Kvitová před Wimbledonem věří, že jí psychicky pomůže triumf z Eastbourne

27. 6. 2022, 14:49
Aktuality 10
Petra Kvitová se chystá na čtrnáctý start ve Wimbledonu a věří, že jí po posledních protrápených měsících pomůže čerstvý triumf z Eastbourne. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce může na travnatých dvorcích v All England Clubu zaútočit na třetí titul. V prvním kole vyzve v úterý Jasmine Paoliniovou z Itálie.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Je krásné zase získat titul. Znamená to, že přichází něco velkého. Byla to pro mě skvělá příprava a také jsem si zahrála pět zápasů za sebou. To pro mě bylo něco neuvěřitelného, protože jsem to letos ještě nezažila. Doufám, že mi to pomůže ke zvednutí sebevědomí," řekla Kvitová na webu WTA.

Šestadvacátá hráčka světa neměla úspěšnou sezonu. Před turnajem v Eastbourne nastřádala 10 výher a 13 porážek. Dostala se jen dvakrát do čtvrtfinále na turnajích v Dubaji a Miami.

"Byla jsem hodně zraněná a bylo těžké trénovat. Připomínalo to horskou dráhu a nedařilo se mi vyléčit ze zdravotních potíží. Následně jsem odehrála jeden zápas a byla po něm totálně zničená. Z fyzického i psychického hlediska to bylo docela těžké. Občas mě nebavil ani tenis, což se mi běžně nestává. Ten poslední týden jsem si ale užila," uvedla Kvitová.

Po finálovém vítězství nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (6-3 6-2) slavila od premiérového titulu v roce 2009 celkově devětadvacátý. Více jich během tohoto období získala na okruhu WTA jen hvězdná Američanka Serena Williamsová.

"Co to pro mě znamená? Asi že už jsem hodně stará," usmála se Kvitová. "Prakticky to ale neznamená vůbec nic. Je těžké hodnotit si celkově svou kariéru. Ten celkový obrázek uvidím, až skončím a nebudu hrát. Když jsem ale pořád aktivní součástí, je těžké nad tím přemýšlet," podotkla česká tenistka.

Během svého oblíbeného Wimbledonu by mohla zaútočit na třetí trofej po letech 2011 a 2014. Na turnaji bude plnit roli nasazené pětadvacítky.

"Myslím, že ten poslední triumf ale na mém očekávání moc nemění. Nic jsem od sebe nečekala ani v Eastbourne. Doufám ale, že se budu cítit lépe, protože do této doby to nebylo moc dobré. Bylo by důležité zase věřit, že to můžu dokázat a bojovat o dobrý výsledek. Na druhou stranu je to ale úplně jiný turnaj. Půjdu na to postupně a stejně jako před týdnem," dodala Kvitová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
to je ovšem zásadní chyba!smile
Žádný postupně, rovnou finále, ve kterém má díky své bilanci největší šancesmile
Reagovat
Mantra
se na to dá koukat i z druhé strany - může jí svazovat ruce to očekávání od sebe samé ale i z okolí...smile
Reagovat
Marduch
Nebylo by to poprvé, před Wimbledonem Birmingham 2017 a 2018.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se na to díváš vždycky z pohledu trola, takže to je jedno.
Reagovat
Fandina
:DDD
Reagovat
tommr
ten titul ji dozajista zvedne sebevědomí, ale zároven to bude znamenat i to že už jí žádná ze soupeřek nepodcení ...
Vzhledem k těžkému losu je ale Petra stejně téměř bez šance na postup do druhého týdne natož na titul. Bud Badosa ve třetím kole nebo Halepka ve čtvrtým budou pro Petru znamenat stopku ...
Reagovat
Alien
To si nemyslím! Halepová konečná - vystupovat po 1.kole!
Reagovat
FulnekUltras
necháme se překvapit - vnitřní rozpoložení Peti teď mohlo být i mnohem horší ;-)
Reagovat
Blondie
Popravdě je mi to letos jedno. Titul Peti už nevyhraje, o body se nehraje, peníze má XD takže budu mít radost, když ji uvidím hrát a nabírat sebevědomí, jinak je to takové...

Ale ráda se nechám překvapit.
Reagovat
Fandina
Dobře tommruješ, jen tak dál.smile

Po zkušenostech s Petruškou nikdy nelze říci, jak dopadne. Nicméně, čtu, že měla zdravotní problémy a tak zase jsme tam, kde jsme byli. Všechno závisí i na tom, jak na tom bude zdravotně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist