Kvitová si na Pražském hradě převzala státní vyznamenání od prezidenta

14. 11. 2018, 17:36
Aktuality 52
Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě předal tenistce Petře Kvitové státní vyznamenání, které jí udělil u příležitosti 100. výročí vzniku Československa. ČTK to sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Kvitová dostala spolu s dalšími čtyřmi sportovci od hlavy státu medaili za zásluhy. Ze slavnostního ceremoniálu, který se konal 28. října, se však omluvila.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Zeman udělil letos 41 vyznamenání. Ze sportovců medaili získali kromě Kvitové také fotbalista Petr Čech, olympijská vítězka v lyžování a na snowboardu Ester Ledecká a tenisté Helena Suková a Radek Štěpánek.

Přímo v sále si převzali ocenění pouze Štěpánek a Suková. Čech si pro vyznamenání nemohl dojít osobně, jelikož byl na lavičce Arsenalu v duelu anglické ligy na hřišti Crystal Palace. Dvojnásobná olympijská vítězka Ledecká byla na soustředění v Rakousku, aby se připravila na blížící se sezonu Světového poháru v alpském lyžování i snowboardingu. Kvitová byla nemocná.

Kromě sportovců získali medaile za zásluhy i další české osobnosti - herci, zpěváci nebo vědci a lékaři. Mezi vyznamenanými byli opět lidé, kteří mají k prezidentovi blízko. Za zásluhy o stát dostal například ocenění podnikatel Jaroslav Strnad, zakladatel zbrojařského impéria Czechoslovak Group. Jeho firmy Zemanovi přispěly miliony korun na prezidentskou kampaň.

Vyznamenán byl i slovenský podnikatel Pavol Krúpa a novinář Erik Best, kteří kritizují podnikatele Zdeňka Bakalu, proti němuž se Zeman vymezuje. Oceněna byli i někdejší předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková či exministr zemědělství ze Zemanovy vlády Jan Fencl. Z kulturní oblasti byli oceněni zpěváci Ondřej Hejma a Michal David, herci Jiří Krampol a Ivan Vyskočil či básník Karel Sýs.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
peek
A dali si navzájem pussy?
Reagovat
Carloss
mrzí mě, že Petra převzala od toho zrůdného velezrádce Zemana vyznamenání. budu jen doufat, že mafie Černošek-Babiš-Zeman ji nebude nutit do nějaké trapné propagace nedej bože politiky.
Reagovat
slacker
nemel hovna zaprodance
Reagovat
Carloss
nejsem si jist, komu jsem se měl zaprodat. převzít vyznamenání od ruského agenta Zemana je pro mě trapná kaňka Petry. mrzí mě to.
Reagovat
FulnekUltras
normální lidi to naštěstí vidí úplně jinak - agenty si můžou frustrovaní fanatici hledat třeba i pod postelí - ale pozor ať tam na vás nevybafne slonková ;-)))
Reagovat
slacker
trapne je tve nalepkovanik Zeman jako ruskeho agenta, skutecni americky agenti jako Pilip s Bubenikem ti zjevne nevadili
Reagovat
Hook2424
Nemyslím, že je Zeman agent! On je spíše takový Putinův užitečný id.ot! Něco jako Schröder nebo Klaus st.
Proč? ...,to se možná nikdy nedozvíme! Třeba je to pro něj finančně zajímavé, nebo ho mají rusáci zaháčkovaného! 90. léta byla velmi divoká! ..a kdo si podrobně pročte kauzy Mostecká uhelná, H-Systém, Ruský dluh vůči ČR, Temelín, atd, .. zrovna Miloš by asi slova jako "ekonomičtí zmr.i" 2X vyslovovat neměl!:D :D :D Ale vraťme se k tomu Zemanovu proruskému trollingu.
Putin takové lidi potřebuje hlavně kvůli oblbování svého ruského publika!
Reagovat
Frick
2018:
https://www.facebook.com/prezidentcr/posts/1908652719217144

2017:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Velka-slava-v-Lanech-K-Zemanovi-dorazily-sportovni-celebrity-Byli-jsme-u-toho-503682

2016:
https://www.denik.cz/z_domova/obrazem-kvitova-sehrala-ve-znojme-exhibicni-zapas-na-kurtu-se-objevil-i-babis-20160910.html
Reagovat
Carloss
bohužel ti sportovci tu fungují jako užiteční idi*ti. včetně Petry.
Reagovat
Frick
Áno. Ještě dejme tomu ten metál, ale ty tři linkovaný akce, to byla fakt síla.
Reagovat
smazaný uživatel
napadla ma taka kacirska myslienka,mozno len maju iny nazor alebo ich politika nezaujima,pripadne svoju pracu s politikou nespajaju,beru to ako cest,ale to som zasiel asi pridaleko:-)))
Reagovat
Carloss
podle mě je určitě politika nezajímá a vyznamenání berou jako čest. ale pro mě to není omluva.
Reagovat
smazaný uživatel
preco by sa mali niekomu ospravedlnovat?,ak by prijali vyznamenanie od hocijakeho prezidenta,tak niekoho nastvu v tom sa asi zhodneme
Reagovat
Hook2424
To je těžký! Má to 2 roviny! Jednak Petra dá se říct vyrostla v "Arofert" Prostějov, jednak Černošek, který je jejím managerem je schopný svým pragmatickým přátelstvím s Babišem, Chrenkem, Zemanem, Janstou a dalšími kmotry, realizovat své plány a někdy jsou to opravdu obrovské projekty!
Takže Petře nezávidím. Doporučil bych jí ať se o politiku ani minulou ani současnou vůbec nezajímá.
Reagovat
turista
Ano, politika je svinstvo. Ale v klidu. Na straně opozice vedené panem profesorem Fialou bylo, je a bude těch kmotrů ještě víc. Vše začlo větou, která zazněla v roce 1990: "Zhasneme a pak se uvidí."
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Je obdivuhodné, kde modří velkozločinci, kteří tady skoro 30 let rozkrádali státní zdroje v řádech miliard, ještě dnes berou tu nebetyčnou drzost moralizovat vůči Babišovi nebo Zemanovi.
Reagovat
blixa
Národní socialisté z ODS vždycky kradli, (což je "dobrý" zvyk národních socialistů snad všude na světě), ovšem proti Babišovi se Zemanem jsou to ubozí amatéři.
Reagovat
FulnekUltras
O míře pravdivosti tohoto úsudku nechť si udělá obrázek každý sám. ;-))))) Samozřejmě, že k neoliberálně bezohledným modrým strakám nutno z poslední doby přiřadit ještě TOP. Kalouskovy či Bartákovy čachry na ministerstvu poslušného protiútoku zvláště za zády naivní Parkanové vynesly zmíněným velkogaunerům částky, proti nimž je i tak sporných 40 milionů z Babišova Čapáku skutečným "spíše pochybením" Mirka Dušína.
Reagovat
Hook2424
Hele, nepatří k těm tvým modrokabátníkům taky Babiš?
Podle všeho se blízce stýkal s Klausem (ke kterému dokonce chodil před vstupem do politiky na narozeniny) a taky s Langrem, který byl pravě jeho člověk v ODS! Jenomže ODS se těchto lidí v minulosti zbavila, ...Babiš je tam dodnes!
Reagovat
turista
V očištění ODS od kmotrů nevěřím ani za mák.
Reagovat
FulnekUltras
ODS je dnes především "zárukou", že v případě úspěšného pokusu o vládní puč dostanou ušáci zakázku na výstavbu nových bloků v Dukovanech a Temelíně, kterou Babiš v říjnu stopnul a rozhodl se pro pouhou modernizaci stávajících za řádově minimálních nákladů a bez nutnosti zásadního rozhodování mezi Rosatomem a Westinghouse. Co budou pak modří ptáci doma krást i s TOP a tradičními přicmrndavači z KDU a ČSSD za pokrytecké pasivity STAN a Pirátů, to už je USA a CIA úplně jedno.
Reagovat
FulnekUltras
Že bychom se ze zahraničí inscenovaným mocenským návratem modrých zločinců vrátili naprosto zbytečně o deset let zpátky, to už má být jen taková vnitropolitická "drobnost", která USA nezajímá vůbec. Tím víc si přeju, aby tahle špína po vzoru nedávných událostí na Slovensku americkým režisérům nevyšla. Pražská pouliční lůza si zítra zase trochu zařve - a pak se ještě uvidí.
Reagovat
blixa
Taky 40 milionů z Čapáku jsou jen směšné drobné proti tomu, co si všechno nakradl.
Reagovat
slacker
kolik toho nakradl treba Kelner? jo ten se drzi od politiky dal a plati vypalny aby si ho novinary nevsimali
Reagovat
FulnekUltras
Jestli si to někdo z tenistů zasloužil, byla jsi to ty. Plus odpovídající forma předání přímo na Hradě. Karma je prostě zdarma.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.novinky.cz/domaci/489175-kvitova-na-hrade-prevzala-medaili-za-zasluhy.html
Reagovat
FulnekUltras
aspoň to, že sem redakce zprávu vůbec dala. Ostatní nepodstatné "demokratické" pindy jsou bohužel daní za dosud přetrvávající vliv bakalovské sebranky v mainstreamových médiích. Který však už naštěstí rychle spěje ke konci. Mj. i díky extra smrdutým mediálním hyenám jako jsou Slonková a Kubík.
Reagovat
Kojinho
Spíš to vypadá, že to spěje ke konci Andyho, který pravděpodobně zničil život svému synovi kvůli Čapáku. Ale neboj, třeba se po boku Miloše zase objeví nějaký ten Karel Srba nebo někdo podobný a pokusí se opět Slonkovou odstranit, protože demokracie vocaď pocaď.
Reagovat
FulnekUltras
Naivita modrých fanatiků, kteří mají plnou hubu "demokracie" a přitom nejsou ani schopni normálně strávit výsledek voleb, je opravdu úsměvná. V sobotu se pod koně pořádně obleč, aby tě neofouklo. Při absenci mimopražských studentů tam bude US ambasádě dobrý každý antiruský dement, který se nechá během půlhodiny zblbnout prodejným novinářským ksindlem jako je Slonková.
Reagovat
Blondie
Jsi mimo. Ale já se nezlobím. Někdo mentální kapacitu má, jiný ne. V pohodě.
Reagovat
blixa
Náš milý stalinista má mentální kapacitu slušnou, ale bohužel v jeho zkrouceném porouchaném mozku probíhají absurdní procesy.
Reagovat
FulnekUltras
Tak hlavně, že do modra zabarvení "lepší lidi" si tady umějí své mozečky a názory vždy pochválit a věcně obhájit. ;-)))
Reagovat
Kozoroh
https://t.co/QT51ZuNrPc

Článek z idnes -
https://zpravy.idnes.cz/petra-kvitova-vyznamenani-milos-zeman-prezident-medaile-za-zasluhy-1gm-/domaci.aspx?c=A181114_170054_domaci_mesz
Reagovat
Krisboy
Fuj...nejhorší je, že to prase ani neví, co je sport a co je fair play. Bizarní scéna :(((
Reagovat
Hook2424
Myslíš protože chlastá a hulí jak fabrika?
Reagovat
turista
Placku si Petra rozhodně zaslouží.
Reagovat
Hook2424
To jo, ale mohla počkat na dalšího prezidenta! ....I když s tím mladým Klausem, to je stejně prašť jak uhoď!? :(
Reagovat
Frick
nedošla k uvědomění, že by z těch milionů, co neodvedla státu na zdravotním, by mohla zaplatit léčbu někoho skutečně těžce nemocného, na kterou se místo ní bude muset ze svých odvdů složit třeba 40 učitelů ze ZŠ.
Reagovat
blixa
Jak ty víš, že by zrovna z jejího se platila nějaká potřebná léčba ? Třeba by se zrovna z toho platil brutálně předražený nákup nějakých celkem zbytečných přístrojů ! A ti chudáci učitelé by o to zdravotní byli stejně okradení, ať by Petra platila či neplatila. Běž s těm žvástama do pr.dele !
Reagovat
PetaM
V Česku jí zmrzačili, Česku nic nedat!
Reagovat
slacker
zab svou matku ze ti vyridila rodny list v CR a posrala ti tak zivot
Reagovat
PetaM
V pohodě. Mně Česko zatím nic neudělalo ;) A mám se dobře i bez peněz slečny Kvitové ;)
Reagovat
Frick
Já ne.
Reagovat
EllNino
Nojono, to je ten hlavní důvod ... žere tě to, ale ono se musí i pracovat víš ... rukama :)
Reagovat
PetaM
To ale není chyba slečny Kvitové :D
Reagovat
blixa
A udělal jsi snad něco pro to, aby ses měl dobře, dávkaři ? Na to, že howno děláš se máš evidentně až moc dobře.
Reagovat
blax
Konečně si to Fricku přiznal. Já ne. Já se nemám dobře. A proto tě tak Kvitová štve. Do hajzlu tak s tím něco udělej, ne? Vzchop se, vystuduj něco, založ nějaké podnikání, vymysli něco.
Reagovat
blax
Kvitová za tvůj posranej život nemůže.
Reagovat
blixa
Frick a práce ? Toho bohdá nebude !!! Těžko bys našel něco, čeho by se štítil víc ;-)
Reagovat
Frick
Buď metál nebo Monako.
Reagovat
blixa
A víš kam by tě s tím metálem poslala ? Víš. Tak co tu žvatláš ?
Reagovat
Frick
že to dostal Krúpa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist