Kvitová podruhé ovládla Wimbledon! Ve finále sfoukla sebevědomou Bouchardovou

5. 7. 2014, 15:10
Aktuality 680
Petra Kvitová slaví svůj druhý grandslamový titul! Čtyřiadvacetiletá Češka po třech letech dokázala znovu ovládnout slavný Wimbledon, když v dnešním finále doslova přestřílela sebevědomou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a zvítězila jednoznačně 6-3 6-0.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AELTC)

Ještě hodinu a půl před začátkem finále dvouhry žen v Londýně pršelo, na odpolední hodiny ale meteorologové předpovídali jen minimum srážek a pořadatelé Wimbledonu se rozhodli trochu zariskovat: těsně před zápasem roztáhli střechu nad Centrálním kurtem a duel tak mohl začít za normálních klimatických podmínek.

Wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová se s předloňskou juniorskou šampionkou Eugenií Bouchardovou utkala poprvé loni v Torontu, kde domácí hráčku porazila hladce ve dvou setech. Letos si však dvacetiletá Kanaďanka zahrála semifinále na Australian Open i na Roland Garros a ve Wimbledonu se jako první občan Kanady v historii dostala do finále grandslamového turnaje ve dvouhře.

"Šanci vyhrát mají obě dvě, ale myslím, že zvítězí Petra. Ten malý rozdíl udělá možná její větší razance úderů," předpovídala osminásobná šampionka turnaje Martina Navrátilová.

Eugenie Bouchardová a Petra KvitováObě hráčky vstoupily do dnešního finálového duelu aktivně a divákům předváděly krátké výměny, které mnohdy rozhodovaly už agresivní returny. Po dvou 'oťukávacích' gamech začala velmi rychle přebírat kontrolu nad zápasem zkušenější Kvitová, která svou soupeřku dostávala pod tlak především parádními returny.

Česká tenistka, která hrála jako po celý turnaj se zavázaným pravým stehenním svalem, se tradičně opírala o skvělý servis a útočnou hru, ale bodovala i z obranné pozice. Zcela po zásluze si vytvořila náskok dvou brejků, a i když za stavu 5-2 neodvrátila jediný nabídnutý brejkbol, vzápětí už potřetí vzala Bouchardové servis a ujala se vedení 1-0.

V druhém setu už byla Kvitová k nezastavení. Ve vzduchu možná cítila blížící se déšť a utkání chtěla co nejrychleji ukončit. I nadále pokračovala v útočné hře, soupeřce dovolila uhrát už jen 10 fiftýnů a po pouhých 55 minutách hry finále ukončila kanárem. Zápas vyhrála suverénně 6-3 6-0.

Kvitová zápas ukončila symbolicky vítězným úderem, ve kterých talentovanou soupeřku přestřílela 28-8. Zároveň udělala jen 12 nevynucených chyb, z toho tři dvojchyby. Dnešním výkonem dala vzpomenout na své vítězné tažení z roku 2011, kdy cestou za prvním grandslamovým triumfem nasázela 233 winnerů a ve finále si poradila i s Marií Šarapovovu. Letos si pomohla 208 vítěznými údery.









"Celý můj tým stál za mnou a pomohl mi projít nelehkým obdobím, abych tady zase mohla stát," řekla Kvitová při slavnostním vyhlášení už s vítězným talířem v náručí. Na chvilku se jí zlomil hlas a v očích měla slzy dojetí. "Neřekla bych, že to je lepší, ale je nádherné zase po třech letech držet trofej a chtěla bych poděkovat všem, kteří mi pomáhají," vyjmenovala členy svého týmu i rodinu a speciální vzkaz měla pro otce Jiřího, když česky dodala: "Všechno nejlepší, tati, k zítřejším narozeninám."

Petra KvitováČtyřiadvacetiletá Kvitová se stala druhou českou tenistkou, která vyhrála dvouhru ve Wimbledonu víc než jednou. Před ní to dokázala jen Martina Navrátilová. "Martina má titulů mnohem víc, ještě mám co dohánět a budu muset hodně pracovat," řekla Kvitová a devítinásobná vítězka Wimbledonu Navrátilová se v lóži usmála. "Druhej, a není poslední," řekla pak Navrátilová Kvitové při gratulaci v útrobách stadionu.

"Petra hrála dva týdny fantasticky a bylo dnes těžké s ní hrát. Doufám, že tohle je pro mě krok správným směrem," řekla  Bouchardová, která bude už světovou sedmičkou, což se ještě nikdy žádnému tenistovi z Kanady nepodařilo.

Z těžké prohry si Bouchardová hodlá vzít ponaučení do budoucna. "Byla to velká chvíle vstoupit na centrální kurt na finále. Teď už mám tuhle zkušenost, vím, jaké to je. A doufám, že takhle půjdu ještě na spoustu finále. To je můj cíl," prohlásila vítězka wimbledonské juniorky z roku 2012.

Jediná hráčka, která na všech letošních grandslamech hrála minimálně semifinále, čekala na zatažení střechy před závěrečným ceremoniálem v místnosti rytců. "Sledovala jsem je při práci a přála si, snila jsem, že jednoho dne taky někam napíšou moje jméno," prozradila tenistka, jež má jméno po britské princezně Eugenii. "Viděla jsem ji v královské lóži. Jsem moc ráda, že tu byla, ale mrzí mě, že jsem jí nepředvedla lepší představení," dodala.

Bývalá druhá hráčka světa Kvitová se v pondělí posune ve světovém žebříčku z šestého na čtvrté místo. Za titul ve Wimbledonu si Kvitová na konto připíše 1,76 milionu liber, v přepočtu 60,9 milionu korun.

Grandslamové tituly českých tenistů:
8 - Ivan Lendl
4 - Hana Mandlíková
3 - Jan Kodeš
2 - Petra Kvitová
1 - Petr Korda, Jana Novotná

V letošním turnaji ztratila Kvitová jediný set, a to ve 3. kole s pětinásobnou vítězkou Wimbledonu Venus Williamsovou z USA, v kterém ji dva míče dělily od vyřazení. Od roku 1990 je Kvitová teprve čtvrtou tenistkou s více než jedním wimbledonským titulem po Grafové, Sereně Williamsové a její sestře Venus.

Vítězství Kvitové podtrhlo skvělé letošní vystoupení českých tenistek ve Wimbledonu. Lucie Šafářová si zahrála poprvé v semifinále grandslamu a prohrála až právě s Kvitovou, která zastavila také Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Ta se v Londýně dostala poprvé do grandslamového čtvrtfinále. Prvního osmifinále se dočkala devatenáctiletá Tereza Smitková, jež na grandslamu debutovala.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
sobotní výsledky (05. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (6-ČR) - Bouchardová (13-Kan.) 6-3 6-0
Esa: 4 - 1
Dvojchyby: 3 - 2
Úspěšnost 1. podání: 68 - 61 %
Brejkboly: 6/13 - 1/1
Vítězné údery: 28 - 8
Nevynucené chyby: 12 - 4
Získané výměny: 61 - 37
Čas: 55 minut
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

680
Přidat komentář
Frick
Debakl s Luckou ji nijak nepoznamenal a návrat na antuku zvládla bravurně. Koukám, že ta její soupeřka byla svého času dokonce 14., nyní v necelých 32 letech je ale až na 307. místě. Nj, každému se nepoštěstí být v těchto letech stále kolem svého kariérního maxima, jako se to daří Sereně, Flavii, Na-Li, Robertě nebo třeba Kláře...
Reagovat
Frick
Po přerovské patnáctce ovládla i pětadvacítku v Toruni. 50 bodů za výhru by jí mohlo výrazně pomoci k místům zajišťující kvaldu na USO 2014....
Reagovat
tommr
pro Báru je to velkej úspěch a krok správným směrem, ale k účasti v kvaldě na USO má ještě hodně daleko. Body za Přerov a Torun by jí měly posunout někam k 250.místu a pro účast v kvaldě na USO potřebuje aby byla nejhůř někde okolo 200.místa ...
Reagovat
EllNino
jinak Katka s Bárou dostaly divošku do deblovýho turnaje v Rakousku :D ...
Reagovat
Frick
Jo pardon, já myslel, že v kvaldě jich je 128 a ono jen 96

Takže: V prvním kole je 128 hráček, z nichž 12 jich tam postoupí z kvaldy. Kolik hráček se dostane přímo díky WC a ocharnym žebříčkum a pod. a jaký umístění STAČÍ VŽDY? Tak 104. - 108.?
Reagovat
tommr
divokých karet bývá obvykle 8 + k tomu je vždycky několik výjímek. Na druhou stranu se ale vždycky taky pár hráček odhlásí kvůli zranění atp. Přesnej počet hráček, který se dostanou do hlavní soutěže přímo se proto nedá dopředu určit a je to na každým GS jiný. Podle okolností to bývá 100-108 hráček ...
Podobně je to i s kvaldou. Umístění okolo 200-204.místa by mělo stačit, ale záleží i na tom kolik hráček tam pořadatelé pustí "bokem" a kolik se jich naopak odhlásí ...
Reagovat
Frick
Tak, zpátky na zem. Vítězná šňůra skončila, bohužel to bylo se soupeřkou, proti níž nastupovala jako jasná favoritka (kurz okolo 1,30) :-(

Naopak mne hodně překvapila Tereza Martincová, jenž v sezoně spíš paběrkuje. Výhra nad favoritkou a k tomu jaká!
Reagovat
gedzitka
V Rakousku poslal los do prvního kola Andree Hlaváčkové Camilu Giorgi, takže bych se moc divila, kdyby se Andree podařilo obhájit loňské finále, v žebříčku bude tedy následovat strmý sešup.
Druhá perlička je v Bukurešti, kde byl los zlomyslný vůči Kláře Koukalové a poslal jí do prvního kola její deblovou spoluhráčku Monicu Niculescu.
Reagovat
tommr
chudák Andrea - takovou smůlu si snad ani nezaslouží. Ve Wimbledonu schytala v prvním kole Petru a ted zase tohle ... :(
Reagovat
EllNino
tyjo a to obhajuje no ...
Reagovat
EllNino
Jinak Karolína taky nic moc, do 1. kola nebezpečná Barthel, pak asi Tomljanovic a pak asi nas. 1 Pennetta, Kristýna má kvalifikantku, takže muže v případě postupu našich holek z kvaldy dojít i na českej souboj, ve 2. kole bohužel čeká SUárez ...
Reagovat
EllNino
jinak je hrozně "nenápadný", že dvě Rakušanky Neuwirth a Moser, startující na WC, svedl los proti sobě :DD ...
Reagovat
Frick
Kristýna možná bude mít šanci dopomoci Lucce k lepšímu nasazení na US Open. Ale moc si nedělám naděje. Jestliže Karolína už něco na antuce uhrát umí, tak Kristýna sotva. Ostatně proto se jí vyhýbala na asijských travách....
Reagovat
Frick
To už spíš může vytéct s kvalifikantkou. Tak aspoň aby to byla Češka :-)
Reagovat
tommr
bylo by fajn kdyby naše holky v Bad Gasteinu vypomohly Lucce podobně jako Lucka pomohla Petře ve Wimbledonu. Moc tomu ale nevěřím, protože Suarez Navarro je na antuce hodně silná. Spíš se dá čekat, že Lucce o něco odskočí ...
Reagovat
Frick
Tak. Bude se to muset dohánět na hardech. Třeba se dočkáme i přímého souboje :o)
Reagovat
tommr
jj rozhodne se až v Americe a nejspíš až na USO. Lucka má skvělou výchozí pozici, protože obhajuje jen 100 bodů za lonský druhý kolo na USO. Suarez Navarro naproti tomu obhajuje čtvrtfinále což dává Lucce automaticky výhodu +400 bodů. Víc než Lucka obhajujou i Wozniacká, Erraniová a hlavně Pennettaová ...
Reagovat
Frick
Mi jde o to 16. místo pro lepší výchozí pozici na USO. A o to právě bojuje s Carlou.
Reagovat
tommr
já to chápu, ale nemyslím si, že je to až tak důležitý jestli bude 16tá nebo 17tá nasazená, protože aktuální forma hráček obvykle žebříčku úplně neodpovídá. Viděli jsme to i ve Wimbledonu kde měla Lucka víc práce s nenasazenou Goergesovou než s 22.nasazenou Makarovovou ...
Důležitý je podle mě, aby byla Lucka co nejvýš po USO, protože pak už se bude pořadí měnit jen těžko ...
Reagovat
Frick
Ale jako 16. nasazená by měla jistotu, že ve 3. kole nenarazí na některou z nejlepších 16 - třeba Serenu nebo Petru. Lucka nemůže spoléhat na štěstí, že zase chytne někoho tak nevýrazného, jako byla Cibuľa...
Reagovat
Frick
Pochopitelně - pokud udělá to 3. kolo.
Reagovat
dadaft
Norimberk - jsem potěšen, v první polovině pavouka jsou našlapané mé oblíbeňkyně
a i v Bukurešti se najdou skvělá jména.

i po Wimbledonu bude na co koukat.
Reagovat
tommr
jj Bad Gastein (nikoli Norimberk) i Bukurešt jsou překvapivě dobře obsazený ... :)
Reagovat
darek.vrana
Petra Kvitová je třetí naší ženou, která vyhrála alespoň 2GS. Lucie Šafářová je desátou ženou, která se na GS dostala do semifinále (19., když počítáme muže i ženy). Barbora Záhlavová-Strýcová je 17. tenistkou (a 35. celkem) ve čtvrtfinále. Tereza Smitková rozšířila řady českých tenistek v osmifinále GS na 29 (a 61 i s muži). Zároveň bude v pondělí 50. naší hráčkou, která se podívá do top 100.

http://tenis95.webnode.cz/historicke-statistiky/
Reagovat
darek.vrana
Zajímavostí je taky, že Tomáš Berdych se přehoupl přes 65 procent vyhraných zápasů. Lepší úspěšnost v historii měli z našich hráčů jen Lendl a Mečíř, což svědčí o vysoké konzistentnosti.
Reagovat
PetaM
No jo, ale z konzistentnosti díru do světa bohužel neudělá. Petra je totálně nekonzistentní a má 2 GS tituly ... A Tom ... :( :(
Reagovat
darek.vrana
To je pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
po tomhle finále se znovu začínají objevovat názory, že by ženy měly hrát best of five. Upřímně s tímhle tvrzením nemůžu absolutně souhlasit. Jedna věc je, že by se muselo hrát na více kurtech, aby se stihl odehrát celý program, ale co je pro mě mnohem důležitější faktor.. a říkám to stále a vždycky říkat budu - žena není muž. Dovedete si představit, že by se hrály zápasy typu Petra-Venus nebo Maria-Angelique na tři vítězné? Nebo že by se třeba na antuce mělo hrát na 3 vítězné? Pane Bože, muži mají limity postavené jinde, ženy jsou mnohem křehčí. Snad dříve, když byl tenis techničtější sport by best of five dávalo smysl. Jenže dnes je tenis jeden z fyzicky nejnáročnějších sportů na světě. Všichni kdo chtějí aby ženy hrály pětiseťáky, ať jdou laskavě někam.
Reagovat
Michaelus
souhlasím, říká se to proto, že se jim nelíbí takhle rychlé finále, ale já v tom problém nevidím :D
Reagovat
dadaft
souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
no ale pak nevidím důvod, proč by měly mít ženské stejné odměny jako chlapi, kteří ty pětiseťáky hrají
Reagovat
petrulinka
Trošku hloupý názor. Vždyť žena přece musí vydat stejně tolik úsilí jako chlap, aby vyhrála zápas. Myslím, že kolega to vysvětlil zcela jasně. Ženy prostě mají limity jinde než chlapi, proto je naprostý nesmysl, aby hrály stejně dlouhé zápasy jako chlapi. To ale nesnižuje jejich úsilí, které musí vynaložit, aby dosáhly vítězství. Proto jsou stejné odměny jako u mužů naprosto v pořádku.
Reagovat
darek.vrana
No jo, ale úsilí nikoho nikde jinde nezajímá. Já nevím třeba ve firmě to jde taky někomu samo a někdo musí na stejnou práci vynaložit mnohem větší úsilí... Tady jde spíš o to, že sledovanost ženského tenisu je dost podobná, takže i příjmy z práv apod. Jsou srovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
takže třeba i v nějaké soukromé firmě by měla ženská dostávat stejný plat jako chlap, i když udělá polovinu práce než on, ano ?
Reagovat
VlS
Skutečnost ve firmách je spíš opačná, ženské mají za stejnou práci plat menší. To sem netahej. Ten, kdo ty peníze do turnajů dává ví dobře co a proč dělá.
Reagovat
vendulkabendulka
Z jednoducheho duvodu. Prize money, jejich vysku a narust se primarne odvijeji od ceny vysilacich prav a niceho jineho. A prave stoji stejne na zenske i muzske turnaje. Hotovo, vyreseno.
Reagovat
Jan
Vydělala si 30 milionů za hodinu za vítězství, to by jako např. švadlena neměla, která se také nadře i když jinak.
Reagovat
blixa
No víme že je to naprosto nesmyslné srovnání. Kolik vydělá třeba Bolt za 10 vteřin ? :D O tom to přeci není.
Reagovat
vendulkabendulka
To nema smysl komentovat, ruka rychlejsi hlavy. V roce 48 se takovych seslo vic a napadlo je, ze komunismus je fajn myslenka.
Reagovat
VlS
Bože, nevěřím v tebe, ale o něco tě poprosím. Nemohl bys dát všem závistivcům přes držku?
Reagovat
blixa
Like !
Reagovat
Jan
Bože, když už v tom budeš, tak dej přes držku všem pitomcům. Kdo tady mluvil o závisti ?
Reagovat
VlS
No, tak jestli výkřik, že vydělala třicet mega za hodinu a srovnávat to dřinou švadlenky ( který dneska, žel, skoro všechny mají adresu psanou rozsypaným čajem) nevychází ze závisti, tak jsem čínskej bůh srandy. Navíc je to tak pitomej příměr, že bych byl opatrnej, abys to neschytal dvakrát.
Reagovat
Jan
Jsi čínský bůh srandy. Příště budu uvádět vysvětlující dovětek, jak jsem to vlastně myslel. Je jasné, že to nevydělala za hodinu, protože to je výsledek celoživotní práce. I tak slušný.
Reagovat
VlS
Těžko může někdo tušit, co myslíš, když napíšeš takovou ptákovinu. Co na tom chceš vysvětlovat?
Reagovat
Jan
Však to byla ptákovina a ty z toho děláš hned drama.
Reagovat
VlS
Ty to rozmazáváš
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, neni nekde zaznam finaloveho zapasu Petry.Dekuju
Reagovat
gedzitka
Reagovat
smazaný uživatel
DEKUJU
Reagovat
vendulkabendulka
Tesila jsem se ze si to dam jeste jednou, ale ten ukrajinsky komentator se fakt neda. Keca do vymen, bez prestavky, neda se vubec soustredit na samotny tenis. A o pauzach kdyz si jdou holky sednout a mohl by se vykecat.. stahne uplne zvuk a mlci :))))
Reagovat
gedzitka
Tak vypnout zvuk :-)

Já jsem vděčná i za to, včera jsem to vidět nemohla, tak jsem se těšila na reprízu na Fandovi, jak je jejich dobrým zvykem opakovat zápasy následující den dopoledne. Jenže nějaký osel rozhodl, že finále dámské dvouhry budou reprízovat dnes od čtvrt na šest ráno(!!!) a dopoledne běžel záznam finále mužské a ženské dvouhry.
Reagovat
slacker
TY jejich zaznamy mi pekne sejri. Ja ani nepoznam kdy ktery budou davat za zanamu. Zapnu a info a guide my jen rika ze Wimbledon 2014, ale CO to je za pasas tedy to nejdulezitejsi tam neni
Reagovat
gedzitka
já koukala na tvp.cz, tam bylo v programu uvedený, který zápas kdy budou vysílat. A pěkně mě to namíchlo.

Ještě tam mělo být být mužské a ženské čtyřhry, to dělalo dneska to horko :-)
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-jan-jaroch/208767/tri-roky-stary-prelud-je-pryc-tenhle-titul-kvitovou-posili.html

A to, že po Wimbledonu vyhrála Turnaj mistryň, kde skutečně musí hráčka porazit ty nejlepší a nemůže spoléhat na to, že se jí "otevře pavouk", o tom asi nic...

A i kdyby, tak ty SF na AO 2012 a RG 2012 také měly svou váhu, Byť jsme, pravda, tenkrát čekaly od Petry jenom tituly... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
z toho článku.. no měl by Petru posílit.. ale spíš si myslím, že ji zase poznamená :D

Nebo možná nepoznamená nějak zvlášť, spíš si Petra pojede to svoje. Střídavě GOATra - SHITra. Hlavně je určitě lepší být schopná vyhrávat turnaje než být tak nějak konzistentní a na konci to vždycky pohnojit.
Reagovat
misa
Myslím si, že jí to pomůže. Druhý grandslam ji ukázal, že má hru na opakované úspěchy a je jedno jestli letos nebo za dva roky. Ty velké výkyvy byly dosud pro Petru typické, tak uvidíme. Je určitě lepší střídat skvělé momenty s propadáky než být stabilní semifinalistkou a občas získat nějaký menší titul.
Reagovat
dadaft
je fakt, že to, co Petra předvedla ve finále, v mnohých zanechalo hluboký dojem.
od hráčů, přes trenéry a fanoušky tenisu, až po sportovní novináře.

třeba Tignor přímo z Wimbledonu píše, že to byl nejvyšší level ženského tenisu, jaký kdy na jakémkoliv kurtu světa viděl - Petra prý hrála tak dobře, že Genii nejen neumožňovala hrát svou hru a sázet tam winnery nebo si vynucovat chyby, hrála tak dobře, že Genii nedovolila dělat ani nevynucené chyby - lol :)) - nedovolila ji prostě NIC::

http://www.tennis.com/pro-game/2014/07/coming-home/52024/#.U7jr4UCnSEU

"The fact that Kvitova could start so well, and finish even better, was what made this one of the most impressive - gobsmacking, really - -performances I?ve seen in any Grand Slam final, on this court or any other."

Petra si dokázala, že má na to vyhrávat ty největší turnaje - minimálně Wimbledon tutově - což jí nemůže neposílit.

a očekávání od fanoušku jsou teď jasná - Petra vyhraje Montreal, Cincinnati, US Open, Tokyo, China Open a TM.
:-)))))))))
Reagovat
gedzitka
Takže ve Stanfordu a New Havenu má povoleno prohrát? :-)

A místo Tokya je Wuhan.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece nebude vyhrávat nějaký trapný Premiery, ne? :DD
Reagovat
Jan
Na AO 2012 hrála ještě dobře, ale na FO 2012, i když došla do semifinále, se už začal projevovat její pokles. Ale toto vítězství dokonale smazalo jakékoliv trable Petry za poslední 3 roky.
Reagovat
Frick
Asi skutečně, tento turnaj si musíme zapamatovat na věky věků. Dokázaly si někdy Češky takto podmanit nějaký turnaj - i nějakou "blbou" WTA 250k (resp. předchozí ekvivalenty)?

Tohle bylo fakt naprosto parádní.

Samozřejmě, v té druhé části pavouka to mohlo být o fous lepší, ale je nutno říct, že Kristýna, Klára, Petra C. i Karolína vypadly s favoritkami, byť ne úplně výraznými.

Asi trochu nešťastnicemi mohou být dvě naše nejstarší hráčky v singlu - Petra C. a Klárka. Obě v sezóně mají zajímavé výsledky, přičemž každá trochu jinak. Petra dokázala letos porazit dvě hráčky TOP TEN, což dokázala napodobit už jen Lucka (ta ale porazila vždy 10. hráčky, co se pak obratem z TOP 10 pakovaly), Klára zase postoupila do tří finále 250k turnajů z nichž to v jednom dotáhla do konce a až do soboty byla jedinou českou vítězkou WTA turnaje. Bohužel, to jim ve druhém kole Wimbledonu nebylo co platné a musely se pakovat. Na žebříčku to pocítí zejména Petra, co se propadne (kvůli neobhájení R32 z Wim. 2013, kam se probojovala z kvaldy) až na 77. místa, které prostě neodpovídá jeji kvalitě. Snad se brzy dostane zpátky. Pokud nebude zraněná, tak by to naštěstí neměl být žádný problém, protože obhajuje do konce sezóny asi jen 70 bodů! Klára je na tom lépe, dokonce si o jedno místo polepší, ale stala se až českou čtverkou...

Největší smolařkou je asi Kristýna, na jejíž zápas asi nezapomene nikdo z těch, co sledovali livescore. Škoda, no. Kristýna měla na trávě zajímavé výsledky a skalp Jarky by měl svou cenu.

Karolína si asi "uhrála svoje". Škoda, že neměla ve 2. kole trochu lepší los než Sabine.

Tak to vidíte, nakonec se tu věnuju kvarteru z druhé části pavouka. Jenže, ono k té fantastické čtyřce asi fakt není moc co dodávat.

Buď jak buď, těším se na další turnaje. I ten krátký návrat na antuku nemusí být nezajímavý...
Reagovat
Frick
--------------------------------------------------
Holka - finále

Petra

Tak co s ní? Já fakt nevim. Jediná, takto vysoce postavená hráčka, kterou letos Petra porazila, je Ana. Jinak pak už je tu to týrání nešťastné Lucky :-( To není dobrá vizitka. Ten mladý kanadský fracek to dát může. To je prostě fakt. Petra byla před 3 lety v obdobné situaci a taky to dala. A pokud jde o Júžinou letošní bilanci, tak dvě TOP 10 porazila. Není to moc, ale více něž hrozivá nula u Petry. A taky - ty dvě GS SF, to taky něco znamená. Lidi, já fakt nevim. Mne nic asi nepřekvapí. Kdyby Petry měla v turnaji aspoň nějakou hráčku z TOP 10 (Angie, Agu, Li...), tak bych jí věřim o něco více, protože by to znamenalo, že něco prolomila. Takto je tam jen ten zápas s Venus, o kterém pořád nevím, co si myslet a dva zápasy s Češkama, na které Petra prostě umí...

No, i pokud se to povede, tak prostě ta aura jako před 3 lety tam (pro mě osobně) nebude. Tehdy to prostě byla tenisová pohádka o tenisové princezně, co kráčí na trůn. Nyní je to spíš trochu o (lehce) zašlé hvězdě, co (i možná díky shodě štěstí a náhod) má šanci na comeback s nejistou délkou trvání. Kdyby byla v tom finále Lucka, tak bych to prožíval více. Tam by to totiž ta pohádka byla. O (již lehounce) stárnoucí tenisové Popelce, co byla valnou většinu kariéry ve stínu Nicole a poté Petry, aby jednou ten stín překročila a dokázala něco, o čem by se jí před měsícem ani nesnilo.

Každopádně to stejně bude s Lucy zajímavé, Bude se na ní na dalších turnajích (hlavně tedy na USO) pohlížet jako na hráčku, co by měla dojít daleko, když teda hrála to SEMIFINÁLE WIMBLEDONU?

--------------------------------------------------------------------
Reagovat
Frick
No, tak to vidíte. Nejlepší je asi skutečně být (lehce) pesimistou, protože pak to vyjde. :o) Škoda, jsem si nevsadil. Dyť to bylo všem TAAAAKHLE JASNÝ :o) Podle náběru sázek a celkem vysokýmu kurzu tedy český sázkovky notně zapláčou...
Reagovat
LukasH
Víš, fakt je lepší se koukat na hru soupeřek a ne na žebříček. Hráčky top 10 jsou letos hodně slabý, to je prostě fakt. Petra nad nimi nevyhrála jen proto, že na ně nenarazila a v tomhle Wimbledonu prostě neměl počet poražených top 10 hráček žádnej význam. Venus Petře bohatě nahradila hráčku top 5 - a to ve všech zápasech, nejen tady ve Wimblu. Jinak jak jsem psal. Myslím si, že Petra by měla problém jen s Marií. Serena mimo, Lina mimo, na Agu umí a vždycky uměla, Vika mimo, na Angeliku umí, Simona by na tuhle Petru na trávě taky neměla atd., atd. Je lepší se dívat na aktuální hru, ne na statistiky, jaká hráčka porazila nebo neporazila top 10 hráčku.
Ale souhlasím, že obecně nejen ve Wimblu, poráží Lucka hráčky, se kterýma má Petra problém a pak se před Petrou sama po.ere nebo jí prostě Petřina hra nesedí....
Reagovat
smazaný uživatel
naprosty souhlas, jen cisla samy o sobe nepodaji uceleny obrazek, opravdu nevim, co se to tu rozmaha za modu soudit jen podle cisel, zebricku a statistik....aktualni forma hracek nic? :P
Reagovat
blixa
Je to pohodlný, nemusíš rozumět tenisu a zdánlivě máš "argumenty" v diskusi ;-)
Reagovat
Frick
z wimbledonských vítězů českého původu je samozřejmě Jaroslav Drobný a vy jistě víte, proč vypichuju zrovna jeho. Nj, měl to na tom ostrově hezky vedle sebe...
Reagovat
Jan
Počítal jsem, že bude pokračovat Petřina letošní nebo vlastně dvouletá mizérie, že skončí max. ve 3. kole a ono to vyšlo takhle nádherně. Je to úžasné.
Reagovat
Jan
Co si asi říká Berdych ? Petra 2 GS a on navzdory svým prohlášením nebo možná právě proto, nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát chlapskej grandslam je x krát složitější než vyhrát ženskej. Při vší úctě. Berdych hraje v éře, kdy to kromě Nadala, Rogera, Murrayho a Jokera nikdo nevyhrává. DelPo a Stan jsou čestnou výjimkou. Já sem s jeho výkonama spokojenej. Ano, chybí tomu třešnička na dortu, ale máme hráče, kterej je už několikátým rokem v řadě v první osmičce, a pravidelně jako jedinej chlap od nás bývá ve čtvrtfinále a dál (ano, zase můžeš vytáhnout výjimky). Je to borec, hraje fantastickej tenis a klasicky nadávají jenom gaučoví povaleči a lidi, co by se netrefili do míčku ani kdyby byl 2x větší...
Reagovat
LukasH
Souhlasím s tím, že se mužskej a ženskej tenis nedá srovnávat. U ženských platí v posledních letech, že vyhrává ta, co má větší sílu (a nekazí).:-) Kdežto v mužským je síla v podstatě vyrovnaná a musí se vítězit jinými parametry.
Tomáš sice hraje v nejlepší éře tenisu, ale je bohužel fakt, že neprohrává jen s nejlepšími, obzvlášť v poslední době. A teď už se tam tlačí ti mladí - Dimitrov, Raonič atd. A i když se to Tomášovi od těch silných vyčistí, tak často padne s někým jiným.
Nekritizuju, jen konstatuju. Chtěl by vyhrát GS, ale neumí se tak vyhecovat, dostat se do tranzu, aspoň na pár zápasů, jako třeba DelPo...
Reagovat
Jan
To jsem si říkal nejdřív také, ale ty ženy to také nemají jednoduché. Serena ještě loni byla prakticky až na vyjímky neporazitelná, Máša o něco za ní, Azarenka, ... Je jasné, že chlapi to mají o hodně těžší a tvrdší. Je tam obrovská konkurence a dost hráčů např. z top 20, ale i mimo ni dokáže sestřelit téměř kohokoliv. Je jasné, že Djokovič, Nadal jsou nebo byli téměř neporazitelní, ještě dříve i Federer, který se teď tak dobře vrátil. Takže Tomáš to nemá jednoduché, ale jak psal LukasH, prohrává i s jinými než s nejužší špičkou a nyní se tam derou i mladší hráči jako Dimitrov.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutni souhlas s druhou casti tveho prispevku. Mame v muzskem tenise skveleho hrace, ktery ma konzistentni vysledky a ktereho by nam nektere tenisove velmoci (USA, Australie...) mohli zavidet. Ze Tomas nema a asi mit nebude zadny GS je do znacne miry dano extreme silnou konkurenci. Roddick by mohl vykladat a je rad za sve jedno USO. Zajimave je, jak u nas Tomas neoblibeny. Kdyz obcas zavitam na zahranicni servery, take se najdou hateri, ale prekvapuje me kolik lidi obdivuje jeho techniku a jeho smooth forhand to be the best on tour. Budme radi za Tomasovu prikladnou reprezentaci a ocekavejme od nej realne vysledky, ktere jsou vid nez uspokojive. Hawk
Reagovat
LukasH
Ano, Tomáš je našim nejlepším hráčem a myslím si, že ho tu dlouho nikdo nepřekoná. Nicméně jeho tenis (aspoň pro mě) je sterilní, mnohdy bez nápadu, chybí tomu pestrost. Je fakt, že někteří jsou opravdu hnusní a neumí ocenit úspěchy. Ale abych se přiznal, já Tomáše taky moc nesleduju, nebaví mě jeho hra. On často dojde daleko - do čtvrt, semifinále, ale pak to i často odevzdá a nejen s tou nejužší špičkou. On hraje soustředěně, ale zároveň se nedokáže dostat do toho vítěznýho laufu, kdy člověk prostě vidí, že dneska je neporazitelnej. Jako je to vidět třeba u DelPa nebo Wawrinky, i u Dimitrova.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje v éře nejlepších tenistů historie, to se potom těžko vyhrává a zatím na to doplatili i jiní borci, např. Ferrer nebo Tsonga
Reagovat
Mayo
ja do míčku trafiť viem napríklad
Reagovat
slacker
ja dokonce trefim i squashovy micek ten je mnohem mensi :-))
Reagovat
aligo
Petře chybí už "jen" 890 bodů na druhý místo :) navíc teď v Carlsbadu a v Cincinnati obhajuje jen druhý kolo a v Torontu třetí kolo respektive ČF, na US jen třetí kolo a pak Tokio, kde získala titul a pak Peking kde obhajuje SF a na závěr SF Turnaje mistryň :) šance tu jsou, jestli bude hrát tak jako dnes :)
Reagovat
Frick
Bára Krejčíková je ve po výhře 6:1 6:1 nad Boreckou ve finále ITF 25.000 v Toruni. I ve finále by mohla mít slušnou šanci. Bára tedy může dále živit naději, že se podívá na kvaldu US Open 2014...

Pokud to tedy má v plánu.

Pro Báru je ovšem finále 25.000 životní úspěch. Neměla by to její trenérka vidět? :-(
Reagovat
misa
je teď jenom bývalý kondiční trenér wimbledonské vítězky. Ale jeho práce byla opravdu dobrá, Petra hodně zlepšila obranu. Potřebovala by pracovat pár sezon s někým jako je on, pak by mohla mít velké úspěchy i na té proklínané antuce. Uvidíme, koho si vybere.
Reagovat
slacker
Toho Vseticka by to chtelo jeste jednou zmacknout. Doufam ze mu Cernosek da nabidku ktera se neda odmitnou :-))
Reagovat
Jabadu
Nemyslím, že to je o nějakém Všetíčkovi. Petřiny limity jsou dané výškou a hmotností. Davenport měla jenom plán A. A také vyhrávala. Výměny? OK. S hráčkami, které se s ní nemohou měřit. Ale je jich čím dál méně. Hmotnost raket se blíží polévkové naběračce - každá do toho může a umí prásknout.
Reagovat
Frick
Prosím - vysvětlete mi rozdíly mezi těma umělákama / hardama a kde se Petře může a kde se jí dařit spíše nebude

a) Austrálie do AO
b) Hardy v halové Paříži, Dauhá a Dubaji
c) Hardy v IW a Miami
d) Hardy v Americe do USO
e) Hardy v Asii
Reagovat
spaniel
http://heavytopspin.com/2012/11/07/the-speed-of-every-surface-redux/
Reagovat
aligo
neumím anglicky :D :D
Reagovat
Titan
To jsou neskutečné tlachy. Autor zjevně nezná základy fyziky. Tvrdost povrchu je docela dobře měřitelná veličina jak sama o sobě, tak ve spojení s daným typem míčku a atmosférou. Hráč na to pochopitelně nemá žádný vliv, jak se snaží autor vyvěštit...
Reagovat
spaniel
?
- neni zadna norma na měření povrchu nebo domluveny postup
- dělení je velmi fadni, slow/medium slow/medium fast/fast pritom stejne povrchy se casto lisi
- tvrdost povrchu ovlivňuje odskok, ne rychlost
- rychlost je dana třením materialu
- clanek se částečně věnuje statistice es (na pomalé byva mene, na rychlém vice)
Reagovat
Titan
Zdatný absolvent fyziky na základní škole ti vytvoří měření, které můžeš dělat před každým game. Měření provedeš mezi dvěma deskami ve vzdálenosti 4 metry. Z jedné vypálíš míček známé rychlosti pod úhlem 45° do středu na povrch (tzn. do vzdálenosti 2m) a sleduješ úhel a dobu, kdy se míček dotkne druhé desky.
Chápu, že většina sportovců je fyzikou nepolíbená a raději se věnuje nesmyslným statistikám, na které má větší vliv tvrdost výpletu...
Reagovat
spaniel
Trochu nechapu proc to pises. Je jasne, ze by to slo snadno změřit. To ti nikdo nerozporuje. Problem je, ze se to nedela a uvádí se jen velmi fadni rychlosti povrchu. Pokud to nedela ATP, Fanousci nemaji moznost jak to zjistit, nez okem, čtením rozhovoru kde o tom hraci mluvi a prave podobnými statistikami. Z tech 3 způsobu je treti nejobjektivnejsi, ale je jasne, ze to neni exaktní. A nechapu posledni vetu. Proc by se meli sportovci venovat rychlosti povrchu nebo statistice? Jejich úkolem je hrat. Jsem si jisty, ze hodne z nich by to dokázalo pochopit.
Reagovat
VlS
Titane, ale taky bys musel definovat standardní míč
Reagovat
slacker
Tak s temy hardama u Petry neni az takova potiz v povrchu ale spise v klimatu a rocnim obdobi kdy se na nich hraje.
Reagovat
Frick
No a tam je to tedy jak?
Reagovat
slacker
Extremni vedra a velka vlhkost jsou jeji velky nepritel, pitvat jak je na tom kazdy turnaj do detailu nehodlam. Pak take hraje roli jesli musi hrat uz v poledne nebo vecerni zapasy a jestli ten ktery rok se vice umoudrilo pocasi.
Reagovat
dadaft
na amerických betonech hrála kulové v dobách své největší slávy, říkalo se, že ji tamní klima nesvědčí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,, a poslední dva roky odtamtud vozí tituly.
těžko říct, jak to je.
Reagovat
aligo
loni ale ne....myslím
Reagovat
slacker
Predloni ji to vyslo, hrala prevazne az vecerni zapasy a taky si pochvalovava nejaky novy inhalator. Take je mozne ze pocasi v roce 2012 bylo pod dlouhodobym normalem. Loni ji pro zmenu zase vysla Asie
Reagovat
smazaný uživatel
Petře to jde všude krome Indian Wells a Miami tam jí to nikdy nešlo jinak má tituly z Austrálie, Dubaje, Ameriky i Asie takže kdaždý rok jí to jde někde jinde minulý rok jí to šlo na Arabských hardech a Asijských hardech v roce 2012 jí to šlo pouze na Amerických betonech a v roce 2011 jí to šlo v Austrálii, Asii a v Hale a letos jí to zatím nejde nikde tak uvidíme co předvede v Americe a Asii
Reagovat
aligo
jak nikde?? V Anglii jo...
Reagovat
Titan
Používala salbutamol ve spreji. To je něco, co nakopne každého, sám jsem to zkoušel, je to neskutečné. Jenže já jsem zdravý, ona má astma a jaksi nejde do sebe prát látky zakázané MOV v libovolném množství. Rozhodně se musí najít hranice, kdy to je férové vůči zdravým hráčům...
Reagovat
Jabadu
Proboha, bavíme se o tenise, ne o cyklistice. Ono jde vlastně o handicapovanou hráčku - na to mnohdy zapomínáme. Nemá běžný objem plic k dispozici.
Reagovat
Titan
A nějaký rozdíl mezi tenisem a cyklistikou? Tyhle látky fungují jaksi nezávisle na druhu sportu. Když jsme u toho, tak hodně pomůžou i běžcům na střední a dlouhé tratě...
Pochopitelně, že má menší vitální plicní objem, ale že někomu dochází dech může říct každý. Jde o to, kolik se přidá...
Reagovat
VlS
Jenže tenis není střední, nebo dlouhá trať. Tenis je dlouhá série minisprintů.
Reagovat
Frick
Jinak, neměl ty teoreticky Petře sedět Charleston? Že tam nehrála..
Reagovat
Frick
Od Wimbledonu 2013 nebyla žádná hráčka vícekrát ve finále (Marion, Sabine, Serena, Vika, Doma, Na-li, Simona, Maša, Evženie, Kvítečko). To je fajn. :o) Tak by to mohlo pokračovat dále. V září finále Lucka - AAA (Ana, Angie, Aga - to jsou dobrý, ale snesitelný soupeřky) :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Lucka je už teďka jasná finalistka US Open. Kdo k ní to je jedno.
Reagovat
Frick
To není. Petru a Serenu ne-e. :o)
Reagovat
aligo
kéž by dostala Petru a Petra zvedla trofej pro vítěze :)
Reagovat
Frick
Dvě jí zatím stačej. :o) Kdyby tahle zem vychovala další GS vítězku, který se na to celou kariéru nezdála, tak by to byla taky bomba :o)
Reagovat
aligo
tak to až na AO :)
Reagovat
ludolf
Tak Lucčin trenér plánoval postupné zlepšování - finále USO a vítězství na AO :-)
Reagovat
aligo
přesně to si myslím :P :D
Reagovat
Frick
Nebejt 3 cm, tak ho měla už letos. Po ní by tam měla Makarovovou (tu znemožnila), Pennetaovou (tu dala i na její oblíbený antuce), Bouchardovou (sami jsme dneska viděli, že hraje houno) a Cibuli (tu taky znemožnila).

Tak je. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě zítra vyhraje Roger Federer a budu maximálně spokojený a byla by to krásná fotečka Petra s Rogerem. Petra už má fotku s Novakem tak to chce změnu.
Reagovat
slacker
A pristi rok by mohla byt i fotecka s Nadalem po RG :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale nejlepší fotka by byla z Berdychem po příštím Wimbledonu
Reagovat
aligo
nebo se Štěpánkem :P
Reagovat
Frick
Fotka Lucky s Berdychem s následným opětovným zahořením :o)
Reagovat
spaniel
Nemyslim ze ma na RG sanci.
Reagovat
slacker
Je to trosku nadsazka, ale uz 2x vypadla az s pozdejsi vitezkou. Kdyz nebude produkovat 60UE za zapas, musi se to projevit vysledkove i na antuce
Reagovat
spaniel
Zlepšit se rozhodne muze, ale na antuce jsou potreba jine zručnosti, ktere proste nema. Trava, rychly hard, tam muze (a mela by) dominovat. Antuka a pomaly hard bude podle me patrit Halepove.
Reagovat
aligo
Ale vyhrála Madrid, takže to v ní je, jen to zase najít...
Reagovat
spaniel
Madrid je nejrychlejší antuka, s Římem nebo RG se neda srovnat.
Reagovat
darek.vrana
A na RG byla v semi, takže může uspět i tam.
Reagovat
VlS
Jsem přesvědčený, že může klidně uspět i na antuce. U Petry je to prostě otázka, jestli se ukontroluje, nebo vyhází. Můj názor je, že Simona je trochu přeceňovaná. Nepochybně je dobrá hráčka, šikovná, běhavá, většinou konzistentní, ale na ranařky nemá na žádném povrchu, pokud jí nepomůžou. To je určitě dané fyzickými předpoklady. Že i Petra dokáže vrátit prakticky ztracený míče, a dokonce z nich zahrát winer, nám včera ukázala. Teď už i ona ví, že může. Že 1,6 m vysoká padesátikilová holčička nemůže produkovat sílu, jako 1,8 vysoká a sedmdesátikilová, to je asi jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že má šanci na všech grandslamech, pokud si bude věřit, stejně jako v roce 2011, kdy získavala tituly na všech površích, dokonce i na antuce.
Ale je jasné, že na trávě jsou ty šance největší, protože jak už jsem v minulosti zmínil, není plno hráček které by na trávě mohly produkovat tak kvalitní tenis, jako Petra. A po odchodu Williamsek jich bude ještě méně.
Reagovat
Jabadu
Myslím si, že také byla v "zóně", to co hrála, když jí to Petra dovolila, bylo úžasné.
Jenže hrubá síla, zkušenosti ... a "zóna" Petry ... to jsou dvě rozdílné fyzikální veličiny.
Reagovat
VlS
Myslím si to samý. Jak před nějakou dobo řekla Marion, když to tam Petře padá, tak se s ní nedá prostě hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako nic proti, ale od roku 2006 to je strašně jednotvárné. Pětkrát Williams, dvakrát Kvitová a dvakrát Francouzka... Chtělo by to nějak oživit. :)
https://pbs.twimg.com/media/BrzZXSjCIAAqSnv.jpg
Reagovat
majkl005
jojo, třeba nějaká hráčka z Mongolska by to mohla vyhrát :-)
Reagovat
dadaft
příští rok Jamie Lee Hampton. ))
Reagovat
vendulkabendulka
Nebo Sarah Jessica Parker. I kdyz, ta asi dela jenom dostihy.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
dadaft
kdo je Sarah Jesica Parker?
Reagovat
spaniel
Ty nejsi ženatý nebo nemas přítelkyni? Jinak bys na 99% vedel...jako ja :D
Reagovat
dadaft
to je nějaká módní návrhářka nebo co?
a co má společného s Wimbledonem?
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo oni te trapi a nereknou ti to...je to herecka ze serialu Sex ve meste.....ma trochu uzsi a delsi lebku, tak ji nekdy rikaji, ze je jak kun no....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to kun
Reagovat
aligo
třeba příští rok Luckou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomeň, příští rok Petra obhájí.. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslel, že Petra tituly zásadně neobhajuje... :D
Reagovat
PetaM
To ne, Petra zasadne nevyhrava dva stejne tituly. Ted prokleti zlomila, takze .... :D
Reagovat
aligo
udělá hatrik na Wimblu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proti montymu nic nemám, celkem "slušnej kluk", ale jako Čech, který nezafandí své spoluobčance, to je fakt nulový. Takový Rus by takovýto postoj nikdy sám v sobě nepřipustil, co vím z vlastní zkušenosti. Prostě s národní hrdostí uctívat naše úspěšné lidi jsme na štíru.
Reagovat
spaniel
I don't "lajk" your post.
Reagovat
VlS
Tak osobně jsem rád, že nejsem jako Rus, neboť "Rusáctví" není mým vzorem. Každej může fandit komu chce a obdivovat koho chce.
Reagovat
majkl005
Nevím, všichni tu píšete jak Bouchard hrála pod svoje možnosti a že měla trému apod. Ale podle mě ona hrála tak špatně jen díky tomu, že Petra hrála fantasticky. Kdyby finále bylo Bouchard-Halep tak podle mě bude Bouchard hrát stejně kvalitně jako v semi. Je to podle mě prostě jen o tom, že Petra ji k ničemu, ale opravdu absolutně k ničemu nepustila, to je celé. Ona prostě nedokáže hrát tak dobře proti Petře, která jí tam pošle míček 2x rychleji než Simona, to je blbost...
Reagovat
dadaft
jj, dneska by musela mít v zadku raketový motor a jednu ruku dlouhou, aby měla šanci.
Reagovat
VlS
Jen s jednou rukou dlouhou s blbě hraje obouručák :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer-Djokovič: souboj TITÁNŮ!!!!!!!!
To, co se nepovedlo Samprasovi před 13 lety, se zítra může povést Federerovi - získat 8. titul!
Ale Djokovič bude chtít po nezdarech na GS v posledním roce a něco konečně uspět!
Kdo se zítra stane šampionem pánské dvouhry?
Reagovat
misa
Federer
Reagovat
spaniel
50/50. Pokud půjde Federerovi servis, ma sanci.
Reagovat
vendulkabendulka
Jestli mate chut si precist neco souvisejici s Petrinym triumfem, toto je velmi zajimavy clanek v mnoha smerech
Petra Kvitova Wins Wimbledon But Bouchard Will Win Sponsorships Because Of How We Market Women
(odstranit mezery v url)
http : // goo . gl/YuwIKw
Reagovat
dadaft
OT proč tam ty mezery děláš? proč to nevložíš bez mezer, ať se to dá rovnou rozjet pravým tlačítkem?
Reagovat
vendulkabendulka
Protoze tenisportal nepovoli vlozit prispevek s timto url. Neptej se me proc tomu tak je, proste to neprojde.
Reagovat
dadaft
http://www.forbes.com/sites/miguelmorales/2014/07/05/petra-kvitova-wins-wimbledon-but-bouchard-will-win-sponsorship-race-because-of-how-we-market-female-tennis-stars/
Reagovat
dadaft
co to je za divná adresa???
je ten článek to, co jsem bez problémů vložil já?
Reagovat
vendulkabendulka
Ach jo, s tebou bych chtela mit dvoudomek..
1. Neriskuji a nevkladam nikdy do diskusi dlouha url, protoze nevis jak to ma admin osefovane a jestli se to nezmrvi.
2. Od toho existuji url shorteners.
3. Admin ma tady v blacklictu nektere zkracovatka, ale da se to pochopit
A tim bych tuto plodnou diskusi rada uzavrela.
Reagovat
dadaft
takže raději vkládáš krátkou adresu, která nefunguje leda že do ní uděláš milion mezer, než dlouhou, která se vkládá a funguje naprosto bez problémů?
no,
nemusím rozumět všemu...
Reagovat
petrulinka
Já neumím anglicky, tak nic, no :-(
Reagovat
misa
Někdo sbírá úspěchy sponzorské, druhý zase ty tenisové. Myslím si, že to je věc, která Petru vůbec netrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak si myslím, že podobné prognózy jsou přečasné, jednak si myslím, že tohle Petru zas tak moc netrápí: ona si jenom za vítězství ve Wimbledonu vydělala slušný balík peněz, zatímco bušička si ani za všechny prachy světa pocit vítězství nekoupí.
Reagovat
spaniel
Řeznice z Fulneku se anglofonnim částem světa spatne prodává :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/773506472671032/?type=1&source=46&refid=17
Reagovat
slacker
Hrozny ... trvalo mi vecnost nez jsem pochopil ze se jedna o foto komix. To si s tim nekdo nemohl chvilku vice pohrat a zvolit kontrastnejsi barvu pro text?
Reagovat
darek.vrana
Tak jsem aktualizoval historické tabulky, zatím alespoň ty hlavní.

http://tenis95.webnode.cz/historicke-statistiky/
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře ke druhému titulu ve Wimbledonu! Možná letos nenarazila na úplně nejsilnější soupeřky, ale na to se historie ptát nebude. Jediná těžká překážka pro ní opravdu byla Venus ve 3. kole... Zároveň taky gratulace Genie k jejímu nejlepšímu výsledku na GS a postupu do Top 10! Dneska jí to nevyšlo a Petra byla jasně lepší, ale to nic nemění na tom, že Genie dost možná patří budoucnost. Její letošní výsledky na GS jsou i bez titulu skutečně obdivuhodné!

K zápasu toho asi moc psát nemusím. Nepochybuju o tom, že fanoušci Petry si to užili, ale pro mě jako nestranného diváka to moc dobrá podívaná nebyla. Přál jsem si zajímavý a vyrovnaný zápas, ke kterému bylo hodně daleko... Určitě rozhodoval servis a return. Co se týče servisu, tak se Genie jakžtakž držela jenom začátku. Když potom přišly gemy, ve kterých třeba třikrát musela jít přes druhý servis, tak mi bylo jasné, jak to dopadne. To byla voda na mlýn pro Petru a její returny... Petře naopak chodil servis výborně (jako celý turnaj). Sice v 1. setu jedno podání ztratila, ale to nic moc neřešilo. Ve druhém setu už to bylo jasné. Kanára jsem Genie rozhodně nepřál, ale už za stavu 3:0 jsem tušil, že k tomu asi dojde... Říkal jsem si, že když Masha před třemi roky uhrála ve finále sedm gemů, tak to bylo oproti dnešku docela hodně (a to si myslím, že tehdy to tam Petře padalo ještě víc). Určitě jsem nechtěl Genie podceňovat, ale ten můj odhad (65:35 pro Petru) byl nakonec až moc vyrovnaný. Je fakt, že Petra podala bezesporu super výkon a dneska by ji porazil asi málokdo. Na druhou stranu, Genie hrála určitě pod svoje možnosti. Svou roli asi sehrály i zkušenosti. Genie měla prostě smůlu, že ve svém prvním grandslamovém finále narazila na Petru, která už v podobné situaci byla a věděla co a jak. Taky věřím tomu, že na jiném povrchu by to tak jednoznačné nebylo, ale tráva je prostě Petřina doména.
Reagovat
smazaný uživatel
Při vyhlášení pak bylo dobře vidět, jak jsou holky povahově jiné. :) Osobně se mi líbilo, jak to Genie vzala. Určitě musela být smutná, ale mluvila tak nějak vyrovnaně, což je určitě i dílem jejího (podle mě zdravého) sebevědomí. Zároveň taky sebekriticky podotkla, že za ten dnešní výkon si přízeň diváků moc nezasloužila. :D Petře se naopak třásl hlas, což je taky pochopitelné. Kdybych byl na jejím místě (což nehrozí :D), tak by se mi třásl nejen hlas. :)

Ještě bych napsal pár slov k Petře: Jsem rád, že poprvé ve velkém finále neporazila moji favoritku (Wimbledon 2011 - Masha, TM 2011 - Vika). Zároveň ale musím říct, že ve velkém finále vždycky porazí nějakou fešandu. :D Jinak že umí hrát Petra na trávě, v hale a ve Fed Cupu (bez ohledu na povrch a místo konání), to už všichni ví tři roky. Pro Petru by ale teď měla být výzva, aby se jí dařilo i na ostatních površích a turnajích. Chápu, že v Americe to má těžší kvůli astmatu, ale třeba na antuce by mohla mít rozhodně lepší výsledky, než letos měla... Stačí se podívat na její letošní grandslamové výsledky, které jsou hodně divoké (AO - 1. kolo, RG - 3. kolo, Wimbledon - titul). Takže kdybych byl na místě Petry, snažil bych se teď o větší stabilitu výkonů. Nepochybuju o tom, že na to Petra má. Třeba v roce 2012 sice nevyhrála GS, ale měla na nich kvalitní a vyrovnané výsledky (AO - semifinále, RG - semifinále, Wimbledon - čtvrtfinále, USO - osmifinále).

Jinak bych ještě na závěr připomněl, že Vlk tipoval titul pro Petru už po 2. kole (Předmět: "Venus se ma na co tesit, teda;)"). Já jsem tenkrát napsal, že Vlkova předpověď nemusí být až tak nepravděpodobná... Sice s Vlčkem občas nesouhlasím, ale je to marný - o tenisu na trávě tady má asi nejlepší přehled a tímhle to jenom potvrdil. :) Je to prostě trávofil. :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/3-den-ve-wimbledonu-stepanek-vyzve-na-centrkurtu-djokovice-14492/
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... tím chceš naznačit, že Petra není fešanda?! A u očního už jsi byl? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak někomu se Petra určitě líbí, ale já ji ve svém žebříčku krásek nemám... :)
Reagovat
aligo
tak Petra je rozhodně krásná, ale na okruhu jsou i hezčí... sice ne o moc ale jsou...
Reagovat
petrulinka
Tak můj muž říkal, že Petra je opravdu hezká holka, taky se mu líbí Anička, ale třeba o Azarence říkal, že je spíše anti sexy, že spíše její vzhled chlapa odradí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi zdá, že Viku nemá ráda celá vaše rodina... :D
Reagovat
Oin
Kviktorii nemá rád NIKDO!
Reagovat
VlS
Tak ti nevím, v něčem se shodujeme hodně. Taky bych Peťu mezi krasavice neřadil, Anička je prostě strašně vysoko posazená laťka.
Reagovat
smazaný uživatel
A co říkáš třeba na Donnu? :)
http://instagram.com/p/qFBTL2Q_bf/
Reagovat
VlS
Já holt nejsem na blondýnky, já mám rád tmavovlásky
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, já zapomněl. :)
Reagovat
VlS
To víš, má první platonická láska byla Nšo Či
Reagovat
smazaný uživatel
Tak abys neřekl... :)
http://instagram.com/p/qCIjZExErN/
Reagovat
VlS
Tak to já bych jí teda koupil čokoládovou
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš takový přehled pěti dezertů, které má Anička nejradši (je to z jejích stránek)... :)

1. Nutella crumble pancake
2. Maxibon sandwich ice cream
3. Mochi
4. Flourless chocolate cake with ice cream
5. Apple pie with ice cream

Takže nezbývá, než abys Aničku někde potkal a něco z toho jí koupil. Třeba se Aničce zalíbíš a pak ti tady budeme všichni závidět... :D
Reagovat
smazaný uživatel
a Anička je teď volná, jo ? :-)
Reagovat
VlS
Hele, Anička je ve věku mezi mými dětmi a vnoučaty, takže já se spokojím s konstatovánim, že pro mě je to nejhezčí tenistka všech dob a přeju jí krásnýho a výkonnýho mladýho chlapa. Ale tu zmrzku bych jí koupil klidně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Anička je teď volná. :)
Reagovat
misa
Petra už překonala Mariu v počtu wimbledonských titulů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a dorovnala Viku a překonala Anču v počtu GS titulů :D
Reagovat
travar
Petra chce překonat Martinu.
Reagovat
aligo
přesně :) ale to musí teda máknout :D ročně aspoň dva :D
Reagovat
travar
:) To musíme před Petrou utajit :D
Reagovat
smazaný uživatel
No a? V počtu titulů na RG ji nepřekoná nikdy. :D
Reagovat
aligo
co ty víš? vyhrála Madrid a na RG byla v SF... možné je všechno.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale letos jí to na antuce vůbec nešlo...
Reagovat
aligo
letos ne ale jindy jo... loni jí to taky ve Wimblu moc nešlo "jen ČF" a letos ho vyhrála :)
Reagovat
slacker
loni ji Wimbledon zastihl v silnem utlumu (presto z toho bylo ctvrtfinzale). Verim ze kdyby na tom byla jen o chlup lip, tak chytila prilezitost za pacesy uz loni a byla by dnes uz 3-nasobnou sampionkou a Marion stale jako aktivni hracka
Reagovat
smazaný uživatel
Na kdyby se nehraje. Já si též můžu postesknout, že kdyby Maria nemusela na operaci, tak by měla grandslamů ještě víc a tak podobně. Ale to jsou jen spekulace, stejně tak jako v případě Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Mashy, tak jsem o tom docela přesvědčený, že by těch grandslamů měla víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra dělá ve Wimbledonu od roku 2010 minimálně čtvrtfinále. To se na RG říct rozhodně nedá (s výjimkou roku 2012)...
Reagovat
aligo
ale má to v sobě... mohla vy vyhrát co by chtěla, ale otázka je, proč má takové hloupé výpadky....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si myslím, že ty předzápasové odhady nebyly mimo mísu.

Je pravda, že Petra dnes hrála výborně. Ale na druhou stranu bylo dobře vidět, jak to Genie prostě semlelo - první GS finále (ještě k tomu na Wimbledonu), a čelila takto hrající Petře, to na ni bylo zkrátka moc.
O to se násobila síla Petry, po prvním potvrzeném brejku se to začalo lámat a po druhém bylo jasné, že je vymalováno. Petra hrála na tomto turnaji ještě lépe než v r. 2011, kdy některé zápasy přelezla jen tak tak.
Genie dnes nehrála dobře, nejenom že si nevěděla rady s Petřiným servisem, což je pochopitelné, ale sama měla špatné podání a celý obraz hry nebyl ani zdaleka její standard. Jakoby byla vším zaskočená, a i tím, jaké to je na vlastní kůži zažít, jak je Petra schopna na trávě hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to dneska Genie "semlelo", tak nevím, jak bys označil loňské rozpoložení Sabine... Nezkušenost a nervozita na straně Genie určitě sehrála svou roli, ale spíš bych prostě řekl, že neměla svůj den. To se ti může stát, ať už hraješ finále Wimbledonu nebo 1. kolo na Spartě. :D Akorát v tom Wimbledonu to vidí víc lidí...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Sabine se loni úplně složila, k tomu ani nebylo co psát.
Reagovat
dadaft
no, pro Genii asi dost intenzivní zkušenost, to se musí nechat --- dnes nedostala šanci, servis i return Petry ji dostávaly pod zatím nepoznaný tlak, všechno lítalo pod nohy nebo do rohu - přesně a neskutečně tvrdě........
Petřiny stats potvrzují mimořádný výkon.

------------------------ na druhou stranu, něco takového už možná v životě nezažije, netřeba se bát, že bude muset pravidelně přehrávat podobnou úroveň tenisu (aby byla nejlepší).

podle mě je Petra nezpochybnitelnou letošní Královnou trávy.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to určitě, Petra jí nedala při svém podání téměř čuchnout a na returnu byla taky hrozně silná. Hrála přesně to, co potřebovala, vůbec se s tím nemazala.
To se pak nelze divit, že je ta na druhé straně pod šíleným tlakem, když ví, že se jí to vrací šílenou rychlostí, když ví, že nutně musí dát první podání - k tomu ještě pekelně kvalitní. I když se na Petru určitě připravovala, tak na vlastní raketu to byl asi jiný fičák než si představovala....

Souhlasím, taky jsem si říkal, že to pro ni byl jistě šok, ale určitě i velmi pozitivní zkušenost. A je to pravda, nelze si myslet, že takové úrovni tenisu bude muset čelit často.

Petra je určitě neoddiskutovatelnou Královnou letošní trávy. Její výkony se mi líbily ještě více než v r. 2011, byl to učesanější a vyzrálejší tenis. Z tohoto ročníku mi fakt utkvěl v hlavě především ten zápas s Venus. Krom teda zápasů Lucky, to je jas. A hodně mě zklamala Aga - tam jsem věřil v daleko lepší výkon.

Osobně jsem už přesedlal na tvrdý povrch a těším se na americké turnaje - jsem zvědavý hlavně na to, jak si povede Bušička, dále mě taky hodně zajímá Vika a jsem zvědavý na Simonu - u té mě trochu znepokojují ta relativně častá zranění, se kterými se potýká téměř ob jeden turnaj....Jo a taky by se mohla chytnout Sloane, ale té moc letos nevěřím, tam si to snad sedne do budoucna.
Reagovat
EllNino
Pospa se Sockem !! :D
Reagovat
r176
a moc to Petře s tím talířem slušelo :-)
Reagovat
aligo
neuvěřitelný :D
Reagovat
Fandina
úžasný výkon a super gratulace Petře. Je to super tenistka a jsem šťastná, že dokázala dvakrát vyhrál Wimbledon. Moc gratuluji a jsem nadšená z jejího úspěchu. A moc držím palce dál. Peti gratulace, věřila jsem ti, jsi prostě úžasná. Peti pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
travar
Všechno tomu nasvědčovalo. S takovým podáním co letos na Wimbledonu měla se s ní nedalo hrát. Tak jako se Serenou se většinou nedá hrát, když dobře servíruje.
Reagovat
Jabadu
Vidíš, "slacker"? Takhle se fandí! :-)
Reagovat
travar
Na trávě na Petru nikdo. haha Bad luck Bouchard :)
Reagovat
slacker
Tahle vymena je proste nezapomenutelna https://www.youtube.com/watch?v=jyPjctWz-DU&list=UUNa8NxMgSm7m4Ii9d4QGk1Q. Tady se to definitivne zlomilo
Reagovat
aligo
Tak je fakt skvělá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem to viděl tak jsem vyskočil z křesla a tleskal jak pominutej. Tohle se vážně jen tak nevidí
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně.

ještě jedna skvělá výměna ze zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=poUfhxDs1Hs
Reagovat
slacker
Z tech klipu co jsem zatim videl druha nejlepsi. Jasne to ukazuje ze by Petru dneska neutahla ani stylem lajna lajna
Reagovat
smazaný uživatel
zítra Djoker s Feďou. Oba mohu, ale Feďa by zas odskočil v GS Rafovi, takže...
Reagovat
smazaný uživatel
mi vůbec přišel u leckterých hráček podivný. Linuše - vyhrané míče nahrávala rezignovaný soupeřce, celej kurt volnej, dtto Marie. O Sereně se raděj bavit nebudu, letos na GS stejně nic moc. Na spodku pavouka nejsilnější Lucka s Petrou (pomíjím Linuši). Prostě ve slabým spodku se rozehrávala Petra do famózna, nahoře se vyřazovala kvalita vzájemně.
Reagovat
blixa
Jedinou skutečnou kvalitu představovaly Petra a Venus, zbytek byl letos trochu komparz.
Reagovat
Jabadu
"Ale no jistěěěě! .. Chlapi dyť vy ty znalosti nakonec tak nějak máte!" :-)
Reagovat
travar
Souhlasím. zZápas s Venus měl obrovskou kvalitu. To mělo být finále.
Reagovat
dadaft
TenisPortal od zavedení filtru pěkně blbě --- už ani nevím, kolikrát jsem viděl jenom bílou stránku. ((((((((((
(o příspěvcích které mi to vymazalo nemluvě)
Reagovat
dadaft
* blbne
Reagovat
smazaný uživatel
Já už si je všechny před odesláním radši kopíruju - když teda nezapomenu.....
Reagovat
Titan
Já běžím na steré Opeře 12.17 a nezaznamenal jsem větší problém.
Tedy jen jeden, že po zavření prohlížeče se TP nenačte (ztratí vazbu na své skripty a já musím dát šipku zpět, aby chytil slinu...:-))
Reagovat
carolyn
A neděláto prohlížeč? zkus jinej, mě už to neblbne, já měla problém se přihlásit a neukazovalo mi to počet příspěvků pod články a už je to cajk
Reagovat
smazaný uživatel
super, doufám že Petra uhraje uhraje dobrej vysledek na US open series, hlavně na GS :D
Reagovat
Mayo
a teraz typická Petra príde na USO a vypadne v 1. kole alebo tak :D ale snáď nie
Reagovat
Jabadu
Z filmu "Pelíšky":
"Matko! Neser!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to už udělala v austrálii, teďka zkompletuje grandslamová čtvrtfinále nebo semifinále :D
Reagovat
ludolf
Doufejme, že to nezopakuje a nepůjde tak v šlépějích Li Na, která po každém vítězství v následujícím GS prohrála v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co že Petra na Wimbledonu neporazila hráčku TOP 10 porazila hráčky se skvělou formou a dobré travařky (V.Williams, L.Šafářová, E.Bouchard) a koho z TOP 10 měla porazit marnou (Agu a Serenu), hrozné travařky (Marfuša, Li Na, Halep), hráčky které hrají průměr-podprůměr a do top 10 nepatří (Kerber, Cibulková, Jankovič), Viku která se vrací po zranění a její návrat nic moc takže proč by měla na Wimbledonu porážet hráčky TOP 10 když tu hrají ho.vno
Reagovat
lars
Eugenie je hracka top 10
Reagovat
smazaný uživatel
ted už je lae já to dělal podle žebříčeku 23.6 2014 tedy ještě před Wimbledonem ted už je Genie v TOP 10 ale Cibulková už ne
Reagovat
LukasH
Myslím si totéž. Petra byla teď ve Wimbledonu tak soustředěná, že by, myslím si, porazila kohokoliv. Asi s Márií by měla největší problém, hlavně po psychický stránce. Ostatní hráčky jsou top 10 rozhodně ve Wimbledonu tenis odpovídající úrovně žebříčku nehrály. Serena je úplně mimo, Lina rovněž, na Agu Petra vždycky uměla, Angeliku by dala taky, se Simonou by na trávě taky neměla problém. Takže tu skutečně porazila dobře hrající hráčky bez ohledu na žebříček - hlavně Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, na Maruš zahrála Andělika životně. Opáčko finále 2011 by W slušelo víc.
Reagovat
slacker
Simona se desne precenuje co se tyce umeni zahrat na Petru. V Madridu si ji Petra v prvnim setu take namazala na krajic. Pak ale prevazily ty krute a nepochopitelne UE.
Reagovat
smazaný uživatel
ty už taky začínáš o přeceňování Simči? Dneska by Petru přehrála málokterá hráčka, protože to byl tenis jaký jsem u ní ještě neviděla. Kdyby ovšem Petra měla ty svoje vlny, které bohužel mívá, pochybuju, že by Simča nevěděla, jak na ni hrát, Simona je chytrá hráčka, velmi pohyblivá a hlavně klidnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat
LukasH
Simona hraje dobrej tenis. Ještě by to chtělo trochu víc síly do některých úderů, bez čehož se podle mě neobejde, pokud bude chtít vyhrávat GS. S Marií na RG to byl vyrovnanej zápas, ale zvítězila síla Marie. Dneska rozhoduje hlavně síla a ne taktika a chytrost jako v minulosti. Bylo to vidět, když hrála Petra s Bárou. Bára je chytrá hráčka, umí hrát na síti, ale těžko to uplatní a zpracuje ty Petřiny bomby. Může maximálně potrápit.
Simoně fandím, ale v tomhle bude vždycky v nevýhodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že malé hráčky typu Simči jsou znevýhodněné oproti agresivitě, se kterou se dneska hraje. Třeba s Mašenou bylo vidět, že když Simča hrála takticky a dávala jí míče k čáře, Mašena kazila, ovšem pokud ji pustila ke hře, Mašena se rozjela. Nicméně si myslím, že Simčiny skvělé krosy, pohyb a hlavně klid jsou dobré zbraně.
Reagovat
smazaný uživatel
Marnou Agu? Co to je za výraz? Příště si ho odpust!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
musíš uznat že na French Open a Wimbledonu hrála hrozně a ve Wimbledonu dokonce dostala kanára od hráčky ktarou pak Lucka smázla
Reagovat
aligo
Aga je od IW fakt marná...
Reagovat
aligo
jakmile narazila na někoho líp postavenýho tak rupla...
Reagovat
smazaný uživatel
To možná ano.. Ale když si to tak vezmeš, s kým prohrála Petra na AO? Taky neříkám, že je marná!!! Ve Stuttgartu-Kleybanova.. A je jich letos hodně...
Reagovat
smazaný uživatel
ale Petra svoje výpadky napravila Wimbledonským Triumfem. Aga ty svoje výpadky nenapravila letos ještě nic nevyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
koukám je na diskuzi hit. Pro mne nic důležitýho, akorát nasazování a účast na mistryních. Stran nasazení jde o loterii, která protihráčka je herně méně příjemná, nic víc.
Reagovat
aligo
Petra letos neprohrála ani jeden zápas na trávě :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) a že jich bylo, že?
Reagovat
aligo
ano :D stovky :D
Reagovat
travar
Teď je Petra královnou trávy. Venus W už předala své žezlo své nástupkyni.
Reagovat
martinezi
Nejprve bych chtěl poděkovat Petře k absolutní dominanci byla jasně lepší a chtěl bych touto cestou Petře gratulovat k vítěství,a vzkázat pisálkům kteří tu mají blbý kecy ke jménu Petry,Petra vyhrála wimbledon vy pitomci a kecy jako ona to měla jednoduché jsou naprosté kraviny Petra měla tu která vyhrála nad těma která ostatní viz.favoritky porážela Petra jí ukázala jak miluje tenis a ostatní z ní určo mají větší vítr než doposud Péto díky a užij si zasloužené výhry
Reagovat
Jabadu
přiznat, že takhle se mohla radovat ze šestého titulu Venus. Petra byla jediná (opakuji jediná), kdo ji mohl zastavit. Jak je ten tenis krutý.
Reagovat
Titan
To byl taky nejlepší výkon Petry v tomto roce. Venus hrála jako za dob největší slávy. O tom, kdo Serenu mohl zastavit by byla diskuze, kdyby totiž dostala druhou stranu pavouka, tak by to mohla být jiná tenistka, bylo jich tam dost...:-)
Reagovat
blixa
Je to tak. Finále se hrálo ve třetím kole. Tak to někdy v tenise bývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu, na třetí stranu - Venuši střelba Petry vyhovuje, má obrovskej rozsah. Venuše byla velká hráčka, byla ... pochybuji v jeji další úspěchy.
Reagovat
Titan
Četl jsem tady narážku na podivnost vítězů Wimbledonu (jako že to je náhoda), tak jsem sečetl počet vítězek jednotlivých GS v open éře.
AO - 22
RG - 24
W - 18
US - 20
Wimbledon je nejprestižnější turnaj planety...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejkkratši finále bylo pouhých 29 minut. Grafova-zverevová 6-0 6-0
Reagovat
slacker
ale ne ve Wimbledonu
Reagovat
VlS
Myslím, že to bylo právě ve Wimbledonu.
Reagovat
Titan
At the French Open, Graf successfully defended her title by defeating Natasha Zvereva 6?0, 6?0 in a 32-minute final.
To byl rok 1988, kdy dosáhla Golden GS...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To Natalku zlomilo, v singlu už nic neuhrála. Mimo občasných zaskočení jako např.vyřazení Steffi ve W, kde ale následně padla.
Reagovat
Titan
Jenže to nastartovalo ruský (tehdy sovětský tenis) a dobu, kdy Máša mohla vyhrát v 17 letech Wimbledon...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl vůbec ruskej Myška, Kuzňa, Maria, Demča, ... Pamatuju ještě dřív Olinku Morozovovou (finalistku W), taky hrála v Přerově Evropu, byl tam i Metreveli (a já divák:))) ).
Reagovat
smazaný uživatel
Si myslím, že start byla Olga Morozova a její školka. Teď pokračuje Myška třas, prostě tenis se Ruskem šíří. Přiznávám sympatie k nim, teď jsem koukal na mix, na Duševinu, přišla mi jako veselý číslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, RG 88. Taky jsem registroval komentátora.
Reagovat
lars
Ve Wimblu toto:
1975 Billie Jean Kingová - Evonne Goolagongová 6-0, 6-1
Reagovat
slacker
A kolik minut to tenkrat hraly?
Reagovat
lars
nevim
jinak pred open erou:
1911 Dorothea Lambert Chambers - Dora Boothbyová 6:0 6:0
Reagovat
smazaný uživatel
Je potreba se konecne zamysket na vymenou trenera..Ano, cemu se divite; )
Reagovat
slacker
Ja bych mesic pockal a tajne vyjednaval s Navratilou jestli to po Kotyzovy veme. Nesmi se 2x opakovat stejna chyba
Reagovat
Titan
Já bych počkal, jestli to má smysl. Petra není Máša nebo Serena, nedokáže obětovat tenisu svůj život, může zase vyhrát GS, ale hráčka typu "vymlátím všechny kdykoli a kdekoli" z ní nebude... Myslím, že to ani nechce...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, souhlas. Dávat tenisu vše, byla Petra 1 od 2011 o parník.
Reagovat
a.magerova
Petra Navrátilovou nechce :-/
A Kotyzu teď už nevymění vůbec :-/
Reagovat
VlS
Taky bych si na to tipnul
Reagovat
Titan
Petra nechce bourat svůj život, ona se nechce vázat někde v USA na trenérku. Jí současný stav úplně vyhovuje...
A kdyby náhodou někdo protestoval, tak mu ukáže dva talíře...
A vo tom to je...
Petra není Jágr, která obětuje sportu mládí a střední věk..:-)))
Reagovat
a.magerova
Stejně si myslím, že Petra za svůj letošní Wimbledonský úspěch z části vděčí i Radkovi a Všetíčkovi. Takže není pravda, že Radek jen dobré tenistky likviduje, u Petry má opačné zásluhy, alespoň z mého pohledu ;-)
Reagovat
a.magerova
Titan souhlas.
Reagovat
Titan
Já to vidím jinak. Petra měla na své straně pavouka vhodné hráčky. Serenu by neporazila, Mášu asi také ne a zdravou Halep taky ne...
Ale na to se nikdo ptát nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Opět přesně. Prostě na slabších soupeřkách se rozehrála a získala sebevědomí. Spodek pavouka byla trága. Ve finále si ale myslím, že by porazila kteroukoli.
Reagovat
Jabadu
Po Venus byla nejlepší hráčkou Lucka. A tu Petra porazila! Konec hlášení v českém jazyce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Lucie přistoupila na extrastřelbu ala Petra. Svoji hru nehrála, ani to nezkusila. Nějak si myslím, že SM jí stačilo.
Reagovat
VlS
To tě k tý tvý hře musí taky protistrana pustit. Lucce se stalo to samý, co dneska Genie, Petra jim nedovolila hrát jejich hru. Na tom se shoduje 120 ze sta tenisovejch superexpertů. Mě jen fascinuje, jak se tady vždycky někdo začne rozplývat nad svejma takticko strategickejma uvahama a ignoruje fakt, že hráčka na kurtu není sama, jsou tam dvě.
Reagovat
Jabadu
Také si myslím, že Petra nepotřebuje rady superkouče. Nemyslím si, že je nějaká světoběžnice. Určitě má ráda slušné a solidní zacházení, žádný křik ... apod. Jasně, to by si dnes nikdo nedovolil, ale plán A vychází. A vzhledem k jejím fyzickým parametrům bych žádný extra plán B nehledal. Slajzy, kraťasy, hra na síti ... třešinky, višně, gdoule. Nic víc. :-)
Reagovat
blixa
Petra je člověk, ne robocop. Kotyzu určitě nevymění.
Reagovat
Jabadu
Ale dnes v módu RobocCop hrála. Jinak, považuji se za tvůrce tohoto výroku. Asi před třemi lety jsem se zde zaregistroval a napadla mě tahle kravina. :-)
Reagovat
slacker
Ja preferuju rikat hrat v modu GODzilla
Reagovat
Jabadu
Godzilla ale nebyl stroj. To byl vymyšlený živočich. Stroj - člověk stroj - to mi k Petře sedí víc.
Jinak, přiznám se, že druhým wimbledonským titulem se pro mě stala nekritizovatelnou hráčkou. Prostě si to (jako kvitovec) nedovolím. Vyřízeno. :-)
Reagovat
slacker
Clovek - Stroj ale take zcela vymysleny.
Reagovat
Jabadu
Tak určitě ... Ale dnes je náš den - Den Triffidů, vlastně Kvitovců! :-)
Reagovat
slacker
Joo druhy titul to bude strasny bic na kverulanty kam obcas taky patrim
Reagovat
Jabadu
Věř, že Fandina bude v čele. A já ji podpořím. A jestli se do ní budeš navážet, poznáš, co je to být v nemilosti! Čáááááu. :-)
Reagovat
slacker
Kdyz se budu navazet do Petry nebo do Fandiny? :-))
Reagovat
Jabadu
Asi takto. Fandina je ikona tohoto portálu, slušná a jistě zasloužilá matka dětí, která si nezaslouží nějaké napadání. Tos jistě pochopil. Navíc má dost fin. prostředků, aby mohla Wimbledon sledovat na místě. Tomu říkám fandění. Agrese z tvé strany byla naprosto nepochopitelná, zvláštní a divná. Nechtěj, aby tě někdo diagnostikoval. Bylo by to velmi bolestné. Raduj se z našeho dne - Dne kvitovců! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina je( byla, kupodivu se ted zklidnila) "proproblematicky" nick, vyvolavajici caste spory..
Veta "Ma dost finanacnich prostredkz, aby mohla sledovat Wimbledon na miste." Je absolutne smesna.Neruzumim co to o ukazuje za hodnotu?
Reagovat
spaniel
Jestli to myslis vazne, tak nepotrebujes ani diagnostikovat, ale rovnou léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že jsem se už na to ptal... Ale proč se nebude hrát WTA v Palermu?
Reagovat
Titan
Protože se přestěhoval do Kuala Lumpuru, hádám, že jsou za tím peníze...
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se to tak mohlo přestěhovat? A v Kuala se hrálo i loni a to hrálo i Palermu
Reagovat
Titan
Jednoduše, v Palermu to byl turnaj ITF, v Kuala Lumpuru to bude WTA... Takže asi peníze...
Reagovat
tommr
Palermo bylo zrušený a místo něj přibyl nově turnaj v Istanbulu.
Navíc ještě došlo k posunu termínů: příští týden se místo v Palermu hraje v Bad Gasteinu a přespříští týden se místo v Bad Gasteinu hraje v Istanbulu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :)
Reagovat
Titan
"From 2014, the event has been relocated to Kuala Lumpur, Malaysia."
Já bych řekl, že přemístěný, ale to je otázka interpretace...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, gratuluju! Úžasný zápas, nemám slov. MB jsem si musela pustit ze záznamu, protože jsem měla tak zamlžený oči, že jsem skoro nic neviděla.. :D A jak v rozhovoru přála všechno nejlepší tátovi k narozeninám, tak to jsem si už musela dojít pro kapesník.. :) Když Petra prohrála první kolo v Římě, tak se tu někdo ptal, jestli myslíme, že někdy ještě nějaký turnaj vyhraje. Já jsem z legrace napsala Wimbledon a ono to fakt vyšlo. :-) Mám strašnou radost a pořád tomu nemůžu uvěřit. Díky, Petro!
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že jsi nebyla jediná, myslím, že i Quesh to říkal a možná ještě někdo. Já teda ne nahlas, ale nějak v koutku duše jsem v to doufala. A mám pocit, že spousta lidí si ťukala na čelo, že my kvitovci jsme blázni a tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo jsme blazni, ale krasni :)
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po odehraným finále turnaje ve Wimbledonu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.

1. Williams, S. 9510 (+3440)
2. Li 6960 (+890)
3. Halep 6785 (+715)
---------------------------------------
4. Kvitová 6070
---------------------------------------
5. Radwanska, A. 5330 (-740)
6. Sharapova 4881 (-1189)
7. Bouchard 4460 (-1610)
8. Kerber 4365 (-1705)
9. Jankovic 3900 (-2170)
10. Azarenka 3812 (-2258)
11. Ivanovic 3660 (-2410)
12. Cibulkova 3636 (-2434)
13. Pennetta 3168 (-2902)
14. Errani 3125 (-2945)
15. Wozniacki 2825 (-3245)
16. Suarez Navarro 2695 (-3375)
17. Šafářová 2675 (-3395)
18. Makarova 2435 (-3635)
19. Stosur 2415 (-3655)
20. Petkovic 2235 (-3835)
...

Petra Kvitová ve Wimbledonu příjemně překvapila a na žebříčku je to znát.
Petra se posunula před Sharapovou a Agu Radwanskou na čtvrtý místo a vytvořila si před nima velice solidní náskok, kterej by si minimálně do USO mohla udržet ...
A pokud bude Petra hrát i nadále tak jak to předvedla ve Wimbledonu tak by mohla zaútočit i na vyšší pozice: všechny tři hráčky před ní obhajujou až do USO včetně podstatně víc bodů než Petra ...

Do první dvacítky se konečně probojovala i naše druhá nejlepší hráčka Lucka Šafářová. Lucka se posunula na 17.místo čímž vyrovnala svoje dosavadní maximum. Lucka navíc až do USO včetně obhajuje z lonska pouhých 100 bodů a pokud si udrží svojí výkonnost může se ve zbytku sezóny posunout ještě výš ...
Reagovat
Jabadu
Jak překvapila?!! Já jsem dycky věřil! :-)
Reagovat
dadaft
jenom 100 bodů?
věřím, že po USO bude Lucka na životním maximu.
Reagovat
tommr
jj neumím si představit co by se muselo stát hroznýho, aby se Lucka neposunula ještě aspon o 2-3 místa nahoru. Při dobrejch výkonech by mohla uvažovat i o první desítce ... :)
Reagovat
VlS
Jenom 100 za druhý kolo USO, pak tam toho má k obhajobě hodně 280 za titul v Kanadě, nějaký SF, QF v Asii.... , ale do USO vůbec nic, stejně je na tom ještě Karlička, ostatní holky do desítky tam obhajují - jak která - od cca 300 do víc než 1200 bodů ( Vika). Šanci má Lucka obrovskou.
Reagovat
horska.kraslice
Je to pěkné. Už se těším, až uvidím v pondělí, kam se v žebříčku posunuly naše další úspěšné hráčky (Bára, Tereza...).
Reagovat
ludolf
Není třeba do pondělí, viz např. http://tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html a navazující stránky.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, tady si to kazdy muze kontrolovat kazdy den, jak se to meni a hracky se posunuji nahoru dolu ;) ja uz si bez toho tenis neumim predstavit, uzasna vec ;)
Reagovat
A.R.R.
Ještě jedna česká radost Maruška Bouzková s partnerkou postoupily do finále deblové juniorky:-)
Reagovat
Jabadu
jednoho slovenského fanouška:
Slušný a dobře vychovaný tenista vyhraje Wimbledon maximálně dvakrát.
- Poprvé to může být shoda náhod a štěstí
- Podruhé je to známka kvality
- Potřetí je to neúcta k soupeřům. I oni chtějí vyhrát Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Queshovi, největšímu fanatikovi na TP, že se mu to konečně splnilo a dočkal se Petřina dalšího velkého úspěchu. Jen doufám, že se to nebude pořád omílat, že to říkal atd., protože to nemá cenu, jak koukám, hádek je tu zbytečně pořád dost. Tak si to Jirko užij, kup si nějakou láhev a raduj se. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj ja se pripojuju ;) a myslim, ze uz slavi, psal mi neco o grilovacce ;)
no, ja si jdu konecne pro nejaky jidlo, dnes jsem jeste nejedla, holt fanaticky fandeni si zada obeti a celyho cloveka :P
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji ;-)
Reagovat
lars
nebo jedno z nejkratsich?
Reagovat
Jan
Komentátor říkal, že Gráfová smázla jednu soupeřku ve finále za půl hodiny tuším 2x 6:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejkratší finále Wimbledonu bylo v roce 1988 kdy Grafová porazila Zverevu 6:0 6:0
Reagovat
dadaft
Gráfová porazila Zverevovou 60 60 na RG.
Reagovat
lars
to asi nebylo finale, nebot Graf porazila Navratilovou ve 3 setech v 1988

Ale toto asi bude nejkratsi:
1975 Billie Jean Kingová -n Evonne Goolagongová 6-0, 6-1
Reagovat
dadaft
bylo to v Paříži, ne ve Wimbledonu, a je to nejkratší finále všech dob.
Reagovat
ludolf
Někde jsem četl, že prý rekord drží Martina s 54 minutami.
Reagovat
VlS
Tina_1961 1 hour ago
@dfedergirl Nope not by me. I knew Petra was gonna win. 1 hour of SLAUGHTER.

Genie's talented, and has many good qualities to her game as in she's aggressive, fights and is tough-minded, but she gets over-hyped WAAAAAY too much. Her game was exposed by Petra today. Chris Evert kept saying that Petra's never faced power like Genie has. Said Genie was a better grass court player. Said Genie hits hard. Chris has been talking way too much this week. She wrote a check Genie couldn't cash. In fact, many of these tennis analysts kept acting like Genie had Petra's game. Did they not look at the fact that Genie has a "basic" game? There isn't one aspect of her game that's "great" like many in the media keep talking about. All you keep hearing was the talk about how beautiful and talented Genie was and how she's the new face of tennis etc. Beauty has nothing to do with what you do down on the tennis court. Talent wins beauty doesn't. As for Simona, she's very talented and uses angles, forehand's etc. to hide the fact that she doesn't have a lot of power. Her service game is weak as well and in my opinion she'd have not done much better than Genie did today. Petra was on fire and that was the end of that. She has a monster serve and served at a 70% clip today. She's powerful too and hit all of the angles and those shots she sent past Genie looked like bullets. Nothing Genie could do but get humiliated by Petra today. I don't think this will be the end of the Genie hype. Onto plan 2 where the forcing of Genie down people's throats will continue at a fevered pitch. lolz..
Reagovat
tommr
začínám docela litovat, že Petra dneska nehrála s Halepovou. S dnešním výkonem by jí nejspíš taky smetla a ten titul by pak byl ještě o něco cennější ...
Reagovat
VlS
Myslím, že jsme všichni šťastní, že to hlavně dopadlo. Dneska by Petra dala i Serenu v plný formě, byla užasná.
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ze zase reaguju, ale zkus se proboha konecne radovat, neres to ci ono, je to prece nadherny uspech ;)
Reagovat
dadaft
"Kvitova administered an absolute beatdown today; I didn't expect her to be so convincing. Congrats to her on her second Wimbledon title! She's safely out of "one slam wonder" territory.

I would say that today was Bouchard's *real* introduction to the big leagues."
Reagovat
Jan
Po loňském USO se český tenis opět nemá za co stydět. Na USO vítězná vlna vynesla 2 české GS tituly, teď vyhrála Petra + skvělá účast 3 Češek ve čtvrtfinále a jedné další v osmifinále. I když Andrea výhru z USO zahodila rozchodem z Luckou Hradeckou, přitom mohly háčka přidat další tituly, český tenis se opět dostal na výsluní. Je to podivuhodné.
Reagovat
lars
Cesky tenis se musi stydet za to,ze tu neni zadny poradny turnaj WTA a ATP
Reagovat
Jan
Je otázka, jestli je to v kompetenci českých organizátorů nebo to záleží jen na WTA či ATP, aby to povolili ? Neznám detaily.
Reagovat
Jan
A pak je to asi také otázka velkého množství peněz, které nevím jestli tady jsou ?
Reagovat
LukasH
Českej tenis se nikdy neměl za co stydět. Největší legendy, v současný době Petra, Tomáš (stabilní hráči 1. desítky), Petřiny výhry,výhry dua H+H, týmový soutěže. Na to, jak jsme malá země a nejsou tu žádný vyšší turnaje ATP, WTA je to obdivuhodný.
Reagovat
Jan
Navrátilová, Lendl, Kodeš, Drobný, který získal Wimbledon, RG + titul mistra světa v hokeji :), už ve 20. letech byly nějaké tenisové úspěchy na olympiádě ... Pěkná historie.
Reagovat
dadaft
Korda vyhrál AO.
Reagovat
Jan
+ Mandlíková, Suková, Novotná ...
Reagovat
darek.vrana
Je toho vic, viz tenis95.webnode.cz
Reagovat
Titan
To ale není o tenise. Kdo ten turnaj zaplatí a hlavně, kdo se bude na něj dívat?
I v USA je tenis jen pro okrajovou část publika (tam mají hokej a baseball, šišatý fotbal apod.) Tady nikdo nezaplatí reklamní čas a vstupenky.
Řekněme, že někdo hodně bohatý (pozadí nechám stranou) si řekne, že zorganizuje turnaj WTA. Na kvalifikaci a první kola přijde směšný počet lidí a televizní práva neprodá se ziskem ani náhodou. Postaví si svůj pomník a skončí. Tenistky jsou podnikatelky a živí se tím, tenis není charita...
Reagovat
lars
No kdyz muze byt v Maroku, Malajsii,....
A pred rokem 2000 tu byly
Reagovat
Titan
V Maroku a Malajsii jsou bohaté rodiny bojující o moc, tam se prosadí i studna hluboká tři kilometry. Tady žijeme poněkud jinak...;-)
Reagovat
Jan
Málokdo čekal, že Petra Bušičku takhle spláchne, pokud vůbec někdo. Hrozně mě překvapila. Ani nevím, koho jiného takhle smázla někdy předtím. Vůbec k ničemu ji nepustila. Trochu mi to připomíná vítězné finále na MS v hokeji 2005, kdy naši Kanadu také k ničemu nepustili během celého zápasu a Kanaďané byli na konci úplně zoufalí. Jedinou slabinou Petry mohl být pohyb, jenže aby ji Bouchard rozpohybovala, k tomu neměla skoro šanci, protože toho vrátila hodně málo. Jen snad jednou dala Bouchard return cross a Petra za ním nechtěla běžet na druhou stranu kurtu. Jen v takových případech mohla Bouchard vyhrát, ale neměla k tomu šanci. Bál jsem se, aby se nevrátila stará chybující Petra, která se vyháže, naštěstí se tak nestalo. Letošní Wimbledon zvládla opravdu skvěle. Třeba časem zase Petra přidá nějaký zajímavý titul, jak jí prorokovala Navrátilová. Velká gratulace Petře, dnes to zvládla jako opravdová šampionka a víc než to. Zdá se, že pokud se Petra trefí do kurtu a přehodí míček na druhou stranu, tak může být neporazitelná. Což jí takto prorokovala Navrátilová už v roce 2011. Dnes by Petra asi vyhrála i se Serenou v nejlepší formě. Určitě má Petra na čem dále pracovat - pohyb, variabilita hry, ale dnes tato prvky vůbec nepotřebovala.

Jinak reklama na Clavin po každém gamu, skoro jsem měl erekci po celý zápas :) Reklama byla opravdu nechutná a hrozně vytrhávala z atmosféry zápasu. Za to bych Nově nafackoval. Ještě jak to brzy típli po předání cen, nenechali tam ani nějaké rozhovory. Asi se jim už nevyplatilo mít tak dlouhý čas bez reklamy. Můžou se stydět.

Celý letošní Wimbledon v ženském singlu se přetransformoval na Mezinárodní mistrovství ČR :) Už účast tří Češek ve čtvrtfinále + čtvrtá v osmifinále je skvělé. Možná i Lucka by ve finále Eugenii dala. Také je to pěkný předkrm před FC ČR - Kanada příští rok. Nebo bude tento FC vhodný "zákrm", podle toho, co je důležitější :) Jsem zvědavý, jestli Bušička podá našim holkám ruku :)
Reagovat
tommr
moc nechápu proč v tý tabulce v článku chybí Navrátilová když je tam uvedenej Lendl ... :)
Reagovat
blixa
Asi se to bralo podle občanství, ne ? Lendl se stal američanem poměrně pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože vyhrávala GS pod vlajkou USA, stejně jako třeba Drobný za Egypt.
Reagovat
lars
asi protoze ta tabulka je odflakla :))
Od kdy je Mandlikova tenistou, ja myslel, ze je to tenistka :))
napsali:
Grandslamové tituly českých tenistů:
8 - Ivan Lendl
4 - Hana Mandlíková
3 - Jan Kodeš
2 - Petra Kvitová
1 - Petr Korda, Jana Novotná
Reagovat
darek.vrana
Podivejte se na tenis95.webnode.cz. Zarim je to ale neaktualizovane, neni tam Pariz a Wimbledon.
Reagovat
Fredy
Martina byla v USA hned na začátku své tenisové kariery.
Reagovat
Titan
Kvitová: Kdo má to nádobí pořád umejvat...;-)
Reagovat
VlS
Já myslím, že jí na myčku zbude. Kdyby ne, rád ji to skočím umejt :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si teď Petra pořádně odpočine, doléčí co je zapotřebí doléčit. Před US open má ten program až moc našláplej, uvidíme jestli nevypustí Stanford, Montreál a Cinci umožňují získat větší body a pro Petru větší upevnění v její cestě na TM :))
Reagovat
tommr
Stanford se mi zdá velice vhodnej na rozehrání před Montrealem a Cincinnati. Spíš bych vypustil New Haven, kterej se mi zdá těsně před USO jako zbytečnej risk ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam podle všeho ale hraje Petra velmi dobře a cítí se dobře. Tak uvidíme, každopádně by to do konce roku nějaký titul chtělo přidat a posílit pozici před asijským turné.
Reagovat
tommr
ono bude asi taky hodně záležet na tom jak daleko na těch turnajích před New Havenem Petra dojde. Pokud by třeba v Cincinnati hrála finále tak by nejspíš New Haven musela vypustit. Pokud by tam naopak vypadla už v prvním kole tak by si v New Havenu zase nejspíš chtěla spravit chut ...
Každopádně doufám, že Petra nějakej ten titul ještě letos urve at už v Americe nebo v Asii ... :)
Reagovat
Titan
Naopak, vypustit New Haven by byl risk. Na US Open se nedá čekat žádné boření hranic. New Haven už vyhrála v roce 2012 a ve finále 2013 jí porazila až budoucí světová jednička Halep...
Reagovat
LukasH
Obrovská gratulace Petře.:-) Prožíval jsem to celý s ní a dnešek je zadostiučinění za všechno to trápení, prohry v 1. a 2. kolech, hnusný řeči od některých "fanoušků" atd.
Petřin výkon snad nejlepší, co jsem kdy viděl. Ani v roce 2011 neměla takovou úderovou jistotu jako dneska a podání ztrácela daleko častěji. Dneska si prostě šla za svým a nevím, jaká soupeřka by proti ní obstála.
Nedělám si iluze o tom, že teď bude Petra vyhrávat všechno, naopak si myslím, že bude mít zase "svoje" období, ale to už je třeba tak brát. Dobrým znamením je, že ať hraje Petra v průběhu sezóny jakkoliv, nevíme, jestli se hned další turnaj takhle "nezblázní" a nevyhraje ho, tak jako dneska..:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi muj clovek ;)
Reagovat
A.R.R.
Já jsem to psal nedávno nějakému antikvitovci je to asi měsíc, Petra je hráčka dvou tváří, ona dovede prohrávat s kdejakou Dorotou z Horní dolní, ale pak najednou nasedne na vítěznou vlnu a je neporazitelná. Mě na ní fascinuje i tohle. Letošní sezona byla opravdu bídná, až na Fed Cup a najednou přijde tohle :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát dámskou dvouhru ve Wimbledonu 2x (v rámci open éry) se před Kvitovou podařilo jen sedmi hráčkám. Co jméno, to pojem - Kingová, Evertová, Navrátilová, Goolagongová, Grafová a obě sestry Williamsovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že někdy před rokem jsme se spolu vsadili o to, jestli Petra získá svůj druhý GS dřív než Aga první. Co jsem vyhrál? :-)
Reagovat
Frick
Už je zlevněnej chleba nebo až od pondělka?
Reagovat
Oin
Tady v Praze už je levnější, nevím jak u vás v Prdelákově.
Reagovat
blixa
Jen pokud vyhraje i Roger , říkal Babiš :D
Reagovat
smazaný uživatel
me je dneska vsechno jedno, klidne koupim i ten drahej :)
Reagovat
Frick
Mohla by grandslam ještě někdy vyhrát Caroline nebo Ana?
Reagovat
Titan
1) ne a nikoli ještě, páč dánka žádný nemá
2) ano
Reagovat
blixa
Caroline pochybuji, Anna možná jo.
Reagovat
Titan
Ana s jedním "n"...;-) Srbům je celkem jedno, jak se jmenujeme tady...:-))
Reagovat
tommr
http://www.wtatennis.com/news/article/3963603/title/kvitova-re-conquers-wimbledon
Reagovat
Frick
Poslední cizinka, co porazila v ženskym singlu Češku. Stalo se tak minulej čtvrtek. Od té doby jsme viděli DESET ZÁPASŮ na jejímž konci byla vítězkou česká hráčka.
Reagovat
Titan
V osmičce hráček Race to Singapore jsou tři, které ještě nevyhrály GS - Aga, Simona a Bouchard.
První to hodně přeji, druhá se o to postará sama a třetí ať si zajde na koncert nějakého Justina...:-)
Reagovat
vendulkabendulka
A jeste jedna takova drobnost na okraj: 60950560000,00 CZK
http://www.cnb.cz/
:D
Reagovat
smazaný uživatel
to je ale asi to posledni, co ji ted zajima ;)
Reagovat
Titan
60 miliard, kde udělali soudruzi z EU chybu...:--))))
Reagovat
smazaný uživatel
to je roční rozpočet ČR ?
Reagovat
Jabadu
Ve svitu talíře,
tančili tři zajíce.
A Jabadu.
Ten tančil nejvíce!
Reagovat
dadaft
i love dada.
Reagovat
Jabadu
Pič .. (kraviny) a bigbít. To by mi celkem šlo. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Mimochodem, nez prijde tommr s lepsi statistikou, Petra se v Race posunula o +11 mist a momentalne je na 5. miste s 3343 body.
Reagovat
smazaný uživatel
před serenou! :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis4wta.com/race/s1_50.html
Reagovat
lars
Ty sazis proti Petre ? Jakou uz mas ztratu !!?
Reagovat
smazaný uživatel
Za Wimbledon 3700 euro..
Reagovat
lars
Mas novy nick (username)?
Reagovat
smazaný uživatel
Stary nick,..prohral jsem sazku a do zitra ho musim pouzivat..
Reagovat
Titan
Nezlob se na mě, ale plevelit TP multinicky je hloupost nejvyššího stupně. Pochopil bych, kdybys měl celý den v každém příspěvku na úvod napsat, že "Djokovič je nejlepší tenista dneška"...:-))))
Reagovat
VlS
Zase sázka je sázka, s tím nic nenaděláš
Reagovat
lars
sak Jokerovic neni jeste 1.
Reagovat
smazaný uživatel
F-E-N-O-M-E-N-Á-L-N-Í výkon Petry. Nemá slov. Její drtivá hra udělala z finále frašku.. ale pouze z pohledu časového. Hrál se fantastický tenis, respektive Petra hrála. S tímhle Eugenie asi nemohla moc dělat.
Nejhezčí výměna zápasu:

https://www.youtube.com/watch?v=jyPjctWz-DU&list=UUNa8NxMgSm7m4Ii9d4QGk1Q
Reagovat
filp
k tomu neni co rici, to by v roce 2011 nedobehla fenomenalni
Reagovat
smazaný uživatel
Moje milá Petruška,
pošeptám jí do ouška,
že i když jí to nešlo,
během diskuzních trollích žní,
jsem zticha, vím, že to je v ní.

Po zranění před turnajem, zatrnulo značně,
Vítězství však nad Andreou úspěšnou jízdu načne.

Druhé kolo dáváš v klidu, nikoho to nevzruší,
ve třetím ale všichni čumí, co předvědla jsi s Venuší.
Po Číňance jsou dně kola jako mistrovsví Česka,
Báru dalas Lucku taky, tenisportál tleská.

Bušička bude jiné kafe, Tommr a spol věští,
poráží i slavná jména, sevře tě do kleští.

Finále ve velkém stylu, zítra bude v Blesku,
že ukázalas Sheldonovi praxi velkého třesku.
Servis, return, winner, čop,
backhand, forhand, prohoz, lob
Za méně než hodinu i kanárek tu zpívá,
Jak převelice příjemně se na tohle dívá.

Kdo nevěřil, že ta česká lvice ještě nekdy něco vyhraje
Odpověď mu posílá
dvojnásobná šampionka wimbledonského turnaje
Reagovat
vendulkabendulka
Uzasne. A ted se prosim venuj necemu jinemu a nepokousej se psat ve versich.
Reagovat
smazaný uživatel
ty sem nechodíš moc dloho, že ne?
Reagovat
filp
no ale vystudovala cestinu na filozoficke fakulte
Reagovat
smazaný uživatel
To kdekdo, včetně mě. Akorát nemám potřebu to tu roztubovat :D Jesli má ale chuť na něco náročnějšího, ať si projede diskuze pod předchozími Petřinými vítězstvími najde tam haiku i shakespearovský sonet.:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
super :-)
Reagovat
misa
Díky za pěknou báseň.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, to jim moc přeju za tu Paříž.:-) A zkompletovaly kariérní grandslam v deblu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A v pondělí se opět stanou jedničkami deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný výkon Petry, který ale trochu kazí ty tři prohrané gamy :D
Reagovat
tommr
pokud bych chtěl Petře dneska něco vytknout tak spíš to, že nedokázala dopodávat první set. Nakonec to ale zvládla i bez toho a ještě soupeřce nakonec nadělila kanára ... :)
Reagovat
gedzitka
Petra pouze chtěla začínat v druhém setu na servisu :-)
Reagovat
sosna
je někde celý zápas Petry a Evži ke skouknutí, mohla jsme sledovat jen reportáž. Děkuji za tipy
Reagovat
vendulkabendulka
Zatim jsem nenasla, ale urcite brzy bude. Taky se chci podivat jeste jednou.
Reagovat
Frick
Myslíte, že by porazily Eugenie Bára i Lucka?

Taky by to pro ně byla (samozřejmě) GS finálová premiéra, ale už to jsou velký holky, tak by se s tim třeba srovnaly lépe, jak ta kanadská skoropuberťačka.
Reagovat
vendulkabendulka
Po tom jak byla Eugenie vyhajpovana, verim ze by ji i Lucka v aktualni forme dovedla umravnit.
Reagovat
Titan
V první řadě by jí porazila zdravá Simona. Bušárdice ve finále je největší omyl tohoto Wimbledonu...
Reagovat
Frick
No nevim. Mi to nepřijde tak "omylný", aby hráčka, co uhrála na předchozích dvou letošních GS semifinále, hrála ve finále toho dalšího.

To z toho pohledu je už spíše omylem Petra, co jinak uhrála letos houno....
Reagovat
blixa
Tomu moc nevěřím, Simona na trávě je tak 2/3 co na jiných površích. I kdyby postoupila, ve finále by nedopadla o moc lépe než Evženka.
Reagovat
tommr
Lucka možná, Bára nejspíš ne. Bouchardová by si proti nim určitě víc věřila než proti Petře ... :)
Reagovat
misa
zlomit v pár týdnech špatně probíhající sezony. V roce 2012 nebyla do srpna v žádném finále, prohrála na OH v čf. Pak jela do Montrealu, tam odvracela mečbol v 1. zápase a ovládla US Open series. Loni byla od Miami až po US Open dost mimo. Pak přišly skvělé asijské turné. Letos opět žádné finále, prohry s takovými hráčkami jako Kumkhumová, hrozba neúčasti na TM a Petra to všechno otočí titulem z Wimbledonu.

Psal jsem, že Petra už nic pod Kotyzou nevyhraje. Jsem velmi rád, že mi to nevyšlo. Tohle duo zřejmě dobře ví, co dělá. Jak už jsem nedávno napsal, připadá mi, že Petra od Říma neuvěřitelně mentálně vyspěla. 2. titul už ustojí v pohodě.
Reagovat
Frick
No nevim. Dvě GS semifinále v sezoně 2012 byl neúspěch? Zklamání bylo na LOH. To jo. Ale tam vlastně byl nějaký lehčí zdr. problém...
Reagovat
Titan
Pro tenisová svět je podstatné, že se Petra definitivně a rázně vymanila z kolonky - one-GS-title (čili náhoda) a nechala za sebou Ivanovič, Schiavone...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petro bylo to užasný finále. Skoro jsem plakal . Bylo to tak dojemný. Fakt mám radost a doufám ,že se s tebou bude radovat Roger Federer. Tvoje hra od 1. míčku na vysoké urovni obrana velmi kvalitní a utočná fáze super a servis tě zase podržel. Gratuluji!!!! Suuuper
Reagovat
lars
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/589049-cekame-te-doma-petro-vzkazuje-fulnek-wimbledonske-vitezce.html
Reagovat
smazaný uživatel
"Navrátilová gratulovala Kvitové k titulu: Druhej a není poslední", viz sport.idnes.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je ten panic Monty?

A ta julca pulča Fandina?
Reagovat
Titan
Monty se dívá na ITF turnaj. Wimbledon pro něj skončil vypadnutím jeho slečen...:-)
Reagovat
Frick
Všichni tady předpovídaj Eugenie skvělou budoucnost a že časem na Petřinym místě bude ona. Ale, já se ptám - musí to tak bejt doopravdy? Když Nicole dokázala v neuvěřitelných 17-ti letech být v SF grandslamu, když Caroline dokázala být ve 20 letech a 3 měsících se stát no. 1. (a nakonec, Petřin vrchol taky přišel v 21 letech a od té doby šla dolů a teprve se uvidí, zda Wimbledonský triumf ten trend zlomí). Proč by tohle nemohl být Eugenin vrchol a dále se spíše plácat na pomezí 1. a 2. desítky? Jak ukázala "charakterove" na to možná by mohla být ideální kandidátkou.
Reagovat
misa
V životě je jistá jedině smrt.
Reagovat
Oin
A daně.
Reagovat
filp
Ano ten posledni krok je velmi tezky. Eugenie je vynikajici hracka. ale vsiml jsem si ze kazda hracka ktera se dostane k vrcholu to ma tezsi nebot jeji souperky ji vice rozebiraji a pripravuji se na ni. Muze se stat taky opak a Eugenii tato porazka muze na dlouhou dobu poznamenat. Nemelo by se predjimat i Petre se v roce 2011 predpovidali zarne zitrky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ve světle jejích dvou semifinále a jednoho finále na GS spousta lidí zapomněla, že mimo tyhle turnaje vpodstatě nic neuhrála..
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že mimo GS v podstatě nic neuhrála tak úplně nesouhlasím, protože letos vyhrála svůj vůbec 1. titul na okruhu, postoupila do semifinále na turnaji v Charlestonu, čtvrtfinále v Acapulcu a Oeiras a osmifinále v Indian Wells, kde prohrála se Simonou. A ještě k tomu vyhrála všechny své zápasy ve Fed Cupu.
Reagovat
slacker
Nic velkeho na Premier turnajich. Jen GS ji vysli perfektne
Reagovat
smazaný uživatel
Páč on a není stroj a některé porážky přišly z celkového vytížení, jako například se Svitolinovou nebo se Mattekovou. A na některých turnajích zase měla výše postavenou hráčku v 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
V euforii, vzbuzené triumfem Kvitové bych chtěl připomenout, že už se hraje finále dámské čtyřhry a pár Erraniová/Vinciová získal první set 6:1. Chybí jim už jen jediná sada ke zkompletování kariérního Grand Slamu. Pokud se jim to podaří, zařadí se po bok slavných dvojic M. Navrátilová/P. Shriverová nebo G. Fernandézová/N. Zverevová.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, sleduju, Sára je nejmilejší hráčka, i Roberta príma, Italky vlastně všechny (Francesca, Flavia, ...).
Reagovat
Oin
A-hý!
Reagovat
smazaný uživatel
:))) jo.
Reagovat
smazaný uživatel
:))) A je to. Mám radost skorem jakoby vyhrála Maruš singla.
Reagovat
smazaný uživatel
Donna Vekic: Well done Petra Kvitova!!!!

Madison Keys: Massive congrats to Petra Kvitova. Unbelievable playing!

Tomas Berdych: Well done Petra Kvitova!!

Andrea Petkovic: Myself also choking up over Petra's little speech. So well deserved! And Props to Genie, so young- so much more to come.

Timea Babos, who is due on court next in the ladies doubles: Amazing performance from a nice person and great champion! Very happy for you! @Petra_Kvitova

Kristina Mladenovic: Bravo @Petra_Kvitova! Very happy for her! She is a nice person with a true attitude of great champions! #Wimbledon2014 #champ #respect

Judy Murray: We saw the sort of tennis from her when she won in 2011. In between, Petra Kvitova has been off and on, but I hope this will make her more confident. If she can play like this, she can go all the way to world number one and win more Grand Slams.

John McEnroe: Kvitova is someone who when she is on her game, she makes the game miserable for you because she makes you feel like you cannot do anything.

Laura Robson: Kvitova was unbelievable from start to finish,. There were five or six points in the middle when she got a little nervous, but that was her only slip in the entire match.
Reagovat
smazaný uživatel
super, diky za vytah
Reagovat
misa
Komentář od Mladenovic by si měli zapamatovat všichni ti, kteří mají tu drzost tvrdit, že je Petra nesympatická a namyšlená.
Reagovat
misa
a Babos. Obě musí jistě z první ruky vědět, jaká Petra opravdu je.
Reagovat
Titan
Komentář od Mladenovič by si měla přečíst zejména Bušárdice, která tedy "nice porson" ještě dlouho jmenována nebude...:-)
Reagovat
tommr
mě se nejvíc líbí komentář od Judy Murray. Snad bude mít pravdu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Twitter: "Aside from everything else, Petra Kvitova is also the first player in WTA history to successfully recover from Radek Stepanek."
Reagovat
smazaný uživatel
to snad ne :D :D

no prospelo ji to naramne ;)
Reagovat
Titan
Kdo to napsal..? :-))))))
Reagovat
anajka
Pripájam sa k blahoželaniu Petra.
Mrzí ma, že som to nemohla vidieť, muselo to byť úžasné.
Reagovat
vendulkabendulka
"Petra" v rectine znamena "skala". Ted je potreba zjistit, jestli Genie znamena "papir" nebo "nuzky".
Reagovat
smazaný uživatel
V perštině, ne v řečtině ;-) Ale jinak souhlas. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastní mužské jméno Petr pochází z řečtiny (?????? Petros), kde femininum ????? petra znamená ?kámen? či ?skála? . V České republice je to třetí nejčetnější jméno. Jeho popularita však klesá, mezi novorozenci to bylo v roce 2008 až patnácté nejčetnější jméno.

Jméno je ekvivalentem a synonymem aramejského slova/jména kéfa. Podle Nového zákona takto (tj. Kéfa, v řečtině Petros) pojmenoval Ježíš Šimona, syna Jonášova, který byl jedním z jeho apoštolů.

Dívčí forma tohoto jména je Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, moje chyba. A omlouvám se i Vendulce.
Reagovat
smazaný uživatel
Podala opravdu skvělý, vyzrálý a dominantní výkon hodný opravdové šampionky. Prostě úplně s přehledem - a ty prohozy, to byla paráda.:-)Dnes to byl se vším všudy její den.
A jestli se nepletu, tak je Wimbledon prvním turnajem, který se jí podařilo vyhrát dvakrát - jak stylové k jejímu stylu.:-) Jsem říkal, že jí to v tom bílém tričku s límečkem a talířem bude slušet.;-)

Pro Genie trochu protrpěné finále, ale to ji zocelí....,dnes to byla šou jedné hráčky....
Reagovat
ludolf
http://media.fyre.co/3yVPB0uwSbekX9npxd4z_14599654893_cfe4d5b1ea_o.jpg
Reagovat
Grape
Obrovská gratulace Petře!!! To byl nejlepší výkon, jaký jsem od ní kdy viděl. Bouchardová neměla nárok, opět se potvrdilo, že zápasy Petry jsou zvlášť na trávě jen o ní, pokud jí to padá jak dnes, naprostá většina soupeřek je bez šance. :-)
Reagovat
filp
ja myslim ze na trave nejvice ale mimo antuky to lze uplatnit i na dalsi povrchy
Reagovat
Grape
Ano to jistě - ovšem na jiných površích už je těžší být s touto hrou tak suverénní. Například si myslím, že Petra by sice dnes Genie porazila na jakémkoliv povrchu, ale Genie by na antuce či na hardu vzdorovala více.. :)
Reagovat
blixa
Jak na kterém hardu. Na rychlém těžko, na pomalém snad.
Reagovat
tommr
kdyby si Petra věřila na jinejch površích tak jako si věří na trávě tak by její výkony šly podstatně nahoru i tam ... :)
Reagovat
Titan
Počítám, že Američané jsou znechuceni nízkým reklamním časem v 55. minutách finále, proto letos natřou kurt medem...:-)
Reagovat
VlS
Jen aby se jim na ten med neprilepily ty motorový myšky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ty její útočné returny + parádní první servis, ale i v defenzivě mě dneska potěšila, byla snad u všeho a všechno dokázala umístit. Držela se i v delších výměnách a dostala zpočátku odvážnou Bouchardovou až do naprosté deziluze.

Paráda, je to doma.
Reagovat
Titan
Jsou jen 4 tenistky, které svá první dvě finále Wimbledonu proměnily v titul - Navrátilová, Venus, Serena a Petra...
Kdo takto vyhrál Wimbledon, vždy vyhrál ještě další tři tituly...:-)
Reagovat
blixa
Taky že dá ! Jako prd :D
Reagovat
Titan
Jestli bude vyhrávat jen Wimbledony, tak si klidně může na US Open křupnout v prvním kole jako v roce 2011 a nechat to Lucce...:-))
Reagovat
blixa
A tak finále Lucka - Petra by bylo hezký a mohla by to Lucce klidně nechat :D
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude zdrava, nelideli jsme ji s talirem naposledy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"You always dream as a player to play your best tennis on the biggest stage and that was a thing of beauty. You can't even blame Bouchard because she didn't play badly but she just didn't get the chance to play because Kvitova didn't allow her to. I don't think anyone would have been able to play her today."
Reagovat
petrulinka
Neprohlašovala tak náhodou ta stejná Lindsay Davenport, že Petra je pro ni největší zklamání?
Reagovat
filp
a nerikala to v dobe nez Petra zacala jeste tvrdeji pracova, pred progresem posledniho roku?
Reagovat
smazaný uživatel
A neříkali jste náhodou ještě před 14 dny, že se u Petry žádný progres nekonal? :-D
Reagovat
filp
to jsem urcite nerikal, bylo by to i hloupe, jako jeji fanousek jsem psal ze se zlepsila v pohybu atd. ale ze ji limituje hlava. Je pravdou ze jsem napsal ze by si meli s Kotyzou dat nejaky dlouhodoby cil, ktery kdyz se nesplni. napriklad semifinale gs, tak by meli jit od sebe. Doufal jsem ale netusil jsem ze mi odpovi tak brzy. Dnesni tenis ale i ten s Venus byl kvalitnejsi nez ten v roce 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ne, to jsem nezacílil úplně dobře, za což se omlouvám, ale někteří lidí to tady určitě říkali.
Reagovat
tommr
Davenport říkala něco ve smyslu, že je pro ní Petra největší zklamání z poslední doby. A říkala to v době kdy se Petra opravdu trápila takže to sedělo. Pokud bude Petra hrát i nadále tak jako hrála letos ve Wimbledonu tak to jistě Davenportová časem přehodnotí ... :)
Reagovat
gigin
Bušička:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10447610_581638571954809_7230271571136624063_n.jpg

Petra dnes:

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10445521_581623581956308_4475868612562712891_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem opravdu nečekala. Myslela jsem si, že Peťa vyhraje, ale takový nádherný výkon ? No, jak ve snu. Bouchard úplně vymazala, ta vůbec nevěřila, co se to na ní valí. Celý turnaj Petra hrála přesně, co v danou chvíli potřebovala. Nejlepší soupeřka byla Venus. Dnes byla poslední zkouška a Petra obstála se ctí. Věděla, co hrát. Tommre, očekávám větší ovace než jen, velmi příjemně mě překvapila a takhle hrát jsem ji ještě neviděl.... Prostě očekávám gejzír superlativů a emocí ! Hurá paráda ! Jsi , Peťo, naše jednička !
Reagovat
smazaný uživatel
ještě přidej. Jsem v euforii. Petra si to zaslouží také za tu dřinu a předchozí trápení !!!
Reagovat
tommr
já na ty superlativy moc nejsem - to přenechám povolanějším ... :)
Navíc si myslím, že dnešní výkon Petry by se sice měl náležitě ocenit, ale zároven by se neměl příliš přecenovat. Petra byla sice opravdu skvělá, ale jedna vlaštovka jak známo jaro nedělá. Uvidíme jestli podobný výkony dokáže ještě letos zopakovat i na jinejch turnajích ... :)
Reagovat
filp
jedna vlastovka -)))) to se musim smat po vyhre talire
Reagovat
blixa
Co by za takovou "vlašťovku" 99,999% tenistek dalo :D
Reagovat
smazaný uživatel
je to sice jedna vlaštovka, ale přesná. Ta " Wimbledonová " a " talířová ". Ta možná to jaro udělá. Jupí !
Reagovat
tommr
no doufejme, že tentokrát to Petru opravdu nakopne k lepším a stabilnějším výkonům i na ostatních turnajích. Opravdu bych jí to přál ... :)
Reagovat
Cico93
Snáď Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo zázraky se opravdu dějí! Kdyby tady někdo na počátku roku tvrdil, že Kvitová opět vyhraje GS turnaj, tak by to schytal...
Reagovat
petrulinka
Tak já mám pocit, že to tady tvrdil Quesh a dostal za to od některých co proto.
Reagovat
slacker
Zacatek roku se mysli jeste pred turnajem v Sydney nebo az po podelane Australii? To je totiz obravsky rozdil.
Reagovat
smazaný uživatel
JÁ jsem to říkal. ;-))
Reagovat
filp
mohu potvrdit Jiri to rikal i na idnes i na facebooku Petry.
Reagovat
tommr
vedle dpbrejch servisů a returnů vytáhla i několik fantastickejch defenzivních prohozů což u ní není tak často k vidění ... :)
Jeden z nich - backhandovej prohoz za stavu 2:1 A:40 při podání Petry - byl podle mýho názoru klíčovým momentem zápasu. Petra díky němu potvrdila brejk, uklidnila se a do tý doby srdnatě bojující Bouchardová se naopak psychicky zlomila. Od tý chvíle už Petra na kurtu téměř neomezeně kralovala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je hezký vidět, že Petru i chválíš :))
vypadnutí z top 10 se asi chvíli konat nebude co?
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak takhle vypada radost?
Reagovat
tommr
o co ti jde ty blbko? :(
Reagovat
smazaný uživatel
O to, abys aspoň jednou uznal, že ses v Petře spletl, když jsi ji odepisoval.
Reagovat
smazaný uživatel
uz o nic, talir je doma!!! ;)
Reagovat
Grape
Tobě z tommrových příspěvků snad připadá, že radost nemá?
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem nerekla! jen zpochybnil moji radost, coz sem se teda orhadila ;) protoze ja ji fakt obrovskou ;)
Reagovat
Grape
Ok :)
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/vesely-zvladl-prechod-na-antuku-v-casablance-postupuje-14028/pridat-komentar/

V komentáři z 10.4.2014 jsem dal tuto anketu:
-------------------------------------------------------

Jméno příštího českého vítěze dvouhry na GS
a) Petra Kvitová
b) Tomáš Berdych
c) Jiří Veselý
d) Kateřina Siniaková
e) Marie Bouzková
f) Někdo jiný
g) do roku 2024 nikdo

--------------------------------------

Tak se nakonec zadařilo za A) A trvalo to necelé tři měsíce. Freedom, jenž tehdy psal "f) Lucie Šafářová", taky kloubouček, protože Lucka posunula možnost získat GS do reálných možností, nikoliv nějakých sci-fi
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se zmýlil ,ale jsem rád ,že jsem se mýlil.
Reagovat
misa
který jsem kdy viděl. Věřím, že 12. titul je pro Petru ten nejsladší, protože přišel po velkém trápení (nejen) v této sezoně. Nejdůležitější odkaz tohohle triumfu: Věřte své cestě, třeba proti všem.

Petra si u mě zajistila doživotní tenisovou nekritizovatelnost, protože vyhrát 2x Wimbledon je obrovská věc. Proti tomu mi připadá rozebírat budoucí porážky v New Havenu nebo Pekingu zbytečné. Od teď si už můžu užívat každý její zápas. Jistě přijdou další zbytečné prohry po zlých výkonech, ale Petra už teď prokázala, že patří mezi nezapomenutelné - 2x grandslam, TM, 2x Fed Cup, 3x ukončená sezona v top 10... Petruško, díky!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem neviděla a u naší Petry už vůbec ne, jestli zítra přidá trofej Roger, tak to bude fantazie, nic lepšího už není, Petro, bylo vidět, že jsi jiná hráčka, hlavně psychicky, takhle pokračuj dál bez nervů a nešťastných výrazů a bude to paráda, přesně co jsem říkala letos o Rogerovi, all you need is CONFIDENCE :)
Reagovat
vendulkabendulka
Zadne podrobnosti nepripravujte, my vsichni jsme tu neskutecnou paradu videli. Tekly mi slzy jak hrach.
Reagovat
lars
neocekavane rychle vitezstvi zakoncene kanarem
"final" zapas byl zrejme s Venus Williams.
Reagovat
blixa
Ne zřejmě ale zcela určitě. Kdyby vyhrála Venus, stála by tam dnes s talířem ona !
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem strasne STASTNA, hrala jak bohyne a zaslouzi si to za vsechno to podcenovani, utrazeni a odepisovani!!! Navic radost Davida, to me uplne dostalo. Rovnez gratuluju vsem nam fanatickym fandum, co nikdy neztratili viru v Petru a proste neprestali ji verit a fandit.
Ocekvam omluvu tommra, pokud to neudela, je opravdu ubozak a nebudu litovat, ze jsem mu to kdysi napsala. Pokud se omluvi, velmi stoupne v mych ocich takze zadny strach ;).
Nadherny zazitek, to se NIKDY neokouka a chci jeste, znovu a jeste jednou :). Verim, ze TOHLE Petru zase odblokuje a bude zase hrat bez strachu a se sebevedomim ;). Uzij si to Petro a tesim se na fotecky ;).
Reagovat
tommr
co si myslí taková agresivní blbka jako si ty je mi úplně šumák. Pro tebe je příznačný, že se ani po životním úspěchu Petry nedokážeš radovat a nezmůžeš se na nic jinýho než na další výpady. Pro mě si jen diskusní odpad - vem to už konečně na vědomí ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ja se neraduju???? ty jsi opravdu nemocny clovek, dusevne nemocny, nezlob se na me ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš, ty vole? Neznám člověka, který by měl z Petřiných úspěchů větší radost než právě Anajma/Kitty.
Reagovat
slacker
nemej strach, neomluvi se. Davno provahal ten spravny okamzik na omluvu
Reagovat
smazaný uživatel
ale nikdy neni pozde na omluvu...Petre se omluvit, ne me...ale to je jedno, me radost nezkazi ;)

Bylo to proste uzasny, jsem strasne stastnaaaaa
Reagovat
gigin
Nechte ho na pokoji...
Reagovat
smazaný uživatel
me je dneska uplne na haku ;)
Reagovat
gigin
Užívej si výhry Kvítí a nesekej kolem sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
ja napsala jen jednu jedinou vetu o tommrovi, je to problem?
Reagovat
smazaný uživatel
rikam, ze ho mam na haku!! kliiid ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě tvoje provokativní kecy ohledně tommra vadí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na nich provokativního?
Reagovat
smazaný uživatel
hele, ja jsem si to dnes dovolila jen jednou a zaslouzene, protoze on ji tu cely mesice podcenuje, urazi ji, to samy jeho trenera, je negativni atd, apod. my fanousci jsme si s nim uzili svy celou tu dlouhou dobu...je mi lito, ze to nechapes
Reagovat
carolyn
Amazing
Reagovat
smazaný uživatel
a jak si to Petra nakonec krásně užívala, přesně jako profík. Přišla, ovládla kurt, suverénně si došla pro talíř, všechno levou zadní jakoby nic :-)
Reagovat
carolyn
bych poopravila - levou přední :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nene pravou zadni (je levak) navic ovazanou ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, vlastně :-)
Reagovat
carolyn
ok :-))
Reagovat
slacker
To jae tak trapne cist i ted cesky psane komentare ze jsou smutni ze vyhrala ceska Petra Kvitova.
Reagovat
Cico93
;))))))zmiz zmiz zmiz;))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nikdy nepochopim, jsou to ubožáci!
Ale nejlepší na tom je, že teď všichni můžou sklapnout..
Reagovat
blixa
Reagovat
Denis92
Obrovska gratulacia Petre! Naprosto uzasny vykon. Lepsie som ju hrat nevidel ani v roku 2011..
Genie nevadi..mas pred sebou este vela finale a urcite aj vitaznych..dnes si doplatila na novacikovsku dan.
Reagovat
gusticek
Ta procházka All England clubem byla famozní tam mi došlo jak je to obrovsky uspech
Reagovat
smazaný uživatel
jj a tu balkonou scenu uz jsme naplno obrecela....lidi tam stali v prutrzi pod destnikama a Petra na balkone....masakr masakru
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera!!! neskutečný výkon :) Petro, tak s kým si chceš zatančit? S Djokovičem už to znáš, tak letos Roger,hmm? :)
Reagovat
blixa
Jo, chlapi by se mohli střídat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Po svém prvním wimledonském triumfu byla Kvitová v pořadu Hyde Park na ČT24 a tam uvedla, že s Novakem netančila, neboť sama neumí tančit.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim, zatanci si s fedexem, toho taky uz odepisovali, takze i on by to zaslouzil ;)
Reagovat
gigin
Noleho tu odepisuje kdekdo... IDEMOOOO!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lle jo, ale Nole je mladsi, ma vic casu, on se jeste ukaze ;). Ale jako kdyz to bude on, tak si holt s Petrou daji na bale repete ;). Pro me je nejdulezitejsi Petra ;). Ja uz mam splneno ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužil nezasloužil, Kvitová si nezatancuje ani s jedním, protože nechodila do tanečních (:-P ), viz příspěvek výše.
Reagovat
smazaný uživatel
obrazne mysleno ;) navic nejaky ten plouzak snad umi i ona ;)
Reagovat
gigin
Nole ju povodí, jak slepého koňa, neboj ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výkon Petry co jsem kdy viděl :)
Reagovat
filp
souhlasim behem roku zlepsila pohyb, ruku, servis ale chybela ji psychika a tu nasla na Wimbledonu po vyhre nad Venus. I v tech delsich micich zahrala vitezny mic v tezkych situacich a tim souperku uplne zdeptala.
Reagovat
smazaný uživatel
Bouchard na tiskovce řekla: "Nejsme překvapená, očekávala jsme to" .....
Reagovat
filp
no to mela rici Petra s dovedkem ze ani pomer her ji neprekvapil, ale Petra je slusne vychovana, tak spravne pouzila spolecenske fraze.
Reagovat
Fredy
Pokud Petra už nic na okruhu WTA nevyhraje , vůbec mi to nebude vadit !!!Hluboce před Petrou smekám, už toho v tenisu dokázala dost ! Když ještě něco vyhraje ,tak to všechno bude navíc. PETRO POJĎ !!!
Reagovat
Cico93
A prečo také uspokojenie ?
Reagovat
kada.tom
souhlasím, že Petra nemusí nikomu nic dokazovat, ale splněno nemá, určitě by mohla a měla přidat nějaký ten titul :-))
Reagovat
Fredy
Vůbec nejsem uspokojený. To jsem psal hlovně proto, že tady na TP někteří nickové pořád Petru srážejí.Pkud Petře něco nevyšlo, určitě to nebylo tím,že by to flákala.Myslím,že k tenisu přistupuje maximálně profesionálně a nemusí už nikomu nic dokazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fenomenální výkon! Mám ohromnou radost! :)
Reagovat
Frick
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou obrovská gratulace to byla tenisová krása Petro věřím že grandslam ještě vyhraješ a ne jeden
Reagovat
UnrealTom
může jít hulit bouchard :D bravo Petra jí smázla jako malinu !!
Reagovat
Luky99
No já bych se nezlobil :D. Jinak ona to jednou taky dokáže. ;)
Reagovat
Jabadu
v "zóně". Je skvělé, že to vyšlo zrovna na finále Wimbledonu. Takhle se určitě nedá hrát pořád, ale bylo to fantastické!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí Eugenie, jednou ten talíř určitě vyhraješ! Nadále tvrdě pracuj a nepochybuju o tom, že to jednou vyjde i tak gratuluju k výbornému turnaji a snad ti tahle finálová zkušenost pomůže do budoucna co nejvíc.
Petře taky gratuluju, když takhle hraje je jen velmi málo hráček, co jí můžou konkurovat, od začátku do konce velmi soustředěný a koncentrovaný výkon, nepolevila ani na chvilku.
Čekal, kdy přijde nějaká slabší chvilka, jak u Péti občas bývá zvykem ale dnes to byl její den.
Reagovat
smazaný uživatel
*Čekal jsem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska to byla pro ni brnkacka. Moc suprove zvladnute finale, Genie dneska teda moc sebevedoma nebyla a byla dost nervozni ale ty returny Petry bylyvazne uzasny... Gratulace k dalse mise :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra i Evzena dnes (mozna) dospely.. :-)
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
VlS
:-D to je hezky řečeno
Reagovat
tommr
snad k talíři ... :)
Reagovat
Bob
Petro děkuji ti. Být tvým fanouškem stojí opravdu za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrooo gratuluji. :)
Je to opravdu jasné score a to je dobře... Mylý spratek dostal pořádně za vyučenou...
Peti, moc ti gratuluji !!
Reagovat
smazaný uživatel
**malý
Reagovat
smazaný uživatel
nejrychlejší údery, perfekt technika, je velká a dobře stavěná. Proč ji nefandím? Protože mohla být 1 o parník a možnosti nevyužívala. Jo, ona s povahou Maruš, s jejím zápalem pro tenis...
Takže gratulace Petře, jsem zvědavej, jestli fazónu ustojí.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/07/05/JIomP.jpg
Reagovat
kada.tom
přesně :-)
Reagovat
dadaft
Petra srovnala krok s Vikou.
Reagovat
Cico93
Petra už je 1 ? ;))
Reagovat
Luky99
:D
Reagovat
Luky99
Jinak ještě 2 finále na US Open ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tím by ten krok nesrovnala, ale překonala, ona finále neprohrává :)
Reagovat
Cico93
Hlavné stabilné výkony ,;)
Reagovat
Luky99
To taky, těším se až se Vika vrátí ve svý formě. ;)
Reagovat
Oin
Já ne, já si svých uší vážím.
Reagovat
lars
Hlidej si Cibuli opousti top 10!!
Reagovat
Cico93
To mam u prdele;))))
Reagovat
tmora
Mate nekdo zebricek kolik ji bude chybět Petre bodu na 3.misto?
Reagovat
gigin
http://live-tennis.eu/wta-live-ranking
Reagovat
tommr
dnešní finále zvládla s neuvěřitelnou lehkostí. Přiznám se, že něco takovýho jsem opravdu nečekal ... :)
Po dnešku už nikdo nemůže říkat, že Petra vyhrála svůj první Wimbledon jen náhodou. I kdyby už nic jinýho nevyhrála tak dvojnásobná wimbledonská šampionka zní opravdu velice pěkně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a teď tady čekám tu tvoji omluvu Petře - už když šla do finále jsi ji slíbil, tak teď se postav čelem a piš :D
Reagovat
dadaft
před turnajem bych možnosti, že Petra ve finále svou soupeřku smete po výkonu hodném velkých šampionek, nevěřil.
Reagovat
tommr
já tomu nevěřil ještě před dnešním zápasem. Takhle dobře jsem Petru ještě hrát neviděl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Hrála i dobře v obraně a ty její údery byly opravdu krásné. Mnoho vyhrocených momentů tam nebylo a to je dobře. :)
Reagovat
gusticek
Nechapu neprejicnost některych cypů tady. Musite mit zivot nahouby porad byt nastvani na neco. Bouchard muze klidne dopadnout jak nicole vaidisova a ve finale ale ji vidite naposled. Trousku soudnosti.
Reagovat
ta-dah
za skvely tenisovy zazitek i za to, ze jsi vratila Busicku do reality!
Reagovat
dadaft
no, do reality .............. výkon Petry ve finále byl intergalaktický...
Reagovat
smazaný uživatel
:D
pravda, ona hrála opravdu neuvěřitelně. A na ten dlouhý return v úvodu, na to se nedá zapomenout
Reagovat
ta-dah
...mam na mysli zivotni reality, potreby vazit sva prohlaseni a dal tvrde pracovat (I know I am talented and can make it - cituju z posledni tiskovky Bouchard pred finale) :)
Reagovat
gigin
Petra by dneska možná klepla ja génia. Gratulace jak cyp!!
Reagovat
gigin
aj
Reagovat
Frick
1. PALEC NAHORU
Petra Kvitová. Není co dodat.

2. PALEC NAHORU

Lucie Šafářová.
Překonala životní maximum. Mezi 3. kolem a ČF naprosté hodinové splachováky.

3. PALEC NAHORU

Bára Z. - Strýcová
Rovněž životní výkon. Dvou setové výhry nad Li a Kerolajn byly super.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda že dnes kvitová jednoznačně lepší,ale to jak ji tu všichni přeceňujete je až směšné...jednou bude mít Bouchard víc titulů z velké čtverky než Petra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude, ale nech je oslavovat, dneska je to den "Kvitovců".
Reagovat
Andrew89
hlavně nebreč:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petro pokud ti tento tenis vydrží do US Open klidně i mnohem déle tak tohle zaručeně nebyl poslední titul v tomto roce a hlavně Petra je v race žebříčku na 5.místě a je blízko Turnaji Mistryn
Reagovat
smazaný uživatel
Na čtvrtém
Reagovat
smazaný uživatel
sice jsem přál více Genie, ale dneska by Petru asi neporazil nikdo, opravdu dominantní výkon. Pro Genie je to asi dobře, donutí jí to ještě víc makat, když jí to hned na začátku nespadlo do klína - tam bych klidně spadnul :D ...
Reagovat
Luky99
Taky si říkám. A s tvou poslední větou souhlasím :DDD
Reagovat
darek.vrana
Tak ses Evženko vrátila zpátky na zem. Ještě se máš co učit. Petra fantazie, tomuhle nemůže nikdo čelit. To nebylo o nervech, ta ji prostě k ničemu nepustila.
Reagovat
Elisabeth
GRATULACE!!! Výborně Peťo! :-) Euforie a důvod proč dnes oslavovat! Neskutečná hra, nejkrásnější údery, minimum chyb, KRÁLOVNA! POJD!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je taková náááádhera! A ať mi někdo zkusí napsat, že je labilní a nezvládá větší vypětí. Je to moje bohyně. Ja ji prostě žeru a všechny ty nervy v jejích zápasech za to stojí!!!
Reagovat
blixa
Kurnik to byl mazec ! A mě se o tom dneska v noci zdálo, že v druhým setu jí dá kanára !!! I sny se někdy plní !!! Takle si jdou šampionky pro titul!! Evženka je dobrá ale do tohodle musí ještě dorůst. Dnešek byla pro ni dobrá lekce.
Reagovat
dadaft
a Marion Bartoli si říká: "no tvl, ještě že jsem loni potkala ve finále Lisickou...."
Reagovat
smazaný uživatel
Kvituli by loni měla už v semíčku ;) a chybělo kurna málo...
Reagovat
tommr
Bartoliová hlavně věděla kdy přestat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že Bouchardová nemá city. Její nervozita a dokonalá hra Petry jí totálně zničili.
Každopádně hnědopichové vyližte si, protože Petra ukázal jak umí hrát a ta teda umí hrát :D
Díky Petro
Reagovat
smazaný uživatel
"Wimbledon je vic nez Stanley Cup!"

;-)
Reagovat
smazaný uživatel
pardoon.. :-)
Reagovat
tmora
Ta dostala na frak! Dobre ji tak!
Reagovat
Alois_Mlok
Tak trénink bysme měli a teď by měl začít zápas.
Reagovat
blixa
No jo, ale došly soupeřky. Trapné :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
dostala pěkně nakopáno na zadek. Třeba ji to na něj posadí a pomůže jí porozumět, že bez pokory to v životě nejde.
Reagovat
VlS
Obrovská gratulace Petro, to byla hra snů, takhle dominantní jsem tě neviděl, ani nepamatuju, jestli vůbec. Kanár je pro Genie krutej, ale snad výchovnej :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Bohu, Petra má opět Wimbledon! Obrovská gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ČESKÁ REPUBLIKA MÁ POPRVÉ V SAMOSTATNÉ HISTORII DVOJNÁSOBNOU GRANDSLAMOVOU VÍTĚZKU OBROVSKÁ GRATULACE POJD!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
kada.tom
Paráda - jsem dojatej! :-)
Reagovat
petrulinka
Já mám takovou radost. Pěkně ji smetla, dobře jí tak, koze namyšlené. Dva kanáry měla dostat a ne jen jednoho
Reagovat
PetaM
Zavidim vsem, kteri to videli.
Gratulace Peto :)
Reagovat
petrulinka
To máš teda co závidět, protože to byla fakt bomba,jak Petra hrála. Bouchard absolutně nestíhala, Petra metala jeden vítězný úder za druhým, skvělé returny, prostě krááása :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a všichni trollové běžte do Prdeléééééé !!

sorry, jinak to nešlo říct :DWOW
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, líp bych to neřekla!
Reagovat
smazaný uživatel
No takhle jednoznačnou jízdu jsem nečekala ani já...naprostá bomba a je vidět, že Petra fakt umí, umí, umí a ví, kdy hrát přesně to, co je třeba, jen to občas dotáhnout v hlavě. Kdyby tohle předváděla co nejčastěji, tak musí brzy přebírat trofeje i jinde, taková koncentrace, přesnost, ty údery waw a co všechno dokázala vybrat :-)
Reagovat
slacker
Naaas a Petry DEN. Uz sem stracel nadeji ze bude
Reagovat
dadaft
Reagovat
Mayo
Gratulácia Petre (: tento tenis nemal jedinú chybu...na tráve je skvelá...len tak ďalej
Reagovat
smazaný uživatel
Nezkutecny tenis, tohle nikdy nepredvedla..Sebevedomi, hlava, pohyb..vsevko fungovalo.
Reagovat
dadaft
gratulace

G R A T U L A C E
Reagovat
A.R.R.
Je to domááááááááááááááá!!!!!!
Reagovat
slacker
Fantasie. Diky petro, gratulace, Uzij si to.
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k titulu ve WIMBLEDONU !!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty česká lvice, překonala jsi sama sebe :-) Zamáčkla jsem slzu a těším se na fotku s talířem :-)
Reagovat
Andrew89
je to taaaam!!!!
Reagovat
Nola
gratulujem, možno aj kanárik zaspieva, pripomína mi Serenu z finále na OH, dúfam, že sa bude opakovať rok 2011 na všetkých frontoch
Reagovat
smazaný uživatel
Tezka sprcha..Kvitova ji nedava sebemensi sanci neco hrat.
Reagovat
slacker
Neskutecny mazec.
Reagovat
Chrenda
Ta jí teda masí, tu namyšlenou čúzu. To je koncert. Tak snad už nezpanikaří a dá jí kanára, to by byla třešnička na dortu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dominuje takhle dobře snad nikdy nehrála
Reagovat
Jabadu
Já su enem překvapený, že ta pravda tak nějak je!"
Reagovat
smazaný uživatel
To už by nepustila ani Novotná ;-))).
Reagovat
Mayo
ten jej backhand je intergalaktický
Reagovat
filp
jeji hra je z jine planety nechybi naprosto nic,
Reagovat
Andrew89
totální!
Reagovat
Pesek12
vraždění neviňátka
Reagovat
dadaft
starý Kvita je na infarkt.
Reagovat
petrulinka
Já bych řekla, že i brácha vypadal na infarkt :-)
Reagovat
filp
mam umackane palce, ale je to zensky tenis do posledniho mice se budu bat
Reagovat
gusticek
Mazeeeeec
Reagovat
darek.vrana
Je tady Macan?
Reagovat
A.R.R.
Macan si vsadil na Bušičku a už ho asi kleplo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný tenis snad Petře vydrží i na Americké betony
Reagovat
smazaný uživatel
PETROOOOOO POJD
Reagovat
Mayo
Zdá sa, že môj tip na víťazku wimbledonu výjde (: absolútne dominantný výkon, radosť pozerať na tie winnery...ale snáď už nadviaže na tento turnaj aj na ďalších veľkých turnajoch najlepšie už na USO ... má nato vyhrávať GS ako nič
Reagovat
dadaft
jsou tři hráčky, na které se letos na amerických betonech moc těším - Šafářová, Bouchardová, Kvitová.
Reagovat
Pesek12
Eugenie to nějak v hlavě a pohybu vzdala...
Reagovat
dadaft
asi není hloupá blondýna - pochopila, že dnes bez šance.
Reagovat
Jabadu
Nestojí na druhé straně Wickmayer? To je úplně stejná demolice. Jen vdržet.
Reagovat
smazaný uživatel
nepolevuj Květinko
Reagovat
smazaný uživatel
Petra skvělá vychází jí vše servis, return, backhand, return opravdu s touhle hrou by tadal i Nadala :)
Reagovat
smazaný uživatel
At neprší a Petra pokračuje ve své spanilé jízdě
Reagovat
carolyn
taky si říkám, po zatahování střechy by pak mohlo být vše jinak
Reagovat
Jabadu
No tak jestli bude pořád hrát takhle, tak může hrát s chlapama. :-) Idemóóó Žilina!
Reagovat
smazaný uživatel
jen tiše opakuju vydrž vydrž vydrž to nasazení a nepolevuj
Reagovat
carolyn
hlavně aby i do druhého setu nastoupila tahle Petra!
Reagovat
filp
set jeste neskoncil, ale taky doufam, zatim nejlepsi jeji tenis od 2011 a jeste lepsi
Reagovat
carolyn
jo, ale víš jak vždy hrála druhé sety, když první měla famozní .....
Reagovat
smazaný uživatel
dneska (a na wimbledonu) je to ta stara dobra Petra roku 2011, ne-li lepsi, zadny poleveny druhy set nehrozi :)
Reagovat
A.R.R.
Petra jede jak parní válec :-)
Reagovat
slacker
Petra neskutecne ruluje na kurtu dneska
Reagovat
Andrew89
je pekelně soustředěná!:)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda těch nevyužitých breakballů, mohlo být o 1. setu rozhodnuto
Reagovat
Jabadu
No to mě pos .. holý záda! Takhle se potvrzuje break!
Reagovat
smazaný uživatel
joo
Reagovat
gusticek
perta neuvěritelná
Reagovat
Andrew89
to byla výměna!!!!!!
Reagovat
Andrew89
! jedeme dál!
Reagovat
smazaný uživatel
reklamy mezi gamy? To se dalo od novy čekat...
Reagovat
gusticek
Na BBC mezi gamy ukazují střídavě všechny legendy co došli s epodivat a je to zajimava přehlidka čekám az ukazó toho schellyho.
Reagovat
filp
pojd, zatim je to famozni, hlavne at se nezasekne
Reagovat
Jabadu
A ono to půjde a ne že néééé!
Reagovat
Larsson
Začala dobře...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist