Kvitová se po pauze připravuje na Fed Cup. Pobyt na kurtu si už zase užívá

7. 4. 2015, 13:38
Aktuality 420
Petra Kvitová je po nezvyklé měsíční pauze uprostřed sezony zpět v tréninku. Světová čtyřka si odpočinula, je podle svých slov znovu ráda na kurtu a v Prostějově se připravuje na semifinále Fed Cupu, v kterém se české obhájkyně titulu příští týden v Ostravě utkají s Francií.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Pětadvacetiletá Kvitová sice získala v lednu titul v Sydney, ale už tam se necítila nejlépe. Na úvodním grandslamu sezony Australian Open vypadla ve třetím kole, v únoru přišly dvě porážky se Španělkou Carlou Suárezovou v Dubaji a poté v Dauhá. Pak oznámila, že je unavená, a vynechala turnaje v Indian Wells a v Miami. 

"Pocity nebyly žádné, byla jsem taková prázdná a s tím se špatně jedná, ale slovo krize bych používat nechtěla. V každé práci, když to tlačíte přes vůli a nechce se, tak si vezmete dovolenou a přesně to jsem udělala," řekla Kvitová novinářům. "Každá hráčka na vrcholu nějakou tu pauzu měla. Nejsem v tomto ohledu ojedinělý případ, akorát jsem řekla pravdu a nevymlouvala jsem se, že jsem zraněná," doplnila. 

Přiznala, že nebylo jednoduché v rozjeté sezoně najednou přestat hrát. "Takhle zásadní věc jsem v kariéře ještě neudělala. Strávila jsem nad tím rozhodnutím tím dny i noci," prozradila. Myšlenky na konec kariéry ovšem neměla. "Až takhle daleko to nedošlo, za což jsem ráda. Raketu jsem zahodila a chvilku ji nevídala, ale po tenisu mi bylo smutno. Mám tenis ráda a jsem ráda, že můžu dělat, co mě baví." 

Měsíc nechala raketu ležet doma v pokoji a nic nedělala. "Ty čtyři týdny jsem si opravdu užila. Nemyslela jsem na tenis, nemyslela jsem na sport a neměla jsem ani chuť nic moc dělat. Byl to pasivní odpočinek a doufám, že to bylo prospěšné," řekla dvojnásobná wimbledonská vítězka po tréninku na kurtu v Prostějově. Nabrat energii se snažila na blíže nespecifikovaném místě v teple. 

Pocit chybějící energie měla Kvitová už loni při Turnaji mistryň v Singapuru. Pak se ještě dala dohromady a pomohla Češkám získat fedcupový titul. I proto ale měla jen krátký čas na odpočinek a začala pracovat nově na kondici s Němcem Alexem Stoberem, od kterého dostala na své poměry nezvykle hodně zabrat. 

Už na začátku sezony se pak cítila, jako by měl být už její konec. "Nesvalovala bych to ale na jednu složku, ale na všechny dohromady. Cítila jsem se unavená psychicky i fyzicky. Nejsem úplně normální hráčka, od toho se odvíjí spousta jiných věcí," řekla Kvitová. Během odpočinku se jí ozvaly všechny přední české tenistky a taky pár zahraničních. "Třeba Li Na se ptala, jak se mám. Byla jsem potěšena," řekla Kvitová. 

Tenis hraje znovu od čtvrtka. S trenérem Davidem Kotyzou znovu posílá míče do rohů dvorce či piluje svoji leváckou zatáčku při servisu. "Mám radost, že jsem ráda na kurtu a ráda zase hraju. To je nejhezčí, co mě teď mohlo potkat," usmála se. 

Poprvé v ostrém utkání se představí v semifinále Fed Cupu. V roli jedničky povede tým kapitána Petra Pály do boje proti Francii 18. a 19. dubna v ostravské ČEZ Aréně. "Lepší začátek jsem si nemohla přát. Hrát před domácím publikem Fed Cup, to mě vždy nakopne a doufám, že to bude dobrý začátek," řekla Kvitová. 

Fed Cup je prvním cílem Kvitové po restartu sezony, žádný další konkrétní si zatím nedala. "Nečekám od sebe brutální výsledek. Je to neobvyklá situace a nevím, co bude a nebude, z tohoto pohledu si nekladu extra velký tlak," řekla tenistka. 

Prvním turnajem na antuce bude akce ve Stuttgartu od 20. dubna, pak by měla hrát v Madridu, Římu a na Roland Garros. "S antukou se vždy na začátku peru, takže nečekám ani teď žádný zázrak," řekla hráčka pocházející z Fulneku. Generálkou na obhajobu titulu na trávě ve Wimbledonu bude turnaj v Eastbourne. 

Se svým realizačním týmem se zamýšlí, jak příště případně předejít podobné situaci. Nejspíš bude hrát do budoucna méně turnajů a jen ty největší. "Nejsem typ, co tak vehementně potřebuje trénovat, spíš jsem na kvalitní práci než na delší a potřebuju mít prostor odpočívat a zregenerovat," uvažovala Kvitová. "Výsledky a propady ke mně patří. Nikdy nebudu hráčka, která bude hrát konzistentně jako Wozniacká."

Musí se naučit víc odpočívat a poslouchat vlastní tělo. A také otevřeně o svých pocitech mluvit s trenéry. "Nikdy mi to nepřišlo moc jednoduché a pořád asi tápu a nebude to snadné, ale musím na komunikaci zapracovat," doplnila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

420
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přesně, co jsem čekala a předpokládala. Petru chtěli " předělat ". Lepší kondice, víc trénuj a prosím tě zhubni, jsi tlustá. Stober jí nahnal do tréninku, který byl pro Petru příliš tvrdý. Pokud chce zůstat musí trénink přizpůsobit právě Petře a ne naopak. Tak uvidíme, co z toho bude. I když Kája stoupá a je pasována na velký talent, pro mě zůstává Petra s Lucou na prvním místě. To neznamená, že Káje a našim mladým nefandím a netěší mě jejich úspěchy...Naopak....A Vlku, neměj přílišné naděje na to rozložení. Jako Petra asi žádná nebude vyvolávat tolik emocí....
Reagovat
Fandina
Také mám takový dojem, že každý Petru do něčeho tlačí. Kdyby jí nechali, možná, že by byly výsledky lepší. Když někdo na něco moc tlačí, tak se to nemusí vyplatit. Jinak já doufám, že si Petra poradí a jedeme dál.
Reagovat
slacker
Ty jsi ta co se boji Internet Bankingu?
http://finance.idnes.cz/internetove-bankovnictvi-utoky-hackeru-kradeze-fut-/bank.aspx?c=A150402_114318_bank_kho
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ten, co tu vatruje dnem i nocí a má potřebu témeř vše komentovat a zpochybňovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rozhovor pro BBS byl sestříhanej. Tím bych se fakt tolik neoháněla, navíc, když je to zcela zbytečné.
Reagovat
smazaný uživatel
No... nadeje umira posledni;)

Jinak to vetsi rozlozeni a prospesnost:
1/ Prospesne obecne pro vyvoj zenskeho ceskeho tenisu...
2/ Prospesne pro fans, aspon nebudou hodnotit dle jednoho stylu vsechno jak prez kopirak...
3/ Prospesne i pro Kvitovou, vaha se prenese vic i jinam, a nebude se dokola porad komentovat kazda jeji "blbina:)", coz ji da vetsi svobodu...nejen ve hre, ale i mimo ni...

To ovsem neznamena, ze bych chtel nekoho od nekud shazovat;) Je to asi stejne jak obecne, cim vice premozitelek Sereny a Masy jinym stylem, tim lepe pro vyvoj ve WTA...bez toho, zebych chtel tem dvoum neco upirat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tebou souhlasím, bylo by také fajn, kdyby se tu nerozebírala každá blbina, jak říkáš...Jen ta Kája tolik emocí nevzbuzuje... Uvidíme.... V každém případě je nynější řebříčkové postavení našich tenistek zcela ojedinělé v historii a já bych neřešila a neřeším " ty blbiny ", ale prostě už se moc těším na naše holky v Ostravě. Mám z nich celkově radost. A ještě vsuvka k Charlestonu - ta divná antuka na mě působí značně odpudivě, co mají proti červené?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám pocit, že ta antuka v Charlestonu totiž ani není pravá antuka ve smyslu drcené cihly, ale jakýsi druh koberce, který má podobné vlastnosti jako klasická antuka. Ale možná si to s něčím pletu, tak mě snad znalejší opraví.
Reagovat
George_Renel
Podle způsobu pohybu to kpberec opravdu není. Působí to jako antuka, stejně jako ta modrá madridská.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, nehádám se. Já vycházel z toho, co jsem si o tom někde přečetl, ale nutno dodat, že to už je dávno. A mám dokonce dojem, že to s tím kobercem kdysi někdo tvrdil i tady na TP, ale nikoho z toho vinit nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
Drcená cihla ... záleží z čeho. Běžná antuka je z cihlářské hlíny, ale pálit "cihly" lze i ze skrývkové horniny nad křemelinou - diatomaceous earth:))) Pokud budeš hledat, tak se většinou nerozlišuje křemelina a drcenina z pálené skrývkové hlíny s vysokým podílem fosilií rozsivek - abraze je velice nízká oproti antuce (spíš leští než brousí), savost násobně větší (míň kropení). Právě v USA se hojně těží, barvu určují zeminy skrývky. U nás je to žlutá barva, jenže ... schválený pro tenis je dovoz z, tuším, Kanady. Barva hnusně šedozelená, veliká zrnitost ... Jojo, magie materiálů, pro schválení naší bys musel kurt udělat a nechat schválit pro závodní provoz, dnes se u nás nepálí, dřív to bylo levnější než antuka (podsítný podíl menší než 1 mm, ten nejlepší). Dnes už se líp rozlišuje, dřív se namítala karcinogenita (ta u tepelně zpracované nad 800 C mění strukturu na krystalickou - dosažení různé zrnitosti pro filtraci - regulace průtočnosti a míry odchycení nečistot).
Reagovat
smazaný uživatel
Kruci, ona je to větší věda, než jsem si myslel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, věda, všechno se okecává a mystifikuje, obchodní praktiky a tajemství. Dej něčemu jinej název a prodej 4x dráž :))) jen se nesvěřuj, co to vlastně je. V USA je křemelina hodně levná, mají o hlavu největší produkci, hodně toho tam ale skoupil World Minerals...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a musí odtěžovat skrývkovou horninu - jako v Borovanech, neleží to na povrchu jako třas v Indii (indická křemelda se mi líbí nejvíc).
Reagovat
Fandina
Je to tak, věda, výdělek, sport.
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=zelen%C3%A1+antuka
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to pusobi je jedna vec...barva je jedna vec, vlastnosti druha....
....je spis Cedicova drt. Je to z duvodu lepsi prilnavosti ke spodnimu podlozi-vrstve. Diky temto vlastnostem jsou kurty ryhlejsi nez pomale hardy!!!
Kurty jsou rozsirene po USA (50 statu, takze jsou skoror vsude) Jsou rozsirenejsi nez klasicka antuka, hlavne v ruznech rekreacnich oblastech. Tomuhle typu se rika RUBICO, nebo take Har-Tru...
Hlavne jde o to, ze ty "TP myty" o blate jsou docela mimo....
Potom by se dalo jen tezko vysvetlit, proc se o nich rika fast-drying courts....
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak v angline strucna recenze:
PURPOSE & ADVANTAGE: The purpose of treating your court with RUBICO is to give you the most economical method of obtaining a satisfactory top-dressed court in a red or green color, without going to the expense of rebuilding your entire present
court. While the application of RUBICO TOP-DRESSING (or any other dressing material) will not build you a complete new fast-drying court, it will greatly improve and modernize your present type of clay or dirt tennis court. Courts top dressed with RUBICO are dustless, glareless, and the red or green materials
harmonize with any landscaping. Visibility is improved, and a true bound to the ball and even footing is assured. The granular nature of the material tends to make the court fast-drying and the groundsman or attendant can groom the court shortly after rains. In hot dry weather the dressing eliminates eye-strain
and dusting, and prevents unraveling and scuffing of the court's clay surface. Tennis courts treated with RUBICO TOP-DRESSINGS will save many matches from being washed out this season due to wet grounds, as well as providing many additional enjoyable playing hours. A RUBICO TOP-DRESSED court is the next best thing to having a complete RUBICO FAST-DRYING SURFACED court.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze nic pro Slackera;)
Ale davam jen jednu z recenzi...
Strucne, tahle antuka proste tak neprasi, nespini...;)
Reagovat
A.R.R.
:-D
Reagovat
VlS
A na vodníkovi, vojákovi a stoupenci Greenpeace není vidět. Mě na ní vadí jen to, že je na ní v TV hůř vidět míček, že je na antuku rychlá se mi haopak líbí.
Vlku, všiml sis dalšího jednoruč BH ve WTA? Maria. Včera docela Jecu trápila.
Reagovat
smazaný uživatel
Vim o ni, ale jeste jsem si na ni neudelal ten potrebny cas;)
Reagovat
Bastian
Je například na kurtu 1 na Hamru v Záběhlicích.
viz http://www.tenis-schmid.cz/nabidka-povrchu/canada-tenn-zelena-antuka.htm
Reagovat
smazaný uživatel
U nás je taky zelená antuka - roste na ní tráva. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tady zdroj...
https://archive.org/stream/RubicoFast-dryingTennisCourtsForPrivateEstatesParksClubsAnd/RubicoFastDryingTennisCourts0001_djvu.txt

Da se tam toho celkem dost vycist;)
Reagovat
tommr
takže je nejen zelená, ale i červená verze. Při stejných vlastnostech bych asi preferoval červenou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je i cervena verze, ano;)
Ale nezapomen o teeehle veticce;)

---

RUBICO SURFACING material is available in GREEN only. It is a natural stone composition, granulated and prepared to an exacting specification and mixed with a dry binding element which acts as the controlling factor for its application...

Neni Rubico, jako Rubico;)))

Pokud to ma byt ten matros pokryvajici hard, a aby pekne prilnul a splnoval potrebne vlastnosti, je proste jen v zelene verzi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jestli jde jen o ten barevny efekt.
Tak to mam asi takhle...

1/Modra
2/Zelena
3/Cervena

---

Modra opravdu hodne uklidnuje, divacky urcite zajimava. Zelena mne prijde proste prirozena...cervena barva na sledovani vzdy vic agresivni barva proste...
Reagovat
janek_da
Mi to přijde, jakoby to podloží bylo hodně tvrdé (jako normální beton). A té "antuky" tam není tak silná vrstvá.
Jinač hra na téhle antuce se mi hooodně líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podlozi je hard;) Mazanina, uplne podobna do jinych...
Dokonce i vyrobci tedle prirozene kamenno-cedicove drte;) davaji navod jak to sypnout normalne na ten hard...;)
Tenhle povrch ma mit rozhodne lepsi odolnost vuci povetrnostnim podminkam nez obycejna antuka, tak chybi mne asi ta osobni zkusenost...
...ale jstli jde ptom o tenis, ktery sa na tomhle hraje, tak pro mne 10xlepsi nez obycejna antuka...o hardech ani hovorit nebudu, tam jsem zaujatej;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, díky za vysvětlenou.
Reagovat
George_Renel
Petra ještě nenastoupila po pauze k zápasu a po jednom rozhovoru je tu na 400 postu.
Osobně než srovnávat nějaké ty peaky dolů, raději ať je jaká je. A jednou za rok..... Bingo!
Reagovat
A.R.R.
Petra je prostě fenomén :-D
Reagovat
Jabadu
Jako člen "Kvitova ultras" bych to viděl asi takto:
1. Kondice: Na svou výšku má Petra fantastickou kondici. Třeba Mladenovic je proti ní, jak slůně v porcelánu. Nebo Plíšková. Ta je hubenější a přesto je pomalejší. Maria je na tom s pohybem zhruba stejně jako Petra.
2. Hubnutí: Pochopitelně, že tak krásná žena jako Petra chce být také štíhlá. Má to však háček. Kdo někdy hubnul, ví, že to není žadná pr ... A když už se povede, většinou se pak člověk klepe, jak ratlík. O nějaké koordinaci pohybů nemůže být řeč. Tělo se prostě brání. Kanepi zhubla drasticky a kde je teď?
3. Počet turnajů: Petra by měla najet na model Marii. Ta také moc nehraje. Soustředí se jen na vybrané turnaje. Petra už nikomu nic dokazovat nemusí. S dvěma Wimbledony je nesmrtelná a žebříček by neměla řešit.
Řekl jsem to právě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1. Mladenovic jede proste v jinem stylu;) Asi bych ji do toho nepletl...;)

2. Souhlasim. U ni skoro zbytec. Ztraci silu na servu. Koukneme na Serenu, tezka vaha proste;)

3. Absolutni souhlas. Delat s ni konzistentni sberacku bodu...zbytec, proste;) Na to jsou jine expertky, ty potrebuji vybehat ty sve dulezite km. Nic proti, jen konstatace;)
Reagovat
janek_da
+ za názor, souhlasím až na Marii.

Řekl bych, že dáváš dohromady kondici a pohyb. To jsou různé věci. A s Mariiným pohybem jsi zamrzl někdy v roce 2013. Její pohyb je daleko lepší než Petřin, navíc je ještě o 5(?)cm vyšší.

A ultra fans Petry se poznají podle závěrečného argumentu "Můžeme se přít, nesouhlasit, ale Petra už nikomu nic dokazovat nemusí".
Reagovat
Davor1
Presne tak, Sharapka má pohyb špičkový, rovnako tak aj defenzívu. Tam sa s ňou Petra veľmi nemôže rovnať...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jabadu napsal ZHRUBA stejne;)
To slovo > zhruba mu dava slusnou schopnou operativni moznost v tom porovnavani;)
Reagovat
janek_da
tak to "zhruba" ma teda zatracene velky rozptyl. Jako Oli Rochus a Karlovič podávají zhruba stejně. To pak jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
;) Tak jasne, do zhruba se toho da dostat;)))
Reagovat
Fandina
Ultra fans Petry ale neargumentují s tím, že Petra už si nemusí nic dokazovat. Konstatují, jak to je. S tím, že pokud se zlepší a ještě toho hodně vyhraje, tím líp. To je jasné a zbytečné psát.
Reagovat
janek_da
Ano. Je zbytečné to psát. A přesto pořád dokola "nemusí nikomu nic dokazovat".
Reagovat
Fandina
Nemusí, když dokáže, tím líp. To by sis to fandění představoval úplně o ničem. Nějaký důvod mít musí.
Reagovat
janek_da
?
Reagovat
Davor1
generátor náhodných slov :D
Reagovat
Fandina
Myslíš jako ty, že víš spolu s kada_tomem, co chtěl říci?
Reagovat
janek_da
Reagovat
Fandina
Chytrý pochopí, hloupému je to jedno ... úsměv
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
Jabadu
Reagovat
janek_da
Ťažko povedať, takto bez prípravy :D
Reagovat
Fandina
Nemusí to být hned, můžeš za chvíli ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne, ze bude Audi Osmicka;D)))))
Reagovat
Fandina
Utras napíší, že Petra nemusí nic dokazovat. Je to pro ně berlička, že je dobrá. Ale pochopitelně, že chtějí, aby se zlepšovala, hledají rezervy, přejí jí. A když nic jiného, tak mají důvod, proč jí fandit i tak, protože jim předtím udělala radost. Proto jí fandí.
Reagovat
gedzitka
Je to jasné :
Petra, Lucka, Kája, Bára a pátá Tereza

http://sport.aktualne.cz/pala-povolal-na-semifinale-fed-cupu-nejsilnejsi-sestavu/r~4d4fc606ddcd11e4994f002590604f2e/
Reagovat
Fandina
Super. Tuhle nominaci jsem tu na TP psala. Super!!!
Reagovat
sprchon
Já taky... teda bez Terky. :)
Reagovat
Fandina
Já s Terkou.
Reagovat
kada.tom
pěkná nominace - hodně silná, takhle budeme proti Němkám fakt velcí favoriti :-)
Reagovat
gedzitka
Francouzkám...
Reagovat
kada.tom
no jasně, jsem to ale de*il :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vpohode, podle mne normalni diskusni UEcko;)
Reagovat
Davor1
konečne trocha sebareflexie...
Reagovat
Fandina
ani ne, kdo chtěl, pochopil, že je to jinak, s Německem se hrálo loňské finále, proto se asi spletl ... úsměv
Reagovat
Davor1
Ja viem, ako to myslel on, aj ako som to myslel ja.
Reagovat
Fandina
Ale druzí neví, jak si to myslel. Chápeš?
Reagovat
Davor1
Nie. Prosím, vysvetli mi to.
Reagovat
Fandina
To nejde vysvětlit, musíš být inteligentní, abys to pochopil. Chápeš?
Reagovat
Davor1
Nie. Prosím, vysvetli mi to.
Reagovat
Fandina
Když někdo napíše druhému konečně sebereflexe, tak ostatní nemusí vědět o co se jedná.
Reagovat
Davor1
Ďakujem. Veľmi si mi pomohla. Úsmev.
Reagovat
Fandina
Myslela jsem, že ji chytřejší, ale člověk se pořád učí ...
Reagovat
Fandina
jsi ... úsměv
Reagovat
Davor1
:-)))
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))))))
Reagovat
gedzitka
http://sport.aktualne.cz/vic-es-nez-serena-pliskova-muze-byt-novou-sarapovovou/r~926b08a6dd2b11e485d7002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-22

Ještě není v TOP 10 a už z ní dělají novou Šarapku (chraň nás pánbůh...). Káje bych ale stejné úspěchy přála.
Reagovat
sprchon
Snad si na sebe nebude klást moc velký tlak. Jsem zvědav, jestli se dostane do hry v FC. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jezissi...snad to tak nebude, a bude to nova Karolina, sama o sobe, a ne nova Marus...abychom se pak nemuseli koukat jak agresivne zabiji na siti mic s revem huronu, kdy soucasne protihracka visi nekde 2 metry za zadni lajnou zalomena nad lajnovym;)
Reagovat
A.R.R.
Já bych také raději novou Karolínu než kopii Mášeny, ale zase takovou tu "zabejčenost" i při nepříznivém stavu by Kája mohla od Mášeny okoukat :-)
Reagovat
Davor1
To neodkoukaš. To proste musí mať v sebe. Kája je totálne, ale absolútne odlišný typ ako Sharapka.
Reagovat
George_Renel
Zaplaťpánbu...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
Davor1
:-))
Reagovat
A.R.R.
Vím, vím, já to myslel spíše nadneseně :-) Kája je flegmouš a to se změnit nedá, někdy jí to pomůže jindy uškodí..
Reagovat
Davor1
Presne tak, má to výhody aj nevýhody. Pri big pointoch hrá často najlepší tenis, zase na druhej strane, keď sa jej nedarí a prehráva väčším rozdielom, tak to často už len odchodí...ona už ale iná nebude :-))
Reagovat
A.R.R.
Nebude :-) Ty holky jsou prostě jenom lidi a ne stroje na vítězství. Každá je prostě svoje, má ty svoje silné stránky, ty svoje slabé stránky, tenisové nebo lidské, ať už je to Kája, Petra, Lucka nebo kterákoliv jiná....
Reagovat
Fandina
Úplně takový flegmouš není. Sama se vyjádřila, že uvnitř to v ní kolikrát vře, i když to na venek vidět není.
Reagovat
blixa
Kája je profesionální vrah ! :D A i ti mají emoce. Jen je mají pod kontrolou ... ;-)
Reagovat
Fandina
hrála odjakživa své kariéry nahoru a dolů. Jednou turnaj vyhrála, příště vypadla v prvním kole. Její hra je nevyrovnaná. Pořád lepší, než jiné, které nemají výkyvy a nikdy na nic nedosáhly.
Reagovat
Roger_Federer
To prece kazdy kdo to trochu sleduje.
Proc to sem furt dokola pises ?
Reagovat
Fandina
Aby si to každý uvědomil a nedivil se tomu.
Reagovat
Fandina
Aby to vzal jako fakt, realitu, život. Někdo je prostě takový. Jednou zahraje top a příště nic. Jako sázkaři ti doporučuji na ní nesázet.
Reagovat
Roger_Federer
Naopak.
Petra je pro me od roku 2012 "zlata slepice"..Jeji nekonzistetni hra a brzke vypadavani v turnaji ja za krasne kurzy.
Reagovat
Fandina
V tom případě máš čich na její výhry a prohry. Buď rád.
Reagovat
janek_da
Ještě lepčí je v live. Ty její vlny zbožňuju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stale nic noveho pod Sluncem...furt dokola...
Na dodatek... opet se hazi dementama(priserny to navyk, slovo k zbliti uz...invence NULA....se neda...burdel tu robite;D)))

Potom se neni divit i v tech prispevcich, ze to s invenci vazne....a nekteri stale nepochopili, ze Petra je stylova hracka...a furt ji budou tlacit do kategorie Stef, Sereny a tak...fakt sila toto...vysledky za ni hovori nevim uz kolik let...a nic...

Kotyza nam pochopil;D)?! :D)?!
Po peti letech...., to neni az tak spatne.... Trochu mne teda sokla ta jeho vypoved ve sportu...co tady davalo to Iqecko. Na tohle prisel po 5 letech??? No to je sila...Tak ja ty rozhovory beru s rezervou, neco tam kecat musi...ale stejne.

Jinak Lukash, Blixa, Vls + par dalsich > osvezujici, opravdu v te zaplave silenosti, urcite osvezujici;)

Jinak mam z toho pocit, ze lidi uz nevi coby psali k Petre, tak neco proste smoli, smoli furt dokola ty nesmysly...o Petre...

Tak doufejme, ze to kotatko Karolina zabere. Nicole zabere, Lucka jeste vic zabere;) at z toho bludneho kruhu vypadnem, a ta pozornost se nejak na ty holky rozlozi...vic rovnomerne...
Reagovat
smazaný uživatel
O Petre se psalo, pise se a bude se psat. Stim se smir... ja uz jsem se smiril.
Reagovat
smazaný uživatel
S tim ja nemam problem. Spis s tematem.
...mnohem vetsi progres udelala samotna hracka, nez ty jeji fans, ti povetsinou dost umrzli nekde v roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto bude asi lepsi, kdyz se to nakonec rozlozi...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky o tom jsem psal :-) O jejich fans (vetsine - je jich par normalnich zde)...
Reagovat
janek_da
Vlku. Bych řek, že Kotyza to věděl o Petře dávno. Akorát kdyby tohle řekl před rokem, dvěma, no byl by hukot.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, vzdyt pisu, ze tyhle rozhovory beru s rezervou...;)
No, ale stejne, tobe zustava to, ze si myslis, ale jistotu v tom mit nemuzes...
No hukot by asi byl, to je fakt. Kdyz jsme si to tady nekteri dovolili, 4 roky zpatky, tak nas sjeli...jak uchylaky,...skoda hovorit...
Reagovat
slacker
Nesouhlas s jednim jmenem ("Bože ty plácáš ale totální hovadiny. ", "A brát si příklad z Máši či Sereny, které jsou odlišné snad absolutně ve všem ? Ty jsi použil nějaké silné kuřivo než si tohle napsal") - tobe tenhle bolsevicky styl imponuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jestli na tohle ma smysl reagovat. Ale zkusim....stesti....Nehodnotim to podle toho, jakym zpusobem se uplne obraci k jinemu prispivateli, ale jak se diva na samotnou hru Kvitove.
Ale kdybych mel hodnotit i jakym zpusobem se obratil k pripivateli, tak bych snad jen rekl, ze "skoro dojemne a osvezujici"...nebot aspon utekl od toho rozsireneho obratu na TP - slova dement...kterym se tu operuje uz jak s jazykovou spojkou...
...nevim sice uplne, co je ten bolsevicky styl, ale styl psat neustale nekomu, ze je dement, je pro mne dost uhozeny styl, ktery uz neni ani nudny, ale primo iritujici...aspon pro mne.
Reagovat
slacker
Nekdo se diva na hru a nekdo jiny se zase diva na jeji pristup a motivaci.
Bolsevickym stylem minim tu zurivou a opakujici se snahu onalepkovat cizi nazory jako absolutne bezcennym vyplodem choreho mozku
PS: Zajiste tedy take ocenujes ze se na dementomanii nepodilim aktivnym zpusobem a mam sve vlastni originalni zpusoby
Reagovat
Roger_Federer
Mas titul?, mas..uz se stim smir.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam problem s tim titulem nejvetsiho dementa TP.;)))
Fakt mne je to celkem volny, ale cist si furt dokola jedinou argumentaci v podobe dement, je opravdu unavne a iritujici...
...ale je mozne, ze to tak vnimam jen ja...pokud ano, rozhodne mne to nezastavi v tom na tohle tema neco rict...;)P
Reagovat
Frick
Když to tady čtu, tak nacházím dost podobných rysů s jinou českou sportovkyní, která si v poslední době užívá u nás popularity srovnatelné s Petrou.

Určitě víte, koho mám na mysli.
Reagovat
blixa
Určitě myslíš Gábinu ale vůbec nechápu, jaké podobné rysu nacházíš ? Absolutně odlišné osobnosti.
Reagovat
Frick
Vyhoření.
Reagovat
blixa
Vyhoření není rys. A navíc silně přeháníš. Dát si měsíc pauzu není vyhoření, stejně jako mít o chlup slabší sezonu a skončit ve světovém poháru šestá (o hrůzo !!) místo čtvrtá jako před tím není vyhoření. Obě se potýkají s jistým tlakem ale obě na něj reagují jinak, každá dle své osobnosti. A v té žádnou podobu neshledávám.
Reagovat
Chrenda
Tak určitě ten tlak se na těch holkách umí pořádně podepsat. Ale nemyslím si, že by se to dalo nějak moc srovnávat. Petra má problémy už řadu let a to i soukromé osobní (což tedy vlastně Gábina taky trochu), ale myslí, že jsou každá úplně jiné a i ty sporty a sláva s tím spojená jsou nesouměřitelné. Gábinu znají lidi v Čechách a tím to víceméně končí, tlak na Petru je diametrálně větší.
Reagovat
smazaný uživatel
že nejsi vůbec v obraze.Napsat ,že Gábinu známe jen u nás je od tebe neomalenost největšího kalibru.
Reagovat
PH94
To není nic proti Gabče, ale Chrenda má pravdu...Na Petru je ten tlak diametrálně větší.
Reagovat
VlS
Tenis je globální sport a Petru "zná" určitě daleko víc lidí, než Gábinu, ale v rámci zemí, nějak se zabývajících biatlonem je Gábina známá taky. Možná v Norsku zná víc lidí Gabču, než Petru. Ale nechápu, jak to souvisí s tlakem a psychikou. Myslíš, Že je Petra pod větším tlakem, protože všech 6 tenistů v Zairu ji zná? Hledal bych to spíš v osobnostech, protože jinak by se z toho takovej Petr Čech musel už dávno sesypat.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/232780/trener-kvitove-petra-je-atypicka-hracka-vykonu-je-schopna-jednorazove.html
Reagovat
Roger_Federer
Docela rozumne..
Reagovat
smazaný uživatel
Já říkám pořád, že Kotyza je chytrej člověk..
Reagovat
Fandina
RF ... co je na tom podle tebe rozumného?
Reagovat
slacker
To ti musi byt jedno co je podle neho na tom rozumne, zeptej se sveho psychiatra.
Reagovat
Fandina
Ptala jsem se jeho, co je na tom podle něj rozumného. Zajímá mě názor RF, protože on má problémy s chováním na internetu a potřebuje k tomu psychiatra.
Reagovat
Roger_Federer
to 232780..
Reagovat
Fandina
A ještě něco jiného?
Reagovat
lars
dvoutýdenní fáze, kterou zvládla v režimu v devět hodin nástup do práce a v sedm večer odchod, mě trochu ukolébala.
Reagovat
Chrenda
No jsem tedy zvědavý s čím přijde. Snad nevyhasla úplně, když říká, že jí to zase těší. Ale to, že už rovnou předesílá, že bude navždy hrát dolu nahoru, to mi tedy moc profesionální nepřipadá. Aby naopak zapracovala na vyrovnanosti výkonů. Rovnou házet flintu do žita mi přijde srabácký. Když ví, kde má reservy, tak by měla udělat maximum pro to, aby je chybky odstranila, jinak nemůže pomýšlet na post 1 v žebři. No jsou to podivné výroky, jako by nevěděla co si má se sebou počít. Ten tlak je asi fakt masivní, že se ty holky pod ním tak hroutí.
Taky si tedy nejsem jistý, jestli je dobrý tah jí nasadit rovnou do FedCupu i když asi bude pořád lepší než Lucka, která teď má dost problémy. Tandem Petra+Kája by to měl sfouknout v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak chceš zapracovat na stabilizování výkonů? Jediný tenis, kterým dokázala uspět, je hop nebo trop. Buď má dobrý nebo špatný den. S oblíbeností turnaje/povrchu stoupá šance, že těch dobrých dnů v řadě se sejde víc. Synonymem stability výkonů je Berdych - a co kdy velkého vyhrál? (OK, Paříž, DC - pro rýpaly)

U FC je to na Pálovi - on je uvidí v tréninku. Petra určitě tenis hrát nezapomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle - kdyby Petra hrála víc na jistotu, tak třeba nebudou přicházet ty občasné výpadky v 1. kolech. Ale zase by s tím těžko vyhrávala Wimbledony.
Reagovat
Chrenda
No synonymem stability výkonů mezi holkami je určitě Serena (ale ta je asi naprosto výjimečná) a myslím, že i Máša. O tom to prostě je. Myslím, že jsme jejím prvním Wimblasu všichni byli natěšení, že z ní vyroste nová Stefi Graf a zpočátku to tak i vypadalo, no a pak se to zadrhlo a už se to nenastartovalo. Já ani tak nepíšu o tom, že by měla přestat být ranařka, o tom žádná, ale ona nemá už léta žádný záložní plán. Hrál jsem podobně jako ona a taky jsem dojížděl na malou komplexnost stylu. A tady si myslím, že má reservy jak prase. Když jí to lítá z kurtu celý set, tak musí změnit taktiku. Bo když její styl na soupeřku neplatí. Myslím, že má neskutečné reservy a může se zlepšit v řadě ohledů, ale prohlásit v 25 letech "já už jiná nebudu, budu to mydlit jako doposud" mi opravdu přijde zhůvěřilé. kdyby řekla "mám ještě nějakých 7-10 let na to abych se vypracoval v komplexní špičkovou hráčku a dostala se na post č. 1 na světě a tam i vydržela nejlépe řadu let nebo aspoň měsíců", tak to jsou cíle, hodné šampionky. Takhle by podle mně měla uvažovat a ne ve stylu, starého psa novým kouskům nenaučíš. Vždyť sotva vyrostla z dupaček a už je jako hotová hráčka jo? No kluci, nezlobte se na mně, ale mohla by si právě ze Sereny i z Máši brát příklad.

Taky si myslím, že je to všeobecný problém Čechů v naší mentalitě. není tam ten naprosto neúprosný tah na bránu, ta touha vyhrát za každou cenu. Z našich špičkových sportovců to měl třeba Šebrle a z toho pak vyplývá i sebevědomí a sním pak přichází jistota a dobré výsledky. Takže tak. Myslím, že jsem tím odpověděl i IQEmu.
Reagovat
blixa
Bože ty plácáš ale totální hovadiny. Petra se nikdy v komplexní hráčku nevypracuje, protože ten dar prostě nemá. To se nedá úplně naučit, ne na tom levelu na kterém hraje. Pokud se o to pokusí tak s ní bude konec, nebude dobře hrát to co umí a bude zkoušet hrát to co neumí a nikdy umět nebude. A ve 25 to je hotová hráčka kterou nepředěláš, maximálně jemně vylepšíš. Je hlavně důležité, že tohle pochopila a nebude se o podobné pitomosti typu "plán B" ani pokoušet. Musí naopak vylepšovat to v čem je dobrá, aby to bylo ještě lepší. Žádné "neskutečné rezervy" nemá, a nejspíš nikdy nepřijde na to proč má takové herní výkyvy, nejspíš se na to ani přijít nedá protože to je její podstata. Důležité je to pochopit a pracovat s tím co je nezkoušet dělat pitomosti, třeba typu výrazně zvýšené fyzické přípravy, například. Výsledky by byly katastrofální, jak se teď krásně ukázalo. Stejně by to dopadlo i se všemi plány B či CDEF ;-)
A brát si příklad z Máši či Sereny, které jsou odlišné snad absolutně ve všem ? Ty jsi použil nějaké silné kuřivo než si tohle napsal :D
Reagovat
darek.vrana
Ale no tak, zas taková hovadina to není. Kdo pamatuje pár let zpátky, tak ví, že stejnou pověst jako teď Petra měl kdysi Tomáš. Tenis hop nebo trop, ranař s nevyrovnanou výkonností. Byl s tím dlouho kolem dvacítky. Pak na tom cíleně pracoval a teď? Vzor konzistentnosti. Fakt ale je, že svůj nej titul vyhrál před 10 lety.
Reagovat
LukasH
Souhlasím s Blixou ve všem. Na týhle špičkový úrovni se nedá přeučovat styl. Kdyby si pinkala s náma - amatérama, asi bychom se divili, jak dlouho dokáže ukržet míč ve hře...:-) Ale na jejich úrovni těžko přepne na styl a la Halep a bude v něm dobrá. A 25 let není pro tenis málo let, když si vezmeš, že ho hraje už 20 let a bude ho hrát už jen zhruba 5 let odhaduju.
Já třeba v Petře ty rezervy nevidím. Ona má špičkový údery, pokud jí jdou. Nicméně celodvorcovej tenis jí nejde ani když se ho ze všech styl pokouší hrát. Na to nemá dobrý čtení hry, koordinaci těla, jistotu v umístění úderů. Tohle měla Vika. Proto ta byla hodně konzistentní a rok světová 1. Maria je výjimečná. Není to sice Serena, ale je z těch hráček, který budou patřit mimo ty ostatní. No a o Sereně nemluvě.
Petra se nějak narodila a nějak se tenis naučila a to se vážně předělat nedá. Je to jako chtít po Radwě nebo Wozně, aby se staly agresivními.
A když si všimneš těch zápasů z poslední doby, Petra se o změnu fakt pokoušela. Ne nadarmo tak hubla. Chtěla být včas u míčů a nehrát tak na riziko. Dopadlo to tak, že se v tom momentě její hra stala průměrnou.
Proč třeba nikdy nebyla konzistentní Lina? Ta v posledních letech dřela jak kůň, ovoce to přineslo, měla úspěchy, ale na světovou jedničku to nebylo. Petra je na tom podobně a je lepší si to vážně přiznat a přizpůsobit se tomu, protože jedině tak může mít další úspěchy. Pokud se bude do nekonečna trápitm, proč nehraje jako Serena, může s tím skutečně za chvíli seknout...
Reagovat
smazaný uživatel
je blbost hrat jenom na jistotu ale je taky blbost hrat jenom na riziko, pokud by hracka chtela mit konstantni vykonoy. Jak je videt, Petru to moc netrapi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to snadno radí a já myslím, že Petra sama by byla ráda, kdyby hrála co nejvyrovnaněji. Ale v určitou chvíli je podle mě lepší si přiznat, že to prostě nejde a nesnažit se to tlačit násilím a spíš se tomu přizpůsobit.
Reagovat
blixa
http://www.wtatennis.com/news/article/4620093/title/bouchard-dream-big-and-work-hard
Reagovat
Jan
Ja, ja, naturlich.
Reagovat
blixa
http://www.wtatennis.com/news/article/4619911/title/vote-march-rising-star-of-the-month

Přátelé, hlasujeme, hlasujeme, kdyby někdo snad váhal jak, rád poradím :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co kdyz nevim pro koho ?
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane, to je jasné :-)
Reagovat
blixa
Važte slova, pánové !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak připsala si nejvíc bodů, porazila i nejsolidnější soupeřky. Prostě Sloane: Resurrection :-)

Jako tady není o čem :-))
Reagovat
blixa
Dobrá, dělám si u tebe významný černý puntík !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja si taky myslim , ze za tento mesic si to nezaslouzi
Reagovat
blixa
Kdo ? Sloane ? No jasně že nezaslouží :D
Reagovat
slacker
Ano take si myslim ze si blbec cerny puntik od blixy tento mesic nezaslouzi
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem vsechno dohromady takze hlas davam ty treti hracce :)
Reagovat
blixa
;-)
Reagovat
Frick
Nemusí hrát tolik turnajů. 14 hlavních + Sydney, Praha a Eastbourne. Tedy 17.
Reagovat
janek_da
když hraje za Monako, tak nemusí. To je výhoda nižšího danění, nemusíš tak makat.
Reagovat
slacker
Jenze pak nezaplatis jeden rok najem a letis. Kufry budes mit na hranicich s Francii
Reagovat
janek_da
snad bydli v regulovanem byte, to ji nemůžou vyhodit.
Reagovat
jb007
Škoda že se Petra nerozpovídala o tom, jak přesně dobíjela baterky. Naštěstí jsem směl nahlédnout do jejího deníku, z kterého si dovolím ocitovat názvy kapitol. Nejvíc vypovídající jsou kapitola 3-Dlouhé procházky po pláži a kap.5-Šest dní, sedm nocí a deset černochů...
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Bylo 10 černochů lepších než Alex?
Reagovat
LukasH
Dobrý. Petra řekla to, co jsme všichni dávno věděli. Na příspěvcích v diskuzi je vidět, že ta upřímnost každýmu nesedí. Ona totiž ta pauza vůbec nestandartní nebyla, jak sama Petra říká, jen to skoro všichni ostatní tenisti odůvodní zraněním.
Co se týče těch turnajů, u Petry je to těžký, protože se jí za kariéru vždycky dařilo někde jinde. Těžko může i nadále vypouštět mandatory jako teď, ale třeba Madrid ano, Řím ne, Montreal ano, Cincy ne atd. (ano znamená, že tam pojede).
Trošku úsměvný jsou reakce tady typu, že teď rezignuje na TM a tak. To přece vůbec neřekla. Prostě nazvala věci, tak jak jsou, tj. nejsem konzistentní a konzistentní nebudu. Ani to nejde s jejím stylem. Jaká hráčka s agresivním stylem je dlouhodobým žebři konzistentnější než Petra? Maria - ano, je to lepší tenistka a Serena - kapitola sama pro sebe.
Trochu mi i přišlo, že se o znměnu stylu s týmem pokoušeli - dýl udržet míč ve hře atd. Moc se to neosvědčilo, takže je dfakt nejlepší si to přiznat a držet se toho, s čím vyhrála Wimbledon a ostatní turnaje holt za cenu těch výpadků v prvním kole.
CO se týče FC - myslím si, že se Pála rozhodne na základě tréninku, jak jí to tam půjde. Nevidím takovej rozdíl v tom, že teď vynechala dva turnaje úplně oproti létum minulým, kdy vypadávala v Miami v 1. kole a pak FC hrála. Fe FC vždycky předváděla dobrej tenis navzdory výsledkům předtím i potom.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli ta tzv "rezignace" na TM byla na mě, tak tak sem to ale nemyslel.
Pouze chci říct, že jí větší množství turnajů možná nesvědčí a neměla by kvůli TM přizpůsobovat program. Otázkou je, jestli jí bude svědčit menší turnajová zátěž, to nevíme.. ale Petra to teď snad zkusí a třeba to přinese ovoce. Jde o to, jestli přijde kvalita na místo kvantity.
Reagovat
tommr
Petra ale nehraje moc turnajů - spíš naopak. Momentálně jich má započítaných jen 20 a to jsou v tom zahrnutý i letošní turnaje v IW a v Miami ...
Reagovat
smazaný uživatel
16 stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
a jinak, ona sama snad říká, že chce udělat redukci. Tzn, že 20 turnajů je na ni asi moc.
Reagovat
tommr
Petra podle mě vůbec neví co chce natož co potřebuje ... :)
16 turnajů může stačit Sereně nebo Sharapce, který skoro na každým z nich dojdou až do závěrečných kol a ne Petře, který se povede jeden turnaj z deseti ...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říct, proč se do ní pořád tolik navážíš?
Reagovat
smazaný uživatel
jak se do ní naváží?
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska tady naznačoval cosi o rupnutí v kouli, teď tvrdí, že neví co chce..
Reagovat
smazaný uživatel
zase to bereš moc vážně hele .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mě přijde, že tommr ve všem vidí to nejhorší a pokud náhodou ne, tak se to snaží překroutit tak, aby to jako to nejhorší vypadalo. On to asi nedělá schválně, že by chtěl provokovat, ale dělá to a mě to štve. :-)
Reagovat
tommr
jsi moc vztahovačnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty moc katastrofickej..
Reagovat
misa
Ten tvůj starý nick už nefunguje?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Proč myslíš, že jsem si zakládal jinej?
Reagovat
slacker
Aby jsi se mohl vydavat za nekoho jineho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
třeba když bude hrát méně, tak se jí bude dařit víc, co víš.
Reagovat
tommr
zatím to platilo spíš naopak. U nerozehraný Petry je vždycky velký nebezpečí, že vypadne už s první soupeřkou at je to kdokoli ...
Reagovat
LukasH
Aha, tak to se omlouvám.:-)
Nevím, ale nepředstavuju si to tak, že by toho Petra vynechala půlku. Zas je to těžký, když si poslední léta TM zajišťuje až v druhý půlce sezóny.
Bude se to nejspíš řídit podle pocitů a ty jsou pro diváka neznámý - třeba jak řekla, že jí výhra nad Gajdošovou ani netěšila a naopak někdy prohraje brzy a necítí zklamání nebo vyčerpání. Spíš si to fakt představuju jak jsem napsal- Pokud jsou za sebou dvě devítistovky, pojede jen na jeden.
Jistýho nebude nikdy nic. Petra není Serena, která si může první polovinu sezóny dovolit hrát jen GS a Mandatory...
Reagovat
slacker
Kdyby alespon hrala jen GS a Mandatory, ale ani to ne
Reagovat
Fandina
Řekla, že udělají změnu v druhé polovině roku, ale to my nevíme, jak to měla naplánováno předtím. Takže to jsou pořád jen dohady. Jisté je, že ona si to udělá podle svého, jako všechno a to je v pořádku. Je to její věc.
Reagovat
Fandina
Tady je ten článek, změna od Wimbledonu.
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/663464-kvitova-je-zpet-a-rika-pauza-byla-potrebna-byla-jsem-neskutecne-vycerpana.html
Reagovat
smazaný uživatel
jasně no. Ono to není jenom tak. Mně se prostě nelíbí přístup přihlásím se na hodně turnajů a když mi to třeba někde nevyjde, tak budu mít šanci zase někde jinde ty body nahrabat (kvůli TM).
Třeba přístup potřebuju zápasy, abych se dostala do rytmu/formy, je ok. Ale netlačit prostě na ten TM za každou cenu. Cílem by mělo být ukázat to nejlepší na každém turnaji, né samotnej TM. Můj názor.
Reagovat
slacker
Nedostat se na TM, znamena ze jsem na zadnem poradnem turnaji nic svetoborneho za rok nedokazal.
Reagovat
LukasH
No jo, ale turnajů, kde Petra udělá opravdu výsledek, je málo. Wimbledon, NH a Čína. Ostatní je buď a nebo. Austrálie je poslední dobou dost blbá (kromě toho Sydney teď), i když bývala skoro nejoblíbenější. Asie v první polovině sezóny je nevyzpytetalná, na Mandarory v Americe se začala Petra v posledních letech mírně lepšit, Stuttgart potřebuje, celou antuku potřebuje, aby si na ní vůbec před RG trochu zvykla, Montreal, Cincy - v r. 2012 dobrý, USO těžko vynechá, takže vlastně co, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale v zásadě u všech tenistek, ani ta Maruš nechodí od vítězství k vítězství..
Reagovat
misa
Můj program pro Petru na rok 2016:
Sydney, AO, Dubaj, IW, Miami, Stuttgart, Madrid, FO, Eastbourne, Wimbledon, Montreal, New Haven, US Open, Wuhan, Peking, TM + nějaký Fed Cup. Přesně 16 turnajů :)
Reagovat
LukasH
Přidal bych ještě Řím. Čím víc antuky před RG, tím líp. Jinak by to fakt stačilo. Možná se vždycky přihlásit na dvojici - Dubaj, Doha, Montreal, Cincy a odhlásit se podle potřeby.
Reagovat
misa
V Římě je pomalá antuka, nic pro naší netrpělivou Petru.
Reagovat
tommr
vypustit Řím by byla velká škoda a Petře by to ani nijak neprospělo (samozřejmě za předpokladu, že nebude hrát v Praze) ...
Místo New Havenu by bylo lepší odehrát Cincinnati - hlavně pokud by v Kanadě neuspěla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechat turnaj, na kterém se jí mimořádně daří a místo něj strčit jiný, na kterém jí to moc nejde je buďto geniální strategie pro zmatení nepřítele nebo naprostá hovadina. Nejsem si jist, k čemu se mám přiklonit. :-)
Reagovat
slacker
Tak hloupost je predevsim skatulkovat turnaje na kterych ji to jde a na kterych ji to nejde. Kazdy rok prorazi a zase vyhori nekde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
No v NH hrála třikrát po sobě finále, z toho dvakrát úspěšně. V Cinnci hrála semifinále - jednou. Z toho už se něco vyvozovat dá.
Reagovat
slacker
Vyvodit se da leda ze letos vyhraje v Cinci a vypadne ve druhem kole v New Haven :-D (dlouho sem vahal jesli to mam oznacit smajlikem). Minule zisky nezarucuji zisky budouci - jedno z pravidel investovani.
Reagovat
Frick
Tak tady jde i o to, zda je dobrý se honit týden před GS.
Reagovat
LukasH
To nemáš pravdu. Loni obhájila a ještě vylepšila celou Čínu.
S tím NH si asi Tommr dělá srandu, ne? V Cincy to Petře nevyhovuje a sotva přijela loni na NH, byla jak vyměněná. I v roce 2013, kdy na tom byla hodně zle to tam urvala do finále...
Reagovat
slacker
No na turnajich na trave do Wimbledonu 2010 taky nevyhrala zapas. A pak najednou semifinale GS.
Reagovat
tommr
jenže po úspěchu v NH jí vždycky na USO dojdou brzo síly ...
Reagovat
smazaný uživatel
a může tam být i ten emocionální faktor. Prostě jet z vyhraného turnaje hned na GS je takové ošemetné. Já bych rozhodně ten NH zkusil vypustit, o nic nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
V NH nehrála v roce 2011 a jak to na USO pak dopadlo všichni vime...
Reagovat
smazaný uživatel
to jo, ale teď tam hrála 3x po sobě a taky nic moc. Tak by letos mohla třeba zaexperimentovat a zkusit to vypustit a třebo to bude lepší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To spíš vypustit Cincy...
Reagovat
slacker
Vypustit celou US Open serii, stejne americane zavedou kvuli neposlusnemu Zemanovi pro Cechy opet viza
Reagovat
smazaný uživatel
Brisbane (nebo Sydney), AO, Dubaj, IW, Miami, Madrid, Řím, FO, Birmingham, Wimbledon, Kanada, Cinci, .. pak hned NY, ať si zvyká pěkně na rušné prostředí, Wuhan, Peking

tj 15 turnajů. Pak si třeba případně vzít nějaké 2 WC dle potřeby v průběhu roku.
Reagovat
janek_da
HC, AO, Rio, Acapulco, IW, Miami, Řím, Norimberk, FO, Kodan(je ještě?), W, Bad Gastain, Carlsbad, Kanada, Cincy, Dalas, USO, Taškent, Soul, Tokio

to je přesně pro ni.
Reagovat
EllNino
Dallas a KOdaň není :/
Reagovat
tommr
s tím se dá docela souhlasit. Ještě bych k tomu samozřejmě připočítal TM pokud se tam kvalifikuje (at už na ten áčkovej nebo na ten béčkovej) a ty WC by byly nejspíš nejlepší na Doha a jeden další turnaj na trávě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě OH, tam asi Petra bude chtít hrát. :)
Reagovat
slacker
Antuka, podnebi na draka. Pro ni idealni olympijsky turnaj bohuzel prohospodarila v 2012
Reagovat
EllNino
bude hard :)
Reagovat
slacker
Opravdu? Nejak sem vubec nepocital ze by v jJzni Americe postavili neco jineho nez antuku. Tak ted uz jen aby Petru davali do Night sessions ne do poledni vyhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Někde se nějak dohodlo, že všechny tenisové turnaje na OH budou na hardu s výjimkou Paříže a Londýna, kde jsou GS areály. Brazilci by určitě dali antuku, kdyby měli možnost volby.
Reagovat
slacker
A Nadal to vzal uplne v klidu, nebo si na to uz take stezoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já to nesleduju, i tohle info mám odsud z diskuze. Ale on už OH má, tak to ani řešit nepotřebuje.
Reagovat
misa
Díky za připomenutí.
Reagovat
tommr
jedinej turnaj, kterej by Petra mohla bez větší bodový újmy vypustit je Shenzhen ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten rozhodně .-))
Reagovat
blixa
Ta holka vás nemít, tak je úplně ztracená ... :D
Reagovat
Roger_Federer
Ted rekla v rozhovoru pro CT , ze padla i myslenka na konec kariery.
Reagovat
slacker
Tak ta po dvou dresnych prohrach ve FC padne asi znovu
Reagovat
smazaný uživatel
Z idnes: Posbírala jste spoustu trofejí. Je vám pětadvacet. Napadlo vás, že byste s kariérou skončila úplně?
Tak daleko to nedošlo. V poslední době už se mi po tenisu stýskalo. Mám ho ráda a jsem šťastná, že můžu dělat, co mě baví.
Reagovat
Roger_Federer
Predchvili to bylo v Branky body vteriny.
Defakto neprimo rekla, ze od lonska vyhorela a potrebovala zkusit si dat oraz odevseho..
Ja jenom nechapu, kdyz uz ji nenakoplo k chuti do dalsiho tenisu vitestvi Wimbledonu co teda jineho??
Asi zato muze Frick,Petra to urcite tady cetla a slozila se z toho.
Reagovat
Fandina
Petra řekla naplno, že byla prázdná, neměla z tenisu radost a cítila se psychicky a fyzicky unavená. Řekla to přímo.
Reagovat
Roger_Federer
Me tvuj nazor nezajima..
Reagovat
Fandina
Tak ho nečti, jak jednoduché. To ti kamarád psychiatr neporadil?????????
Reagovat
slacker
Me tvuj nazor take nezajima ale nemam kamarada psychiatra.
Reagovat
Fandina
Tak si ho pořiď. Poradí ti, jak se chovat ve veřejné diskusi. Moc to neumíš.
Reagovat
slacker
Nejak nemam ke kvalitam psychiatru a psychologu velkou duveru. Hannibal Lecter, Safar a ten tvuj moc nepresvedcuji vysledky sve prace.
Reagovat
Fandina
To musíš hledat a věř, že ti pomohou. Moc to potřebuješ!
Reagovat
slacker
Neverim, tobe evidentne zadny prilis nepomohl.
Reagovat
Fandina
Mně ano, musíš hledat.
Reagovat
smazaný uživatel
No v rozhovoru pro idnes tvrdí, že až tak daleko to nedošlo..
Reagovat
slacker
rozhovor pro idnes neni rozhovor pro CT. Na papir se da naspat neco uplne jineho nez se reklo na diktafon. V televzi se da leda rozhovor sestrihat ale ne uplne
Reagovat
Fandina
Tady je článek a v něm se píše, že neměla myšlenky na konec kariéry a ani to neřekla ve videorozhovoru. A i kdyby to řekla, je to její věc.

http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/307130-kvitova-je-po-pauze-zpatky-po-tenisu-mi-bylo-smutno-priznala/
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, takže to nebylo tak dramatické, jak se Rožer snaží namluvit. A díky za odkaz. :-)
Reagovat
Fandina
Nebylo, RF to má v hlavě pomotané.
Reagovat
Roger_Federer
;)..Vypatlana dementi duchotkyne me bude rikat , co jsem slysel v televizi.To uz je vazne konecna.
Reagovat
smazaný uživatel
Myšlenky na konec kariéry ale zazněly z úst sportovního redaktora, ona o tom rozhodně nemluvila ani to z toho nijak nevyplynulo.
Reagovat
Fandina
Ne, tobě nelze nic radit, ty jsi tak hloupý, že žádnou radu nebereš. Jinak já nevím, co jsi slyšel v televizi. Ale v rozhovoru na netu nic o konci kariery Petry není. Takže jediná možnost je, že lžeš.
Reagovat
Roger_Federer
Netvrdim nikde, ze rekla, ze premyslela o konci kariery.
V te reportazi rekla , ze prislo i na tu myslenku.
Bud tak hodna uz na me nereaguj.
Reagovat
Fandina
Už ses poradil s kamarádem psychiatrem, jak psát na veřejném webu? To bys měl. Napsal si, že řekla na ČT, že uvažovala o konci kariéry. Tak nelži, hlupáku.
Reagovat
Roger_Federer
Delas ze sebe opet jenom dal zdejsiho dementa, nemocneho cloveka.
Nikde a nikdy jsem nenapsal "
"že řekla na ČT,"uvazovala jsem o konci kariéry"
Napsal jsem:
"Ted rekla v rozhovoru pro CT , ze padla i myslenka na konec kariery."

Jsi tak ulhana, ze uz si nejsi schopna vyrolovat na zacatek vlakna, na ktere reagujes.??
Reagovat
Fandina
Nezlob se na mě, ale ty jsi opravdu nemocný. Já pořád doufám, že ti to už došlo a tvůj psychiatr ti vysvětlit, jak se máš chovat na veřejném webu. Když nejsi schopen sám pochopit, s kým si píšeš a kdo si z tebe dělá legraci, tak se poraď s ním.

Napsal si, že to řekla v ČT. Jsi hloupý, že nechápeš, co si napsal.
Reagovat
Roger_Federer
nema cenu ti neco vysvetlovat, diskutovat, jsi dement.
Reagovat
Fandina
Od tebe to sedí, když ani nejsi schopen napsat pořádně, co slyšíš v televizi. Jak říkám, poraď se s kamarádem psychiatrem, co psát na veřejném webu. Jedině, že by sám byl neschopen ti to vysvětlit. I to je možné.
Reagovat
Roger_Federer
Dva dny zpatky se dohodneme se si dement a ty to odsouhlasis a ted uz to zas popiras, ikdyz je evidentni, ze dement si.ze.
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že já nemám ráda hlupáky, kteří ani nepochopí, co je to dohoda. Na ní musí být minimálně dvě strany, které dohodu stvrdí. Do té doby se nejedná o dohodu, chápeš? Nikdy bych neuzavřela dohodu s takovým hlupákem, jako jsi ty. Nejsi toho hoden.
Reagovat
Roger_Federer
V klidu, hlavne v klidu, bez emoci.Trosku se povznes...
Priste se raci neangazuj ve vecech kterym nemuzes rozumet.
Jako treba co rekla dneska PK dnes , nebo navstevnost na turnajich Wta ATP.
Reagovat
Fandina
Ono abys mi mohl radit, tak bys musel buď být starší nebo moudřejší, ale podle toho, co tu píšeš, tak ani jedno neodpovídá těmto kritériím. Takže pokud dobře neslyšíš, co říká Petra v TV, tak o tom raději nepiš, abys nevypadal jako hlupák a to samé o turnajích, pokud někomu vysvětluješ obecně známou věc a myslíš si, že ostatní to nechápou, tak se potom nediv, že z tebe mám legraci. Ono není vůbec podstatné, co tu píšeš ty, ale to co ví ten druhý, chápeš?
Reagovat
Roger_Federer
Hm..Hm..Hm
Reagovat
Fandina
ne ne ne
Reagovat
Roger_Federer
Je jasne, ze kdyz clovek necemu nerozumi, nebo ti nebylo z hury dano(jako tobe), nemuzes sem chodit a rozdavat rozumy jako to delas z oblibou ty, nebo dokonce poucovat ostatni na temata na ktere proste nestacis.
To je jasne jak facka.Receno slovy klasika"chytry to pochopi, hloupemu to je jedno"..Pak se nediv, ze je duvod si myslet ze jsi dement.
Reagovat
Fandina
Nikdo nemá žádnou povinnost číst a poslouchat kohokoli na veřejném webu. Je to každého věc, co čte, píše, čemu věří. Pokud ti kdokoli vadí, nemusíš jeho příspěvky číst. Nikdo tě k tomu nenutí. Jen hlupák, jako ty tohle neví.
Reagovat
Fandina
Jinak já se ti nedivím, že si myslíš, že jsem dement. Kdybys byl chytrý, tak by sis to nemyslel. To je také důvod, proč vím, že jsi hloupý.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ty sama priznavas ze dement si, takze co je divneho ze stim.
souhlasim..Ja se ti jenom snazim poradit, abys sem nepsala, nereagovala, nezapojovala se do temat, kterym nerozumis, ktera jsou na tebe slozita.
Jed si dal to svoje, fandi, Vis jak to tvoje "pod pod pod, Luky Superr nam radost".V tom si dobra, na to mas.Naco se nutit do neceho, co ti dela problem pochopit, nebo se smyslu plne vyjadri ze?
Fakt to pak nevypada dore..Pusobis pak jako dement.
Reagovat
Fandina
To si vážně myslíš, že se budu řídit tvými radami? Proč bych to dělala. Já tu nepíši proto, aby mi nějaký hlupák jako ty radil, jak se mám chovat, co mám psát. Jsi mi s tou myšlenkou směšný. Není jeden jediný důvod, abych tady nepsala to co chci já a že si o mně někdo jako ty něco myslí? Mám z tebe legraci.
Reagovat
Roger_Federer
No prave to je ten tvuj problem, jednou by ses mela v klidu zamyslet, slest ze stromu..Priznat si , ze si proste nemela pravdu a omluvit se vsem, ze si hadala a rozdavala rady.Mozna ze pak uz nebudes zdejsi dement.
Reagovat
Fandina
Nebudu se omlouvat za něco, co jsem neudělala. To dělají jen hlupáci jako si ty.
Reagovat
Roger_Federer
Hm..hodne hloupa odpoved.
Reagovat
Fandina
Asi proto, že jsi hloupý. Kdybys nebyl, tak bys to pochopil.
Reagovat
slacker
Ja bych se zeptal Tommra, PetaM nebo blixi, to sou sami odbornici na chytrost.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že RF je nejhloupější.
Reagovat
Fandina
slacker ... RF je ještě hloupější, než ty a to už je co říct.
Reagovat
Roger_Federer
Ale chytrost u Fandiny nikdo neresi.Jedna se o dementa, uz to i pochopila a smirila se situaci.
Efko je tenisportalovi dement. :)
Reagovat
Fandina
Ty nejsi schopen druhého posoudit, jsi hloupý, nemáš na to.
Reagovat
Fandina
A ještě dodatek. Tvůj kamarád psychiatr musí být ještě hloupější než ty, protože ti nedovede vysvětlit elementární věc, že se nemusíš s nikým na veřejném webu zabývat. Musí ti být úplně jedno, co druzí píší. Nic ti dotoho není.
Reagovat
Roger_Federer
Hm..Hm..Hm.
Reagovat
petrulinka
No tak já si hlavně myslím, že každému může být po tom prd, jaké turnaje Petra bude nebo nebude hrát, jestli trénuje nebo netrénuje apod. Je to její práce, takže čistě její věc. Takže tuto hysterii kolem Petry naprosto nechápu. Asi se někteří docela nudíte, když sem máte čas psát neustálé nesmysly :-(
Reagovat
misa
Když je Petra profesionální tenistka, tak se nemůžeš divit. Bez zájmu by tenis za peníze určitě nehrála.
Reagovat
janek_da
proč ta hysterická reakce?
Reagovat
Carloss
no začíná mi to připadat jako nějaká hvězdná manýra. zajímalo by mě které turnaje chce Petra po Wimbledonu vynechat?
Reagovat
slacker
MOntreal/Toronto, Cicinneti, New Heaven, mozna i US Open
Reagovat
Carloss
sry, ale to je nesmysl. možná by měla uvažovat o tom vynechávat turnaje kde se jí dlouhodobě nedaří. takže po Torontu vynechat Cinci, po sézoně začít v Austráli až Sydney. vynechat Řím a zkusit místo toho nějaký menší antukový turnaj, třeba Norimberk.
Reagovat
slacker
Me se vynechavani velkych turnaju hrube nelibi, proto si s toho budu delat obcas komedii. Jinak bych se ukritizoval
Reagovat
slacker
Aspon usetri zase balik za letrnky pres ocean
Reagovat
smazaný uživatel
No nejlepší by bylo, kdyby vynechala New Heaven.. A nebo pak nějaký turnaj v Asii třeba i.. :D Jestli bude hrát na TM, tak by to bylo pro ní dobrý..
Reagovat
janek_da
Možná i to TM v Singapuru. Tam se ji taky nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
V New Havenu se jí daří, v Asii (v Číně) taky... Jako fakt netuším, co chce vynechávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze nasadit nerozehranou Petru na Fed Cup je hodne velke riziko. Stepec kdyz vedel, ze neni ready tak to otevrene rekl. Pala nebude mit koule ji nenasadit. Mela by hrat Lucka s Kajou
Reagovat
slacker
Petra se mela ukazat na nejakem mensim turnaji nejdrive, treba Katowize :-D
Reagovat
EllNino
tam už je Aga, smula :)
Reagovat
Fandina
Budou celý týden hrát, i tam se uvidí, jak na tom která je.
Reagovat
slacker
Co budou cely tyden hrat? Trenovat ano ale naostro hrat tezko.
Reagovat
Fandina
Budou hrát zápasy proti sobě. Tam se uvidí, jak na tom která je, jak se cítí, jak jí to tam sedí. Kdyby třeba hrála Petra ty dva turnaje, které se jí vyčítají, tak také mohla v posledních dvou měsících zahrát jen dva ostré zápasy. Takže by stejně rozhodovala její momentální forma a jak se cítí těsně před FEDem. Třeba i poslední den.
Reagovat
slacker
No z takovyvch treninkovych minizapasu se skutecna forma tezko pozna
Reagovat
Fandina
To by ses divil. Většinou se nasazuje podle toho, jak kdo vypadá těsně před tím. To je nejdůležitější.
Reagovat
slacker
Posuzovat formu podle vzhledu? To bych si netroufl
Reagovat
Fandina
Psala jsem celkově, jak vypadá hra, jak vypadá, že se cítí na kurtu, i jinak.
Reagovat
jb007
Tréninkové zápasy Petry s Kájou by mohly být velmi zajímavé a o formě hodně vypovídající. Z celého týdne možná nejzajímavější:)
Reagovat
Fandina
Nejen s Kájou. Obecně se v tréninku posuzuje, jakou má která formu.
Reagovat
George_Renel
Nesmyslné přirovnání. Štěpánek, na rozdíl od Kvitové, absantoval po zranění. Strýcová i Šafářová jsou z formy. Nasazeni Kvitové je logické a správné.
Reagovat
slacker
A Kvitova ma jakou formu?
Reagovat
George_Renel
Se zeptej Pály, chytráku.
Reagovat
slacker
TY nejsi Pala? Tak pod jakym nikem ho tady najdu?
Reagovat
Fandina
To je tvoje věc, kde se ho zeptáš.
Reagovat
George_Renel
Ty jsi neskutečný vůl a nemá cenu s tebou ztrácet čas.
Reagovat
slacker
Jdi se vybrecet do koutku k Blixovi. Diskutovas neumis jen urazet
Reagovat
Fandina
Vždyť ty také jen urážíš. Já od tebe nic jiného neznám.
Reagovat
George_Renel
Jistě. A když chceš oslňovat anglickými slovíčky, tak se je nauč, inteligente. Přezdívka je ne nik, ale Nick. Podobně jako v češtině nicka. To jsi ty. Dodal bych, ubohá. Howgh.
Reagovat
tommr
no hlavně že ty si zářnej příklad všemi oblíbenýho diskutéra ... :(
Reagovat
lars
Rumunská jednička nenastoupí do fedcupového play off v Kanadě, které se koná 18. a 19. dubna v Montrealu. ?Mám povinnosti na turnaji ve Stuttgartu, které se s účastí v zámoří neslučují. Pokud by se hrálo v Evropě, byla by to ?jiná písnička?.?
Reagovat
lars
misto ? maji byt uvozovky :)
Reagovat
EllNino
http://www.tennis-arena.cz/nejsilnejsi-sestava-v-historii-fed-cup-odehraje-acirc-raquo-dream-team-acirc-laquo--6517cz/ :D asi je to jasný :D
Reagovat
lars
a čerstvě rozvedená Barbora Strýcová
Reagovat
EllNino
jj :)
Reagovat
janek_da
Ano, to jsem chtěl zrovna vypíchnout. Nejlepší část článku, zbytek mě zajímá ze 3% procent.
Reagovat
janek_da
Chci číst dál, ale pořád se na tom zasekávám ...
Reagovat
blixa
Máš zálusk ? :D
Reagovat
janek_da
Znělo by to pěkně. Barbora Da Strýcová.
Reagovat
blixa
Přímo super ! :D
Reagovat
lars
spis Barbora da Stryc :)
Reagovat
blixa
To by nepřežili zdejší přechylovací fanatici ;-) :D
Reagovat
blixa
Hmm, takže Bára je fakt rozvedená, potvrzeno.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ :) I když někteří tady doufali článek kde se bude psát jeno o tom , že Barbora je rozvedená :) Jinak z Barbory mám fakt radost doufám , že se mi podaří ji zlanařit na kafe stejně v singlu hrát nebude :))))
Reagovat
blixa
Jen abys nestál frontu ! To bude nápadníků, najednou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diváci místo toho , aby hleděli na zápasy budou stát ve frontě a čekat na Báru :) To bude větší fronta jak na korunovační klenoty .
Reagovat
misa
Lucka je zdravá, jsem NADŠENÝ :-DD
Reagovat
Fandina
To by vypadalo na mojí nominaci na TP.
Petra, Šafi, Kája, Bára, Terka.
Tak jsem zvědavá.
Reagovat
EllNino
jen 4 budou :)
Reagovat
Fandina
Já píši o širší nominaci ... úsměv
Reagovat
vrabejka
Tak havně se připravit na Wimbledon at tam zase uspěješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dva turnaje,které vynechala a na kterých se jí pravidelně nedaří dostat mezi nejlepších 8 pro ní neznamenají žádnou ztrátu, pořád je lepší že si odpočala a nachází chuť do tenisu, což už taky být nemuselo. A pořád lepší že má pauza tuto podobu, než kdyby byla vynucená nějakým úrazem a dlouhodobá.
Reagovat
Fandina
Petra vynechala dva turnaje, protože se na ně necítila a dohodli se tak s týmem. Já myslím, že je to normální. Vím, že Roger je jinde, ale také vynechal Miami. Podle mě se nic neděje. Teď se Petra připravuje na FED a pak chce změnit účast na turnajích v druhé polovině roku. Podle mě je všechno v pohodě.
Reagovat
PH94
Nemůžeme srovnávat Rogera s Petrou :) Roger ten už prahne zejména po GS titulech :)
Reagovat
Fandina
Píši, že je jinde ... úsměv
Reagovat
tommr
podívej se kolik je Federerovi a kolik Petře. Jejich pozice se vůbec nedají srovnávat ...
Reagovat
slacker
Presne ma uz vek a ma rodinu. Nic pro 25 holku s mene nez rocni znamosti.
Reagovat
Fandina
Byl to příměr. Že když někdo uzná za vhodné, že vynechá, tak to nemusí nic znamenat. Zvolila odpočinek a zase jede dál.
Reagovat
tommr
je rozdíl jestli se taková pauza plánuje dopředu s rozmyslem nebo jestli jen hráčce takříkajíc rupne v kouli ...
Reagovat
Fandina
Když někdo stráví nad rozhodnutím, že nebude hrát několik dní a nocí, jak se píše v článku, tak to není prdnutí v kouli.
Reagovat
PH94
No já bych řekl, že to byl spíš takový návrh a definitivní rozhodnutí přišlo až těsně před :)
Reagovat
Fandina
Někdo jsem to také četla, že to probrali s týmem už začátkem roku a pak se rozhodla po několika dnech přemýšlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, říkala, že to cítila už v Sydney v zápase s Gajdošovou, že to není ono. Prakticky se cítila jako na konci sezony a ne jako na začátku. Už před Dauhá se rozhodla, že po tom turnaji přijde pauza. Schválili to Michal Šafář i Kotyza, jen Alex Stober byl lehce proti. Ale prý proto, že ji tak dlouho nezná.

Doslova říkala, že měla v hlavě prázdno a potřebovala tu pauzu.
Reagovat
Fandina
Díky za info. Super.
Reagovat
Frick
Tak teď doufám, že Terka hrát FC nebude, protože to byl dneska děs, běs.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám , že bude Bára , aby mohla hrát v Riu 2016
Reagovat
mac.hall
Jak už tady mnozí konstatovali, Petra opravdu není normální hráčka těžko od ní očekávat standardní chování. Její dlouhá herní pauza rozhodně není u top hráček běžná, ale je to jen její rozhodnutí. Má na něj právo a není nutné to dál komentovat. Tak to prostě je. Já jsem jsem si řekl, že pokud jde o Petru, tak se již nikdy ,a to i kdyby vyhrála X GS , nebudu emociálně angažovat, jinak řečeno, naprosto ji vypustím a nebudu se její hrou a výsledky zabývat. Zní to asi hloupě , nemyslím to nijak namyšleně, jen nechci být stále zklamaný z toho co , co předvádí. Jistě bude mít i nadále spoustu příznivců, kterým by se snad slušelo popřát pevné nervy.

A snad malou poznámku na závěr. Pokud jde o FC - rozhodně bych Petru do zápasu nestavěl. Absolutně se nedá předvídat, čeho bude na kurtu schopná. Po tak dlouhé herní pauze by to byla vyloženě loterie a s největší pravděpodobností s výsledkem odpovídajícím tomuto typu " zábavy".
Máme dostatek dalších hráček, které se o vítězství mohou poprat. Proč dávat soupeři ještě před zahájením zápasu náskok.
Reagovat
PH94
1+ za druhý odstavec
Reagovat
blixa
No tak prohraje, no. Bóóóóže. To se toho stane. Nemusíme to FC furt vyhrávat.
Reagovat
sprchon
Zase když na to máme takový skvělý tým, tak proč prohrávat? :)
Reagovat
blixa
Mě přijde, že se z toho FC dělá modla. Holky kvůli tomu furt nějak mění program, možná přicházejí o body. proč by se to občas nemohlo vypustit. Ať si užijou i jiní, ne furt hamty hamty :D
Reagovat
Fandina
Ono vždycky nemusí jít o peníze a body. A navíc, každý turnaj je nahraditelný jindy. Takže možná proto holky o FED stojí.
Reagovat
VlS
Premiere mandatory nahraditelné nejsou!
Reagovat
Fandina
Ale v termínu FEDu se snad nehrají.
Reagovat
misa
Doma se nic vypouštět nebude! Ale některé už mají odehráno tolik, že by klidně letos mohly zamávat Fed Cupu na rozloučenou...
Reagovat
PetaM
No, ani Lucka toho neuhrála za ten měsíc více, než Petra :D Barča taky ne ...

Jediný, kdo by mohl Petru adekvátně zastoupit je Kája, ale u té se neví, jestli bude stejně nervózní, jako v Kanadě, kde proti ní rozhodně nestál tak skvělý tým, jako bude stát teď.
Reagovat
blixa
Kája navíc nejspíš nemá zrovna moc formu.
Reagovat
PH94
Ale no tak..:D
Reagovat
blixa
No proč no tak ? Tobě přišlo, že v IW či Miami měla formu ? Uhaluzila svůj minimální standard ale forma u ní vypadá jinak.
Reagovat
sprchon
Těch zápasů měla fakt hodně, je dobře, že si teď dá chvíli pauzu. :) Nebojím se o ni.
Reagovat
PH94
Jenomže ona má momentálně ten svůj standart hodně vysoko :) A navíc ho zahraje vždy :)
Reagovat
tommr
v optimální formě Karolína určitě nebyla, ale i tak byla z našich jasně nejlepší ...
Reagovat
blixa
To je druhá věc, s tím se dá souhlasit.
Reagovat
tommr
v Kanadě to byla pro Karolínu FC premiéra. Jsem přesvědčenej, že napodruhý už tak nervózní nebude ... :)
Reagovat
EllNino
no, plný dům domácích bude daleko horší než poloprázdná hala :)
Reagovat
tommr
na plný hlediště je už Karolína dostatečně zvyklá z turnajů. U ní ta nervozita pramenila hlavně z toho, že hrála poprvé za tým a na to si už snad zvykla ... :)
Reagovat
George_Renel
Hlavně neponese břímě jedničky a nutnosti na 100procent vše vyhrát. Bude trochu schovaná za Petrou.
Reagovat
tommr
no máš určitě pravdu v tom, že pozornost bude upřená hlavně na Petru. Otázka je spíš jestli to po tak dlouhý pauze zvládne Petra a jestli to za ní nebude muset Karolína zachranovat ... :)
Reagovat
VlS
Asi jsi úplně přesně vyjádřil to, co si o tom myslím i já. Nechme si komentáře na výsledky, uvidíme jaké budou, ale jít do nejtvrdší konkurence s tím, že budu trénovat a hrát míň, než ta konkurence, to je přinejmenším podivné. Na místě Pály bych po tomto prohlášení nenašel odvahu Petru postavit. Předem ho dostala pod tlak veřejného odsouzení pro případ, že Petra prohraje. Další z jejich stupidních vyhlášení do médií. Aby ji nepostavil, to mu Černošek a IMG nejspíš nedovolí.
Reagovat
blixa
-1 (slovně radši nebudu, byl bych značně vulgární...)
Reagovat
VlS
A podle tebe je její prohlášení vzhledem ke kapitánovi a zbytku týmu OK? Říct 6 týdnů jsem byla mimo, 4 týdny jsem se rakety nedotkla a automaticky se cítím být nominovaná, okořeněno Kotyzovým prohlášením, že herně i kondičně je ta pauza vidět? Taky OK, jo?
Jestli ostatní holjy mají trochu sebeůcty, tak za nominaci poděkují a odmítnou.
Reagovat
blixa
Myslím, že pro FC toho udělala dost, aby jednou mohl FC něco udělat pro ni. Víc komentovat nebudu, protože bych se fakt rozčílil.
Reagovat
VlS
A to se teda klidně rozčil, ona není sama, kdo něco udělal. Když to loni bylo ba antuce v blbém termínu ve Španělsku, tak se zrovna nestrhala, že? Jestli má FC k někomu morální dluh, tak je to Barča.
Reagovat
misa
Byla nemocná, nehrála ani v halové Paříži.
Reagovat
EllNino
byla nemocná, morousi
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Fandina
O co ti vlastně jde. Jednou píšeš, že by holky neměly FED hrát a věnovat se sobě a teď zase vyčítáš, že Petra na něj trénuje a chce ho hrát.
Reagovat
VlS
Jde mě o to, že pustila prohlášení, po kterým , pokud Petra prohraje, bude Pála vypadat jako pitomec. A úplně zbytečně. Ani vzhledem k soupeřkám není takový prohlášení OK.
Reagovat
Fandina
O tom, že by měla nastoupit v semifinále se ale mluvilo už, když se mělo hrát v Kanadě a nevěřím tomu, že by Pála o ní někdy nestál. Pokud je na žebříčku tam kde je, tak určitě.
Reagovat
misa
Petra je zase kritizovaná za svou upřímnost. Sama musí nějlépe vědět, jak se připravovat, aby mohla pokračovat. Pro ni je priorita Fed Cup a Wimbledon, pak má pár oblíbených turnajů a zbytek ji asi nebaví. Žebříček pak Petru nezajímá vůbec.

V roce 2012 taky před FC skoro nehrála a zápasy dopadly dobře.
Reagovat
tommr
v roce 2012 to ale dopadlo dobře jen díky tomu, že Petru zastoupila Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
misa
v dubnu 2012
Reagovat
smazaný uživatel
V SF s Itálii uhrála 2 body Petra, ne? :)
Reagovat
tommr
já myslel, že misa naráží na finále proti Srbsku do kterýho šla Petra po odstoupení z TM kvůli nemoci ...
V zápase s Itálií Petra udělala dva body, ale předtím žádnej turnaj nevynechala a trénink nepřerušila ...
Reagovat
misa
Vynechala arabské turnaje a v USA vyhrála jediný zápas.
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale tehdejší vynechání arabských turnajů nebylo ani zdaleka tak významný jako letošní vynechání amerických turnajů. Tenkrát se prostě aspoň zhruba vědělo co od Petry při FC čekat zatímco letos je to naprosto nemožný předvídat ... :)
Reagovat
George_Renel
Ale to samý je s Luckou, která tam ukázala pendrek. Nakonec až na Halep (Serenu nepočítám) na ni žádná extra body nenahrála, spíše naopak.
Reagovat
misa
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/232764/kvitova-hlasi-navrat-po-pauze-nemela-jsem-v-sobe-zadne-pocity.html

A jedna fotka z tiskovky:
http://img.blesk.cz/img/2/full/2296526_.jpg

Pokud by někoho zajímalo, tak na tom plakátu k Fed Cupu jsou zleva Plíšková, Kvitová, Šafářová a Strýcová. Taková sestava by se mi líbila :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle toho plakátu je sestava asi jasná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já tam na té tiskovce byl :-))) Viděl jsem kousek tréninku a pak dlouhá tiskovka.
Reagovat
Fandina
A všechno v pořádku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, moc milá a vypadá fakt dobře, je štíhlejší, než kdy předtím.
Reagovat
Jan
Na kterou tenistku Štěpánek šáhnul, tak měla problémy s tenisem, pauzy - Hingisová, Vaidišová, Kvitová.
Reagovat
lars
a jak vis , ze nesahnul na nejakou dalsi tenistku ? :)
Reagovat
Jan
Myslíš Šafářovou ? :) Těch mladých je tam zatím dost, všechny osahat nestihne :)
Reagovat
lars
to neni odpoved na mou otazku :)
Reagovat
Jan
Tak třeba šáhnul i na další, ale projevilo se to jen u těch 3 zmíněných. Zatím :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Kvitová se z toho dostala. Nicole a Martina se z toho nikdy úplně nedostaly
Reagovat
Frick
U Nicole nevíme.
Reagovat
blixa
U Nikol i u Martiny to bylo hodně o zraněních.
Reagovat
lars
Ja myslim, ze u Martiny to bylo ovlivneno zakazem hrani za doping
Reagovat
blixa
To bylo až druhé ukončení kariéry. Ale první ukončení kariéry bylo ze zdravotních důvodů.
Reagovat
tommr
jak ostatně sama přiznává:

Nejsem úplně normální hráčka, od toho se odvíjí spousta jiných věcí," řekla Kvitová ...

Mám z toho všeho co ted vyvádí takovej divnej pocit a vůbec by mě nepřekvapilo kdyby to Petra ještě letos úplně zabalila ... :(
Reagovat
PH94
Abych pravdu řekl, tak by mě to taky nepřekvapilo...z toho rozhovoru mám ještě divnější pocit než jsem měl předtím
Reagovat
smazaný uživatel
za 1.Petra není Nicole a má lepší přístup k tenisu
za 2.Petra nemá důvod končit je světová čtyřka a pokud by byla kolem padesátého místa tak by zřejmě končila ale teď není důvod
za 3.Pokud Petra vyhraje letos nějaký turnaj a udělá dobrý výsledek na GS tak určitě nezkončí
Reagovat
blixa
Má ale pravdu holka a je dobře, že si to začíná zcela vážně uvědomovat. Ona prostě konzistentní tenistkou nikdy nebude (a není to věc hlavy, jak by se mohlo zdát). Je třeba najít specifický přístup i cíle. Snažit se o TOP 1 je prostě nesmysl. Ne že se to nemůže stát, ale byla by to spíš souhra okolností. Vybrat si na okruhu to co jí sedí a ostatní pustit (klidně včetně USO). Zkusila na to jít přes fyzičku a evidentně to zkrachovalo. Snad se podaří najít cestičku.
Reagovat
smazaný uživatel
"klidně včetně USO"

To zase nééé :-)) Ale vypustit něco před ním, aby na ten GS byla řádně namlsaná. Ne fyzicky/psychicky vyčerpaná.
Je zřejmé, že pro ni letos a snad i nikdy v budoucnu nebude cílem Turnaj Mistryň, což je myslím ok. Jakože nepřizpůsobovat tomu program. To je vyčerpávající.
Reagovat
tommr
pokud Petra rezignuje na TM tak to v podstatě znamená, že rezignuje na pozici v top-10. To by jí ale značně ztížilo pozici i na těch pár turnajích, který by se rozhodla brát vážně, protože by pak na nich nebyla nasazovaná mezi nejlepšíma. Celý mi to příjde jako začarovanej kruh ze kterýho není cesty ven ...
Reagovat
slacker
Nebude cilem Turnaj Mistryn nebude cilem Top 1? Tak to pardon to neni OK ani omylem. To je rezignace a polovicni odchod ze sceny, vhodny tak u tenistek jez presahli 35 let nebo si zalozily rodinu
Reagovat
smazaný uživatel
na top 1 nemůže ani pomýšlet. To bylo prohlášení naprosto mimo. Na to nemá.
Můj názor je takový, že hraje v druhé polovině roku víc turnajů než by měla. Cíleně proto, aby nahrabala body a dostala se na TM. To je podle mě špatný přístup.
Reagovat
slacker
Vzdyt hraje po Wimbledonu Premier Mandatory a Premier 5 a k tomu tak 2 mensi turnaje navic (a zbytek casto odrikala uz ted). Honit body nemusi kdyz zabere uz v prvni pulce roku
Reagovat
misa
Tohle dobře víme :-)
Reagovat
EllNino
:D :D tomě taky pobavilo
Reagovat
lars
Pac je tak trochu "kvitko" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dost mě překvapila Petřina upřímnost, hlavně výrok "Jiné holky asi trénují víc než já. Nejsem typ, který by to tolik potřeboval. "
Reagovat
tommr
jestli tím spíš nemyslela "nejsem typ, který by se do tréninku tolik hrnul" ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě.
Reagovat
lars
"Po zápase s Gajdošovou ve druhém kole v Sydney jsme si sedli s týmem a začali vše řešit."
Proc radsi nevynechala Dubaj a Dauha ??
Reagovat
smazaný uživatel
Protože tehdy ještě neskončila hokejová sezóna Prostějovu.:D
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
PH94
Tak na tohle jsem tedy opravdu zvědavý..
Reagovat
Frick
Těším se opět na diskuze o 4-ciferném počtu komentářů až zase Petra pukne s hráčkou mimo TOP 30 :o)

Ne, ale skutečně mi přijde, že je to to takové "cítim se ve výborné formě, to dopadne blbě"
Reagovat
sprchon
Já věřím, že ji ten FC fakt nakopne. ;)
Reagovat
sprchon
Nakonec v pohodě ve dvou. :) Gratulace!
Tak a teď Terko pojď.
Reagovat
sprchon
To jsem rád, že pauza prospěla. Tak ještě pár dní tréninku a pak hurá na francouzky! :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/czechfedcupteam?fref=nf vaše tipy na sestavu?
Reagovat
sprchon
Tipy jsou po článkem o Lucce Hradecké...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/663464-kvitova-je-zpet-a-rika-pauza-byla-potrebna-byla-jsem-neskutecne-vycerpana.html#hp-sez když si čtu názory těch omezenců tak si říkám že takový odporní lidé ani nemůžou existovat. Všude Petru schazují a to je Petra nejlepší tenistka v historii samostatné ČR
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki není úplně vhodný příklad konzistentní hráčky. Teda v současné době určitě :-)
Co mě zaujalo, tak to soustředění na vrcholy na úkor žebříčku po Wimbledonu.
Možná snad vypuštění New Haven, popřípadě jednoho z Premier 5 turnajů? (Kanada, Cinci). Třeba Wuhan bych nevypouštěl být Petrou. Ale taky je asi blbost hrát víc jak právě ten Wuhan a Peking.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na té fotce jí to sluší. Je aktuální? Pokud ano, vypadá to, že jí dovolená pomohla.
Reagovat
slacker
Staci prvni pondeli po dovolene a cely efekt byva v haji
Reagovat
smazaný uživatel
Není, je paradoxně z Doha. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aktuálně vypadá ještě lépe. Vypadá odpocate a moc jí to slušelo.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se těším na Fed Cup. Petro věřím že se vrátíš v plné pohodě a v nejlepší antukové formě
Reagovat
Fandina
To je dobře, že Peti trénuje levácké zatáčky. Nějak jsem je poslední dobou v její hře neviděla a přece jenom, takové podání v jejím provedení hodně píše. Tak držím palce Petro a koukej vyhrát oba zápasy ve FEDu i potom ostatní. Peti pojď!!!
Reagovat
PetaM
Nemám o ni strach. Stačí jeden míček v outu a už si užívat nebude .. :D Známe tě Petro, ale proto jsi nejlepší :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist