Kvitová: Porážka bolí, ale zítra nechám na kurtu všechno

12. 11. 2016, 23:36
Aktuality 23
Petra Kvitová byla vždy tahounem českého fedcupového týmu a má nemalé zásluhy na všech titulech, které Česká republika v posledních letech získala. Momentálně se ale dvojnásobné grandslamové vítězce v týmové soutěži nedaří. Dnes nestačila na Caroline Garciaovou a prohrála již počtvrté v řadě.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Nezvyklý fedcupový rok prožívá Petra Kvitová. Pět let vedla české tenistky v soutěži družstev jako neochvějný lídr za úspěchy, převážně vyhrávala, ale letos už si připsala třetí prohru.

Ve finále Fed Cupu s Francií dnes mohla zvýšit na 2-0 a přiblížit tým k hattricku, ale ve Štrasburku podlehla Caroline Garciaové 6-7 a 3-6. "Nehrála jsem tak, jak jsem si představovala. Kdybych hrála o trošku líp, výsledek je jiný," řekla Kvitová.

"Porážka bolí, navíc ve finále. Všichni vědí, jak mám Fed Cup ráda, hraju nejen za sebe, ale i za zemi a za tým, který se o nás tak hezky stará. Není to nic příjemného, ale vím, že jsem tam nechala všechno," uvedla čtyřnásobná vítězka soutěže.

V neděli by se měla na dvorec vrátit a utkat se v souboji dvojek s Kristinou Mladenovicovou. "Zkusím dnešek napravit. Už jsem párkrát zažila, že jsem první den prohrála a druhý se to otočilo. Doufám, že to bude lepší," řekla.

K finále dorazila do Francie z Číny, kde minulý týden neztratila ani set a vyhrála Elite Trophy. V Zhuhai si pomáhala servisem a diktovala tempo výměn, což se jí proti Garciaové nedařilo. "Necítila jsem všechno. Timing nebyl perfektní, jak bych potřebovala. Chyběl mi půlkrok a necítila jsem dobře míč," řekla.

Světová třiadvacítka oproti dvojnásobné vítězce Wimbledonu odehrála výborný zápas. "Měla odpověď na všechno, co jsem zkusila. Moc toho nezkazila a nepomohla mi. Šla si pro výhru a za to jí dávám kredit. Vím, jaké to je, když hraje člověk v zóně. A dneska tak bohužel hrála ona, ne já," řekla Kvitová.

Ve druhém setu si šestadvacetiletá česká tenistka nechala převázat levou nohu, ale nešlo o nic vážného. "Měla jsem jen preventivní tejp na nártu, to je všechno. Jen jsem si nohu nechala přetejpovat, jelikož mi trošku vadil v botě," řekla.

"Tělo už je na konci sezony trošku zdevastovaný, ale snad to bude dobrý," řekla směrem k nedělnímu utkání a dodala: "Nechám na kurtu všechno."

Na zápas s Garciaovou musela dlouho čekat, protože v první dvouhře Karolína Plíšková vyhrála nad Mladenovicovou až skoro po čtyřech hodinách. "Byla jsem v nervech celou dobu, jak ze zápasu Káji, tak i ze svého. Jsem ráda, že to Kája urvala, ale byl to strašně náročný zápas," řekla Kvitová.

Francouzky jsou ve finále po 11 letech a Mladenovicová s Garciaovou hrají o titul na rozdíl od Češek poprvé. Za pomoci publika ale zvládly tlak úvodního dne výborně.

"Bohužel. Před víkendem jsem čekala, že je atmosféra nabudí, ale ne, že jim ten lauf vydrží celý zápas. A Garciaová to bohužel vydržela," řekla Kvitová.

Stav 1-1 po úvodních dvouhrách dává českému týmu stále naději na zisk fedcupového hattricku a pátého titulu za šest let. "Máme před sebou tři zápasy, z nich potřebujeme dva body. Prostě je musíme někde urvat," řekla Kvitová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
Krisboy
https://pbs.twimg.com/media/CxF2kbKXAAAL5G2.png:large
Reagovat
martinezi
Ahoj nevím proč ale zdálo se mi včera že Petra hrála jinak než obvykle, přišlo mi že se víc snažila hrát míče na jistotu spíše do středu kurtu než ten její klasický bum prásk lajna atd.Ano pár míčů ano ale nebyl to myslím si její uplně tenis
Reagovat
darek.vrana
Protože Garcia často diktovala. Hraje stejně rychle jako Petra a to pak nejde.
Reagovat
Lunej..
Petra už dávno "bum bum a když bum bum nejde hraju větší bum" dávno nedělá. Osobně se mi její současná hra líbí mnohem víc, je vidět, že má variabilitu.
Reagovat
Roger_Federer
Ahoj :)
Reagovat
darek.vrana
No tak to je základ, ale jestli to napraví, to se uvidí, protože zbylé dva zápasy nevidím zas tak optimisticky. Garcia hrála hodně dobře a obávám se, že vyhraje i zítra. A debl, tam budou Francouzky favoritky.
Reagovat
smazaný uživatel
ale rači at se nechá petra všatně neska to bylo vostuda naentou víte
Reagovat
smazaný uživatel
VOSTUDA je tenhle tvůj příspěvek..se divím že se klávesnice nebránila tohle natukat))))
Reagovat
smazaný uživatel
pýče se NAŤUKAD ty vostudo takle se pýše rodnej jazik asi bises mněl vrátid do školi a dávad výc pozor nemam rád tydle komntařé plní chyb víte
Reagovat
FulnekUltras
čeká Petru bohužel i zítra, ale doufám, že to už nebude tak brutální posun jako dnes.

Jinak je zcela pochopitelné, že Petra zítra nastoupí - nechat současnou nejlepší hráčku světa kvůli jakési zkratkovité připokáklosti po jednom atypickém utkání mimo hru, by bylo od Pindi ;) krajně nezodpovědné.
Reagovat
Kozoroh
" nechat současnou nejlepší hráčku světa"

Dnešní TOP 10 pochází dle FU z vesmíru, když až 11. Petra je z tohoto světa :-D
Reagovat
smazaný uživatel
"po jednom atypickém utkání mimo hru"
Petra takhle hraje už 5 let. Ale třeba se jí to někdy sejde a podaří se jí, podobně jako Angelique, jednou být i No.1.
Ale chápu, že některým čecháčkům stačí přežvýkané tvrzení většiny okolo a ze svého maloburžoazního pohledu vidí svou favoritku jako Neohroženou.
Tak aby je nemuseli křísit po zápase s Alize/ Kiki :-)
Reagovat
smazaný uživatel
FU
Reagovat
FulnekUltras
jako ve vodě, na kole a při běhu asi dobrý, ale v přicmrndávání jsi ještě lepší
Reagovat
FulnekUltras
pokud jde o aktuální formu posledních týdnů, je jistě každému jasné, že nějaký rok dozadu počítaný žebříček neodráží nic

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/827457-kvitova-tajila-zraneni-v-sobotu-hrala-pod-prasky-v-nedeli-uz-ji-ale-bolest-na-kurt-nepustila.html#hp-artcl
Reagovat
slacker
a aktulani forma tohoto tydne zase ukaze ze posledni mesic nic neznamena
Reagovat
Fandina
V článku se píše:
"Zkusím dnešek napravit. Už jsem párkrát zažila, že jsem první den prohrála a druhý se to otočilo. Doufám, že to bude lepší," řekla. Podobně to dokázala třeba v loňském finále v pražské O2 areně proti Ruskám.
Ale tam první den vyhrála a druhý den prohrála, tak doufám, že zítra to bude obráceně.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, máte pravdu. Nenapadlo by mě, že ČTK udělá takovou chybu. Jdu to hned opravit :)
Reagovat
Fandina
JJ, všude jsou jenom lidi a jsme chybující.
Reagovat
rusedski
On ten její výrok ale trochu postrádá smysl, protože tohle se jí povedlo jen v Itálii (nedělní výhra nad Errani po sobotní prohře s Vinci). Spíš se jí stávalo to, že první den vyhrála a v neděli prohrála (pokud dobře počítám, tak 5x).
Reagovat
flex
Beru to tak, že se Petra tou nepravdivou větou nominovala na druhý zápas sama. Tak snad to "všechno" bude stačit.
Reagovat
Fandina
Letos prohrála ve Švýcarsku v sobotu i v neděli a vloni ve finále to právě bylo obráceně. Jinak v Palermu prohrála v sobotu a vyhrála v neděli a to asi měla na mysli.
Reagovat
Fandina
v Rumunsku ne ve Švýcarsku oprava
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist