Kvitová se pokusí o hattrick, travnatou sezonu zahájí opět v Birminghamu

16. 4. 2019, 09:58
Aktuality 7
Petra Kvitová zahájí travnatou sezonu stejně jako v předchozích třech sezonách v Birminghamu. Česká jednička ve druhém nejlidnatějším městě Velké Británie v posledních dvou letech triumfovala a může se stát teprve druhou hráčkou, která zvedne nad hlavu trofej pro vítězku potřetí.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová v Birminghamu triumfovala poprvé v roce 2017, na svém teprve druhém turnaji po hrozivém prosincovém přepadení z roku 2016, po němž měla pořezané prsty levé ruky a nevědělo se, zda bude vůbec ještě hrát. Ve finále tehdy po obratu porazila Australanku Bartyovou. Také loni Kvitová do finále postoupila bez ztráty setu a souboj o titul se Slovenkou Rybárikovou úspěšně otočila.

Letos se může stát teprve druhou hráčkou, která která zvedne nad hlavu trofej pro vítězku britského podniku potřetí. V 37leté historii turnaje se to povedlo pouze Pam Shriverové, jež na birminghamském pažitu kralovala v letech 1984 až 1987.

"Birmingham je jedním z turnajů, na které se těším nejvíce. Na oba triumfy mám krásné vzpomínky," řekla Kvitová. "Turnaj má výjimečnou atmosféru a cítíte se tam jako doma. Bude úžasné se do Birminghamu v létě zase vrátit," dodala.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová má za sebou parádní vstup do sezony. Zkraje roku v Sydney získala 26. titul, na Australian Open si zahrála své třetí grandslamové finále a další finálovou účast přidala v Dubaji. V žebříčku WTA je českou jedničkou a světovou trojkou, letošní race dokonce vede.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
tak snad to Petře vyjde i do třetice všeho dobrýho. Když ne tak se ale vůbec nic nestane. Hlavní bude aby se letos konečně zase prosadila ve Wimbledonu ...
Reagovat
com
Wimbledon ma letos rezervovanej Karolina :D
Reagovat
Vaslab
První WC dostala Světlana Kuznětsova. Další má jistou, pokud se nedostane přímo, Kristýna P. Karolína M. nebo Maruška B. asi ostrouhají :(
Reagovat
Vaslab
Sorry,druhou, první má samozřejmě Lucka.
Reagovat
kada.tom
velmi dobrá volba, Světlana si ji zaslouží :-)
Reagovat
EllNino
Jednu dostane jistě Slovenka
Reagovat
d@ve
Tak přeji, ať to vyjde.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist