Kvitová porazila Kerberovou, Češky vyhrály Fed Cup!

9. 11. 2014, 13:05
Aktuality 765
České tenistky jsou znovu královnami Fed Cupu. Vítězný třetí bod ve finále s Německem dnes získala Petra Kvitová, která ve fantastické bitvě porazila v pražské O2 areně Angeligue Kerberovou 7-6 4-6 a 6-4. Svěřenkyně kapitána Pály získaly stříbrný pohár potřetí za čtyři roky.
Petra Kvitová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Češky se díky osmému titulu osamostatnily na druhém místě historického pořadí. Nejúspěšnější zemí ve Fed Cupu jsou suverénně Američanky se 17 vavříny.

"Cítím se nádherně. Jsem na holky pyšný," řekl kapitán Pála. "Je jedno, kdo vyhraje poslední bod, ale jsem ráda, že jsem to dotáhla, a to je důležité. Zápas s Kerberovou mě stál hodně sil, byl opravdu super. Hrály jsme výborný tenis, byl to boj o každý míč. Je to speciální a děkuji fanouškům," řekla vítězka dnešního prvního utkání Petra Kvitová.

"Jsou to nepopsatelný pocity. Měla jsem slzy na krajíčku a je to neuvěřitelná radost, ale doufám, že to není poslední titul," řekla Lucie Šafářová v televizi. Ocenila výkon své týmové kolegyně proti Kerberové. "Péťa ukázala, jak umí hrát velmi dobře srdcem, a jak to otočila, bylo neuvěřitelný. Hrála skvěle," dodala.

Počet vítězství ve Fed Cupu:
17 - USA
8 - Česká republika (včetně Československa)
7 - Austrálie
5 - Španělsko
4 - Rusko, Itálie
2 - Německo (včetně SRN), Francie
1 - JAR, Belgie a Slovensko

Česká jednička s Lucií Šafářovou neztratily ve včerejších dvouhrách ani set a Kvitová dnes nastoupila na rychlý dvorec s touhou zápas ukončit. Už první set duelu se světovou desítkou Angelique Kerberovou doslova zvedal, kvalitou hry a především dramatičností, zaplněnou halu ze sedadel. Německá jednička, která včera proti Šafářové předvedla nepovedený výkon, se hned při prvním podání dostala do problémů. Kvitové se ale nepodařilo proměnit ani jeden ze čtyř brejkbolů, a o několik minut později se do potíží dostala sama - světová čtyřka přišla dvakrát po sobě o servis a prohrávala už 2-5.

Ani za tak nepříznivého stavu se však Kvitová nevzdala. Za mohutného povzbuzování domácího publika nejprve odvrátila setbol a snížila náskok Kerberové, která další setbol promarnila v následujícím gamu. Za stavu 4-5 česká jednička nejprve nevyužila trojnásobnou šanci na brejk a čelila třetímu setbolu, znovu ale prokázala pevné nervy a srovnala.

Ve strhující koncovce úvodní sady česká tenistka znovu přišla o podání a za stavu 5-6 byla Kerberová opět blíž zisku setu, ale ani tentokrát náskok neudržela. Kvitová navzdory tomu, že přišla o spoustu energie ve vysilujících výměnách, předváděla, že se v týmové soutěži umí zvlášť na domácí půdě vyhecovat: odvrátila další tři setboly a vynutila si tie-break, v němž se dostala do vedení 4-1. Tentokrát přišla o náskok Kvitová, která však získala další dvě výměny a vypracovala si tak své první dva setboly. První ještě Kerberová odvrátila, při druhém už ale česká tenistka nezaváhala a po hodině a čtvrt získala set poměrem 7-6.

Hala bouřila po prvním setu nadšením a Kvitová se vezla na vlně euforie. Na začátku druhé sady rozdělovala vítězné míče a vedla 3-0, jenže pak se projevila únava z vyčerpávající bitvy prvního setu. Zatímco české tenistce viditelně docházely síly, Kerberová se začala zlepšovat a získala čtyři hry v řadě. Za stavu 3-4 ještě česká tenistka odvrátila tři brejkboly a srovnala, Němka si ale udržela podání a za stavu 5-4 měla dvojnásobnou možnost set ukončil. První šanci znovu prováhala, ovšem při té další už poslala zápas do třetího setu.

V pauze před ním se Kvitová snažila uklidnit v šatně. Převahu ale nadále měla Němka, která dominovala výměnám. Kvitová ukázala srdce "Lvice", jak se jí přezdívá, a za stavu 1-4 se zvedla psychicky i fyzicky. Přidala na razanci, přesnosti a předvedla jedinečný obrat. Když vzala Kerberové podání a vedla 5-4, aréna se otřásala skandováním "Petra! Petra!", diváci stáli a hlasitě tleskali.

Kvitová šla podávat na výhru, první fiftýn ztratila, pak ale uhrála tři míče za sebou. Mečbol si připravila dvanáctým esem v utkání, ale drama nekončilo. Nervy pracovaly, při prvním mečbolu udělala Kvitová dvojchybu a při druhém poslala velmi snadný míč do sítě. Vzápětí si forhendem připravila třetí, ale Kerberová porážku znovu odmítla. Až při čtvrtém mečbolu Kvitová zlomila odpor Němky, jejíž úder skončil v síti.

Zápas trval bez tří minut tři hodiny a Kvitová, která nastřílela 70 vítězných míčů, v něm poprvé v kariéře vybojovala vítězný bod ve finále.

Za rozhodnutého stavu se ještě hrála čtyřhra. Obnovený pár Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou podlehly Sabine Lisické s Julií Görgesovou 4-6 3-6.

Tenistky vyhrály ženskou obdobu Davis Cupu poosmé, z toho potřetí pro Česko. Navázaly na triumfy z let 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011 a 2012. Předloni slavily titul právě v O2 areně po výhře nad Srbskem.

V letošním ročníku Češky vyhrály v prvním kole nad Španělskem v chladné Seville, kde se dohrávalo až v pondělí, a v Ostravě pak porazily Itálii. Na titulu se vedle finálové čtveřice podílely i Klára Koukalová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Výsledky - finále Fed Cupu:
ČR-Německo: 3:1
Kvitová - Kerberová 7:6 (7:5), 4:6, 6:4
Statistiky:
Esa: 12-0
Dvojchyby: 8-6
Úspěšnost 1. podání: 64-64 %
Brejkboly: 7/20 - 7/17
Vítězné údery: 70-23
Nevynucené chyby: 62-27
Vyhrané výměny: 129-125
Hlaváčková/Hradecká - Görgesová/Lisická 4:6, 3:6
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

765
Přidat komentář
littlegeorge
ve FED cupu
Reagovat
littlegeorge
Počítají se nějaké body do žebříčku WTA za vyhraná utkání?
Reagovat
tommr
za FC bohužel žádný body do žebříčku nejsou ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy začíná prosím liga v Prostějově? Nebo vůbec, ta extraliga..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vypadá, v Poslké Zawadě? Kdo z našich by tam měl být?
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033339

Martincová, Vaňková, Mendesová...

Nic moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová, Hradecká, Siniaková, co tam ještě před týdnem byly, nic? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Denisa už si letos asi nezahraje si myslím.. hlavně ať vyléčí řádně to břicho a je ready na Austrálii.. nic jí nakonec neuteče. Stejnak hlavní soutěž FO má téměř na 100% jistou, když do té doby nic neobhajuje.
To že nehraje Lucka a Katka je pochopitelný. Katka to nepotřebuje, protože je v žebříčku vysoko a Lucka je určitě emocionálně vyšťavená z FC.
Reagovat
tommr
přímej postup na AO ještě zdaleka jistej nemá, protože spousta holek co jsou v žebříčku těsně za ní si ještě může do konce roku nahrabat nějaký body. Lepší ale hrát kvaldu a bejt zdravá než riskovat nějaký zbytečný zdravotní komplikace ... :)
Reagovat
Frick
Je tam od 15.12. ta 50.000 v Turecku....
Reagovat
smazaný uživatel
jo však mluvím o French Open. Je fakt, že je tam měsíc před tím ta ITF padesátka obhajovat.. ale to nevím, jestli je po uzávěrce nebo před. Na AO očekávám, že bude hrát kvaldu.
Reagovat
tommr
nevšim jsem si, že mluvíš už o FO. Tam by opravdu žádný problémy s postupem do hlavní soutěže neměla mít. Těch 80 bodů za Istanbul by nemělo hrát žádnou roli. Když bude Denisa zdravá tak si ještě předtím určitě nahraje dost bodů, aby se dostala hluboko do první stovky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka tam nebude. V Limoges ukončila letošní sezonu...
https://www.facebook.com/496895680342038/photos/a.875427392488863.1073741851.496895680342038/879702775394658/?type=1
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.
Reagovat
tommr
pokud už pro letošek opravdu skončila tak to ovšem znamená, že neobhájí body za lonskej titul ze Zawady a čtvrtfinále z Egypta a v žebříčku klesne někam k 85.místu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Katku je asi zásadní, že nebude muset hrát kvalifikaci na AO.
Reagovat
tommr
no přímej postup na AO už má jistej - ze stovky už do konce roku určitě nevypadne ...
A vzhledem k tomu, že první polovinu letošní sezóny neměla nijak mimořádnou je vysoce pravděpodobný, že si pozici v první stovce udrží až do USO ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavé je, že u mužů se dost poukazovalo na to, že vyhráli 2 tituly, jen proto, že ostatní týmy nenastupovaly v top sestavě. U žen se na to neukazuje, přitom si myslím, že u žen je to daleko markantnější.
Reagovat
Frick
Němky byly nejsilnější.
Reagovat
petrulinka
Na to jsi přišel kde? Pokud vím, tak proti našim holkám hrály vždy týmy v plných sestavách, a to jak Španělky, tak Italky i Němky. Jen vloni, kdy Italky vyhrály Fed Cup, tak za Rusko hrály hráčky snad čtvrté kategorie. Ale jinak v ženském tenise obvykle nastupují vždy ty nejlepší hráčky.
Reagovat
Frick
Samozřejmě tu budete řikat, jak předbíhám, ale ono to semifinálě Itálie - ČR je skutečně velice reálné.

A je to oříšek, který jsme v roce 2010 a ani loni nerozlouskli. Antukářku nemáme. Tak potřebujem aspoň hráčky, kterým antuka tolik nevadí. Máme nějakou?
Reagovat
Frick
Ale asi není co řešit, bude to zase na Petře s Luckou, pokud budou zdravé. I když je fakt, že je tu možnost toho, že Lucka už nebude českou dvojkou.

Spíše půjde o to složit debla.
Reagovat
tommr
pokud budou naše holky zdravý a ve formě tak není třeba hledat žádnou antukovou specialistku. Petra a Lucka mají na to, aby si s Italkama poradily i na antuce ...
Otázka taky je jak na tom budou Italky. Erraniová a Vinciová letos zaznamenaly určitej ústup ze slávy, kterej může pokračovat i v příští sezóně ...
Reagovat
Frick
Debly jsem nepočítal.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě ani nepiš o singlech ve Fed Cupu ;-)
Reagovat
Frick
+ Výhra v Nottinghamu. Výhra na 75.000 v Nottinghamu byla v tu chvíli druhým nejcennějším triumfem české hráčky.
+ Dobrodružná výprava na jarní asijská ITF-ka. Pro českou hráčku neovyklá cesta po ITF 50.000 turnajích na Dálném východě byla pro Kristýnu celkem úspěšná. Jedno semifinále a jedno finále.

- (Téměř) vše ostatní. Bohužel, je to tak. Mimo výše zmíněného snad už stál za řeč jen vyhraný ITF 25.000 na začátku sezóny. Od vítězného Nottinghamu Kristýna nevyhrála na žádném turnaji dva zápasy v řadě. V celé sezóně se to Kristýně povedelo (na WTA turnajích) jen ve spojení s kvalifkací. Snad se holka dá dohromady a přiblíží se sestře.
Reagovat
tommr
hledat nějaký pozitiva na letošní sezóně Kristýny je těžká dřina. Pozitivní je snad jen to, že Kristýna úspěšnější sestře nezávidí a mají spolu i nadále hezkej vztah. Projevuje se to i tím, že na společnejch turnajích se holky vzájemně koučujou a Karolína rady od sestry bere jako užitečný ...
Reagovat
Frick
+ Semifinále v Lucemburku. Po těsné kvalifikaci Tereza zazářila v Lucemburku, když porazila i loňskou finalistku Wimbledonu Lisickou.
+ Výhra v Istanbulu. Výhra na ITF 50.000, kdy nám Denisa vzkázala "Koukejte na mne, já třeba nebudu ta, co se bude celou kariéru patlat ve třetí stovce"
+ Čtyři vyhrané ITF 25.000. Od června do září Denisa suveréně ovládla postupně čtyři turnaje ITF 25.000, které navíc proložila finále na ITF 50.000 v Olomouci

- Problémy s přechodem na WTA (do Lucemburku). Istanbul WTA, US Open, Linz. Na těchto turnajích Denisa bohužel nezvládala kvaldy a tak byly obavy, zda to není "naráz na výkonostní strop". Lucemburk nás snad těchto chmur zbavil.
- Zranění v Lucemburku. V SF se zřejmě Denisa zranila, což (zřejmě?) znemožní získat ještě letos pár bodů, které ji schází k (jistotě) hlavní soutěže na Australian Open.
Reagovat
mrafe
Ta Tereza, se ti tam asi vloudila omylem.
Reagovat
Frick
Jo, to jo.
Reagovat
tommr
k těm plusům bych připočet i dva vyhraný turnaje na začátku sezóny v Turecku. Jednalo se sice jen o desítky, ale na rozjezd po dlouhý odmlce zaviněný zraněním to bylo fantastický ...
Reagovat
Frick
+ Semifinále v Moskvě. další z úspěchů našich holek, který asi nikdo moc nečekal. Do té doby Katka hrála na WTA jen jedno druhé na International a teď rovnou SF na Premier turnaji, do kterého se musela probít až z kvaldy. Během 7 dní vyhrála 6 zápasů v řadě.
+ Výhra v Nantes. Výhra na 50.000+H podniku, kde získala rovných 100 bodů, bylo skvělým navázáním na Moskvu a upevněním si pozice v první stovce.

- Nezdary v kvalikacích na třech GS. Jen na AO Katka prošla kvalifkací do hlavní souteže grandslamu. Možná se čekalo trochu více.
- Celkově drhnoucí přechod na WTA (do turnaje v Moksvě). Rovněž se zřejmě i celkově čekalo, že Katka bude schopna přejít do WTA kategorie snadněji. Bohužel, to se příliš nevedlo. Až Moskva vše zachránila.
Reagovat
tommr
k mínusům u Katky patří i její vystupování na kurtu. Hodně často se bezdůvodně vzteká což jí zbytečně bere síly a nepůsobí to dobře na fanoušky ...
Reagovat
Frick
+ OF ve Wimbledonu. Takřka neuvěřitelný úspěch. Jestliže v Bářino ČF nebo Luccčino SF někteří třeba tajně snily, tak u Terky, tehdy hráčky z konce druhé stovky, v to nevěřil asi skutečně nikdo. Ale stalo se to realitou.
+ Výhra v Limoges. Vyhraný turnaj jakési "mezikaterogie" mezi WTA a ITF je skvělou tečkou a velkým příslibem, že se nebudem muset koukat na příští Wimbledon s obavami, že v případě neúspěchu (daným i třeba smolným losem) by se propadla do hloubi druhé stovky.

- Nezdary po Wimbledonu. Bohužel platí, že od Wimbledonu Tereza nevyhrála v hlavní soutěži "reguérního" WTA turnaje ani jeden zápas. "Koruna" tomu byla nasazena ve Vegas na ITF 50.000 kde vyhučela v 1. kole, byť byla nasazenou jedničkou. Bez tohoto hluchého období by už možná Tereza byla v TOP 50..
- Fňuk, fňuk, brekekeke, bůůůů, škyt....
Reagovat
tommr
titulem z Limoges snad zavřela ústa všem pochybovačům a potvrdila, že Wimbledon nebyl žádnej náhodnej úlet. Hlavně by jí to ale mělo dodat zdravý sebevědomí do dalších turnajů ...
Plusem bodů z Limoges je i to, že jí vydrží po celej příští rok. A protože letos ještě hraje v Dubaji tak k nim může přidat ještě další ...
Reagovat
Frick
+ ČF v Dauhá. Z kvalifkace až do ČF tohoto prestižního podniku. Skalpy Stephensové a Li-Na
+ OF v Římě. Opět z kvalifikace a opět zdolala hráčku TOP 10, tentokrát to byla Kerber.
+ Výhra na ITF 50.000 Olomouc. Sice menší turnaj, ale potěší.

- Zranění. Bohužel, ani letos se Petra netešila zdraví. Problémy jí nepustily v lednu do Austrálie, v srpnu na americké betony před USO a v září/říjnu do Asie / hal v Evropě. Nakonec tedy platí, že od 20.7. Petra hrála jen dvě kola na USO.
- Nezdar na French Open. Výsledky ze Říma moohly dávat naději, že se na FO zadaří. Bohužel, Petra vyhučela již v prvním kole proti Lepčenko jednoznačně 4:6 1:6
- Maximum na WTA bylo jen ČF. Pokud počítáme i WTA 125k, je Petra jedinou z 9 nejlepších Češek, co se na WTA nedostala do semifinále.
Reagovat
tommr
talentovaná hráčka, kterou ničí častý zranění. Po USO se zase vytratila neznámo kam ... :(
Reagovat
Frick
+ Skvělá Brazílie. Finále z Ria + titul z Florianopolis, který byl až do Petřiného Wimbledonu jediným českým triumfem na WTA.
+ Finále v Hobartu. Pěkný start sezóny, ve kterém Klára zdolala i domácí no. 1 Sam Stosur
+ Slušná travnatá sezóna. ČF v Birminghamu, SF v Hertogenboschi, ve Wimbledonu již bohužel zcela nenavázala a vypadla ve 2. kole
+ Hrdinný boj na trase Sevilla - Dohá. Nejdříve Klára jednou výhrou pomohla k postupu na sevillském antukovém očistci, aby se pak přesunula do Dohá, kde porazila Svitolinu a Ivanovičovou
+ Založení si Facebooku. Hezky se tam usmívá. :o)
+ Spolukomentátorka na FC :o)

- Nezdary na jarní evropské antuce. Stuttgart, Madrid, Praha, Norimberk, Paříž. Všude konec v prvním kole.
- Nezdary v druhé půlce sezóny. Od Wimbledonu až do konce sezóny Klára bohužel nevyhrála nikde ani dva zápasy v řadě.
- Celkově špatná na GS. Pouze jedno druhé kolo, jinak se Klára loučila vždy již po prvním zápase.
Reagovat
tommr
k mínusům bych ještě přidal i její vystupování na kurtech, který je čím dál tím víc depresivnější a dělá pro její fanoušky ze sledování jejích zápasů čirý utrpení ...
Reagovat
Frick
+ ČF ve Wimbledonu. Neskutečný úspěch pro Báru. Ukončení kariéry Na-Li, skalp Caroline...
+ Finále v Birminghamu. Ještě před Wimbledonem takto Bára na sebe parádně upozornila
+ Finále v Lucemburku. Pochopitelně s chlupem, ale o tom níže...

- Achilovka. Věc, která (aspoň částečně) bere optimismus do další sezóny. Budem podvědomě napjatý, jestli se, nedej bože, Bára během zápasu za ní chytne, skreč, konec sezóny, konec kariéry?!
- Špatná antuka. Sice finále na ITF 75.000 v Trnavě, jinak ale hrozivá bilance 5 proher x 1 výhra. Ve druhém kole Oeiras dokonce veleostudný double kanár od Carly S. N.
- Nezvládnuté finále v Lucemburku. V Birminghamu proti Aně se to dalo v pohodě akceptovat, ovšem ten debakl 2:6 1:6 Lucemburku, to byla nepěkná kaňka za životní sezónou. Stejně jako Lucka, tak i Bára tedy neozdobila svou životní sezónu trunajovým vavřínem.
Reagovat
smazaný uživatel
+ Fed Cup
Reagovat
ptpc
Tú prehru v Luxemburgu by som rozhodne nepovažoval za čierny bod. Súperka hrala neskutočne dobre a to celý turnaj.
Reagovat
FulnekUltras
a navíc řada gemů byla opravdu dlouhá přetahovaná - vidět Báru jen optikou výsledného skóre není v tomto případě úplně na místě...
Reagovat
Frick
+ Skvělý podzim - Tituly ze Soulu, Linze, finále v Hong Kongu, vyrovnaný boj s Petrou ve Wuhanu
+ Dobrá Asie v první půlce sezóny - finále v Pattayi, semifinále v Kuala Lumpur
+ Ukázala, že je schopna zahrát i na antuce - v Norimberku získala cenný skalp Kerberové a ve finále svedla vyrovnaný boj s Bouchard
+ Výhra nad Anou ve 2. kole US Open

- Špatné výkony v srpnu, nezdolání kvalifikací v Montrealu (Q 2K, později jako LL nakonec druhé kolo hl. soutěže), Cinci (Q1) a New Havenu (Q1)
- Nevyužité šance na GS jít o něco dále. Na AO byla ve 2. kole šance jít přes Hantuchovou, na USO vstupovala do 3. kole proti Casey jako favortika
- Absence na TŠ. Bohužel, chybělo málo....
Reagovat
tommr
zapomněl si na největší plus: Karolína se díky dobrejm a vyrovnanejm výkonům během celýho roku propracovala v žebříčku na nejlepší umístění v kariéře ...
Jako plus se dá hodnotit i nominace do širšího kádru na finále FC ...
Neúčast na TŠ bych jako mínus rozhodně nebral. Karolína tam navíc byla i když jen jako náhradnice ...
Reagovat
FulnekUltras
přes všechnu úctu k možným kandidátům z disciplín klasicky olympijských...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě letos není v anketě výrazná favoritka (záměrně píšu v ženském rodu, protože z mužů může "bednu" atakovat pravděpodobně jen Ondra Moravec). Kvitová, Sáblíková, Špotáková, možná Samková. Nebo Soukalová, pokud k tomu někteří hlasující novináři přistoupí jako k anketě popularity - ne že by to byl vyloženě krok vedle, ale přece jen výše jmenované si letos sáhly na větší úspěchy.
Reagovat
Frick
Nestalo se, že by v sudym roce nebyl sportovcem roku držitel zlata z olympiády.

Takovej rok 1998 - Korda, Novotná... Indviduální zlato z OH neměl tehdy nikdo.

Ale co tenkrát na tom, že? http://youtu.be/otDlogDWDLk?t=8m56s :o)

Sportovcem roku by mohla bejt Eva. Martina již má několik titulů a ani bilance 1-1-0 neni vše. V roce 2008 získala titul Bára, přestože Katka měla z Pekingu 1-1-0...

Petra si to rozdá s Bárou a Ondrou o 3. - 5. místo.

Lucka by se mohla objevit na místech, kde je i ve WTA žebříčku. :o)
Reagovat
misa
Dobré, Petra si to rozdá o 3. - 5. místo se sportovci, kteří soupeří s pár lidma, protože jejich sporty ve většině zemí světa ani neznají.
Reagovat
mrafe
Atletika je celosvětový sport, o bialtonu je pravda se to říci nedá. Ale tři olympijský medaile a jeden WIML, tak to asi bude až za Ondrou
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna medaile Ondry se počítá do kolektivních sportů - stříbro z mixu. Já jsem celkem zvědavá, jak dopadne GS v porovnání s medailí z OH (zlata). Top 3 to asi pro Petru bude...
Reagovat
mrafe
Sportovec Ministerstva vnitra roku 2014

1. místo Martina Sáblíková ? rychlobruslení
2. místo Ondřej Moravec ? biatlon
3. místo Gabriela Soukalová ? biatlon
4. místo Jaroslav Soukup
5. místo Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec ? štafeta ? biatlon
6. místo Petra Kvitová ? tenis
7. místo Miroslava Knapková ? veslování
8. místo Martin Strnad ? kulová střelba
9. místo Jiří Lipták ? broková střelba
10. místo Jiří Sýkora ? atletika
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v anketě sportovec roku hlasují novináři, pokud se nemýlím. Jakmto je ve sportovci MV, nevím. Uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
mrafe
jasně, já netvrdím, že u sportovce roku to bude stejný, jenom jako vodítko. A nezapomeň, že pro biatlon to jsou první medaile v historii. Já jsem to sem dala spíš pro zajímavost
Reagovat
FulnekUltras
Dodnes absolutně nechápu to nerealistické přeceňování olympijských "placek" v naší vyhlašovací lobby. Tihle lidé jakoby většinou vůbec nedokázali vnímat skutečnou univerzálně sportovní a konkurenční hodnotu dosažených výsledků...
Reagovat
Frick
Holky budou mít titul "tým roku"
Reagovat
Pavlis
Taky je pro mě Sportovkyní roku 2014 ona, byť její čas přišel až od července do listopadu. Dokázala ale docela dost, tři individuální tituly a jeden týmový. Z toho už podruhé v jedné sezóně Wimbl a Fed Cup. Navíc to famózní finále s Kerber, poprvé získala rozhodující bod ona sama.

Jakákoli olympijská medaile je jistě mimořádným úspěchem, bohužel jsou ale některé sporty znevýhodněné, hrají se jen pár měsíců, nebo jsou jen jako uspění na té olympiádě. Těch letošních úspěchů bylo sice na tomto poli moc, ale, jak víme, je mnohem těžší něco dokázat podruhé. Nemluvě o tom, jak nevyrovnaně to z pohledu Petry vypadalo, třeba v tom třetím kole proti Venus a prvním setu s Kerber. Takový krůček od prohry v obou případech byla a nakonec se zapsala do historie.

To ti olympionici taky, ale z hlediska sportovních úspěchů je to asi na stejné úrovni u obojího. Jak u tenisu, tak i u těch zimních sportů.

Fakt těžký, no. Nezávidím českým novinářům.
Reagovat
Frick
Ale zase mi netvrď, že je pro nějakej subjekt stejně atraktivní platit 13 letýmu děcku rakety, trenéra a letenky, jako pokrývat finančně WTA turnaj, kterýmu propůjčí svý jméno.

WTA International by asi hrála v Praze i Petra, ne? Novotná ho v roce 1998 hrála a vyhrála. Hned po Wimbledonu.

20 000 000 (nebo kolik) to je přeci pakatel. 1/3 jedný tramvaje ForCity. Snad i kdyby to město mělo zatáhnout.
Reagovat
Fandina
A k čemu je jeden turnaj v Praze. Pro tenisty je atraktivní vyhrát Wimbledon a tady jde také o to, že se peníze dávají do turnajů pro mládež a z nich potom jsou ty holky i kluci, kteří potom mohou uspět mezi juniory v celosvětovém měřítku atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik % voličů myslíš, že by bylo potěšených, kdyby město zacvakalo turnaj WTA v Praze? Pokud se neseženou peníze ze soukromých zdrojů, tak nemá cenu o něčem podobném u nás uvažovat.
Reagovat
Frick
Radši na to, než na nějakou ***** Václava Veškrny
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby letos nebylo vítězství Petry ve Wimblu, jen málokdo u nás by si ještě vůbec vzpomněl na "skútra" Žantovského... ;-)
Reagovat
VlS
Já ti netvrdím nic, nerozhoduju o tom, nemám žádnej hlas v orgánech svazu, nenesu žádnou odpovědnost za budoucnost tenisu u nás a nemám peníze, abych to zaplatil. Jen píšu, co jsem slyšel Kaderku říct. Můj názor je, že by se hoši rádi viděli na turnaji jako šéfové a to, že si to nedopřejí je indikátor toho, že na to ty prachy opravdu nejsou.
Když to chce někdo furt dokola zpochybňovat, měl by aktivně začít něco dělat - třeba sehnat sponzory. Kdy začneš?
Reagovat
Frick
A na sprartu Prague Open nebo na Challenger v Prostějově má Kaderka, resp. ČTS nějakej vliv?

Prostě si řikám, že teď, když "náš tenis vládne", je vhodná chvíle poukazovat na to, že je tu (značný) rest v podobě absence slušného domácího podniku.

Ona je taky otázka, zda prostě se dělá vše (bez toho, aby se ohrozila mládež), aby ten turnaj byl. A fakt snad by se mi líbilo, kdyby třeba Karolína s Luckou (věřim, že budou obě v TOP 20) řekly lidem z toho turnaje, kde to smrdí fekáliema z čističky, že jim tam nebudou šaškovat, když se hraje Mandatory.

Dyť to už by bylo pro smích, aby na ITF hrály dvě holky z TOP 20 (a třeba tři z TOP 30)....

Pak by se prostě třeba plazili před nějakym boháčem o trochu více....

Třeba Chrenek tam byl. Ten má přes 10 000 000 000... Jeho by neukecaly, kdyby fakt ho škemraly?
Reagovat
Frick
Samozřejmě že ČTS na to nemá v kase, to je jasný. Ale oslovil dostatečně potencionální sponzory? Poslaly mejly na všechny strany? Byly nějaký schůzky.
Reagovat
VlS
Doporučuju skvělou knížku od Richarda Bacha (prapra potomek skladatele Bacha) Nic se nikdy nestane náhodou :-)
Reagovat
mrafe
Můžeš mi prosím odpovědět alespoň na některé otázky níže
1. KOLIK SPONZORŮ jsi oslovil ty, když za to lobuješ tady tady asi moc movitých sponzorů nenajdeš.

2. Prague Open - tam určitě dávala nějaký prachy i Praha.

3. Nevím jestli ti jde jenom o ženský tenis nebo o tenis obecně.
4. Byl jsi na teď o víkendu v O2
5. Byl jsi např. na turnaji WTA v Linci, který z globálního hlediska kousek
6. Na kolika turnajích jsi byl v ČR popřípadě, v sousedních státech v letošním roce, popř. i loni.
Reagovat
Frick
1) Tak snad o tom můžem diskutovat, jak moc je možné / nemožné sehnat sponzory.
2) Možná tak nějaká záštita nebo tak, ale myslim, že jinak asi spíš ne
3) Co si bude povídat, ty holky jsou zajímavější. Co do kvality a kvantity.
4) Nebyl. Byl jsem předloni. Ve 4. patře má už člověk až moc odstup, to už asi lepší TV. Dolu bych za ty peníze nešel.
5) Ne.
6) sparta Prague Open(2012, 2013, 2014), Olomouc 50.000 (2014), Plzeň 25.000 (2014)
Reagovat
mrafe
Jasně, diskutovat o to můžeš, jen mi přijde, že tady pláčeš na nesprávném hrobě. A zdá se mi to z pohledu daňového poplatníka kontraproduktivní, aby se ze státního rozpočtu platil soukromý turnaj dospělých profesionálních sportovců. Dále je otázkou, kolik kdo je ochoten zaplatit za lístky. Takže se musel najít silný sponzor, který to vše zaplatí, protože ze vstupného by se moc prostředků asi nezískalo.
Já jsem v Praze nebyla, ale na netu jsem četla, že je vstup zdarma, tak to tam jdou i někteří diváci, kteří když by museli platit vstupné tak by tam nešli.
Reagovat
VlS
píšeš: Ona je taky otázka, zda prostě se dělá vše (bez toho, aby se ohrozila mládež), aby ten turnaj byl.
Reagovat
VlS
Podle mojí zkušenosti se samo cokoliv jedině pos....., ale nikdy v historii se nic pozitivního neudělalo samo. Takže kdo, když ne ty a kdy, když ne teď to má udělat?
Reagovat
FulnekUltras
V první řadě mají být aktivní tenisoví funkcionáři s kontakty na "velký prachy". Pokud se tváří, že to z nejrůznějších důvodů "nejde", svědčí to dnes právě o jejich neschopnosti sehnat sponzoring. Ony patrně ty jejich alespoň dílčí aktivity v 90. letech vyplývaly hlavně z toho, že tenkrát se dala ještě spousta nejrůznějšími "cestami a cestičkami" sehnaných peněz celkem bez povšimnutí a hlavně bez trestu ulít do kasy ODS, jejich exponentů a kamarádíčků, kteří z toho možná žijí někde bokem veřejného zájmu ještě teď.
Reagovat
VlS
Hlavně že vy, mladí levičaci, vždycky víte, co by měl dělat někdo jinej. Pusťte se do toho sami!
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě taky řešení - ale bez potřebných kontaktů patrně ne úplně nejúčinnější...
Jinak jako starý levicový vlčák děkuji za kompliment a projevenou důvěru. My tu revoluci jednoho dne stejně odstartujem! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděně velká gratulka!!!! Byl jsem v hale, a neuvěřitelné, doteď mám husí kůží!! Senzační!! Nemám slov!!
Reagovat
FulnekUltras
Takové zážitky stojí za to...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se prosím zeptat, s kým bdueme hrát, (teoreticky) když porazíme Kanadu v 1. kole?
Reagovat
FulnekUltras
Itálie - patrně opět na jejich speciální likvidační antuce pro hlubokou orbu... ;-)...druhá možnost Francie...
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :)
Reagovat
Jan
Vypadá to, že v Itálii to na té "jejich" antuce vždycky bude koncovka, takže co sudý rok by mohlo být finále a lichý semifinále :)
Reagovat
FulnekUltras
Když to holky vydřely letos v Seville...tak bych určitě předem nevzdával ani Řím nebo Palermo. O to větší hodnotu by takové případné vítězství mělo. Petra ovšem potřebuje pravidelný antukový sparring s Kuzněcovem... ;-)
Reagovat
Frick
Neměla by být příležitost se hráčkama setkat někde zítra? Nebudou se třeba zase fotit na Notovnýho lávce?
Reagovat
misa
http://img.blesk.cz/img/2/full/2150735_.jpg
Reagovat
blixa
Hehe. Kdo je tu šéf ? Kotyza ! :D :D
Reagovat
misa
jeho svěřenka zase jednou získala 2 body.
Reagovat
FulnekUltras
Za to, že jsi dnes VŠEM opět dokázala, jak jsi výjimečná - a vítězství jsi doslova vydolovala coby ostřílená exhumátorka z udusané hlíny, kde už za stavu 1:4 ve třetím setu leželo nejmíň dva metry pod zemí. Spolu s Angie jste se tři hodiny projížděly na horské dráze věčných ženských hormonálních výkyvů i docela obyčejného střetu dvou ohromných vůlí po vítězném mečbolu...a ty jsi nakonec i přes všechny potenciálně možné výtky k povolení koncentrace za stavu 3:0 ve druhém setu byla ta, která udělala radost spoustě skalních fanoušků, svátečních příznivců, snad i mnoha z těch, kteří Tě třeba úplně "nemusejí", a hlavně skromně řečeno statisícům našich lidí, kteří se pořád ještě úplně normálně umějí těšit z každého významného mezinárodního a světového úspěchu své země.
Ještě jednou Peti velký dík, gratulace - a poděkování samozřejmě i všem ostatním holkám, které se ve Španělsku, Ostravě i Praze letos na dosažení tohoto skvělého sportovního výsledku podílely. Dík Šafi, Barčo, Andy, Klárko, Lucko i Kájo...a hodně zdraví i štěstí nejen na všech tenisových frontách do roku 2015 !!!
Reagovat
sprchon
Souhlas, hezky napsáno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to Španělsko bylo klíčové!
Reagovat
FulnekUltras
Pravda pravdoucí...a velká zásluha Barči, Andy i Klárky...
Reagovat
misa
a Lucky, že jako nemocná se na to nevykašlala a neletěla domů
Reagovat
FulnekUltras
To je jasný - Šafi taky uvádím jednoznačně jako druhou... ;-)
Reagovat
Jan
Souhlasím. škoda, že tam nebyla Bára, mohla se s pohárem vyfotit také. A měla by na to právo.
Reagovat
FulnekUltras
Asi sama nechtěla. Každopádně aspoň malý pohár dostane. Ona je takový svéráz národního lovu, ale dám krk na to, že případně kdykoliv v budoucnu nechá v FC na kurtu zase všechno.
Reagovat
Jan
Za to bych jí hrozně děkoval.Že se neurazí a bude ochotná dále reprezentovat. A platí to pro všechny holky, co nehrály finále.
Reagovat
Enterprise
Trochu mne mrzí, že zde není žádný článek o úspěchu naších holek na WTA turnaji ve francouzském Limoges. Celkem chápu, tento turnaj se odehrál ve stínu finále Fed Cupu a Turnaje mistrů, ale holky by si za svůj výkon zasloužily určitě více než jen zmínku v expres zprávách.
Reagovat
tommr
tady je aspoň něco ze stránek WTA:
http://www.wtatennis.com/news/article/4287168/title/wta-rising-star-smitkova-wins-limoges
Reagovat
Jan
Petra v rozhovoru:

Celý ten zápas byl nadoraz. Emocionálně i energeticky. Ve třetím setu jsem se vrátila do hry, ani jsem nevěděla jak. Cítila jsme se těžce, ale byl to poslední zápas, tak jsem nemusela žádné síly schovávat. Tušila jsem, že ten bod potřebujeme urvat. Nikdo neví, jak by pak hrála Lucka. Na Angie bylo taky znát, že je uvolněná a chce předvést to nejlepší. No, jsem na sebe pyšná.

Všichni jsme si říkali, jak je to v pohodě, že by to po Petře zachránila Lucka šafářová nebo po ní háčka, ale kdoví ? Je to vždycky hodně o tom jak se věci seběhnou. Kdyby včera Němky nebyly svázané nervozitou a nedopadlo to 2:0 pro nás, mohlo se všechno vyvíjet úplně jinak. I když se na kdyby nehraje.
Reagovat
Frick
Právě že nás výkon Sabine a nevýkon H+H dosti z tý "pohody" vyléčil...
Reagovat
Jan
Jsem si i dříve uvědomil, jak záleží na tom, jak se to seběhne. I třeba v DC. Kdyby kluci v řadě zápasů to nedali na 3:0, ale protáhlo by se to do neděle, vše se mohlo vyvíjet jinak. A nemuselo by to dopadnout ani dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
těžko říct. Čtyřhra za nerozhodnutého stavu mohla mít úplně jiný průběh. Byl by to naprosto odlišný zápas.. z hlediska tlaku, soustředění, emocí,..

Každopádně je moc dobře, že to Petra a Lucka daly ve třech zápasech. Jináč by to mohlo být strašně těžké. Mohlo. Ale to se nedozvíme..
Reagovat
FulnekUltras
Na "kdyby" se naštěstí nehraje. Zrovna tak je docela možné, že tradičně labilní Sabine by za nerozhodnutého stavu se Šafi totálně vybouchla - anebo kdyby i vyhrála, jen těžko by nastoupila resp. předvedla takovou kanonádu v deblu...
Reagovat
VlS
ty si neodpustíš, abys kazil radost, co? Petra vyhrála, tečka. Zalez si někam do svý díry a vzpomínej na výhody totáče a neotravuj vzduch, jednou kondicí, jednou daněma, pak zas něčím jiným. To do smrti budeš jen rejt a závidět? A ani mrkev se ti neurodila? Asi něco neděláš dobře.
Reagovat
Jan
Já jen hodnotím zápas. Ty jsi nějaký zapšklý. Já ne.
Reagovat
mrafe
ale působíš tak. Podle mě to Vis vystihl naprosto přesně
Reagovat
Jan
Pouze se zamýšlím nad tím, kdyby to Petra nedala, že jsme to mohli i projet. Nic víc.
Reagovat
Fandina
Tak to je přece jasné. Dokud nejsou tři body, není výhra.
Reagovat
sprchon
Řešíš zbytečné věci. To je jako kdyby ses bál jít přes ulici, protože po ní jezdí auta... Slovo "kdyby" je naprosto zbytečné slovo.
Reagovat
Frick
ale je to třeba skutečně varování pro Pálu, zda kvůli H+H stojí za to rezignovat na kvalitní rezervní singlistku - Káju nebi Báru...
Reagovat
Fandina
Je vidět, že Pála vybral dobře, tři body byly a to je důležité.
Reagovat
sprchon
Přesně tak. :)
Reagovat
sprchon
Já si myslím, že jak Pála, tak Háčka vědí, jestli hrály naplno (což si nemyslím) a že na tento výsledek se nebude brát právě z tohoto důvodu až takový ohled. Ale mnohem raději bych viděl v nominaci místo Háček Báru a Karolínu... Společně s Luckou Š. už se vždy v případě potřeby složí slušný pár pro debl a v případě zranění nebo nutné změny taktiky budeme mít k dispozici 4 výborné singlistky. :)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Průběh a výsledek dnešní čtyřhry za už rozhodnutého stavu nutno brát s velkou rezervou - např. i směrem k výkonu Sabine.
Reagovat
Jan
Pála v roli kapitána se musí zamýšlet nad všemi kdyby v daném zápase. Tzn. nepodcenit výkon Němek, kdyby Petry nevyhrála atd. Ale jistě, jak tu píšou jiní, za nerozhodnutého stavu Sabine nemusela hrát jako za rozhodnutého. Je to jedno. Pohár je doma, tak co. Můžeme slavit.
Reagovat
FulnekUltras
Ale no tak... ;-)
Trocha střízlivého pesimismu je přece zárukou, že tady jednoho dne úplně neshnijeme v předstíraném namodralém superoptimismu... ;-)
Reagovat
misa
modrá už směřuje pomalu do propasti zapomnění
Reagovat
Bob
Potěšily mě německé holky, jak se po konci zápasu Kvitová-Kerber šly obejmout a pogratulovat českým holkám. Angie ještě v slzách říkala Petře "well done". To je něco úžasného. Vždycky mi byla sympatická Andrea Petkovic. Vždy s úsměvem, hodná duše. Zde dávám video (kdo neviděl) s losování na radnici, kdy se obě vyjadřovaly o druhé a Andrea o Petře mluví hezky, že jí respektuje jako hráčku, ale i jako lidskou bytost a že jí moc přála vyhrát Wibledon po druhé. Angie mi bylo dneska trochu líto, bojovala a rozhodně byla i celý její tým důstojným soupeřem ve finále Fed Cupu.

https://www.youtube.com/watch?v=MllFKBPOUpM
Reagovat
VlS
Souhlas, tyˇmy se k sobě chovaly moc hezky, na sportovní linii rivalita jak hrom a lidsky v pohodě. Tak by to mělo být.
Reagovat
sprchon
Jo, celkově se mi to moc líbilo. Zase mi jsou Němky o něco sympatičtější. :)
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas - a velký respekt i k dnes poraženým...
Reagovat
Jan
Myslím, že na trápení Petry v dnešním zápase má podíl její nedostatečná fyzická kondice :) Petra není schopná zahrát více zápasů po sobě na stejné úrovni. Po včerejšku jí chyběly síly aby hrála dobře, přesto to dokázala dát, což je obdivuhodné. Kerberová prohrála také hlavou, jak včera, tak dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
na konci sezony, tam se to, že dochází šťáva, dá pochopit.
Reagovat
Jan
Petra to dělá kdykoliv v sezóně, i na jejím začátku. Ale je jasné, že na konci sezóny nejsou síly. Kerberová ale byla se silami v pohodě.
Reagovat
FulnekUltras
Byla to zkrátka nefalšovaná sportovní bitva atletky se selkou... ;-)))
O to větší radost mám z výsledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Na co jsou Kerberové síly, když za celou sezonu nevyhraje ani jeden turnaj?
A ze 4 dobře rozehraných setů ve finále FC vyhrála ten pátý, který dobře rozehrála soupeřka :-)
Reagovat
Jan
To jo. Petra byla prostě lepší. Ale Petra s lepší kondicí by mohla být ještě lepší.
Reagovat
LukasH
Petra nikdy nebude mít takovou fyzickou kondici jako Angelique, Caroline nebo Aga. Prostě to tak je. Ona na tom musí pracovat hrozně moc, podle mě to zlepšila. Nejvíc to bylo vidět na podání. I ke konci si jím hodně pomáhala. Angie, stejně jako jmenovaný hráčky v první větě, mají hru založenou na dokonalý defenzivě. Tohle nejde srovnávat.
Serena je světová jednička, protože má výbornou ofenzivu, ale i defenzivu. Hraje agresivně, stejně jako se udrží ve výměnách a brání. Jenže to je Serena, to se nedá naučit. Petra může ledacos zlepšit, ale tohohle asi nedosáhne...
Reagovat
FulnekUltras
Jj, už jsme to tady dřív opakovaně rozebírali. Petra má SVOJE zbraně, které platí na každou soupeřku a na jejichž stálé údržbě a zdokonalování musí pracovat přednostně.
Reagovat
Jan
Když dnes Kotyza říkal, že ji začaly v polovině 2. setu chytat křeče, podle mě to je slabá fyzička (ne že by nějakou Petra neměla a že na tom v poslední době asi zapracovala). Pak ji začal chválit jak byla výborná a skvělá že to i tak dotáhla. Ano dobré, ale v prvé řadě by ji měl připravit tak, aby ji ty křeče nepotkávaly. i když to byl náročný zápas.
Reagovat
PetaM
Andyho taky na Us Open chytaly křeče, má snad špatnou kondici? Omg ...
Reagovat
petrulinka
Když o něčem něco nevíš, tak to nekomentuj. Velmi mylně si spousta lidí myslí, že křeče souvisí s kondicí či nedostatkem hořčíku. Ale není to tak. Křeče u sportovců jsou způsobeny velkým nedostatkem tekutin, jak nám vysvětlil sportovní lékař na výživovém sportovním kurzu, který jsem absolvovala. Hráč se sice napije o každé pauze, ale pokud je takový zápas jako včera, tak hráč daleko více vypotí, než se stihne napít, proto může dostat křeče. Je dobré tělo zavodnit už před zápasem, a pak jen doplňovat. Kromě toho Petra neměla běžné křeče v lýtkách, jako bývají, ale v chodidlech. Já mívala z botů od Nike při cvičení křeče v prstech na nohách, přitom boty jsem měla dobré, nikde netlačily. Takže to se taky mohlo stát. Ale zcela určitě křeče nesouvisí s fyzickou kondicí, to je naprostý nesmysl.
Reagovat
Jan
Možná ano, ale Kotyza na mně působí, že ji nepřipraví jak by měl a když se Petře něco povede, tak mluví jak je úžasná, ale vydřela to díky svému srdci, touze vyhrát a že tam nechala úplně všechno. Nemám dojem, že by to bylo až tolik přípravou Kotyzy. Petra jako jediná z tenistek na mně působí nedostatečnou fyzickou připraveností a že z tohoto pohledu v utkáních "vaří z vody". Kerberová byla v pohodě, Petra odpadla fyzicky v druhém zápase, stejně jako odpadla ve 2 zápasech na TM, zatímco jiné hráčky tam působily fyzicky dobře.
Reagovat
tommr
v tomhle s tebou bohužel musím souhlasit ...
Moc nechápu proč Petra v poslední době stále mluví o tom, že je unavená. Letos přitom odehrála zdaleka nejmíň zápasů od roku 2011.
Jen pro srovnání: letos má kontě 59 zápasů (43/16) zatímco loni odehrála 74 zápasů (51/23) ...
Reagovat
VlS
Genetika, genetika, genetika. Nenarodili jsme se všichni stejní a Petra evidentně není přirozeně hubená, šlachovitá atletka, vytrvalkyně. Furt po ní chcete něco, k čemu se prostě a jednoduše nenarodila. Ty jiný se zas nenarodily k tomu, aby byly schopné dát ránu, jak když kopne kůň. Co s nimi budete chtít dělat?
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas! Přirozený somatotyp člověka nelze úplně ošidit ani sebelepším speciálním tréninkem.
Reagovat
Jan
Já když se fyzicky přetáhnu, občas mě pak v noci chytnou křeče do lýtka (není to moc často). A piju dost :) I když křeče v chodidle můžou být jiného původu. Nevím.
Reagovat
Jan
Nejspíš ta křeče mohly být příčinou, že od stavu 3:0 ve druhém setu Petra prohrála několik her po sobě a Angie vyhrála 2. set i začátek třetího. Pak zabralo magnesium a další věci, co jí dali o přestávce před 3. setem a to pomohlo, že Petra zase vstala z mrtvých.
Reagovat
Jan
ty křeče
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml si někdo, že Lucka H. hraje obouruč. forehand? Nikdo otom nemluví :D
Reagovat
smazaný uživatel
jistě :) tak proč o tom teď mluvit?
Reagovat
Jan
U každého z těch 3 titulů se o 3. bod zasloužil někdo jiný. Jednou debl, pak dvojka a dnes jednička týmu. Další roky by se zase mohly prohodit :)
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby se klíčového bodu ve finále měla dočkat Háčka, čekají nás ještě někdy pěkné nervy... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Byl by to úplně jiný zápas než ten dnešní. Když nepočítám, že by složení německého deblového páru bylo zřejmě jiné (protože by Lisická nejspíš nebyla po zápasu se Šafářovou - do kterého by bývala zřejmě nastoupila - ve zrovna dobré kondici), také z pohledu našich hráček by byla úplně jiná situace. Dneska byly myšlenkami úplně jinde, roztěkané, nesoustředěné. Z toho pramenila mj. ta hromada dvojchyb. Na rozhodující zápas by se soustředily úplně jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Myslel jsem klíčový bod finále třeba za dva roky na hlubokoorné antuce, speciálně navezené do býčí arény v Madridu za účelem konečně zas jednou porazit Kvitovou a spol. ;-))
Reagovat
Jan
A že nás ta hlubokoorná antuka někdy čeká zcela určitě a z toho plynoucí možné rozuzlení až v deblu :)
Reagovat
Jan
Asi si holky i cucly šampaňského, i to mohlo pomoci jejich roztěkanosti. Plus euforie z vítězství, už jim to bylo jedno jak hrají a jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto jsem ted cetl na FB vi k tomu nekdo neco? Ani na jedne fotce neni Pliskova, nebyla vubec na oslave jako ostatni vcetne realizacniho tymu. V zahranici se pise se odesla potom co rekla neco co se nelibilo te tupe a hloupe Hlavackove, ze stranek wta: The Czechs fired Caroline Pliskova off the court and she is unfortunately being missied in all pics that have been made. She was not on the court during celebration at all. All were there except for her. Allegedly she told sth bad to hated Hlavackova and went to the locker room immediately.
Reagovat
Cico93
To dievča sa mi začína páčiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to pravda tak má u mě velký plus :)
Reagovat
ptpc
K tomu len toľko - bolo divné, že nebola vidieť pri slávnostnom ceremoniály...
Reagovat
smazaný uživatel
Není to pravda, byla tam. Ne hned, ale přišla společně s Kotyzou a dalšími.
Reagovat
ptpc
Tak to sa ospravedlňujem, ja som si ju tam nevšimol.
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupa a tupa je tak akorát ona.
Reagovat
misa
Ano?

https://www.facebook.com/video.php?v=10153328371074517

Při focení s pohárem zezačátku nebyla, protože nebyla v nominaci. Když se ale fotili s pohárem na zemi, tak tam bylo už hodně lidí včetně Karolíny. Hloupé příspěvky na fb, hoď sem nějaký odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
hádám, že je to nějaký výmysl týpka z "labilních českých tenisek".. už jenom kvůli té Hlaváčkové.

Spíš sem si tím naprosto jistý.
Reagovat
tommr
tahle zhovadilost nejspíš pochází ze stejnýho zdroje jako ty řeči o tom, že se Karolína nemusí s ostatníma našema hráčkama a že nechce reprezentovat ve FC, který se tu objevovaly ještě předtím než je Karolína sama názorně vyvrátila ...
Reagovat
VlS
Na stránkách WTA jsem nic takovýho nenašel, jestli máš odkaz na příslzšnou stránku WTA, tak ho sem hoď
Reagovat
smazaný uživatel
asi to někdo napsal do komentáře k příspěvku na facebooku WTA. Nevím, jestli nick "kulistinson" je ten troll nebo se nechal jenom nachytat, ale je to práce právě toho trolla z LČT..
Reagovat
VlS
No, vypadá to tak.
Reagovat
blixa
Na FB https://www.facebook.com/czechfedcupteam?fref=nf jsou záběry z pařby holek v šatně a Kája tam je, takže je to zcela určitě hovadina ;-)
Reagovat
Fandina
super gratulka holkám a hlavně Petře za tenhle zápas a třetí vítězství ve FED Cupu. Nádhera, super zážitek a velikánská gratulace ke hře. Nádherný zážitek. Super super super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Cico93
erekce toto
Reagovat
Fandina
nádheraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jéžiš, no a co, ty máš erekci když hraje Mašena nebo Vika nebo Rafa, tak to dopřej i ostatním :)
Reagovat
Cico93
:)
prajem
Reagovat
pockerface
Vedle v článku Míša zmínil, že je jedno kde má Petra bydliště, hlavně ,že Petra chce hrát za ČR.To je OK. Ale proč ty křiklouni, kteří tady vykřikují, že má trvalý pobyt v Monte Carlu, takhle nespílají Tomášovi nebo Radkovi, ti totiž mají bydliště taky v Monte Carlu, ale ty už asi znají některé české fanoušky, že to nikdy, nikde neřekli nahlas. Petra bohužel jo a rozpoutal se na ní pomalu hon jako na čarodějnice.
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem si začínala myslet, že je na TP pasé... Bohužel zase to někdo vytahuje, to je boj s větrnými mlýny... Peťo, díky za skvělou reprezentaci ! Jsme rádi, že tě máme !
Reagovat
pockerface
ale snad si pochopila, že to nebyl příspěvek proti Petře, ale na její obranu. Protože např. na diskuzi na seznamu, to se nedá ani číst. A během dneška tu taky někdo sem tam utrousil "vlastenka". Pokud to pořád někdo připomíná bydliště Petry, tak by do repertoáru měl zařadit i Toma a Radka. Ale nejlepší by bylo, aby se na to vykašlali. Důležité je, že Petra na kurtu nechala opravdu vše.
Reagovat
Jan
Tak danění v Monaku je únik ať si říká kdo chce co chce. Zase Petra nás teď hodně potěšila, tak co. A že se s tím neřeší Radek ani Tomáš, nevím. Všichni to vědí jak to je.
Reagovat
blixa
Ty seš opravdu ryzí, čistokrevný magor, ty "úniku".
Reagovat
mrafe
Honzíku a neuniklo taky něco tobě. Petra je malá ryba.
Reagovat
Jan
Neříkám že ne. Jsou větší ryby. Ale malé ryby taky ryby :) Před zákonem by si měli být všichni rovni. Nejsou. Za dluh pár korun sedřou exekutoři lidi z kůže, když někdo krade ve velkém, nic se mu nestane. A to nemluvím o Petře.
Reagovat
mrafe
od smajlíka s tebou souhlasím
Reagovat
misa
Ale Petra si před zákonem s ostatníma rovná je. Neporušuje vůbec nic.
Reagovat
misa
Nahlédl jsem na seznam a je to opravdu jen pro silné povahy. I přes občasné hádky jsou diskuze na TP o pár tříd nad vším, co na českém webu jde v rámci povídání o tenisu najít.
Reagovat
ptpc
Presne tak. TP je jediný portál na ktorom diskutujem. Inde to vôbec nemá zmysel.
Reagovat
FulnekUltras
asi dobrej diskuzní oddíl, no... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
drtivě slušnej samozřejmě - i s pozoruhodnými samočisticími mechanismy... ;-)
Reagovat
misa
+ životní Londýn: jednoznačně největší individuální úspěch Lucčiny kariéry, talíř sice nepřivezla, ale má alespoň pamětní medaili, k tomu mimořádný čtvrtfinálový výkon
+ krásné grandslamy: 3. kolo, 4. kolo, sf a 4. kolo zaslouží obdiv - na 3 ze 4 gs. turnajů byla Lucka lepší než Petra!
+ třetí Fed Cup do sbírky: sladké završení roku pro vynikající reprezentantku českého tenisu, doma ve FC prohrála Lucka naposledy v roce 2010
+ kóta wta 14 dobyta!: tentokrát v žebříčku, posun na dosud nepoznaná místa
+ 3x zdolání desítky: Caro, Dominiku i Angie porazila, když všechny držely 10. místo žebříčku
+ Lůca servismanka: 4. v počtu es, 5. ve vyhraných bodech po 1. servisu, 3. v počtu vyhraných her po podání, nejlepší na Tour v odvrácení brejkbolů - servis byl její silnou zbraní
+ herní progres pod Robem: a nemusí být krásným dnům konec, myslíme na top 10
+ 1 644 057 $: největší sezónní výdělek udělal určitě L. radost
+ instagram: plavečky, štrůdl, atd. Lucinko, jen tak dál :-)

- titul jen krásným snem ...: životní sezona bez individuálního poháru mrzí určitě nejen fanoušky, Moskvy je škoda...
- nedotažené šance: velké množství prohraných třísetových bojů s top5 tenistkami: někdy chybělo pár míčů, někdy pár cm
- příliš mnoho deblíků?: můžou chybět síly, v New Yorku s Peng se mi zdála Lucka po náročném singlovém i deblovém programu unavená...
- prokletá Petra: 0-5 s kamarádkou je bolavé, alespoň v Eastbourne měla něžná vyhrát, no nevadí, příště ji už porazí
- internetový odpad: i na ni útočili, bohužel :-(
Reagovat
tommr
zajímavej přehled ... :)
K těm mínusům bych asi přidal i neuvěřitelnou smůlu na los i když tohle Lucka samozřejmě nemůže nijak ovlivnit. Někde jsem čet, že Lucka letos odehrála nejvíc zápasů proti hráčkám z první desítky ...
Jako jasný mínus se mi jeví i její letošní vystoupení v Praze a doufám, že příští rok už do Prahy ani nepojede a místo toho bude bojovat s elitou v Římě ...
Reagovat
misa
Lucka hlavně hodněkrát hrála s absolutní elitou: Serenou, Mariou, Simonou a Petrou - to se hráčkám v druhé desítce v takové míře nedělo. Jako mínus jsem o Praze uvažoval, ale Lucka to asi nebrala vůbec vážně.
Reagovat
tommr
to je právě ta chyba: bud to měla vzít vážně nebo tam neměla vůbec jezdit ... :)
Reagovat
misa
Nevíme, jak moc má tu Prahu povinnou.
Reagovat
Frick
Zakázali by jí reprezentaci ve FC? Co by jí tak mohly udělat? Proč by měla platit za neschopnost Kaderky a spol. přivést do Prahy WTA turnaj?
Reagovat
misa
Nějaká smlouva s Černoškem?
Reagovat
Frick
V Madridu měla na Prize money cca 80.000 USD (za OF singla a ČF debla), v Římě mohla uhrát podobnou částku. To jí Černošek dává ročně více jak 1 500 000 milionu? A nezasloužili by si to jiní špičkoví sportovci více, protože v jejich sportu si tolik prostě nevydělají?
Reagovat
Frick
*1,5 milionu
Reagovat
misa
Lucka možná musí být k dispozici na propagaci takové akce, o jejich smlouvách ale nic nevím. Lucka určitě odvádí procenta z prize money + reklamních smluv (jestli jí něco Nike a Wilson nebo někdo jiný platí) České sportovní. Kolik dostává třeba za Fed Cup, těžko říct.
Reagovat
sprchon
Jestli správně počítám, tak celkem 16x hrála s hráčkou z top 10 a zahrála si s každou kromě Agy a Genie. Dále taky s Cibulí a s Jelenou v době, kdy byly v top 10. Dejme tomu, že tedy cca 18 z 63. To znamená, že v průměru každý čtvrtý zápas hrála s hráčkou top 10. Procentuálně je to 28,5 % zápasů. Je to hodně, to je pravda. A je pravda, že s tím Lucka nemůže nic dělat, musí být připravená na vše a začít takovéto hráčky porážet. Většina těchto zápasů byla vyrovnaná a skoro ve všech mohla vyhrát. Hodně těchto zápasů se rozhodovalo až ve třetím setu.
Kromě Angie porazila jen Anu, Caro a Cibuli. TO jsou tedy 4 z 18 utkání.
Reagovat
misa
Ana tehdy ještě nebyla v desítce. Lucka přidala dalších 6 výher nad hráčkami z druhé desítky. L. hrála hodně s desítkou, protože byla níž na žebříčku a elitní hráčky, které ji los přisoudil, moc nevypadávaly.
Reagovat
Frick
A když vypadly, tak to zase nezvládla Lucka. Na US Open a ve Wuhanu.

A když se to jednou sešlo, bylo z toho semi ve Wimblu.
Reagovat
misa
Na US Open doplatila asi už na únavu. Sehrála hodně náročné 2. i 3. kolo + debl. Její zápas byl navíc pořád posouván s snad i přesunut na jiný kurt (už si moc nepamatuju). Proto vidím hodně čtyřher jako mínus v letošním roce. Ve Wuhanu byla po nemoci nebo ještě trochu nemocná.
Reagovat
tommr
jj ty debly začínají být pro hráčku v její pozici kontraproduktivní ...
Reagovat
Frick
U Lucky bych k pluskám dodal i tu celosezónní vyrovnanost, kdy se naní většinou dalo spoledhnout, že porazí outsiderku, vč. (pro ni) "mírných" ousiderek z 20. - 50. místa, mezi nimiž jsou určitě velmi dobré hráčky.

K mínuskám bych dodal to, jak byla šíleně bitá na losech. Lucka hrála s TOP 5 řádově 2x více zápasů (pokud počítáme i aspkekty, které nebyla schopna ovlivnit) než její "kolegyně" z druhé desítky.

Co lze Lucce vyčítat nejvíce, jsou její výsledky na WTA International turnajích (a nižších). Zatímco prohra v 1. kole Aucklandu by se ještě dala omluvit tím, že 1. zápas sezóny je jak ruleta a v Oeiras alespoń vyhrála 1. kolo, tak prohra na spartě s Alexadrovou byla neskutečné blamáž a člověk si prostě může myslet, že přístup Lucky třeba nemusel být takový, jaký by byl na lepším turnaji. Prohra s Kiki Mladenovič v D.C. byla taky ostudná, připomínám, že zvládla jasně první sadu a sesypala se až potom. Nebyl to tedy zápas, kterej by nešl od začátku. Lucka tedy na dvou tunajích, kde byla nasazená jako no. 1 prohrála už v prvním kole.
Reagovat
misa
Nechtěl jsem dávat moc mínusů :-) Je možné, že Lucie bere ty malé turnaje čistě jen jako přípravu. Zápas ve Washingtonu myslím nebyl k vidění, těžko říct, jak tam vlastně hrála. Los - snad bude líp.
Reagovat
misa
Ještě bych chtěl srovnat fb. Petry a Lucky. Teď je dobře vidět z množství příspěvků, že Petře se o to stará z drtivé většiny její PR manažerka, kdežto Lucka se spoléhá asi čistě na své síly. Myslím si, že to i čte, alespoň na instagramu reagovala v příspěvku o štrůdlu :-)
http://instagram.com/p/uyOfmvu7sr/
Reagovat
Frick
Reagovala Evě Hrdinový, talže to zase nebyla nějaká noname fanynka.
Reagovat
misa
je fakt, že debl prakticky nesleduju, a to ani když hraje Petra nebo Lucka.
Reagovat
sprchon
Zrovna na Petřiných deblech asi není nic moc k vidění... Ikdyž myslím si, že třeba ze začátku sezony by se jí mohlo pár zápasů na rozehrání hodit. Ve dvojici s Hantuchovou jí to ovšem nevyšlo, s Filipkens taky a s Kerber taktéž. Letos bilance 0/4.
Reagovat
misa
Moc si deblem nevydělá :-)
Reagovat
Frick
A ještě samozřejmě mínusko za to, že v těch plavkách se nevyfotila i zepředu. :o)
Reagovat
misa
Berme to krok za krokem :-) Ze začátku nové sezony mě moc netěší Hopman Cup, ještě k tomu se Štěpánkem. WTA by jí slušelo líp, ale třeba se tam krásně rozehraje před AO.
Reagovat
VlS
Neměj jí to za zlý, vydělává si tím a za Hopman jsou asi slušný peníze. Má ještě několik málo let na to, aby se zajistila do budoucna, až skončí, tak už jí nikdo nic nedá.
Reagovat
misa
Já ji klidně něco dám, ale moc jí to asi nepomůže :-)
Reagovat
misa
Konec ženské sezony je tu, připravil jsem malý přehled pro obě mé nejmilejší tenisové dívky :-)

+ podruhé ve wimbledonském nebi: myslím si, že se jedná o nejcennější titul její kariéry a finále bylo skvostné
+ kóta wta 14 dobyta!: mimo Wimbledon byly další dva tituly milým bonusem
+ třetí Fed Cup do sbírky: sladké završení roku pro vynikající reprezentantku českého tenisu, k tomu fantastický poslední zápas roku; po vyhraném finále navíc potvrdila, že bude pokračovat dál!
+ počtvrté na turnaji pro vyvolené: i když Singapur nevyšel, je tolik účastí na TM za sebou bezpochyby důkazem skvělé výkonosti
+ návrat na 3. místo: sice jen na pár týdnů, ale příští rok může být líp
+ Maruška na kolenou: proti hráčkám top 10 to letos nebylo slavné, ale porazit po letech Mariu bylo krásné
+ Češkám vládne tvrdou rukou: letošní bilance 10-0 je fenomenální, vlastně čtvrtinu letošních zápasů vyhrála Petra nad krajankami
+ zdraví drželo: Petra byla v sezoně nemocná snad jen v období únorového Fed Cupu, zraněná kromě pravého stehna nebyla
+ velkou radost mi udělala oslava wimbledonského titulu ve Fulneku

- grandslamové trápení: pro takovou tenistku je 1. kolo a dvakrát 3. kolo na největších turnajích roku dost bída
- turnaje hrůzy: Australian Open, Dubaj, Stuttgart, Řím a Cincinnati byly pro příznivce jen velkým zklamáním
- top tenistky často nad její síly: Petra letos porazila jen tři tenistky z první desítky, mohlo to být lepší
- ztráta Všetíčka: po rozchodu se Štěpánkem asi nešlo jinak, ale je to škoda
- "odměna" za úspěch: chování některých lidí po jejím Wimbledonu bylo hrozné
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, i tak byla druhá polovina sezony skvělá a jedna z nejúspěšnějších...pamatujme si ji do budoucna...
Reagovat
Jan
Souhlasím, jen s tou skvělou výkonností bych byl opatrnější. Kromě úspěchů bylo dost zápasů hrozných včetně těch prohraných na TM. Ale když nebudeme z Petry dělat hráčku no 1, tak je to super a může být s letošní sezónou spokojená. Osobně jsem nezaznamenal špatné chování lidí k Petře po Wimbledonu, ale zas to tady tak podrobně nečtu.
Reagovat
misa
Huml a jemu podobní jsou taky lidi.
Reagovat
Jan
To už se mi vykouřilo dávno z hlavy :)
Reagovat
mrafe
a sbírat míčky, jsem ho taky neviděla
Reagovat
mrafe
zajímavé hodnocení, doufám že to holky nakopne a sezóna 2015 bude ještě lepší
Reagovat
misa
Petra může v 1. polovině roku zaútočit až na vrchol. U Lucky může nastat posun někam na přelom 1. a 2. desítky, bude mít lepší losy díky nasazení.

Základem je zdraví.
Reagovat
Jan
Pokud bude mít Petra výkony nahoru dolů a nemyslím, že se v tom změní, tak asi no 1 nebude.
Reagovat
Fandina
Letos měla výkony nahoru a dolů a před koncem roku jedničkou být početně mohla.
Reagovat
Frick
No hlavně v roce 2011 to bylo také nahoru dolů a té no. 1 byla strašně blízko.
Reagovat
misa
Strašně blízko, stačilo uhrát něco na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem ho celý ! v tv. Vidím, že někteří nickové se tu vyznamenávali a v tomto dominoval chrenda - jeho příspěvky o psychiatrii jsou nezapomenutelné. Již od začátku zápasu Petra nebyla tak razantní jako včera, přesto úvod vyšel. Pak šla vlna dolů, ale nebyla to psychika, ale " fyzika ". Mentálně opravdu dnes Petra dominovala ( jak komentovala Martina, že to vyhrála mentálně ) a dostala se s opravdu těžkých stavů skore ( 5 : 2 a 4 : 1 ). Já tedy smekám dnes pomyslný klobouček. Můžeme být právem hrdí, že Petru máme a vlastně celý tým...Krásne zakončení sezony...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes trochu ve stínu FC, ale pěkný počin a další bod na cestě vzhůru, kéž se jí daří i v příštím roce...
Reagovat
pockerface
Petra pro FC dýchá. V běžném zápase, by to dávno zabalila, tady ne. Tady jí morálka, vůle, atmosféra, zodpovědnost nenechaly padnout. Psal jsem to i během zápasu, že bylo na Petře vidět, jak prostě nemůže, že se jí chce ze všeho brečet, ale na konec ty poslední zbytky sil ze sebe vyždímala. A pláč přenechala L.H., která při prvním mečbolu už břečela :-). Hluboce se Petře klaním a samozřejmě i Lucce za včerejší vynikající zápas. Holky díky.
Reagovat
ptpc
Súhlasím. Pekne napísané...
Reagovat
Frick
Asi skutečně reprezentovat chce. V opačnym případě by asi mluvila trochu jinak. Něco ve stylu, že je to hrozně fajn hrát FC, ale ten kalendář je hrozně nabytý a přesun AUS - CAN - SAE bude velmi těžký...

Pokud Genie hrát nebude, možná bych absenci Petry i uvítal.

Jinak Genie by hrála i deblíka?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude článek k Terce Smitkové? Takový úspěch v úspěšném dni... a nic
Reagovat
Frick
Pokud neni v cizině, tak začínám přemýšlet o tom, že je trochu dotčená.

Ale asi už někam jela.
Reagovat
pockerface
týden před finále byla s Luckou Š. v Alpách a pak možná jela někam na dovču, protože jinak by tam určitě byla.
Reagovat
ptpc
Samozrejme, že je. Stačí si pozrieť jej rozhovor s Krausom...
Reagovat
blixa
To byla sranda. Ona to chápe.
Reagovat
ptpc
Myslíš? Ja myslím, že to za srandu vydávala. Ale pre ňu to sranda nebola.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Šlo na ni vidět, že ji to dost mrzí.
Reagovat
Frick
Ale tak zas mohla akceptovat to, že Kája 2x vyhrála a hrála 3x finále, což ona ne.

Na druhou stranu, Kája nehrála ČF na GS, ba ani osmifinále.
Reagovat
ptpc
Mohla. Ale cítila sa dotknutá a tým pádom racionálne argumenty nebrala do úvahy...
Reagovat
pockerface
Přestože na konec nebyla v nominaci, chválím Pálu, že jí do týmu zařadil. Pro Karolínu to musel být jednak zážitek být celý týden v přípravě na finále. Dál určitě pro ní bude do budoucna to, že prostě si ošahala jak to ve FC chodí. Tréninky, večeře, rozhovory, přijetí na radnici atd. Zase určitě poznala holky z druhé strany a věřím, že se i víc otrkala. A až jí dá Pála (věřím, že už příští rok) šanci si zahrát, tak už nebude ze všeho okolo vyjukaná, max. nervózní z 1.zápasu. Měl by jí vzít hned do Kanady. Myslím, že pro Karolínu to byl velice prospěšný týden a zase poznala tenis z jiné stránky. Prostě ten kolektivní duch. Je pravda, že ona má taky takový malý tým, když cestuje se ségrou, ale to je přece jen něco jiného :-)
Reagovat
sprchon
Taky si myslím, že je to dobře ze všech důvodů, které jsi napsal. Do týmu sice zapadala nejméně, ale to se dalo čekat. Snad brzy dostane příležitost a ukáže se, že je týmová hráčka. :)
Reagovat
VlS
Vydíš , já bych podle chování jí i holek zase řekl, že zapadla velice dobře a že se s Holkama už nebude jen zdravit, ale že se i pobaví.
Reagovat
VlS
Vidíš - proboha, zatracená querty
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se taky zdálo, že zapadla do týmu dobře. S holkama se na lavičce normálně bavila a i z fotek je to poznat.
Reagovat
sprchon
Mně přišla, že je sice ráda, že tam je, ale že se nijak extra nebaví. Ale ona se tváří furt stejně, moc se neprojevuje, takže těžko říct. :) Každopádně jsem rád, že byla s holkama. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 1975 hrálo Česko 9x finále a 8x vyhrálo, když v to jediné prohraném finále, hrané v Praze nás vlastně porazila Martina, které fandily hodně Český fanoušci.
Konečné konstatování 9x finále 8 a 1/2 titulu. Tomu se říká úspěšnost.
Reagovat
majkl005
No a k té Kanadě, podle Petřiných slov je připravena odcestovat právě i do Kanady...
Reagovat
ptpc
Ak je to tak, potom pred ňou smekám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvědavý jestli pak bude hrát v Doha.. Cestovat z Austrálie do Kanady a z Kanady do Kataru.. No to by asi nebylo nejideálnější.. Ještě když je Petra tak náchylná na nemoc, tak z horké Austrálie do studené Kanady udělá asi s tělem věci.. :-)) Ale je to až za dlouho, teď to nemá cenu řešit..

Jen třeba taková Maria právě asi Doha kvůli FC vynechá.. :-))
Reagovat
George_Renel
A kvůli čemu vynechávala letos?...
Reagovat
smazaný uživatel
Letos v Doha nehrála kvůli ZOH v Soči.. :-))
Reagovat
George_Renel
Myslím, že jsi mně rozuměl dobře. Řeč je o vynechávání FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha! :D Tak nerozuměl! :D
To se musíš ptát jí a ne mě! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba si to ještě po titulu z AO rozmyslí a bude si chtít odpočinout. :D
Reagovat
Mayo
Ďalšie veľké víťazstvo českých bratov. Darmo sú to páni.
Reagovat
smazaný uživatel
snad sester, né ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ještě malý dovětek, zápas jsem bohužel neviděla, jen jsem vždy nahlédla sem, což jsem teda neměla dělat, občas vypadl net a najednou vidím, že je srovnáno. A když jsem viděla, že Petra vyhrála, byla jsem pyšná na ni i na věrné fandy, kteří tu dostávají názvy jako fanatici, neoblíbení Kvitovci apod. Letošní rok byl pro nás blázny skvělý, vloni jen většinou posměch, letos úspěch. Dnešek je skvělé zakončení úspěšné sezony Petry, ale i dalších našich holek, i když FC mnozí berou jako podřadný, pro mě má význam a vážím si našich hráček, že jako jedny z mála pravidelně reprezentují. Takže díky, teď si jen užívat a pustit tenis z hlavy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak ! Paráda a velká radost. Až teď jsem se dostala na net, užívala jsem si zápas Petry v tv, se všema vlnama nahoru a dolu...Pak jsme si užili i debla a závěrečné předávání trofeje s celou rodinou... Krásné zakončení tenisového roku....
Reagovat
smazaný uživatel
Přišla jsi o hodně. To byl fakt jeden z nejlepších zápasů letošního roku aspoň teda pro mě. Snad jen zápas s Vee byl lepší. Byly to hrozný nervy, strašně jsem to Petře přála, aby ona přidala třetí bod. Tahle sezona byla fakt skvělá. Kdo by to byl řekl v květnu, že se z toho vyklube tahle skvělý rok? Prostě pohádka. Teď si všichni odpočineme, nabereme síly a v lednu se zase budeme nervovat a fandit.
Reagovat
misa
S Venus to takové nervy nebyly, tam Petra servírovala jako mistryně světa.
Reagovat
pockerface
souhlasím. Já bych Petře strašně přál, aby ten příští rok byl úspěšný jako ten letošní, ale strašně bych jí přál GS z AO. Pokud tam nebudou tropy, kdy na kurtu bude 50 stupňů, tak by Petra mohla dojít daleko. Já bych jednu sezonu i obětoval výsledkově na úkor AO. Kdyby byla jako letos Wawrinka a získala by AO a pak už nic, tak bych jí to neměl za zlé. Ale strašně bych jí přál minimálně ještě 1 GS, ale ne jen z Wimbledonu.
Reagovat
Jan
Bylo by to pěkné, kdyby vyhrála AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Jela jsem ve vlaku a když to bylo 0:3, vypadl net, pak jsem to chvíli vzdala, pak vidím 4:1, tak jsem si řekla, no co, stane se, bod udělala, třeba to ještě otočí a pak to už jelo. Strašně mě to zahřálo, že je Petra taková bojovnice, četla jsem, že sotva plete nohama, že má křeč z bot a tak. Muselo být nádherný vidět ty bezprostřední reakce všech. :) Mám trochu splín, že něco pěkného končí. V nové sezóně jako vždy nic nečekám, žádné zázraky. :)
Reagovat
Jan
Tak je to nejlepší. Nečekáš zázrak a on přijde. Dnes jsem snad poprvé najisto věřil, že to Petra v pohodě dá a také jsem to tady napsal, že vyhrajeme a hned to mohlo dopadnout jinak. V 2. setu za stavu 3:0 to vypadalo že už to Petra dá. Když to Kerberová otočila na 5:4, viděl jsem, že Petře už docházejí síly. Ve 3. setu za stavu 0:3 jsem už nevěřil že to Petra otočí, byla fyzicky úplně na dně a říkal jsem si, to nemá sílu otočit. Přesto to dala.
Reagovat
Fredy
Gratuluju k titulu v deblu ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! Katka v deblu opravdu umí překvapit (a Renata taky). :) Zároveň je mi líto Kiki, která dneska obě finále prohrála. :( Holt to byl český tenisový den - v Praze i Limoges.
Reagovat
blixa
Nebude defenestrace z Dulcinea týmu ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? :D U Kiki mě mrzí, že to v sobě má, ale poslední dobou to málokdy dokáže prodat. Jakmile začne kupit chyby, tak je konec... Ale to nic nemůže změnit na tom, že je mi sympatická a má podle mě asi nejhezčí nohy a nejhezčí cop. :)
Reagovat
Cico93
Ten copik vrkočik má naj. Victoria. Tá má všetko Nay,;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v tom jsou Vika a Kiki srovnatelné. :)
Reagovat
blixa
To mě teda přijde Kiki o hodně hezčí. Já nevím, co na tý Viktorce vidíte :D A ještě s tím baťůžkem ... au au, nebijte mě ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1514155580548
Reagovat
blixa
Jau jau jau ... :D :D
Reagovat
Cico93
Šak zaslúžil by si si ;)
Reagovat
blixa
No můžu já za to, že se mi nijak zvlášť nelíbí ? Takovejch krásnejch tenistek je, a vy si musíte vybrat zrovna Viktorku :)
Reagovat
Cico93
Ona má niečo v sebe, také čo mňa strašne priťahuje*;-)
Reagovat
gigin
Peniaze?
Reagovat
Cico93
Neeee ;)
Reagovat
blixa
No jo, když jí miluješ, není co řešit :D ;-)
Reagovat
Cico93
:) áno, ale blonďavá švajčiarská lyžiarka je najviac:)
Reagovat
blixa
Tak to ovšem samozřejmě ano, v tom případě mi vousy nevadí ;-)
Reagovat
Cico93
Kto má fúzy ?
Reagovat
blixa
:D :D :D To nic, to je taková moje obsese. Parafrázuji z Cimrmana ;-)
Reagovat
sprchon
Cop se mi líbí na všech blondýnách. Nohy u Kiki jsou na mě moc slabé. :D
Reagovat
Fredy
Renata Katku výborně doplňovala dobrým podáním. Bude dobře, když si spolu ještě zahrajou. :)
Reagovat
Frick
nebude jediná zez-Plzně, co dnes dostala výprask.
Reagovat
Enterprise
Tak české hráčky kompletně vyloupily turnaj v Limogesu.
Reagovat
Frick
No jo. Lepší, než když by tam kradli kovy čeští cigáni.
Reagovat
vendulkabendulka
"v Limogesu"?
Reagovat
Frick
Pokud se původně dalo k Petřinýmu mači, resp. případný prohře, přistupovat stylem "no a co, udělá to Lucka a kdyby ne, tak Háčka to jistěj", tak po tom zápase už to člověk skutečně moc říct nemůže.

Nakonec tedy, kdyby se Petra na konci 3. setu neprobrala, nebyla zas tak nereálná totální blamage v podobě prohry (doma!) ze stavu 2:0 na zápasy, 1:0 na sety a 3:0 s double brejkem.

Pokud by se to skutečně stalo, asi by měl Pála velmi na talíři to opomenutí Báry nebo Karolíny.

BTW: Němky by i za stavu 2:2 hrály s Jůlií a Sabinou nebo by hrála se Sabinou Angie či Andrea?

Kažopádně Barbara by mohla mít na talíři pro změnu to nenasazení Sabiny proti Petře.

Ale zpátky k nášemu deblu - Měl by Pála zrevidovat svou myšlenku H+H jako "páru první volby"? Nicméně je fakt, že asi mu hodně napoví jejich vystoupení na AO 2015.

Pokud by H+H padly v Melbourne třeba už ve ČF (pokud by nehrály vyrovnaně se Sarou a Bobinou či W+W), vmetlo by to pochyby?

Jaký jiný páry připadal v úvahu? Bára se Šafi? S tim, že Šafi by třeba předtím mohla hrát 3 hodiny singl? Karolína s Bárou, aneb velká vzadu, malá na síti?
Reagovat
gigin
Hlavně mi už nejeb do Jule.
Reagovat
Frick
Neboj. Meine Deutsch ist sehr schlecht.
Reagovat
misa
Lucka by vyhrála tak jako v roce 2012 a zase na pár dní by byla hlavní hvězdou českého ženského tenisu. Výkon H+H v tréninkovém zápase s oslavama v hlavě těžko hodnotit.
Reagovat
Frick
Julie se Sabčou zase mohli bejt smutný. To je šul nul...
Reagovat
Frick
*mohly

#Shamil #25.000 #pokuta
Reagovat
tommr
zápas Háček byla pouhá exhibice na jejímž výsledku vůbec nezáleží. Kdyby se hrálo naostro tak by k tomu všechny hráčky přistoupily úplně jinak ...
Reagovat
Frick
Hele ti nevim, mohly mít celkem motivaci hrát. Co když hrály blbě, protože prostě to nejsou tak dobrý tenistky a na dvě o dost lepší singlistky nestačily?
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně, že spolu teď vyhrály turnaj, v dalším postoupily a odhlásily se kvůli FC. Díky tobě vím, že vlastně nejsou dobré tenistky, proto měly takové úspěchy. Ta tvoje logika mě někdy fakt fascinuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
máte pravdu, fricku, proč to řešíš, zápas za rozhodnutého stavu je " úplně o něčem jiném ", přece...
Reagovat
Jan
Zápas za rohodnutého stavu je o něčem jiném, čert to vzal, ale varování to je. Frick má pravdu. Všichni jsme si mysleli, když ne Petra, tak Lucka a když ne ona, tak Háčka. Jistě že za ostrého zápasu by to vypadalo jinak, ale varování to je, že by to nemuselo být tak snadné a prohra z 2:0 na 2:3 by mohla být realitou.
Reagovat
Frick
Jsem rád, že to někdo taky vidí jako já.
Reagovat
VlS
Všichni ne, háčkám nevěřím.
Reagovat
tommr
takhle se to brát nedá. Zápasy za rozhodnutýho stavu jsou o ničem. Kdyby dneska hrála Petra s Kerberovou za takovýho stavu tak by nejspíš taky prohrála, protože by ve třetím setu určitě nejela na krev ...
Reagovat
VlS
Ale to netvrdím, že ne, ale nevěřím jim, Lucka H je mi jako člověk sympatická, ale nevěřím ji .
Reagovat
Fandina
Tak Háčka jsou náš nejúspěšnější pár současnosti a i v žebříčku deblistů jsou Květa, Andy a LucHra a pak teprve další. Pořád je lepší než naše ostatní deblistky.
Reagovat
Jan
Akorát se stává, že dva dobří singlisti porazí i nejlepší deblisty. Berdych se Štěpánkem to dokázali ve finále DC 2012, když porazili španělské vítěze TM.
Reagovat
Frick
Co vyhrály za turnaj? Premier Mandatory? Ne, bylo to 100.000+H, kde vyhrát byla jejich povinnost.
Reagovat
PetaM
Správně, teď to žádná povinnost nebyla :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi co, že určuješ, co je povinnost hráček? Nějaký zhora Vyvolený? Jestli ano, sorry, že jsem to nevěděla :)
Reagovat
Frick
Určuju to podle toho, že H+H má dva GS, jedno finále GS a jedno finále OH.
Reagovat
Frick
co vyhrály Doloncová a Foretzová? Ani jedno WTA....
Reagovat
PetaM
Slova "co když" neexistují. Stejně jako slovo "kdyby". Což je prakticky synonymum.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hrálo za stavu 2:2, byl by to naprosto jiný zápas. Čtyřhra za stavu 3:0 byla zbytečná; i publikum fandilo sotva na 1/3 plynu.
Reagovat
Roger_Federer
Tak podle Petry neni turnaj mistrin nic podstatneho.Fedcup jr prej vice.dobre ze to vime.
Reagovat
misa
No a co?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to taťkovi okomentoval slovy, že většina hráček to má jinak. :) Ale doplnil bych, že Petra řekla Wimbledon a Fed Cup (abychom to uváděli na pravou míru). :)
Reagovat
tommr
já jsem za to, že to Petra takhle vidí hrozně rád ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
RF si rejpnul nakonec a monty se s chutí přidá....já se přidám k tommrovi - chválím Petru za její Fedcupové srdce, které vy, hoši, asi nedokážete ocenit....
Reagovat
Jan
Přidávám se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem zapomněl: Když vidím napěchovanou O2 arenu, tak už se vážně nemůžu dočkat května (MS v hokeji). Kdyby tam po finálovém zápase taky hrála česká hymna, tak by to byl asi ještě mnohem větší hukot. :D
Reagovat
Cico93
Snáď Slovenská ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta bude hrát maximálně v Ostravě. :D
Reagovat
Cico93
Verím, že naši sa do Prahy dostanú!
Reagovat
smazaný uživatel
Když zahrajou mnohem líp než letos, tak se tam dostanou. :)
Reagovat
Cico93
Zle hrali tu jednu tretinu s Fr. To ich stalo postup Inak to bolo celkom pozeratelne. Škoda, že sme neudržali vedenie s vami, Jagr tam vyrovnával niekoľko sekúnd pred koncom;(
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, my jsme to s vámi měli těsně. Ale nakonec se potvrdilo, že s Jardou Jágrem v sestavě proti vám neprohráváme. :) Jinak máš pravdu, postup vás stál hlavně ten výpadek s Francií. Já si to totiž ještě pletu s olympiádou (kde jsme ale taky nebyli o moc lepší). :D
Reagovat
Cico93
Tých Franťakov sme sa konečne zbavili po 3rokoch. Užijte si to, fakt sú nepríjemni.
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme je letos dali po prodloužení a díky tomu jsme se ve čtvrtfinále vyhnuli Rusku. Medaile z toho sice nebyla, ale aspoň si kluci zahráli o dva zápasy víc. :D Jinak jsem po MS napsal, že lepší je být letos čtvrtý a příští rok první, než třeba dvakrát třetí. Tak uvidíme. :)
Reagovat
Cico93
No a inak neverím, že Jaromir nepríde. Devils tam veľa vody nenamutia a domáci šampionát je domáci šampionát ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jarda už oficiálně ukončil reprezentační kariéru. Holt se bude muset najít jiný tahoun.
Reagovat
Cico93
Tak je tam veľa dobrých hokejistov, ja mám okrem Jardu z vašich najradšej Červenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Voráček teď v NHL válí. Philadelphia by mohla brzy vypadnout... :)
Reagovat
Jan
Mně vždycky dojímá jak naše hvězdy v NHL válí, pak přijedou na MS a je to hrůza. Poslední 2 MS i olympiáda to tak bylo. Říkám si to malé úzké kluziště NHL je o něčem jiném, pak to tak vypadá, když vyjedou na velké a mají víc bruslit a být rychlí než aby se jen řezali u mantinelu. Na olympiádě mně bylo z Pavelce špatně, hlavně jak chytal v tom prohraném zápase s USA a mimo led se tvářil jako hvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu, tak od toho zmiňovaného zápasu taky nemám v Pavelce důvěru... Sám jsem zvědavý, kdo bude jedničkou na domácím MS. Osobně bych se nebál dát šanci Neuvirthovi (Buffalo určitě nepostoupí :D). Potom se taky nabízí řada brankářů z KHL.
Reagovat
Cico93
Čoje s Vokounom? Mal neake vážne zdravotné problémy ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, měl nějaké krevní sraženiny a pak asi dělal dvojku v Pittsburghu. Teď ale nevím, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš je momentálně bez angažmá myslím.. Říkal, že už nikde jinde než v NHL hrát nechce.. Tak uvidíme jestli už skončí nebo ještě rok počká.. :-))

Ale monty souhlasím s tebou, že bych dal šanci Michalovi.. Je to hodně dobrý brankář.. Vždyť z Washingtonu vystrnadil Varlamova třeba.. Škoda, že jak tvořil brankářskou dvojici s Tomášem, tak v play off chytal Holtby a od té doby už si vlastně Michal skoro nezachytal tam.. Musel odejít no jestli nechtěl prosedět celou sezonu na lavičce.. Snad mu nabídne někdo smlouvu na příští sezonu.. :D Jen škoda, že hraje v Buffalu, které je naprosto tragické letos..
Reagovat
Cico93
U vás bude1 Salak, u nás zase Halak. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, Saša je asi velký favorit. :D On chytal za reprezentaci zatím vždycky dobře... Ten výběr je tam ale docela velký. Z NHL Neuvirth, Pavelec (pokud bude volný), z KHL Salák, Kovář, Pöpperle, Štěpánek, z extraligy Francouz... Fakt jsem zvědavý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že minulou sezonu ve Washingtonu měl takové nevyrovnané výkony. To se ale týkalo i Holtbyho a Grubauera. Potom chtěl Neuvirth odejít, tak odešel... Buffalo jsou vážně tragédi, ale on je celkem drží. Píše to i Martin Tomaides (možná jediný novinář z deníku Sport, kterého respektuju). :)
https://twitter.com/MartinTomaides/status/530972546209165313
Reagovat
Jan
Zase na šampionátu v Bratislavě ? 2011 ? byl skvělý. Tak mění se to. Je to sport, nikdo není stroj na vítězství.
Reagovat
Jan
Mluvím o Pavelci jako reakce na montyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já tobě a vlastně všem tak závidím, že jste sehnali lístky na zápasy Čechů..
Jak jsem ti psal, že se budeme čekat s kámošem na nějaké nevyzvednuté rezervace, tak jsme ve středu čekali na půlnoc jak na konci roku.. :D Měli jsme zájem znovu o zápasy ČR vs. Kanada, ČR vs. Švédsko a ČR vs. Švýcarsko.. Tak v půl 12 jsme se v pohodě přihlásili, ale asi v 23:50 nám to napsalo, že nás to zařadilo do fronty atd.. Ale naštěstí asi hned ve 23:55 jsme zase byli přihlášeni.. Některé lístky se tam opravdu objevily, tak já zkoušel získat lístky na Kanadu a kámoš za ty ostatní dva.. Mě to asi tak 5x napsalo, že lístky nejsou dostupné a když jsem to chtěl zkusit po šesté, tak mi to napsalo vyprodáno.. Tak jsem šel zkusit štěstí na zápas ČR vs. Švýcarsko.. A byl jsem úspěšný!!! :D Stejně i kámoš.. Ale neradovali jsme se moc dlouho.. Asi tak za 3 minuty nás to oba odhlásilo a když jsme se přihlásili, tak už jsme v košíku žádné lístky neměli.. :-( :-/
Takže asi Čechy neuvidíme no.. Ale pořád je nějaké šance v únoru.. Ale aspoň, že jdu na zápas Kanada vs. Francie no! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to samé se dělo spoustě lidí v úterý... Věř tomu, že kdybych na ten lístek mohl vzít dva lidi, tak vezmu tebe. :) Jinak Francie s Kanadou by taky mohl být dobrý zápas. Zrovna dneska jsem koukal, že už je tam taky vyprodáno, stejně jako na Švédsko s Rakouskem (to byly nejlevnější zápasy). Akorát na Kanadu s Rakouskem vyprodáno není, protože tam to bylo dražší... Jinak lístky jsou, ale podle očekávání jsou volné jenom balíčky v těch dnech, kdy nehrajou Češi. Tam vyprodáno není a řekl bych, že ani nebude. :D Ona je taky otázka, jestli lidi po zakoupení balíčku přijdou i na jiné než české zápasy (ale snad jo, když už si za to zaplatili).
Reagovat
Cico93
A slovenské sú ešte voľné?
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, protože jsem koukal jenom na lístky do O2 areny. :)
Reagovat
Cico93
Dávali v TV, že o naše zápasy je veľký záujem. Tá ja zvedavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se teď kouknul a vyprodáno na Slovensko je už na zápasy s Finskem, Ruskem a USA.. :D
Reagovat
Cico93
Krása;) to bude ako v 2004.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Jé děkuji! :D Škoda, že to nejde no.. :-))
Tak doufám, že na většinu zápasu bude plno, tak snad se to vyprodá ještě něco.. Teprve před týdnem se začalo prodávat, tak času ještě dost.. Já myslím, že se přece jenom i ty nečeské zápasy vyprodají.. :D

A taky doufám, že lidi když už si koupili balíček na české zápasy tak, že přijdou i na ty před tím! :D To by byli blbý, když za to dají tolik peněz.. :-))

Cico: Na Slovensko jsem koukal v polovině týdne a to bylo na Slovensko vs. Rusko vyprodáno.. Teď jak je na tom prodejnost na Slovenské zápasy nevím! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych byl nedejbože nějak indisponovaný a nemohl, tak aspoň vím, na koho se mám obrátit. :)
Reagovat
vojmut
Barča Záhlavová, malý pohárek nedostane ?? Vždyť letos hrála taky :p
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě ano, bylo to řečeno, škoda jen, že se nepřekonala a nedorazila...
Reagovat
slacker
proz to dostala Koukal a ne i Strycova?
Reagovat
vojmut
koukám že si čteme myšlenky :D
Reagovat
tedi
Kdyby tam Bara byla, dostala by ho taky. Takhle ho dostane pozdeji.
Reagovat
pockerface
Můžete mi říct, proč ITF nebo kdo debi*ně vymyslela, že se za stavu 3:0 musí hrát debl? A teprve pak je předávání poháru. Místo toho, aby holkám aplaudovala narvaná hala, tak je poloprázdná, protože diváci odešli. Debl zbytečný, nezajímavý. To může opravdu napadnout nějakého funkcionáře, který nikdy nebyl na tenise nebo na vítězném zápase. I ty emoce u holek jsou po hodině už prostě jiný než bezprostředně po vítězství. Nad tím by se měl někdo tam nahoře zamyslet.
Reagovat
slacker
No muzou se behem 4hry pred cermonialem stihnout pekne vozrat pod vobraz :-))
Reagovat
pockerface
no to je fakt, Petra už má na fb fotečku se šampaňským.
Reagovat
PetaM
Většinou se po třetím zápase (když to bylo 3:0) hrál singl. Změnilo se to, hraje se debl.

Kdo jde na takovou akci, musí počítat s tím, že tam může být celý den. Takové to prostě je. Buď vydržíš, nebo ne.
Reagovat
petrulinka
Nemáš pravdu, podle pravidel se hraje za stavu 3:0 po třetím odehraném zápase vždy debl, pokud by to bylo 3:1 až po čtvrtém odehraném singlu, tak už by se debl nehrál. Tak to je u Fed Cupu, ale myslím, že u Davis Cupu je to jinak. Ale já to nechápu, pode mě to nemá logiku, když je dáno, že musí vítězný tým uhrát 3 vítězné body a oni je uhrají už po třetím zápase, tak nevidím smysl v tom, hrát další nicneříkající zápas.
Reagovat
pockerface
ale jak si viděl, tak tam zůstali Němci, kteří asi měli společný odjezd autobusem ve večerních hodinách a 1/3 českých fandů. Trošku mi to vůči holkám přišlo nedůstojné. Za aplausu vyprodané a emočně nabuzené haly by to bylo prostě lepší.
Reagovat
Jan
Mně to zase přijde jako dobré, že si diváci i hráčky mohou užít ještě jeden zápas, když už to mají vyhrané. A když diváci odešli, tak to nejsou fanoušci, není jich škoda. jinak ale by určitě bylo lepší předávání poháru za plné aplaudující haly.
Reagovat
mrafe
No přesně tak, je to i neúcta k hráčkám, co hrají debl. Doufám, že nám to Fandina přiblíží z pohledu přímého účastníka v O2 aréně. Ta tam určitě zůstala, až do konce.
Reagovat
Fandina
Na začátku debla tam moc lidí nebylo, asi se nestačili ještě usadit, ale pak se to nějak zaplnilo. Ale tak, jako na zápas Petry to nebylo.
Reagovat
Frick
Škoda, že nemohl být trochu kousavější a hodit Ivošovi na talíř tu absenci WTA turnaje.
Reagovat
Frick
Může to pomoct? Může to pomoct?!!!
Reagovat
EllNino
pane bože, proč tu pořád plačeš, napiš jim, jak to máme my vědět :)
Reagovat
VlS
Rozbij prasátko a zaplať náklady a bude to. Jde jen o peníze. Mluvil o tom Kaderka, že buď můžou mít turnaj international, nebo podporu talentů a rozhodli se pro podporu talentů. Na obojí nejsou peníze. Jestli se chceš zeptat, jestli je to pravda, tak nevím, neposílají mi audit účetnictví svazu.
Reagovat
pockerface
sláva, že to Petra ubojovala. Lucka se Sabinou by to asi bylo 50:50, a kdyby nedej bože došlo na debl, tak nevím, nevím. Je jasný, že holky byly myšlenkami asi jinde, ale přesto šlo na jejich hře vidět ještě jistá nesehranost. Ten rok co nebyly spolu byl prostě znát.
Reagovat
Frick
Hypoteticky, na základě tohoto mače, dali byste do debla Lucku s Petrou?

#DCstyle
Reagovat
slacker
Ne
Reagovat
Frick
Kvůli tomu, že neni Petra hráčka do debla?
Reagovat
EllNino
ano, kvuli tomu, to by byla fakt sebevražda :DD
Reagovat
slacker
Protoze mela za sebou 3 setovy zaps
Reagovat
sprchon
Já bych dal Lucku Š. s Bárou Z-S :)
Reagovat
tommr
tak to by asi šlo dost těžko když tam Bára nebyla ani nominovaná ... :)
Reagovat
sprchon
Nemyslím dneska. Já osobně dvojici Háček až tak nevěřím a celkově je moc nemusím. Samozřejmě mají s deblem nejvíc zkušeností a hrály spolu dlouho. Ale nejraději bych tam časem viděl dvě z trojice Bára Z-S + Lucka Š. + Karolína. Měli bychom tak jak kvalitní singlistky, tak kvalitní deblistky (hlavně ve zkušenější Báře a Lucce Š.). Ale uvidíme po AO...
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou
Reagovat
smazaný uživatel
Terce gratuluji k titulu a Němkám alespoň k jednomu bodu :)
Reagovat
Chrenda
celkem jasně pohráli, tedy ještě štěstí, že to ta Petra ubojovala. Bůhví jak by to nakonec ještě dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem vlastně nic nenapsal k tomu dnešnímu strhujícímu zápasu... Nedíval jsem se vkuse, ale měl jsem to zapnuté vedle v pokoji a většinou jsem přišel na důležité momenty. Ten závěr už jsem ale viděl, přestože jsem se zároveň díval i na finále v Limoges... Bylo to fakt strhující. Po 1. setu jsem si říkal, kolik by Angie musela vést, aby to dotáhla. Potom to vypadalo, že Angie odpadne psychicky, ale najednou přišel obrat a pak se zase zdálo, že naopak Petra odpadne fyzicky. No a nakonec bylo stejně všechno jinak. :D Osobně si myslím, že jinde než ve Fed Cupu by se Petra možná takhle nekousla. Ona někdy umí otáčet zápasy, ale v tom Fed Cupu (obzvlášť doma) je ještě o stupeň větší bojovnice. Nevím, jestli je to tím, že hraje za svou zem nebo i velkou podporou fanoušků v hale. Petra každopádně potvrdila, že z těch pravidelných hráček ve Fed Cupu je jasně nejlepší... Co se týče Angie, tak jí sice nefandím, ale ona je takový typ hráčky, které takovou prohru vážně nepřeju. Takže mi jí bylo docela dost líto. Podle mě má kvality na to, aby v takovém finále uhrála dva body a dotáhla Německo k vítězství (vždyť ve všech prohraných setech vedla). No ale přestože to je taky velká bojovnice, tak jí asi chybí taková psychická odolnost (což může souviset i s horší bilancí ve finálových zápasech) a taky jí asi chyběly zkušenosti s atmosférou fedcupového finále, kterých mají Petra i Lucka naopak dostatek. Ale jak se říká: Co tě nezabije, to tě posílí. Já jsem docela přesvědčený o tom, že Němky v nejbližších letech Fed Cup vyhrají (až budou hrát finále doma, tak to taky bude o něčem jiném) a Angie může být jejich ústřední postavou... Jinak je zajímavé, že Němky prohrály proti Češkám už potřetí v celkem krátké době a pokaždé byla smutnou hrdinkou jiná hráčka (2010 v Brně - Petko, 2012 ve Stuttgartu - Sabine a Julia, 2014 v Praze - Angie).
Reagovat
smazaný uživatel
Český tým si určitě zaslouží gratulaci. Jak jsem tady psal včera: Fed Cup letos hrály v nejsilnější možné sestavě asi tři týmy a Češky ty další dva (Itálie, Německo) porazily, takže mísa je ve správných rukou... Tím se dostávám taky k tomu, že problémem Fed Cupu není to, že by se tam nehrály kvalitní zápasy (někdy se hrajou i mezi horšími hráčkami než jsou Petra a Angie), ale prostě skutečnost, že to velká část kvalitních hráček nebere moc vážně a Fed Cup pro ně slouží akorát jako motivace k účasti na olympiádě.
Reagovat
slacker
Nic psat nemusis, hnus zustane hnusem byt fialovym
Reagovat
Cico93
Šak už mu daj pokoj!;)
Reagovat
slacker
Az tenisportal zmeni domenu z .cz na .com a az tu bude vetsina psat jen anglicky
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, že tě nezajímá pohled (v tomto případě) nestranného diváka. Z toho asi dneska neusnu. :D
Reagovat
slacker
nestranym divakem muze byt Brit, Francouz nebo American
Reagovat
lars
zatim jsi nevysvetlil svuj prispevek:
Uctyhodne je ze soucet UE + winners je vetsi nez pocet fiftynu :-))
Reagovat
slacker
62 (Ue) + 70 (W) = 132 > 129 (vyhranych fiftinu K) > 124 (vyhranych fistinu AK)
Reagovat
lars
jeste , ze to nebyl rozhodujici zapas
Reagovat
misa
Účastnice: Kvitová, Šafářová, Karolína Plíšková, Smitková, Bouchard, Azarenka, Bencic, Halep
Náhradnice: Allertová, Siniaková

:-D
Reagovat
kada.tom
a teď tu o Sněhurce :-D
Reagovat
sprchon
Radil ses s věštkyní? Mně to předpověděla podobně, ale místo Vikiny prej bude hrát Caro Wozniacki. :)
Reagovat
Frick
To budou tak čtyřky, co?
Reagovat
misa
Nádherná holka.
Reagovat
Frick
Docela tedy zklamání, že stream byl na jednu statickou kameru.

To jsem myslel, že WTA 125k chce tuhle mezikategorii "prodat" lépe.

Že, dejme tomu, třeba to nechtěla vysílat nějaká menší francouzská (sportovní) TV. Nakonec, finále hrála domácí hráčka.

Česká televize vysíala přímym přenosem finále sparta Prague Open i 50.000 v Holomócu.
Reagovat
misa
Nevíte někdo, jaký je rekordní počet UE v ženském zápase, který přesto nezabránil té, která je předvedla, v zisku zápasu? :-)
Reagovat
PetaM
Jakých 70 UE?

UE 62
W 70

:)
Reagovat
misa
Díky, přehledl jsem se :-)
Reagovat
PetaM
To já jen tak, aby tady nebyly kecy o počtu UE :D 62 vypadá lépe, než 70 :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, ale Maruš dokázala vyhrát zápas i se 76 UE.. :D Ta je na tyhle zápasy taky celkem dobrá! :D
Reagovat
misa
To je výkon!
Reagovat
Frick
Musim se přiznat, že znám osobně jednu holku, co jí má v přátelích.
Reagovat
Frick
...přes hokej
Reagovat
PetaM
Aha, takže Sabina zahraje return ven, zazní out na podání, holky si vezmou Jestřába, je to IN a výměna se jako opakuje?! Když Lucka nechala servis letět, když byl zahlášen out a Asderaki opravila na IN, bylo to eso. Tak jako kde jsme?!
Reagovat
sprchon
Překvapuje mě, že Terka má na facebooku jen "informativní" stránku s pouhými 111 fanoušky.
Reagovat
pockerface
prý si svůj profil změnila, protože jí tam chodili urážlivý, sprostý komenty a trochu to s ní zamávalo.
Reagovat
sprchon
Ta moje paměť... Vždyť jsem to vlastně četl v MF Dnes. Díky za připomenutí. :D
Reagovat
Frick
Super! Tak nakonec rozhenala všechny chmury o tom, že snad ten Wimbledon byla jen nějaká náhoda.

Věřim, že do Wimbledonu pojede příští rok s tim, že i kdyby tam neuhrála nic, tak bude na lepšim místě než byla po Wimblu letos.

Terka je na 68. místě. Máme 7 hráček v TOP 70!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vida, že by se Smitková sebrala? Zápas jsem neviděla, ani ji moc nesleduju zatím, ale vím, že ještě nedávno to byla pěkná fňukna. Jestli na ty emoce našla recept, tak tím líp :)
Reagovat
sprchon
Na tomto turnaji jsem u ní moc nervozity nezpozoroval. :)
Reagovat
sprchon
Super, gratulace Terko! :)))
Terka dnes, stejně jako Petra, potřebovala k vítězství vyhrát tiebreak a ve třetím, resp. druhém setu otočit stav 1:4.
Utkání jsem viděl od tiebreaku prvního setu, kde za stavu 5:2 udělala Kiki fatální chybu, když nahrála Terce na 6:2. Do druhého setu nastoupila Kristina o poznání lépe než Terka a vypracovala si doublebreak. Pak ovšem Tereza získala 4 gamy za sebou a utkání otočila.
Pro Terku je to první vyhraný WTA turnaj v kariéře.
Terka se zítra v žebříčku posune na 65. místo, čímž si vylepší své maximum.
Reagovat
sprchon
65. místo to asi nebude, na live-tennis.eu je teď nějaký zmatek nebo tomu nerozumím. Pravděpodobně je to ale 68. místo.
Reagovat
tommr
fantastickej úspěch pro Terezu. Škoda jen, že zůstane trochu ve stínu dnešního velkolepýho vítězství Petry ... :)
Podle mejch propočtů by se měla Tereza posunout na 68.místo právě před její dnešní soupeřku. A předstihne i Katku Siniakovou se kterou se ted tak trochu přetahujou, která skončí na konci roku výš ... :)
Reagovat
ptpc
Prečo škoda?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tereze. Kiki ten zápas bohužel totálně prohospodařila (víc bych napsal, až bude článek). :(
Reagovat
mrafe
ty Monty měl jsi se s panem Zabloudilem domluvit, že ten článek napíšeš sám to víš dneska je toho hodně, většina z nás žije FC a ještě je turnaj mistrů
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k prvnímu titulu na turnaji WTA ! Terko pojď ! :)
Reagovat
VlS
to dala, gratulace!
Reagovat
historik
paráda!!!
Reagovat
kada.tom
Tereza Smitková vyhrála v Limoges!
Minulý týden Siniaková, teď Limoges - pěkné :-)

P.S.: dobře, že pizizubka prohrála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kadleci, nechtěj, abych tě někdy potkal v Plzni. :D
Reagovat
kada.tom
tišee :-D
víš, že si do většiny tvých favoritek rád rýpnu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No ale do Kiki obzvlášť... A tos mi tady tvrdil, že "pizizubkou" bys jí asi nenazval. Tobě se prostě nedá věřit. :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1314155500741
Reagovat
kada.tom
teda, co ty si neofotíš :-D
každopádně tam je to "asi" a dneska jsem uznal za vhodný jí tak nazvat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si vyhledal a ofotil během těch 9 minut, než jsem na tebe zareagoval. :D
Reagovat
kada.tom
že tě to baví si pořád něco dohledávat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidíš, paměť mi slouží dobře a Google taky. :D
Reagovat
Oin
Pizizubka jako vyšitá :-D
Reagovat
PetaM
Buď rád, pochválil ti Katku :D
Reagovat
kada.tom
přesně :-D
Reagovat
freeteepek
Velká gratulace Tereze k titulu v Limoges!
Reagovat
freeteepek
Velká gratulace Terce k titulu v Limoges!
Reagovat
sprchon
Za stavu 5:4 byla Terka blízko vítězství, nyní bude Kristina opět podávat na udržení.
Reagovat
EllNino
tak to je bomba :D !
Reagovat
sprchon
Terka obrátila z 1:4 na 5:4 a Kristina teď bude podávat na udržení v zápasu. V posledních gamech Terka výborně podávala i returnovala a celkově dělala minimum chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace holky!! :-))

Dneska to byl mezi Kvitovou a Kerber skvělý zápas.. Fakt dobře se na to koukalo.. :D Po hodně dlouhé době jsem se bavil u zápasy Petry, kde nehrála moje favoritka! :D :-)
Petra to skvěle ubojovala i přes únavu atd.. Tyhle zápasy mám celkem rád, když hráčka bojuje se soupeřkou ale i sama se sebou.. :D Ten poslední gem byl špičkový, smál jsem se u televize jak blázen.. :D Obličeje H+H, komentáře mé mamky, která na FC koukala se mnou! :D Fakt dobré finále FC! Doufám, že tohle Stacey zavře zase na chvíli hubu a nebude vymýšlet nějakou konkurenci pro FC.. :-))

Anqie je mi celkem líto ale.. Za toho stavu 4:1 ve 3. setu pro ní jsem už jí věřil, že to dotáhne a bude hrát Lucka, která je pro mě zábavnější hráčka než Petra, takže jsem se na její zápas těšil víc! :D
Reagovat
misa
Ať dává WTA za Fed Cup body do žebříčku místo vymýšlení blbostí.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak !!!!!
Reagovat
sprchon
Terka si oba breaky vzala zpátky... Teď jen zachovat chladnou hlavu. :)
Reagovat
ptpc
Petra nie je moja obľúbená hráčka ale za to ako dnes bojovala si zaslúži absolutórium. Ja osobne som ju takto bojovať ešte nevidel(aj keď na druhej strane ju moc nesledujem). Kvalita hry sa teda pohybovala na riadnej sínusoide ale nakoniec to vyhrala. Takže gratulujem k Petrinmu víťazstvu ako aj k celkovému víťazstvu. 3x vyhrať FC v priebehu štyroch rokov - to najlepšie zhodnotí až história.
Reagovat
Frick
Už zase bundička. A i ty šusťáky si vzala. Má zase pod nima ty růžový tanga? aneb fotka útěchy pro smutku z vyřazení v SF FGc 2013... :o)
http://sport.idnes.cz/safarova-po-porazce-v-semifinale-fed-cupu-fpx-/tenis.aspx?c=A130422_161144_tenis_par
Reagovat
pockerface
Když koukám na tu Sabinu, opravdu se divím, že v pátek proti Petře nenasadila Sabinu místo Petkovič. To podání jí lítá kolem 195 km. Jenže to jsou ta kdyby a hlavní je, že holky vyhrály.
Reagovat
PetaM
Podle H2H na ni více měla Andrea. navíc Sabina je taková, že jí to tam buď spadne, nebo ne, nic mezi tím :D
Reagovat
LukasH
Nádhera. Obrovská gratulace holkám a hlavně Petře za dnešní zápas. Už to vypadalo hodně zle, ale Petra to provedla podobně jako před 3 lety v Moskvě. Až na to, že tehdy o tu výhru šlo ještě daleko víc než dneska.
Holky by měly velkou šanci vyhrát, i kdyby to dneska Petře nevyšlo, ale je dobře, že to zvládla a svůj poslední zápas sezóny vyhrála.
Kerber houževnatá tedy, docela jsem čuměl...ale přijde mi, že hraje takovým pastylem, věčně tam klečela...kroutí se u toho fakt zvláštně, nicméně je to hodně účinný. Zaslouží respekt za dnešní bojovnost...:-)
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/nekorektniplocha/photos/a.450210551693937.88753.450063661708626/754840494564273/?type=1&theater
Reagovat
sprchon
naprosto úžasně! Není třeba komentáře, těch ohlasů po zápasu bylo a bude ještě dost... Gratulace. :)))
Pojď!
Reagovat
tommr
byl to fantastickej zápas s dobrým koncem pro naše barvy. Přiznám se, že jsem za stavu 1:4 ve třetím setu Petře už moc nevěřil a konečnej výsledek je tak pro mě velice příjemným překvapením. Zase jednou se ukázalo, že Petra hraje ve FC o třídu líp než na normálních turnajích kde by takhle zápas otočit určitě nedokázala ... :)
Kerberová je zase opačnej příklad a její selhávání v důležitých zápasech už je skoro pravidlem. Dneska mi jí bylo až trochu líto ... :)
Reagovat
sprchon
Přiznám se, že jsem taky moc nevěřil... Na Petře byla vidět únava už na konci prvního setu. Takže pro mě neskutečně příjemné překvapení. :)
Reagovat
LukasH
To jo, při FC se vždycky hodně vyhecuje.
Neřekl bych tedy, že tam hraje líp o třídu, záleží fakt hodně na povrchu. Kdyby se to dneska hrálo na povrchu, co je na USO nebo co byl v Singapuru (o čemž i Navrátilová prohlásila, že je to pomalejší než antuka), zřejmě by to dobře nedopadlo...
Reagovat
sprchon
Sledujete to někdo? Já samozřejmě sledoval FC, ale koukal jsem, že první set bez breaku, dokonce bez breakballu a v druhém už je tu doublebreak pro Kikinu.
Fandím Terce, Kikina ať si vyhraje čtyřhru! :D
Reagovat
tommr
chtěl jsem se na to koukat, ale zápas Petry mě tak vynervoval, že se na to nějak nemůžu pořádně soustředit ... :)
Druhej set už asi Terka nedá, ale třetí by mohla urvat po vzoru Petry ... :)
Reagovat
sprchon
Pozor! Jeden break je smazaný. :)
Reagovat
tommr
parádní obrat! Ted to chce ještě dotáhnout ... :)
Reagovat
pockerface
mě by se docela líbilo, kdyby to FC měl jako DC, čtyřhra jako třetí zápas a pak dvouhry. Takhle se holky deblistky moc do hry nedostanou a ten zápas prostě postrádá význam a napětí. A ve finále za stavu 3:0 už bych nehrál nic. Prostě ty emoce při předávání poháru nebudou takové jako by byli hned po vyhraném zápase. a Spousta lidí odešla, takže to vlastně ani dekorování neuvidí.
Reagovat
vojmut
naprostý souhlas, pošleme stížnost na ITF :D
Reagovat
Frick
Nevíte, je Görges židovský jméno? Si fakt nemůžu pomoct, ale mi přijde, že je to židovka.
Reagovat
Chrenda
A i kdyby byla, tak co? Jsi snad nácek nebo jak?
Reagovat
blixa
Netuším zda je či není, příjmení ale určitě židovství neimplikuje.
Reagovat
VlS
A co tak Göring? Je to židovský jméno? Etymologicky bych za tím hledal napoleonskýho vojáka Jirku, když už bych měl fabulovat:-)
Reagovat
Chrenda
Ví to někdo? Za záapsy v DC se chlapům dávají body při vítězství, ale zdá se že u FC to tak není. Proč? Díky!
Reagovat
blixa
Protože WTA ;-)
Reagovat
PetaM
Protože ITF to tak nechce.
Reagovat
vojmut
protože WTA jsou ku..y :/ , taky by mne zajímalo proč, příjde mi to vůči holkám nespravedlivý :p
Reagovat
lars
pozor aby te Williams neobvinila z rasismu:))
Reagovat
vojmut
Hanlivý výraz byl mířen samozřemně proti federaci, né hráčkám :D. Ale měli by se ozvat, holky už mají stejné prachy na turnajích tak ať je to stejné i v DC, tak v FC
Reagovat
Frick
Řekne mi někdo nějakej pádnej důvod toho, proč se nehraje v neděli jako první zápas?
Reagovat
lars
aby se hracky neunavily na pripadnyho singla:)
Reagovat
Frick
1+2 = 3 = 2+1

Irelevantní....
Reagovat
tommr
je to tak jak píše lars. Debl se hraje jako poslední, aby do něho mohly případně zasáhnout i jedničky a dvojky týmů. Je to podobný jako na normálních turnajích kdy organizátoři vždycky hráčky nejdřív nechávají odehrát singly a případný debly se hrajou až po nich po dostatečným odpočinku ...
Reagovat
Frick
Mají +/- těch "Petřiných" 180/70, jenže prostě obě ty holky maj silnější packy i tlapky (hlavně teda Sabine, že?) a to pak hned vypadá o dost lépe.
Reagovat
PetaM
Po roce Háčka, paráda :)
Reagovat
vojmut
už se moc těsím na příští sezónu...., H+H budou supr kořením ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nojono, P3tra je holt P3tra :D
Reagovat
Frick
to je nějaký synonymum pro "pohledná" :-D
Reagovat
vojmut
i tak to lze říct :D
Reagovat
Jabadu
Petra Veliká!
Reagovat
tmora
Tak preci jenom 4 hra...
Reagovat
lars
ktery byl souboj na krev:))
Reagovat
Chrenda
Tak jsem odjel na 20 minut pryč s tím, že to bylo 0:3 ve třetím setu a koukám, že se Petra zase probrala z mrákot a celý to otočila. To vyšetření v Bohnicích by jí fakt prospělo. Takhle přivede spoustu fanoušků do hrobu. Je to fakt hustej masakr, co ty holky v tom tenise předvádějí za obraty. To mi hlava nebere. Každopádně gratuluji.
A ono se to nedohrává jako v DC. Takže Plíšková nebude hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
dokonce 1:4 to bylo ! :D
Reagovat
Chrenda
Uff, no už se ničemu nedivím v ženském tenise. To se snad nestává jen Sereně.
Reagovat
blixa
Ale taky. I ona občas otáčí třeba z 0:5. Ženský to tak mají.
Reagovat
tommr
Plíšková ani nemůže hrát protože nebyla v závěrečný nominaci. Dohrává se jen debl ... :)
Reagovat
misa
Petra je hráčka mimořádných výkyvů, nějaké vyšetření by na tom nic nezměnilo. Takové zápasy jako s Venus ve Wimbledonu nebo ten dnešní + finálová bilance naopak ukazují, že se jedná o psychicky velmi odolnou tenistku.
Reagovat
Chrenda
No pozor, ona zase spoustu těch zápasů takhle blbě prohraje. Takže by to rozhodně měla změnit!
Reagovat
Frick
Jak překvapivé! :-D
Reagovat
Bob
Plzeňačka si musí dát pivo :)
Reagovat
Frick
No Plzeňačka, ale hlavně sládkova dcera (nemyslim toho polistopadového politického vězně)....
Reagovat
Frick
62 - 27 ojoj
Reagovat
gedzitka
Na druhé straně ale taky úctyhodná porce 70 winnerů
Reagovat
slacker
Uctyhodne je ze soucet UE + winners je vetsi nez pocet fiftynu :-))
Reagovat
lars
a jak jsi na to prisel? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mrdky vyhrály ani nevědějí jak, gratulace :)
Reagovat
kada.tom
ta závist :-)
Reagovat
Frick
No jo 1939, to byl rok, co?
Reagovat
PetaM
Mrdky jsou prostě lepší no. :D
Reagovat
VlS
dneska jsi to ubojovala. Respekt obrovskej a gratulace taky. Holky jste super.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuuuuuuuuuuha, to byla řežba až do morku kostí, tenhle zápas vejde bez debat do historie Fed Cupu, vážení, něco neskutečnýho u Petry, kde se to v té lvici bere, když jde o všechno, to mi zůstává rozum stát...obrovská gratulace, jsme prostě nejlepšííí :D :))))))))))))
Reagovat
FulnekUltras
Vlajka s Fulnekem nad hlavami našich hráček byla velice výstižná... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
PREDEM GRATULACE PETRE....A VSEM NASIM HOLKAM.NEMA NEKDO STATISTIKY ZE ZAPASU?DEKUJU
Reagovat
slacker
Jak byla dneska statistika UE? Strasna koule na noze
Reagovat
smazaný uživatel
http://fedcup.tennis-live-scores.com/fc_scores.html?tid=0&lang=en
Reagovat
Frick
Mohla by na ní bejt i Klára?
Reagovat
Frick
..ona by si to nakonec zasloužila více jak Karolína nebo Lucka H., které nehrály žádný (živý) zápas.
Reagovat
pockerface
teď to říkal ve studiu, že kopii poháru dostane i Klára, protože letos hrála 2.zápasy.
Reagovat
Frick
Ale přiznávám se, že na zápas Lucky se Sabinou jsem se už pomalu celkem těšil.
Reagovat
Lina
Holkám gratulace k FC vítězství, krásný zápas a co Petra ze sebe vyždímala, klobouk dolů.
Reagovat
Jabadu
... a svůj širák odhazuji v dál ...
Reagovat
jirkaS
Tý brďo! To bude mejdlo!
Reagovat
Kozoroh
Gratulace!!! Fed Cup je opět doma!!!
Reagovat
pockerface
a teď se bude hrát ta čtyřhra? nebo se to vypouští, když už je to 3:0?
Reagovat
PetaM
Jj, čtyřhra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nervy. ALE: nádherný zápas, krásné momenty, emoce a naše vítězství :) holky gratuluji
Reagovat
pockerface
myslím, že si i Lucka oddechla. Nervozita by byla na straně Lucky. Sabina by neměla co ztratit, ale snad by ta Lucka vyhrála.
Reagovat
misa
Fantastická tečka sezony pro Petru. MILUJU, MILUJU, MILUJU!!!
Reagovat
dadaft
vynikající zápas, vrchol letošního Fed cupu.

český ženský tenis je na vrcholu.
Reagovat
FulnekUltras
a ať tam ještě pár let vydrží...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se nerodis,ale vyskytujes, tebe proste nelze nemit rada. Jsi skvela!!!
Reagovat
George_Renel
Good job!!!
Reagovat
pockerface
joooooooooo velká gratulace. Už jsem fakt nevěřil a Petra ukázala, že je úžasná bojovnice. Tak si to holky užijte :-)
Reagovat
kada.tom
juchůůůůů :-)
Reagovat
Fredy
Velká gratulka ke 3. titulu ve FC ! :)))))))
Reagovat
slacker
Neuveritelne. juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Reagovat
pockerface
Lucka Hradecká pláče místo Petry :-)
Reagovat
Roger_Federer
Hm..tak ten micek na 2 mecbol..tezka hlava
Reagovat
pockerface
tak tohle byly nervy, tohle by normálně za jiných okolností na 100% dala.
Reagovat
lars
zadny uder v tenisu neni 100%
Reagovat
pockerface
no, holky na lavičce už brečí :-)
Reagovat
vojmut
LUCKA fandí místo toho aby se chystala :D !!!
Reagovat
kada.tom
logicky :-)
Reagovat
pockerface
ona se vrátila, přece si nenechá ujít případné Petry vítězství. To by bylo divný ne?
Reagovat
vojmut
jojo to by bylo divný, kdyby zůstala v šatně, mě se líbilo jak se Sabinou obě střídavě mizely a objevovaly se :)
Reagovat
Jabadu
Tvl my jsme v pohádce nebo co? :-)
Reagovat
pockerface
ježiiiš Petro, ty jsi bojovnice. Teď bylo dobře vidět, jak chtěla Petra radostí a asi úlevou brečet. Ještě to vydrž Petro, ještě do podávej a pak si můžeš plakat jak chceš :-). Hlavně se z toho neposer a uvolněně to do podávej.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Bob
Já už se na to nechci dívat!!
Reagovat
misa
dopodávat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už asi vím, proč janekda nedal na Kerber dopustit! :DD
Reagovat
kada.tom
Petra jde podávat na vítězství. Dokoná tu otočku?
Všichni jí už odepisovali. Asi trochu i já.

4 body, Petro, čtyři body!
Reagovat
Cico93
Noo čo ešte dnes neuvidíme:)
Reagovat
slacker
NEUVERITELNEEEEEEEEEEEEE
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduju jen čísla a ctu tady zase o labilite, nicmene Kvitko bojujes a to se ceni. I jeste je tu kdyztak Lucka nebo Hacka tak proc ta virtualni hysterie?:)
Reagovat
PetaM
Prd labilita. Slovo labilita už úplně ztratilo smysl, protože se používá na každou "blbost".
Reagovat
pockerface
teď by to chtělo brejk a pak se pokusit do podávat. Tak Petro už jsem tě tu téměř odepisoval, tak mi zacpi pusu a obrať to!
Reagovat
Jabadu
No, chápete to?
Reagovat
kada.tom
nechápu, ale tohle je taky Petra :-D
Reagovat
pockerface
nevím co jí ten Pála řekl, nebo Kotyza?? Ale Petra je jako politá živou vodou.
Reagovat
pockerface
Mě je té Petry na jednu stranu tak líto. Ona už tak strašně nemůže, mám pocit, že by chtěla chvílemi brečet, ale ta atmosféra jí prostě žene do předu. Být na běžném turnaji, tak už je po zápase a Petra by prohrála a tady to opravdu nechce dát. Ať to dopadne tak jako tak, budou jí z kurtu asi odnášet. Opravdu si cením té její bojovnosti.
Reagovat
Davor1
ja tomu ale nechápem, veď ona sa vyžíva práve v trojsetových zápasoch...po TM mala podľa mňa dosť času na oddych, a včerajší zápas ju vyšťaviť nemohol...
Reagovat
dadaft
někteří vyvádíte, jako by se po kurtu plazila.
což se neplazí.
Reagovat
kada.tom
a teď se uvidí!
Reagovat
pockerface
Že by Petra ještě vykřesala jiskřičku naděje. Ale nechci předčasně jásat. Teď bude strašně důležitý, aby Petra neztratila svůj servis. Tak Péťo uhraj si ten 3.bod, zasloužíš si to, už pro tu bojovnost, hlavně v 1.setu a teď se taky strašně snažíš. Tak držím palce.
Reagovat
kada.tom
jen ať se Kerber vzteká!! Petra je zpátky!
teď to chce udržet servis a pak se uvidí ...
Reagovat
PetaM
Ještě bych nepsal, že je zpátky :D Ještě musí srovnat :D Aspoň.
Reagovat
pockerface
Petra strašně potřebuje body z 1.podání. A krátké vítězné výměny.
Reagovat
misa
pooooooooooooooooooojď!!!
Reagovat
pockerface
Tak Péťo pokus se jí brejknout. Kdy jindy, když ne teď. Zdramatizuj to. Pooojď!
Reagovat
Davor1
Fakt neuveriteľný priebeh. Za stavu 3-0 a servis Kvitová v druhom sete som čakal kanára, Angie musela byť psychicky absolútne na dne, ako ten set otočila, nepochopím. Čo ale vyviedla Kvitová, tak to je na pováženie, prehrať po takom priebehu je už aj u žien (aj tých vysoko labilných) fakt sila.

Napriek tomu vám už celkové víťazstvo na 90% neunikne, rozhodlo sa po včerajšej druhej dvojhre, ak by aj Lucka druhý MP nepremenila, tak v debli si neviem predstaviť, aby H+H prehrali s nezohratou a podstatne menej kvalitnou nemeckou dvojicou...
Reagovat
Cico93
Tak toto ti nevyšlo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, prosim, poradte, kde se na televizi da vypnout komentator? :D
Reagovat
slacker
Mute
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vsecko okolo slyset chci, jen ne toho komentatora:D
Reagovat
vojmut
Copak, komentář Svačiny nevyhovuje :D
Reagovat
FulnekUltras
a není určitě zdaleka sama... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že větší derby jsme si nemohli přát, přeci jen je lepší nervydrásající souboj na krev, než kdyby to bylo do začátku jednoznačný, ale obávám se, že po 2. setu Petra zvadla, není stavěná na tak vyčerpávající maratony, proto už se Lucka a Sabine chystají, ale víme, jak to v ženském tenise chodí, tohle je názorná ukázka :D
Reagovat
Dennis
Petra to už neotočí, ale já jsem paradoxně docela rád. Nechtěl jsem tak rychlý konec. Chci celé odpoledně plné napínavého tenisu a hlavně bych si hrozně přál, aby to rozhodlo až v posledním zápasu duo H+H. :-)
Reagovat
slacker
Se priznej srabe rovnou ze si prejes vyhru Nemek.
Reagovat
PetaM
S novou raketou Petra začala porážet hráčky, na které jí to moc nešlo a začala prohrávat s hráčkami, na které jí to většinou šlo. Ironie :D
Reagovat
kada.tom
proč se mi zdá, že větší ohlas je tehdy, když získá bod Kerber?
Reagovat
misa
Je tam hodně Němců a Češi jsou asi potichu :-(
Reagovat
kada.tom
což je ale ostuda, Češi maj fandit a povzbuzovat a ne bejt zticha ..
Reagovat
smazaný uživatel
To se Ti fakt jen zdálo. Angie se oprávněně tleskalo za skvělé míče, ale vzápětí hala hnala Petru do boje!
Reagovat
pockerface
Ve 2.setu za stavu 3:0 Kerberová plakala, Petra možná pláče teď, ale já se obávám, že Angie jí do zápasu,tak jak jí to umožnila Petra, nevrátí. Angie je fyzicky na tom lépe, to by se musela totálně složit, protože Petra už sotva chodí.
Reagovat
FulnekUltras
Číst v noci s odstupem tyhle live komenty je famózní zážitek... ;-)))
Reagovat
kada.tom
1-3
tak Petro, pomalu, ale jistě to otoč!
jako v Moskvě!
Reagovat
smazaný uživatel
Němky četly moje příspěvky. Angie otočí a Sabine půjde s Luckou. Čtyřhru však přeji Češkám, tejně jako celé vítězství
Reagovat
pockerface
tak Petro ukaž jim teď, že i ty umíš obracet. Máš tu samou šanci jako Kerber ve 2.setu, tak jí chytni za pačesy!
Reagovat
Michaelus
Kerber vrátí ÚPLNĚ všechno....všechny returny..... Kerber nemůže hrát lépe
Reagovat
pockerface
je na vlně no, tak jako byla Petra do stavu 3:0 ve 2.setu. Třeba taky odejde psychicky a Petra to srovná.
Reagovat
misa
To víš, neregulérně rychlý povrch...
Reagovat
kada.tom
3-0 .. teď by to chtělo otočit, bohužel Petra na příliš nevypadá

já ale nechci vidět Lisicki s Luckou :-/

Petro - budíček, chci tě vidět lézt po čtyřech a pořádně bojova ta povzbuzovat se!
Reagovat
pockerface
já chci taky vidět ve 2. zápase H+H.
Reagovat
pockerface
Petře strašně fandím, ale prostě to zazdila za stavu 3:0, kdy nepochopitelně polevila a vrátila Angie zpět a pak mohla jít na 4:2, ale zase ztratila podání. Od té doby jí odešla fyzička a 1.servis a jde to s ní z kopce. Pokud bude muset nastoupit Lucka. Tak věřím, že Lucka zase přidá rozhodující bod jako proti Srbsku. Holky pojďte!!
Reagovat
tommr
třetí set bude asi rychlej. Petra už je zcela na dně ... :(
Reagovat
slacker
dalsi UE. Svacino tak kolikata uz?
Reagovat
FulnekUltras
Tak snad teď bude od těch Svačinových blbých keců nějakou dobu pokoj... ;-)
Reagovat
kada.tom
Petra bojuje, ale na skóre to není vidět.
Reagovat
PetaM
Opravdu taktické začít hrát za stavu 0:40 ... :D
Reagovat
Chrenda
Ty vo.e už se veze naše šampionka. Bohnice, nic jiného a pořádně vyšetřit. Tak labilní hráče, jako máme my, to bys fakt pohledal.
Reagovat
dadaft
nevíš nic, Lisická nebo Goerges, to jsou pořádné labilky.
Reagovat
Chrenda
Lisická ani Goerges nejsou 4 v žebříčku. To by si Petra neměla dovolovat tkhle hrát, pokud se chce považovat za šampionku. Takže tak.
Reagovat
dadaft
no, kdyby tohle finále němky nakonec vyhrály, po tomhle průběhu, tak jsou v extázi ještě měsíc.
Reagovat
pockerface
já pořád věřím Lucce, pokud by se dostala na kurt. Ta má podle mě lepší fyzičku než Petra. Ale i tak by na ten kurt Lucka ani nemusela, Petra to snad dá.
Reagovat
pockerface
No nic, já mám nervy v kýblu, tak se jdu uklidnit na Nova sport, na zápas Andy x Kei a na Petru budu nakukovat. Snad zmobilizuje všechny síly, zapomene na 2.set a třetí ubojuje.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Taky jsem pohled na obrazovku místy už nedával...
Něco jako prodloužení s Kanadou v Naganu... ;-)
Reagovat
deLaFere
Na tohle nemá Petra fyzický fond, čekal jsem, že vytuhne už po prvním setu v té pauze, nakonec to byla pauza po třetí hře, menší ztráta koncentrace, uvolnění a následné ztuhnutí svalstva. Teď mě ukamenujte, ale Němky si bod (raději jen jeden!!!) zaslouží. Je to krásný zápas a bude jetě aspoň trochu napínavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevšimli jste si, Lisická odešla? Že by hrála ona?
Reagovat
pockerface
já jí tam viděl ke konci setu. Já myslím, že Lucka a Lisicky nebo Petkovic se půjdou rozehrát až v průběhu 3.setu, podle vývoje.
Reagovat
dadaft
kéž by, to by byla osudová chyba Rittnerové, Lisická to neustojí,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
a Petra to celkem podle očekávání nezvládla ...
Jestliže první set Petra příkladně ubojovala tak o druhým setu platí přesnej opak - Petra ho učebnicově zazdila ...
Ve třetím setřu favorizuju Němku, která má lepší fyzičku a bude ted na koni i psychicky ... :(
Reagovat
Lina
Kéž by ses mýlil.
Reagovat
misa
To je asi vtip, když na něm probíhají takhle dlouhé výměny...
Reagovat
Jabadu
Tak asi Lucka proti Lisicki. Petra už mele z posledního.
Reagovat
Chrenda
No já dokonce myslím, že až čtyřhra. Ale aspoň je to napínavé. Škoda, mohla si zahrát Karolína.
Reagovat
pockerface
nemohla, Karolína je s týmem, ale není v nominaci. A jestli Petra vyhraje, tak se bude hrát čtyřhra.
Reagovat
Chrenda
A proč se nedohrává ten druhý singl jako v DC?
Reagovat
misa
je ten Bundzik k něčemu? Nebo jen další, který si myslí, že když něco vyčte z knih a netu a vychází mu to u prostějovských juniorů, tak je to světový odborník?
Reagovat
Frick
Prohrála Petra set, když měla double break? Vim, že opačný kousek se jí povedl nad Luckou v Madridu, když to bylo v 1. setu 4:0 pro Lucku. To mimochodem šla Lucka do mače jako velmi lehká favoritka (dle kurzů).
Reagovat
slacker
JAk hlucha do vrat busi furt do forhendu a "ceka" az ji do Kerberova da na backahend ktery hned vyhodi. Lucko bez se pripravovat.
Reagovat
dadaft
Reagovat
kada.tom
tvl, tak Kerber má set ...
... to bude sakra těžký, ještě ...
Reagovat
pockerface
Petra si ho prohrála sama. Už mohla zvedat pohár, ale nepochopím co se v Petře odehrálo za stavu 3:0. Takhle to projet, snad to nebude mít vliv na průběh 3.setu a případně dalších zápasů.
Reagovat
pockerface
Já vím jsou to ty kdyby, ale kdyby Petra za stavu 3:0 nepolevila, neznervózněla nebo nevím co to bylo, tak už mohlo být hotovo a už mohla zvedat pohár. Takhle se tam bude muset opravdu plazit po kolenou, i když v Petřině podání už je to mletí z posledních sil. Tak je Petro najdi a nedej jí to, sakra!
Reagovat
slacker
3:0 a pak najednou zhasnuto
Reagovat
Frick
..jsou ty český a německý vlajky. Jak to maj ty Němci pečlivě vyskládaný, vše stejný rozměr, bez nápisů. My popsaný a každý pes jiná ves. :o)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
slacker
Ta zacina byt uplne v haji.
Reagovat
tommr
ted příjde kritickej okamžik - Petra bude muset vyhrát vlastní servis, aby nepřišla o druhej set. V jejím momentálním psychickým a fyzickým rozpoložení to bude přetěžkej úkol ...
Reagovat
deLaFere
Neviděl jsem tam Lisickou, že by šla na čtvrtý zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
zřejmně
Reagovat
pockerface
jo byla tam, ale myslím, že se půjde rozcvičovat s Luckou teď během 3.setu. No asi podle vývoje. Obávám se, že Lucka bude muset na kurt.
Reagovat
pockerface
Petra už strašně nemůže a přijde mi, že se jí snad chce chvílemi brečet, protože ví, že musí vyhrát ve 2.setech. Bojím se a Petra asi taky, že by ten 3.set fyzicky prostě nedala.
Reagovat
dadaft
po loňské ruské frašce opět důstojné finále.
Reagovat
smazaný uživatel
i když ten zápas Vinci s tamtou Ruskou byl taky docela sranda:D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je nějaká hrozně hubená...nebo se mi to zdá? Možná to dělá to HD.
Reagovat
Frick
Nevim no. Ale ty prsa budou věšáky. Tužka by držela.
Reagovat
smazaný uživatel
Nohy má jak hůlky,žádnej zadek, no viděla jsem ji naposled na Wimbi a tam takhle vyzáblá nebyla. Ale jako sluší jí to, snad jen ještě malinko to bříško.
Reagovat
pockerface
Svačina se diví, že se Lucka ještě nerozcvičuje. Já se Lucce nedivím taky stále věří, že to Petra ubojuje ve 2.setech. Kdyby se šlo do 3.setu, tak by asi odešla se rozcvičovat. Takhle by mohla přijít o Petřino vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
A už je to tu zase, infarktovej závěr...
Reagovat
pockerface
jo přesně, a to měla tak krásně rozjetý, nevím z čeho znervózněla. Možná tíha okamžiku. Teď by to chtělo brejk a dopodávat. I když to potvrzení brejků holkám dnes moc nejde.
Reagovat
slacker
Staci to dat Petre na backhandovou stranu a body se hrnou ve velkem ke Kerberove.
Reagovat
slacker
50UE beghem necelych 2 setu
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkal Kotyza, že Petra se bude plazit i po čtyřech, když bude třeba?
Reagovat
EllNino
a nedělá to snad ?
Reagovat
smazaný uživatel
no právě, že je to vidět, tak která se doplazí do zdárného cíle? :D
Reagovat
vojmut
:D
Reagovat
freeteepek
Nahoru a dolů - normální stav při zápasech Petry
Reagovat
tommr
tohle co ted Petra předvádí není normální ani při jejích zápasech ... :(
Reagovat
kada.tom
Petra předvádí zas ten svůj kolaps, ale že i ve FC :-/
No, snad to nějak uhaluzí. Chci vidět souboj Andy - Kei :-)
Reagovat
dadaft
??? že by ještě drama ???

fyzicky Kerberová neodpadne, je to mašina.
Reagovat
tommr
zato Petra vypadá, že už sotva leze. Ve třetím setu by byla Kerberová favoritka ... :(
Reagovat
pockerface
no taky si myslím. Jestli Petra projede 2.set, tak ve 3.setu to vidím spíše pro Kerberovou. Já pořád nechápu jak může hráčka, která do stavu 3:0 hraje snový tenis, najednou z ničeho nic hrát jako bojácná školačka se spoustou chyb. Místo toho, aby Angie dorazila, tak jí znovu vrátila do zápasu. Petře moc fandím a nejenom dnes, ale tohle u ní nechápu a hlavně si tím strašně komplikuje už téměř vyhrané zápasy, které pak se štěstím nebo bojovností uhaluzí. Tak snad to předvede i teď. Tak Petro poojď pořád ti věřím, že to dotáhneš do vítězného konce. Měla jsi to připravené na podnose, ale zase nám chceš šponovat nervy. Tak OK, ale už jí doraž !
Reagovat
tommr
a herní útlum Petry pokračuje neztenčenou silou. Dokáže se ještě Petra vzchopit nebo je už druhej set ztracenej? Petra vypadá úplně na dně se silama ... :(
Reagovat
Chrenda
No hrůza, opět kolaps. Myslím, že je to na psychiatra. To mi hlava nebere.
Reagovat
pockerface
Petře odešel 1.servis a hned to jde zase vidět. Bože, místo toho, aby hrála uvolněně a Angie dorazila, tak poleví nebo se psychicky sesype nebo co a je to 3:3. Jestli se půjde do 3.setu, tak se obávám o Petřinu fyzičku.
Reagovat
spaniel
Muze mne nejaky expert na zensky tenis vysvětlit, co je to za zvyk, neustoupit si pred míčem na tělo a misto toho si čupnout a zahrat podivný bekhend?
Reagovat
Chrenda
No taky jsem si toho všiml, za chvíli snad budou hrát v leže. Jsou asi líné víc se pohybovat. Vypadá to, jako by nestíhali ustoupit, ale myslím, že to je nějaká nová móda. Vůbec se mi to nelíbí.
Reagovat
dadaft
důvod není "móda", ale "účel". ))
Reagovat
Chrenda
No účelný mi to moc nepřipadá, zaprvé se to tím způsobem jenom šmudlaj, za druhý se musí postavit do pozice skoro z dřepu, což zabírá dost času a ještě je to docela náročnéna fyzičku. Ale dělá to už hodně tenistek, třeba Radwaňská.
Reagovat
dadaft
Radwanská se ztlačuje a zvyšuje jako péro, má to už dokonale zmáklé,,,,,,,,,

považovat to za "lenost" je blbost, tenisová elita není líná.
opravdu doporučuji popřemýšlet o účelnosti.
Reagovat
spaniel
Kdyby to bylo ucelne, delali by to i chlapi.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
když dokážeš snížit těžiště, můžeš hrát plnohodnotně brzy po odrazu i takový dlouhý míč.

ženský tenis se dnes odehrává od základní čáry dovnitř kurtu, hráčky, které se pohybují daleko za základní čarou (třeba Hercog nebo Larsson), už jen paběrkují.

ženské zkrátka drží BL za každou cenu.
Reagovat
spaniel
Baseline dominuje i mužskému tenisu, přesto to tam nikdo nedela. Prijde mne to spis jako nešvar z lenosti si ustoupit do boku. A taky technikou bekhendu, kdy vetsina zen ho hraje s pokrcenymi rukami ciste jen rotaci trupu.
Reagovat
Chrenda
Jo souhlasím. Jsou líné, nestíhají si ustoupit.
Reagovat
dadaft
líné?
nesmysl!
Reagovat
Davor1
Ale, vidieť to občas aj u mužov, nie tak často, ale predsa... Napríklad Berdych v Paríži proti Andersonovi takto zahral dvakrát...
Reagovat
spaniel
Jo, u Berdych jsem si taky vsiml. Napada te jeste nekdo? A co si o tom myslis?
Reagovat
Davor1
Videl som to určite aj u Murrayho, myslím že aj u Isnera...u žien mi to príde normálne, tam to vidieť veľmi často, Aga aj Angie takto hrajú niekoľkokrát každý zápas, dôvod dobre popísal dadaft, pre ženy je ťažšie hrať BH v rýchlosti a zníženie ťažiska pomáha...
U mužov mi to už ale príde skôr ako anomália, vidieť to len občas, sám som takto asi ešte nikdy nehral, hoci pri mojich zápasoch s kamošmi máme na každý úder celkom dosť času, takže je to v pohode... :-)
Reagovat
Chrenda
BL bráníš nejlíp dlouhými míči na soupeře, to znamená permanentním tlakem na jeho BL. Ale že bych stál na zadní a nehnul se dozadu ani o píď a barl to halfvolejem nebo na kolenou, to je fakt úplný úlet. Taky říkám, že to jsou údery šmudly ne pořadný tenis.
Reagovat
ptpc
Presne toto napadlo aj mňa a nikto mi to nevedel vysvetliť. Ísť do pokľaku a potom sa zdvihnúť je proste strata času a z toho ďalšie vyplývajúce nevýhody...
Reagovat
slacker
Uplne zbytecne komplikace
Reagovat
smazaný uživatel
Booože, ta neschopnost v ženském tenisu potvrzovat brejk, takhle se to pak dramatizuje, včera jsem správně tipovala stejnej průběh 2. setu u Lucky dvakrát 6:4, dneska jsem zase tušila u Petry výsledek 1.setu 7:5 po tom, co to dotáhla na 5:5, tak alespoň v tiebreaku :D tak si tipnu i teď 7:6 a 6:3 :)
Reagovat
pockerface
Petro nepodělej to, já bych chtěl vidět H+H v akci. Ale ne v rozhodujícím zápasu za stavu 2:2, ale už za stavu 3:1, tak se snaž, máš na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si naopak přál, aby to rozhodla čtyřhra za stavu 2:2 :)
Reagovat
pockerface
já ne, já chci koukat na TM od 15 hod.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, kurňa Petro, dodělej ji! :D
Reagovat
tommr
Petra si hraje s ohněm. Kerberová se vrátila do zápasu a bude ještě kousat ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
jen ať pěkně kouše, ať je to napínavější!
Reagovat
tommr
Petra se bohužel rozhodla zápas zdramatizovat a jeden brejk Kerberový vrátila ... :(
Reagovat
kada.tom
hmm, teď to Petra pěkně zku*vila ... snad se zase rychle zpamatuje :-)
Reagovat
PetaM
Tak to nebude kanár no ... :/ :D
Reagovat
tommr
kanára vem čert - hlavně aby to Petra nějak vyhrála a pokud možno ve dvou ...
Reagovat
pockerface
no před chvílí jsem to psal, že je to ženský tenis a ten je nevyspitatelný a Petra mi to hned dokazuje. Tak Petro nemusíš se chytat hned každého mého slovíčka :-)
Teď byla Petra dost nekoncentrovaná.
Reagovat
pockerface
a možná přesně takhle by to vypadalo, kdyby to Angie dopodávala, ale naštěstí to dopadlo obráceně.Teď by se musela Petra úplně sesypat nebo zlomit nohu, aby už to nedopodávala, ALE je to ženský tenis :-) ! tak raději mírním optimismus, Petra taky dokáže dělat kyksy, tak snad se jim vyhne. Petro poooojď!!
Reagovat
Davor1
Ach, Angie...včera dvakrát 4-2, dnes 5-2 a 6-5 na servise...a ani set... takto sa z konca desiatky nikdy neodlepíš :/
Petra ale predviedla bojovnosť, ktorá ju zdobí práve vo FC, na turnaji by takýto stav podľa mňa neotočila...
Reagovat
PetaM
Otočila třeba finále v NH proti Kirilenko taktéž z 2:5 ... Akorát na 7:5 :)
Reagovat
Bob
Něco podobného předvedla také s Agou TM 2011.
Reagovat
kada.tom
Petra už dominuje. Vůbec bych se nedivil, kdyby se O2 arenou za chvilku nesl vítězný zpěv kanárův :-)
Reagovat
tommr
a další brejk pro Petru. To už začíná vypadat velice slibně ... :)
Reagovat
Bob
To ano, ale v případě Petry bych raději nechtěl nic zakřiknout.
Reagovat
tommr
máš pravdu a už tu jsou i první trable ...
Reagovat
Bob
Věřím, že už to bude v pořádku a Petra si nenechá vzít servis.
Reagovat
tommr
zato Petra vypadá, že už sotva leze. Ve třetím setu by byla Kerberová favoritka ... :(
Reagovat
PetaM
Petra teď hraje úplně v pohodě a bez křeče ... Hned je to něco jiného.
Reagovat
Bob
sledovat tvoje zápasy je vždy o infarkt, ale velký respekt za první set! Ne každá hráčka by se dokázala takhle vrátit zpátky do hry. Obě dvě, jak Petra a Angie, byly však dost nervozní. Péťo do toho!
Reagovat
tommr
a brejk relativně snadno potvrzenej. Že by už Kerberová odpadávala? :)
Reagovat
Jabadu
Za stavu 2:5 si Petra řekla:
"A už mě ne.ser!"
Reagovat
pockerface
jooooooooooo Petra brejk. Tak teď ho jen potvrdit a hodně rychle set a zápas ukončit. Angie je mi na jednu stranu líto, jako tenistku na turnajích jí mám rád, ale jestli se nezlepší psychicky, tak si myslím, že příští rok opustí top10.
Reagovat
tommr
a Petra začala druhej set nejlepším možným způsobem když Kerberovou hned v úvodní hře brejkla. Ted to chce potvrdit a pak už jen udržet ... :)
Reagovat
Cico93
Toje na poriadný ručník toto.
Reagovat
Padme
hraje naprosto neuvěřitelně... vrací jako Djokovič... Čumím teda!
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně doběhne nebo se snaží doběhnout to, co by dřív nedala, za to klobouk dolů, i za tu neskutečnou výměnu, kterou prohrála, je to moc pěkně vyhecovanej zápas, ale teď už to snad nepustíme :))
Reagovat
pockerface
tady jde vidět ta síla kolektivu. Být to na turnaji WTA, tak na 70% by ten set Petra nevyhrála, ale atmosféra, fandění, zodpovědnost dělá s hlavou divy. Buď ta atmosféra tenistky/tenisty pohltí a dopadnou jako Angie nebo nabudí jako Petru.
Reagovat
kada.tom
brejk, 1-0 :-D
očekávám rychlý konec .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Angie, tohle jsem ti teda nepřál.
Reagovat
Frick
Nejsou mezi sety při něm delší pauzy?
Reagovat
dadaft
no, milé německé kočičky, ještě jste neprohrály, ale už vám moc možností nezbývá, vlastně jen jedna ------ od teď už musíte hrát pořád a všechny nejlepší tenis v absolutním měřítku.

pochybuji, že na to máte.

první set byl infarktovka. ))
Reagovat
tommr
to byl jen těžko uvěřitelnej obrat z 2:5 ke kterýmu hodně přispěla i psychicky labilní Kerberová ...
Doufám ale, že ve druhým setu už Petra podobný drama nepřipustí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a Petru nepochválíš?
Reagovat
tommr
za hru jí pochválit nemůžu, ale za bojovnost a pevný nervy si Petra pochvalu zaslouží ... :)
Reagovat
gedzitka
Náhodou úvod a koncovka super, na prostředek se nikdo ptát nebude :-)
Reagovat
dadaft
podle mě ani ne tak psychika, jako špatná herní taktika (kolikrát Kerber nedokázala změnit rytmus a nechala se utlouct forhendy) a trochu i chybějící herní přehled a periferní vidění -- to se projevilo nejvýrazněji při tom špatném prohozu v koncovce setu - věř tomu, že třeba Radwanská by ten Petřin pohyb vnímala a zahrála by křížem do odkrytého kurtu.

Petra místy ostrá jako žiletka.

kdyby se na tomhle hrál mužský TM, seřezal by je Roger všechny jako učně.............
Reagovat
tommr
ono to ale spolu velice úzce souvisí. Kerberová je tak nervózní, že dělá špatný rozhodnutí a chyby, který by za jiných okolností neudělala ...
Reagovat
dadaft
je to možné, tlak na němky je obrovský.
Reagovat
George_Renel
Neuvěřitelné zvraty a dobrý konec. Petra to vyhovovala vůlí.
Reagovat
Frick
Zavelme k poslední zteči!
Reagovat
misa
od Petry, tak ještě jeden!
Reagovat
PetaM
Bože, hlavně to ne! :D
Reagovat
misa
Myslel jsem ještě jeden vyhraný, nemusí být po takovém průběhu :-)
Reagovat
PetaM
Já vím, právě na ten průběh jsem narážel :D
Reagovat
pockerface
přesně takový set ne. Ale snad jí Petra brejkne hned na začátku.
Reagovat
Jabadu
Petra I. zvaná Nesmrtelná. Vítej doma, královno!
Reagovat
pockerface
Díky bohu za 1.set. Tak teď by to Petra mohla dorazit. A Kerberová by se mohla složit, i když dneska ví, že už nemá co ztratit a nechá tam všechno a poleze po kolenou. Petra je vážně úžasná bojovnice.
Reagovat
slacker
Navzdory tragickym chybam vydreny set. Ufff. yupii. Ale Petra cervena v ksichtu jak rak. Snad to udejcha do konce
Reagovat
kada.tom
Tak Kerber si ten set několikrát a mnohokrát po*rala sama!
Petra ale bojovala a ubojovala ten set!

Paráda!!
Reagovat
Cico93
:)))
Reagovat
pockerface
to je fakt, takový zvraty v mužském tenise moc nejsou :-). Jako na houpačce, ale to je na tom ženským tenise právě pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl opravdu infarktovej gem, teď se hlavně nesesypat v TB
Reagovat
pockerface
přesně hlavně Petru to stálo strašně moc sil, tak by byla veliká škoda o ten set přijít. To je taková dnešní rozhřívačka před večerem :-). Vlastně už před odpoledním zápasem TM, ale samozřejmě, že se už strašně těším na Rogera. Tak ten nám snad takový infarktový zápas nepředvede :-)
Reagovat
Lina
a proto by to měla nyní vyhrát. :) Na Rogera se taky moc těším.
Reagovat
pockerface
Snad to dotáhne a mohla by hodně rychle. Rád bych stihl první zápas TM Andy x Kei, který dává Nova sport v 15 hod.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak, též se moc těším, dneska je to jak maraton :D
Reagovat
Lina
Zdá se, že to stihneme.
Reagovat
Lina
Tak jsem to zakřikla.
Reagovat
dadaft
jak říkal Svačina -- nechápu, proč Kerberová víc netestuje Petřin nejistý bekhend.
Reagovat
Lina
Zajímalo by mě, kdo má větší nervy, jestli Petra nebo čeští fanoušci. :)
Reagovat
pockerface
já myslím, že Petra má žaludek na vodě a já s ní :-)
Reagovat
dadaft
teď se to možná celé zlomí,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
kada.tom
tvl, 6-6 ... TB
Reagovat
pockerface
tak která z holek vyhraje 1.set, tak ta podle mě vyhraje celý zápas.
Reagovat
kada.tom
to je ale přetahovaná :-D
jestli Kerber nevyhraje ten 1. set, tak si neumím představit, co na to její psychika ..
Reagovat
pockerface
jestli nedá ten 1.set, tak psychika půjde do háje a 2.set by byl podle mě rychlá záležitost. Ale ještě není konec. Snad to už konečně Petra promění a půjde se do TB.
Reagovat
pockerface
jestli Petra projede 1.set, tak to bude velká škoda. Tolik energie ze sebe vydala, aby srovnala na 5:5 a jestli to projede, tak nevím pro psychiku asi dobrý, ale pro únavu a výdej energii zbytečné plýtvání. Ale zápas je to zajímavý.
Reagovat
pockerface
děvčata ty Vaše nervičky pracují, ale ani se jim nedivím. Tak asi by bylo opravdu nejlepší jít do TB.
Reagovat
pockerface
Petra poslední gamy lepší na riternu. Nedokáže si udržet podání. Tak snad bude i Kerberová marná na podání a půjde se do TB.
Reagovat
misa
prosím.
Reagovat
tommr
tak Petra pracně srovná na 5:5 a pak daruje soupeřce další brejk. To nevypadá dobře ... :(
Reagovat
misa
jenom Kvitová :-(
Reagovat
EllNino
prosímtě :D :D ....tohle umí hráček
Reagovat
dadaft
kujwa, nervy jak tzyp.

neuvěřitelné kousky, neuvěřitelný průběh, zkrátka ženský tenis v plné síle,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Lina
že by to pro ni dopadlo stejně jako včera? Nevadilo by .
Reagovat
tommr
Kerberová dělá všechno možný, aby zase prohrála, ale Petra je bohužel proti ... :(
Reagovat
Frick
facebook.com/labilninemecketenistky
Reagovat
Davor1
Zápas dvoch najväčších labiliek v TOP10...neuveriteľné, ako dokáže Kvitová zo dňa na deň hrať o 100% horšie. Wawrinka v sukni...
Reagovat
PetaM
Nikdy jsi nehrál tenis? Nikdy ...
Reagovat
Davor1
tenis hrávam rekreačne dosť často, určite častejšie ako ty, ktorý mi tu ideš niečo hovoriť. Ale nie som v top10 rebríčku ATP no...ukáž mi inú top hráčku, ktorá dokáže v priebehu 24 hodín hrať ako deň a noc. Len nedávno na TM predviedla to isté...
Reagovat
EllNino
Peťa hraje taky, tak nekecej
Reagovat
PetaM
V tom případě musíš hrát ultradobře ... Protože kolaps se prostě nevyhne nikomu.
Reagovat
misa
další brejk, pojď!!!
Reagovat
tommr
Petra ještě vykřesala jiskřičku naděje, ale Kerberová má pořád brejk k dobru a bude podruhý podávat na set ...
Reagovat
PetaM
Ach jo .... Ty nervy mi budou přes tu zimu chybět ... :D
Reagovat
Frick
Přes jakou zimu, 5. / 12. ledna je copak už jaro? :o)
Reagovat
PetaM
Jak kdy ... :D
Reagovat
slacker
To je tragedie co vsechno napali po do dobrem prvnim servisu hned do site
Reagovat
misa
od Petry. To je v jejím věku a zkušenostech tak nervózní?
Reagovat
Frick
Hraje lépe než včera, co?
Reagovat
tommr
myslím si, že Kerberová hraje totéž co včera a hlavní rozdíl je v soupeřce ... :(
Reagovat
tommr
Petra je úplně rozhozená a dělá laciný chyby. Druhej brejk pro Kerberovou nejspíš zpečetil první set ... :(
Reagovat
pockerface
včera jsem u zápasu Lucky, která prohrávala 2:4 jsem nebyl vůbec nervozní, protože z Lucie vyzařoval klid a věřil jsem, že to obrátí. Ale u Petry dnes, když nevyužila ani jeden ze 4 brejkbolů na 2:0, tak jsem si říkal, že to je špatný a Petra z toho znervózní a ono je to tady. Petra od toho přetahování na 1:1 začala chybovat, začalo jí to lítat ven a ejhle přišla o své podání. Tak snad se Petra zklidní a i kdyby projela 1.set, tak zápas vyhraje. Snad se nebude opakovat to, že ve finále 3 bod nepojistí a bude to na Lucce. Tak Petro seber se a pojď !!
Reagovat
tommr
a Kerberová zase vede 4:2. Včera to dvakrát nedotáhla, ale dneska už to nejspíš nepustí ... :(
Reagovat
tommr
Petra při svým podání vedla už 40:15, ale nakonec o něj stejně přišla i díky několika DF. První brejk jde nečekaně pro Kerberovou ... :(
Reagovat
Frick
Je dohodnut před halou / v parku "šestý zápas"? Ve smyslu "třetí poločas"....
Reagovat
Frick
Rozumíme si, ne?
Reagovat
slacker
15UE behem 5 gamu?
Reagovat
slacker
Jedna Ue za druhou uz 20 v zacatku 7. gemu
Reagovat
EllNino
nojono, pěkně si nám to spočítal :D
Reagovat
tommr
Petra začla poměrně dobře a Kerberová se naopak nezdá být zcela ve svý kůži. Škoda, že toho Petra nedokázala využít k brejku ke kterýmu byla v druhý hře velice blízko ...
Reagovat
George_Renel
A ty 4 nevyužité bb ji budou dost mrzet.
Reagovat
smazaný uživatel
mečbol..zajímavý pojem :D ball je totiž míček -.-
Reagovat
Jan
Přece nebudou psát mečmíček :) Meč bol. Keby nebol, nebol by to mečbol.
Reagovat
kada.tom
tak Petro, jdeme na to - rozstřílej jí :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist