Kvitová po Wimbledonu vyhrála také Turnaj mistryň a bude druhá na světě!

30. 10. 2011, 18:41
Aktuality 82
Petra Kvitová vyšperkovala parádní sezonu triumfem na Turnaji mistryň! Vítězka Wimbledonu v dnešním finále soutěže pro osm nejlepších tenistek letošního roku zdolala Bělorusku Victorii Azarenkovou a soutěží prošla bez jediné porážky. Sezonu zakončí už jako světová dvojka a třešničku na dort může ještě příští víkend přidat vítězstvím ve Fed Cupu.
Petra Kvitová

"Těžko hledám slova. Když jsem začínala letošní sezonu, tak jsem neměla žádné cíle. Teď jsem najednou druhá na světě a mám na kontě triumfy ve Wimbledonu a na Turnaji mistryň. Je to jako sen," řekla Kvitová při slavnostním vyhlášení na dvorci a poděkovala svému týmu za pomoc. 

"Je těžké prohrát, ale prohrála jsem se šampionkou. Hrála úžasně a odvedla skvělou práci," řekla Azarenková roztřeseným hlasem o české přemožitelce.

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku Turnaje mistryňJednadvacetiletá tenistka z Fulneku se stala první českou vítězkou Turnaje mistryň po 14 letech a stejně jako ve Wimbledonu navázala na Janu Novotnou. Z českých tenistek už dokázala vrchol sezony vyhrát už pouze slavná Martina Navrátilová.

Jednadvacetiletá Petra Kvitová se stala první českou vítězkou Turnaje mistryň po 14 letech a stejně jako ve Wimbledonu navázala na Janu Novotnou. Z českých tenistek už dokázala vrchol sezony vyhrát už pouze slavná Martina Navrátilová.  Své finanční konto v Istanbulu rozšířila o 1,75 milionu dolarů, v přepočtu více než 30 milionů korun.

Kvitová bude v žebříčku druhá se ztrátou pouhých 115 bodů za Dánkou Caroline Wozniackou, jelikož si jako neporažená vítězka Turnaje mistryň připsala do žebříčku 1.500 bodů. Na post světové jedničky by mohla zaútočit v lednu na Australian Open, kde bude obhajovat čtvrfinále, zatímco Dánka došla ještě o kolo dál.

Rodačka z Bílovce letos získala již šestý turnajový triumf, což v sezoně dokázala pouze Wozniacká. Ve finále má nyní bilanci  7 výher a dvou porážek. Kvitová se po Sereně Williamsové z USA a Rusce Marii Šarapovové stala třetí debutantkou v historii Turnaje mistryň, která Masters vyhrála. 

Letošní sezona ale pro nejlepší Češku současnosti nekončí. Příští víkend ji čeká ještě finále Fed Cupu, ve kterém s kamarádkami Šafářovou, Hradeckou, Peschkeovou a náhradnicí Zakopalovou budou bojovat o titul v Moskvě proti domácím Ruskám. 

Petra Kvitová

Jako uragán vletěla Petra Kvitová do finále, ale stejně rychle i zvadla. Nejdříve hrála dokonale - vymetala rohy, výborně podávala a pohybovala se. Vyhrála pět her v řadě a Victorii Azarenkovou ničila vedle tvrdých vítězných míčů i zkrácením a náběhy k síti.

Češky na Turnaji mistryň:
Přehled českých a čs. tenistek, které vyhrály Turnaj mistryň ve dvouhře:
1997 - Jana Novotná
2011 - Petra Kvitová

Počet účastí českých a čs. tenistek na Turnaji mistryň ve dvouhře:
11 - Helena Suková
9 - Jana Novotná
7 - Hana Mandlíková
2 - Martina Navrátilová
1 - Petra Kvitová

Poznámka: Navrátilová si poté, co v roce 1975 přišla o čs. občanství, připsala dalších 19 účastí včetně osmi vítězných. Mandlíková už při svém posledním startu v roce 1989 reprezentovala Austrálii.

Za stavu 5:0 však přišel kolaps, který už se Kvitové v Turecku několikrát přihodil. Riziko přineslo chyby a nejistotu. Češka najednou nemohla trefit kurt a Běloruska se zvedla. Za stavu 5:2 pro Kvitovou Azarenková odvrátila dva setboly a srovnala na 5:5. 

Jedenáctou hru Kvitová při svém podání zvládla a prohozem game získala. Pod tlak se tak dostala Azarenková, která začala podání smečí do sítě, a i skvělý bekhendový volej pomohl Kvitové k dalším dvěma setbolům, které ale nevyužila. Radovat z prvního setu se Kvitová mohla až po pátém setbolu a chybě soupeřky.

V úvodu bitvy druhé sady si tenistky vyměnily brejky. Výborně běhající a od základní čáry hrající Azarenková ale přidala v páté hře další, na který už nedokázala Kvitová odpovědět, jelikož se jí nedařilo dostat Bělorusku pod tlak.

Victoria AzarenkováNež šla Azarenková podávat na zisk druhé sady, zavolala si Kvitová za stavu 4:5 na poradu trenéra Davida Kotyzu. Rady nepomohly a o set přišla, i když zkusila po využitém setbolu soupeřky i jestřábí oko, ale to bylo na straně Azarenkové. Kvitová neměla převahu jako v úvodu, naopak často se dostávala do defenzivy.

Hned v první hře rozhodující sady prohrávala Kvitová 0:40, ale odvrátila i čtvrtý brejkbol při výhodě Azarenkové. Těžce udržený servis českou hráčku povzbudil a její údery nabraly na razanci. Potvrdila to další hra, v které vzala Azarenkové servis a Běloruska po zkaženém míči při brejkbolu jen nevěřícně zavřeštěla.

Kvitová se občas úspěšně snažila rozhodit rytmus Azarenkové zkrácením hry, ale jinak spoléhala na své obvyklé zbraně - rychlé údery z obou stran. Dařilo se jí držet servis a za stavu 5:2 při podání Azarenkové zaútočila. Odvážnými returny získala výhodu a tím i první mečbol, který ale Běloruska bravurně odvrátila.

Dojít pro výhru si musela Kvitové při svém podání. Po dobrém servisu a vítězných forhendech měla druhý mečbol. Při něm dokázala ubránit tlak Azarenkové, která poslala bekhendový volej do sítě. Kvitová zvedla ruce nad hlavu, pustila raketu a lehla si radostí na záda. Po dvou hodinách a 28 minutách slavila výhru.

"Byl to neskutečný tenis, ale já naštěstí získala všechny důležité míčky," komentovala Kvitová, jež nastřílela 42 vítězných úderů. Chybovala třiačtyřicetkrát.

 

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch / hala, 4.900.000 dolarů)
nedělní výsledky (30. 10. 2011)

Dvouhra - finále:
Kvitová (3-ČR) - Azarenková (4-Běl.) 7-5 4-6 6-3
esa: 3-0
dvojchyby: 1-3
vítězné údery: 42-23
nevynucené chyby: 43-27
brejkboly: 5/12 - 4/9
čas: 2 hodiny a 28 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes som si kúpil nový syntetizátor..Vyskúšal som celú paletu zvukov, no nenašiel som horší, než výkrik Petry po víťaznom fiftíne...Pre nezainteresovaného diváka to je naozaj niečo hrôzostrašné, nič horšie som v športe nepočul...Odhliadnuc od toho je však skvelou hráčkou, mám rád jej tenis a viťazstvo si zaslúžila a vybojovala najmä pre väčšiu odolnosť v krízových situáciách.
Reagovat
smazaný uživatel
Malý stát v srdci Evropy zplodil další šampionku.Po Navrátilové a Novotné další eso.Bohužel jsem tento turnaj turnajů neměl možnost sledovat jak bych chtěl.Ale příští víkend si dosyta vychutnám.Skromné holce z Fulneku patří obrovská gratulace.Jistě se musí stát českým sportovcem roku.Nesmím opomenout skvěle zorganizovaný turnaj,turečtí diváci byli skvšlí.Je s podivem,jak tato netenisová země dokázala tohle zvládnout.Petra by si zasloužila přivítání minimálně jaké se dostává hokejistům po titulech mistrů světa.Kdyby i Tomáš v Londýně......,příjemné spekulace.Velmi si pamatuji,jak nedávno někteří hovořili o krizi českého tenisu.Tak tohle je fakt krize jak má být.
Reagovat
smazaný uživatel
hráli skvěle,myslim,že rozhodla pestřejší hra Petry,Viktoria nechodí na sít,zato hraje asi vyrovnaněji,ale Petra je lepší,takže tipuji,že příští rok Petra začne úplně dominovat a jediný hráčky,který s ní aspon trochu drží krok je Azarenka a asi Andrea Petkovic ta půjde tvrdě nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu parádní výkon. Navíc z obou stran, byl to vynikající zápas. Kdyby vládly tenisu příští rok ony dvě, byla by to po Wozniacký opravdu příjemná změna.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, proč pořád někdo šije do Caroline? Turnaj mistryň se jí úplně nepovedl, ale to nic nemění na tom, že v letošním roce (hlavně v jeho první polovině) odehrála spoustu skvělých zápasů a turnajů. Proč by příští rok nemohly vládnout všechny tři nebo třeba i víc holek? :)
Reagovat
freeteepek
Protože Petra se ještě zlepší. Aza taky, ale Carol už se se svojí hrou nemá kam zlepšovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To ti řekl Wilander, ne? :D Jak by se taky Caro mohla zlepšit, když je první... :) Možná se ti nelíbí její hra, ale to neznamená, že není dobrá tenistka. Ta druhá půlka roku (kromě New Havenu a US Open) nebyla pro Caro úplně nejšťastnější, ale že by se nemohla zlepšovat? To je podle mě trochu předčasný a unáhlený soud... Ale jestli se Vika s Petrou ještě zlepší ve srovnání s dnešním zápasem, tak se na to opravdu těším. Dneska hrály obě dvě tak výborně, že líp už to snad ani nejde... Ale rád bych se v tomhle případě mýlil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já do ní nešiju, respektuju její úspěchy. Ale prostě by to pro mě byla příjemná změna, herní styl Kvitový a Azarenkový mě narozdíl od Wozniacký baví. Nic proti ní nemám, ale prostě si její zápasy rád nechám ujít.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Pecka! Vše už bylo asi řečeno, takže jenom i za mě velká gratulace Petře k tomuhle obrovskýmu úspěchu!
Reagovat
r176
Reagovat
relax1
Kvítku, věděl jsem to. Od Paříře (letošní), to vím. Wimbledon to potvrdil a tento týden jsem nic jiného nečekal. Ano, tak hrají velcí hráči. Děkuji a smekám !!!!!!!!!!
Reagovat
mac.hall
Fantastický úspěch , Petra je šampion.Úspěchy , jakých dosáhla v letošním roce jsou famózní. Přiznám se ale , že jsem si vlastní tenis příliš nevychutnal. Lépe řečeno , do stavu 5 : 0 v 1. setu to nemělo chybu ale pak to byly jedny velký nervy se šťastným závěrem. Ještě jednou, Petro,velká gratulace. Jen mám teď malou obavu , jak se dokáže fyzicky i psychycky připravit na finále Fed Cupu s Ruskami za týden. Emociální a fyzické vypětí v průběhu celého týdne bylo enormní. Snad se na Petře negativně nepodepíše a budu doufat, že jí naopak dosažený obrovský úspěch napomůže k čisté hlavě a výborným výkonům.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vidíš, Ty věčný pesimisto :-)
A co se týče FedCupu, tam to nebude záležet jenom na Petře...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, trenérovi i realizačnímu týmu, nádhera. Pravděpodobně nejlepší, nejtenisovější zápas v Istanbulu, byť téměř každý zápas měl nádherné momenty. A kdo věřil Petře již před turnajem, nelitoval. A ti, kdo tipovali či doufali loni v lednu v TOP 10 (pár takových bylo, stačí si projít diskuse) či dokonce v nejužší světovou špičku (těch bylo mezi diskutujícími již opravdu pomálu, ale od února stále častěji se tento názor dal slyšet od bývalých profi- tenistů), mají teď oprávněně zadostiučení. Pravděpodobně více by se našlo takových, kteří v TOP 5, TOP 3 nebo No 1 tajně doufali, ale svůj názor nahlas nesdělovali, neboť by byli umlčeni "znalci" tenisu Lopata a spol. Přitom pohled na výkon Petry v loňském Wimbledonu, slova trenéra i Petry o přípravě na konci roku 2010, kvalita hry potencionálních soupeřek, dlouhodobé zranění Sereny, definitivní odchod Justine, opakovaná přerušení Kim a postupná stabilizace Petřiny hry naznačovaly, že i něco na první pohled tak nemyslitelného, jako je skok z >30. místa do TOP hodně malé číslo je možný. A Petro, ještě jednou díky, zázraky, byť odpovídají celkem logice a k tomu jsou opravdu vydřené, se konají!
Reagovat
smazaný uživatel
teda ten tvůj příspěvek mě pomalu dohnal k slzám:)) moc hezky napsané
Reagovat
skott
joooo, to by bylo zajimave cteni, resp. pokud se tech par komentaru da za cteni vubec povazovat:-) ...kritika po Fed Cupu s Nemkama, ¨tluste ceske prase¨ nebo ¨telatko s vypoulenyma ocima¨ od mistra Broze.Ale pravdepodobne mas spis na mysli LETOS v lednu.To se tady sice take objevovali exoti ala BooOoo a jemu podobni, ale opravdova havet sem nalezla jak je zvykem u uspechu nasich sportovcu az s Petry triumfem v Madridu a Wimbledonu.No a ted uz jen nezbytne Petro Pojd!:))))
Reagovat
smazaný uživatel
nesmime zapomenout, ze Vika hraje take top..zapas skvely..jsem fanda viki ale peta dokazala,ze je nejlepsi..gratz
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju k vítězství i postupu na 2. místo světového žebříčku. Sice jsem v životě nikdy tenis nehrál, nikdy jsem v ruce nedržel raketu a ani jsem se nikdy o tenis moc nezajímal... Ale když je na dosah takový úspěch který dnes mohla Kvitová zažít a proměnit ho v realitu tak mi to nedalo.
Na Petru jsem se živě díval na notebooku na jednom intern. serveru. HRÁLA NÁRAMNĚ ! Ikdyž mi parkrát tlouklo srdce a to ne málo, když chybovala. Ale to nic nemění na tom že se mi tento zápas hodně líbil a zřejmě se o tenis DÍKY PETŘE začnu více zajímat a budu i sledovat nějaké ty zápasy světových hvězd.

Díky Petro že si mi ukázala co to je vyhrát a zažít krásný pocit... Věřil jsem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hezké!
Reagovat
smazaný uživatel
preju hodne krasnych tenisovych zazitku a pravidelny tep! :-)
Reagovat
VlS
Myslíš to opravdu tak, jak myslím, že to myslíš? No toto?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, smir se, VISi: "Do dyni a do zen nevidis!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kde by se dal sehnat záznam? Viděl jsem bohužel jen první set, potom jsem musel odejít pryč.
Reagovat
Karlicka
Právě to jede na Eurosportu 2.
Reagovat
Pe3k
Byly to nervy, které ještě umocňoval sekajícíse stream..., ale jsem moc rád, že to Petra vyhrála a ukázala světu kdo je současná nejlepší tenistka! Velký respekt a gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen mě mrzí, že nebude světovou jedničkou nikoliv kvůli tomu, že by si na TM neodehrála to, co musela, nýbrž kvůli té polské blbce Radwańské, která tak hloupě prohrála s Wozz...
Reagovat
a.magerova
Taky velká Gratulace Petře !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Obě holky makaly, vyhrál útočný tenis. Bylo se fakt na co dívat. Tenisový zážitek.
Reagovat
petrulinka
Ještě chci dodat, že je škoda, že taky Květa nedosáhla ne ten mistrovský titul ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, asi jste to viděli sami. Byl to možná nejlepší tenis v tomto roce... Mrzí mě jenom ten výsledek, ale je to prohra se vztyčenou hlavou. Vika hrála úžasně a mám ji moc rád. Skoro se dá říct, že už ani nemohla hrát líp. Byly tam asi dvě smeče, které se nepovedly, ale čert je vem. Rozhodující byl začátek třetího setu, tam se to prostě lámalo. Vika neproměnila 4 brejkboly v první hře, pak při svém podání vedla 30-0, ale nakonec ji Petra brejkla. To byl jediný brejk v celém třetím setu... Jestli bude hrát Vika další takové finále, tak věřím, že ho vyhraje. Tohle je totiž obrovská zkušenost... Takže příště to vyjde, Viko! :) No a co se týče Petry, tak si zaslouží velkou gratulaci. Bylo vidět, že hraje ve velké formě a pohodě. Samozřejmě tam udělala nějaké chyby, ale ty se při jejím počtu winnerů prakticky vymažou. Petře asi hodně pomohla ta zkušenost z Wimbledonu. Možná to byl ten rozhodující kousíček, o který vyhrála. Snad mě jenom trochu štve, že Petra vždycky ve finále velkého turnaje porazí mou oblíbenou hráčku... Ale to už je holt takový osud. Jinak to Petry "pojď" mi nevadí (emoce k tomu patří), ale občas mě to teda pěkně vyleká. Bohužel nepředpokládám, že by si Petra kvůli mě nechala přeoperovat hlasivky. :D Tak snad jenom na závěr dodám: Gratulace oběma holkám a klobouk dolů, protože líp už to nejde! :)
Reagovat
petrulinka
Tedy klobouk dolů, hezky jsi to napsal. Jak už jsem psala níže, tak se mi moc líbilo, jak se holky na vyhlášení spolu velice uvolněně bavily a smály se. Tedy mně přijdou hodně podobné i oblečení měly skoro stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak škoda začátku třetího setu tam to měla Vika urvat. Bude alespoň třetí v žebříčku nevíš?
Reagovat
vendulkabendulka
Furt se vsude pise ze krici 'pojd', ale ja myslim ze proste rve jak na lesy aby ze sebe dostala ten emocionalni pretlak. Coz je ok, zadny problem. Ale nelibi se mi, ze si to nehlida a rve u pri soupercinych nevynucenych chybach, a to je slusne receno nedustojne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasím, byl to určitě nejlepší tenis letošního roku. Vika předvedla to absolutně nejlepší, co umí. Každou jinou by dnes takovým výkonem ve finále smetla. Každou jinou....
Reagovat
petrulinka
To jsi tady už několikrát psala, tak jsem se posledně schválně podívala znovu na celý zápas s Radwaňskou, a že by se povzbuzovala při jejích nevynucených chybách jsem si nevšimla. Bylo to vždy při jejích vítězných míčích a 2x při tom, když dala skvělé podání a Radwaňská trefila síť nebo to hodila do autu. A taky musím říct, že jsi zřejmě ještě nehrála takový zápas, abys mohla pochopit ty emoce. Myslíš si, že když Vika nebo Maruš ječí při všech výměnách je sportovní? Myslím, že moc ne.
Reagovat
petrulinka
Ale myslím, že je zbytečné, abychom se tady dohadovali o malichernostech. Však ony si to holky mezi sebou vyříkají. A Petra opravdu křičí "pojď". Včera, když byly předzápasové rozhovory, tak když mluvila Sam, tak jako by mluvil pomalu chlap, měla hrozně hluboký hlas. Pak promluvila Petra a měla hlas tedy o dost tónů vyšší. Prostě má vysoký hlas a tohle asi změnit nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, jsem na tom podobně. Hrála hodně dobře. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak teď nevím, na koho mám zareagovat dřív. :D Tak asi postupně...
petrulinka: To víš, obě holky mají rády fialovou. :) Ale musím říct, že Vika se mi líbí snad úplně ve všem. Petře nejvíc sluší fialová nebo modrá. Jinak dneska tam to "pojď" bylo občas i při nevynucených chybách Viky, ale vůbec mi to nevadí. Navíc to všechno bylo po důležitých míčcích (který míček dneska nebyl důležitý, že jo...). Nemyslím si, že by o tom Petra přemýšlela, kdy to zařve a plně to chápu. Já když jsem třeba na fotbale, tak je to úplně to samé (možná ještě horší). :D To k tomu prostě patří. No a to hekání není zrovna moje oblíbené téma... Chápu, že někomu je to nepříjemné, ale mně to vůbec nevadí. Když je Vika nebo Masha potichu, tak vím, že je něco špatně (zranění apod.). Já prostě nevěřím tomu, že to holky dělají, aby někoho poškodily nebo otrávily. Dávají do toho sílu se vším všudy a dělají to tak už od svých tenisových začátků. Nedávno jsem si pouštěl video, kde je Mashe třináct let a to je pane řev. :D Jo a já určitě nechci, aby Petra mluvila jako chlap, ale když jiné holky řvou třeba "come on", tak je to hlas jako zvon. Přitom mluví normálně jako holky. Petra je v tomhle takový unikát... :D

Hoyt: Je to škoda, ale stejně je Vika skvělá. :) Jestli bude třetí bohužel nevím. Na žebříček jsou tady jinačí odborníci. :D Já si počkám do zítra...

lajna: Máš pravdu. Byl to zápas dvou nejlepších tenistek Turnaje mistryň, o tom není sporu. Ale ostatní holky nejsou o tolik horší, záleží prostě jenom na momentální formě... Jenom podotýkám, že u ženského sportu nemám rád titulky po zápase, ve kterých se vyskytují slova "smetla", "přejela", "rozdrtila" atd. K holkám se mi to prostě nehodí, ať si to píšou u chlapů. :D
Reagovat
petrulinka
máš pravdu, tyto titulky po zápase se mi taky nelíbí. Já myslím, že my se tady vždycky domluvíme. I když promiň, stejně ti nerozumím. Já mám taky spoustu oblíbených hráčů a hráček, ale prostě když hraje jakýkoliv náš hráč, tak fandím našemu hráči. Tedy nemyslím jenom tenis, ale v jakémkoliv jiném sportu. Takže u tebe mi to přijde tak trochu jako fanatismus. Jako nechci tě naštvat, spíše bych to nějak chtěla pochopit, protože i když se snažím, tak mi to hlava nějak nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Cože?? Tvoje dvě oblíbené hráčky jsou Šarapka a Azarenka?? To jsou fakt namyšlený holky, co se ti na nich tak líbí? Viděl jsi ted v Instanbulu ten třetí zápas Azarenky?? Ten její třetí set?? I po tom co tam předvedla za HNUS ji máš pořád rád?? Petra je moc fajn, te fandím moc... a pak třeba i te polce, neberu to jen podle hry te hráčky... to jak hraje není vše:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatismus, to jsem netušil. :D Můžu tě ujistit, že mě to od tebe vůbec nenaštvalo a naopak pobavilo... Já se ti to tedy pokusím vysvětlit. Sport dělím na dvě skupiny: kolektivní a individuální. V kolektivním sportu fandím buď českému národnímu týmu nebo nikomu. Stručně řečeno, fandím českým hokejistům a basketbalistkám (v tom jsem taky fanatik, bacha na mě... :D). České fotbalisty slušně řečeno nemusím, ale fandit proti nim, to je pro mě blbost. Já si maximálně zanadávám a tím to končí. :D V individuálním sportu to mám jinak. Nezajímá mě národnost, ale osobnost. No a pak už záleží jenom na sympatiích. Kdyby byla třeba Vika Češka, tak jí fandím taky. :D No a pokud mám někoho fakt rád (a je mi jedno odkud je...), tak prostě nedokážu fandit proti němu. Já bych si prostě připadal blbě, když píšu Vice na twitter "Good luck in Istanbul!" a pak bych fandil proti ní, i když hraje třeba s Petrou... Takže snažil jsem se ti to vysvětlit a jestli mě stejně pořád nechápeš, tak se na tebe vůbec nezlobím. Mě nechápe hodně lidí a já kolikrát nechápu je. :D Hlavně chci ale upozornit, že nejsem žádný provokatér (a že se jich na některých diskusích vyskytuje...), který by psal stylem "Doufám, že ta ***** Kvitová prohraje!!!". Kdybych dneska napsal "Doufám, že Vika vyhraje!", tak to znamená, že mám rád Viku, ale proti Petře vůbec nic nemám... Tak snad mě aspoň trochu chápeš a nepovažuješ mě za provokatéra. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice reaguješ sám na sebe, ale asi to mělo být na mě... Ano, Vika a Masha jsou dvě z mých čtyř oblíbených hráček. S tvým názorem nesouhlasím, ale neberu ti ho. Protože se o tyhle holky hodně zajímám, tak jsem opravdu stoprocentně přesvědčený, že jsou fajn. Věř tomu, že mimo kurt se jinak tváří, víc se usmívají a třeba by ti tak namyšlené nepřišly... Zápas Viky proti Bartoli jsem tady už hodněkrát okomentoval, můžeš si to dohledat. Ano, Vika je mi pořád sympatická a cítil bych se špatně, kdyby nebyla. Odsoudit někoho podle jednoho zápasu je strašně jednoduché. Ale jak říkám, tvůj názor ti neberu... Jo a nevím přesně, koho myslíš tou Polkou. Agnieszku? Nebo snad Caroline? To je ale Dánka, narodila se v Odense. :D Ale jestli myslíš Caro, tak jí fandím taky. Souhlasím s tím, že styl hry není všechno. Já dovedu ocenit jakoukoliv hru, útok i obranu. Umění je oboje. :)
Reagovat
petrulinka
Určitým způsobem tě chápu, a za provokatéra tě určitě nepovažuju, to mě ani nenapadlo. Spíš jsem pořád nějak neuměla pochopit, jak můžeš fandit "nějaké rusce", když máme konečně po letech tak skvělou hráčku, jako je Petra. Já třeba obdivuju Federera, vždycky mu fandím a budu fandit, ale jakmile hraje např. s Tomášem, tak prostě fandím Tomášovi, protože je náš. A já jsem ještě z té generace, která bohužel nemá moc v lásce jakékoliv ruské (kde zahrnuju i běloruské, ukrajinské apod.) národnosti. Takže se tě snažím pochopit a za provokatéra tě určitě nepovažuju. Myslím, že tady se dá alespoň slušně diskutovat na rozdíl od různých diskuzí např. na seznamu jsou samí omezenci a ještě se dost vulgárně vyjadřují. Takže raději budu chodit sem a na určité úrovni diskutovat.
Reagovat
Mark976
Nejsem si tak uplne jisty jestli je Sarapovova prijemna a mila holka mimo kurt. nekolik hracek a to vcetne Kvitove prohlasilo, ze ani v satnach nepozdravi a dokonce ani neodpovi na pozdrav. Mimochodem, kdyby byla tak faj a kamaradska tak hraje finale FC a kamaradi se s ostatnimi ruskami, jak to delaji ceske holky. myslim si o ni a nejen ja, ze je dost namyslena jiz od mladi, kdy rychle vyletela, udelala par reklam se svoji krasnou pusinkou a vlezlo ji to do hlavy, tak jako kterekoliv buchte z ceskeho showbizu:o)) A s tou Azarenkovou a zapasem s Bartoli si mysli vetsina lidi urcite veci - to jste na Twiteru neprobirali?
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, to je možná právě ten rozdíl... Já se narodil na začátku 90. let, takže mě nějaká zatrpklost vůči Rusku a dalším vůbec nic neříká. Mně právě ta národnost v individuálních sportech prakticky nezajímá. Když mám někoho rád, tak mu držím palce a je mi jedno, jestli je to Čech, Slovák, Američan, Rus, Bělorus nebo třeba Mongol. :D Ale v kolektivních sportech jsou pro mě jediná volba Češi a Češky. Když hrajeme hokej třeba proti Rusku, tak je pro mě úplně samozřejmé, že fandím našim. Určitě mám rád i některé zahraniční hokejisty, ale od toho jsou kluby... Jinak díky, žes mě aspoň trochu pochopila. :) Máš naprostou pravdu v tom, že na seznamu nebo idnesu to už delší dobu nemá cenu a lezou tam totální exoti. Tady se taky najde několik nemalých bláznů, ale je jich podstatně míň... Ještě dodám, jak jsme se bavili o těch nevhodných titulcích, tak už je to tady zase. Na idnesu: "Kvitová ovládla Turnaj mistryň. Ve finálovém dramatu umlčela Bělorusku". Na deníku Sport: "Kvitová odrovnala i Azarenkovou a vyhrála Turnaj mistryň". Mediální žumpa opět nezklamala a mně se zase rozšířil slovníček... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu ti tvůj názor vzít, ale musím nesouhlasit... Já o tom moc dobře vím, že to Petra říkala (v magazínu Práva). Novináři ji po Wimbledonu možná i donutili, aby říkala "Šarapka". :D Teď už říká normálně Maria a rozhodně to mezi nimi není tak špatné, jak si myslíš. Stačilo vidět, jak Petru mrzelo, když se Masha zranila při vzájemném zápase v Tokiu. Dokonce jsem i nedávno četl, že Masha a Petra spolu možná budou hrát exhibici v Karlových Varech, tak uvidíme... Jasně, Masha je taková samostatná a svým způsobem zvláštní. Ale rozhodně není zlá, jenom má svůj svět. Že o ní píšou česká média špatné věci, za to ona fakt nemůže. Víš třeba, že Masha pomáhá dětem v oblasti kolem Černobylu? Nebo máš aspoň představu, čím si musela projít během svých tenisových začátků? Podle mě už jenom z těchto důvodů nemůže být namyšlená. Určitě je sebevědomá, ale to neznamená namyšlená. Všimni si, že před mnoha zápasy mluví o svých soupeřkách s velkou pokorou. A že dělá reklamy? No to je dobře, protože je mladá, krásná a úspěšná. Kdo jiný by měl ty reklamy dělat? :) No a co se týče Fed Cupu, tak dřívější generaci ruských holek se nelíbilo, že žije v Americe. Masha na to kdysi odpověděla, že její krev je stoprocentně ruská. Pokud se nepletu, tak letos už ve Fed Cupu hrála, ale nějaký zápas se jí nepovedl... Na finále nebyla nominovaná, ale určitě nemá mezi ruskými holkami zavřené dveře. Jestli chceš vědět další podrobnosti, tak se zeptej skotta, protože ten má ruské tenistky v malíku.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co se týká Viky, tak si najdi některé předchozí diskuse, protože se nechci opakovat a téma "Zápas proti Bartoli" už pro mě jaksi není aktuální. Že bych se bavil (klidně i po netu) s Vikou je krásná představa, ale takhle to opravdu nefunguje. Vice píše tolik lidí, že kdyby měla všem odepisovat, tak nestíhá trénovat ani hrát. :D Vždycky ale poděkuje fanouškům za podporu, to dělá často. Na twitter napsala naposledy po zápase s Na Li, takže už se těším na její další tweet... Ale můžu ti klidně přeložit, co řekla Vika trochu sebekriticky po semifinále: "Opravdu jsem se snažila změnit svou mentalitu od včerejška. Bylo to trochu neštěstí." Já se Viky zastal a udělal bych to znova. To je všechno, co ti k tomu můžu napsat... Jinak promiň, že jsem to musel rozdělit do dvou příspěvků. Bohužel jsem překročil maximální počet znaků. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No čtu si tady tvoje názory a nestačím zírat... neberu ti nic z toho co tu píšeš, ale jsi velmi zvláštní... Já též dlouho pozoruji Azarenku a líbí se mi jak hraje, ale prostě nevyzařuje z ní nic hezkého, přijde mi velmi nesympatická. Vadí mi na ní prostě všechno... A ten třetí zápas ve skupině byl na mě prostě moc, neumím si představit být jejím trenérem, to bych se asi sebral a hned odešel. To co tam hrála za divadlo to by třeba Petra nikdy neudělala!!! To co se tam dělo by nepochopil snad žádný trenér v jakýmkoli sportu!! Je to rozmazlená holčina co ještě pomale ani nevylezla z puberty a moc si o sobě myslí... Nejhorší je že neponížila jenom sebe, ale i soupeřku. Nevímn jestli ji na konci podala ruku, ale pochopil bych ji kdyby nepodala... to byla fakt ostuda, celý třetí set. A vím že hodnotit někoho podle jednoho zápasu je špatný, ale tohle byl vrchol hnusu, jestli se na tohle dívali malý děti co ji měli za vzor tak to hrůza... Stejný je to ovšem i u ostatních sportů, malý děti mají za vzor nečestný sportovce, co třeba jen simulují ve fotbale, neumí přiznat jasnou ruku ve vápně a tak... a to je všude, kluci a holky by se měli dívat na takový sportovce jako je Petra Kvitová, kteří jsou nejen dobrý ve sportu, ale taky z nich vyzařuje lidské teplo a můžou jít příkladem. A co se týká tebe a tvé zvláštnosti... chápu tě, taky mi bývalo dvacet. Kdyby sis to zkopíroval co zde píšeš a pak si to třeba za pět nebo deset let přečetl, tak by ses možná i pousmál nad sebou:-)... Ovšem zaujalo mě co jsi psal a to je dobře, přeji ti hezký den:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvláštní, já vím. :D Ale ne, tak to je normální, že každý máme svůj názor. Já s tebou taky nesouhlasím, ale co můžu dělat... Můžu ti říct, že bývám hodně naštvaný, když můj oblíbený sportovec (tým) nehraje naplno... Naplno by se mělo hrát vždycky, ale tohle byla trochu zvláštní situace. Taky těm malým dětem vysvětli, že Vika hrála další den důležitější zápas, ve kterém šlo o mnohem víc. Skončila ve čtvrt na jedenáct večer, potom tiskovka, masáž a do postele se dostane někdy kolem půlnoci... Viku to zpětně taky mrzelo, jak je patrné z jejího komentáře. Ale já říkám, že kdyby vydala proti Bartoli více sil a pak prohrála v semifinále, tak by sice byla pro všechny poctivá, ale co by to bylo platné... Nemusíš se obávat, Bartoli se na Viku vůbec nezlobila. Ruce si podaly normálně a Marion po zápase řekla: "Byla to opravdu skvělá atmosféra, skvělé publikum. Jsem velmi potěšená svým dnešním vítězstvím nad Vikou." A že je Vika rozmazlená... Já nevím, asi ti to nevymluvím, ale zkus se o ní zajímat trochu víc (třeba i o její život mimo kurt) a třeba změníš názor. Rodina je pro ní na prvním místě, to je fakt a myslím, že je to správné... Jinak píšu vždycky tak, abych se za to nemusel stydět a třeba ani za deset let (i když pochybuju, že bych si to po takové době četl :D). Mám Viku rád a na Turnaji mistryň mi udělala velkou radost. Taky ti přeju hezký den. Takhle brzy mi hezký den snad ještě nikdo nepřál, maximálně na Silvestra... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si tady tak čtu dva dny starou diskusi a koukám, že jsem trochu kecal. :D Tyhle věty beru zpět: "V kolektivním sportu fandím buď českému národnímu týmu nebo nikomu." a "Ale v kolektivních sportech jsou pro mě jediná volba Češi a Češky." Od letošního MS v ženském fotbale totiž fandím Američankám! :) Zároveň je ale docela malá pravděpodobnost, že by se americké fotbalistky utkaly s českými. Šlo by to na MS nebo OH, ale tam mají české holky strašně malou šanci postoupit (ženský fotbal je v ČR dost přehlížený...). Takže moji velkou omluvu si zaslouží petrulinka a hlavně USWNT! :) Teď už mám konečně čisté svědomí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach... JE TO TAM , myslím, že k tomu co jsme viděli není co dodat. Až jsem mírně dojat... :-)
A Petře obrovská gratulace !!! Další úchvatný tenisový výkon !!!
Reagovat
petrulinka
Petře velká gratulace!!! Nejprve jsem byla naštvaná na Azarenku, jak se na Petru pořád nenávistně dívá a to její gesto po vyhraném setu se mi taky nelíbilo. Ale když jsem viděla, jak se holky na vyhlášení spolu uvolněně baví a smějí se, tak jsem pochopila, že ty různé gesta a pohledy k tomu boji na kurtu prostě patří. Takže gratulace i Viky ke druhému místu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, emoce k tomu patří. Já nevím, podle mě se Vika dívá normálně (pravda, mimo kurt má milejší pohled...). :D To gesto po vyhraném setu jsem nepostřehl, protože jsem u televize taky udělal nějaké gesto. :D Mě teda v této rovině nejvíc zaujalo to Petry "pojď". Jako opakuju, nevadí mi to, ale ta výška toho hlasu... :D Ale upřímně, co byla nějaká gesta v zápalu boje oproti tomu skvělému tenisu, který obě holky hrály... Že se vzájemně respektujou je krásné, ale zároveň mi to přijde úplně samozřejmé, protože ty holky jsou fajn. Škoda, že si od nich nevezmou příklad někteří tenisoví fanoušci, novináři atd. Jinak vyhlášení jsem bohužel neviděl, ale už se těším, až Vika něco napíše na twitter. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně idnes.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč. Na idnesu radši než "Azarenková" napíšou "vřeštící Běloruska". Není prostě článek o Vice, ve kterém by to nerozebírali. Jako já dovedu pochopit, že se ty zvuky někomu nelíbí, ale rozebírat to donekonečna... Mě zajímá, jak hraje tenis a ne blbosti typu kolik vydává decibelů. :D No a další novinářská žumpa je deník Sport a jejich "expertka" Chládková. Její pozápasové rozbory jsem dneska už rozebíral v jiné diskusi... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Peto!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opět musím reagovat,Petra je rodačeka z Fulneku,pan redaktor by si to měl ověřit než něco napíše,jinak gratuluji:-))
Reagovat
petrulinka
Petra je rodačka z Bílovce, tam se narodila, ale bydlí ve Fulneku. Takže pan redaktor to napsal správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Do roku 1950 se děti rodili doma,pak se to bralo kde se narodili,později se děti rodili v nemocnicích a pohužel každé město nemá nemocnici,tak se rodák bere kde prožil své dětství,ale někdo si to bohužel neprověří
Reagovat
smazaný uživatel
fandit Petre je narocny a nervy drasajici, nenecha cloveka v klidu zazit jediny balon, nic nemame jisty do posledniho micku - mimochodem, uz vzkrisili Lajnu? :-))
Ale gratulace velika, reznik z Fulneka to dokazal! Opravdu mistrovsky vybrana spolecnost - Justine, Venuse, Serena, Kim a PETRA!!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko neboj, žiju ! :-) Už i dýchám...
Ty jo, co nám to ta Petra nachystala v 1.setu, to si snad ani nezasloužíme :-))))
Ale zase na druhou stranu, to co hrála pak v 1.polovině 3.setu, to byl snad nejlepší tenis, jaký jsem kdy viděl.
Wimbledonské finále bylo proti tomu dnešnímu procházkou růžovou zahradou. Vika hrála naprosto vynikajícně, ale ani to na Péťu nestačilo. To bylo finále jako řemen!!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim, prvních asi pět gamů bylo absolutně neuvěřitelnejch, byl jsem v tranzu :) A celkově to pak doservírovat, no prostě klobouk dolů!
Reagovat
VlS
Předem gratulace Petře k výsledku, ke hře není gratulace tak jasná a musel bych rozdělit zápas do úseků a dívat se na ně samostatně.
To Sojka - no, snad ani nemluv. Nechápu a nerozumím, co se jí v těch chvílich děje v hlavě.A to není náhoda, je to v mnoha zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale když řekneš A, řekni prosím i to B, jak se pak Petra z toho dokáže vždycky zase vyhrabat.
Myslím, že důvod je prostý, Petra už nehraje tyhle velké zápasy tak bezstarostně, chce to zvyknout si, myslím že jí to jde celkem dobře, alespoň výsledky tomu napovídají :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
HEUREKA! Sla jsem na to proste filosoficky: kdyz si Platon ke ctyrem prirodnim zivlum klidne priradil paty nebesky, tak ja tam soupla jeste sesty: PETRU! :-)))

(Vika fakt neni salek meho caje, ale hrala velmi dobre!)
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní souhlas, nikdy není jisté, jestli Petra udělá nečekanou chybu, nebo naopak! A propos- případné body z Fed Cupu se do žebříčku nezapočítají? ( prosím o odpověď, nikoliv kamenování)
Reagovat
VlS
Fed cup se do žebříčku WTA nepočítá, u chlapu DC do žebříčku ATP ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nezapočítávají, je to nespravedlivé, ale je to tak.
Žebříček wta je kapitola sama o sobě.
Reagovat
VlS
Lajno, vždycky ne, ale o to nejde. Díval jsem se na Viku, při stavu 5:0 byla na ručník. 1. set nezačala otáčet Vika zlepšením, ale Petra nepochopitelným ............ čím? Kolaps? Výpadek?
Posadila Viku na koně a měla co dělat to uhrát. Zvládla to, všechna čest. Kolik to asi Petru stojí fyzických, ale hlavně psychických sil? A hlavně proč se to děje?
Reagovat
smazaný uživatel
VISi, proč se to děje? To jsem se snažil pojmenovat výše, když si to znovu přečteš.
Že to Petru stojí neskutečných sil, fyzických i psychických, je jasné.
Ale stejně je to neskutečná borka.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace a velký dík za super tenisové zážitky!! Je užasný koukat se na tak velkou bojovnici, která se narodila pro finále. Jen tak dál, ještě vítězství v Moskvě a sezóna snů bude dokonána. Děkujem!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc Peťko, že my Češi možem být aj na něco hrdí!! :) Příští rok Tě post světové jedničky NEMOŽE minout a myslím, že tenis konečně našel tu potřebnou královnu, která od dob největší slávy a zdraví Sereny a Venus Wilamasových a heninové s Clijsters chyběla! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Milá Péťo, super krásný sportovní zážitky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
a moc fandíme dál....
Reagovat
Tomasito
..k tomu uz neni ani co dodavat..skoda,ze to jeste tento rok nestacilo na svetovou jednicku..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála úplně užasně i díky krizi na konci prvního setu a během druhýho to naprosto suveréně zvládla velka gratulace z Prahy
Reagovat
freeteepek
Nejsem žádný znalec ženského tenisu, ale to co dnes Petra předvedla bylo naprosto fenomenální a pravděpodobně to bylo jedno z nejlepších finále mistrovství všech dob. z 0:5 na 5:5 resp. 7:5 v 1. setu! Prohrála 2. set a byla 0:40 dole...Vyhrála milion důležitých míčů. V podstatě všechny. Jinak to byl naprosto vyrovnaný zápas :-)
Reagovat
freeteepek
samozřejmě z 5:0 na 5:5...
Reagovat
UnrealTom
paráda gratulace, ale příště bez nervů díky !!!! :)
Reagovat
Stan_Borowitz
navíc ten vítěžný míč byl parádní... škoda, že WOZ vyhrála ten jeden zápas ve skupině, mohlo to být ještě veselejší...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist