Kvitová odletěla do Tokia. Svou nejspíše poslední olympiádu si chce hlavně užít

17. 7. 2021, 14:39
Aktuality 48
Petra Kvitová dnes nabrala směr Tokio a zamířila na své čtvrté a nejspíše poslední olympijské hry. Před pěti lety vybojovala v Riu de Janeiro ve dvouhře bronz a sestava Češek má medailové předpoklady i pro japonský turnaj pod pěti kruhy.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

"Šance na medaile jsou stoprocentně v singlu i v deblu. Každá z nás ukázala letos své kvality. Doufám, že se mají diváci na co těšit," pronesla Kvitová na letišti Václava Havla.

Doufá, že na olympiádě naváže na své letošní lepší výsledky. Vyhrála turnaj v Dauhá a byla v semifinále na trávě v Bad Homburgu. "Zatím byla sezona nahoru dolů a tak snad to teď zase půjde nahoru. Každopádně už medaili mám a tlak by ze mě měl spadnout v tomhle smyslu. Těším se, asi to bude moje poslední olympiáda, takže se budu snažit si to užít," řekla Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka prožila olympijskou premiéru v Pekingu 2008, kde nastoupila pouze do čtyřhry a s Lucií Šafářovou uhrály v 1. kole jeden game. O čtyři roky později v Londýně došla ve dvouhře na oblíbené trávě ve Wimbledonu do čtvrtfinále.

V roce 2016 na tvrdém povrchu v brazilském Riu slavila bronz. "Zopakovat to bude hrozně moc těžké. I přes pár odhlášek bude turnaj nabitý a jak víme, v ženském tenisu je teď možné úplně cokoliv," řekla jednatřicetiletá Kvitová a o obhajobě mluvit nechtěla. "To se nedá říct. Jsme zvyklí obhajovat co rok a ne co pět let," připomněla čtyřletý olympijský cyklus, který se v případě Tokia protáhl po odložení her kvůli pandemii koronaviru o rok.

Bývalá světová dvojka se při balení doma bronzovou medailí neinspirovala. "Já dělám, že žádnou nemám, abych nějakou získala," vtipkovala vítězka osmadvaceti turnajů dvouhry na okruhu WTA a doplnila: "Mám ji doma, výjimečně není u rodičů, ale nedívala jsem se na ni."

V posledních týdnech se Kvitové příliš nedařilo. Z Roland Garros odstoupila před druhým kolem kvůli poraněnému kotníku a ve Wimbledonu vypadla v 1. kole. Tento týden prohrála první zápas i na betonu v Praze na Spartě a stěžovala si na bolavou nohu. "Trošku jsem už trénovala, nebylo to nic valného, ale aspoň nějak. Fyzicky se zlepšuju, ještě mám pár dnů na přípravu."

Těšila se na ostatní české sportovce v olympijské vesnici. "Zase bude skvělá parta jako minule," vzpomínala na Rio. Stejné to ale nebude, v Tokiu se sportovci nesmějí chodit navzájem podporovat a nebudou v hledišti ani fanoušci. "Hrát bez nich mi přijde smutné. Olympiáda by zasloužila diváky a sportovce, aby si navzájem fandili, ale prostě to tak musíme vzít," uvedla.

Na brazilských hrách si vybojovala stupně vítězů v červené sukni a modrém tričku. Na letišti před cestou převzala trička pro Tokio a trošku se divila, že jsou červená. "Jsem si říkala, že jestli není nějaká chyba, ale prý ne. Budu naopak, což je pro mě překvapení," řekla, ale nezlobila se, vždyť červená dobře padne k její rychlé hře. "Červená je dobrá, agresivní," kývla.

Na cestu se vydaly společně s Markétou Vondroušovou. Do Tokia příští týden na dvouhru ještě dorazí ve formě hrající vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková, která bude hrát i čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, a nedávná finalistka Wimbledonu Karolína Plíšková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
FulnekUltras
si teď už klidně, holčičko NAŠE...

smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=MjXGuh9X-sI
Reagovat
paddy
postele v OH vesnici budou z kartonu (+recyklovatelné) a mají mají zamezit sexu smile smile

podle výrobce, ale postel s nosností 200 kg unese i dva lidi

a kondomy budou, ale až při odjezdu jako suvenýry smile

https://www.thesouthafrican.com/news/offbeat/abstinence-olympics-awareness-condoms-anti-sex-beds-and-a-booze-ban-17-july-2021/
Reagovat
paddy
pokud jde o chlast smile, tak ten si nemohou koupit na místě a donést do vesnice, ale mohou ho pít osamotě na pokoji ze zásob, které si přivezou do Japonska

a na to se napijeme smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To můžou zachránit jedině abstinenti, co dovezou povolený limit chlastu pro ostatnísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, takže jediný místo, kde se nebude moct šukat, bude postelsmile Myslím, že na těchto OH bude víc sexu, než kdykoli předtímsmilesmile
Reagovat
majkl005
záleží jak na tom bude s měsíčkama, to rozhodne smile
Reagovat
FulnekUltras
formální vrchol čecháčkovské maloburžoazní trapnosti

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, za všechno mohou: Ďábelští vědci, CIA, ilumináti, Gates, Soroš, Havel, Rockefellerové, vesmírní lidé, vrahové z Wallstreetu, židozednáři, Pentagon a Kalousek.
Reagovat
Fandina
PS ... to není z mojí hlavy, ale opsáno z internetu.
Reagovat
FulnekUltras
Rockefellerův deset let starý "interní" scénář "velké společenské přeměny" vychází zatím dokonale. Aneb když se "holota" nebude dostatečně očkovat našimi komerčními sračkami, výrazně zesílíme propagandu jejího strašení nějakým novým, ještě mnohem horším svinstvem. Na podzim a v zimě tudíž můžeme čekat další mediálně zveličované mutace. A co bylo loni "dezinformací" je letos realitou. K čertu už s celou globalistickou pakáží, která chce "spasit planetu" zrůdnou cestou depopulace.

smilesmilesmile

A zdravím též čaputovské neoliberálfarmakofašisty na Slovensku.

https://www.youtube.com/watch?v=3B-14PFXRaw
Reagovat
blixa
A jeje, už ho to zase bere. A prášky, prášky sis vzal ? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prý nepomáhají a nutkání jsou stále silnější.
https://m.youtube.com/watch?v=leClElpdQPE
smile
Reagovat
Fandina
Já se vždycky těším na nástup sportovců kvůli oblečení, co která země bude mít. Tak snad to letos bude také. smile
Reagovat
TOPtennis
Hodně štěstí smile Jakákoliv medaile bude hezká smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už bylo dost, poslední titul v březnu a před námi už jen slabší půlka roku s americkými betony a astmatem. Takže cíl je jasný - vyhrát OH - jsou jen na dva setysmile
Reagovat
PetaM
Všechno je na dva sety, to není úplně nejlepší argument. :D :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to měl být ten fórsmile
Reagovat
tommr
to si ani nevybavuju že Petra hrála na OH debla. Asi to byl ale pro ní hodně traumatickej zážitek když se od tý doby deblu vyhýbá jako čert kříži ... smile
Jinak trochu nechápu co si chce na OH kromě tenisu užívat. Vždyt tam budou jako ve vězení ... smile
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli si chce užít, tak ať si sebou vezme hlavně antikoncepci.
Reagovat
hanz
Na ROBATA má věk. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hmm a bylo by vše vyřešenosmile
Reagovat
PetaM
Petro, ty už nemusíš nikomu nic dokazovat. :) Vyhrála jsi 2 GS, TM, bronz ... Co by za to jiné pouze finalistky daly. ;)

Tak hodně štěstí. :)
Reagovat
sojka1
to jsou vzdycky neuveritelne reci... samozrejme, ze (si) chce jeste neco dokazat, navic to uzivani si v danych podminkach tentokrat asi nebude to prave orechove.... a mozna si paradoxne vic uzije svoje prvni hry nejaka pouze finalistka, nez Peti uz ctvrte... :-) kazdopadne taky preju holkam hodne stesti, vsem!
Reagovat
sojka1
ty reci myslim tady na predrecnika, ne na Peti... :-))
Reagovat
PetaM
Mě jen zajímá, kolik lidí se vždycky chytne. Poslední dobou jsou tady všichni strašně emocionální. Tak píchám do hnízda a schválně čekám, kdo se rozbrečí jako první. :)

Je to taková moje sociální hra poslední dobou, páč lidi jsou horší a horší. :)
Reagovat
sojka1
do jakeho vosiho hnizda? A kdo breci? Precti si to jeste jednou a pak hezky zase zpatky na zem, inzenyre lidskych dusi, na litani jsem tady ja... :-))
Reagovat
gigin
Aljona Ostapenko, together with basketball player Agnis Cavars, will be the flag bearer for Latvia at the Olympics Games.
Reagovat
sojka1
ja se vzdy z nouze (cm) ohanim, ze clovek neni veliky postavou, ale myslenkami... a dovoluji si zaparafrazovat, ze zeme neni velika svoji rozlohou, ale svymi vlajkonosi... :-))
Reagovat
gigin
Konkrétně tato země se génii jen hemží.
Reagovat
sojka1
uplne vazne, ja o tom nepochybuju... a maji muj hluboky obdiv, ze nikdy nepodlehli rusifikaci, jinak se musim priznat, ze jejich kulturu prilis neznam, vim z oblasti vedy, ze za nimi sly nejake Nobelovky....
Reagovat
gigin
:)) já taky ne, ale jakmile přijde rozuzlení nynější Covid situace, tak sa tam chcu vypravit, očíhnout a tak. Ale studovat možu už teď, pravda :)
Reagovat
annah
Nepodlehli, ale mají tam hodně velkou pátou kolonu Rusů, kteří dělají dost problémy. Sledují jen ruskou TV, čili jsou naočkovaní ruskou propagandou. Vím to od jednoho Lotyše a jeho ženy, s kterými jsem před dvěma lety mluvila.
Reagovat
annah
Právě LOtyšsko má z těch tří pobaltských zemí s Rusy největší potíže. Větší než Litva nebo Estonsko.
Reagovat
FulnekUltras
a ještě větší potíže dělá svému okolí - k ruským hranicím se agresivně tlačící ušácké vojenské hordy s jejich zatím ještě poslušnými poskoky včetně čecháčků, podkopávání režimu v Bělorusku tradičně neschopnými nastrčenými "dizidenty" apod.
Reagovat
blixa
Ty seš taky "dizident", joudo. Když už blábolíš ty svoje kraviny, blábol je aspoň gramaticky správně smilesmile
Reagovat
tommr
to byl jen další trapnej hejt na Karolínu ... smile
Reagovat
PetaM
Ale ale, kde jsem jmenoval Karolínu? Pověz tommre, to mě zajímá. Já myslím, že každý v tom vidí jen to, co chce vidět. ;)

Nebuď taková citlivka, k chlapovi se to nehodí.

A navíc jsi i docela hloupý, že nevíš tak zásadní informaci, že Karolína má několik titulů. Takže rozhodně není jen finalistka. ;)

Chce to jen otevřít oči a nebrát si všechno tak osobně k srdíčku. :)
Reagovat
tommr
nedělej ze sebe nevinátko. Oba víme na co si narážel ...
Reagovat
PetaM
Rozhodně nejsem neviňátko, jsem strašný záporák. :D Voldemort hadr.

Ale spíše si tady dělám srandu z lidí, páč se tady berou věci strašně vážně. Trochu nadhledu by to chtělo, život je přece sranda. :)

A rozhodně nemám zapotřebí se trápit cizími životy, z toho už jsem tak nějak vyrostl. Petřina hra mi vzala tolik života, že je mi v 27 minimálně 80. :D Takže teď už jsem v klídku. Ani prohra se Šrámkovou mě vůbec nerozhodila. :D A ještě před pár lety bych nadával jak špaček. :D
Reagovat
tommr
a kde si vzal že ty tvoje kecy lidi berou vážně? Trochu nadhledu by to chtělo ... smile
Reagovat
Blondie
Jenže Petra i navzdory těm řečem tlak očividně vnímá :(
Reagovat
smazaný uživatel
Blondýna žijesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hulvát a navíc hater.
Reagovat
blixa
Užít ? Tak snad má dost kondomů ... smile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
com
tak snad si tam ten jeden zapas uzije smile
Reagovat
svetova.dvojka
Ta si bude užívat tak maximálně na pokoji s nějakým samcem, kterého propašuje přes covidové kontroly...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist