Kvitová se Strýcovou si spolu zahrají v soutěži družstev čtyřhru

10. 6. 2020, 16:17
Aktuality 2
Pokoronavirové období na české tenisové scéně bude pokračovat soutěžemi družstev. Ve čtvrtek začne šestikolová soutěž smíšených týmů Top Liga Českého tenisového svazu nazvaná Barvy pro budoucnost. Utkávat se až do konce prázdnin budou hráči čtyř celků - červení, modří, bílí a žlutí.
Petra Kvitová (© AFP)

Celky nemají názvy, ale barvy. "Nechceme klubovou rivalitu, ale hodně zápasů, abychom maximálně pomohli hráčům se rozehrát, až se znovu rozjedou seriály turnajů, v kterých budou reprezentovat Česko," řekl šéf svazu Ivo Kaderka.

Poprvé po pauze a problémem s břišním svalem by měla hrát například loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová (modří). Červení zase nasadí hvězdnou deblovou dvojici wimbledonských vítězek - v páru spolu nastoupí dvojnásobná královna dvouhry Petra Kvitová a šampionka čtyřhry Barbora Strýcová.

Kvitová bude hrát poprvé po vítězství v turnaji O pohár prezidenta ČTS, kterým před čtrnácti dny odstartovala série domácích akcí po koronaviru, a otestuje předloktí. "V jakém je stavu. Na dvouhru to zatím není," řekl její mluvčí Karel Tejkal.

Na pražské Spartě se utkají výběr kapitána Daniela Vacka (červení) a Vojtěcha Flégla (žlutí). "Je důležité, že zkušení i mladí mají šanci co nejvíc hrát," řekl Vacek. Na Štvanici povede bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda (modří) tým proti současnému lodivodovi týmu o "salátovou mísu" Jaroslavu Navrátilovi (bílí).

V přenosu Nova Sportu bude k vidění první den šest dvouher mužů a čtyři dvouhry žen, po dvou čtyřhrách a smíšená čtyřhra, která druhý den z programu vypadne. Vyhraje tým s 15 body. Za každé vítězství v utkání dostává družstvo dva body, za porážku bod. Celkový vítěz soutěže obdrží půl milionu korun.

Po svazovém klání se elitní tenistky představí od soboty do pondělí v charitativní čtyřdílné akci Tipsport Elite Trophy týmů Karolíny Plíškové a Kvitové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
lvicek
Za porazku dostanou bod? To je zajimave, jako bod utechy nebo k cemu to slouzi? :).
Reagovat
tommr
ten bod se obvykle dává za to, že poražený zápas odehrál. Pokud by zápas skrečoval tak nedostane nic ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist