Kvitová se Zakopalovou suverénně postoupily, dařilo se i Hernychovi

10. 7. 2008, 13:57
Aktuality 1
Český tenis bude mít dvojnásobné zastoupení ve čtvrtfinále turnaje WTA v Budapešti. Svá utkání druhého kola dnes na maďarské antuce hladce vyhrály Klára Zakopalová i Petra Kvitová, které dohromady ztratily jen čtyři gamy. Do čtvrtfinále antukového turnaje ve Stuttagrtu postoupil Jan Hernych.
Zakopalová Klára

Obě Češky předvedly naprosto suverénní výkon a na kurtu se nezdržely ani hodinu. Sedmá nasazená Zakopalová deklasovala 6:0, 6:1 Mathilde Johanssonovou z Francie, která v prvním kole vyřadila Lucii Hradeckou. Osmnáctiletá Kvitová zase nedala v poměru 6:2, 6:1 šanci Němce Martině Müllerové.

Mladou fedcupovou reprezentantku Kvitovou čeká v boji o semifinále Slovinka Andreja Klepačová, jež ve středu vyřadila největší domácí naději a turnajovou jedničku Agnes Szavayovou. Zakopalová svou soupeřku ještě nezná.

Hernych je ve Stuttgartu už ve čtvrtfinále
Ačkoli český tenista Jan Hernych neuspěl na turnaji ve Stuttgartu v kvalifikaci, zahraje si na prestižním Mercedes Cupu čtvrtfinále. Vítěz letošního pražského challengeru se totiž dostal do hlavní soutěže na poslední chvíli jako "šťastný poražený" na místo odhlášeného wimbledonského vítěze Rafaela Nadala a díky tomu měl na úvod volný los. Dnes na německé antuce porazil v souboji tenistů z druhé stovky žebříčku Argentince Briana Dabula.

Pražský rodák Hernych, jenž v pondělí oslavil 29. narozeniny, zvítězil za dvě a půl hodiny po divokém průběhu 7:6, 0:6 a 7:6. Dnešní zápas byl jeho letošním druhým vyhraným v hlavní soutěži na okruhu ATP.

Debl Voráčová-Zahlavová je v Palermu v semifinále
České tenistky Barbora Zahlavová-Strýcová a Klára Zakopalová se na turnaji v Palermu dostaly už do semifinále. Společně plní roli turanjových dvojek a po dnešní hladké výhře nad párem Gagliardiová/Lučičová se o postup do finále střetnou se čtvrtou nasazenou dvojicí Rusek Kudrjavcevová/Pavljučenkovová.

Bývalá nejlepší světová juniorka Anastasia Pavljučenkovová postoupila do čtvrtfinále tenisového turnaje v Palermu. Dnes si snadno poradila s Rossanou De los Riosovou z Paraguaye, které povolila jen tři gamy. Její další soupeřkou bude sedmá nasazená Marija Korytcevová z Ukrajiny.

ATP STUTTGART (Německo, antuka, 568.000 Euro) - výsledek:

Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (ČR) - Dabul (Arg.) 7:6 (7:5), 0:6, 7:6 (7:5).

WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 175.000 dolarů) - výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Johanssonová (Fr.) 6:0, 6:1, Kvitová (ČR) - Müllerová (Něm.) 6:2, 6:1, Marosiová (Maď.) - Pironkovová (3-Bulh.) 6:2, 7:6 (7:2), Arnová (Maď.) - Kučová (SR) 6:2, 6:1.

WTA PALERMO (Itálie, antuka, 145.000 dolarů) - výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Korytcevová (Ukr.) - Chan Sin-jün (Čína) 6:4, 3:6, 6:3, Čaknašviliová (Gruz.) - Dentoniová (It.) 2:6, 6:1, 6:1, Pavlučenkovová (Rus.) - De los Riosová (Par.) 6:1, 6:2. 

Čtyřhra - 2. kolo: 
Voráčová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Gagliardiová, Lučičová (Švýc./Chorv.) 6:2, 6:1.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím že v Budapešti to vyhraje některá z češek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist