Kvitová se poprvé kvalifikovala na Turnaj mistryň

29. 9. 2011, 18:01
Aktuality 10
Petra Kvitová si poprvé v kariéře zahraje Turnaj mistryň. Wimbledonská vítězka získala jistotu startu na vrcholu sezony, který se uskuteční v Istanbulu 25. až 30. října, po postupu do semifinále v Tokiu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Jednadvacetiletá Kvitová je pátou českou rodačkou, která se kvalifikovala na Turnaj mistryň. Poslední českou účastnicí byla Jana Novotná v roce 1998, kdy vyhrála Wimbledon stejně jako letos Kvitová. Na Turnaji mistryň v minulosti nechyběly také Martina Navrátilová, Hana Mandlíková a Helena Suková. 

"Mám radost. Velkou. Společně s finále Fed Cupu to bude mimořádné zakončení sezony," citoval Kvitovou server iDnes.
Kvitová se vedle jisté účast na Turnaji mistryň v pondělí poprvé v kariéře posune na páté místo světového žebříčku. "Je příjemné to slyšet, ale jsou to jen čísla. Pro mě je podstatné, že zase hraju svůj tenis," konstatovala.

Před Kvitovou si účast zajistily světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Maria Šarapovová, která vzdala v Tokiu čtvrtfinále s Kvitovou. Na Turnaj mistryň se kvalifikuje osmička tenistek na základě výsledků letošní sezony.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
OBROVSKÁ GRATULACE - MOC KVÍTKU PŘEJU, AŤ SE JÍ TURNAJ MISTRYŇ VYDAŘÍ A FED CUP S HOLKAMA TÉŽ, DRŽÍM PALCE!!! TĚŠÍM SE NA POŘÁDNOU A PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE PARÁDNÍ, JÍZDU!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se ke gratulaci.
Ono to opravdu dost znamená, stačí si přečíst ta pouhá 4 jména, která tam zatím od nás hrála.
A také to, že Petra je teprve třetí, která to má letos jisté.
Myslím, že kdyby Petře letos na začátku roku někdo řekl, že bude konce září světová 5. a bude mít 4 tituly (z toho 2 Premiere a Wimblas, každý na jiném povrchu!) asi by to brala.
Takže sezona snů, a OBROVSKÁ GRATULACE!
Reagovat
VlS
Připojuji se, je to super.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý někomu fandí, píše se tady velmi neobjektivně, ale fakta by se ohýbat opravdu neměla.
WTA má stejně jako ATP 9 velkých turnajů. Označení a dvě kategorie Premier mandatory a Premier 5 s různými pravidly počítání bodů jsou matoucí (naopak pojem ATP 1000 nebo ATP Masters zná každý). Vedle PM a P5 je tady ještě další kategorie Premier s mnohem menší dotací.

Těmi tvými "2 Premiere" maximálně dokážeš pobavit, s realitou to ale moc společného nemá. Vyhrát Madrid jako turnaj Premier mandatory při účasti kompletní špičky WTA je nepochybně velký úspěch.
Halová Paříž ale patří do nejnižších Premier turnajů s dotací 618 tisíc (letos tam jako nasazené hrály tenistky s tímto žebříčkovým umístěním - 2, 17, 18, 20, 24, 26, 27).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jistě, na tom "bezvýznamném" turnaji v Paříži porazila ve finále tehdy už novou světovou 1.
Jinak se mi nezdá nutné se tady rozepisovat do podrobna o každém turnaji, bral jsem to jako stručné shrnutí. Na sáhodlouhé a zcela objektivní příspěvky jsou tu jiní experti.
Reagovat
smazaný uživatel
Shrnutí Premier mandatory a Premier :-) Sociální demokracie a demokracie je vlastně taky skoro totéž, že.
A najdeš ten úspěšný souboj s "novou světovou 1" taky v nějaké statistice? Já mám spíš dojem, že ve finále porazila dvojku.
Reagovat
smazaný uživatel
Broži, ty jsi vážně k smíchu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mirku, a tys už nám něco předved? Čím jsi přispěl k zlepšení úrovně diskusí? Nějak si nemůžu vzpomenout.
Taky chápu, že mnohým plácalům vadí, pokud někdo opravuje jejich faktické chyby, kterých je na sportovních diskusích nepočítaně.
Pokud by se mělo stručně napsat, jak obvykle vypadají čtenářské příspěvky na českých webech, tak asi takto. Legrační nebo stupidní čvaňhy totálně o ničem. Blafy k nejoblíbenějším sportům nebo k politice nemá cenu ani číst, natož na ně reagovat.
Času mám málo, takže si mě naštěstí moc neužijete.
Reagovat
a.magerova
Šikulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist