Kvitová nebyla ve své kůži. S Kontaveitovou dostala kanára a finále v Ostravě si nezahraje

25. 9. 2021, 18:13
Aktuality 23
WTA OSTRAVA - Petra Kvitová dohrála na domácím halovém turnaji WTA 500 v Ostravě v semifinále. Druhá nasazená Češka v něm nenašla recept na Anett Kontaveitovou, které podlehla snadno 0-6 4-6. Estonka se v nedělním finále utká s Marií Sakkariovou z Řecka, přehrála nasazenou jedničku Polku Igu Šwiatekovou 6-4 7-5.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová na semifinále přilákala do ochozů fanoušky, ale v prvním setu se proti Anett Kontaveitové trápila. Nemohla zaměřit kurt a trefovala auty nebo síť. Působila bez energie, svaly zkusila probudit dřepy v koutu kurtu, ale v úvodní sadě uhrála jen jedenáct míčů a za 25 minut dostala 'kanára'. "Byla jsem všude o kousek později, i reflexy byly pomalejší. Anett mi moc šancí nedala," řekla Kvitová.

Druhý set po krátké zastávce v šatně začala Kvitová ziskem svého podání a zdálo se, že se do výměn dostává. V páté hře ale přišla čistou hrou o podání. Po jedné z výměn si protřepávala a rozhýbávala prsty levé ruky a v obličeji měla bolestivou grimasu.

Za stavu 3-5 čelila při svém servisu mečbolu, Kontaveitová však netrefila return. Při podání Estonky zkusila vybojovat obrat, po lobu získala svůj první brejkbol v utkání, ale neuspěla a při třetím mečbolu chybovala.

"Ve druhém setu jsem se snažila udržet podání. Na konci zápasu jsem se dostala k jednomu brejkbolu, ale ona dobře zaservírovala. Věřila jsem, že zápas můžu ve druhém setu ještě otočit, ale bylo to těžké a Anett si to vzala," konstatovala jednatřicetiletá Kvitová.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová hrála letos třetí semifinále na okruhu WTA. Do finále se dostala jen v březnu v Dauhá, kde nakonec získala 28. titul v kariéře.

"Musím říct, že už od rána jsem se necítila ve své kůži. Předchozí dva zápasy mi daly zabrat, takže mě bolelo snad celé tělo. Strašně dlouho mi trvalo, než jsem se aspoň trošku rozjela, a s Anett je v takovém stavu hrozně těžké hrát. Snažila jsem se rozjet, ale bylo to hrozně těžké, protože jsem kazila hned v úvodu každé výměny, nemohla jsem se toho dostat," řekla Kvitová novinářům.

Na J&T Banka Ostrava Open mohla Kvitová útočit na druhý domácí triumf na elitním dámském okruhu. V Česku se z vítězství radovala na WTA Tour před třemi lety na antuce v Praze.

Šestadvacetiletá Sakkariová hrála v Ostravar Aréně semifinále již pošesté v sezoně a poprvé uspěla. "Konečně jsem letos ve finále. Na své hře jsem neviděla žádné větší minusy," řekla České televizi po téměř dvouhodinovém boji se Šwiatekovou.

• WTA 500 OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (25. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Kontaveitová (Est.) - Kvitová (2-ČR) 6-0 6-4
Sakkariová (4-Řec.) - Šwiateková (1-Pol.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
hanz
Mě by zajímalo zodpovězení jedné otázky, a to porovnání výkonnosti očkovaných a neočkovaných hráčů/hráček. Zdí se mi, že od té doby, co je Kvítí píchnuté jdou její výkony a zejména fyzička strmě dolů, většinou je na turnaji už ve druhém kole bez dechu, bez fyzičky.
Reagovat
Tiebraker
Vaňková se prý včera celou radostí ožrala jako prase
Reagovat
Mony
Neboj, každý není, jako ty
Reagovat
vojta91
ASTMA!!!!!!!
Reagovat
com
to bude mít za dva týdny v USA smile
Reagovat
Mantra
bude unavená, z klima, z podnebí, z přeusunu a z trenéra
Reagovat
smazaný uživatel
"Musím říct, že už od rána jsem se necítila ve své kůži. Předchozí dva zápasy mi daly zabrat, takže mě bolelo snad celé tělo.?

bych asi přemýšlel o konci kariéry... od US Open odehrála dva zápasy a bolelo jí prý tělo... takže vlastně tím jasně říká, že tělo nezvládne zátěž dvou relativně snadných zápasů
Reagovat
Marduch
Nevím, ale Petra se mi nejak nezdá.. Před turnajem si stěžovala na únavu jak fyzickou tak hlavně psychickou.. Jako by ji vrcholový tenis už moc neba. Snad se mýlím.
Reagovat
Mantra
tady hrála kvůli Černoškovi, nic víc v to nehledej
Reagovat
Pavol
Všetci sme to čakali tak sme to aj vsadili. A preto nám to nevadí . smile
Reagovat
com
a kolikpak sme vydelali, smím-li se zeptat? smilesmile
Reagovat
Pavol
Pridaná ešte Sakari a 4 - násobok vkladu je doma.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Sekkerka asi nesmile
Reagovat
Pavol
Myslené Sakari proti Ige. Iga nemala šancu aj keď túžila po odplate. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, no fandil jsem samozřejmě Ize, ale nešlo to, pořád ještě není zpět ve své top formě. Většinu zápasu nediktovala hru, v lepším případě se vzájemně přetahovaly...
Reagovat
paddy
s Poláky tento týden zatočila kromě Evropské unie i Máňa
to byla filharmonie smile smile

Tic Tac (holka s tikem) může zítra pouze rubat v dole Turów smile

Quitová podle ohlasů české fans rozhodně nepotěšila
včera: "Tak dobré výměny jsem už dlouho nehrála."
podobné výroky mají sázkaři rádi i u fotbalistů a berou je jako tutový tip s velkým vkladem
Reagovat
paddy
a zítra vyrube i titul

pome!
smile smile smile
Reagovat
Nola
nepisal si este nedavno, ze bude mat skor GS titul ako d Artagnan, tak radsej zatiahni rucnu, Maria dokaze z pozicie favoritky prehrat trebars semi na FO, ked vyradi vitazku smile
Reagovat
Fransoas
Dnešní SF se Petře naprosto nevydařilo.Estonka,která výborně returnovala a měla skvělý servis,tak Petru k ničemu nepustila.Pravděpodobně všichni očekávali,že je Petra favoritkou a tuto roli potvrdí před domácím publikem.Dost možná mohla být tímto pod tlakem.Všechny GS Vítězky už vypadly.
Reagovat
Nola
Anet dnes vyborne returnovala, dokonca aj 1.servisy Petry, lepsie sa hybala, Petra napriek snahe nestihala pohybovo a z toho pramenili chyby, nic viac by som za tym nehladala, slniecko obcas zajde za mraky, ale v zapati moze vyjst a pre to je tenis tak nevyspytalny, jeden den zahras super a druhy den presne naopak
Reagovat
Mantra
udělejte s tím něco! Já vím, voni nejsou nejmladší a maj děti, ale přeci nemůžou dopustit, aby ta matka nebyla matka. Chápou voni? !
Reagovat
Mantra
a v čí tedy byla kůži?
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist