároveň tam ale byly chyby, hlavně tedy ze začátku. Taky jsem si všiml, že Caro má teď trochu jiný postoj při podání... Myslím, že tam byly vidět pod novým trenérem nějaké změny. Asi bude chvilku trvat, než to Caro bude mít zažité, ale jestli bude hrát jako dneska ve druhém a většinu třetího setu, tak by ten Wimbledon nemusel být špatný... Taky je třeba říct, že Caro prohrála se skvěle hrající soupeřkou. Christinu považuju už nějaký čas za jednu z nejtalentovanějších hráček a dneska to potvrdila. Asi to není úplně travařka, ale má vynikající servis a dneska jí tam padaly úžasné věci. Krásné prohozy, hra na síti, return... Myslím, že nestrannému divákovi se ten zápas od obou hráček musel líbit. Je škoda, že si Caro nezahraje v Eastbourne ještě pár dalších zápasů, které by jí určitě pomohly. Každá prohra zamrzí a takhle těsná asi ještě víc. Přesto jsem tam viděl věci, na kterých Caro může stavět. Já věřím, že ona ten potenciál má. Teď už jde jenom o to, aby prodala při zápasech, co umí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to vždycky tak pozitivně zakončíš ;-) Ten změněný postoj při podání zminoval komentátor, trošku divný..nevím, proč ta změna. Jinak všiml sis tam Roryho? Nějak ji přináší smůlu na zápasech, mám dojem..jo a zápas se mi líbil, protože vyhrála Christina, která hrála krásný útočný tenis :-)
Reagovat
tommr
na ten zápas Wozniacký s McHaleovou jsem se docela těšil, ale nakonec jsem ho moc pozorně nesledoval, protože mě nervově zdeptal předcházející zápas Petry a nedokázal jsem se proto pořádně soustředit. Z toho mála co jsem viděl se mi ale nezdálo, že by Caro hrála nějak jinak než dřív - a už vůbec to neodpovídalo hře potenciální vítězky Wimbledonu na kterou se Caro nedávno sama pasovala. Jediný co se mi na Caro líbí a co na ní ocenuju je její schopnost vrátit míček do kurtu skoro z každý pozice a její neutuchající bojovnost. To vynikne zvlášt ve srovnání s Petrou. Bohužel to vypadá, že jak Caro tak Petra jsou na pomalým ale jistým ústupu z pozic a doby kdy se přetahovaly o pozici světový jedničky jsou nenávratně pryč ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se ten zápas líbil, Christina zahrála moc pěkně.:)
Já jsem si nejdříve myslel, jestli jí nebolí noha nebo něco, že se tak staví na podání, ale asi je to nějaká změna. Tím postojem mi trochu připomněla Bartoli.:)
A k tomu Rorymu, on má takhle tmavé vlasy normálně? Já vždy myslel, že je nějaký nazrzlý.....
Reagovat
Fandina
Postoj Caro při podání určitě připomínal Marion. Zřejmě vliv nového trenéra a uvidíme, jestli se nevrátí ke starému servisu. Dnes měla proti sobě soupeřku, která na rozdíl od jindy byla hodně nahecovaná. Tak Mc Halle neznám a celkově herně byla víc v laufu než Caro a agresivnější. Jinak by jí Caro všechno doběhala a vrátila.
Rory má bohatou a kudrnatou kštici. Dnes to měl nějak obvzlášť upravené a už delší dobu nosí vlasy na krku zastřižené, dřív měl i tam kudrny, které mu vylézaly z kšiltovek a byl svým účesem mezi golfisty naprosto identifikovatelný. Ale to je i teď ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: No vidíš. Já jsem poslouchal komentář v němčině a toho postoje při podání jsem si všimnul sám. :D Emičko, já myslel, že když vidíš Roryho, tak zapomínáš na to, komu fandíš. :) Jinak jsem si ho samozřejmě všimnul. Četl jsem, že se mu teď taky nepovedlo US Open... Je to škoda, ale snad se zase bude dařit. Asi pořád platí "štěstí v lásce, neštěstí ve hře". Oni budou nejspíš hodně zamilovaní. :) Christina hrála opravdu pěkně, ale Caro hrála taky dobře. Jak řekl německý komentátor v průběhu 3. setu: "Grosses Tennis von beiden!" :D Proto jsem to tak pozitivně zakončil. Kdyby hrála Caro celý zápas jako v 1. setu, tak by to moc pozitivní nebylo. :D Ale to ví Caro určitě líp než já...

tommr: Záleží na tom, kterou část zápasu jsi viděl. Caro měla asi 24 winnerů a 30 nevynucených chyb. Ten zápas byl dlouhý, ale i tak si myslím, že hlavně ve 2. setu hrála hodně aktivně. Dneska měla docela dost vítězných míčů, ale zase na její poměry hodně chyb... Jinak bych to neviděl tak černě. Konkurence je velká, to se nedá nic dělat. Třeba Makarova nebo Pironkova nejsou hráčky, které by měly nějakou stálou výkonnost, ale čas od času dokážou porazit favoritku. Makarova hrála výborně na AO, Pironkova je zase tradičně skvělá travařka. No a Christina McHale je ještě mladá a jsem si skoro jistý, že jednou tu stálou výkonnost mít bude a v žebříčku se to projeví... Je fakt, že Caro bude muset o tu osmičku na konci roku ještě hodně zabojovat. Dneska zrovna vyhrály Angelique a Marion, které jsou za ní. Ale jak říkám: Viděl jsem tam dobré věci a když bude hrát Caro jako hrála ve 2. setu, tak nějaké výsledky určitě přijdou... Navíc antuka ani tráva nikdy nebyly její povrchy. Spíš předpokládám, že si oproti loňsku polepší na turnajích jako je Cincinnati, Toronto, Peking a Tokio.

Oskar: Už jsem napsal výše, že to byl pěkný zápas z obou stran. :) Christina byla o ten kousek lepší, to je třeba uznat. Jo, Rory má takové vlasy normálně. Je to takový tmavovlasý Severní Ir. :D
http://www.sportscasualties.com/wp-content/uploads/2011/06/rory.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za osvětlení Roryho vlasů.:) To mám z toho, že si většinou spíše všimnu partnerek tenisů.:)
Jinak je pravda, že Christina dnes hrála útočněji než obvykle a více se snažila útočit i Caroline. Ty některé nevynucené chyby u ní také vycházely z pokusů o ten útočný styl. Uvidíme, zda ji něco pomůže ta spolupráce s novým trenérem. Ale podání nebyla její slabina, nevím, proč by měla měnit styl?
Reagovat
smazaný uživatel
Sice měla Caro při podání trochu jiný postoj, ale nemyslím si, že by podávala nějak výrazně jinak. Razance toho podání byla asi víceméně stejná... Udělala tam asi čtyři dvojchyby, ale myslím, že tam měla i nějaká esa a od 2. setu se jí celkově začalo docela dařit, včetně podání. :)
Reagovat
Fandina
Pro Caro asi není jednoduché a pro kohokoli najednou změnit styl podání. Dřív podávala s nohama víc u sebe a myslím, že s vahou na levé noze při úderu. Teď měla nohy víc od sebe a stále pevně. Myslím, že se tak dohodli s novým trenérem a z jednoho utkání navíc s dobře hrající protihráčkou se asi vliv nepozná. Ale předpokládám, že by mělo být razantnější, silnější a s větší rychlostí a to by jí mohlo zase donést někam jinam. Tak jsem to alespoň vnímala dnes, když jsem jí viděla podávat. Tak uvidíme, jak příště a jestli jí to někam k silovější hře neposune ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, uvidíme časem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám Rogerovy outfity na všech grandslamech od 2009 - http://vcvackova.blogspot.cz/2012/06/rogerovy-outfity.html
Reagovat
smazaný uživatel
A kde máš tohle? :-O

http://www.tennisnow.com/getmedia/0b6b30d0-35d4-47ee-85e6-c12ebda43fa4/federerpinkcanadaslider.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej a kde hrál v tom růžovém? US Open?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že jo, ale možná tam vážně bejt nemá a hrál na něm jen na betonech před USO.
Reagovat
a.magerova
Se přece očekával souboj růžových panterů ve finále, ale Rafa tam nedošel:
http://tippnews.com/sports/get-closer-tennis-greats-to-convene-in-cincinnati/
http://www.thenoblevisions.com/2010/08/roger-federer-wins-the-mens-atp-masters-series-in-cincinnati-on-sunday-full-coverage-of-event/
Reagovat
Andrew89
no a je to:D pěkně nám to odpadlo...:D...opravdu zvláštní trunaj:D Nicméně všem postupujícím gratuluji:)....a už se vážně těším na Wimbledon!:D:)...
Reagovat
carolyn
Já sem zvědavá na vítěze Wim. :-)
Reagovat
Andrew89
to já taky:D
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon se kvapem blíží, tak outfity mě zase tíží.

Začněme R+R, klasika od nike. Rozhodně povedenější u Rogera.

http://federerfan07.com/2012/06/08/federer-nike-outfit-wimbledon-2012/

http://federerfan07.com/2012/06/08/federer-nike-outfit-wimbledon-2012/

Následuje sekce adidas, které vévodí Andy Murray, přidávám Verdasca (Tsonga to samé, akorát s límečkem).

http://www.menstennisblog.info/2012/06/fernando-verdasco-wimbledon-2012-outfit.html

http://www.menstennisblog.info/2012/06/andy-murray-adidas-wimbledon-2012.html

A hurá na ženy, všechny mám od nike, jejich top 4 produkty Maria, Vicky, Serena a Petra.

http://tennis-buzz.com/wimbledon-2012-maria-sharapova-nike-dress/

http://tennis-outfits.tumblr.com/post/24280958742/2012-wimbledon-preview-victoria-azarenka

http://tennis-buzz.com/wimbledon-2012-serena-williams-nike-dress/

http://tennis-buzz.com/wimbledon-2012-petra-kvitova-nike-outfit/
Reagovat
carolyn
Já byla zvědavá na Mařku, říkala jsem Magerce, že by mohla mít něco podobného co letos měla na AO a vidím, že jsem nebyla daleko od pravdy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky koukal, jestli to náhodou není to samé.
Reagovat
carolyn
Není, ale trefila jsem se skoro, tipovala jsem že bude mít to samé jen třeba v jiné barvě doplnky. Ale tohle je skoro to samé :-) Serena taky pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Zabudol si Rafu :)
Reagovat
carolyn
Dal si sem Rafana? Nebo jsem to přehlédla?
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, promiňte, místo Rafy je tu 1x Roger :D

http://tennis-buzz.com/wimbledon-2012-rafael-nadal-nike-outfit/
Reagovat
carolyn
Ahá on je tu 2krát Rožr
Reagovat
smazaný uživatel
2x
Reagovat
carolyn
:-D jsme to napsali současně :-))
Reagovat
Andrew89
pěkné outfity:)
Reagovat
a.magerova
jsem i tu :-))
Líbí se mi Rogerovy boty a svetr, Rafovo tričko, Verdascův proužek, jakože ta barva je taková rajcovní, Máša super šaty.
Reagovat
carolyn
mě se líbí rafanovi boty
Reagovat
carolyn
Nando dobrý. Můra taková jeho klasika, nic překvapujícího.
Reagovat
smazaný uživatel
U Rafy se mi líbí všechno, na další chlapy jsem moc nekoukala, u žen se mi líbí Masha a Vika, u Mashy ten barevný akcent u výstřihu, ani Serena nemá špatné, oblast prsou víc vyztužená a volnější sukýnka, pro její typ postavy asi ideální.
Jen Petra tradiční střih, nic inovativního, což je škoda. Proč nemá taky šaty vcelku, to bříško by ji líp stáhly šaty, které by měly lepší střih, než tílko a sukýnka.
Reagovat
a.magerova
Wimbledon - ujde
OH - no ... jak to napsat - děs běs :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Jééé, sláva, že tě tu máme, tos mě potěšil.

Takže, mně se teda Rafovo líbí víc jak Rogerovo, je to nápaditější, i když jasně, to Rogerovo je prostě klasika. Akorát já už ho mám radši bez límečku. Líbí se mi i Verdasco, pruh na zádech, barva, celkově je to moc pěkný. U Murrayho se nějak prapodivně povedlo ze stejnejch barev udělat asi 5x horší outfit :-D

A teda vyhrává u mě Šarapová následovaná Serenou, Vicku by mohlo zachránit jen to, kdyby ty šaty měla enormně kraťoučký :))) Kvitová jako vždy bez nápadu.

A chválím, že jsi sem dal Rogera dvakrát, musí bejt jasně dáno najevo, kdo je nejdůležitější.
Reagovat
smazaný uživatel
A oceňuju rým :-D
Reagovat
carolyn
Mě by ještě zajímal Roddick. Ale nevím jak dalece si ho užijem :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, tomasinho určitě dodá, jen si musíme říct. Mě zajímá i Isner, Tomic, Berďa, Ferrer, Djokovic.
Reagovat
carolyn
Tam u Rogera - to zelený tričko, nemáš ho náhodou už doma? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí více Federer, taková klasika, navíc já můžu všechno, kde je zelená, + pěkné boty. U Nadala zajímavý motiv na břiše, ale ty dva pruhy vedoucí od krku mi to prostě kazí.

Co se týče Adidasu, oba jsou celkem povedené, i ta aplikace u Murrayho, tady jde vidět lépe.

Pro více outfitů a doplňků je nejlepší tahle stránka.

http://www.tennis-warehouse.com/ApparelMen.html
Reagovat
smazaný uživatel
Z ženských mě nejvíc zaujal otufit pro Serenu, nejmíň ten Petřin.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkrétně ty další nemám, ale z toho odkazu by mělo jít vyčíst, co dalšího výrobci přirpavují.
Reagovat
carolyn
Já nevím u toho Můry - podívám se na to tričko a úplně ho v něm vidím, pořád to samé dokola, nějak to samé 3 pruhy a žádná změna. Podobně jako Petra, ta pořád zase s tou modrou a fialovou barvou :-/
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennis-buzz.com/wimbledon-2012-li-na-nike-outfit/

Gigatragédie :-O Přitom ona mívala vždycky hezký.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako chlap v sukni :D

Přidávám Ivanovič.

http://www.tennis-warehouse.com/adidas_Womens_Lawn_adizero_Tank/descpageWAADIDAS-AWFAZT.html
Reagovat
smazaný uživatel
Adidas se pokouší dát zase dohromady Verdaska a Aničku, když maj stejný proužky.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by? :D Celkově mají vše s oranžovou a Nike zase se zelenou většinou. I loni měl Nike zelenou, hrál v tom třeba Berdych. A když se kritizuje Murrayho tenhle outift, jask zmínil a.magerova, tenhle nepřekoná nic.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/3/22/1332418776813/Andy-Murray-in-mens-tenni-029.jpg
Reagovat
carolyn
:-)))) aspon tam nemá ty rři proužky! Změna! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už předtím viděl outfit Any, včera mi Heather posílala Viku a dneska jsem viděl Mashu a ještě další. Jenom Caro mi ještě chybí, její oblečení bych taky rád viděl. :) Jinak mě ale outfity na Wimbledonu baví asi nejmíň, protože mají všechny stejnou barvu... Ale ta olympiáda by mohla být zajímavá, až budou hrát všichni v národních barvách. To bude "barevný Wimbledon". :D
Reagovat
carolyn
JJ zajímavý to bude na kurtech Wimbl, že to bude bez tradice :-)
Ale ty národní barvy nic moc, bude to podobné jako Dc.
Reagovat
carolyn
Už máte někdo outfity co budou na OH? Já ještě nic neviděla ....
Reagovat
Paseka
Petra nehrála dobře. Bohužel letos jí to prostě nejde. Pokud neudělá rychle něco s těmi nevynucenými chybami,kterých letos dělá šíleně moc, těžko může pomýšlet na vítezství v nějakém turnaji. Udělá jich běžně třikrát tolik, co její soupeřka a to je katastrofa. Snad se zase rychle zvedne a ve Wimbledonu nějaké to kolo uhraje. P.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako aktivní sportovec jsem kdysi byl také na pomyslné výši. Výhry přicházely jakoby samy jako výsledek spojení psychyky (cílevědomé chtění) a těla nabušeného minulým drilem a usilovným makáním. Na vrcholu jsem v těchto aspektech pak polevil a přišly první neúspěchy, kterým jsem se divil a měl podobný výraz, jako Petra dnes při zápasu s Jekatěrinou. Téměř až uraženou pózu z toho, že mě to přeci musí jako mistrovi jít. Tak takový dojem jsem měl z Petry. Nic není zadarmo a myslím, jak jsem již kdysi poznamenal, někde je chyba.
Řeč jejího těla a výrazu o tom svědčí, a bohužel delší dobu. Je mi to líto, ale pohádka se asi konat dále nebude.
Reagovat
vendulkabendulka
Toto muzu podepsat, mam naprosto presne stejny pocit. Urazena ze ji to nejde.
Strasne me dneska vytocila :(
Reagovat
Paseka
Pravda. Bohužel.
Reagovat
vendulkabendulka
At uz jde fakt k sipku.
Reagovat
Bob
No co se to děje? Berdych, Nadal, Stosurt, Errani, Kvitová, Radwanksa, ve finále Fedex.. to je nádhera koukat na ten tenis :D
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká má taky namále
Reagovat
Bob
Tak uvidíme, jak si povede budoucí Wimbledonská vítězka :D
Reagovat
Andrew89
:DDDDD
Reagovat
Bob
Hele pozoruj, jak mi to tady někdo dá brzo sežrat :D
Reagovat
Andrew89
tak o tom nepochybuju:DDD Ps: další skvělý výsledek: Lucka Šarářová vedla...a šup..prohrála první set:DDDDD..dneska je divnej den:D
Reagovat
Bob
Dneska je to fakt trapný :D Ms. Turkish Airlines vedla v tiebreaku a už je to 6:6. To už do těhle soutěží můžou bez kvaldy pouštět holky ze 3. stovky :D
Reagovat
Andrew89
tak to nakonec dotáhla...:DD..Christina McHale se mi líbí turnaj od turnaje víc a víc:)...fakt jako zvláštní výsledky no..:D..ale tak co:D aspon je sranda:D
Reagovat
smazaný uživatel
Bobe, co ta tvoje trapná čeština? Do slova wimbledonská patří velké písmeno w?
Reagovat
Bob
Promiň Broži, trapnější než ty být neumím. Budu se muset více snažit, bohužel mi ještě nikdo neukázal, jak se stát arogantním blbcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasadne Pis s Nekterymi "Vysinutci" Jen S Velk. Pism. Jedno Je HodnE, ale OpravdU HodnE Malo. Tva OdpoveD Pro TyhlE SepcialisTy Je Velmi NeadekvatnI. RaD TE ProtO DoplnIM

Pouze TupounuM Vadi VelkE W a JinE PISmenA, a Zaroven PisI o Hrackach JaKo SarA ErraNi s kraJniM oDporem, ze Je TotAlnE Z Formy A Potom HolcinA vyhravA TurnaJ.:D:D:D Nebo, Vytvareji Obrazy Hracek podlE KOZ a HRAcu Podle Konskych HLAV....

Proto BOBE nejen Tobe >>> Doporucuji PrO TyhlE SpeciAlisTY UzivAt Velke Pismena Kdekoliv podLE TohodlE prikladu. Tim Temhle ZfrustroVaNym SportovCum Aspon POMUZES Se Realizovat.:D
Take je dobre pouzivat ve vetach > napr. "Jak se Ti dari." Velke "T" To temhLe VysiNutym zveda adrenalin nejvic:) a JestE JIM budes pomahaT proVozovAt AdrenalinoVy Sport.
Nebo jeste jinak:
ProstE k PRasaTum se ChovAme Jak k PRASAtum, a K Lidem se ChovaME jak K lidem. Kazdy Potrebuje To Svoje.

Drze se a usmev:)

*Tohle stoji i za 2 mesice banu:D
Reagovat
VlS
zA tO bAn nEBude :-D. Ale Petra hrála blbě, což žádnými srandičkami nezměníme. Začínám být naviklaný, jestli by to fakt nechtělo nějakou změnu v týmu, ne že by stávající dělal něco nějak blbě, ale problém UE trvá cca 3 roky bez posunu někam. Možná by to chtělo něco změnit a dodat nějaký nový impuls.
Reagovat
smazaný uživatel
Tech nevynucenych je u ni opravdu hromada. Ale, co je fakt blbe, ze kdyz uz se ji to stavalo, tak bylo aspon videt ze chce hrat, byla aktivni atd.
Dnes jsem mel obcas pocit, ze nechtela vubec nic a byla strasne pasivni. Nektere mice uplne odevzdavala. Na zacatku zapasu dobre, na konci taky, ale jinak...
Ted pred GS asi uz nic zasadniho nezmeni...prozatim by stacil zmenit pristup:)
Jinak do "kuchyne" moc nevidime, teda aspon ja. Rozhodne ale jsem uz dlouho pro to, aby nehrala uplne kazdy turnaj a kazdy zapas ve Fed Cupu. Aby se soustredila na turnaje a povrchy, ktere ji proste jdou nejlepe. Tam jak ztraci, (tak cert vem nakonec i ty body), ale horsi je to, kdyz tim ztraci psychickou pohodu, potom uz se hraje blbe i tam, kde se normalne dari...Zacina mi pripadat, ze potrebuje opravdu dobreho motivatora, nevim. Kdyz jde do toho aktivne, hned je lepsi i pohyb, dela mene chyb...dnes to bylo videt.
No, my s tim i tak nic moc nenadelame...pinka tam Petra.:)
Takze bych byl v techto situacich i pro ty srandicky:D
Reagovat
smazaný uživatel
No Petra letos moc turnajů neodehrála a vesměs všechny byly vyšší kvality. A Fed Cup bych jí taky nezakazoval, evidentně ho chce hrát a psychicky jí nabíjí.
Co se týče změny v týmu, to považuju zatím za předčasné, taková změna by byla nevratná. Navíc si myslím, že letos ty výsledky až tak tragické nejsou, jen je to hodně zkreslené tím, že ještě nezískala titul.
Reagovat
VlS
Ty víš dobře, že nejsem z těch, kteří po každém neúspěchu dělají katastrofické závěry. Nemyslím si, že se musí stát nějaká zásadní nevratná změna, ale něco změnit by možná pomoci mohlo. Jistě, můžemi si říct, že ke hře na riziko UE prostě patří (a to patří), ale taky je UE a UE. Z některejch bolí oči i srdce a taky jde o to, v jaké situaci si někdo UE dovolí. Proti match pointu to není tedy zrovna nic moc. Ale nejsem žádnej expert a nebudu se v tom rochnit, je to konec konců její věc.
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Letos Petra měla jinou volbu turnajů než vloni, bylo jich bezesporu míň. Dneska to projela a sama určitě ví proč. To ji zase nepodceňuji :-) a ví to určitě i ti okolo ní. Jinak nejsem tenisový odborník, ale mrzelo mě, když po semi RG mluvila o tom, že servírovala lift s rotací, na rozdíl od Márie, která pokaždé podávala přímou ranou. Ale jsem jen fand(in)a takže se to ... obvzlášť po bitvě radí :-)... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
VlS: no jo, změna, ale jaká? Každá změna v týmu, ať už na pozici trenéra, kondičního trenéra nebo leštiče bot je nevratná a obtížná, zvlášť v individuálním sportu, nelze se na to dívat optikou majitelů českých fotbalových klubů.
Fandina: taky nejsem odborník. A nepochybuju o tom, že Petra chce vyhrávat a chtěla vyhrát i dneska, i když to tak možná nevypadalo. Přijde mi, že spousta lidí zapomíná, že letos je Petra v pozici, která je pro ní oproti minulým letům nová, neznámá a není nic jednoduchého se s tím vyrovnat. A Petra chce dokázat, že do špičky patří. Ale - a to zná asi většina z nás - čím více člověk chce, tím hůře to obvykle dopadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal v předchozím článku, ale když už tady dáváme dohromady rady co by Petra měla změnit :-) Co by jste řekli kolegové spíše na doplnění týmu o permanentní sparing, aby se mohla více rozehrávat, i když nějaký turnaj vybouchne v prvním kole ??
Myslím, že Máša nějakého bývalého hráče na tohle trvale využívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti to psal ve vedlejší diskusi. :) Máš pravdu. Jmenuje se Cecil Mamiit a sedí vždycky vedle trenéra Hogstedta. Tady je jeho profil na wikipedii...
http://en.wikipedia.org/wiki/Cecil_Mamiit

A tady je spolu s Mashou. :)
http://www.zimbio.com/photos/Maria+Sharapova/2012+French+Open+Day+Fourteen/R3IPEh3iEmj
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info.
Tož nemáme nějakého borca na sklonku kariéry, co se tam motá někde v druhé pětistovce, že by dělal něco užitečnějšího ??
Nejjednodušší krok pro zlepšování je kopírovat ty kteří jsou momentálně nejlepší. To "momentálně" jsem tam doplnil dodatečně, bez toho se mi to nějak nelíbilo :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist