Kvitová se cítí dobře, přesto si minimálně půl roku nezahraje

21. 12. 2016, 12:36
Aktuality 171
Tenistka Petra Kvitová se po operaci prstů levé ruky cítí dobře a vizita potvrdila, že se zákrok povedl. Novinářům to sdělil mluvčí hráčky Karel Tejkal. Nicméně operující lékaři poprvé promluvili o jejím zranění a dle jejich prognóz si česká tenistka nezahraje minimálně půl roku.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvojnásobné wimbledonské vítězce Petře Kvitové museli lékaři narychlo operovat poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy, které hráčce nožem poranil neznámý pachatel pří úterním ranním přepadení v jejím prostějovském bytě.

Při operaci byla tenistka v celkové narkóze, zákrok trval tři hodiny a 45 minut. Operaci prováděl společně s primářkou ústavu Alenou Schmoranzovou lékař Radek Kebrle. Podařená operace je ale podle Kebrleho jen 50 procent úspěšného výsledku. Důležité je, i jak se bude vyvíjet rehabilitace.

"Petra se po operaci cítí dobře. Vizita potvrdila, že se operace povedla," uvedl Tejkal v tiskové zprávě. "Děkuje všem za podporu a těší se, až vezme raketu do ruky," dodal.

"Jednalo se o řezné poranění, jak chytila nůž. Zasaženy byly všechny prsty s tím, že nebyly přerušeny kompletně všechny struktury. Na každém prstu byla zasažena jedna nebo dvě šlachy," popsal Kebrle.

Kvitová se nicméně dle lékařů i přes úspěšnou operaci na kurty jen tak nedostane. "Dá se předpokládat, že tenis nebude hrát šest měsíců," uvedl Kebrle. "Je to poměrně masivní záležitost. Budeme dělat všechno pro to, aby vše bylo jako dříve. Ale je to těžké poranění. Rizik je mnoho," doplnil.

"Léčba je rozdělena. Čtrnáct dnů je na zahojení rány, šest týdnů než je šlacha spojená, ale to je jako rozžvýkaná žvýkačka. Aby vyzrála a byla dostatečně pevná a zvládla zátěž, tak jsou potřeba tři měsíce a předtím nesmíte dělat silový pohyb. Pak se může začít pracovat na síle a pokud se bavíme o sportovním zatížení, tak jde o nějakých šest měsíců," řekl na tiskové konferenci operatér Kebrle.

Pokud půjde vše podle plánu, mohla by Kvitová po šesti až osmi týdnech s dlahou začít s další fází rehabilitace. Dle lékařů se ale na kurty vrátí nejdříve po Wimbledonu. "Je mladá, zdravá a má dlouhé štíhlé prsty. To je dobrá prognóza," řekl Kebrle.

Kvitová není jediným sportovcem, který byl ve Vysokém nad Jizerou operován. Před čtyřmi lety zde například provedli většinu amputací článků prstů horolezci Radku Jarošovi poté, co se vrátil s omrzlinami nohou z expedice na Annapurnu.

Mezi pacienty patří také umělci, zejména hudebníci, kteří potřebují ke hře na hudební nástroj využívat jemnou motoriku a cit rukou. Ze slavných výtvarníků se ve Vysokém léčil například sochař Olbram Zoubek, z herců Ondřej Vetchý.

Odborníci z Vysokého nad Jizerou se podíleli také na operacích malé Natálky, popálené v roce 2009 ve Vítkově na Opavsku při rasově motivovaném žhářském útoku. V oboru Chirurgie ruky patří ústav ve Vysokém nad Jizerou do evropské špičky.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

171
Přidat komentář
bIbec
nějak sem si na to fandění Petře za posledních x let zvykl. Sezóně 2017 bude NĚCO chybět. Jó velké NĚCO. Ach jo.
Reagovat
peggy
Mila Petro,vim ja Te je.Delala jsem vrcholovy sport a nyni jsem,jak rikam ja stary chcipacek s otevrenyma nohama.Moc Ti preji co jsi si vydelala a jeste vydelas.Jsi devce,ktere ma pevnou vuli a vis co chces.Verim,ze se uzdravis,ale je to beh na delsi trat,takovy maly maraton.Jen jedno Ti vzkazuji:ne kazdy je Ti pritelem kdo na oko se stavi,v nestesti poznas pritele,to pritel je pravy.Ani vsechny kolegyne Te tak nemiluni jak delaji.
Reagovat
brixner
S rozevřenýma nohama? No todle...
:-)
Zavřít, odchod na tréning!
Reagovat
blixa
No tak co no, každý se musí nějak živit ;-) Vždyť je to solidní řemeslo. Jen Frick z toho bude mít asi ujímání, protože pochybuju že platí daně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kde mohlo být lidstvo, kdyby se detektivové tohoto světa chodili poradit k pisálkům na diskuzích TP.
Ale vše marno, proklétí géniů a vizionářů tkví v tom, že jim nikdo nenaslouchá. Běda ,ó běda.
Reagovat
Mayo
Takze z jednoznačného titulu vo Wimbledone nebude kvôli nejakému Id!otovi nic :(
Reagovat
Krisboy
Taky jsem s tím talířem víceméně počítal :(((
Reagovat
Kozoroh
Škoda, Petra mohla být opět na wimbledonském bále s No1em :-/
Reagovat
Krisboy
Kdepak, skočila by si s Rogerem :)
Reagovat
MartinPa
Tak a je to venku - na jednom z renomovaných serverů (idnes.cz) se objevil identikit útočníka a je velmi podobný jednomu bývalému sporťákovi, který v současné době zahřívá peřinu jiné naší tenistce. Proč k tomu tedy došlo si už jistě zvídavý čtenář domyslí ...
Reagovat
VlS
Trochu ti tam nesedí výška
Reagovat
marsden
Stale se rikam, co se vlastne odehralo a jak. K nam, kdyz ma prijit odecet, tak je vyveska v baraku o tom kdy a v kolik prijdou. Zvonil dole primo na Petu? Pustila ho ona do baraku nebo v dobe ranni spicky nekdo, kdo sel do prace. Zvoni, ona otevre. Zul se? Mozna banalni, ale vzdy si berou na odecet prezuvky. To me zajima v pripade, kdyz pak nejspis? Vybehl ven, zda se znova musel obout. Peta kricela? Vybehla? Nikdy nic neslysel?a v byte kam dosel, kdy zautocil, penize vzal sam nebo mu je dala z tasky? Kamera nic? Stopy - zadny otisky, mel rukavice? Kdyz vybihal nebo odesel tak vzal za kliku? Nikde zadny vlas, chlup v byte stopa bot? Jak dlouho byl v byte, co nasledovalo hned po utoku... mnoho otazek...
Reagovat
FulnekUltras
a odpovědi ještě nějakou dobu zůstanou v policejních spisech - policie se dozví všechno, aby mohla konat - ostatní můžou jen čekat a případně si na ulici víc všímat xichty - jinak konkrétně u nás se písemností přilepenou na domovní dveře ohlásí pouze plynaři - vodárny a elektrárny si chodí jak chtějí, a podle toho to taky vypadá a je s nimi jednáno
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je otázka, v jakym "režimu" ta Petra v tom prostějovskym bytu žila. Ale čas, který trávila, skutečně moc dlouhý být nemohl. Když byla s Radkem, tak zřejmě tam pobývala více, ale asi ne o tolik.

Tedy:

1) Kdo tam na ní zvoníval, když tam žila inkognito? Kamarádky, lidi z jejího zázemí (TK Prostějov, Česká Sportovní), rodina...

2) Nějak tyto "přízemní věci" jako odečty/revize musela mít vyjednaný, předpokládám, že ty firmy, který to provádějí, měly kontakt na nějaký místní Petřiný zástupce z klubu nebo tak a pokud chtěly provést revize, tak kontaktovaly je, a ti jim ten byt otevřeli.

Nevim no, řikám si - bydlela tam "inkognito", v tom případě by na ní neměl zvonit nikdo, koho ona sama nezná.
Reagovat
George_Renel
Maloměsto a inkognito?
Kam tě vede slepá vášeň....
Reagovat
Frick
Tak jestli jí lezou ke dveřim kdoví jaký exsitence, tak tim víc by měla mít důvod radši neotevírat někomu, koho nezná...
Reagovat
Lunej..
Co mam info, tak Petra tam nema zadne jmenovky. Utocnik ji dal nuz na krk a ona ten nuz chytla a jak s nim dotycny manipuloval, tak ji porezal. Pak ji ukradl kabelku a utekl. Musi to byt velice neprijemny zazitek, sama vubec nevim, jak bych reagovala. Preju Petre, at se ze vseho dostane.
5
Reagovat
Hector21
z hlediska psychiky je to hodně zlé...přímé ohrožení života, přepadení doma, kde by měl člověk být v bezpečí :(

naštěstí Petra prokázala, že je to setsakramentská erdég baba a i když to dopadlo hodně blbým zraněním, palec nahoru a velký obdiv, že se takhle zachovala
Reagovat
Frick
Jo, jenže kdyby byla strašpytel, tak má dnes (nejhůř) lehkou modřinu na krku.
Reagovat
PetaM
A nebo hlavu ve vaně a tělo v koupelně.
Reagovat
Hector21
fascinuje mě tvá jistota, že zloděj ozbrojený kudlou jí má jen na svou sebeobranu...
Reagovat
Frick
Má ji k zastrašení oběti.
Reagovat
Hector21
hodlá jí použít
Reagovat
Frick
Ne v případě "hladkého průběhu akce"....
Reagovat
A.R.R.
Pokud s pachatel na akci ozbrojí, je to agresivní a nevyzpytatelný člověk, který tu zbraň použije i z malicherné příčiny. Pachatel má také emoce a pokud není zfetovaný nebo ožralý, tak se sám bojí a reaguje nepřiměřeně.

Vycházím-li z toho, že držel Petře nůž u krku, tak ona v tu chvíli jednala zcela přirozeně, bále se o život, takže než riskovat, že jí podřízne, tak se snažila nůž odstrčit. Prostě obyčejný pud sebezáchovy. Zkus si doma sám přiložit nůž ke krku a uvidíš jak moc je to nepříjemné.

A věc poslední, pokud se oběť brání, tak agresora to většinou vyplaší a utíká.....
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=i3LEJep6PfA

Ne, to fakt neni pr*del. A kdo ví, co to bylo za vagabunda. Mohl to bejt zkušenej rváč, kterýmu kudla neni cizí.

Obávám, že z tohoto případu může bejt nakonec příklad toho, kdy bylo ze strany oběti vše špatně. :-(
Reagovat
FulnekUltras
smýkáš to zbytečně do extrému - doufám, že sis všiml už mírně nervózního pesana u stromu - ten kdyby se uměl sám odvázat, ukouše tam všem šuliny tak, že by jim to už nedal dohromady ani Bohdan Pomahač...
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto sa dole pýta, prečo sa niekto nevyjadrí k tomu, ako sa má obeť zachovať v týchto prípadoch, či spolupracovať alebo bojovať. Niekto zas reaguje, že na to odpoveď nikto nedá, nie sú na to postupy.

Ľudia, sú na to postupy. Minimálne teoretické. Pri prepadnutiach v lietadle, v banke, v bytoch, vždy je základný postup s páchatelom spolupracovat a neohrozit zivot seba a ostatných. U nás sa dokonca stal prípad, kedy SBSkár v banke hrdinsky odzbrojil útočníka so strelnou zbraňou a odovzdal ho polícii a zamestnávatel ho za to vyhodil, lebo ohrozil bezpečnosť ostatných. A na tom videu sa dodnes školia ostatní, že ako sa to nemá robiť..

Takže, hoci je to domnienka, lebo v tom byte som nebol, ale pri štandardnom uvažovaní tipujem, že to nebol vrah, ale "len" zlodej, ktorý prišiel pre majetok, tak si myslím, že ten súboj bol zbytočný a Kvitová mohla v Austrálii kludne hrat..
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš.... takhle z teploučka od kompu se ti to radí... nebyls tam, tak Petru nesuď... nikdo nevíme, jak bychom se v takové krizovce zachovali... teorie je teorie, ale pokud proti tobě stojí maník s nožem, tak jde celá teorie do hajz.u !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tie teorie si niekto nevycucal z prstu, ze áno. V kazdom obore sa v praxi clovek riadi najprv teóriou.

A ci vieme alebo nevieme akoby sme sa zachovali. No to zalezi od danej situácie, je tam vela premenných. Temperamentnejší ľudia asi inak ako pokojnejší, to sa predvída celkom lahko.

Vela ludí píše, ze ked mala noz pod krkom, tak sa musela branit. To mi príde úplne nelogické, ked uz mam noz pod krkom, tak urcite nebudem robit prudke pohyby, kedze mam zivot na vlásku.

Osobne si myslim, ze treba dat tomu čas a snad sama povie, ako to presne bolo a kedy tá sebeobrana vlastne nastala a či bola nutná.
Reagovat
rusedski
Myslím, že kdyby jí chtěl tím nožem ublížit, tak by se stejně neubránila (žena s holýma rukama proti ozbrojenému muži) a tedy pokus o "odstrčení" nože asi v takové situaci nic neřeší, spíše ji může zhoršit (naštvání útočníka, vlastní zranění).

Na druhé straně tohle je taková situace, kde lze těžko očekávat, že se napadený bude chovat racionálně.
Reagovat
Frick
Můj tip: Petře dal nůž ke krku, ta se ho snažila odstrčit, vznikla nepřehledná mela při které došlo k pořezaní. Následně Petra, ochromená bolestí z řeznách ran se už jen svíjela a bekovák bral, co mu přišlo pod ruku.

Pokud tam byl zápas, mohly by tam ale být skutečně stopy DNA. Např. nepatrné zbytky pachatelovy kůže za Petřinými nehty.

Nic tomu zatím nenasvědčuje, ale důvod k bránění se by mohl být i pokus o sexuální útok.
Reagovat
Frick
Taky si myslím, že to tak mohlo i být.

Paradoxně jí mohlo uškodit i to, že je to velká s 183 cm a více jak 70 kg = ten pachatel neměl takovou fyzickou převahu. Kdyby byla nějaký drobek 155 cm, 45 kg, tak je možná taky v pořádku. Nebo s modřinou. (Samozřejmě by to nebyla tenistka).
Reagovat
FulnekUltras
chlapci chlapci...víte zatím vlastně guwno...a myslím, že potřebné podrobnosti se přinejmenším v dohledné době ani nedovíte...ona se taky situace může za minutu dvě (pro postiženého věčnost) vyvinout úplně jinak, než vypadala v první chvíli a člověku najednou mihne v mozku, že teď prostě musí něco udělat (třeba i utéct) nebo to s ním špatně dopadne...přičemž perořízek nemusel být zpočátku ve hře vůbec
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přecejen něco ano>

http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/289415/drsny-vzkaz-kvitove-utocnikovi-prihlas-se-popsala-jsem-te-tak-ze-te-chyti.html
Reagovat
FulnekUltras
dík za aspoň něco ;) - klíčové věci děje na místě však pořád nevíme a nemyslím si, že by nás to mělo nějak trápit...jen ať se zatím třeskutě užírá zmetek...
Reagovat
skott
Máš určitě pravdu, že všeobecné postupy existují, ale nadruhou stranu to jsou modelové situace a zase nelze pokaždé když na člověka udělá někdo ¨bu bu bu¨ okamžitě mu odevzdat všechny cennosti, nechat se ználsilnit apod. Vždycky záleží na konkrétním případu. A tady asi chlápek nešermoval nožem, když byl za dveřma, ale vytáhl ho pravděpodobně až když Petra začla klást odpor a to už bylo pozdě. Prostě si mohla v první chvíli věřit, silná a vysoká je, chlápek podle jejího popisu dost možná byl i menší... ovšem samozřejmě jen spekuluju.
Mnohem víc mě zaráží, že ho vůbec pustila dovnitř nebo mu otevřela. Však takové věci jsou v novinách pomalu každý týden, policie neustále apeluje na seniory, aby si dávali pozor a pak něco takového udělá dospělá ženská, navíc mediálně známá osobnost u které by člověk čekal dvojnásobnou opatrnost. Holt je vidět, že některé věci je zkrátka neustále lidem nutné opakovat dokola jako pro blbé, a doufat že aspoň někdo se z takového případu poučí.
Reagovat
FulnekUltras
dobře vystiženo a naprostý souhlas - šak všude to čteš, všude to čteš, znásilnéní totok... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže díky ono nestačí že už se nemůžu dočkat 7. série Game of Thrones která vyjde tak v Červnu, teď budu i netrpělivě čekat na návrat Petry Kvitové no a aby toho nebylo málo, já už se nemůžu dočkat ani Pchjongčchang 2018
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si mě nepřeje, jako kuchařka znám 1000 způsobů jak zabít člověka metličkou, my s oborou umíme zabíjet i plastovou lžičkou. Opravdu bych nechtěla být v kůži toho člověka zvlášť pokud to opravdu nebylo mířené na Petru, protože ten nevyjde ani z baráku
Reagovat
a.magerova
V naší zemi?!!!

Taky se může stát, že si na TOM vybuduje "kariéru", nějaký pisálek mu nabídne, že spolu napíší ve vězení knihu: "Jak jsem držel Petru Kvitovou pod krkem" a vsadím se, že se najde hodně pitomečků, kteří si tu knihu rádi koupí... :-/
Reagovat
Fandina
Tak tomu nevěřím ani ve snu. Moc fantazíruješ.
Reagovat
Haitik
"Kariéra" se dá vybudovat i na porno nahrávce, tak proč ne na tomhle..
Reagovat
Fandina
Srovnáváš porno s ohrožením života?
Reagovat
Haitik
Ne, ježiš ne! Nejsem de*il.. Napsal jsem snad něco takového? Reagoval jsem jen na tvůj komentář, že magerka moc fantazíruje..
Reagovat
Fandina
A já ti na to říkám, že srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
Haitik
Chtěl jsem jen říct, že "kariéra" se dá postavit opravdu dneska skoro na všem.. Víc nemám chuť se s tebou dohadovat.. :D Hezký svátky a šťastný nový rok přeji! :-))
Reagovat
Fandina
Kariéra se nedá postavit na všem. Jsou určité meze, za kterou se nejde. A nemusíš se dohadovat. Já se také nedohaduji..
Reagovat
a.magerova
Kdo nechce, nepochopí.
Ztráta času se s ní dohadovat !!!

My si rozumíme... ;-)
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
Rip.win
Trapdina
Reagovat
Fandina
zalez
Reagovat
Rip.win
Nelez
Reagovat
smazaný uživatel
Ale porno je něco jiného, na porno kouká každý úplně každý a někteží si za to i připlatí, ale opravdu jen pár jedinců by si koupili knihu od neznámého zločince co výrazně přerušil kariéru naší nejlepší tenistce, ta kniha by na odbyt nešla ani náhodou
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě na pornu není svým způsobem nic špatného pro dospělého je to přirozené to co tam dělají, ale ta kniha by byla mnohem hlubší dno
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Právě čtu - http://www.databazeknih.cz/knihy/posledni-zkouska-311482
Reagovat
a.magerova
To vypadá dobře... :-))

Četls i ty předchozí díly?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ale mám motivaci! A nevadí číst od toho 5.dílu.
Navíc jsem zjistil, že autoři spolupracovali na Bronu - http://www.csfd.cz/film/305322-most/prehled/.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel v naši zemi je těch tupců dost, zvlášť tu je hodně závistivců co ten útok Petře přáli což mi přijde naprosto odporné přát někomu takové zranění, jasně nejsme ve Středověku abychom vešeli lidi za to že sousedovi ukradi slepici, ale tahle ochrana zločinců už je taky extrém. Na hrubý pytel hrubý záplata
Reagovat
A.R.R.
Nemyslím, že Petře tohle někdo přál, je sice pár křiklounů na netu, ale to bych nebral vážně. Já se bavil s pár lidma kteří tenis sledují jen okrajově a všichni jsou z toho špatní.
Reagovat
A.R.R.
Já si myslím,že těch pitomců co by si tu knížku koupili by si našlo dost :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Viz ranní prodej Blesku :-(
Ale máme jiné cíle: GS pro Agnieszku a aspoň vyrovnání GS maxima pro Timeu :-)
Reagovat
A.R.R.
Spousta lidí se rádo pitvá v cizím neštěstí, proto kupují bulvár a jiné blbiny....

Tak tak cíle pro novou sezonu máme, takže budeme fandit dál našim milovaným holkám :-) Už mi ten tenisový blázinec začíná chybět :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Petry to sice nebude 100%, ale taky se těším. Každopádně jestli někdy ještě potká Timeu, má moji podporu Petra.
Právě jsem koukl na loňský 3. set z RG a Petra nehrála až tak špatně :-)
https://www.youtube.com/watch?v=4wlSTV4l_AY
Reagovat
A.R.R.
Na novou sezonu se těším, ale tak jasně to co se stalo vstřebávám. Pro mě sice byla Petra až na třetím místě co se týká našich hráček, ale co sejí stalo mě opravdu hodně vzalo, takže jsem si uvědomil, že jí mám fakt rád a není to jen fandovství dle národnosti.

Doufám, že se uzdraví a vrátí se....když měla své dny tak hrála naprosto úžasný tenis, dá se říct, že z jiné planety. Dokázala vždy překvapit, ať už pozitivně, tak negativně, to je co mě na ní bavilo....nikdy nevíš co přijde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to nefunguje. Asi lze říci, že už ted je to silný příběh, ale hodně bude záležet, jaké charakterové vlastnosti bude mít pachatel.
Samozřejmě v této chvíli si je asi vědom, v jaké situaci se ocitl, takže aby nebyl po dopadení "ukamenován", tak se jeví jako nejrozumnější se sám přiznat. Což by byl určitý předpoklad toho, že svého činu lituje. Samozřejmě pro tenisovou veřejnost, je to velká ztráta a Petra bude určitou dobu na kurtu chybět, ale pro ni samotnou a i pro její kariéru by to byl dost důležitý krok.
Reagovat
A.R.R.
Tak ono bude hodně záležet na motivu pachatele. Obyčejná zlodějina (jdu a někoho okradu, náhodou narazím na TOP tenistku) nebo čin pomateného fanouška, který ublížil své modle, třeba proto, že mu neodpovídala na dotazy na FB...to by se prodávalo hodně dobře.....
Reagovat
smazaný uživatel
V prosinci 2007 se do jejího domu v Moskvě vloupalo šest mužů, kteří ji napadli, svázali a oloupili o peníze a cennosti, včetně konkrétních výher z tenisových turnajů. Vyhrožovali jí a naznačili, že se znovu vrátí. Pachatele se dopadnout nepodařilo. Na Čakvetadzeovou to mělo zničující dopad, narušilo to její přípravu na následující sezonu a její výsledky se zhoršily. Vyhrála ještě halový turnaj v únoru 2008 v Paříži, ale od té doby zaznamenala propad. Opustila první stovku světového žebříčku a na konci roku 2008 byla až 265. V roce 2010 vyhrála turnaj v Portoroži, což ji vrátilo do první stovky žebříčku. Později se ale u ní přidaly problémy se zády a Čakvetadzeová se z profesionálního okruhu vytratila. Konec kariéry vyhlásila v září 2013.
Po sportovní kariéře v roce 2011 se rozhodla za novou politickou stranu Správná věc kandidovat do ruské Státní dumy, ale ve volbách neuspěla a ještě se pokusila vrátit na dvorce. Již ke konci aktivní kariéry se také začala věnovat komentování v televizi a trénování.
Reagovat
EllNino
Ten konec roku 2008 a 265. místo se mi nezdá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba v roce 2008 byla 18. Tak nízko byla až v roce 2011 ale na 234.
Reagovat
EllNino
jj :) ale jinak je to hruza ... Annu jsem měl moc rád
Reagovat
smazaný uživatel
Já si ji bohužel už moc nevybavuju, pár momentů ze zápasu jo https://www.youtube.com/watch?v=lw9HmQRyTVo na tohle do smrti nezapomenu :D tenhle zápas byl jeden z prvních na který jsem koukala od začátku do konce
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je tak jediný zápas s Annou na který si ještě vzpomenu, pak už nastoupila éra Petry Kvitové a mé "přikování" k tenisu :)
Reagovat
Frick
Jenže Ana zmrzačena nebyla. To byli prostě "profíci".
Reagovat
EllNino
Nedá se nic dělat, a to jsem byl smutnej z toho, že nejede na Hopman Cup, kežby zustalo jen u něj ... takhle ji uvidíme možná v září ... tenis snad nezapomene, ale spíš jestli bude moci vubec držet tu raketu v ruce ...

Jojo, ani ně nenapadlo, že zápas s Garcíou, který jsem mimochodem neviděl, bude na dlouhou dobu poslední Petřin zápas na profi urovni ... takže poslední zápas Petry, který jsem viděl celý, byl s Bárou v Zuhai ...ani se teď nějak na novou sezonu netěším, bude to bez Viktorie, Mashy, Petry takový prázdný ...

Duležitý je, že má naději a že se nestalo nic horšího ... nemá cenu řešit body nebo tak, myslím, že znovu konkurenceschopná, pokud nebude mít bolesti, bude tak v lednu příštího roku :)
Reagovat
EllNino
*přespříštího
Reagovat
FulnekUltras
rok někdy uteče strašně rychle a někdy se zase nechutně táhne...no ještě že základku a vojnu má už Peťa dávno za sebou... ;)
Reagovat
kada.tom
Tak z tiskovky operatéra to vypadá, že Petra je mimo po dobu 6 měsíců, protože teprve po týhle době bude moci vzít raketu do ruky ... prakticky je tak tím sezóna 2017 odpískaná, protože až se Petra vrátí (snad se vrátí), tak to bude tak někdy v létě, tipoval bych to na začátek hardů v Americe, dřív by to asi stejně nemělo smysl a lepší už je to pořádně vyléčit a netrojčit. Takže ten zbytek sezóny, počítám, Petra pojme spíš tak na rozehrání ... ale pořád je hlavní to, aby se hlavně mohla vrátit a vrátila se :-)
Reagovat
marekv
Možností je několik:
1) Útok na Petru jako na tenistku je nejméně pravděpodobný, vyšinutý jedinec by takto nekalkuloval.
2) Připravený útok. Zločinec uvažuje tak, že žije sama a je bohatá. Tady ale už pokulhává to uvažování, i zločinci průměrné inteligence musí být jasné, že své peníze jistě nemá doma pod duchnou.
3) Stejné jako bod 2), zločinec je ale spíše z rodu zoufalců, a tak mu stačí jen nějaký dražší předmět a běžná hotovost. Tady ale zase pokulhává ta připravenost. V tomto případě by stačilo počkat, až v bytě nebude. Rozdíl mezi vyradením bytu a ElPasem je masivní. Tohle ví kdejaká lůza i z nejnižších pater zločinu.
4) Pachatel neví, že se jedná o tenistku ! Kouká na zvonky a když vidí jen ženské jméno, tak to zkusí. V tomto případě bych tipoval zoufalce žijícího ve svém mikrosvětě (narkomani, gambleři,..).Vidět na zvonku v Prostějově jméno Petra Kvitová a nepředstavit si známou tenistku, tak tenhle hoša už jede opravdu jen svůj svět.

Je možné, že policie podle popisu zločince zná. Jinak nevím, proč ještě není zveřejněn identikit ?

Doufám a z celého srdce si přeju, aby ruka v létě vyržela i zátěž profesionálního tenisu.

Zdraví je jistě nejpřednější, ale přiznávám, že jsem zvědav na vyčíslení ztrát. Průměrem výdělku za poslední roky ?

A co vy, máte nějaký tip, jak se to semlelo ?
Reagovat
PetaM
Já si myslím, že si ji klidně mohl vytipovat podle toho, že má na noze sádru. Určitě s tím šla po venku a pokud jí sledoval, mohl tím zjistit, kde bydlí. Domyslel si, že asi s tou nohou nechodí do práce (tzn. že nevěděl o koho se jedná) a tudíž má nemocenskou. Mohl zazvonit na více bytů, než ji našel. Ostatní ale mohli být v práci a ona jediná otevřela. A žena je lehký cíl. Navíc se sádrou je ještě lehčí ...
Reagovat
Jabadu
Na zvonku jmenovka nebyla! Že by běloch neznal Petru je velmi nepravděpodobné. Zřejmě si to uvědomil, ale už nemohl couvnout, protože neměl žádný doklad na podpis.
Sedí někde doma zalezlej a klepe se strachy, protože si umí představit, co ho v lágru čeká. Je totálně vyřízenej - oholí si hlavu a nechá narůst plnovous, ale bude mu to houby platný.
Reagovat
marekv
wow !!! je nějaký zdroj, že tam jmenovka nebyla ? Po tomhle jsem docela pátral, ale tak nečetl jsem všechno...
Reagovat
Jabadu
Třeba zde:
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/289384/policie-hleda-svedky-utoku-na-kvitovou-mohlo-jit-o-umysl.html
Reagovat
marekv
dik
Reagovat
FulnekUltras
zdánlivá blbost, ale jak dlouho trvá, než se po něčem takovémhle obnoví do původního stavu...ale docela rád bych teď sevřel toho šmejda...nejlépe v oblasti krku
Reagovat
smazaný uživatel
dlouho, mesice

nekolik tydnu to musi nechat v klidu, pak pomala rehabilitace, ale plna zatez nejdrive po prazdninach - pak se ukaze jestli neni omezena hybnost, ale hlavne jestli to nebude bolet. U kazdeho to probiha trochu jinak, ale citlivost to muze mit klidne jeste za rok. To ze vubec bud emoc hrat na profesionalni urovni zdaleka neni jeste jiste, to se ukaze nejdrive na podzim. pristi rok je sezona odpiskana, kdyz budu optimisticky, tak nejdrive po prazdnianch, ale davam tomu tak 10 %
Reagovat
smazaný uživatel
Problemy s tim maji lid ev beznem zivote, n atozv profesionalnim sportu, kde tou rukou hraje.
Reagovat
FulnekUltras
je to tak - v první řadě buďme rádi, že se Peti nestalo ještě něco horšího, i když to někomu třeba může znít cynicky...teď už má všechno v rukou čas...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to ta Praha zase nevyjde. Velká škoda, protože s premiérovou účastí Petry a případným comebackem Mashy by to byl fakt super turnaj... Hlavní ale je, aby se Petra mohla vrátit.
Reagovat
Frick
Neřekl bych, že by bylo u nás tolik eLPas v soukromym bytě. Ale i kdyby, tak proč to ku.r.va nemohlo skoničit (nejhůř) šokem a nějakou pohmožděninou na krku, jako zřejmě většina z takovýchto incidentů.

Pokud to ovšem skutečně nebyl cílenej útok na ní jako tenistku.

Podrobnosti zatím známy nejsou ale možná skutečně to mohlo být i o tom, že snaha se bránit mohla být i osudová chyba. Pokud to bylo eLPso. Jestli si ten chuj myslel, že holka sama v bytě, snadná kořist, nebude klást odpor. Odpor kladla a už to jelo.
Reagovat
Frick
na druhou stranu - pokud by to byl cílený útok na ní jako tenistku, tak nemohl(i) mít žádnou jistotu, že je tak snadno pustí do bytu. Nicméně mohl(i) mít i plán B, c....

Já bych snad radši Petru nechal hlídat ochrankou. Bez legrace.
Reagovat
PetaM
Teď je to asi zbytečné. Předpokládám, že zůstane u rodičů.
Reagovat
Paseka
Takže v podstatě sezóna v čudu !! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/838321-kruty-verdikt-kvitova-si-nezahraje-pul-roku.html#hp-sez
Reagovat
Kozoroh
Petra bude moct zatěžovat ruku až po půl roce, takže první polovina sezóny je v háji a prakticky i Wimbledon, neboť ikdyby ho stihla, tak bude nerozehraná...

http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-prepadeni-operace-dae-/tenis.aspx?c=A161220_213440_tenis_ten
Reagovat
Krisboy
Je to prostě v prde.i!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže sezona 2017 v hajz.lu....
Reagovat
PetaM
No tak některým to bylo jasné ... 3 měsíce bude mít sádru a rozhodně jsem nepočítal, že po sundání sádry bude hned máchat raketou :D Rehabky si taky vyberou svůj čas. Já budu rád, pokud se vrátí na americké betony, nejpozději do Číny ... :)
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/289384/policie-hleda-svedky-utoku-na-kvitovou-mohlo-jit-o-umysl.html
Reagovat
EllNino
Chybí, má chřipku
Reagovat
Bob
Kolik bodů tak neobhájí a na jakou příčku se orientačně propadne?
Reagovat
Bob
Ta sezona nezačala vlastně nějak dobře
Reagovat
Krisboy
Kolik bodů nevím, ale obhajuje toho pramálo. Čtvrtfinále v Indian Wells, ostatní nestojí za řeč. Samá první, druhá kola. Pak až v dubnu SF ve Stuttgartu.
Reagovat
Krisboy
Nějakých 450 bodů nahrála do 4.dubna. Kdyby to odepsala teď najednou, klesne max. o jedno místo. Takže s propadem v žebříčku to nijak hrozné nebude.
Reagovat
rusedski
I kdyby nic neuhrála, tak až do začátku října (to už bude pomalu konec sezóny) by neměla vypadnout z top 20.
Reagovat
Frick
https://interaktivni.rozhlas.cz/krimi-objasnenost/

(dole)
Reagovat
Krisboy
Myslel jsem, když ji včera převezli do brněnské nemocnice, že ji operovali tam. Je dobře, že to udělali ve Vysokém, tam jsou v oboru chirurgie ruky absolutní špička. Myslím, že nejen u nás. Tak teď už jenom popřát rychlou a bezproblémovou rekonvalescenci.
Reagovat
horska.kraslice
V Brně je taky výborná klinika na tyto záležitosti. Osobně si myslím, že právě proto Brno použili jako mystifikaci pro zmatení bulvárních novinářů či fanatických "fanoušků", kteří by dotyčnou nemocnici byli ochotni obléhat nejméně celou noc.
Reagovat
FulnekUltras
však Čižmář má ode dneška dovolenou ;)
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že třeba iqe tam jel? :D
Reagovat
horska.kraslice
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Standa Kříž, Havířov
dnes 13:17
Ono je smutné to ,že se ji to stalo v den vyhlášení zlatého kanára. Otázka zní jak upoutat pozornost, když je poprvé 2 a ne 1,a je ve vyhlášení jen za fed cup. Jinak pachatelem je asi pan tau , nebo fantomas.V ždyť celej dům dle záběrů tv je pod kamerovým systémem. Ten pachatel je ,ale totální blb, když na dveřích do domu je nálepka jak kráva , že je dům pod kamerama.
Reagovat
Frick
Blb by si nevzal bekovku.
Reagovat
Frick
I třeba na dveřích u non-stop špeluněk jsou zákazy vstupu s pokrývkou hlavy - aby to neznemožňovalo identifikaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastimil Brůček, Praha
dnes 13:11
Kdyby to byla vše pravda, tak skvělé! Jenže žádný pachatel není, jen nešťastá událost, která se zakamuflovala vymyšleným příběhem. U Kvitové jsme toho byli svědkem mnohokrát.
Reagovat
Frick
4 z 5 diskutérů ví, že se pořezala při holení, mrk, mrk
Reagovat
smazaný uživatel
To jako že si mazala máslo na chleba a přitom se řízla? Ale prosimtě Petra není dřevo Nadal
Reagovat
Jabadu
"A on ten Vlastík nebyl hloupý chlapec, věřte mi. ... Byl z Prahy ..."
Reagovat
Frick
BTW: Vlastimil Brůček?!!!

https://www.google.cz/search?q=vlastimil+br%C5%AF%C4%8Dek&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBx63npoXRAhXFLsAKHX84AaoQ_AUICCgB&biw=1920&bih=947
Reagovat
blixa
Jo Vlastík "Plamínek" :D No jo, vrozená demence se nezapře ;-)
Reagovat
Frick
Nemyslím, že je to on.
Reagovat
blixa
http://www.brucektarot.cz/main.php?id=1

Brůček nebude početné jméno, mohl by být. I vzhledem k deb.ilitě jeho vyjádření.
Reagovat
a.magerova
Mužů jménem Brůček je v ČR 128 z toho 28 v Praze, jeden je i v Prostějově.
Reagovat
blixa
A kolik z nich je Vlastíků ? ;-)
Reagovat
Krisboy
Všichni.
Reagovat
a.magerova
To už chceš po mně moc, ale ještě vím, že průměrný věk všech 128 Brůčků je 41 let... ;-)
Reagovat
themimone
byl bych trochu opatrný s tvrzením, že je to on. Tihle, pro většinu lidí známí blázni jsou poměrně častými oběťmi fake profilů. Častokrát by si to dotyčný pod svým jménem napsat nedovolil, ale takto může být "beztrestně" za dementa...
Reagovat
Frick
Kdyby u této smutné příležitosti nějaký kriminalista atp. se vyjádřil na téma, jak se v této situaci chovat. Pokud vám někdo drží nůž pod krkem z důvody touhy zisku majetku, zda nejlepší je rezignovat na majetek, jít útočníkovi co nejvíce po vůli, ať si vezme co chce - díky tomu třeba bude agresor méně nervózní a nebude mít sklon udělat něco agresivního, co ani zprvu nezamýšlel.

Nebo naopak vyšší podvolení oběti může dodat ještě větší kuráž...
Reagovat
EllNino
na to ti nikdo odpověď nedá, když tě ten člověk bude chtít zabít, tak tě prostě zabije ...
Reagovat
Frick
Ano, ale to (snad) nebyl tento případ. Rovněž pochybuju, že toužil po tom Petru zmrzačit. Vše zatím nasvědčuje tomu, že chtěl jen prachy. A tak by bylo dobré vědět, zda nejlepší sebeobrana (obrana zdraví, ne majetku!) není v tomto případě "žádná sebeobrana".
Reagovat
EllNino
pokud ti někdo hrozí nožem u krku, člověk tak trochu zapomíná myslet, už vidim, jak ty bys s nožem pod krkem racionálně uvažoval :D
Reagovat
Frick
Kdyby měl bouchačku, tak se ho budeš pokoušet chít chytit za ruku a vyrazit mu jí nebo spíš dáš ruce nahoru a uděláš všechno, co chce?
Reagovat
EllNino
Co je ti do toho :D
Reagovat
Frick
Mrtvých hrdinů jsou plné hřbitovy.
Reagovat
Frick
Doufám, že k tomu nikdy nedojde, ale myslím, že by bylo nejlepší ho poslechnout.
Reagovat
PetaM
On by s nožem u krku nejdříve napsal nějakou hloupost sem ...
Reagovat
lukassb
Vždyť se ani neví jak se to stalo :) to že v zahraničí píšou něco o souboji v koupelně a noži pod krkem, tomu bych nepřikládal 100% váhu. Navíc jak už se zde píše, žádná rada na tohle neexistuje a záleží prostě na situaci a člověku. Pokud ti dá psychopat nůž pod krk s úmyslem zabít tě, tak už toho holt moc nenaděláš... :D
Reagovat
Frick
Na Petru ale zřejmě zaútočil "normální" lupič, ne psychouš jako na Moniku.
Reagovat
lukassb
O tom ale v danou chvíli uplně nepřemejšlíš hele :) Nevím kolikrát ses dostal do nějaký potyčky(nemyslím zrovna s nožema :D) nebo stresovej situace, ale člověk většinou reaguje dost jinak, než jak si představuje, když sedí v klidu doma a v teple za klávesnicí :-)
Reagovat
Frick
No, já myslim, že v týto situaci je nepravděpodobnější úlek a jistá "paralýza ze strachu"
Reagovat
EllNino
"týto" :D ... to je teda slovo :))
Reagovat
blixa
Že by maršál "Týto" :D
Reagovat
PetaM
Jak se v takové situaci chovat? To si jedině musíš prožít a získat zkušenosti.

Teda aspoň já si pár stresových situací zažil a když přišly po druhé, po třetí, už to bylo mnohem mnohem lepší, než když ta situace byla poprvé :D
Reagovat
horska.kraslice
Tři měsíce se šlachy nesmějí přetěžovat. Jenže pak ještě pravděpodobně nebudou v takovém stavu, aby Petra mohla začít hrát. Nejprve bude následovat postupný přechod na plnou zátěž a zároveň test, jestli je všechno v pořádku, šití šlach a nervů je velmi delikátní záležitost. Jako plus vidím, že odborná operace proběhla poměrně brzy po zranění, to by mohl být dobrý základ pro zdárnou rekonvalescenci.
Reagovat
Frick
Člověk by čekal, že zákrok by postoupila v nějaké velké nemocnici - buď Brno nebo Olomouc, případně převoz do Motola, vojky nebo do VFN na Karláku a ve skutečnosti je (zřejmě) nejlepší zařízení na tyto lapálie v zapadlym jizerskym městečku.
Reagovat
PetaM
Nevím, proč byste měli mít v Praze nejlepší věci, když tam žijou samí idi.oti.
Reagovat
blixa
Teda dííík, taky jsem tam dost dlouho žil :D Ale co se týče pražských nemocnic, tak fakt radši ani po smrti. Otřesný zkušenosti. Zlatý Kladno, neříkám že dokonalý ale třeba oproti Motolu ...
Reagovat
kada.tom
zato všude jinde než v Praze žijou naprosto skvělí lidé :-D
znám hodně Pražáků a zdaleka každej Pražák není id*ot :-)
Reagovat
EllNino
já znám zase spoustu Slováků, kteří rozhodně nejsou ču*áci ;)
Reagovat
PetaM
Já třeba znám spoustu Tomášů a s 90 % z nich nemám dobré zkušenosti :D :D :D
Reagovat
EllNino
drž hubu :D
Reagovat
PetaM
Ty k nim nepatříš, ale s tímhle si teda nepomáháš :D :D
Reagovat
EllNino
:D :D
Reagovat
PetaM
Jen říkám, že v Praze nemusí být všechno.

Například nejlepší oční klinika je ve Zlíně ...

Prostě je to roztroušené po celé republice a tak je to správně :)
Reagovat
marekv
ve Vysokém jsou na toto specialisté
Reagovat
janek_da
Když si uvědomím, jaký jsem já inženýr, tak se normálně bojím jít k doktorovi
Reagovat
blixa
No tvl. :D :D Ne že bych neuměl to čím se živím, to si myslím že umím dost dobře ale kdybych měl dělat to co jsem primárně jako inženýr vystudoval, tak potěš koště ... :D
Reagovat
FulnekUltras
tak snad v nejhorším že bychom ještě začali cvičit ty šimpanzy... ;)))
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=AKKHe0sXck8

Ale zase.... bylo na VŠ suprově... neměnila bych.... ;-)
Reagovat
Fandina
Napsal si, že to co teď děláš, děláš dobře a to si myslím, že je to nejdůležitější. Nejde ani tak o papír, titul jaký máš, ale jestli dobře děláš to, co děláš.
Reagovat
a.magerova
Ale on píše, že: "čím se živím, to si myslím že umím dost dobře"

Čili, že to umí dobře, o tom, že to dělá dobře, nepíše.... :-P
Reagovat
Fandina
A o to tu jde, dělat to o čem si myslíme, že děláme dobře. Ne to, na co máme papír.
Reagovat
blixa
Dělám to tak dobře, jaká je výše odměny :-P To víš, priority musí být správně nastaveny :D
Reagovat
a.magerova
Však vím.... ;-)
Si myslím, žes minule u mě mohl odvést lepší výkon (práci)... :-P
Reagovat
blixa
No mohl, pravda, ale to víš, nějaká motivace musí bejt ;-) :-P
Reagovat
a.magerova
OK, příště i já přiložím ruku k dílu... ;-)
Reagovat
blixa
Doporučuji nejen ruku ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Aaaa, páníček je gurmán... :-))
Reagovat
blixa
No, mám raději slůvko gurmet, ale jo, jinak to sedí ;-) :D
Reagovat
kada.tom
Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou

Sice tohle zařízení vůbec neznám, ale název budí respekt a snad i vysokou odbornost, takže snad to bude v pohodě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu, alespoň se ji 100% zahojí noha, uspěchat to nemůže takže se krásně zhojí bez komplikací, no a ruka snad bude bez následků a bude moc hrát i s maximálním zatížením, bylo by krásné kdyby začala v Praze, ale hlavně nic neuspěchat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist