Kvitová prohrála s Hradeckou, Prostějov titul přesto obhájil

20. 12. 2011, 18:47
Aktuality 14
Tenisté Prostějova obhájili podle očekávání titul v tenisové extralize. Favorizovaný tým v dnešním finále porazil I. ČLTK Praha 5:2. Z triumfu se raduje i druhá hráčka světa Petra Kvitová, která sice nečekaně prohrála ve dvouhře, ale spolu s Lucií Šafářovou získaly rozhodující bod ve čtyřhře.
Prostějov - vítěz extraligy 2011

Výběr Prostějova vyhrál domácí extraligu smíšených družstev počtvrté za sebou a pojedenácté v historii soutěže. Spolu s Kvitovou a Šafářovou se o něj letos zasloužili sedmý hráč světa Tomáš Berdych a zahraniční posily Fin Jarkko Nieminen, Ital Andreas Seppi, Němec Florian Mayer a Ukrajinec Sergej Stachovskij.

"Je dobře, že se zase vyhrálo. Jsme prostě nejlepší!" smála se Šafářová v rozhovoru v České televizi po vítězné čtyřhře.

Favorizovaný Prostějov vyhrál podle předpokladů, ale finále mělo dvě překvapení. Prvním byla prohra wimbledonské vítězky Kvitové po boji s Lucií Hradeckou 7:6, 6:7 a 5:7. "Předváděly jsme docela slušný tenis. Zradil mě bohužel servis, ale Lucka hrála výborně. Mohla jsem mít lepší chvilky, ale hrajeme jako tým a doufám, že to ostatní vybojují," řekla Kvitová, která občas frustrovaně házela raketou. "Jsem totálně unavená, ale šťastná, že jsem uhrála bod pro tým," radovala se Hradecká. 

Nečekaná byla i výhra Jana Hernycha (168. ATP), který sice ztratil s Italem Seppim, 38. hráčem světa, první set 0:6, ale zbylé vyhrál 6:4 a 6:4.

V úvodních dvouhrách bodovali za Prostějov Fin Jarkko Nieminenen výhrou nad Janem Mertlem a Lucie Šafářová, která porazila Ivetu Benešovou, přičemž v první sadě odvrátila setbol. "V prvním setu jsme se přetahovaly o každý míč, po setbolu jsem začala lépe servírovat a zlomila to," oddechla si Šafářová.

Vedení na stranu Prostějova za stavu 2:2 strhl Florian Mayer výhrou nad Philippem Petzschnerem. Berdych pak odvrátil v první sadě také setbol a poradil si s Rakušanem Jürgenem Melzerem. "Začátek nebyl podle mých představ, ale jsem druhý den na kurtu a soupeř byl hodně nepříjemný," řekl Berdych.

Definitivu výhře Prostějova dala dámská čtyřhra, v které Šafářová s Kvitovou porazily deblistky Benešovou a Hradeckou 10:6 v super tie-breaku. "Hrály jsme po radě trenéra odzadu naše pecky a fungovalo to dobře," řekla Kvitová.

Vítězný výběr vedle trofeje získal z čtyřmilionové dotace Česká spořitelna tenisové extraligy 2011 celkem 1,5 milionu, poražený finalista obdržel 800 tisíc.

- Extraliga tenisových družstev - výsledky finále (20. 12. 2011)

Prostějov - I. ČLTK Praha 5:2
Nieminen (Fin.) - Mertl 6-2 7-6(5)
Šafářová - Benešová 7-6(3) 6-3
Seppi (It.) - Hernych 6-0 4-6 4-6
Kvitová - Hradecká 7-6(6) 6-7(5) 5-7
Mayer - Petzschner (oba Něm.) 6-1 7-6(3)
Berdych - Melzer (Rak.) 7-6(5) 6-4
Kvitová/Šafářová - Benešová/Hradecká 6-4 5-7 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemusíš se mnou souhlasit, nenutím tě. :) Mně se právě to finále v Cincinnati moc líbilo. Ta bojovnost Mashy i Jeleny mě nadchla a že tam byly nevynucené chyby? Ty k tomu patří. Důležité je, že to bylo drama se vším všudy... Samozřejmě jsem vybíral jenom ze zápasů, které jsem viděl a které si pamatuju. Proto je tam z první poloviny roku jenom Indian Wells. :D Jsou to všechno finále a všechno tříseťáky, protože pěkný zápas je pro mě většinou na tři sety (ale najdou se i výjimky). Zápas Agy a Petko v Pekingu byl opravdu krásný, skoro jsem ho chtěl zařadit na 2. místo. Ale opravdovým vrcholem a nejlepším zápasem pro mě bylo finále TM (tedy až na ten výsledek :D). Jinak souhlasím, že Arantxa Rus je velmi zajímavá hráčka a Bethanie mám taky rád.
Reagovat
skott
to vis, ze s tebou nesouhlasim, protoze tvoje nazory jsou nekdy fakt zcestny.Pust si, prosim te tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=hf1zgFzeHMg
prehraj si to jeste nekolikrat a pak prijd znova, jestli to stale povazujes za druhy nejlepsi zapas roku..
Ostuda, ze fanousek Marii oznaci podobny vykon, za nejlepsi v sezone.
Reagovat
smazaný uživatel
To tak neprožívej. Je normální, že máme někdy odlišné názory. Na tom přece není nic špatného... Tos mi schválně vybral nejhorší část zápasu, ne? :D V těch necelých 13 minutách bylo dost chyb, ale taky tam byly pěkné momenty. Třeba ta dlouhá výměna v čase 6:36-6:59, kdy se Masha skvěle ubránila. Nebo její dvě esa za sebou v čase 8:19-8:43.
Nemusíš to moje pořadí brát až tak vážně... Nejsem ten typ, co by zápasy nějak podrobně rozebíral. Jenom se mi zrovna finále v Cincinnati vrylo do paměti, protože jsem se u toho dobře bavil a ještě k tomu Masha vyhrála. :) Abychom si rozuměli, tak nikde netvrdím, že to byl zrovna její nejlepší výkon v roce. Zaprvé to ani nemůžu posoudit (neviděl jsem všechny zápasy) a zadruhé jsem hodnotil zápas jako celek. Líbí se mi zápasy, které jsou vyrovnané a dramatické až do konce. Neřeším, jestli je tam tolik a tolik nevynucených chyb... Jsem nadšený fanoušek, ale experta ve mně nehledej. :D
Reagovat
skott
Do pameti se mi take vrylo, ale ne tenisovou kvalitou, proto jsem si toho jako nesmyslu v mych ocich vsimnul.Maria odehrala spoustu vybornych utkani, napr. behem Rima nebo kdyz sfoukla neoblibenou Cibulkovou ve ctvrtfinale Wimbledonu, ale zadny bych asi nevybral mezi nejpohlednejsi zapasy za cely rok (coz neni jeji vina).
Prijde mi, ze jsi ten svuj zebricek vybral zkratka podle schematu - tri sety, finale a k tomu uz jen aby tam byla nejaka tva oblibenkyne..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš svým způsobem pravdu. Ono je to taky tím, že se dívám hlavně na zápasy, ve kterých hrajou moje oblíbenkyně. :) V Římě Masha taky vyhrála, ale ani nevím, jestli jsem viděl nějaký zápas z toho turnaje... Spíš jsem viděl zápasy, které běžely na Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom obrázku fakt "veľa" vidieť. :)
Reagovat
BooOoo
který ze zápasů v letošní sezoně se vám nejvíc líbil ? u mě vítězí zápas mezi Venus Williams a Kimiko Date Krumm ve Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme dva, WTA: umě taky vítězí souboj Venus vs. Date Krumm. :-) a ATP: finale Djokovic vs. Nadal(Rome)
Reagovat
smazaný uživatel
1. místo: Vika - Petra (finále Turnaje mistryň)
2. místo: Masha - Jelena (finále v Cincinnati)
3. místo: Petko - Aga (finále v Pekingu)
4. místo: Caro - Marion (finále v Indian Wells)
5. místo: Kaia - Dominika (finále v Moskvě)
Reagovat
skott
monty, to si delas srandu s tim Cincinnati?Jestli chces mit Marii v zebricku, mohl bys vybrat minimalne desitku jejich hezcich zapasu nez ten, kde s Jankovic vyrobily pres 100 nevynucenych chyb.Zajimave bylo jedine kvuli nasazeni, jake obe predvedly a nic si nedarovaly, ale ke koukani bych to nikomu nezaujatemu nedoporucil:-)
Pekny zapas nemusi byt jen finale, nebo jsi zapomnel na Svetu a Schiavone.V Melbourne se znova hraly krasne zapasy, pamatuju si i Martic/Radwanska nebo utkani ve forme hrajicich z kraje sezony Bethanie Mattek a Arantxy Rus..
Z tebou vyjmenovanych bych souhlasil mozna s Radwnaska/Petkovic.
Reagovat
smazaný uživatel
V mém žebříčku figuruje zase vysoko zápasy Lisicki ve Wimbledonu...Lisicki - Li, Lisicki - Bartoli :)
Reagovat
VlS
Krásnej a dramatickej zápas byl Fran - Sveta na AO, spousta nádhernejch momentů, úderů, nasazení, bojovnost. Pár pěknejch zápasů měla Petra a líbily se mi některé zápasy Petko v první půlce roku (možná lépe řečeno do USO), potom se Petko většinou porážela sama, pěknej podle mě byl i zápas Sam - Serena na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě Schiavone-Kuzneztsova na prvním místě, nejen délkou a napínavostí, ale jak píše VIS i velkou tenisovou kvalitou. Pak třeba Stosur-Kirilenko na US Open, ten tiebreak byl úžasný. A finále AO i UO měly taky dobroz úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně zajímavý a dramatický zápas byl na French Open mezi Sabine a Věrou. Ale nemohl jsem ho tam zařadit, protože mám pořád před očima, jak Sabine trpěla v bolestech...

skott: Promiň, že máš reakci nad tím. Zapomněl jsem dát "Reagovat". :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist