Kvitová se Livesport Prague Open nezúčastní. Na kurty ji nepustí bolavé zápěstí

23. 7. 2022, 15:28
Aktuality 6
Petra Kvitová se kvůli přetrvávajícím bolestem zápěstí nezúčastní turnaje Livesport Prague Open v pražské Stromovce. Česká tenistka to oznámila na Instagramu krátce před dnešním losem.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová stále léčí poraněné zápěstí a z turnaje se odhlásila. Zánět v zápěstí ji trápí už přes měsíc, naposledy hrála před třemi týdny na londýnském grandslamu, kde vypadla ve třetím kole.

"Hrát doma je něco velice speciálního, hlavně po tolika letech na okruhu. Bohužel mé zápěstí se ještě úplně nezotavilo a tak se musím z turnaje odhlásit. Vím, že turnaj bude skvělý a diváci se postarají opět o skvělou atmosféru," napsala Kvitová na Instagram.

Kvitová, která Prague Open vyhrála v roce 2018, měla být po odhlášení olympijské vítězky z Tokia Švýcarky Belindy Bencicové nasazenou trojkou. Nakonec se v soutěži nepředstaví a nebude mít příležitost napravit loňské nepovedené vystoupení ve Stromovce, kdy coby turnajová jednička vypadla v prvním kole.

Z původně přihlášených hráček se nakonec na poslední chvíli omluvily z účasti vedle Kvitové a Benčičové také Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie a Jekatěrina Alexandrovová.

Letos je nejvýše nasazenou hráčkou světová dvojka Estonka Anett Kontaveitová. Po odhlášení Kvitové v soutěži figuruje šest českých tenistek v čele s druhou nasazenou Barborou Krejčíkovou, dalších pět nadějí je ve hře ještě v kvalifikaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Drzymalski
Tak dá se to pochopit. O moc bodů snad díky loňskému výbuchu nepřijde a proč plýtvat silami před důležitějšími turnaji US Serie. Jsem dost zvědavý jak si na betonech povede. Pokud ji to bude padat do kurtu jako v Eastbourne může překvapit. Tak slabé pavouky tam zřejmě ale nebudou. Pojď, Ječidlo! Jsi naše lvice!
Reagovat
GaelM
Leštila do noci poháry v Síni slávy smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
aligo
Mrzí mě, jak snadno vždy Petra oželí domácí turnaj....
Reagovat
com
kecka jedna.. pred par dny, kdyz propagovala svou sin slavy, tak mavala na novinare a do kamer jak pominuta smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Aspoň se vyhne blamáži jako loni proti Šramkové. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist