Kvitová nebude hrát Hopman Cup, nahradí ji Hradecká

20. 12. 2016, 09:11
Aktuality 31
Pomalé hojení zraněné nohy zkomplikuje Petře Kvitové začátek nové sezony. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se kvůli zdravotním komplikacím nezúčastní Hopmanova poháru. Místo ní bude v australském Perthu soutěž smíšených dvojic s Adamem Pavláskem hrát Lucie Hradecká.
Petra Kvitová během rehabilitace (© Facebook P. K.)

Světová jedenáctka Kvitová měla od 4. prosince kvůli únavové zlomenině zánártních kůstek dva týdny ortézu na pravé noze. Absolvovala kondiční soustředění na Lanzarote, kde pracovala pouze s vrchní části těla a nohu nezatěžovala.

Po návratu absolvovala kontrolní vyšetření. "Noha se hojí, ale ne tak rychle, jak bych si přála. Hopman Cup je fantastická akce a je mi líto, že nebudu v Perthu reprezentovat naši zemi," oznámila vítězka soutěže z roku 2012.

Kvitová doufá, že sezonu zahájí v Austrálii. Přihlášená je od 8. ledna do turnaje v Sydney a týden nato startuje Australian Open. "Příští týden začnu nohu postupně zatěžovat a podle toho se rozhodnu, kdy vstoupím do sezony. Stále počítám, že to bude v Austrálii," vzkázala nově svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka.

Dvojnásobná olympijská medailistka Hradecká si Hopmanův pohár zahraje poprvé. Pavlásek v Perthu hrál loni s Lucií Šafářovou a do finále nepostoupili. V tomto ročníku český pár čekají postupně ve skupině USA, Austrálie a Španělsko.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
George_Renel
a pořezána na levé ruce - motiv je jasný.
Reagovat
PetaM
Tak jako levačka se bránila levou rukou ... Pravák by se zase bránil pravou :D Já bych z toho tak jasný motiv nedělal. Navíc když už jí pořezal, mohl jí i zabít.
Reagovat
rysan
tak jako jasný motiv bych to neviděl, levák se přirozeně brání spíš levou rukou, takže to bych viděl jako důvod pořezání levé a ne pravé, ale šílenost to každopádně je
Reagovat
babolat.cz
a pán je detektiv...to jsou zase spekulace..určitě to byl hrdlička,ne? bál se aby karolínu nevystřídala na No1
Reagovat
Kozoroh
Motiv bych v tom nehledal - levák přirozeně používá prioritně levou ruku, a to i v boji proti útočníkovi..
Reagovat
George_Renel
Pokud není levačkou pouze s tenisovou raketou.
Reagovat
PetaM
Není, to víme všichni :) Přeučený pravák je Nadal, Kerber, myslím, že i Jirka Veselý ...
Reagovat
aligo
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/837851-tenistka-kvitova-byla-doma-prepadena-je-v-peci-lekaru.html#hp-sez
Reagovat
Krisboy
Ty vole to snad ne???
Reagovat
aligo
no jestli jí poranili šlachy, tak to může bát hodně vážný, co se týče pokračování její kariéry.... Hlavně aby to ale nebylo nic vážného...
Reagovat
Pe3k
Psycho...
Reagovat
Haitik
Ty voleee.. Tak snad bude v pohodě..
Reagovat
PetaM
Snad neskončí jako Seleš ... :( :(
Reagovat
A.R.R.
Teď jsem to četl, to je fakt masakr...
Reagovat
Andrew89
cooo?:////////
Reagovat
smazaný uživatel
Zdraví je důležitější Petro, klidně vypusť AO klidně i FO i USO nám stačí když vyhraješ Wimbledon to budem všichni spokojení :)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře FO vyhraj tak a nebo víš co vyhraj USO a klidně i AO jo Petro?
Reagovat
Krisboy
Nebo víš ty co? Vyhraj to všechno!
Reagovat
smazaný uživatel
přezto sem přesvěčen že tendlencten pohar letos vyhrajem s pétrou by to byl osy složytější víte
Reagovat
Krisboy
Je to škoda, ale dát se pořádně dokupy zdravotně je určitě důležitější. Nicméně s Hráďou Adam finále nedá, s Petrou šance měli. Ale Lucka je zase lepší deblařka, takže kdo ví...?
Reagovat
EllNino
Zase ... Lucka může porazit klidně všechny 3 soupeřky z skupiny, Vandeweghe je v Austrálii většinou dost marná, Arruabarrena taky není nepřekonatelná soupeřka ... Dasha bude nejtvrdší oříšek, ale pořádvěřím Lucce v těch singlech víc než Adamovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
maš práudu ja jí taki věřím sto procend letos to bude tam peklo víte
Reagovat
Krisboy
Já jsem vlastně ani nezkoumal, s kým hrají a v jakých sestavách hrají soupeři. Ale tohle opravdu nejsou nepřekonatelné soupeřky, tak uvidíme. Třeba finále bude.
Reagovat
EllNino
http://hopmancup.com/teams
Reagovat
Krisboy
No, tak Adam to bude mít teda sakra těžký.
Reagovat
turista
S Plíškovou by byly šance větší.
Reagovat
EllNino
Chápej, že holky už byly přihlášeny na turnaje, tudíž nemohly na HC jet, Lucka Hradecka byla jediná, která neměla v ten termín přihlášenej turnaj
Reagovat
Andrew89
čekal jsem to. STejně nešlo o nic. Raději klidně do AO klid. NA AO to zkusíme a pak začneme sbíra body:) Navíc spousta top hráček rovnou hraje AO :) takže pohodaa . Hlavně at se uzdraví
Reagovat
EllNino
přesně, Petra není zrovna typ, který by na AO nemohl uspět i bez tréninku ... viz zranění před Wimbledonem 2014 :)
Reagovat
Andrew89
právě. Je skoro měsíc do AO, takže času je ještě dost. Segra měla tuhle zlomeninu a ono to vypadá banálně, ale je to pěkně zákeřný, kdyby se to uspěchalo, tak jí to odstaví na dýl. Ale věřím, že ví co mají dělat.
Reagovat
EllNino
uzdrav tu nohu na 100 %, lepší to neuspěchat, tyhle únavové zlomeniny jsou zrádné ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist