Kvitová po prohře s Kruničovou: Chtěla jsem víc, ale nešlo to. Udělám teď cokoli, abych se kvalifikovala do Singapuru

30. 8. 2014, 22:20
Rozhovory 73
Petra Kvitová smůlu na US Open letos neprolomí. Česká jednička dnes prohrála utkání se srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou a stejně jako v minulém roce se se závěrečným grandslamem sezony rozloučila již ve 3. kole. Chtěla jsem vyhrát a jít dát, ale soupeřka hrála až moc dobře. Udělám teď cokoli, abych se kvalifikovala do Singapuru na Turnaj Mistryň, přiblížila Kvitová své nynější cíle.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Nejspíš je to pro vás velké zklamání, co bylo dnes nejnáročnější?
Ano, jsem opravdu zklamaná, protože jsem moc chtěla vyhrát, ale bohužel jsem to nedokázala. Ona hrála neuvěřitelný tenis a vrátila mnoho míčů a těžko se mi hrály jenom vítězné údery. Hodně jsem chybovala, ale snažila jsem se, jak to v dané chvíli nejlíp šlo. Snažila jsem se bojovat o každý bod, povzbuzovat se po každém povedeném míči, ale dnes to opravdu nebyl můj den. Soupeřka hrála až moc dobře.

Měla jste už před zápasem pocit, že to bude tak těžké utkání?
O soupeřce už jsem něco věděla, probírali jsme ji s koučem, ale asi jsem opravdu nečekala, že bude hrát až tak dobře. Snažila jsem se hrát svou hru, ale ona vrátila úplně všechno. Výborně se hýbala, doklouzávala k míčům, které už vypadaly jako vítězné, ale ona je prostě vrátila. Bylo to velmi těžké.

Oproti prvnímu a druhému zápasu jste dnes nepodávala tak dobře a některé vaše údery neměly ani zdaleka takovou razanci, čím to bylo?
Máte pravdu, můj servis dnes nefungoval tak, jak bych potřebovala, ale to je vždycky jen o mně. Už jsem vyhrála hodně zápasů, ve kterých mi podání nefungovalo, dnes to ale neklaplo. Když lépe podávám, věřím si víc i ve výměnách, dnes to ale tolik nechodilo.

Už ve druhém kole tu skončila Polka Radwaňská, které se tady v New Yorku také příliš nedaří. Ona po prohře řekla, že se tu prostě cítí jinak než na ostatních turnajích. Máte to stejně?
Ne tak docela. Hodně krát jsem přemýšlela o tom, proč se mi tu nedaří. Je to grandslam, kde chtějí všichni uspět, takže je to opravdu těžké tu prorazit. Dříve mě tu trápilo astma, špatně se mi tu dýchalo a nemám na tento turnaj úplně nejlepší vzpomínky. Přesto ale cítím, že je to lepší. V roce 2011 jsem vyhrála Wimbledon a tady jsem pak vypadla v prvním kole, letos jsem došla do třetího kola, což je určitý posun. Dnes jsem neměla den, v předchozích zápasech jsem se tu ale cítila poměrně dobře.

Co jste dnes říkala na diváky a na atmosféru na kurtu?
Myslím, že to bylo opravdu neuvěřitelné. Přišlo tolik lidí! Atmosféra byla skvělá.

Jaké jsou teď vaše plány?
Zítra poletím domů, ale dál to zatím přesně nevím, je na to moc brzo. (smích)

Kruničová po utkání řekla, že jí bylo ctí hrát s vámi. Mluvila o vás jako o velké šampionce, která toho už hodně dokázala. Přiznala, že nečekala, že by mohla vyhrát. Jak se vám poslouchají taková slova?
Víte, já vím, jak se cítí. Vím, jaké to je jít hrát proti hráčce Top 10, pořád si ten pocit ještě pamatuju. Ona nebyla pod tlakem, přišla na kurt a snažila se ukázat to nejlepší, což se jí i povedlo. Je jasné, že jsem byla favoritkou, měla bych takové zápasy vyhrávat, ale někdy je to dost obtížné.

Limitovala vás v utkání noha? Nastoupila jste s obvázaným stehnem...
Trošku jsem to cítila, ale nebylo to nic vážného.

Jaké jsou teď vaše cíle do konce letošní sezony? Jak hodnotíte letošní rok?
Tady na US Open jsem od sebe očekávala víc. Chtěla jsem zlomit tu smůlu tady. Bohužel se mi to ale nepovedlo. Přestože to byl poslední grandslam roku, stále nás čeká ještě hodně turnajů a pořád je o co bojovat. Mým velkým cílem je teď to, abych se kvalifikovala na Turnaj Mistryň v Singapuru. Udělám cokoli, abych se tam dostala. Znamenalo by to totiž, že ukončím sezonu na vysoké úrovni.

Pět z osmi nejvýše nasazených hráček je už na US Open mimo hru. Co si o tom myslíte?
Nevím, řekla bych jen, že tohle je prostě ženský tenis. Na každém grandslamu se to letos stalo, že některé favoritky prostě končí již v prvním týdnu. Rozdíly mezi hráčkami se poslední dobou hodně zmenšují a každá může porazit tenistky ze špičky. Proto je obtížnější se na vrcholu udržet. Ten tlak je opravdu velký.

Jak se vypořádáváte s tlakem vy?
Bez něj by to nebylo ono. Je to ukazatel, že se vám daří. Je potřeba se s tím naučit fungovat, nepřipouštět si to.

Čtete v průběhu roku nějaké články o sobě?
Vůbec ne. Když hraju, soustředím se jen na tréninky a na zápasy, nemá cenu se zabývat něčím, co stejně nemůžu změnit. Někdo píše pěkně, píše pravdu, ale někteří novináři píší lži a nesmysly.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

73
Přidat komentář
Roger_Federer
Vam ty debaty o tom kdo by mel delat Petre psychologa a jestli by sni mel jezdit 365 dni v roce malicko podivne? Vzdyt neni blazen co musi byt kazdy turnaj pod kontrolou?..jeste pred par lety to tenistky zvladali i bez psychologa na plny uvazek..
Reagovat
Fandina
Konečně rozumný příspěvek
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, pokud pomaha jen pritomnost psychologa "na tribune", je neco spatne. Ale sportovni psychologie je dneska opravdu soucasti moderniho sportu. Je pritomna uz v treninku, v priprave a to uz deti, nezbytna u dorostu a junioru.... a je samozrejme soucasti prace trenera. ;-) Je to ale na dyl, takze k Petre a Safarovi. Trvam na tom, ze dobry psycholog sice musi znat zatezove prostredi sveho "klienta" a jeho mysleni, aspirace, obavy, bloky, reakce, jiste, ale aby mu do toho mysleni hrabl a vybavil ho vhodnymi technikami, kterymi vsechno, co ho omezuje nebo nici, zmirni, pripadne uplne vytlaci. Ja Safare samozrejme od nikud nevyhanim, ale cilem jeho prace prece je naucit Petru, aby vsechny svoje besy zvladala sama. A aby jim primo predchazela! :-)
Reagovat
Roger_Federer
Jasne, jsem si vedom ze je jiz soucasti deni a sportu, stebou souhlasim, ale pokud by to smerovalo k tomu, ze psycholog na turnaji= povedeny turnaj..To uz by mohla dostat i "voditko na krk" a pak by treba vyhravala vsecko., tak to asi furt naznacuje jeji nevyzralost..
Reagovat
pepin
Tak nerozumíme si. Problém je v tom, že chyby dělá každý, jde jen o to kdo koho k nim a jakým způsobem donutí. Serena to prováděla trpělivostí a tím, že usoudila, neboli zhodnotila situaci v zápase, že nebude riskovat k lajnám, do koutů a na zadní lajnu, a zhodnotila to správně. Proč bych nemohl v určitých věcech a o těch jsem psal srovnávat Serenu, třeba např. v tom jak vyhodnotila průběh zápasu, nebo marfušu jak je odolná oproti Petře v krizových situacích. Já si myslím, že ba právě naopak. A s tím obdobím neporazitelnosti, tak to má nejvíce nastavené Serena, ostatní to čas od času také prožijí, jen v menší míře.
Reagovat
LukasH
Petra tohle právě neumí a proto takhle prohrává. Kdyby to uměla, mohla by hrát jako Serena. Jenže tohle je hodně podstatná část celýho tenisovýho umu. Mít víc plánů, jak hrát. Petra se včera nechala hrozně moc rozhodit tím, že Krunič nekazila. Tak se bála, že to všechno doběhne, že nakonec dělala chyby u jasných míčů. V tomhle stavu byla třeba i v zápase s Kuznou na RG, ale taky třeba ne čtvrtfinále Wimblu loni s Flipkensovou. Kdyby tam včera stála Serena, tak by se uklidnila a dala by si pozor hlavně na to, aby neztratila důležitý body a využila brejky. Včera Petra to "uklidni se" možná potřebovala říct víc než nějaký hecování...
Reagovat
pepin
No a jsme na stejné notě, o tom jsem já psal. Petra se potřebuje v těchto věcech změnit a k tomu ji někdo musí pomáhat. Jako ji třeba pomohl Marek s kondicí, nebo, že se začala věnovat více tomu, aby vydržela déle ve výměnách.
Reagovat
LukasH
Je fakt, že jí Šafář hodně pomohl ve Wimblu, když tam s ní byl. I podle slov Petry to tak bylo. Souhlasím s tím, že v tomhle to zázemí moc nemá. Co by Šafářovi udělalo, kdyby s ní jezdil aspoň na ty GS. Neříkám, že je to alfa a omega úspěchu, ale zkusit by to mohli...
Reagovat
Fandina
Já bych se přikláněla k názoru sojky, který tady někde zazněl, co se týká psychologa, asi je potřeba rámcově vědět kdo jsem v uvozovkách, ale není důležitá každodenní spolupráce.
Reagovat
pepin
Zápas jsem neviděl a tak k němu nemohu nic říci. Z toho množství co se zde napsalo a popsalo opět vyplývá jen ta hlava. Astma popřela, zdravotní indispozici též a tak zbývá jen ten neoblíbený turnaj, který má někde v hlavě zafixovaný. Tady je třeba podstatný rozdíl mezi Petrou a naší ve většině případů oblíbenou marfušou. At je to s ní jak chce, je potřeba u ní obdivovat to, že i když prohraje třeba první set, tak s tou její buldočí vůlí, s tou její sveřepostí to prostě nepustí a ve většině případů to zvrátí. Prostě má to jinde než Petra. Včera večer jsem se pak již díval na Serenu. A tak jsem to tak v duchu srovnával také s Petrou. Serena žádné rychlé pohyby nebo, že by tam lítala. Když viděla, že Var. hraje velmi dobře tak neváhala a třeba 5x nebo i vícekrát vracela balonek do prostředka kurtu a chytře čekala bud na to, že to Val. vyhodí nebo dá do sítě a nebo až se jí naskytne vhodná příležitost na konečný balon. Nic hektického nebo, že by to tlačila za všech okolností k lajně a riskovala nevynucenou chybu. Opravdu používala chytře hlavu a v podstatě bez nějakého stresu to dotáhla do úspěšného konce. To si myslím, že Petře ještě pořád chybí, aby za všech okolností zvolila dobrou a pro dannou chvíli úspěšnou taktiku, která vychází z momentálního dění na kurtu.
Reagovat
LukasH
Kdybys včerejší zápas viděl, tak bys právě nemohl popisovat tu zmiňovanou taktiku proti Lepche. Lepche chyby dělá a to dost a kdyby s ní včera Petra hrála, tak by jí na 90% porazila. Naopak u Krunič včera čekat na chyby nešlo, neb žádný nedělala. Neomlouvám tím Petřinu prohru, měla tam spoustu příležitostí a kdyby jí možná trochu zlomila, hrála by pak Krunič jinak, hůř. Nicméně Petra včera nezískala body jinak než že si je sama dost náročně uhrála. Je tedy fakt, že údery neměly potřebnou razanci. Petra se ale výměny hrát snažila, protože při pokusech o winnery to lítalo jinam. Ona ta její hra nebyla včera tak katastrofální, jak tady třeba tvrdil Tommr. Když to srovnám s loňskem, kde měla vyloženě zápasy, kde dávala aut za autem, síť za sítí, tak včera se fakt o taktiku snažila, ale prostě hrubě nevyužívala šance a že jich tam měla....
Petru nemůžeš srovnávat ani se Serenou ani s Mášou. Obě mají období, kdy jsou vlastně neporazitelný. Petra tohle období neměla nikdy, nevezla se na vlně třeba půl roku. Navíc, jak píšeš, ona má problém na kurtu vyhodnocovat situace jako třeba Serena. Hrozně jí pomáhá, když za ní na Kurt může Kotyza, aby jí řekl, co a jak. A když to pak začne hrát, otáčí zápasy.
Reagovat
misa
Čeští novináři by se měli víc odvázat a dávat Petře nepříjemné otázky. Zhruba takovéhle:

Jak dobře vás trenér Kotyza dokáže připravit na grandslamy? V posledních dvou letech jste přešla přes 3. kolo jen ve Wimbledonu.
Necítíte ve spolupráci s trenérem velký stereotyp? Proč si myslíte, že je to pro vás ten nejlepší trenér na světě?
Proč stále měníte kondiční trenéry?
Proč nastupujete do tolika zápasu otrávená? Víte, myslím si, že tenis vás v řadě zápasů nebaví a vypadáte, že chcete být někde jinde.
Jaký je přínos psychologa Šafáře? Proč s vámi jede na 2 turnaje ročně?
Myslíte si, že ve srovnání s jinými hráčkami top 10 máte adekvátní péči realizačního týmu?
Proč máte tolik neoblíbených turnajů a dávate neustále najevo, že tam od vás nemáme nic čekat? Děláte něco pro odstranění tohohle bloku s trenérem nebo psychologem?

To by byly rozhovory. Ale myslím si, že by Petra z nich odešla a chudák novinář by nic nedonesl. Tzn. neuděl by svou práci a to žádný z nich nechce...
Reagovat
slacker
Chyby tam neprijemna otazka, co rikate na vaseho fanouska Jirku Kvese a jeho vykony v diskuzich?
Reagovat
misa
Q už tady nepíše, toho pouštím ze zřetele.
Reagovat
slacker
No ale ja ctu clanky a diskuze i na Idnes a tam "radi" neustale. Stejne obliben jako vsude, jen jeste neusporadali hlasovani :-))
Reagovat
misa
Pche, idnes, tam jsou magoři. Nevím, proč nezůstal tady. Aspoň mohla být zábava :-)
Reagovat
misa
Proboha, právě jsem četl diskuze na idnes, q. tam zase řádí. Tak možná, že je i dobře, že tady už nechodí. Někteří lidi tady pak kvůli němu začali nesnášet i Petru.
Reagovat
a.magerova
Neraduj se předčasně..... takhle on to dělá běžně, na chvíli odejde a prudí jinde a po čase se vrátí a prudí zde a tak furt dokola.... na TP si zrušil nick, ale ještě ten den si ho obnovil....
Reagovat
pepin
A vidíš, mohla jsi s ním tady mluvit a říkat cokoliv a on si pořád mlel jen to svoje. A když již ani nebyl ochotný přiznat, že Petra zhubla, i když to sama říkala tak co chceš. Je fakt, že ted bojuje na jiných frontách, ale stejným způsobem.
Reagovat
a.magerova
Hele, mně on byl dlouhou dobu ukraden bo já moc pod baby nechodila. Zaujal mě až asi před rokem, kdy jsem zde na TP položila komukoli, kdo by to věděl otázku, jak je to přesně se startovným a prize money pro hráče.... no a quesh reagoval okamžitě a skoro mi vynadal, že přece to jsou jen dva pojmy téhož, tak proč se tak hloupě vyptávám?!!! Takže místo toho, abych se dozvěděla něco nového, tak jsem mu ještě vysvětlovala to co jsem věděla, tedy, že jsou to rozdílné peníze. Jako nezlob se na mě, ale člověk který se tady neustále prezentoval tím, že rozumí tenisu a o takové věci neměl ani potuchy a ještě je arogantní, tak to je i na mě moc :-/

Naštěstí nick skott to věděl a po nic neřešící diskuzi se queshem, mi odpověděl.
Reagovat
pepin
Odpověd na psychologa je známa, nerad cestuje po světě, to již řekla několikrát. Přitom si myslím, že ten by s ní měl jezdit všude a hlavně na ty neoblíbené turnaje. O Davidovi je zbytečné mluvit, nejsem přesvědčený, že je to v něm. V poslední době se to jen potvrzuje, že je to o hlavě. A tady asi chybí ta práce psychologa.
Reagovat
misa
Hm, předtím byl kondiční trenér, který nerad cestoval. Petra prostě nemá to zázemí na odpovídající úrovni.
Reagovat
slacker
Spise psychoanalitika. zrovna v Nju Jorku je jich nejvice na ctverecni kilometr. Tam by si urcite vybrala
Reagovat
smazaný uživatel
vsimla jsem si, ze uz tak netepes do Kotyzy, ale razis peci o Petrinu pohodu po psychicke strance. To rozhodne neni spatne, ale psycholog neni kondicni, ktery by mel byt vzdy s ni. Funkci psychologa vidim v tom, ze odkryje hracovy slabiny a nauci ho vyhodnocovat situace, tedy vhodnou polohu sebereflege, ucinnou "autosugesci" apod. Proste zvladat sebe sama sam. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
seberexlexe..
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, ja to nedam! SEBEREFLEXE :-)))
Reagovat
VlS
myslím, že na nějakou dobu by psycholog skutečně měl na turnaje jezdit, když už pro nic jiného, tak aby stanovil " diagnózu" na místě. Dělat to z doslechu, byť od Petry samotné, k ničemu moc není.
Ještě že ten co řídí Petřin tým neřídí aerolinky. To by byla prča dozvědět se, že z Thajska domů se neletí, protože pilot nerad cestuje.
Reagovat
pepin
Asi jsi si mě spletla s Tommrem, já jsem do Davida nikdy netepal, ba naopak, více méně jsem vždy psal, že nevím, zda jeho výměna by byla to pravé ořechové. S tím psychologem si u Petry myslím, že v tomto stadiu, kdy prožívá takovéto stavy by právě ten psycholog měl být s ní v podstatě na každém turnaji, ale určitě 100% na GS. Až se Petra srovná a budou její výkony konzistentní tak pak to může být jen občas, ale momentálně bych byl pro první variantu. A tady je to o čem Ty píšeš. O kondičním ani nemluvím, ten by měl být v týmu neustále. Známe to z jiných sportů, že většina těchto lidí dokáže navodit i tu idlehčenou atmosféru, dělají legraci apod. To si také myslím, že u Petry tak trochu chybí, po většinu času je jen s Davidem a víme jak to je s ponorkovou nemocí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přijedete příště více nabroušená ( do NY ) ? Samozřejmě, tohle přece nejde tak nechat ! Správně, Peťo, makáme dál a přemejšlíme u toho, co změnit a zlepšit...
Reagovat
Nancy_z
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/petra-kvitova-chce-najit-kompromis-mezi-agresivitou-a-vyrovnanosti--1390709
Reagovat
smazaný uživatel
ta snaha je tam patrná už delší dobu. Když sem včera viděl Petru, jak hraje bez potřebné razance a snaží se hrát delší výměny s někým tak běhavým, tušil sem, že tohle nedopadne.
Jak říká Kotyza, najít ten kompromis je prostě těžké..
Reagovat
Nancy_z
Bude to asi trvat, než si to Petra zažije. Ale je důležitý, aby to uměla mixovat a odhadnout soupeřku. Bohužel Kruničové hodně brzo dala najevo, že je ten den k poražení a Kruničová se toho nelekla a naopak šla za svým cílem.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je zasah do prirozenosti hrace a takova zmena se nezazije jen tak za mesic na kurtu, musi vyzrat cela osobnost.. :-) Ze je k porazeni bylo videt okamzite, po par micich, od zacatku pusobila nejiste. Opravdu to nebyl jeji den. :-(
Reagovat
Nancy_z
Je to tak, ale podle mě už Petra dozrává, i teď je ten pokrok vidět. A skvělý je, že už nad tím přemýšlí a pracuje na tom. Ale určitě taková změna nepřijde ze dne na den. Já jsem ráda, že Petra dokáže vyhrávat turnaje a zkrátka ty výkyvy u ní budou. Ale když má svůj den, tak je úžasná :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je uzasna a je to videt.. :-) I propadaky ma uzasne. :-) Neee, je to tak, uz jsem tu obdivovala, jak se i ona najednou dokaze podivat a zahrat ucinne. Zakonite tedy s rozvahou. ;-)
Reagovat
misa
Velmi hezky odehrála Petra celý New Haven. Držela se i v dlouhých výměnách a nebláznila, přitom neopustila svou razantní hru. Včera to bylo absolutně bez energie, jen takové nahazování na soupeřku.
Reagovat
gedzitka
Hezký rozhovor. Líbí se mi odpověď na tu otázku týkajících se cílů do konce sezóny, vypadá to, že ji ta porážka od Krunicové nepoložila (i když to uvidíme na dalším turnaji).
Jsem zvědavá, jestli Petra pojede i do Tokya.
Reagovat
gedzitka
Teď jsem si přečetla rozhovor na idnes, takže Tokyo asi ne...
Reagovat
LukasH
Co to tu melete? Petra má náskok 900 bodů na 9. Kerbrovou. Je vysoká pravděpodobnost, že Petra na TM pojede, stačí něco uhrát v Asii.
Reagovat
kada.tom
přesně tak - Petra má velikej náskok a pokud v Asii vyloženě nevyhoří, tak by na TM neměla chybět
Reagovat
tommr
Petra má sice na Kerberovou náskok 863 bodů, ale pokud bude hrát v Asii stejnou tužku jako v Americe tak o něj ještě může přijít ...
USO navíc ještě zdaleka neskončilo a pokud na něm uspějou hráčky, který jsou těsně za Kerberovou tak se ten náskok na 9.místo může ještě výrazně snížit. Petra se ted musí modlit, aby finále na USO hrály Serena se Sharapovou ...
Reagovat
LukasH
Neříkám, že to má jistý, ale nezdá se mi to nijak na hraně. Jasně, že musí dál hrát. A přece znáš Petru. To že dneska vypadla, neznamená vůbec nic, možná naopak, Petra má ráda velký kontrasty.:D:D
Reagovat
a.magerova
No ale to by bylo dost divné, kdyby Wimbledonská vítězka na turnaji chyběla :-/

Už se někdy stalo, že by vítězka nějakého GS na TM nejela?
Reagovat
tommr
tak třeba zrovna loni na TM chyběla wimbledonská vítězka - Bartoliová ... :)
Reagovat
a.magerova
OK, ale ta tam nebyla z jiného důvodu...
Reagovat
tommr
Bartoliová tam chyběla protože po Wimbledonu nebyla schopná uhrát žádnej pořádnej výsledek a než by se dál trápila tak to radši zabalila ...
Petřina letošní sezóna zatím vypadá nápadně podobně jako ta lonská sezóna Bartoliový: před Wimbledonem hrála kulový, pak přišel šokující úspěch ve Wimbledonu, ale Wimbledon jí nenakop a hraje zase stejnou tužku jako před ním. Jedinej rozdíl je v tom, že Petra to ještě nezabalila ...
Reagovat
matesdc
...a titul v New Haven?? Takto si představujuš hrát tužku???
Reagovat
smazaný uživatel
a to kulovy pred W predstavuji 3x CT, 2x semi, neporazenost v Hopmanu i Fedu...
Reagovat
solim2007
To jsi trošku, spíš hodně přestřelil. Chce to počítat do deseti než napíšeš nějakou blbost.
Reagovat
EllNino
to ale neumí, ikdyž minule Petra hrála výborně a titul brala za suverení tejden, tak další prohra znamená, že tommr předchozí úspěchy maže - tudíž hrála v USA tužku, a takhle uvažuje pořád ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak zase, on to zene do extremu, ale jednorazove jeho realismus v pohledu nekdy dokonce sdilim. Jsem lina neco hledat, nic si nikdy nearchivuju (nic si nepamatuju) :-))) ale po zapase Lucy s Cornet mi v zaplave chvaly tady docela utkvel jeho kriticky prispevek, take si napr. myslim, ze Lucy hrala sice efektni atletickou palbu, ale strasne pracnou, predevsim zbytecne na stred, pritom v uvodu si dokazala parkrat uhlem Cornet uklidit a predvedla nekolik krasnych FH po lajne.. no niiic.... jen to ve mne jeste bubla.... ;-))
Reagovat
slacker
Jeho co? Realismus? Ze neni jasavy blb ignorujici neuspechy z neho realistu nedela, je to ultra pesimista ktery pro zmenu bagatelizuje uspechy
Reagovat
EllNino
on se totiž ten Haven vyhrál sám, jako Wimbledon, protože je tam Petra jako doma ...
Reagovat
slacker
No po vcerejsi porazke Petry od Krunic si opet musim prihrat polivcicku. Ta sama Krunic vyradila Denisu Alertovou a urcite se nedockame zmirneni odsudku ze nema vykonnostne na kvaldy GS.
Reagovat
Roger_Federer
po Wimbledonu..2x masters -nic, titul z 500tistovky..Granslam - propadak..uspech?
Reagovat
skott
Samozřejmě stalo několikrát kvůli zranění, to není neobvyklé (namátkou Mary Pierce 2000, Masha 08 a další), ale vyjma zdravotních důvodů chyběla tuším jen Kim Clijsters, při svém comebacku v roce 2009 poté co vyhrála US Open, ale ani to neobměkčilo WTA, aby jí tehdy nabídla divokou kartu v Doha.
Reagovat
slacker
Divoka karta na Masters?
Reagovat
skott
Ano, tu možnost WTA má, ale ještě nikdy jí nevyužila.
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím Kvitová je jak ostatní hráčky soustředí se na velké turnaje a na ty menší kašle ale opravdu se mi zdá že pokud se chce kvalifikovat tak to chce objíždět i ty menší .
Jinak zajímá mě finále US OPEN v ženském tenisu tipuji to na Serenu se Sharapovou.
Reagovat
slacker
Nudny, to se tipuje na kazdeem GS
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Já tipuju Šafářová - Strýcová nebo Krunić - Lučić.
Reagovat
kada.tom
finále bude Serena vs. Sharapova
Reagovat
Patri.k
Jedna taktika na kvalifikování je, stačí objíždět malé turnaje, ty jsou často líp bodované než placené, takže konkurence nic moc, zvlášť ty, které jsou v netradičních zemích.
Reagovat
slacker
Takze stravit cely rok v Šarm aš-Šajch?
Reagovat
Patri.k
Bude to výlet za poznáním :D Třeba takovej turnaj v Uzbekistánu prize money $250,000 konkuruence nic moc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nemůže objíždět malé turnaje jak se jí zachce jako hráčka top 10..
Reagovat
smazaný uživatel
a samozřejmě je to i tak nesmysl. Turnajů Premier je více než dost.
Reagovat
Patri.k
nemyslel jsem challangery, ale turnaje WTA international, ty myslím nemají žádnej limit, stejně to byl vtip, u ní je jedno koho má naproti, ona si zápasy hraje podle sebe.
Reagovat
PetaM
Turnaje International tedy limit mají. Nevím přesně kolik, ale kolem max. 3 turnajů za rok, pokud jsi hráčkou Top 10 :)
Reagovat
smazaný uživatel
tuším, že max 2. Ale nejsem si jistej.
Reagovat
PetaM
Taky jsem si myslel, že 2, ale zdálo se mi to málo, tak jsem radši napsal 3 :D :D
Reagovat
VlS
Je to tak nějak - tommr nám to řekne přesně z hlavy, nebo stačí otevřít pravidla WTA,
Ale jsou povinné 4 GS, 4 Turnaje premiere mandatory (za 1000 bodů - IW, Mia, Madrid, Peking) a nevím ( nepamatuji si ) přesně kolik premiére za 900 bodů, kolik za 470 bodů a na ty dvěstěosmdesátky zbývají tak ty dva až tři. A to platí pro první dvacítku, nejen desítku.
Reagovat
Fandina
Hezká fotka a zajímavý rozhovor a poslední otázka o čtení článků během turnaje a různých novinářích.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist