Kvitová se ohledně US Open ještě nerozhodla

18. 6. 2020, 10:02
Aktuality 14
Petra Kvitová stále nemá jasno, zda se zúčastní letošního ročníku US Open. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si dává kvůli pandemii koronaviru, která Spojené státy zasáhla nejvíce ze všech zemí na celém světě, čas na rozmyšlenou a doufá, že se situace ještě zlepší a její rozhodování bude snazší.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Chtěla bych pogratulovat US Open, že se jim díky tvrdé práci podaří letošní ročník uspořádat a zajistit bezpečnost hráčů. Snad se situace ohledně koronaviru a podmínky pro cestování budou i nadále zlepšovat a rozhodnutí zda hrát, nebo nehrát bude snazší," uvedla Kvitová.

O vynechání letošního ročníku obvykle závěrečného grandslamu sezony neuvažuje jen Kvitová, ale také obě světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová či loňský šampion Rafael Nadal.

Letošní US Open proběhne bez kvalifikace, smíšené čtyřhry a přítomnosti diváků. Podmínky budou pro tenisty velmi přísné, ale stále se mohou měnit. Před startem grandslamu se v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové uskuteční ještě velký turnaj přesunutý ze Cincinnati.

"Počítáme s tím, že se hráči ohledně startu na US Open rozhodnou tak dva až tři týdny před jeho startem," myslí si nová ředitelka grandslamu Stacey Allasterová. "My jsme připraveni. Plán je připraven. Pokud jsou připraveni i hráči, budeme připraveni jim poskytnout možnost tréninku i účasti na obou turnajích," dodala.

Hlavní soutěž US Open má začít 31. srpna, turnaj přesunutý ze Cincinnati je na programu od 22. do 28. srpna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
doufám, že Petra dostane rozum a na USO pojede. Ten její argument, že by jí chyběli diváci je směšnej ...
Reagovat
LukasH
Nejde přece jen o diváky, ale celkově o ty podmínky. Já bych tam tedy nejel...
Reagovat
Torn
Tak na menších turnajích je kolikrát těch diváků docela málo. Viz. loni Turecko zápas Markéty s Bárou.
Reagovat
PetaM
Já také doufám, že dostaneš rozum. Ale Petra ho asi dostane dříve. U tebe bych se do své smrti ani nemusel dočkat.
Reagovat
Holahej
...
US Open na Flushing Meadows bývá bombastickým tenisovým festivalem. Aby se však mohlo konat v roce zasaženém pandemií, musí se na přelomu srpna a září proměnit v mnohem komornější akci.

Žádní diváci. Hráčky a hráči se mezi kurty smějí pohybovat jen s nasazenými maskami, jednou až dvakrát týdně je čekají testy na covid-19. Jakmile se nakazí nebo se u nich projeví příznaky, okamžitě zamíří do karantény.

Další nepříjemnosti? Omezený počet členů doprovodu. Místo ubytování na Manhattanu, třeba s výhledem na Central Park, se hvězdy i méně slavní pánové a dámy mají spokojit s nejvýš dvěma pokoji v oficiálním hotelu poblíž Centra Billie Jean Kingové v Queensu.

Jeden je na náklady pořadatelů, druhý si tenisté případně musí zaplatit sami. Nebo si mohou pronajmout dům za 40 tisíc dolarů (asi 950 tisíc korun).

Obyvatelům nižších příček na žebříčcích vadí, že je tentokrát zrušená kvalifikace i soutěž v mixu. Ve čtyřhrách se místo obvyklých 64 dvojic představí jen 32 párů.

Celková dotace v porovnání s loňským ročníkem mírně poklesne. Přesto se v nesnadné době vyšplhala na úctyhodných 60 milionů dolarů (1,42 miliardy korun).
Částka zahrnuje odměny za turnaj přesunutý z Cincinnati, který v New Yorku proběhne před US Open, a kompenzace pro hráče, kteří by se na grandslamu dostali do kvalifikace.

Organizátoři nabízejí účastníkům jídlo zdarma a 32 nejvýš nasazených v ženské i mužské dvouhře se smí uvelebit v luxusních lóžích uvnitř areálu, v nichž si jinak hoví nejdůležitější sponzoři.

Domácí bombarďák John Isner nadšeně psal na Twitter: ?Skvělá práce. Přišel čas vrátit se na kurty.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-us-open-podminky.A200617_200506_tenis_ald
Reagovat
tommr
" ... 32 nejvýš nasazených v ženské i mužské dvouhře se smí uvelebit v luxusních lóžích uvnitř areálu, v nichž si jinak hoví nejdůležitější sponzoři."

tomu moc nerozumím. Co v těch ložích jako budou dělat?
Reagovat
cabuna
No přece koukat asi na zápasy a dělat diváky :-D
Reagovat
Fandina
Pokud je to myšleno uvnitř areálu, tak to třeba bude jejich šatna. Nevím.
Reagovat
Holahej
Stadion Arthur Ashe ...90 luxusních apartmánů, hráči si jistě poradí...a spíš "hrozí", že se jim to příliš zalíbí..., samozřejmě se tím i uvolní prostor pro ostatní ve dvou podlažních lounge prostorách pro hráče...
Reagovat
PetaM
Jsem strašně zvědavý, jestli se Isner bude takhle hnát i do Číny. To bude určitě zraněný nebo mít rýmičku. :D
Reagovat
FulnekUltras
trefné ;-)
Reagovat
paddy
K debatě o víkendu ohledně české reprezentace chci doplnit, že před 10 lety by naopak měla motivaci za nás hrát, protože by byla 7. Ruska nebo česká jednička, teď je to naopak
Reagovat
Krisboy
Zajímavé :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist