Kvitová před Wimbledonem léčila zranění ruky i nachlazení

30. 6. 2019, 18:45
Aktuality 20
Pro milovaný Wimbledon by Petra Kvitová udělala cokoli. Předloni měla slavný turnaj na trávě v All England Clubu jako motivaci k návratu po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení. Letos zase do londýnského grandslamu vstoupí skoro bez přípravy, jelikož léčila natržený sval v předloktí a navíc krátce před startem ještě nachlazení.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 Kvitová se zranila den před startem antukového Roland Garros. Od té doby tři a půl týdne nedržela raketu v ruce a poprvé si zahrála až v Londýně, kam přiletěla v úterý. Aby toho nebylo málo, dva dny pak proležela s nachlazením v posteli a stále má zastřený hlas.

"Já nevím, co se stalo, že mě někdo takhle trestá," řekla Kvitová po nedělním tréninku na přípravných dvorcích Aorangi na konci wimbledonského areálu, ale vypadala v dobré náladě. "Jsem vcelku pohodě, beru to s nadhledem."

Na druhou stranu ale přiznala, že vyloženě s humorem situaci brát nemůže. "Jsem ráda, že mě ruka nebolí, ale příprava je každopádně tragická. Raketu jsem vzala do ruky před několika dny. Bude to zajímavý Wimbledon," podotkla.

Do turnaje vstoupí v úterý a prakticky bez tréninku. "Z voleje," přikývl její kouč Jiří Vaněk. "Petra udělala všechno, aby si zahrála Wimbledon. Všechno tomu podřídila. Víte, jak to tady na trávě miluje. Půjde to zkusit a uvidí se. Připravená na to extrémně není. Hlavně, aby ji ruka nebolela a nezranila se," řekl kouč.

Wimbledon je pro Kvitovou srdeční záležitostí, díky které se uzdravuje rychleji než jindy. Speciální motivaci tak měla předloni po operaci prstů levé ruky a nyní znovu. "Je to svým způsobem tak. Ale na druhou stranu jsem byla připravená na to sem nejet a Wimbledon nehrát. Kouzlo tenhle turnaj pro mě pořád má, ale po tom, čím jsem si prošla, mám jasno: zdraví je na prvním místě," zdůraznila Kvitová.

Devětadvacetiletá světová šestka stále neví, zda opravdu nastoupí nebo jak dlouho v turnaji vydrží. Ještě má před sebou pondělní trénink a v úterý může teoreticky zápas skončit po první výměně, pokud by v předloktí ucítila ostrou bolest. "Ano," přitakala.

Kdyby se mělo hrát antukové Roland Garros nebo třeba US Open na newyorském betonu, nejspíš by Kvitová nenastoupila. "Tady na trávě je výhoda, že se hraje rovně, což je nejmenší zátěž pro rotace v předloktí," uvedl Vaněk.

Na kurtu jeho svěřenkyně odehrála dva kvalitnější tréninky, jeden tréninkový set. "Když zápas zvládne bez tlaku, je schopná se víceméně během něj natrénovat," řekl Vaněk a pozitivem podle jeho slov je, že má Kvitová díky pauze viditelnou chuť do tenisu. "Ale nedokážu odhadnout a říct, na kolik procent je schopná hrát nejlepší tenis," řekl kouč.

Kvitová řekla, že si připadá divně, protože jde hrát Wimbledon bez přípravy. Zprvu si v Londýně připadala jako na návštěvě. "Ale už se cítím líp, neléčím ruku a neležím v posteli. Mám trávu ráda a rychle si na ni zvykám. Je fajn tu po roce zase být," usmála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Fransoas
Pro Petru je rozhodně nešťastné,že se to zranění projevilo poměrně krátce před tímto velkým podnikem.Teď je to jiná situace,než když jí ten magor zranil.Přejme si,aby ruka vydržela pro první zápas a potom je to otázka dalšího rozhodnutí,ale je to na ní.
Reagovat
FulnekUltras
místo zápasu bych mluvil spíš o gemech - a opravdu teď vím proč
Reagovat
Fandina
Jj, jako se vším. A konto, kdy bude trénovat Petru Kotyza. Fakt perlíš.
Reagovat
FulnekUltras
"Kouzlo tenhle turnaj pro mě pořád má, ale po tom, čím jsem si prošla, mám jasno: zdraví je na prvním místě."

----------------------------------------------------------------

Doby, kdy se v chrámech obětovali živí lidi pro nějaké pochybné ideje, jsou snad už kwa za náma - a bude-li tělo sloužit a chuť do tenisu po dvou delších pauzách vydrží, nemusí být sezóna 2020 vůbec poslední.
Reagovat
Torn
Nech to na Petře, když to nepůjde, stopne to, ale vzdávat to, když ví, že by to mohlo být ok. Sezóna 2020 nemusí být poslední, ale taky může, vždycky se něco může stát. Lucka Šafářová si taky nemyslela, že bude muset skončit a bude ještě na OH, a jak to dopadlo.
Reagovat
Frick
Nemusela, CHTĚLA. V deblu by se do toho Tokya dostala téměř určitě.

Sakra práce - dyť v tom deblu, když měla slušnou parťačku, tak hned hrála finále Premieru.
Reagovat
Torn
Tak možná toužila už po normálním životě.
Reagovat
Frick
Ano.
Reagovat
Frick
...který tedy teď taky nemá, protože je aktérkou bulvární causy pětiletky. (předtim to byla Bartošová)
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, že netrénující Petra může z dlouhé chvíle ještě i zítra navštívit možná i přímo TP - a třeba se jí nakonec přece jen nějaká ta sebezáchovná kontrolka rozsvítí. Ani se nedivím, že by plechfans jen uvítali, kdyby jim tato "překážka" zmizela z cesty natrvalo.
Reagovat
tommr
zas to zbytečně nedramatizuj. Myslím si, že drtivá většina našich tenisových fanoušků fandí jak Petře tak Karolíně a nikdo by ze zranění Petry radost neměl. A Petra je svéprávná a určitě by nějaký vážnější zranění neriskovala ...
Reagovat
Torn
Fulnek je mimo ostatně jako vždycky.
Reagovat
Andrew89
znam jednoho kterej teda radost na 100% ma
Reagovat
smazaný uživatel
tommrův chráněnec
Reagovat
Torn
To neznamená, že někdo fandí Karolíně, že přeje Petře smrt nebo konec kariéry, prober se. :D Četl si ten její rozhovor, kde mluví Vaněk, že s ohledme k povrchu a dalším věcem, nechají Petru hrát, která má chuť hrát a na tréninku se jevila dobře a ruka držela víc než se asi čekalo. Ons taky nebude v extra formě, je taky zraněná, takže jí může porazit, i kdyby nehrála na plno a s dobrým losem může dojít daleko, i když moc nehrála. Kolář, Vaněk i Petra ví, co dělají, tak jim do toho nekcej, ty pseudofanoušku Petry Kvitové.
Reagovat
FulnekUltras
Slaďounce tady hustíš jak Reagan do Gorbiho - ale podstata věci zůstává stejná.
Reagovat
Fandina
Jasně, ty víš, jak kdo do koho hustí. A co mu říká. Fakt mě bavíš.
Reagovat
Fandina
Jj, navštíví TP a přečte si tvoje bláboly a podle toho se rozhodne. Pobavils.
Reagovat
FulnekUltras
Povíme si v úterý. Naivů bývá pravidelně plná Letná.
Reagovat
Fandina
Tvoje příměry jsou zábavné. Jsi fakt naivní Čecháček.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist