Kvitová se cítí líp a půl hodiny si zatrénovala. Zápas by ale dnes ještě nedala

8. 11. 2018, 12:52
Aktuality 45
Nachlazená Petra Kvitová si dnes půl hodiny zatrénovala s raketou na kurtu. O startu světové sedmičky ve víkendovém finále Fed Cupu proti Američankám ve vyprodané pražské O2 areně se rozhodne až v pátek.
Profily hráčů
© Česká sportovní / Pavel Lebeda

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu hrála čtvrt hodiny v úterý a kvůli zvýšené teplotě vynechala středeční trénink. Tentokrát se na dvorci objevila v devět hodin dopoledne s Barborou Krejčíkovou. "Jsem bez teploty, rýma se mě ale pořád drží. Ale cítím se líp a to je důležitý," řekla Kvitová novinářům.

Hrála jen zlehka a vyzkoušela pár úderů, returnů a servisů. "Doufám, že jsem tenis nezapomněla. Stačilo mi to, jsem ráda, že jsme si to zkusila. Jsem ráda, že jsem vylezla z postele a zacvičila si," uvedla Kvitová a dodala: "Bylo zbytečné hrát naplno a třeba se zranit. Je těžký najít balanc, abych si zahrála a zpotila se a ne se úplně zahltila. Už ale mám zkušenosti a doufám, že jsem to odhadla dobře."

Kdyby se ale hrálo už dnes, tak by do zápasu nenastoupila. "Upřímně, to bych tam nešla," přiznala. Její start v sobotu a v neděli ale vyloučen není. "Rozlouskne se to v pátek podle toho, jak se budu cítit," uvedla pětinásobná vítězka Fed Cupu.

Jasno o složení sobotních dvouher musí být v pátek hodinu po poledni, kdy se na Staroměstské radnici uskuteční losování. "V hlavě to mám, ale záleží, jak to bude s Péťou," řekl kapitán Petr Pála, který může teoreticky letošní vítězku pěti turnajů na WTA nasadit jen v sobotu nebo ji šetřit až na nedělní dvouhru. "Bude záležet na situaci, jaká tomu bude předcházet. Domluvíme se, to je na diskuzi," řekl Pála.

Nachlazení osmadvacetiletá Kvitová zahání odpočinkem a vydatným spánkem. "A dávám si paralen, čaj a vitamíny," doplnila. Občas si pustí oblíbený seriál Ordinace v růžové zahradě, v kterém si loni v jednom dílu i zahrála, nebo nějaký film.

Před finále Fed Cupu je nemocná stejně jako v letech 2011 v Rusku a o rok později v Praze před duelem se Srbskem. Proto nepanikaří, jelikož ví, že podobnou situaci už zvládla. "Nejsem z toho špatná, už nějaké zkušenosti mám," řekla.

Před fedcupovými zápasy v minulosti řešila třeba i pochroumaný kotník a únavovou zlomeninu. "Někdy si říkám, že je to hodně zvláštní. Tělo ale někdy vypne po náročné sezoně, psychicky i fyzicky, a bohužel jsem tenhle případ," řekla.

Po Kvitové trénovaly Kateřina Siniaková s Barborou Strýcovou. Jedna z nich bude plnit roli dvojky, ale je možné, že do dvouher zasáhnou obě. "Mít v záloze Katku a Báru je obrovský luxus. Pořád jsme favority, jenom to správně postavit," řekl Pála, který podobnou situaci v roli kapitána už zažil několikrát. "Kádr jsem měl vždy široký a měl jsem štěstí, že vždycky někdo někoho zastoupil a týmu pomohl," řekl.

Kvitová je ráda, že nemusí nastoupit za každou cenu a v jednatřicáté hráčce světa Siniakové a třiatřicítce Strýcové má případně kvalitní zastoupení. "Už v minulosti jsme se přesvědčily, že na jedné hráčce to nestojí, a to je to nejlepší zjištění. Máme štěstí, že to tak je. Holky jsou samozřejmě vynikající," řekla Kvitová.

Češky už před duelem s Američankami přišly o Karolínu Plíškovou. Semifinalistka Turnaje mistryň se omluvila kvůli zraněnému lýtku a zápěstí. V americké sestavě se zase neobjeví hvězdy Serena Williamsová, Sloane Stephensová ani Madison Keysová. Jedničkou soupeřek bude 36. hráčka světa Danielle Collinsová.

Zápas se v září vyprodal za dvě hodiny a v hledišti by mělo být 14 tisíc fanoušků. Zatímco na pražská finále proti Srbsku v roce 2012, Německu v roce 2014 a o rok později proti Rusku s Marií Šarapovovou ceny lístků na černém trhy strmě stoupaly, tentokrát se dají dva dny před zápasem sehnat se slevou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
Holahej
https://sport.idnes.cz/petra-kvitova-tomas-berdych-reklama-tag-heuer-fay-/tenis.aspx?c=A181109_092614_tenis_dm
Reagovat
patriks
Ještě že Američanky přijeli s tím 3-ti ligovým týmem, a i tak nebude jednoduché je porazit. Petra s nulovou kondicí odejde v půli prvního setu...
Reagovat
slacker
odejde na lavicku po kazde druhe hre
Reagovat
gigin
Po prvním a posledním gemu v setu ještě.
Reagovat
jirkaS
ještě může odhodit čelenku ;-)
Reagovat
Fandina
Po prvním ne, to se jen střídají místa.
Reagovat
gigin
A nejde na lavičku, nebo teda k lavičce, nenapije se.
Reagovat
Fandina
Nejde si sednout a myslím, že Serena nejde ani k lavičce, ale druhou stranou na opačnou stranu kurtu. A na turnajích té pořadatel jako divaka do hlediště po přijímáme, v setu nepusti. Až po třetím, kdy je pauza.
Reagovat
Fandina
Po prvním game v setu
Reagovat
gigin
Jo je to jen otočka, jas. Ale lavička taky, shodneme se?
Reagovat
Fandina
Ne, protože po prvním game se na lavičku nechodí. Pauza na lavičku je po každém lichem game vyjma prvního a pak po setu.
Reagovat
gigin
Jas. Po prvním gemu nechodí na lavičku. A kam teda jdou?
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu kurtu, kudy, to je jich věc.
Reagovat
gigin
Přečti si pravidla. Pa.
Reagovat
Fandina
Až po tobě.
Reagovat
Fandina
Po prvním game si nikdo na lavičku neseda.
Reagovat
smazaný uživatel
A on snad gigin psal neco o sezeni? :-)
Reagovat
Fandina
Když se jde na lavičku, je tím myšleno pauza, sezení. To se ale po prvním game neděje. Tam se jen mění strany hráčů.
Reagovat
EllNino
chodí se k lavičce, napije se, otře se ...
Reagovat
Fandina
Anebo taky ne, třeba Serena. Nikde není psáno, že má někdo jít na lavičku a tam pít. Kdyz to udělá jeho věc.
Reagovat
EllNino
Serena je jediná a ty ji uvedeš jako příklad :D ...
Reagovat
Fandina
Zbytečná debata, jde o princip, po prvním game není pauza.
Reagovat
gigin
Cyklus piče prostě. Po každém lichém je break. Samozřejmě kromě konce setu jak to vyjde. Ale duševní mrzáček, zachráněný potrat Fandina se nudí, má rýpavou, tak ne, prostě ne. Kdyby čert na koze jel.
Reagovat
Fandina
Neznám většího nohama detektivní. Nikdo po prvním game beseda na lavičku, žádná pauza není. Ale bulhaři vizi k se bude do krve hádat. Většího blbá bys prohledali.
Reagovat
Fandina
gigin je blb hadavy hloupý ubohý, největší ubozak široko daleko
Reagovat
Fandina
po 1 game nikdo žádnou pauzu nemá, to může říct jen blb gigin
Reagovat
Fandina
po 1 game nikdo žádnou pauzu nemá, to může říct jen blb gigin
Reagovat
Jan
V dnešním rozhovoru s ní v ozvěnách jsem na ní viděl, když mluvila o tom, že by hrála, že to je šílenost a že asi nastoupí Strýcová, Siniaková.
Reagovat
tommr
aspoň si Bára Strýcová užije ten poslední FC se vším všudy ...
Reagovat
Jan
To jo. A my také ? :)
Reagovat
blixa
Ne, ty ne ! ;-)
Reagovat
Jan
V reklamě na víkendové vysílání se říká: "Kolikazápasová bitva čeká Pálovic děvčata ve víkendovém finále ?" :) Pěkný termín - Pálovic děvčata :)
Reagovat
tommr
Pála se stal díky úspěchům ve FC "nesmrtelným". Jsem zvědavej jestli se totéž bude říkat i o jeho nástupci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tom vyberem hracek, co ma, by to ale zvladla i cviceni opice. A tymem, co mame, je vlastne cokoliv jineho nez triumf neuspech...
Reagovat
PetaM
Tady je ale do toho týmu musel dostat, udržuje mezi nimi přátelskou atmosféru a musí jim taky něco poradit na lavičce. A zdaleka to není vše. Jeho práce není jen oslovit holky a ony to odehrají samy ...

To je třeba rozdíl mezi ním a kapitánkou USA. Ta své hráčky překecat nedokázala ...
Reagovat
Jan
SOuhlasím. I když myslím, že americké hráčky mají jiné priority a Fedcup je tak nepálí. Williamsové vůbec a Keysová, Stephensová, co se staly známými také.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena a Venus, tam prostě to je pochopitelný. Madison je zraněná, odstoupila i z ty Číny naposledy, Stephens zase hrála naročný Singapour. V zásadě, Petra třeba, kdyby se nehrálo doma, by podle mě odstoupila taky. Takhle možná hrát nebude, ale alespoň dává naději divákům, kteří prodávají lístky ve velkém. Jestli nebude v line-upu na sobotu, tak si lístke koupím i já, protože to konečně bude zajímavý :D a ne 3:0 snad
Reagovat
PetaM
Petra hrála i finále ve Francii, kdy přiletěla jako čerstvá vítězka z "Malého TM" a navíc měla něco s nohou ... :D
Reagovat
Jan
Můžou prohrát. S Petrou nebo bez ní, vzhledem k jejímu stavu.
Reagovat
Holahej
Tak hlavně, tenis v ČR ovládá jedna osoba a propojení byznysu, politiky, veřejných peněz, je jejich manažer nebo trénují a mají zázemí v jeho klubech, má s nimi smlouvy a zároveň smlouvy na ?provozování Fed Cupu?, takový systém nikde není.

Samozřejmě za úspěchy minulých let stojí hlavně výkonnost a ochota Petry hrát, její přátelská, nekonfliktní povaha, stejně tak Lucky a doplňování týmu ostatními holkami dle momentální výkonnosti Pálou, jehož hlavním úkolem bylo udržet soudržnost týmu.
Reagovat
Jan
Nástupce bude smrtelný :) Navíc jestli se mu zhorší výběr hráček, jiné to ani být nemůže. Současná generace posledních 10 let je výjimečná. Nic netrvá věčně. V mužích jsme to už pocítili.
Reagovat
blixa
... ani láska k jedné slečně ... ;-)
Reagovat
Fransoas
Je to opět trochu zvláštní,že by Petra hrála se zdravotním omezením.Otázka také je v jaké formě se nyní nachází.Zcela určitě nebude moci Petr Pála ji využít na dva zápasy.
Reagovat
tommr
hlavně aby to nedopadlo jako při posledním finále ve Francii kdy Petra nastupovala zraněná a v sobotu prohrála s Garciaovou a v neděli už pak nehrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by, kéž by...

:D
8,25 by bylo krásný trefit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist