Kvitová po dvou letech vyhrála bez ztráty setu turnaj v New Havenu

23. 8. 2014, 22:20
Aktuality 177
WTA NEW HAVEN - Obě generálky na US Open vyhráli čeští tenisté. Pár desítek minut po Rosolovi triumfuje v New Havenu Petra Kvitová, která oblíbeným turnajem WTA Premier v areálu Yaleovy univerzity prošla bez ztráty setu. Ve finále si poradila se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a získala svůj 13. titul.
Petra Kvitová

Začátkem července podruhé vyhrála Wimbledon, po něm se ale Petře Kvitové stejně jako před třemi lety po prvním grandslamovém triumfu nedařilo. Minulý týden v Cincinnati prohrála ve svém úvodním zápase s devatenáctiletou Ukrajinkou Svitolinovou, pár dní předtím v Montrealu ztroskotala na své druhé soupeřce Makarovové.

Tento týden se však vrátila do skvělé formy na oblíbeném turnaji v New Havenu, kde si třetí rok po sobě zahrála ve finále a stejně jako před dvěma lety soutěží Connecticut Open prošla bez ztráty setu. Postupně smetla 6-2 6-1 Rusku Makarovovou, 6-4 6-1 krajanku Záhlavovou-Strýcovou, 6-3 6-1 bývalou vítězku US Open Stosurovou a v dnešním finále přehrála 6-4 6-2 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

"V Montrealu to opravdu nebylo dobré, i když jsem se tam cítila dobře. V Cincinnati jsem se snažila, ale nenašla jsem sebedůvěru. Byly to pro mě opravdu těžké týdny. Ale tady už jsem hrála od prvního zápasu velmi dobře," řekla Kvitová po finálovém triumfu.

Petra Kvitová a Magdaléna RybárikováČtyřiadvacetiletá Češka hrála s o rok starší Rybárikovou poprvé na okruhu WTA, přičemž na turnajích okruhu ITF vyhrála čtyři z pěti duelů. Ve finále v New Havenu Slovenka občas jen stěží odolávala razanci úderů Kvitové. Svěřenkyně Davida Kotyza vedla 5-2 a při podání soupeřky nevyužila dva setboly. Pak si prohrála servis, ale vzápětí podruhé uspěla při servisu soupeřky a získala první set.

Stejně jako v předchozích zápasech Kvitová ve druhém setu zápas ovládla a dominovala. Ztratila už jen dvě hry, předváděla i výborné voleje a zápas ukončila po hodině a devíti minutách nekompromisním vítězným křížným bekhendem.

"Děkuji trenérovi, který tady někde je, a to nejen za tento týden, protože to se mnou někdy není jednoduché, takže děkuji," smála se při slavnostním vyhlášení Kvitová, jež v New Havenu vyhrála dvanáct z třinácti posledních zápasů. Jedinou porážku utrpěla v loňském finále s Halepovou.

Petra KvitováKvitová si vylepšila svou velmi dobrou finálovou bilanci na 13-4, když už desátý titul získala z turnaje kategorie WTA Premier a vyšší. Ziskem třináctého titulu v kariéře se vyrovnala krajance Regině Maršíkové. Lepší z českých hráček jsou už jen Jana Novotná (24), Hana Mandlíková (27) a nedostižná je nejspíše Martina Navrátilová (167).

Česká tenistka po zápase ocenila i soupeřku. "Magdalena hrála skvěle, jsme kamarádky a má tady za sebou výborný týden. Přeju ti, ať se ti daří na US Open," řekla Češka, která se těsně před US Open vrátila do psychické a herní pohody. Do posledního granslamu sezony vstoupí v úterý duelem proti Francouzce Mladenovicové.

"Před US Open je to pro mě tohle vítězství moc důležité. Dnes si užiju titul, ale od zítřka už se musím připravovat na US Open," dodala rodačka z Fulneku, která se v boji o postup na Turnaj mistryň posune z 8. na 6. místo.

Rybáriková dnes ve svém šestém finále a prvním na turnaji WTA Premier marně usilovala o svůj pátý titul, v druhém nějvětším státě Spojených států však alespoň ukončila sérii šesti turnajů, na nichž vyhrála jen jeden zápas. V New Havenu si rodačka z Piešťan připsala proti obhájkyni titulu Simoně Halepové premiérový skalp světové dvojky.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 710.000 dolarů)
sobotní výsledky (23. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (2-ČR) - Rybáriková (SR) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Klepačová/Solerová (Slovin./Šp.) - Erakovicová/Parraová (N. Zél./Šp.) 7-5 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

177
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem se vrátila po víkendu a co nevidím, dva Češi vyhráli titul takhle těsně před USO :) Petra mi udělala radost, ale tam se to dalo čekat, říkala jsem si jestli dá Stosurovou, tak je to jasný, u Lukáše jsem překvapená, protože při formě Janowicze jsem tipovala spíš jeho, ale je to super pro oba :) Bohužel ale ani jednomu nedávám moc šancí na grandslamu, Rosolovi z toho důvodu, že sám tvrdí, že je unavenej a na tři sety je to o něčem jiným, u Petry se obávám, že jí to tam zase nesedne ale hrozně ráda bych se mýlila, moc jí přeju, aby se tam konečně prosadila. To by ale musela zapomenout na všechno okolo, představit si, že hraje ve Wimbledonu a hrát svoji hru bum-bum, tak jak ji známe nejlíp :) Nejvíc jsem samozřejmě zvědavá a natěšená na Rogera, koukám, že v anketě docela drtí Novaka polovinou hlasů :D Uvidíme, jak mi vyjde tipovačka ve Fantasy lize, třeba se napoprvý trefím :))
Reagovat
smazaný uživatel
rád bych se zúčastnil, mohl by mi někdo poradit, kde ji momentálně hrajete? Wimbledon sem vynechal a sem v nějaké lize s názvem "TenisPortal", to asi není ta správná, co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, teď sem našel ligu s názvem "II. League of TenisPortal.cz", to bude asi ono :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi tam správně, já se přidala poprvé :)
Reagovat
smazaný uživatel
ted ta fantasy stoji za prd. minule jsme nemohli tipovat nikoho z top8. takhle si tam ted vsichni narvou top4 + dalsi dva z top8 + zbytek.
Reagovat
smazaný uživatel
mě spíš přijdou ty pravidla blbý teď, je snad jasný kdo je největším favoritem, tak proč tam nemůžu dát víc hráčů z top10, jasný je to předvídatelný, ale kdo mimo top10 to asi tak může vyhrát? to by byla sakra náhoda, neměli by to omezovat jen na 5 nasazených hráčů :/
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera s Magdou jsem ten zapas nevidel ale proti Sam jo. Tam to byla neuveritelna masina na podani, temer jako Serena v roce 2012. Tak a zitra nam zacina US open :-) Doufam v ranec skvelych zapasu...
Reagovat
EllNino
Jaký kurty budou teda na US Open s kamerou ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ničem už nezáleží Lucku nám nenatáčej... :)
Reagovat
EllNino
:D trapný fakt ...15. hráčka světa
Reagovat
PetaM
Arthur Ashe Stadium, Louis Armstrong Stadium, Grandstand, Court 17, Court 5, Court 11, Court 13 :) :)
Reagovat
EllNino
mužeš mi říct, proč je na kameře zápas McGee Nedovyesov ? :D ...logic
Reagovat
PetaM
No, ono na té 13 není moc zajímavých zápasů ... No dobrá, řekněme si to na rovinu, na 13 není jediný zajímavý zápas. Jediný "slušný" zápas je tam Sabine, ale to je vše :D
Reagovat
EllNino
no, ale zápas 108. se 187. je teda terno, možná kvuli těm Irům v New Yorku, bude asi hodně velkej fanclub :)
Reagovat
slacker
A neni to malo jen 7 kurtu? V zemi kde zitra znamena jiz vcera?
Reagovat
EllNino
zítra, pozítří ...včera...no říkal si to tak, předsedo :D
Reagovat
Fandin
Ono se to hraje v Moskvě? Já myslel, že přímo v hlavní fermentační nádobě zahnívajícího kapitalismu...

Ale bez legrace, na Ameriku je to fakt málo. Zjevně tam tenis k obrazovkách moc lidí nepřitáhne, pokud nehrají ti nejlepší. Big Mac asi nemluví jen tak do větru, když poukazuje na úpadek zájmu o tenis v USA.
Reagovat
blixa
Je to dost možný, v New Haven mi přišlo že bylo nejmíň diváků za poslední roky. Amíci jsou prostě divný, stačí se podívat na to čemu říkají football :D
Reagovat
slacker
No nevidim duvod proc drivejsi rektoanalni eufemismus pro jednu "nadrazenou" ale zaostalou zemi nepouzit pro jinou stejne nadrazenou a o neco mene zaostalou zemi.
Reagovat
blixa
A ten "rektoanální eufemismus" je jako co ? :D
Reagovat
slacker
zeme, kde zitra znamena jiz vcera
Reagovat
Fandin
Nadřazený může kdokoli připadat jen tomu, kdo se sám cítí méněcenný...
Reagovat
blixa
LIKE ;-)
Reagovat
slacker
Bullshit :-) Kdyz reknu ze je neco male tak sem sam velky? Nebo kdyz je neco leve tak musim byt pravy?
Reagovat
Fandin
To je ale logicky nesprávný argument. Když se nad tím zamyslíš, tak možná přijdeš na to, kde jsi udělal chybu.
Reagovat
slacker
a nemohl jsi chybu udelat ty? Jsem snad nejaky stat? Ve vztahu USA a ja jako jedinec se o zadne nadrazenosti nebo menecennsoti neda vubec hovorit. Pochopitelne kazdy stat se citi nadrazen vsem svym obcanum a nektere staty se citi nadrazene jinym statum.
Reagovat
blixa
Nějak mi není jasné, jak se stát, coby správní jednotka může nějak cítit ? Ať už jakkoliv :D
Reagovat
Fandin
To je dobrá otázka. Stát je právnická osoba, tedy v podstatě právní fikce, nemůže mít "pocity". Pocit podřazenosti/nadřazenosti může vždy mít jen konkrétní osoba/osoby.
Reagovat
slacker
a uz ti nekdo rekl ze nadrazenost/podrizenost neni jen (neci) pocit? Rodice jsou pravne nadrazene svym nezletilym detem bez ohledu co si o tom deti mysli. Nebo Ustava je nadrazena zakonum a ty jsou zase nadrazene obecnim vyhlaskam. Kde mas jake osobni pocity?
Reagovat
Fandin
Tak to ovšem od začátku zaměňuješ pojem "nadřazenost" a "pocit nadřazenosti", což jsem si myslel, ale doufal jsem, že k tomu dojdeš sám. Což se nakonec stalo, takže mise byla splněna. Tímto se pro dnešek loučím.
Reagovat
VlS
Právně rodiče dětem nadřazení nejsou, zaměňuješ nadřazenost a odpovědnost.
Reagovat
slacker
Tak jeho exekuci snad jeste stale tvori lide?
Reagovat
Fandin
Nemohl. Takže popořádku. Vztah velký/malý je objektivně měřitelný, v eukleidovské geometrii je i poměrně názorně ilustrovatelný, kdežto pocity nadřazenosti/podřazenosti jsou ryze subjektivní, nelze je nijak objektivně měřit. Takže srovnáváš hrušky s jabkama. Co se týče vlevo/vpravo, předpokládám, že mluvíš o orientaci prostorové, nikoli politické. Takže se opět dostáváme ke geometrickému problému a argumentace je v zásadě stejná jako v bodě a).
Reagovat
slacker
No otrok je podrizeny svemu panu bez ohledu co si otrok o tom vztahu mysli.
Reagovat
Fandin
Tak to ovšem od začátku zaměňuješ pojem "nadřazenost" a "pocit nadřazenosti", což jsem si myslel, ale doufal jsem, že k tomu dojdeš sám. Což se nakonec stalo, takže mise byla splněna. Tímto se pro dnešek loučím.
Reagovat
slacker
tak do pocitu jsi me vmanunipuloval ty. Ja psal jen o nadrazenosti. Ale neni nejak formalne kodifikovane zakony a smlouvy (i kdyz i smlouva muze byt o nadrazenosti/podrizenosti aniz by tenhle pojem se v textu kdekoliv objevil)
Reagovat
blixa
Tak malý/velký je "relativní" informace, takže v zásadě ano. Co se levý/pravý týče, tak záleží, v jakém kontextu to myslíš ale ano, i tak to může být :D
Reagovat
blixa
Mě to teda zní silně výhružně na to, abych to nazval "eufemismem" ;-)
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU - Petra Kvitová

Ano, takto by to mělo vypadat. Petra využila dobrého pavouka a porazila všechny soupeřky, které porážet má. Další vyhraný turnaj, kde nemusela porazit žádnou hráčku TOP TEN. Jelikož mezi nimi není žádná podřadná WTA 220k, tak už to začíná být celkem zajímavá bilance. :o)

PALEC DOLŮ - Karolína Plíšková

Ještě za ten týden starý debakl s Niclescu. 1:6 1:6, to je vskutku příšerné.

Pokud jde o kvaldu na USO, tak tam mne asi nejvíce zklamala Denisa. Asi jí to tam moc nesedlo. Už to první kolo nebylo povedené, 2 MB při servisu se prostě proměňují, nakonec vydřená výhra ve 3. setu. Mohlo to potom ubrat síly do druhého kola, jenž se nepovedlo už úplně a Denisa skončila tedy již dříve, než jsme si mysleli. Nebo já jsem aspoň doufal v to, že to dá a postoupí do hl. soutěže (a v případě dobrého losu i třeba dále). No, Smitkové 2 se tedy nedočkáme. Denča by tedy mohla zkusit využít nulových obhajob a nahrabat si během zbytku sezóny tolik bodů, že by se dostala na místa, jenž zajišťuji Australian Open bez kvaldy. Podle žebříčku z jakého data se vlastně rozhoduje o tom, kdo jde a kdo nejde do kvaldy?
Reagovat
tommr
já bych dal "PALEC DOLŮ" Kláře Koukalový. Nejen že vypadla už poněkolikátý za sebou v prvním kole, ale navíc přišla o spoustu bodů, protože v NH neobhájila lonský semifinále ...
O účasti v hlavní soutěži/kvalifikaci na AO by mělo rozhodovat postavení v žebříčku na konci letošní sezóny ...
Reagovat
Mayo
češi vyhrávajú turnaje jak nič :D ale Magda finále pekný úspech
Reagovat
PetaM
Stejně mě mrzí, že nebyl k vidění zápas s Makarovou. Jo, když je to rubanice na tři sety, nebo když ji Makarova porazí, to do televize dají. Ale když jí Petra přejede neskutečným způsobem, tak z toho žádný záznam není :D :D
Reagovat
misa
Makarová hrozí ve čtvrtfinále, takže možná něco hezkého bude. Dokonce je M. dost pravděpodobná čtvrtfinalistka, los má slušný - Cibulková i Bouchardová jsou úplně mimo.
Reagovat
PetaM
Hm ... No jo :D Toho jsem si vůbec nevšiml. Ani bych se nedivil, kdyby se tam dostala, neříkám, že se tam dostane Petra, ale Mak. má velkou šanci. Ale zase Genie hraje na GS hodně dobře, tam není rozumné jí podceňovat ... Uvidíme :D
Reagovat
tommr
já doufám, že pokud se Petra dostane do čtvrtfinále tak tam na ní bude zase čekat Bára Strýcová. To by Petru mohlo nastartovat na třetí letošní titul ... :)
Reagovat
misa
Bára ve druhém gs. čtvrtfinále za sebou? Může se to stát, ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda , Genie tento rok na GS je proste super. Myslím si že prave ona bude čakať na Petru v QF a dufam že sa jej dočka :)
Reagovat
Frick
Nevíte, jak hrála Plzeň a jestli pořád vede ligu?
Reagovat
blixa
Prohrála 0:1 :(((
Reagovat
tommr
Petru jako slávistku to určitě potěšilo ... :)
Reagovat
Frick
Povedlo se to vůbec někdy dříve?
Reagovat
tommr
v roce 2011 to ovšem byla Petra Cetkovská, která tehdy trochu neštastně prohrála s Wozniackou ...
Od roku 2012 už se finále pravidelně účastní Petra Kvitová - v roce 2012 v něm porazila Kirilenkovou, loni v něm prohrála s Halepovou a letos vyhrála nad Rybárikovou ...
Reagovat
PetaM
Takže z Čechů v pondělí uvidíme jen Jirku, protože ostatní jsou "překvapivě" na netelevizních dvorcích ... :(
Reagovat
tommr
hlavně mě to mrzí u Lucky na jejíž zápas jsem hodně zvědavej ...
Reagovat
PetaM
Přesně, aspoň ta Lucka mohla být v telce :( :(
Reagovat
misa
Nevím, kam až bude muset Lucka dojít, abysme ji viděli. S 2. kolem to vidím podobně :-(
Reagovat
PetaM
Asi do finále. Tam by nějaká ta šance možná byla.
Reagovat
Patri.k
Vstupenky na menší kurty jsou celkem levný, tak nebrečte.
Reagovat
misa
Tak určitě, teď jenom ta doprava.
Reagovat
smazaný uživatel
To si dělají srandu že ji strčí na netelevizní dvorec... Jak to vidím zase se budou vysílat zápasy typu Djokovic-Schwartzman, kde o vítězi nikdo nepochybuje, místo toho aby tam dali hezkej napínavej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
a to dávají na eurosportu? dík :)
Reagovat
Patri.k
Jo, už je to skoro pravidlem, že všechny Grand Slamy dává eurosport s výjimkou Wimbledonu.
Reagovat
PetaM
Bude to dávat i ESPN + ESPN2, Tennis Channel, CBS Sports Network :)
Reagovat
Patri.k
Ale to asi nikdo moc nechytá přes televizi :D A v globálním měřítku to budou desítky, tohle je ještě furt málo :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj, souhlas, ty kanaly nechytám :) A jako student, nemám ani satelit, takže snad to bude na netu :D :D
Reagovat
PetaM
Jo, streamy budou určitě :) To je jas, lidi jsou hodní a starají se o ty, kteří to nechtějí/nemůžou chytat :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D mám takový dotaz, kdysi jsem hrál takovou online hru, vždycky si člověk nějak vybral hráče a pak podle skutečných výsledku se přičitaly body. Nevíte, jestli to ještě valí? Je to tak cca 4 roky co jsem to hrál. Ať si trošku ještě USO vylepším :) snad to neni příliš infantilní :D
Reagovat
PetaM
Jo, taky jsem ji hrál :D Ale už si nějak nemůžu vzpomenout ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jakou hru myslíš, ale podobně fungoval tenismanazer.cz, kterej už nefunguje.
Reagovat
Patri.k
Na netu podle mě bude ještě víc dostupných kurtů než je v televizi, takže budeš na tom líp než ostatní :D
Reagovat
PetaM
Tak to silně pochybuji. Kde nejsou kamery, těžko bude něco někoho snímat ... :)
Reagovat
Patri.k
Ale na eurosportu se neřídí podle čechů, vysílají většinou 2 hlavní kurty. Ale kamera je na více kurtech obvykle.
Reagovat
PetaM
Jo, já vím. Jsou na těch třech největších + na kurtech č. 17, 5, 11, 13 ... :) To je bohužel ale tak nějak všechno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale neni na to si lehnout a čumět na tv s pořadným rozlišením a kvalitou, co si budeme povidat :D
Reagovat
PetaM
Já teda u tenisu zásadně neležím, protože ten míček vůbec nevidím (když koukám na televizi) :D A nějak se mi to nechce promítat na plátno :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D tak brýle. A co hrajete také tenis? :) rekreačně/závodně :)
Reagovat
PetaM
Právě, že brýle nosím :D Proto na ten míček nevidím :D :D :D Jo, hraju tenis, rekreačně. A mám to jako volitelný sport ve škole :)
Reagovat
smazaný uživatel
více dioptrii :D no to je fajn, člověk pak více obdivuje co hráči dokážou, když sám hraje :) ptž pro někoho kdo nehral to vypada dost jednoduše :D. Zrovna uvažuji o nové raketě. teď mám Wilson Six One Tour BLX. Je fajn, ale taková dost náročná, moc toho neodpustí, jako babolatky Pure drive jsem měl dřív a to člověk nemusel na techniku tolik dbát.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám brýle a jak si nesednu k tý televizi blíž, tak to prostě není ono.
Reagovat
misa
Loni jsem tady dal přehled všech trofejí, které Petra získala na turnajích WTA. Letos přidala další 2 tituly, takže aktualizuju:

http://jyxo.info/uploads/00/0078f4aaedd68ee50c4910ce30f8ffb7c4e4b7c2.jpg

Oproti svým zvyklostem začala letos Petra vyhrávat na turnajích, které již v minulosti ovládla. Nicméně trofej má stejnou jen z Wimbledonu, v New Havenu je jiná než před 2 roky. Těším se na další přírůstky :-)
Reagovat
tommr
snad letos ještě nějaká trofej přibude, aby tam ta "nešťastná" třináctka nezůstala poslední moc dlouho ... :)
Reagovat
lars
jak nejaka? tak snad nejaky trofeje a zacne to treba USO :))
Reagovat
smazaný uživatel
stejne je to komicke, jak tady Petre radkujeme zasvecene zivot..:-))) A je hlavne smutne, kdo (co) se vsechno o ni dokaze otrit. :-((( Ona pritom uz prosla branou nesmrtelnosti, to je prece sen, dvojnasobna grandslamova vitezka, dvojnasobna vitezka Wimbledonu. Aaaach! :-)
Reagovat
misa
No jo, a to ještě má 2 Fed Cupy, Hopman Cup, byla vyhlášena jako ITF World Champion 2011, atd. Petra už toho má opravdu strašně moc. Občas na to zapomínám ...
Reagovat
VlS
Jo, hlavně nezapomenout naplánovat, co všechno má vyhrát, abychom pak mohli nadávat, že to neplní.
Petro, čekám od tebe, že budeš hrát tak, aby tě to bavilo a co to přinese, když se to povede nám ukáže čas. Úkoly nedávám.
Reagovat
darek.vrana
Čím to, že pod ženským článkem je vždycky třikrát tolik komentářů co pod mužským? Já mám teda dneska mnohem větší radost z Rosola, tam byl ten titul nečekaný, navíc úžasné drama a teď jde na své maximum, kdežto vítězství Kvitky bylo od začátku jasná věc.
Reagovat
Patri.k
Tak, ona je to tak trošku spíš diskuze cc o 5 lidech, takže spíš víc záleží na tom, kde se zrovna sejdou. Mě též nadch mnohem víc Rosol, ale takhle to mám taky rád, když ty zápasy jsou pohodové a nevztekám se u toho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola nemam rad.
Reagovat
Patri.k
To jsem koukal, že tady dost lidí. Proč vlastně?
Reagovat
kada.tom
taky netuším, přijde mi, že plno lidí nefandí Tomášovi a Lukášovi, ale fandí Báře, která podle mě je pod úrovní chování Tomáše a Lukáše ... nevím, čím to je :-) a taky se tu většina lidí může po*rat ze Štěpánka, kterýho naopak nemusím já, no ...
Reagovat
aligo
mě přijde Rosol strašně arogantní a Berdych je strašnej suchar....:(

u holek je to záživnější tenis
Reagovat
smazaný uživatel
presne :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak proc to tady zmnozujes pod Kvitkou a nerozjedes diskusi u Rosola? :-) Mne jeho finalovy zapas taky vtahl, ale zase Rosol samotny mi absolutne nic nerika, jako hrac me jen rozciluje a Janowicz je mi svym projevem vyslovene neprijemny.
Reagovat
tommr
Petra vyhrála větší turnaj než Lukáš, bojuje o účast na TM a teoreticky se po USO může stát světovou jedničkou. Žádnej div, že lidi zajímá víc než Lukáš pro kterýho je první dvacítka nedostižnej sen ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pff, naložil si :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by zajímalo, podle čeho jsou vybírání ti hráči v anketě vpravo, že se tam vecpe Ivanovicová místo světové dvojky Halep. + taky nemůžu překousnout že nemá Berďa svoje políčko, ale chápu že on zdaleka není favoritem.
Reagovat
aligo
nechápu co tam dělá tsonga a ivanovic...
Reagovat
smazaný uživatel
to by zaujimalo aj mna
akože neviem čo tam robí Murray.
Reagovat
rib
Tož Můra už to taky někdy vyhrál :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale nech sa pozru na jeho formu a miesto v rebríčku :) :)
Reagovat
rib
vzhledem ke kontextu jeho současného postavení na žebříčku a stoupající herní pohodě bych zas tak kritická nebyla...
Reagovat
smazaný uživatel
neviem čo mu stúpa (:DD) ale forma to určite není.
Reagovat
rib
pro mě je to po Rožérkovi druhý oblíbenec, kterého tlačím, takže Andy POJĎ :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak potom sa s tebou nejdem hadáť :D lebo to nema vyznam
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt USO v minulosti taky vyhrál, je však kvůli tomu favoritem? :-)
Reagovat
rib
No i když fandím Berđovi, tak mi bohužel Hewitt připadá v 1.kole jako větší favorit :-( a ohledně Andyho - za SVÉHO favorita si snad mohu považovat koho chci, ne? A já fakt věřím, že zabojuje. Nesázím, jen fandím. Děkuji POJD za respekt.
Reagovat
lars
Myslim, ze bych mohl byt spokojeny, kdyby Peta prohrala zapas az v Australii a pritom se zucastnila minimalne 4 turnaju :))
Reagovat
smazaný uživatel
ani v Australii by nemusela prehrať , snad až niekde vo februári na turnajoch na blízkom východe :D
Reagovat
smazaný uživatel
no nemusela by už moc prohrávat, když už tak na ITF
Reagovat
smazaný uživatel
pokud na nich vůbec může hrát ještě
Reagovat
misa
Hráčka top 10 nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
neviete na aké turnaje sa Petra po US Open chystá? Nikde to nemôžem najsť.
Reagovat
smazaný uživatel
v pohode :DDDDDDDDDDD nikto nič nepíšte :D
Reagovat
PetaM
Tokio, Wuhan, Peking :)
Reagovat
gedzitka
Já teda Petru v Tokyu přihlášenou nevidím (na oficiálních stránkách turnaje). Kde jsi to četl?
Reagovat
PetaM
Na ofiko stránkách té její nové firmy :) Ale jestli je to pravda ... Uvidíme :D :D
Reagovat
Patri.k
No koukni se na webové stránky příštích turnajů, najdi tam položku players, tam bývá většinou seznam hráčů, kteří se na ten turnaj přihlásili :D
Reagovat
LukasH
Fakt skvělý. Petra se ohromně zlepšila v porovnání s loňskem. Sice to zatím tak není vidět na celkových výsledcích, jak bychom asi úplně očekávali, ale přijde mi, že když porovnám tenhle stejnej turnaj, že Petra tu takhle dobře ještě nehrála. Minulej rok to byly samý tříseťáky, předloni dobrý, ovšem letos lepší. A v podstatě je to jasný od prvního dne, kdy Petra přijde na kurt, pinkne do míče (při tréninku) a prohlásí, že z toho má dobrej pocit, cítí se dobře a jde jí to.
Ovšem pak je tu ještě ta druhá Petra - ta ze Cincy, která vždycky objeví, když už si myslíme, že zmizela...budeme se modlit, aby ne US open nedorazila...:-)
Reagovat
misa
Minulý rok byl ubojovaný a ve finále jí chyběly síly. Druhá Petra by se postupem času mohla objevovat stále méně, ale nevěřím, že by zmizela nadobro. Tvou obavu z US Open chápu, Petra už několikrát řekla, že jí tam vadí to hektické prostředí a hluk. Takže to pro ni není moc oblíbený turnaj. Letos bude mít ale velkou motivaci uspět.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Keď to tento rok nevyjde , tak na budúci snáď ano :)
#POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJD
Reagovat
smazaný uživatel
Senzační dnešní den oba dva turnaje vyhráli čeští zástupce .
Po Rosolovi bych chtěl aby došel na US OPEN do 3 kola a na některém turnaji si zahrál semifinále , a na konci roku aby patřil do top 25 nebo 20 .
Kvitová by mohla získat ještě nějaký ten titul v US OPEN bych ji přál minimálně čtvrtfinale , bylo by skvělý kdyby měla formu na turnaj mistrin . Chtěl bych aby si udržela top 5 . Nemyslím si že ted je šance na světovou jedničku , Serenu ted max předstihna Halepka , možná s trochou štěstí ještě Šarapka .
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si, že Halepová ešte na No.1 nemá. ale to je len môj pohľad na vec. Možno nám všetkým vytrie zrak a vyhrá US Open.
ale môže sa stať aj to že vyletí ešte pred QF.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si nemyslím Serena pokud ukáže bude ve své formě tvrdím si odhadnout nemá na ni pří této formě hráček nikdo,
Reagovat
VlS
Tolik štěstí na Zemi není :-)
Reagovat
smazaný uživatel
by si sa divil :D
Reagovat
VlS
Magda se docela držela, jak říká Sojka, taková nenápadná, klidná a docela chytrá hra.
No tak hlavně si pohodu přenést do NY a přidat 7. vítězných zápasů.
Jen připomenu 31 winerů, 21 UE, 3 esa a 20 uspěchů z 24 pokusů na síti. Parádní čísla a hlavně jsem rád, že se z baselinerky stala celodvorcová hráčka. 24 výletů na síť v 18 hrách - úctyhodné číslo.
Reagovat
smazaný uživatel
jej podanie bolo tento týždeň impozantné. Dufajme , že tak bude podávať aj na US Open :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych hlavne vypichla, ze uz se Petra pri nabihacce PODIVA.. ;-)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, dneska ani jednou nezahrála do místa kde byla Magda, také jsem to zaregistroval.
Reagovat
VlS
Jo a začíná mít citlivou ruku, některý voleje jsou pochoutkový
Reagovat
rib
jj, je to fakt, když hraje v klidu, tak se i podívá, i má najednou víc technický přístup k úderu, moc pěkný. Tak Petro, POJĎ, ale hlavně V KLIDU!!!
Reagovat
misa
Petra zvládla celý turnaj velmi dobře, neztratila žádný set a zanechala velmi dobrý dojem. Je to opravdu mimořádná hráčka, mám takový pocit, že na podobnou českou šampionku budeme čekat mnoho a mnoho let. A to je jí teprve 24. Impozatní finálová bilance 13-4.

Čím mě Petra v New Havenu zaujala
- suverénně potvrdila roli favoritky
- velmi se mi líbila její trpělivá hra ve výměnách
- často úspěšně zasahovala na síti
- i v americkém létu nechávala čelenku na hlavě :-)

Celkově potvrdila, že New Haven je její zamilovaný turnaj a její radost z toho, že turnaj zůstává i pro příští rok v programu, byla nefalšovaná. Doufám, že nás potěší i v New Yorku.
Reagovat
pepin
Tak určitě gratulace a přání hodně sil a zdraví na UO. Je však také nutno dodat, že Magdaléna neměla kromě kvalitního servisu ven z dvorce nic, čím by mohla Petru překvapit natož nějak prověřit. A také škoda, že tam bylo málo diváků.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre odehrany turnaj, jinak body a losy absolutne neumim prozivat.. :-) S Magdou to sice nemelo tu ultra lehkost, protoze hra nemela takovy spad, ale servis chodil, zustal vytecny pohyb - uspesnejsi mice z behu budou pribyvat, vo to nemam strah, velke zlepseni v obratnosti, posloucha Kotyzu, super! Takze hodne stesti v NY! Pojd! :-)
Reagovat
freeteepek
Mě se líbí, jak Petra hraje. Dřív jsem jí vyčítal netaktickou hru. Teď je to mnohem lepší. Především na síti daleko méně kazí, protože hraje chytře. Dnes měla uprostřed zápasu menší krizi, ale tu naštěstí rychle překonala. Bylo vidět, že je hektická, jak potom řekl Kotyza. Dokonce jsem si i stihl vsadit malou částku na ztrátu servisu a na následný brejk, což mi perfektně vyšlo.
Opět se potvrdilo, že Petře dělají problémy spíš pomalejší hráčky, hra nemá takový spád a nesedí jí rytmus. Všechna čest Magdaléně, nehrála vůbec špatně. Dokonce měla i šance, narozdíl od Sam včera:-)
Taky třeba tříct, že jak se pořád mluví o levácké zatáčce, tak Magdaléna dnes Petru dostávala praváckým kickem do jejího backhandu. Což je v podstatě to samé v opačném gardu. Nejsou Ti leváci zase v takové výhodě, jak se o tom mluví...
Reagovat
rib
no jasně, pravácká zatáčka taky existuje, jen se její teorii nevěnuje tolik televizních komentátorů :-)
Reagovat
PetaM
Souhlasím, levák má úplně stejnou výhodu proti pravákovi, jako pravák proti levákovi ... Je ale pravda, že jsem asi 2x hrál proti levákovi a bylo těžké si na to zvyknout, když pernamentně hraju s pravákem :D :D
Reagovat
EllNino
ještě si nehrál se mnou, sem tky levák :D
Reagovat
PetaM
Ještě, že s tebou nikdy hrát nebudu :D Že by se mi chtělo přes celou republiku si jet zahrát tenis :D No, nevím :D Možná, až někdy pojedu na návštěvu do Německa (což je vyloučeno tak ze 100 %), tak se možná stavím a zahrajeme si :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na ty její zabijácký údery se kouká fakt dobře. Bude třeba to zvládnout hlavně psychicky, protože když bude v pohodě, herně na ni má teď málokdo.
Reagovat
LukasH
Taky se mi líbí, jak teď Petra hraje. Ve Wimblu to bylo o pár úderech, teď se držela v klidu v dlouhých výměnách.
Já mám z USO hrozně blbej pocit, snad je to jen pocit, nechci sýčkovat. Mladenovič do 1. kola se mi nelíbí ani trochu...
Reagovat
blixa
Kššššššššc ! je rozehraná, mlaskne ji !
Reagovat
rib
je vtipné, že jak Petra tak sokol Rosol v závěrečné řeči poděkovali svým trenérům se slovy "vím, že to se mnou není někdy lehké"...
Reagovat
VlS
Jo, taky jsem si všiml :-)
Reagovat
lars
ta trofej pro viteze teda nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
s letošního US Open mám docela dobrý pocit hlavně z Petry. Protože Petra určitě udělá vše proto aby konečně prolomila smůlu a dostala se do ČF. Formu Petra má a dobrou náladu také
Reagovat
kada.tom
pokud Petra zvládne Mladenovicovou, tak na QF určitě má :-)
Reagovat
rib
důležité je, aby byla v pohodě, hlavně aby se moc nesnažila, to už zkusila v Austrálii a neosvědčilo se to...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Petra zvládně první tři kola tak se vždy dostane daleko. Pro Petru dělá velký problém 1. a 2.kolo ale když to přežije potom je Petra težko zastavitlná a vždy jí zastavila velmi silná hráčka. Je hodně dobře že si v New Havenu zahrála dostala se to zápasového rytmu pořádně se rozehrála a hlavně v New Havenu získala hodně důležité body potože kdyby se US Open náhodou nepovedlo tak by to nemusela být až taková ztráta
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! A hodně štěstí v New Yorku.
PS: S trofejí v ruce jí to sluší nejvíc. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace a ať se letos konečně daří na Us open :-)
Reagovat
PetaM
Je to moc příjemné, že Magda a Petra sedí vedle sebe ... :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se dívím, že s ní ty holky kamarádí, když právě ona jim "kazí" kariéru :D
Reagovat
blixa
Každá není "Evženka" :D
Reagovat
VlS
Vedle sebe a viditelně se přátelsky baví. Tak má vypadat sport.
Reagovat
smazaný uživatel
páčia sa mi tie kamarátstva na kurte :)
napr. ako sa Maria tvári nedobytne ale Lucka ju obmäkčí a krasne obíjme :D :) :D
Reagovat
Oin
Mária je kchúnda.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petro hrála jsi skvěle a doufám že na US Open nevybouchneš v 1.kole a že si formu vezmeš do New Yorku
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace k 13. titulu a hodně štěstí ( a pevné nervy ) na US Open.
Reagovat
PetaM
Je třeba ale Petru pochválit, opět splnila svůj "průměr", kdy získala aspoň 2 tituly za sezónu ... :) Když nepočítám rok 2011, tak v roce 2012 to bylo Toronto a NH, 2013 Dubaj a Tokio, 2014 Wimbledon a NH. Chtělo by to ale mít více, než ty 2 Petruško :D :D
Reagovat
kada.tom
já mám takový pocit, že Petra letos zvládne ještě minimálně jeden asijský titul :-)
Reagovat
PetaM
Nejlépe Peking :) Ten bych jí moc přál.
Reagovat
smazaný uživatel
prajem Seeree
Petra by mohla dať Wuhan & Tokio
plus by mohla isť do Moskvy , to by bolo fajn :D
Reagovat
smazaný uživatel
když už jsme u toho tak proč jí nenaplánovat tituly i na příští rok, že :)
Reagovat
smazaný uživatel
a prečo nie :)
Reagovat
kada.tom
já bych jí přál Singapur :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tokio & Wuhan :)
Reagovat
blixa
A ještě jeden americký, US Open ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jde v race na 6. místo s náskokem skoro 900 bodů na 9. Kerber.
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberová nech ani do Singapuru nejde.!
Reagovat
UnrealTom
nádhera, čobolačka nevěděla čí je, jen tak dál Petro :)
Reagovat
PetaM
Velká gratulace :) 13. titul, tak snad nebude "nešťastný" a taky doufám, že ne poslední :D :D Pojď Peťo, dožeň a hlavně předežeň Agu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Do konca roka by mohla pridať ešte aspoň 3 tituly :D
Reagovat
PetaM
Tak pokud se nepletu, tak Aga má zrovna teď 14 titulů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem ale niejaký náskok si treba urobiť :D
Reagovat
freeteepek
Aga to sbírá všude možně. Kdyby se Petra nesoustředila jenom na ty nejtěžší turnaje, tak už ji dávno má:-)
Reagovat
smazaný uživatel
kde prehrala s nesympatickou robertou .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist